פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרידור
    מיכל
    06/03/2011

ערב טוב

בני בן 6 לוקה מידי פעם בסטרידור אשר בתחילה מטופל במשאף/אינלציה בדיקורט אך כעבור יומיים כשאין הטבה הוא מקבל סטרואידים.

הפעם הוא מקבל בטנזול 0.5, 4 כדורים למנה פעמיים ביום.

חלפו יומיים נוספים ואין הטבה בשיעול "הנבחני" .

האם המינון נכון?

יש טעם להחליף לפרנדיזון?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרידור

הוספת תגובה

• סטרידור - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    07/03/2011

שלום מיכל,

סטרידור נמצא בקצה הספקטרום של שיעול נבחני וכולל רעש נשימתי. אני מבין שלבנך אין ממש סטרידור אלא רק שיעול נבחני. באם זה נגרם ע"י מחלה ויראלית הוא עשוי להימשך מספר ימים. מינון הבטנזול שהוא מקבל נשמע נכון.
    במידה והשיעול נמשך יש להיות במעקב רופא מטפל.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה לילד בן שנתיים
    שרון
    06/03/2011

שלום רב,

בני בן השנתיים סובל מזה חצי שנה ממה שהתברר כאסתמה, מזה כחודש וחצי הוא מקבל טיפול מונע של בודיקורט פעמיים ביום ובמצבי החמרה גם מוסיפים את הונטולין.
    מה שאיני מבינה זה שאם הבודיקורט הוא אמור למנוע אז למה נותנים את הונטולין?
    שמתי לב שבעקבות הבודיקורט הקושי בנשימה אינו מחמיר כפי שהיה לפניי אך עדיין יש שיעול וקשה לנו להעריך אם הוא התקף או שיעול כתוצאה מריבוי של ליחה.
    הוא קם לפחות 3 פעמים בלילה במעין בהלה ושיעול מתמשך וקשה לנו לדעת מתי לתת את הונטולין. כל התהליך הזה לוקח יותר משבוע ועד שסוף סוף הוא פחות משתעל הוא מצטנן שוב וחוזרים חלילה על הכל.
    לפעמים הוא משתעל משתעל ומקיא את כל הליחה ואני יודעת שזה בסדר אך לא רואים את הסוף של זה.

כשהוא ממש מלא בליחה אנו נותנים לו גם בנטזול ושמים לו מכשיר אדים.
    אך זה נראה כאילו הוא לא מחלים.
    אני מרגישה שאני ממלאת אותו תרופות אך הישועה ליום אחד ללא שיעול או לילה אחד של שינה אינם מגיעים לו וזה כבר מייאש וכולי דאגה.
    ברצוני לציין שמאז שהוא הכנסנו אותו לגן התחיל כל הסיפור כמו כן גם מאז שנולד לא ישן לילה שלם והיה לו קצת ריפלוס קל בהתחלה.

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה לילד בן שנתיים

הוספת תגובה

• אסתמה לילד בן שנתיים - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    06/03/2011

שלום שרון,

טיפול בבודיקורט בילדים עם אסתמה נועד להפחית את ההתקפים ואת חומרתם. לא תמיד המניעה היא מוחלטת וכישי התקף יש להשתמש בונטולין בנוסף.
    יחד עם זאת בודיקורט אינה תרופת פלא לכל מצב של שיעול. ניתן להבין מדברייך שהבעיה לא נפתרה ולכן הייתי ממליץ שתפני לרופא ריאות להערכה ובחינה מחודשת של הטיפול

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמת ילדים
    ילנה
    03/03/2011

