מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תבחין זיעה בשל אסטמהד``ר גיא שטויר26/08/2010
ביתי בת 3 כמעט, עברה הבוקר תבחין זיעה בשל אסטמה שלא מתאזנת ושיעולים גדושים ממושכים. התוצאה שיצאה 48. בוצעה בדיקה אחת בלבד היות והטכנאית אמרה שאצלם (בי:ח לניאדו) מקובל לחזור על הבדיקה רק מעל ערך 50. האמנם? במקומות שונים ראיתי שמומלץ לחזור מעל 40. ובהנחה שאכן יש לחזור על הבדיקה האם בי"ח שניידר נחשבים מיומנים ואמינים יותר? או שיש מקום אחר?
ושאלה אחרונה- האם העובדה שהיתה שעתיים לאחר אינהלציה שהכילה ונטולין ופליקסוטייד עשויה להשפיע על התוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין זיעה
ד''ר ארנון אליצור26/08/2010שלום רינת,
ראשית, צריך להבין בדיוק למה מתיחס המספר 48. קיימים כמה מספרים אפשריים בבדיקת הזיעה. קיים מספר המציין את כמות הזיעה שנבדקה (ויש צורך בכמות מינימלית על מנת שהזיעה תהיה אמינה), וקיים מספר המציין את תוצאת הבדיקה. משמעות המספר משתנה בהתאם לשיטה שננקטה. שיטת הבחירה מודדת את ריכוז הכלור בזיעה. לפי שיטה זו תשובה מעל 60 נחשבת פתולוגית ותשובה בין 40 ל 60 היא גבולית ויש לחזור עליה.
שיטת בדיקה שניה מודדת את מוליכות הזיעה. בדיקה זו הולכת ותופסת יותר ויותר מקום. היא עדין אינה נחשבת לשיטת הבחירה לצורך אבחון CF אך יכולה לשמש כבדיקת סקר. הערכים בשיטה זו שונים וגבוהים יותר. בערך מעל 50 יש לבצע את בדיקת ריכוז הכלור. על פי תשובתך אני מניח שנעשתה במקרה שלכם בדיקת מוליכות אך יש לוודא זאת מול המעבדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה
רינת26/08/2010ראשית תודה מקרב לב על התשובה המפורטת והמהירה
הבדיקה שנערכה היתה בדיקה עם מעין"שעון" כזה שהופיעה בו שיעה שנצבעה בכחול
מעיד על איזו בדיקה מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבחין זיעה
ד''ר ארנון אליצור26/08/2010נשמע לי שמדובר בבדיקת מוליכות אך על מנת למנוע חוסר ודאות הכי בטוח לברר במעבדת בית החולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגולייר ושימוש ממושךאורית24/08/2010
שלום רב,
הבן שלי בן שנה וארבעה חודשים.
מגיל חצי שנה התחיל לסבול מצינון שתמיד התפתח לוירוסים ודלקות, כגון דלקת ריאות, חרחורים וקוצר נשימה קל.
לפני כשלושה חודשים התחלנו בטיפול בסינגולייר (מוכנס לבקבוק החלב), ותודה לאל, אין צינון וחרחורים. לדעת הרופא גם כנראה מדובר בפוליפ שלישי, אבל בינתיים לא מטפלים בו.
למשך כמה זמן אפשר לתת את הסינגולייר? אין בעיה בשימוש ממושך ויומיומי?יש תופעות לוואי שיכולות להגיע?
תודה מראש לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי ממתן ממושך של סינגולר
ד``ר גיא שטויר24/08/2010אורית שלום
תופעת לואי אפשרית למתן ממושך של הסינגולר הוא העלמות של השקד השלישי ללא ניתוח.
אין תופעות לואי לא נעימות במתן ממושך וניתן לתת את הסינגולר כטיפול קבוע.
לא מקבול לתת את הסינגולר בבקבוק חלב. זה מוריד משמעותית את יעילותו.
