מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוקסיפן ואינהלציה ביחדהילה24/11/2010
שלום, בני בן 2 אובחן היום (לאחר 4 ימים של סבל) בדלקת בגרון (סטרפטוקוק) והתחיל אנטביוטיקה (מוקסיפן). בשעות האחרונות הבחנתי שהוא משתעל יותר ונשמע כמו שיעול אסמתי שדורש אינהלציה (עם בודיקורט וונטולין). בעבר הוא קיבל מספר פעמים את הטיפול של האינהלציה.
אני חשבתי לעשות לו אינהלציה לפני השינה אך לא בטוחה כיצד המוקסיפן מגיב / עובד עם החומרים של האינהלציה. האם ניתן לשלב את התרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיפן ואינהלציה ביחד - תגובה
ד''ר ארנון אליצור26/11/2010שלום לאמא,
אין צורך להיות מודאגת. אין שום אינטראקציה בין אינהלציות ונטולין ובודיקורט ובין מוקסיפן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה כרוניתאורלי24/11/2010
שלום בני בן-6, סובל מאלרגיה אנפילקטית לחלב, ומאסטמה כרונית.
בשנה האחרונה חלה הטבה במצבו הבריאותי-נשימתי, אך בצילום יש עדיין תסנינים
ב-RML ובלינגולה.
מה זה אומר?
האם יש מקור לדאגה?
אודה לך על תשובתך המהירה.
אמא דאגנית במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה כרונית - תגובה
ד''ר ארנון אליצור26/11/2010שלום אורלי,
תסנינים בלינגולה וב- RML נראים לעיתים קרובות באסתמה בעת התקפים אולם חולפים לאחר טיפול. יש לראות את הצילומים של הילד וגם צילומים מעברו, ולדעת מה היה מצבו בעת שנלקחו הצילומים (בהתקף, במחלת חום וכו'). אני מציע לפנות לרופא ריאות לשם כך ולצורך תפקודי ריאות והערכת חומרת האסתמה.
לגבי אלרגיה לחלב- מתנהל כעת פרויקט לגמילה מאלרגיה לחלב במכון לאסתמה אלרגיה ואימונולוגיה באסף הרופא. לפרטים- 089779820
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהחנה24/11/2010
בני בן ה13 חולה אסטמה מגיל 4 בערך.טופל באינהלציות,משאפי בריקלין,בודיקורט כטיפול מונע במשך כשנה וחצי. סינגולאייר במשך כשנה,סרטייד פעמיים ביום במשך כשנה נוספת. לפני כ 4 חודשים החלטתי על הפסקת טיפולים מונעים ומשאפים והתחלנו טיפול בדיקור סיני שמשפיע עליו ממש טוב .אך עדיין זקוק למשאף בריקלין כפעמיים בשבוע בערב לפני השינה.
האם זה יכול לגרום נזק בלתי הפיך או בעיה כלשהיא אם הוא משתמש בבריקלין בתכיפות כזו של פעמיים בשבוע במקום לקחת בודיקורט/סרטייד כול יום?תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור24/11/2010שלום חנה,
הטיפולים אותם אנו נותנים באסתמה לא משנים את מהלך המחלה לטווח ארוך. הפתקיד העיקרי שלהם הוא למנוע תסמינים בילד, לאפשר לו אורח חיים רגיל בלי מגבלה בפעילות גופנית, בלי אובדן ימי לימודים, אישפוזים וכו'.
בכדי לקבוע אם בנך זקוק לטיפול מונע או לא, צריך להיבדק ע"י רופא ריאות, לעשות הערכה של התסמינים שלו ביום, בלילה, בעת פעילות וכו', וכן לעשות בדיקת תפקודי ריאות. כבר ראיתי יותר מילד אחד שההורים חשבו שאין לא הרבה תסמינים אך הסתבר שתפקודי הריאות שלו נמוכים ומשתפרים בהרבה לאחר אינהלציה. אלה הילדים שנמצאים בסיכון להתקף משמעותי כולל אישפוז.