שלום

אני אמא לילדה בת שנתיים ו 10 חודשים . בגיל 5 חודשים חלתה בוירוס RSV ברונכיאליטיס ומאז היו התקפי שיעול חוזרים של כל שבועיים -שלוש .
    בהתחלה הבודיקורט היה עוזר אבל כבר יותר משנה שהוא לא עוזר כלל .
    אנחנו נמצאים כרגע בטיפול מונע של סנגולר ומשאף של ונטולין ובודיקורט אך ההתקפים ממשיכים לחזור בתדירות של פעם בחודש בערך אולי התערך קצת (בכמה ימים ) בזמן התקף רופא משפחה שלנו נתן מינון של 4 כדורי בטנוזול בערב ויום למחרת בבוקר 3 כדורים ובערב 2 בבוקר שוב 2 ובערב 1 ובבוקר אחד ובערב שוב אחד אחרון כדי שלרדת מסטרואים בהדרגה ולא מיידית התחלנו עם בטנוזול מלפני שנה וחצי ומאז הבודיקורט בכלל לא משפיע עליה .האם המינון של הבטנוזול הוא סביר לילדה ששוקלת 11 קג' ?בזמן לקיחת התרופה הילדה לא רגועה ונודניקית מאוד .
    רופא ריאות שהיינו אצלו אומר להמשיך עם הטיפול המונע כמושהו ושעם הגיל אמור לעבור ולהשתפר .הילדה כבר במעט בת 3 ואני לא מרגישה בכלל שזה הולך לכיון של שיפור . האם יש משהו אחר מבודיקורט שיכול לעזור לה ? האם שחייה יכולה לעזור בחיזוק הריאו וירידה בהתקפים? יש תוספי מזון שיכולים לחזר אותה ולמנוע התקפים .
    אנחנו פשוט כבר חסרי אונים עשינו בערך כבר את הכל הומאופטיה,דיקור סיני,אוסטאופטיה , חדרי מלח , רפלקסולוגיה ,הילינג ושום דבר לא עזר .

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמת ילדים

הוספת תגובה

• אסטמה לאחר הערכת רופא ראות ילדים

ד``ר גיא שטויר
    05/03/2011

ילנה שלום

אני מבין את המצוקה. נשמע שהאסטמה של ילדתך בשליטה גרועה ויש לכן לחזור להערכה על ידי רופא ריאות ילדים.
    בודיקורט איננו הטיפול היחידי האפשרי לאסטמה.
    למעשה, טיפול בסיבות לאסטמה כדוגמת נזלת, נחירות, חשיפה לעישון או אלרגנים, אספירציה כרונית,... הוא לעיתים קרובות הטיפול היחידי הנחוץ עוד לפני שמתחילים "לטפל" באסטמה.
    עצתי היא לחזור לרופא הריאות ילדים עם התלונות שאת פורשת כאן להערכה חוזרת.

לגבי הבטנזול. המינון המקובל למשקל 10 ק"ג הוא 4 כדורים ליממה.
    יש לעיתים קרובות פחות תופעות לואי כאשר הטיפול ניתן במנה בודדת בבוקר.
    עד 5 ימי טיפול אין לרדת בהדרגתיות אלא להפסיק בבת אחת.
    יש תחליפים עם פחות תופעות לוואי כדוגמת הדנלון. חסרונו של הדנלון בטעמו המריר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיצה באף - קושי בנשימה
    דבי
    02/03/2011

שלום בני בן 14 כיום וסובל ממחיצה צד שמאל באף שמקשה עליו בנשימה כמו כן גם יש לו נזלת אלרגית שכמבון מקשה עוד יותר. נושם מהפה בלילה ומתעורר מס' פעמים עקב התייבשות הפה.
    האם יש פתרון להקלה בנושא זה והאם יש קשר לעלייה במשקל? הוא במעקב גדילה
    גובה 146 משקל 32 ק"ג ולא עלה במשקל קרוב לחצי שנה +-. כיצד להמשיך טיפול בדיקות

לקביעת תור
    סגירה
    מחיצה באף - קושי בנשימה

הוספת תגובה

• מחיצה באף - קושי בנשימה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    02/03/2011