ניתן לתת במעדן, או רסק פירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר גיא ועוד שאלה קטנה בבקשה:
אורית25/08/2010האם יש לתת את התרופה יום יום או אפשרי בתדירות נמוכה יותר - יום כן יום לא.
שמתי לב שהיעילות לא נפגעה כאשר "פספסתי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן סינגולר
ד``ר גיא שטויר27/08/2010למרות שההשפעה המטיבה של הסינגולר נמשכת לפרקים שבועות לאחר הפסקתו יש לתיתו כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושך ביותרנופר19/08/2010
שלום , בני בן השנתיים סיים שלשום טיפול באזניל בעקבות חשד לדלקת ריאות אחרי שהיינו בבי"ח ועשינו צילום בעקבות התקפי שיעול חוזרים ובמשך חודש שניסינו לטפל בשיעול עם אינהלציות ומשאפים אך ללא הועיל, לילד בפעם האחרונה החמיר ההתקף בעקבות אינהלציה של בריקלין שעשתה לו יותר גרוע וגרמה לו להתקף שעתיים של שיעול עם הקאות נוזליות(אגב לא פעם ראשונה שהבריקלין\ונטולין גורם לו לכך) לכן אנו עושים אינהלציות רק עם בודיקורט ואירוונט..בעקבות גם רופא ילדים שהנחה אותנו לסוג האינהלציה, אך עדיין הילד משתעל גם לאחר הטיפול האנטיביוטי, בעיקר בשעות הבוקר השיעול מוגבר (שיעול ליחתי) ולאחר מכן יורד קצת, האם האזניל לא עזר? מה עוד אפשר לעשות ,אנחנו חסרי מנוחה כבר תקופה ארוכה וכאילו שום דבר לא עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ממושך ללא אבחנה
ד``ר גיא שטויר20/08/2010שירי שלום
המפתח לטיפול מעולה הוא למצוא את הבעייה.
לרוב הסיבות לשיעול טיפול יעיל אולם ברור שלא לכל הסיבות לשיעול טיפול זהה.
אני מעריך שבמידה ותמצא הסיבה לשיעול של בנך, ינתן הטיפול המתאים ויבוא מזור לשיעול.
הייתי מציע לגשת להערכה על ידי רופא ריאות.
שיעול ממושך הוא סיבה מצוינת לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותשואלת17/08/2010
שאלות:
1) מהן הסיבות השכיחות לדלקות ריאה חוזרות אצל ילד?
2) באילו מוטציות של cf יהיה הגבר עקר?
אם אני לא נשאית של מוטציה cf הגורמת לעקרות, האם זה שולל את האפשרות שבני יהיה בעל מוטציה זו ויהיה עקר חלילה?
3) מהם הסימפטומים של א-טיפיקל cf (האם כולל עקרות?) וכמו כן, האם מי שיש לו א-טיפיקל של cf למחלה יש ביטוי קל מאוד כך שלא ישפיע על חייו ביומיום?
4) מה הסבירות שילד שנמצא באחוזון 75 חולה ב cf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לשלול CF על סמך גנטיקה
ד``ר גיא שטויר17/08/2010לאמא שלום
התקשתי להבין באם מדובר בילדך או בשאלה תאורטית?
הסיבה השכיחה ביותר לדלקת ריאה חוזרת היא אסטמה לא מטופלת.
פרט לכך בני אדם אינם תוכנת מחשב ולכן גן מסוים לא יתבטא באופן זהה אצל כלל הנשאים.
מסיבה זו אנו רואים לעיתים מטופל עם גן שנחשב ל"קשה" מתבטא באופן קל ולעיתים ללא עקרות ומטופל עם גן שנחשב ל"קל" מתבטא באופן קשה ועם עקרות. אחת הדוגמאות היא 5T שיכול להתבטא כעקרות בלבד וללא תסמינים נוספים.
מכך, לא ניתן לומר על נשאות לגן מסוים שבהכרח תהיה עקרות ולא ניתן לומר שלא.