ונקודה נוספת להבהרה - גם ילדים עם אסתמה קלה יכולים לעשות התקף משמעותי שיגמר באישפוז.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגולייראמא24/11/2010
הילדה שלי בת 6 ומאז גיל שנתיים קיבלה תרופה סינגולייר בעקבות ברונכית, קשיי נשימה ושיעול. הסיטורציה היתה פעם אחת 88%.
החל מגי 4 עשתה הפסקות עם התרופה למס' חודשים ובכל עונת מעבר סתיו או חורף הרופא נותן לה את הכדור הנ"ל.
שאלותיי:
האם הכדור הוא מקבוצת סטירואידים היכולים לגרום לתופעות לוואי כגון רעב מוגבר ובעקבותו עליה במשקל, והתנפחות?
שנית, האם יש השלכות ללקיחת תרופה זמן כה רב לילדה קטנה.
אגב, תפקודי ריאות שנעשו לה לפני כחצי שנה היו תקינות וכמדומני היו יותר מ - 100%, אך הרופא נותן לה את הכדור בכדי למנוע התקפים. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינגולייר - תגובה
ד''ר ארנון אליצור24/11/2010שלום,
סינגוליר אינה תרופה מקבוצת הסטרואידים ואינה גורמת לתיאבון מוגבר או עליה במשקל.
אסתמה הינה מחלה התקפית ובין ההתקפים תפקודי הריאות בילדים הם בד"כ תקינים.
הטיפול ניתן על מנת למנוע התקפים, אובדן ימי גן / ביה"ס, אישפוזים וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחדר מלח- מישהו שמע על זה?נעמי23/11/2010
שלום.
שמי נעמה ואני אם ל2 בנים. הקטן בן 5 סובל מברונכיטיס והמליצו לנו על טיפולים בחדר מלח בכפר הירוק. קיבלנו טיפול ראשון חינם וכבר הילד הוציא המון ליחה, רכשנו מנורת מלח טבעית משם והוא ישן ממש טוב איתה כבר כמה חודשים. אבל פחדנו להמשיך את הטיפולים.
לאחרונה התקפי הסטרידו בלילה חוזרים ורציתי לשאול האם כדאי להמשיך טיפולים רציפים וקבועים בחדר המלח?
אם מישהו מכיר את הטיפול ויכול להסביר לי יותר, אעריך זאת מאד.
תודה, נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחדר מלח- מישהו שמע על זה? - תגובה
ד``ר גיא שטויר23/11/2010נעמה שלום
מאחר וקיים חוסר במחקרים אמינים ומבוקרים על חדרי מלח התשובה היא שאיני יודע.
לפני כשבוע הגשתי בקשה לוועדת האתיקה לבצע מחקר על חדרי מלח ומחלות דרכי נשימה. במסגרת המחקר תבחן השפעת הטיפול בחדרי מלח על ילדים ומבוגרים. במידה ואת מעוניינת לקבל באופן סדיר פרטים על מחלות דרכי נשימה או מחקרים בנושא אנא שלחי בקשה ל[email protected]. במידה והבקשה תאושר אשלח פרטים נוספים לך ולמבקשים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חירחורים קשים אצל ילדה בת שנה ו-8טלי20/11/2010
שלום,
הבת שלי בת שנה ושמונה וכל פעם כשמתחיל החורף מתחילים אצלה חירחורים מאוד מאוד חזקים שלא פעם מלווה בשיעולים חריפים ונזלת.
אנחנו מדליקים לה מכשיר אדים קרים עם שמן אקליפטוס אבל זה לא ממש עוזר.
הרופא משפחה אומר שזה דלקת בדרכי הנשימה ושאין מה לעשות, זה יעבור לבד.
היינו אצל רופא אף-אוזן-גרון אבל הוא אומר שהוא לא רואה שום דבר.