יש פתרונות יעילים רבים.
    הפיתרון ניתן כתלות בחומרת הבעייה, בקיום של נחרות לילה או הפסקות נשימה ובסיבה לנזלת. מאחר ויש גם בעייה של גדילה עצתי היא לגשת להערכה של רופא ריאות ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקדים גדולים משפיעים על כושר גופני?
    Ori183
    01/03/2011

היי,

כאשר לנער ב16 יש שקדים גדולים מהממוצע, אפשר להגיד די גדולים כמובן שיש בעיות של נשימה. עכשיו, לצורך פעולות ספורטיביות משתמשים בהרבה מאוד חמצן מהאוויר מה שאומר שצריך לשאוף הרבה אוויר (סיבולת לב ריאה). בגלל שלאותו נער יש שקדים גדולים מן הסתם שגם פתח כניסת האוויר יהיה יותר קטן. האם לנער כזה הגיוני שתהיה בעיה בפעילויות ספורטיביות? כלומר שסיבולת הלב ריאה שלו תהיה הרבה יותר נמוכה משל נער ממוצע אחר? האם הדבר הזה קשור אולי לשינה לקויה בעת בעיית שקדים גדולים?

אשמח לתשובה

הוספת תגובה

• שקדים גדולים משפיעים על כושר גופני? - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    01/03/2011

אורי שלום

שקדים גדולים אינם מפריעים באופן משמעותי לזרם האוויר ואינם פוגעים בסבילות למאמץ.
    אם זאת, שקדים גדולים עשויים לתרום לתחלואה של תסמונת דום נשימה בשינה. תסמונת דום נשימה בשינה (נחירות לילה, הפסקות נשימה, עייפות בוקר,...) קשורה להשמנת יתר ויכולה בפני עצמה לגרום לפגיעה לבבית. שני מצבים אלו קשורים לאי סבילות למאמץ.
    אני מציע לגשת להערכה של רופא ריאות ילדים על מנת להחליט אם יש פגיעה משמעותית, אם יש צורך בתבחין שינה, ואם יש צורך בביצוע מבחן מאמץ רגיל או מורכב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

Ori183
    02/03/2011

תודה רבה על התשובה,
    אז כן אפשרי שתסמונת דום נשימה כן יוצרת עייפות כללית לבן אדם וכן קשורה לקושי של הלב למאמץ הלב ריאה. בעית השינה (נחירות וקושי נשימה) יוצרת מצב כללי של עייפות קשה למשך היום?

אני הולך לעבור ניתוח הסרת שקדים ופוליפים בעוד כשבועיים. כאשר דיברתי עם המומחה הוא אמר לי שזה יעזור לי בנשימה ובשינה אבל לא כל כך התעמקתי בתשובות. את הניתוח אני עושה יותר בגלל שזה עלול לגרום לי ללחץ דם גבוהה בעתיד וכיום מפריע לי לישון אז בהחלטה משותפת עם ההורים הגעתי למסקנה שככל שהשנים עוברות התהליך הוא יותר מסובך.
    השאלות שלי בעיקר כדי להרגיע אותי ולהסביר לי על התוצאות.
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    02/03/2011

אורי שלום

אני מרגיש שיש צורך לסדר עבורך מעט את העיניינים
    תסמונת דום נשימה בשינה לא גורמת לשינוי בסיבולת לב ריאה אלא במצבים קיצוניים. במצבים קיצוניים יש עלייה של לחץ הדם ופגיעה בלב.
    המצב השכיח יותר הוא אחר. כל הפרעה בשינה ובכלל זה תסמונת דום נשימה בשינה גורמת לשינה לא יעילה וברור שגם לעייפות. לא לפגיעה בלב (שזה מצב קיצוני), לא לפגיעה בשרירים. לעייפות. רצון לישון.
    תסמונת דום נשימה יכולה גם לגרום לאסטמה. אסטמה יכולה לגרום לקושי בריצה. התנשמות. קוצר נשימה. לא עייפות שרירים. מקווה שזה ברור יותר
    אם אתה לא משוכנע בנחיצות הניתוח גש לחוות דעת נוספת של רופא ריאות.
    בריאות שלמה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