לא מעט מהילדים שלהם אטיפיקל CF יש מחלה קשה ולא מעט מהילדים עם CF נמצאים באחוזון 75%. בפיטצבורג הייתה לנו מטופלת בת 74 שנים ואת יכולה לתאר לעצמך שהשפעת המחלה עליה הייתה קלה.
במקום להתעסק בסטטיסטיקות שלא יועילו לך להבין את הבעיות של ילדך וסתם יכניסו לחרדות מיותרות הייתי מתרכז ב"יש", בילדך, ובדרכים לעזור לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שואלת18/08/2010ד"ר שטויר,
להבנתי, ואולי טעיתי בהבנתי, CF זו מחלה נדירה...
כשאתה כותב יש "לא מעט" ילדים.... אני תוהה כמה זה לא מעט?
לא כתבת כי זו מחלה נדירה.
נהפוך הוא, מתשובותיך אני מתרשמת, כאילו המדובר במחלה שכיחה...
מהסבריך אני מתרשמת כאילו המדובר במחלה ש"אין לה חוקים" וכאילו אין למירב החולים בה מאייפיינים קליניים דומים המאפיינים את המחלה
האמנם אין מאפיינים קליניים המצויים ברוב רובם של החולים?
אני נבדקתי ל- 11 מוטציות בארץ, ונמצאתי לא נשאית לאף מוטציה. האם זה לא מוריד את הסבירות (למרות שידוע על אלפי מוטציות בעולם) שילדיי יחלו חלילה במחלה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטיק פיברוזיס
ד``ר גיא שטויר18/08/2010אמא שלום
CF היא מחלה נדירה אולם לבטח לא נדירה מאוד. למעשה היא אחת המחלות הגנטיות הנפוצות ביותר. אחד ל25 אנשים ממוצא לבן נושא את המחלה ואחד ל2500 חולה בה. התירוץ שCF היא מחלה נדירה הוא הסיבה הנפוצה ביותר לפיספוס של המחלה על ידי רופאים בארץ.
יש לזה מחיר כבד מאוד.
זאת הסיבה שבמדינות רבות בעולם יש סקר לאחר הלידה לכל הילודים!
בפנסילבניה (ארה"ב) בכל חשד ביצענו סקר גנטי (של 1000 מוטציות ולא של 11).
יש גם מטופלים שיש להם CF שאינם סובלים מתת משקל. יש מטופלים שמשקלם למעלה מ100 ק"ג. משקלו של ילד מפוספס שאיבחנתי לפני מספר חודשים גבוה מאחוזון 97% ותלונותיו לא כללו שיעול.
למרות שלמרבית המטופלים יש מאפיינים יחודיים אם יש חשד לCF יש להתעלם מהסקר הגנטי ולגשת להערכה של רופא ריאות.
אם יש לך שאלה קלינית, ספציפית, ולא שאלה תאורטית אנא פתחי שרשור חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות עם נוזלים (אמפירייה)נני12/08/2010
אני מודה לך על תשובתך, האם צריך לראות בצילום חזה איזשהו שינוי מאז שהוצא הנקז? הילדה עשתה צילום חזה ביום שהוצא הנקז, שבוע לאחריו ועוד שבוע לאחר מכן וכמעט ואין שינוי, האם זה דבר נורמלי או שאמור היה כבר להראות שינוי חיובי יותר? באולטראסאונד שבוצע אתמול (11-8)
במקביל לצילום חזה נאמר שיש שיפור ונוזל הפלאורלי בשלבי התארגנות נראה סמיך יותר עם חללים נוזליים בודדים בתוכו עובי התוכן עד כ- 2.8 ס"מ (לעומת עד 3ס"מ ב 1-8)עם ראה בתמט מאחוריו פלאורה עדיין מעובה האם זה דבר טוב?