פרט לחירחורים ולתופעות הנילוות היא בסדר גמור, אין חום ואין שום דבר נוסף.
מה אפשר לעשות כדי להקל עליה ועל הנשימות שלה?
האם חדר מלח זה משהו שיכול לעזור?
תודה, טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חירחורים קשים. האם לטפל בחדר מלח
ד``ר גיא שטויר20/11/2010טלי שלום
התיאור מעיד על תחלואה משמעותית ונראה שהגיע הזמן לפנות לרופא ריאות ילדים על מנת לבצע הערכה מסודרת.
לגבי חדרי המלח. טרם בוצעו מחקרים משמעותיים המוכיחים תועלת לחדרי המלח.
אני מתעתד להתחיל מחקר שכזה מאוד בקרוב. במסגרת המחקר ניתן יהיה לקבל טיפול בחדר מלח תחת השגחה רפואית וללא עלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- צילום חזה ושיעול קשה- בן שנהאפרת19/11/2010
שלום, התינוק שלי בן שנה. מזה חודשיים משתעל שיעול יבש ולח, בעיקר תוך כדי שינה. הדבר גורם לו סבל רב, ומפריע לו לישון. במהלך החודשיים האחרונים (מאז שנכנס לגן) סבל גם מנזלת מרובה, שהרבינו לשאוב לו. טופל בשני סירופים טבעיים הרבליס ובטיפות הומאופתיות R9, אך ללא הועיל. היום עשינו לו צילום חזה וזו התשובה שהתקבלה: "איוורור יתר.הגברה של ציור אינטרסטיציאלי פרי הילרי דו צידי. ללא תסנין או תפליט." מה פירוש הניתוח? מה עליי לעשות? האם יש פיתרון שיקל? אדים חמים/קרים בשינה?האם ממצא זה דורש אנטיביוטיקה?
הרופא אליו אנחנו אמורים ללכת לא מקבל בשבועיים הקרובים, ולכן התשובה דחופה לי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- צילום חזה ושיעול קשה- בן שנה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור19/11/2010אפרת שלום,
ודאי שאיננו יכולים להמליץ על טיפול אנטיביוטי או אחר על סמך תיאור בלבד. לשם כך יש צורך לבדוק את הילד ולראות את הצילום.
התיאור של הצילום באופן כללי מתאים יותר למחלה ויראלית מאשר לדקת ריאות חיידקית אולם לא ניתו לאמר בודאות בלי לראות את הילד והצילום.
את צריכה לפנות לרופא הילדים עד שהתור לרופא אליו אתם אמורם לפנות יגיע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמצן בדםאמא18/11/2010
ילד בן 16 עם ירידות בריווי חמצן בדם (סטורציה 84-88) עקב שיעול וליחה רבה ,
היפוטוני עם פיגור קשה ונוסף אפילפסיה- מקבל דפלפט כרונו במינון גבוה
האם מצב זה של החמצן בדם :
א. יכול להחמיר אפילפסיה כלומר לגרום לריבוי התקפים ?
ב. האם המצב יכול להחמיר מצב הפסקת נשימה בשינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמצן בדם - תגובה
ד''ר ארנון אליצור18/11/2010לשאלותייך -
רווי חמצן נמוך בדם בהחלט יכול להחמיר פרכוסים.
הפסקות נשימה בשינה נלוות בדרך כלל בירידותברווי חמצן. אם רווי החמצן נמוך מלכתחילה הרי הירידות תהינה קשות יותר.
מעבר לכך - ירידות כאלה ברווי חמצן מחייבות אשפוז דחוף. אני מקווה שילדך נמצא ומטופל במסגרת אשפוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון CF ע"י תבחין זיעהנועה11/11/2010
הבת שלי בת שנה ושמונה חודשים, בעבר היתה לה דלקת ריאות חמורה ומהלידה למעשה היא לא עולה במשקל לפי העקומות של משרד הבריאות. כרגע שוקלת כ- 9.5- 10 ק"ג.