Ori183
    03/03/2011

הייתי אצל מספר רופאים וכולם אמרו מומלץ ואפילו רצוי מאוד בעבורי. האמת שפשוט רציתי יותר לדעת על ההשלכות של הנושא. אין ספק שאני לא ישן טוב, אני מרגיש את זה וכל מי שרואה אותי ישן אומר זאת. לכן הייתי רוצה קצת ללמוד על ההשלכות ה"חיוביות" בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות ונשנות.
    אושרת
    27/02/2011

שלום רב, בני בן שנה ו-10 חודשים, סובל מריאות רגישות, במשך 7 חודשים סבל מ-3 פעמים דלקות ריאה, ובשבוע שעבר היה לו ברונכיט (לעניות דעתי זה היה מאוד קרוב לדלקת ריאות).
    שאלותיי:
    מה הסיבה לדלקת חוזרת ונשנית?
    האם אפשר להימנע מכך?
    מדוע כאשר יש דלקת ריאות אחד הטיפולים הוא אינהלציה?
    האם יש טיפול אחר מאנטיביוטיקה? האם אפשר להימנע ממתן אנטיביוטיקה?

תודה,
    אושרת.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות ריאה חוזרות ונשנות.

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות ונשנות. - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    27/02/2011

שלום אושרת,

התקפים של צפצופים (אסתמה של תינוקות) הינם על פי רוב תוצאה של מחלות ויראליות, ומלווים בחום. בשל המחלה הויראלית והליחה המרובה נוצרים פקקי ליחה בסימפונות הנותנים מראה כשל דלקת ריאות בצילום חזה. יחד עם זאת יש לראות את הצילומים כדי לקבוע אם זה אכן המצב או שיש ממצאים המצריכים טיפול או בירור נוסף. הטיפול בד"כ צריך להתמקד בצפצופים- אינהלציות ואם יש צורך - בטנזול. לאנטיביוטיקה אין מקום בטיפול אלא אם כן סבורים שיש זיהום משני שגרם לדלקת ריאות.
    אני מציע שתפני להערכה של רופא ריאות לקבוע אם יש צורך בבירור נוסף או בטיפול מונע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנטנזול לתינוק
    אמא
    20/02/2011

בני בן השנה מאז לידתו מחרחר במספר בדיקות של רופאת הילדים נאמר לנו כי אלו לא חירחורים מהריאות אלא מכך שהאף סתום וזה יעבור, מומלץ לעשות אנהלציה עם מי מלח וכך באמת עשינו 3 פעמים ביום.
    בחודש האחרון החירחורים שוב חזרו בליווי שיעול חזק, רופאת הילדים התחלפה והרופאה החדשה טוענת כי מדובר בקוצר נשימה וביקשה להוסיף לאנהלציה ונטולין ולתת לילד פעמיים ביום 2 כדורים של בנטזול.
    אני קצת חוששת לתת לו את הכדורים האלה בגלל תופעות הלוואי עליהן קראתי, האם הכדורים האלה אכן מסוכנים? האם נהוג לתת אותם לתינוקות בגילאים אלה?
    אולי כדאי לפנות קודם לחוות דעת נוספת? לרופא מומחה?
    אשמח לתשובות!