מעבר לכך, הילדה במעקב כרגע של אשפוז יום, הוחלט להעבירה למוקסיפן אחרי חודש רוצפין, רופא ריאות שאמור היה לעשות עלייה מעקב הגיע פעם אחת לבדוק אותה לאחר שהתמרמרנו על הטיפול. האם רופא ריאות לא היה אמור לעשות עליה מעקב רציף יותר ולא רופאת ילדים כללית, גם עכשיו שאמרו לי לקבוע אליו תור למרפאות ילדים בבית החולים יש תור רק עוד חודשיים, האם יש היגיון בדבר? האם יתכן שברגע שהילדה עוברת למוקסיפן המעקב יהיה אחת לחודש אחרי שהילדה היתה מאושפזת 3 שבועות מתוכם 10 ימים עם נקז ושעדיין יש לה נוזל וצילום החזה לא "מזהיר"? האם כמות הנוזלים יכולה להחמיר גם שהמצב הקליני של הילדה טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפיימה
ד''ר ארנון אליצור12/08/2010נני שלום,
חשוב להבין לא רק לגבי אמפיימה אלא לגבי רבות מהמחלות בילדים שאנו מטפלים בילד ולא בבדיקת מעבדה או בצילום חזה.
מה שבעיקר חשוב כרגע הוא המעקב הקליני - לראות שהילדה נשארת ללא חום, ושהתיאבון ורמת הפעילות שהיו לה לפני המחלה חוזרים אליה.
שוב - לצילום החזה יכול לקחת זמן רב להשתפר. הניסיון שלנו אומר שבסופו של דבר הילדים מחלימים מאמפיימה, היא נספגת לאיטה, ולא נותר נזק ריאתי, אך יש צורך בסבלנות ומעקב ממושך.
רופא ילדים יכול בהחלט לעקוב אחר הילדה עם ביקורות תקופתיות אצל רופא ריאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל09/08/2010
עשיתי בדיקת דיפוזיה +תפקודי ריאות הדיפוזיה יצאה 70% והתיפקודים תקינים לחלוטין אני סובלת מחוסר אויר ולכן הבדיקות...הרופא אמר לי שהכל תקין אצלי ושאני סובלת מחרדה כי יש לי את זה כמה שנים ושום טיפול כמו משאפים לא עוזר לי אז לכן האבחנה היא חרדה בלבד.
רציתי לשאול האם חרדה יכולה להשפיע על הדיפוזיה????יש לציין שעשיתי בדיקת דיפוזיה לפני 4 חודשים והיא יצאה תקינה .מוגלובין שלי 11.9
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בדיפוסיה
ד''ר ארנון אליצור10/08/2010שלום ליטל,
בדיקת דיפוסיה אינה מושפעת ממצב נפשי. בד"כ מתקבלת תשובת דיפוסיה כללית וכן תשובה מתוקנת להמוגלובין. בנוכחות המוגלובין נמוך הדיפוסיה תהיה נמוכה יותר בלא שיש בעיה ריאתית. בדיקת דיפוסיה היא חלק ממכלול של בדיקות שיש לדעת מה היו תוצאותיהן על מנת לקבוע צורך בבירור נוסף. אני מציע שתפני לרופא ריאות (ילדים / מבוגרים?) עם תוצאות הבדיקה על מנת לקבוע אם יש צורך בבירור נוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לבדוק?גלי09/08/2010
שלום,
בני בן שנתיים ועשרה חודשים , עם אסטמה , נמצא במעקב וביקורת אצל מומחה ריאות.
לאחר תקופה ממושכת ללא תסמיני האסטמה , משתעל כשבוע וחצי. ללא חום.
מטופל במשאף ונטולין ופלקסוטייד בזמן השיעול , וסינגולר על בסיס יומי ללא קשר לשיעול.
אתמול היה נראה שנפסק השיעול , כמעט ולא השתעל כלל אחר הצהריים, ופתאום בשתיים לפנות בוקר התעורר עם התקפת שיעול מטורפת, כמובן שעשינו משאפים ואדים קרים , וחזרנו לישון.
התור לביקורת אצל מומחה הריאות הוא רק באוקטובר.
האם עליי לקחת אותו ביינתים לרופא ילדים? על מנת לשלול דלקת ריאות? שהיתה מנת חלקנו בעבר אך תמיד לוותה בחום גבוה.