מידי חורף ועונות מעבר, אנחנו נעזרים באינהלציות וטיפול מונע של בודיקורט.
לאחרונה רופא הריאות ילדים שלה הציע שנעשה תבחין זיעה. כמובן שמיד חיפשתי בפורום הזה ובגוגל וחשכו עיניי. רק השם של המחלה הזו, סיסטיק פיברוזיס, מחריד אותי.
הבת שלי עברה אישפוז של כמעט חודש במהלכו, עד כמה שאני זוכרת, בדקו גם את העניין הזה, אבל אני לא בטוחה.
בגלל שהיא עברה כל כך הרבה בדיקות לא נעימות בחייה עד כה ואני מאוד מעוניינת לחסוך לה את הבדיקה, ככל שניתן כמובן. הבנתי מהפורומים שמדובר בבדיקה לא נעימה.
שאלתי היא - לאור שהמחלה היא גנטית, האם ניתן לאבחן את המחלה על ידי בדיקות שלי ושל בעלי. אציין כי לפני ההיריון עברנו בדיקות גנטיות אך אינני זוכרת אם נבדקנו גם ל-CF.
לתשובתכם בהקדם אודה. מפלס החרדה שלי עולה מרגע לרגע.
שוב תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון CF ע"י תבחין זיעה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור11/11/2010שלום נועה,
אענה לך ישר ולענין - לכי לעשות את הבדיקה.
במרבית הילדים הבדיקה נעשית בעיקר כדי לשלול את המחלה ולא לאשרה. לפיכך העובדה שהופניתם לבדיקה לא בהכרח צריכה לגרום לך לדאגה.
הבדיקה היא פשוטה, לא כואבת, אולי מעט לא נעימה אבל להערכתי פחות קשה מבדיקת דם.בדיקות גנטיות לכם לא יספקו תשובה סופית ותבחין הזיעה הוא בדיקת הבחירה לשלילת המחלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון CF ע"י תבחין זיעה - תגובה
ד``ר גיא שטויר11/11/2010נועה שלום
חרדה נובעת מחוסר ידיעה. לכן, הדרך להפיג את החרדה היא לבצע את הבדיקה.
בשל נפיצות המחלה, לטעמי ולטעמן של רבות ממדינות העולם יש לבצע תבחין זיעה לכל יילוד עם לידתו. אבחון מוקדם יכול לעזור עד מאוד בעוד שעיכוב באבחון מכל סיבה שהיא עלול לגרום לנזק לא הפיך וחמור עד מאוד.
חוסר עלייה במשקל או דלקת ריאה קשה או חוזרת הם סיבות טובות לבצע את התבחין מוקדם ככל האפשר.
לא מדובר בבדיקה חודרנית. זאת לא בדיקת דם. מדובר בבדיקה של הזיעה בלבד וחוסר הנוחות נובע לכל היותר מהרגשת עקצוץ קלה ומהצורך לשאת את המיכשור המינימאלי לכמחצית השעה.
אבחון גנטי אינו שולל CF !!!
בארץ יודעים לבדוק את 15 הסיבות (מוטציות) הנפוצות למחלת הCF.
לעומת בדיקה חלקית זו במדינות רבות בעולם ובכל מדינות ארה"ב נעשית בדיקה לכל היילודים. בכל חשד מתבצעת בדיקה נוספת. בחלק ממדינות ארה"ב בודקים את 1000 המוטציות הנפוצות ובחלק ממדינות ארה"ב (קליפורניה לדוגמא) לא מסתפקים בבדיקה "חלקית" שכזו אלא מבצעים בדיקה של כל המוטציות.