לקביעת תור
    סגירה
    בנטנזול לתינוק

הוספת תגובה

• בנטנזול לתינוק - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    22/02/2011

לאמא המודאגת שלום

הבטנזול אינהלציות הוונטולין אינם טיפול לנזלת אולם מהווים טיפול ממצוין למחלות חסימתיות. ניתן לתת בטנזול גם לתינוק בן יומו.
    האינטרנט אינו תחליף לבדיקה והערכה על ידי רופא פנים מול פנים.
    במידה ואת מרגישה לא רגועה לגבי האבחנה את יכולה לפנות לחוות דעת נוספת או לבקש הפנייה למומחה ברפואת ריאות ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנהלציה וטרבולין
    אמא
    20/02/2011

שלום,
    בני בן חצי שנה חולה כשלושה ימים - שיעול, נזלת, אי שקט, ללא חום. היום הינו אצל רופא והיא נתנה לנו אינהלציה עם מי מלח וטרבולין משום שיש ציפצופים מפוזרים.
    שמעתי שטרבולין זו תרופה בעייתית לתינוקות ועלולה אף לגרום לאסתמה, האם זה נכון ? והאם מספיק להשתמש רק באנהלציה עם מי מלח , אם כן, באיזו תדירות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אנהלציה וטרבולין

הוספת תגובה

• אנהלציה וטרבולין - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    22/02/2011

טרבולין הינה תרופה שמקלה באופן זמני על תסמיני האסטמה אולם אינה מרפאה אותם.
    שימוש כרוני מוגזם בטרבולין/וונטולין לפרקי זמן ממושכים וללא הגנה של סטרואידים בשאיפה אינו בריא אולם 3 ימי טיפול עדיין לא נופלים בקטגוריה של טיפול ממושך וכרוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הממצא הוא דלקת ריאות?
    איריס
    19/02/2011

שלום
    בתי בת 9.6 סובלת זה היום השישי מחום גבוה, מלווה בשיעול יבש וחולשה. ביום חחמישי חלה החמרה: הקאות, חום גבוה קרוב ל-40 מעלות שלא הגיב לתכשירים להורדת חום, חולשה כללית, והרגשה כללית גרועה, מלווה באנחות, יבבות ומצב ירוד.
    הרופא המטפל הפנה אותנו למוקד, שם נערכו בדיקות דם וצילום חזה.
    הממצאים: plateletes - 128
    neutrophils 77.2%
    limphocytes 16.6% (1.05#)
    בשתן - ketone -5

בצילום חזה - עכירויות פריברונכיאליות מפוזרות דו צדדי חשודות לברונכופנוימוניה

הילדה קבלה מהרופאה במוקד אזניל ל-3 ימים. היום (Aבת) לאחר שתי מנות עדיין מעל 38 מעלות חום.

האם אפשר לקבל הסבר לממצאי הבדיקות והצילום ומשמעותם, וכן האם יש לראות שוב רופא מטפל?

תודה

איריס

לקביעת תור
    סגירה
    האם הממצא הוא דלקת ריאות?

הוספת תגובה

• האם הממצא הוא דלקת ריאות? - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    22/02/2011

עכירות בצילום חזה אינה אבחנה אלא אמצעי עזר להגיע לאבחנה סבירה כאשר אנו כבר יודעים מה האבחנה ורוצים לאשש אותה.
    עכירות פריברונכילאית יכולה להיות דלקת ריאה, מחלה ויראלית, אסטמה ועוד.
    במידה ומדובר בדלקת ריאה, כתלות בסיפור, בחומרת המחלה, בבדיקה ובממצאי המעבדה, אזניל עשוי להיות פיתרון טוב. התגובה לאזניל מופיעה לעיתים לאחר 3-4 ימים ולכן העדר תגובה לאחר שתי מנות של אזניל אינו מעיד על כישלון של הטיפול.
    במידה וילדתך נראית חולה יש לחזור לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ושט אאוזינופילית
    ענבל
    18/02/2011