או שכיוון שהוא מקבל טיפול הולם אני יכולה לחכות קצת?
מתי ה"דד ליין" לביצוע צילום ריאות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה או דלקת ריאות?
ד''ר ארנון אליצור10/08/2010שלום גלי,
ההתיחסות להתקפי אסתמה כאל דלקות ריאה היא מאד נפוצה אך אינה נכונה. התקפי אסתמה (או צפצופים) בילדים קטנים נגרמים בד"כ עקב מחלות ויראליות ולכן מלווים בחום. בשל הההפרשות המצטברות בסימפונות צילום החזה מראה לעיתים קרובות מראה המזכיר דלקת ריאות. הטיפול בד"כ הוא באינהלציות עם/בלי סטרואידים דרך הפה כתלות בחומרת ההתקף. בנוכחות צפצופים הסבירות לדלקת ריאות חיידקית מאד נמוכה ובד"כ אין צורך בצילום חזה או טיפול אנטיביוטי.
לשאלתך - באם יש שיעול קל שנמשך מספר ימים וחולף ניתן לטפל בבית. באם האירוע יותר ממושך או משמעותי כדאי לפנות לבדיקת רופא הילדים. הוא יחליט באם הוא מעונין בצילום חזה על פי ממצאי הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות חריפה כולל נוזליםנני01/08/2010
שלום, בתי בת ה5.5 שוחררה היום מבית החולים לאחר 3 שבועות של אשפוז וממחר אנחנו ממשיכים מעקב באשפוז יום שכולל אנטיביוטיקה דרך הוריד, אנהלציות וכן צילומי חזה בדיקות מעבדה ועוד.
לבית החולים הגענו אחרי שלושה ימי חום גבוהים מאוד דופק גבוה כאבי גב וחזה ובצילום המיידי התגלה שהיא סובלת מדלקת ריאות חריפה שרק רבע מהריאה רואים משום שהיא כוסתה כבר בנוזל. הילדה במהלך השבוע היתה מחוברת לחמצן וקיבלה אנטיביוטיקה, רק ביום השישי שהיא כבר סובלת מכאבים איומים שאומתו בצילום חזה שבו כבר לא רואים את הריאה והנוזל לוחץ על הלב והכיבה, הוחלט לנתח ולהכניס נקז. הנקז היה 10 ימים שבהם נוקזו 2 ליטר נוזלים (התברר שזה היה חיידק), היום לאחר מספר ימים שכבר אין חום הוחלט על שיחרור הביתה ומעקב באישפוז יום, אבל לפני כן היא עשתה בדיקת אולטראסאונד שבה נאמר: "כמות גדולה של נוזל ברובו לא צלול, קיימים חללים נוזליים עם ממברנות ותוכן רב. הבדיקה בוצעה מהגב, לכל האורך לא ניתן לזהות ריאה מוארכת. עובי הפלאורה 4.5 מ"מ. עובי התוכן עד 3 ס"מ, בעומק נראה ריאה בתמט (עובי 2 ס"מ)"
רציתי לדעת האם מצב זה מראה על שיפור או שיש איזושהי נסיגה לאחור ואי לכך יהיה צורך שוב בהתערבות כירורגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות+נוזלים
נני02/08/2010אני אשמח מאוד אם תוכל לענות לי על השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמפיימה
ד''ר ארנון אליצור10/08/2010שלום בני,
מתנצל על האיחור בתשובה (חופשות קיץ וכו').
כמדומני שכבר ענינו על שאלות דומות בעבר אך אחזור בקצרה. דלקת ריאות המלווה בנוזל מוגלתי המצטבר בחלל שבין הריאה לבית החזה קרויה אמפיימה. ההחלמה מדלקת כזו ארוכה ומתרחשת בשלבים. תחילה משתפר המצב הכללי של הילד, התיאבון, הפעילות, בהמשך יורד החום, ובעקבותיו יש ירידה במדדי הדלקת בבדיקות הדם. לנוזל שהצטבר יקח זמן רב להיספג - אפילו מספר חודשים. הבשורה הטובה היא שבילדים הריאה בד"כ מחלימה לחלוטין. הטיפול בידל נגזר כעת ממצבו הכללי (פעילות, תיאבון, חום) ואם הכל תקןי הרי מחכים בסבלנות תוך כדי מעקב עד שהנוזל נספג והריאה מחלימה לחלוטין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ראותלינה01/08/2010
שלום רב!