עבודות מראות שביצוע אבחון גנטי חלקי עשוי לעכב משמעותית את גילוי הבעייה מתוך הערכה מוטעיית שבדיקה גנטית שוללת CF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירות - בן 8 וחציאודי10/11/2010
שלום דר',
בני בן השמונה וחצי נוחר כל לילה מגיל קטן. הוא רזה, לא היו לו המון דלקות גרון / אוזניים או משהו כזה. הוא קם עם פה יבש וריח פה. יש משהו לעשות?
הוא לא הולך לישון אצל חברים כי זה מפריע לו (ולנו...)
בכבוד רב,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחירות - בן 8 וחצי - תגובה
ד``ר גיא שטויר11/11/2010יש הרבה מאוד מה לעשות ואם לא נעשה דבר עד כה על ידי רופא מטפל יש להערכה בהקדם. ניתן לתאם תור לבדיקת נשימה בשינה במעבדת שינה אצל עמיתי, דר אליצור להערכת מידת החומרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגולראודי10/11/2010
שלום,
בני בן ה-11 קיבל סינגולר לחודשים הבאים. תופעות הלואי הרשומות מפחידות מאוד.
הוא מתחיל את גיל ההתבגרות. איך אוכל לדעת האם הכדור משנה את אופיו? גורם להתפרצויות זעם?
כמה שנים אפשר לקחת את התרופה הזו? כל החיים?
תודה רבה,
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינגולר - תגובה
ד``ר גיא שטויר11/11/2010סינגולר היא אחת מהתרופות הבטוחות ביותר. מרבית תופעות הלואי הרשומות מופיעות אצל בת הדודה של הסינגולר, הזפירולקס, תרופה שאיננה משווקת בארץ. מאחר ומדובר ב"משפחת תרופות" דומה מציינים את כל התופעות שהופיעו ב"משפחה". אם אין לבנך תופעות לואי אין מקום לחשש. אם את לא בטוחה ושי התפרצויות זעם ניתן, בתיאום עם הרופא המטפל, לשקול הפסקה לשבועיים-שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בנשימהאנונימית09/11/2010
היי, אני כרגע בכיתה ז' ולאחרונה יש לי בעיות בנשימה בשיעור ספורט..
אנחנו רצים ריצת 1600 מטר אני רצתי 1400 מטר רצוף הלכתי 200 מטר, בזמן הריצה (וגם בהליכה) הרגשתי כאילו מישהו תוקע לי משהו בגרון שקשה לי לנשום וגם בזמן הנשימה יצאו לי מין קול מחוספס כזה שדומה לצפצוף רק ממש מחוספס ומפחיד . היה לי קצת נזלת כזה והרבה ליחה. אני כמעט בכיתי ולא הרגשתי טוב הפנים שלי היו מאוד אדומות. אחר כך היו לי התקפי בכי במשך שעתיים. אני גם השתעלתי קצת. היה לי אסתמה עד גיל 4 אבל זה עבר לי. זה קשור? יש לי בדיקה אבל זה לעוד הרבה זמן ועד אז יהיו לי מלא שיעורי ספורט ומבחנים של ספורט ואני חייבת להשתתף כי עוד אין שום הוכחה שיש לי משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי נשימתי בריצה
ד``ר גיא שטויר11/11/2010התיאור שאת מתארת אופייני לפעולה לא תקינה של מתרי הקול. במידה וכך הוא הטיפול פשוט, ח דפעמי, ואינו מצריך טיפול תרופתי.
אם זאת, מומלץ לפנות לרופא ריאות לוודא שאין סיבה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינהלציות ושיעולהילה08/11/2010
שלום,
ילדי בן השנתיים טופל לפני כחודש עם שבוע של אינהלציות בודיקורט+בריקלין בגלל שיעול ממושך לאחר מחלה ויראלית, ומעט צפצופים. כבר לאחר האינהלציה הראשונה היה שיפור מסויים, בעיקר בשיעול בלילה, אך גם אחרי שסיימנו עם האינהלציות בהוראת הרופא לא הפסיק השיעול לגמרי.
אתמול, לאחר חודש נוסף של שיעול לא פוסק, ומשחזר השיעול הלילי, פנינו שוב לרופא שהתרשם מריאות נקיות והמליץ על שבוע של אינהלציות סטרואידים בלבד.
מאז שנתתי לו אינהלציה בלילה, ממש מספר דקות אחרי - השיעול החמיר מאד, והלילה התעורר ממנו מספר פעמים, פעם אחת גם הקיא.
אני מתלבטת האם לתת לו אינהלציה נוספת רק של בודיקורט הבוקר (או אולי להוסיף בריקלין הפעם שנשאר לי בבית?), או לאור ההחמרה הזו להפסיק הכל. כרגע הרופא שלו לא זמין.
אין לו קוצר נשימה, ואין לו חום או שום דבר אחר חוץ משיעול מטריד, אבל אני מרגישה שהוא ממש הוחמר ע"י האינהלציה של אתמול...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינהלציות ושיעול - תגובה
ד``ר גיא שטויר11/11/2010במידה ואת בטוחה שההחמרה קשורה ישירות לאינהלציה יש לפנות לרופא המטפל להערכה חוזרת לפני מתן אינהלציה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נשימהYmbn07/11/2010
שלום
בני בן 10 שבועות
בשבועיים האחרונים היו 2 לילות שהבייביסנס צפצף
בפעם הראשונה הילד היה בפינה של העריסה , אז שיערנו שזה לא קלט אותו
הלילה הוא היה במרכז והבייביסנס צפצף צפצוף אחד והפסיק.
בשתי הפעמים הילד היה בסדר גמור, כלומר נושם וחיוני
אני יודעת שיש סיכוי טוב שהמכשיר מזייף אבל -
1. בגיל 3 ימים המחלקת יולדת היה עשה אפניאה - אושפזו ל5 ימים עם אנטיביוטיקה מחשש לזיהום או מים בריאות - שתי הסברות הופרכו והרופאים אמרו לי שזה קורה לילודים וכל עוד זה לא זיהום אז לא לדאוג והוא יהיה ילד רגיל
2. התינוק מצונן לפעמים ועל הגב נוחר קלות , בבדיקת רופא ואחות טיפת חלב - נאמר לי זה פיזיולוגי ורק טיפות מי מלח מידי פעם , אבל אני חוששת...
מה דעתכם? האם כדי שרופא ריאות או אאג יראה אותו?.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להפסקת נשימה
Ymbn07/11/2010יש לציין שהילד ישן בלילה על הגב בלבד בהתאם להוראות משרד הבריאות
מדובר בילד בריא חיוני לפי הרופאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבייביסנס
ד''ר ארנון אליצור07/11/2010שלום,
נתת את הסיבה מדוע רופאי הילדים לא ממליצים על שימוש בייביסנס. גם אני לא יכול להגיד לך למה המכשיר צפצף, וכשהורים מגיעים עם סיפור על מכשיר שצפצף קשה לדעת מה לעשות עם זה. נחרות ליליות בזמן שהילד מנוזל ואשר חולפות כעבור זמן מה הן בגדר המותר. נחרות ליליות קבועות דורשות התיחסות. אני מציע שבשלב ראשון תפנו לרופא הילדים. באם הוא יתרשם שיש צורך בחוות דעת נוספת הוא יפנה אתכם לרופא ריאות או אאג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם יש סיכוי שהייתה הפסקת נשימה
Ymbn07/11/2010והילד חזר לעצמו עד שהגענו לעריסה? האם דום נשימה רגעי יכול להתרחש?
אם כן מהן ההשלכות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם יש סיכוי שהייתה הפסקת נשימה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור07/11/2010אם הגעתם לילד תוך זמן קצר ולא ראיתם שום דבר יוצא דופן הרי שקרוב לודאי שלא היתה הפסקת נשימה משמעותית. לכל ילד מותר לעשות הפסקות נשימה בשינה אפילו עד 20 שניות אם הן לא מלוות בתופעות נוספות אותן לא ראיתם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאוזינופיליה ניכרת 65.5סופי06/11/2010
שלום,
לצערינו קיבלנו תוצאות מדאיגות מאוד בדואר לבדיקה שבוצעה בבי"ח איכילוב. אנו לחוצים מאוד מהרמה הגבוהה ומהחומר שקראנו באינטרנט. נודה לך מאוד אם תוכל לעיין בתוצאות ובתודה רבה מראש.
בני בן ה11 עשה לפני כחודש בדיקת רופא ספורט (לא במאמץ) הופנה לתיפקודי ריאה מורחבים כולל נפחים ודיפוזיה ותגובה למרחיבי סמפונות בנוסף הופנה לצילום רנטגן וכיח מגורה. להלן התוצאות:
כיח מגורה:
ספירה מבדלת ל400 תאים ברונכואלואולרים - GIEMSA STAIN:
NEUTOPHILS 119N 29.75%
EOSINOPHILS 262N 65.5%
MAST CELLS 8N 2%
LYMPHOCYTES 8N 2%
MACROPHAGES 3N 0.75%
הערות: בספירה דיפרנציאלית התקבלת חומר עשיר בתאים דלקתיים. אאוזינופיליה ניכרת (65.5ֵ)
צילום ריאות: ללא עדות לתסנין או תפליט. צל הלב אינו מוגדל.
תפקודי ריאות:
VC 3.08 2.58% 83.6
IC 1.4%
ERV 1.02 1.18% 115.3
ITGV 1.97 2.03% 102.9
RV 0.93 0.86% 92.4
TLC 4.03 3.43% 85.2
RV%TLC 24.43 24.94% 102.1
UTGV%TLC 48.06 59.21% 123.2
FVC 3.04 2.59ֵ% 85.1 2.64% 86.8ֵ% 1.9 CHANGE
FEV 1 2.53 2.43% 96.2 2.30% 90.9% -5.5ֵ% CHANGE
FEV1%FVC 84.31 94.12% 111.6 87.25% 103.5% -7.3% CHANGE
MMEF75/25 3.03 2.72% 89.6 2.23% 73.6% -17.9 CHANGE
PEF 5.47 4.40% 80.4 4.45% 81.2% 1 CHANGE
PEF50 3.41 3.01% 88.2 2.90% 84.9% -3.7 CHANGE
PEF25 4.83 4.24% 87.9 3.97% 82.3% -6.4 CHANGE
SR TOT 0.53 2.98% 559.8
SG TOT 0.34
TLCO SB 7.09 6.37% 89.9%
TLCO/VA 2.11%
PIF 3.02% 2.03% -32.8ֵ%CHANGE
בהנחת HB - 13.4 לדעתנו נרשם "סתם" שכן אין בידינו תוצאות ספירת דם.
אציין כי בעברו הרחוק בסביבות גיל שנה - שנתיים היה מאושפז מס פעמים בגלל דלקות ריאה חוזרות RSV ואף היה במעקב קצר בשניידר בחשד להמוסידורזיס שנשלל לאחר 2 ביקורים (נערכה בזמנו גם בדיקת זיעה לCF )
אנו דואגים מאוד, החשד למחלות "כבדות" חו"ח מעיון באינטרנט נראה מפחיד ומאיים. אנא חוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאוזינופיליה ניכרת 65.5 - תגובה
ד''ר ארנון אליצור07/11/2010שלום סופי,
ברפואה ככלל וברפואת ילדים בפרט אנו משתדלים לטפל בילד ולא בבדיקות המעבדה שלו. ראשית חשוב להבין למה בכלל נשלח הילד לכל הבדיקות הללו ואז להבין אותם בהקשר עם הקליניקה שלו. אני מציע שתפני חזרה לרופא שהפנה אותך לבדיקות או לרופא ריאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)