שלום,
    בתי בת החמש וחצי עברה בדיקת גסרו EGD לציאליאק. הצליאק יצא שלילי אבל גילו שיש לה דלקת ושט אאוזינופילית (התןצאות היו 76 תאי דם לבנים מסוג דלקת ושט אאוזינופילית).
    הרופא שלח אותנו לעשות בדיקות אלרגייה של מספר מזונות. בנוסף, הוא נתן לנו שתי תרופות:
    1. כדורי לעיסה (אחד ביום לפני השינה) מסוג Singulair 4mg
    2. משאף (פעמיים ביום) מסוג flovent hfa 10mcg
    הוא ביקש שביתי תשתמש בתרופות הללו במשך 6 חודשים.
    אני מאוד חוששת מכיוון שאני לא מקירה את התרופות ואני יודעת שאחת מהן מכילה סטרואידים.
    אני לא יודעת אם ישר קשר אבל לפני שנה וחצי חלתה בתי בדלקת ריאות ושפעת החזירים ולפני חצי שנה היא חלתה בברונכיט.
    הייתי מעוניינת לדעת אם יש איזה טיפול אחר שמומלץ? האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת?האם התרופות אינן מסוכנות לילדה בגיל צעיר (במשך 6 חודשים)?
    אשמח לקבל דעות/המלצות
    שכחתי לציין שאנחנו גרים בארה"ב.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ושט אאוזינופילית

הוספת תגובה

• דלקת ושט אאוזינופילית - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    27/02/2011

שלום ענבל,

ראשית יש לבדוק מה המזונות שגורמים לדלקת. זאת לא עושים בתבחיני עור לאלרגיה אלא בבדיקה מיוחדת הקרויה patch test.
    הטיפול בדלקת אאוזינופילית של הושת הוא באמצעות מניעת המאכלים הגורמים למחלה או באמצעות תרופות סטרואידליות. אולם בניגוד לאסתמה שם המטרה היא שהתרופה תגיע לריאות, כאן המטרה היא שכמה שיותר מהתרופה יבלע ויגיע לושת.
    אני מציע שתפני להערכה של רופא אלרגיה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בארון עץ בחדר התינוק
    מעין
    17/02/2011

שלום,

גיליתי בחדר השינה פטריה שחורה גדולה בארון עץ. הפטריה כנראה הייתה שם כבר כמה חודשים.
    התינוק שלי בן 5 חודשים ישן בחדר הזה, ואני חוששת מנזק שאולי נגרם לו או יכול להיגרם מנשימת האוויר בחדר.
    האם חששי מוצדק?

הוספת תגובה

• פטריה בארון עץ בחדר התינוק - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    22/02/2011

קרוב לודאי שלא נגרם לו נזק
    השפעת הפטריות בגיל זה על מחלות דרכי נשימה נמוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• asca חיובי
    אנונימי
    16/02/2011

שלום עשיתי בדיקת מעבדה והתוצאה:
    ASCA (IGG+IGA) ראה פירוט
    ASCA (IGG) 75.98 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*
    Positive
    ASCA (IGA) 11.18 UNITS ( 0.00- 20.00) (....*....)
    Negative
    ANTI DGP 2.05 IU/ML ( 0.00- 20.00) (*........)
    Negative

עקב כך עשיתי בדיקת קולונוסקופיה עם כניסה ל IT והבדיקה יצאה תקינה.
    מה זה אומר? האם אני צריכה לעשות עוד משהו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    asca חיובי

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר ארנון אליצור
    27/02/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גסטרואנטרולוגיה_מחלות_דרכי_העיכול' id=link]גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול מתמשך...
    לילך
    15/02/2011