בן שלי בן 5 שנים היה חולה בדלקת ראות.
אחרי שסיים עם אנטיביוטיקה (אזאניל)הוא ניהיה חיוור ואין לו כל כך טאבון האם זה נורמלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה רעה לאחר דלקת ריאה
ד``ר גיא שטויר01/08/2010לינה שלום
יש לגשת להערכה על ידי רופא מטפל.
קיימות מספר סיבות לחיוורון לאחר מחלה זיהומית ולבחלקן יש לטפל בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ראות
לינה01/08/2010ד"ר שטוילר שלום.תודה לך על תגובתך המהירה.ביקרנו אצל רופאה אך היא אמרה לעקוב אחרי זה.אילו בעיות יכולות להופיע לאחר מחלה זיהומית.אשמח אם תפרט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיוורון לאחר מחלה
ד``ר גיא שטויר01/08/2010לינה שלום
קיימות סיבות רבות. חלקן עשויות להלחיץ . חלקן לא. מאחר ופורום זה אינו ספר לימוד אלא שאלות מעשיות בנוגע למטופלים אמיתיים ומאחר ואין אפשרות לצמצם את האפשרויות הקיימות בלי לראות את המטופל לא יהיה זה נכון לפרט את כלל האפשרויות הקיימות. בהעדר הערכה רפואית מלאה הרשימה ארוכה מאוד וכולה תאורטית.
למרות האמור לעי"ל מאחר ומעורבות של הלב ואנמיה המוליטית (הרס דם עצמי) הן סיבות שכיחות לחיוורון לאחר מחלה אני שמח שביקרתם את הרופאה להערכה פיסיקאלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה בפעוט בן 3אלישבע31/07/2010
בני בדיוק בן 3 והוא אובחן כחולה אסטמה. הוא מקבל התקף אסטמה אחת לחודשיים-שלושה אך חלה כבר 5 פעמים בדלקת ריאות, בחייו הקצרים. היינו לאחרונה אצל מומחה לריאות ועשינו לו בדיקת אסטמה בבית החולים הדסה. כבר במנה השנייה של קבלת אינהלציה הבן שלי הגיב בציפצופים, מה שאומר שהוא יחסית מאוד רגיש ויכול לקבל התקף יחסית בקלות.
ברצוני לדעת למה ממליצים לתת לו סטרואידים כטיפול מניעתי (יום-יום) אם הוא מקבל התקף רק פעם בחודשיים שלושה? למה אי אפשר לתת לו טיפול מניעתי רק כאשר הוא נהיה מצונן או חולה בוירוס במקום באופן יומיומי? עלי לציין שבדרך כלל הוא מקבל התקף יחד עם צינון או וירוס דומה. אני רוצה גם לציין שעשינו בדיקות דם לאלרגיה והכל תקין, הוא לא אלרגי בכלל!
(לסינגלאייר הוא כנראה רגיש כי זה גרם לו לשילשולים
דבר נוסף, הרופאה שביצעה את הבדיקה לאסטמה בבית החולים ציינה שחשוב שנמשיך לבדוק את הילד עוד ושכדאי גם ללכת לרופא אף אוזן גרון וגם לבדוק לו את השקדים וכו'. האם זה נכון? מה הקשר? האם באמת כדאי לבדוק את הילד עוד? מה ניתן עוד לגלות ולמה זה יכול לתרום?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מניעתי בהתקף אסטמה שאינו שכיח
ד``ר גיא שטויר01/08/2010אלישבע שלום
בנך עבר הערכה מלאה על ידי רופא. קיימים מרכיבים רבים שנלקחים בחשבון במהלך הערכה זו ולכן לא יהיה זה לטובת בנך שאתן "הערכה ברגע" על סמך סיפור אינטרנטי. מאחר שלא ניתן לפרט "את הכל" מעל דפי האינטרנט אני משוכנע שעברתם הערכה נרחבת נוספת. תבחין זיעה הוא דוגמא לכך. נכון?
אתתיחס למספר נקודות בסיפורך שניתן להתייחס אליהן.
1. למרות מתחת לגיל 6 שנים ולבטח מתחת לגיל 3 שנים אמינות ההערכה האלרגית ירודה העדר אלרגיה בבדיקות מעודד.
2. לעיתים קרובות ניתן לטפל באסטמה ובדלקות ריאה חוזרות על ידי טיפול בגורמי הסיכון לאסטמה (בלי לטפל במשאפים או "טיפול" אחר לאסטמה). נזלת, נחירות ועוד גורמי סיכון רבים הם דוגמאות לכך. לעיתים קרובות "טיפול בנזלת" או בשקד השלישי ירפא את האסטמה.
3. הטיפול בנזלת וגם בשקד השלישי יכול להעשות בדרך תרופתית ולא חייב להעשות על ידי ניתוח.
4. בהדסה בהשוואה לשניידר מקובל טיפול שונה בהתקף אסטמה ולכן לעיתים דרך הניהול שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי האירוצמברYmbn31/07/2010
שלום,
לאחר הפסקה ממושכת בתסמיני האסטמה , בערך 10 שבועות!
לצערי נראה שאנחנו שוב בתחילתו של התקף , אבל אני לא זוכרת כל כמה זמן עליי לנקות את האירוצמבר?
האם אחרי כל שימוש? הוא לא מספיק להתייבש לי לגמרי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל כמה זמן מנקים את הארוצמבר
ד``ר גיא שטויר01/08/2010גלי שלום
בהוראות המצורפות מומלץ לנקות את הארוצמבר כל שבוע.
הניסיון שלנו מעיד על כך שרצוי להקטין את תדירות הניקוי לאחת לחודש ולנקות לעיתים תכופות יותר רק במקרים בהם מצטבר "ערפל".
בכל מקרה יש להשתמש בארוצמבר רק לאחר ייבוש מוחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב לאחר דלקת ריאות המשך...ענבר28/07/2010
עשינו צילום חוזר לבני בן ה-5 והממצאים הם: " מימין סתימת סינוס קוסטופרני ועיבוי פלוירלי מינימלי בבסיס הריאה. משמאל סינוס קוסטופרני חופשי.
ללא עדות לתסנין.
צל הלב ומיצר בגדר הנורמה".
בבקשה מה זה אומר, הרי שאת כל הנוזל ניקזו לו לפני שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות
ד''ר ארנון אליצור28/07/2010האם זהו צילום נוסף לזה שנעשה לפני 3 ימים?
שוב, על מנת לתת תשובה רצינית יש צורך לראות את כל הצילומים שנעשו ולהבין בצורה מפורטת את מהלך המחלה שהיתה לפני שנה ומה היה מאז. שאת יעשה רופא הריאות בפגישה אתכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב לאחר דלקת ריאות דחוףףענבר25/07/2010
לפני כשנה בני היה מאושפז בשניידר בשל דלקת ריאות, הוכנס לו נקז ושוחרר לאחר חודש + מבית החולים. היינו אצל רופא ריאות לפני כ-8 חודשים לאחר צילום וזה כתב:"כי הצילום פורש כתקין-לדעתי הסינוס עדיין סתום מימין קיבל פרבנר וחלה בפנוימוקוקוס , בבדיקה: היום ריאות נקיות ללא צפצופים או חרחורים, תפקודי ריאה101% PREDICTED- FEV1 תקין."
היום עשינו שוב צילום רק לביקורת והממצאים: "רושם של הצללה אינטרסטיציו-אלוויאולרי רטרוקרדיאלי מצד שמאל עדינה, יתכן תסנין בשלב ספיגה?
הגברת ציור אינטרסטיציאלי פרי הילרי דו צדדי.
לציין רושם של בליטה בשער הימני עם גבולות לובולריים- לימפאדנופטיה?
לאור הממצאים דרושה קורלציה קלינית והשלמת בירור".
בבקשה מה זה אומר אני ממש בלחץ, הילד לא מתלונן על כאבים רופא הילדים שלו אמר ללכת לרופא ריאות , אין לי כרגע עם מי לדבר בבקשה מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב לאחר דלקת ריאות
ד''ר ארנון אליצור28/07/2010שלום ענבר,
צילום רנטגן מהווה חלק מהערכה כוללנית של ילד בנוסף לתסמינים גופניים וממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות נוספות כתפקודי ריאות. התשובה שקיבלת מתארת מה נראה בצילום אולם עם תוספת שדרושה קורלציה קלינית מאחר הוממצאים עשויים להתאים למגוןן של דברים בהתאם לתלונות ולבדיקה הגופנית. בנוסף, לרופא חשובה מאד ההתרשמות שלו מהצילום עצמו. לאור כל זאת את מבינה שקשה לספק תשובה בלא לראות את הצילום ואת הילד. רופא הריאות שלך יקבע בהתאם למראה בצילום ולהיכרותו את הילד אם ברצונו להרחיב בירור ולעשות בדיקות נוספות או שלא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימהבת-אל21/07/2010
היי
אני בת 21, מעשנת 2 קופסאות בשבוע (*לייט) מעשנת סה"כ שנה
בשבוע האחרון יש לי קשיי נשימה רציניים, רוק מרובה בפה, ליחה, קושי בלדבר בקול רם
יש לציין כי בחודש האחרון אני עובדת בחדר ללא חלון (ממוזג) שרוב היום הדלת סגורה. יש לזה קשר?.
לא סבלתי בעבר מבעיות נשימה, ריאות או לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי נשימה
ד``ר גיא שטויר21/07/2010בת אל שלום
עלייך לגשת בהקדם להערכה על ידי רופא. למרות שעישון יכול להזיק לך עד מאוד לא סביר שקשיי הנשימה מהעישון.
בסיפור המסופר בפורום אינטרנטי קשה לקבל את הפרטים המשמעותיים הדרושים עד מאוד. בתחקור הרפואי חייבים לשלול השפעה של תרופה או חומר אחר על בריאותך, ויש לבצע בדיקה גופנית שתשלול חולשה ממקור אחר, מחלה ריאתית, או זיהומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בריאהמיר19/07/2010
שלום,
לחבר שלי ביום חמישי (לפני 4 ימים) נוצר נקב ספונטני בריאה.
ביצעו לו נקז בין הצלעות והוא מחובר למכונה עם המים (אני לא יודעת את שמה...) ביום שישי המכונה לא עבדה כראוי ולא היה שיפור במצב. אתמול ניסו לנתק אותו מהמכונה והריאה לא התפשטה כראוי. בלילה היו לו כאבים בחזה ואמרו לו שבגלל שהוא לא היה מחובר למכונה הריאה קרסה שוב ויכול להיות שיצטרכו להחליף לו את הצינור.
אנחנו בלחץ!!! הרופאים לא מנדבים מידע... מה המשך הטיפול? האם יהיה צורך בנתוח? האם זה מספר סביר של ימים ללא החלמה?
מה קורה עכשיו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מנקב בריאה
ד``ר גיא שטויר19/07/2010מיר שלום
ההחלמה תלויה במגוון גורמים רב ובינהם נוכחות מחלה ריאתית קודמת, עישון, מבנה ריאה שאינו תקין ועוד. על פניו נראה שחלה תקלה "טבעית" אשר עיכבה במקצת את ההחלמה.
הצפי הוא ש24-48ש לאחר שהריאה תתפשט יסגר החור וניתן יהיה להוציא את הנקז.
במידה והריאה לא תתפשט אפשרי שיעשו CT חזה ואז יחליטו לפי הממצאים על המשך הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)