שלום. בני בן שנתיים ותשעה חודשים. בריא בדרכ. לפני כשבוע החל שיעול יבש בלילה ולאחר יומיים עלה חום. והשיעול הפך ליחתי. הרופאה קבעה דלקת ריאות ונתנה מוקסיוויט פרוטה 250 מ"ל שלוש פעמים ביום. החום נמשך יומיים וחצי, חום שנע בין 38.8-39.5 ועבר עם אקמולי לאחר יומיים וחצי. הוא שותה את האנטיביוטיקה כבר חמישה ימים והשיעול לא עובר . הוא משתעל בלילה וביום לא מעט. עשיתי גם אינהלציות עם בריקלין ויומיים גם עם בודיקורט ולא עוזר. הוא ממשיך להשתעל. אני לא מרגישה שיפור בשיעול... למרות האנטיביוטיקה. יש לו גם נזלת שמפריעה לו.... אציין שכמעט תמיד שיש לו נזלת מתפתח גם שיעול וזה דורש אינהלציות. עד היום ברוב המקרים האינהלציות עזרו די מהר ותוך כמה ימים השיעול היה מפסיק בעיקר בלילה אבל הפעם גם עם אינהלציות ועם בודיקורט ועם אנטיביוטיקה והשיעול לא מפסיק... האם יכול להיות אסטמה?? האם זו בכלל לא דלקת ריאות?? מה לעשות?? להמשיך עם האנטיביוטיקה למרות שהשיעול ממשיך?? אציין שלאחר שהחום עבר , אחרי יום וחצי שוב עלה ושיחק , עלה וירד ולא נתתי אקמול ועבר לבד...

תודה מראש שלילך

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול מתמשך...

הוספת תגובה

• שיעול מתמשך... - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    27/02/2011

שלום לילך,

שיעול הנמשך שבוע יכול להיות תוצאה של מחלה ויראלית. אם השיעול הופך ממושך (מעל חודש) הוא מצריך הערכה מסודרת, לא דרך האינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטנסול
    הדס
    15/02/2011

שלום, הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים. לדעתי מצונן, משתעל (לא הרבה מידי) אני שומעת את הליחה. ישן בסדר ואין לו חום. לדעת הרופא הוא נשמע ממש לא טוב, מחרחר ומצפצף. הוא לא אמר בפירוש שיש לו דלקת ריאות וגם לא התבקשתי לעשות לו צילום אבל הוא כן נתן לו אנטיביוטיקה ובטנסול 3 כדורים ביום למשך 3 ימים. אין לנו רקע של אסטמה ואלרגיות במשפחה.
    את האנטיביוטיקה אני נותנת לו אבל אני מתלבטת לגבי הבטנסול. אני קוראת על תופעות הלוואי, על חוסר השקט וזה לא נראה לי הכרחי לתת לילד סטרואידים. אולי טיפול באנילציה מים זה מספק?

לקביעת תור
    סגירה
    בטנסול

הוספת תגובה

• בטנסול - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    15/02/2011

שלום הדס,

צפצופים הם בד"כ לא חלק מדלקת ריאות, אלא מברונכיט או אסתמה. לכן הטיפול בבטנזול קרוב לודאי הרבה יותר מתאים לבן שלך מאשר אנטיביוטיקה.
    אם רופא שבדק וראה את הילד סבור שהוא זקוק לבטנזול, ודאי שבאינטרנט בלא לבדוק את הילד אי אפשר לתת חוות דעת הפוכה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

הדס
    15/02/2011

תודה על התשובה המהירה, לטענת הרופא יש לו גם דלקת ריאות וגם ציפצופים של אסטמה. הרופא הוא רופא משפחה ולא מהתחום של הפרעות נשימה. השאלה אם אין משהו יותר ידידותי למשתמש כדי להקל על אסטמה לפני שאני פונה לכדורים האלו?
    ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהוצאת ליחה
    רואי
    14/02/2011

שלום רב, בתי בת השנתיים משתעלת ללא סוף כבר כמה ימים. אנו עושים לה אינלציה עם טיפות מי מלח באף.
    הבעיה העיקרית שהיא בולעת את הליחה. האם יש דרך לגרום לה להוציא את הליחה???

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בהוצאת ליחה

הוספת תגובה

• עזרה בהוצאת ליחה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    14/02/2011

הבעייה העיקרית היא שנראה שהמחלה שגורמת לה את הליחה אינה מטופלת.
    למעט במקרים חריגים ביותר יש להמנע מדיכוי של יצירת הליחה. יש להמנע באופן מוחלט מדיכוי השיעול שמוציא את הליחה ויש להמנע מתרופות שגורמות לליחה כדוגמת מוקוליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה