פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיהוק תקוע
    שרון
    28/09/2010

שלום ביתי בת 7 וחצי מזה כשבועיים מתלוננת על פיהוק שלא יוצא לה(???)
    מידי פעם היא לוקחת נשימה עמוקה (כל כמה דקות..)
    ההינו אצל הרופא ,הוא בדק אותה ואמר שזה על רקע של סטרס
    אין שום פגיעה ביתר התפקודים שלה ,היא משתוללת קופצת והכל רגיל לחלוטין
    מלבד זה
    מה דעתך
    אני מודאגת מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיהוק תקוע

הוספת תגובה

• נשימה עמוקה

ד''ר ארנון אליצור
    29/09/2010

בהיעדר תסמינים אחרים - שיעול, קושי בנשימה, בהנחה שזה לא קורה בעת שהיא ישנה, ובהיעדר ממצאים בבדיקה גופנית, קרוב לודאי שהרופא שלך צודק.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

שרון
    30/09/2010

מה צריך בכל זאת לעשות
    כמה זמן עוד לתת לזה לפני ברור נוסף, אם בכלל
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

שרון
    01/10/2010

אתמול עקבתי אחריה בלילה כשישנה
    במשך שעה לא היו לא התשפויות או האנחות כמו בשעות הבוקר
    מלבד פעם אחת כשהסתובבה לצד
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה עמוקה

ד''ר ארנון אליצור
    01/10/2010

במהלך השינה ייתכנו דפוסים שונים של נשימה. לא נשמע לי שיש בעיה אמיתית אולם במידה ואת לא רגועה את יכולה לבקש הפניה לרופא ריאות לצורך בדיקת תפקודי ריאות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול, ליחה, חום
    ענבל
    25/09/2010

שלום רב,
    בני בן השנתיים כבר מספר ימים מלא בליחה אך ללא תסמינים נוספים, לפני יומיים התחיל שיעול סטרידור, כיוון שלצערי אנו מכירים את התופעה היטב, מייד נתנו אנילהציה עם בודי קורט (1CC + 1CC מים). השיעול סטרידור עבר והתחלף בשיעול ליחתי כולל נזלת מוגלתית והמון ליחה וחום. כך היה במשך יממה, למחרת (אתמול) המצב השתפר פלאים והילד הרגיש טוב מאוד, ללא חום, הליחה לא עברה אך לא כל כך הפריעה. היום קם שוב עם חום, מלא ליחה, אף סתום, מרגיש לא טוב, חוסר תיאבון. נראה שהחום גם במגמת עלייה. אני ממשיכה בטיפול של האנילהציה 3 פעמים ביום. האם יתכן מצב בו כבר לא היה חום ועכשיו שוב יש, כנל לגבי השיפור בליחה שחזרה במלוא עוצמתה. מה ניתן לעשות? האם הטיפול שאני נותנת בסדר? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול, ליחה, חום

הוספת תגובה

• החמרה בשיעול ובחום במהלך מחלה

ד``ר גיא שטויר
    26/09/2010

ענבל שלום

המהלך הרגיל של מרבית מחלות החום הוא החמרה עד לשיא בודד. במהלך החמרה זו מופעלת התגובה החיסונית אשר מביאה להחלמה עד למצב בריאות מלא. במידה וחלה החמרה לאחר שיפור ראשוני יש לפנות לרופא המטפל לוודא שאין סיבוך של המחלה ה"ויראלית" כדוגמת דלקת ריאה חיידקית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חוזר בשבועיים האחרונים
    שלי
    25/09/2010

בערב ראש השנה קיבלה ביתי בת השנתיים וחמישה חודשים התקף חוזר בפעם המי יודע כמה של שיעול נבחני חום חירחורים וציפצופים מאחר ואני מתורגלת התחלתי לה אז אינהלציה ואחרי החג לקחתי אותה לרופאה שאמרה שיש לילדה וירוס ההתקף כלל וגם היום אותו דבר חום שיעול נבחני חירחורים+ציפצופים ועכשיו גם נזלת ירוקה צהובה (סליחה על התיאור) אתמול כבר לקחתי אותה למוקד מאחר והחום ממשיך אומנם לא קריטי אך רוב הזמן לא יורד מתחת ל -38 (שיש חום 39 ומעלה היא מפרכסת קלות ולכן יש הוראה מרופאת ילדים ישר לתת אקמולי ולא לחכות)
    הרופא שבדק שאל אם היא כבר מטופלת ומקבלת טיפול אמרתי לו שעדין לא התחיל לה שוב פעם אינהלציה לחמישה ימים 3 פעמים ביום ללא צילום ריאות ללא בדיקות דם מקיפות לנוכח החום המתמשך. הילדה נבדקה גם בעבר ע"י רופאת ריאות בדנה שאמרה שיש לה אסטמה של תינוקות שאמורה לעבור עד גיל 3 ואילו הרופא במוקד אמר לי שתיסבול מזה עד גיל הבגרות ככה מה אני יכולה לעשות עוד כדי למנוע התפתחות והישנות? לא מאמינה בחדרי מלח סתם ביזבוז כסף לדעתי ואינהלציות יותר מדי גם לא יועיל בסוף יש עוד בדיקות שעלי לדרוש לבצע לילדה?
    היא אף אושפזה פעמיים בעבר פעם אחת עם דלקת ריאות שלא חלפה עם טיפול דרך הפה ופעם ראשונה אחרי ניתוח שעברה של השקדים חשד לזיהום והיה התחלת דלקת ריאות
    סליחה על האורך אני רוצה פשוט לעזור לילדה שלא תיסבול וגם נמאס לי באיזשהו מקום מההערות במעון שהילדה משתעלת למרות הטיפול

הוספת תגובה

• דלקת ריאה חוזרת והתקפי שיעול נבחני

ד``ר גיא שטויר
    26/09/2010

שלי שלום

עצתי היא לחזור להערכה חוזרת של רופאת הריאות שכבר מכירה את בתך. שיעול נבחני ונזלת צהובה-ירוקה, אינם המאפיינים המצויים של התקפי אסטמה ולכן, הערכה חוזרת של רופאת הריאות חשובה.
    לגבי חלק מהשאלות ששאלת. אני מבין שאת מתוסכלת אולם מעבר לכלים סטטיסטים אין לנו אפשרות לחזות את העתיד ולדעת באם מחלתה של בתך תמשך מעבר לגיל שלוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרידו
    סיגל
    21/09/2010

שלום רב,
    בתי בת ארבע חודשים.בזמן האכלה, (היא אוכלת מטרנה),היא נחנקה כמעט כל ארוחה,הדבר מתבטא בשייעול.
    זה התחיל כמעט מהלידה.רופא ילדים אמר שזה לא אמור להיות ובינתיים יש צורך רק במעקב.
    בטיפת חלב האחות המליצה לי לעשות הפסקות מרובות בזמן האכלה,היא אמרה שיתכן שהילדה מתעייפת מהר מדי ולכן לא מספיקה לבלוע.
    אני עושה הפסקות בערך כל דקה,בהחלט יש שיפור מהבחינה שהיא לא נחנקת עם יותר מדי אוכל בפה.
    השיעול קורה בערך באמצע האכלה או לקראת הסוף.יש לציין שבמהלך האכלה והשינה האף שלה סתום והיא נושמת בכבדות. בנוסף היא גם מזיעה בזמן האכלה.

היינו אצל אף אוזן גרון והוא אמר שצריך לחכות עד גיל שנה וכרגע אין מה לעשות.

ביום חמישי האחרון התחיל אצלה שיעול חזק. ביום שישי היינו אצל רופא ילדים שבדק אותה ואמר שהשיעול נובע מהאף הסתום (הראות נקיות,הגרון והאוזניים בריאות) והמליץ טיפות מי מלח לאף ו KARVOL.
    ביום שישי בערב שמתי קפסולה אחד של התרופה על פד קרוב לראש שלה לכ 20 דק'.
    לאחר מכן זרקתי את הפד. באמצע הלילה היא התעוררה מכיוון שהתחילה להחנק ולהשתעל.
    ההתקף חזר עוד פעמיים באותו הלילה,חשבתי שזו תגובה אלרגית על הקפסולה. אך לילה לאחר מכן ההתקף חזר.
    ביום ראשון חזרנו לרופא ילדים שבדק אותה ואמר שהגרון שלה אדום ויש לה סטרידו.
    נתן כדורים BETNESOL פעמיים ביום.
    היום זה היום האחרון שאנו נותנים לה את הכדורים ומחר אנו חוזרים לביקורת אצל הרופא.
    אך מאתמול המרפס שמקדימה קצת שקוע.רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע? (הילדה מתנהגת כרגיל).האם זה מסוכן?

בנוסף רציתי לדעת האם סטרידו התחיל בגלל האף הסתום או כתגובה אלרגית על KARVOL?

מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הילדה שלי,מבחינת האף הסתום?למי לפנות?
    האם באמת נכון לחכות עד גיל שנה? או שיש אולי דרך אחרת?

תודה מראש

אם תוכל להמליץ מה אפשר לעשות,ממה הבעיה יכולה לנבוע,למי לפנות.

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סטרידו

הוספת תגובה

• המשך סטרידו

סיגל
    21/09/2010

שכחתי להוסיף שכיום ברוך ה' הילדה אינה נחנקת אך כאשר היא נושמת שומעים חירחורים.האם זה אומר שהכדורים לא עזרו עד הסוף או שהם עזרו להוריד את ההתקף והחירחורים הם מהאף הסתום?

תודה רבה על התשובה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרידור

ד``ר גיא שטויר
    23/09/2010

סיגל שלום

התיאור שמסרת הוא תיאור קלאסי של תסמונת אספירציה. ילדתך סובלת מאספירציה של מזון לדרכי הנשימה.
    הסיבות הנפוצות כוללות האכלה בשכיבה, אף חסום מסיבות שונות, הפרעה בבליעה, ומעבר פתוח בין מערכת העיכול ומערכת הנשימה. במידה וקיים מעבר שכזה יתרחש מעבר של מזון נוזלי ממערכת העיכול למערכת הנשימה בזמן האכלה. יש סיבות נוספות

מומלצת הערכה על ידי רופא ריאות

מאחל בריאות שלמה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AVM ריאתי
    דניאל
    16/09/2010

שלום!
    אני בת 30, אחרי PE, ו TIA חולף, בעלת קרשיות יתר הומוזיגוטית לפקטור II. מטופלת בקומדין.
    סביב הבדיקות לבירור כיצד עבר קריש מדם וורידי לעורקי נשלחתי לבצע TCD+ הזרקת בועיות. הבדיקה יצאה חיובית עברו (19 ׁMES) המתאימים ל right to letf sunt. נשלחתי לבצע TEE. שם נצא PFO קטן דו צדדי.
    בתה"ש נאמר לי כי לא ניתן לצנתר את המקום בשל גודלו אלא רק בניתוח. נשלחתי לחוות דעת שניה אצל מומחה למומי לידה וכשהוא ראה את ה TEE הוא לא הצליח לראות את הבועיות וטען שאולי מדובר ב AVM ריאתי.
    אציין כי אני בשיקום ריאות עקב ירידה בנפחי הריאה, מבחן מאמץ משולב הראה בעיה קרדיווסקולרית עם אפשרות של מחלת כלי דם ריאתית. קשה לי להתאמץ אני מרגישה כאבים בחזה וכן עברתי לפני כ 4 חודשים אירוע של מיצר אוויר שלווה בירידה בסיטורציה (75%) כאבי בחזה וקושי בנשימה.מאז כאבים חוזרים וחשש להישנות האוויר.
    CT אנגיו שלל תסחיף חוזר.
    האם למרות הכל יכול להיות שאכן מדובר ב AVM?
    במה מתבטא הAVM? האם גורם למחלת ריאות???
    האם ייתכן גם AVM וגם PFO?
    עצם העובדה שנעשה CT אנגיו אומנם בשאלה של תסחיף אם היה ממצא שכזה לא היו מציינים אותו? מבולבלת מאוד וזקוקה לעזרה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    AVM ריאתי

הוספת תגובה

• AVM

ד''ר ארנון אליצור
    19/09/2010

שלום דניאל,

אין ספק שאת סובלת ממצב מורכב. לא ברור לי ממה שכתבת אם את נמצאת במעקב של רופא ריאות או לא. פה אין מקום לתשובה אינטרנטית אלא צריך לפנות לרופא ריאות עם כל הבדיקות שנעשו עד היום (אקו, CT, תפקודי ריאה וכו').
    באופן כללי - יתכן שיהיה גם PFO וגם AVM ריאתי אולם גם אקו עם בועיות וגם CT אנגיו הן 2 בדיקות שמזהות AVM ריאתי היטב. אם שתי הבדיקות תקינות סביר שאין AVM ריאתי משמעותי.
    שוב, אני ממליץ שתפני עם כל הבדיקות לרופא ריאות אם עדין זה לא נעשה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקווסטרציה באונה תחתונה בריאה שמאלית
    ד``ר גיא שטויר
    16/09/2010

שלום רב!
    אני בהיריון בשבוע 26...בסקירה המאוחרת שהייתה לי בשבוע 23 גילו סקווסטרציה באונה תחתונה בריאה שמאלית לעובר הסבירו לי על הממצא אך רציתי לדעת איפה אני יוכל לקבל עוד מידע לגביו??
    מה ההשלכות שלו לאחר הלידה?איך מתבצע הניתוח??איך הוא יחיה עד הניתוח איזה מגבלות יהיו לו לאחר הניתוח ולפניו???

אשמח לקבל מידע ....

בתודה מראש

לינוי.

הוספת תגובה

• מום ריאתי מולד

ד''ר ארנון אליצור
    19/09/2010

שלום לינוי,

באופן עקרוני ישנם מספר סוגי של מומים ריאתיים מולדים (סקווסטרציה היא אחד מהם) המאובחנים בסקירת מערכות. בד"כ קשה לקבוע את סוג המום אלא אם כן רואים בסקירה מאפיינים קלאסיים (לדוגמא כלי דם המזין את האיזור).
    לא משנה מה המום הספציפי, יש לבצע סקירות חוזרות עד הלידה. בחלק מהמקרים הממצא גדל ולוחץ על הריאה ובחלק מהמקרים הוא נסוג ונעלם עוד לפני הלידה.
    בד"כ, אם הממצא אינו גדול, לא יהיו בעיות מיוחדות בלידה ולילד לא יהיו כל מגבלות. הסכנה העיקרית בממצאים אלה היא של זיהומים חוזרים. באיזה שהוא שלב לאחר הלידה יש לבצע CT על מנת להעריך במדויק את גודלו של הממצא ואת מיקום כלי הדם. בד"כ ממצאים אלה מוצאים בניתוח, אם כי זה לא דחוף מיד לאחר הלידה ואפשר לחכות שהילד יגדל מעט. לגבי אופן הניתוח והאפשרויות הניתוחיות כדאי להתייעץ עם הכירורג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל

סיון
    05/05/2016

היי,
    אשמח לדעת מהו הגודל הממוצע או מה נחשב "לא גדול" בממצא של סקווסטרציה או CCAM? יחסית לשבוע 25
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    11/05/2016

לא זאת צורת ההערכה
    הרבה יותר חשוב לדעת אם יש לחץ על הלב וכתוצאה מכך יצירת תהליך של צבירת נוזלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בדרכי נשימה
    יניב
    16/09/2010

שלום,
    לי תינוק בן חצי שנה וכמעט מאז שנולד מחרחר.תמיד היתה לו ליחה מרגע הלידה.בהתחלה עברנו לאיזומיל,לא ממש היה שיפור, אחכ עברנו בהמלצת הרופא המטפל לנוטרמיגן וגם אז לא היה שיפור משמעותי.מדי ודש וחצי הוא היה מתקרר,הכל היה מתחיל בנזלת, אחכ שיעול,אחכ פעם סטרידו, פעם דלקת בסימפונות ופעם כמעט דלקת ריאות..שזה עכשיו כי הוא חולה.הכל מלווה בחום כמובן.ניסינו הומיאופתיה, אחכ דיקור וכרגע נראה שאין שינוי ושהוא פשוט רגיש בד'רכי הנשימה.האם זה מעיד על אסטמה?האם תוכלו לייעץ לי מה לעשות כדי לנסות לפחות למנוע את הישנות המחלות?לחזק אותו?האם כדאי לי ללכת למומחה בדרכי הנשימה?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בדרכי נשימה

הוספת תגובה

• שנה של מחלות נשימה מרובות,וחירחורים

ד``ר גיא שטויר
    16/09/2010

יש לפנות לרופא ריאות ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ששכחתי ....
    לינוי
    15/09/2010

במה מתבטא צלקות בריאה ? איזה כאבים ?

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה ששכחתי ....

הוספת תגובה

• צלקות בריאות??

ד''ר ארנון אליצור
    15/09/2010

שלום לינוי,

לא ברור לי למה את מתכוונת ב"צלקות". צריך להבין מהי ההגדרה הרפואית וכיצד נעשתה - צילום, CT, תפקודי ריאה, כיצד היא התפתחה ומה הבטוי הקליני שלה בחיי היום-יום - שיעול כרוני, קוצר נשימה דלקות ריאה חוזרות או משהו אחר.

אני מניח שסבתך נמצאת במעקב אצל רופא לו יש את כל הפרטים הללו. כדאי לקבוע איתו פגישה ולשאול את כל השאלות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיצות עקימות באף ופרופיל צבאי
    אני
    13/09/2010

שלום,
    א.א.ג קבע שיש לי סטייה של מחיצת האף +חסימה כלשהי שנקראת בצקת בכונכות/קונכיות,
    מה שמונע ממני לנשום מהאף בצורה קבועה,או לנשום מהאף בכלל
    מה ההשפעות של זה על הפרופיל הצבאי?
    תודה

הוספת תגובה

• מחיצה עקומה

ד''ר ארנון אליצור
    14/09/2010

שלום,

אתה צריך להפנות את שאלתך לאאג או לרופא שיבדוק אותך בלישכת הגיוס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך טיפלנו בבעיות נשימה של ביתנו
    אבישי
    13/09/2010

אני מאוד רגיש לסיפורים מהסוג של ברונכית ספסטית לילדים. הסיבה לכך היא שחיוונו את התופעה במשך 5 שנים עם ביתנו היקרה (עד 120 שנה) שסבלה מגיל חצי שנה ועד גיל 5 בנזלת קלה והופ! מתחברים שוב ושוב למכונת האינלציה. בעצם המכונה והתרופות הפכו לסוג של הרגל ומה לא ניסינו! שינוי תזונה שמאוד לא פשוט עד כדי בלתי אפשרי כי אנחנו עובדים והילדה מוולה את רוב הארוחות שלה מחוץ לבית. רפואה אלטרנטיבית: ממחטים ועד סיאצ'ו דרך כל הכדורים הטביעיים. ביקרנו בשניידר ושם הרופא המומחה למחלות נשימה הסביר לנו שבעצם התאים בדרכי הנשימה פגועים כך שכל טיפת נזלת גורמת במידי לתופעה של ברונכית שהפכה להיות כרונית.

אבל תמיד יש אור בקצה המינהרה! תרתי משמע. מצאנו את חדרי המלח. חדר מלח 100% מלח מאוקרייאנה שהמרכיב של המלח פשוט מרפא תאים וסופג נוזלים.
    למרות שהתייעשנו באמצע הדרך כי עדיין היינו בטיפולים ותוך כדי גם מחוברים למכשיר האינלציה, הבעלים הבטיחו שאם נסיים את ה-18 טיפולים והילדה שוב תתחבר למכשיר האינלציה הוא יחזיר לנו את מלוא הכסף באחריות. הוא באמת ניסח מכתב רישמי שגרם לנו לסמוך עליו ועל השיטה. ומהז... טפו טפו!! עברו 5 שנים :-)
    דבר נוסף שעשינו במקביל הוא טיפול רציני בקרדית אבק הבית. הרי שהקרדית מאוד מאוד קטלנית לדרכי הנשימה. שמענו על מערכת הניקוי של קירבי והיכולות שלה לנתרל את הקרדית במזרנים, בכריות, בספות ממש לעומק. ומאז... כולנו נהנים! כולנו בריאים (טפו טפו).
    אבישי - פרדס חנה

הוספת תגובה

• צפצופים עד גיל 5 שנים

ד''ר ארנון אליצור
    14/09/2010

אבישי שלום,

אני שמח שבתך היום בריאה.
    אם היית שואל כל רופא לפני מספר שנים גם הוא היה אומר לך שבגיל 5 שנים הצפצופים יעברו, ושאם הוא טועה הוא ישלם לך כסף...
    זה דומה לכך שהתכשיר האחרון בו הורים משתמשים לטיפול בקוליק (גזים) של תינוקות הוא תמיד הכי יעיל. הבעיה פשוט חולפת מעצמה עם הגיל.
    מרבית הילדים משצפצפים, מחלימים סביב גיל 5 שנים בלי קשר לטיפול אותו הם מקבלים.
    מאחר ואין שום עבודת מחקר רצינית שבוצעה ע"י חדרי המלח אשר הוכיחה את יעילותם לטיפול במחלות דרכי הנשימה, מבחינתי חובת ההוכחה עליהם. אני לא יכול להמליץ על טיפול לא מוכח. כל מי שרוצה לנסות, זכותו, ואם הוא מרגיש שזה עזר - הרי הרווח שלו.
    לגבי אבק - אם הילד אינו אלרגי לאבק (ומאד פשוט לבדוק זאת) לא הייתי רוכש מכשירים יקרים לטיפול בקרדית. גם למי שאלרגי - יש דרכים פשוטות ולא יקרות לניטרול הקרדית.

העיקר שילדתך בריאה.

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמירה
    12/09/2010

שלום, נולד לנו בן בשבוע 38 משקלו 2.900 ק"ג, בלידתו החל הוא להתנשם ולהיאנח ומיד הועבר לטיפול נמרץ ילודים , הרופאה אמרה כי יש לו מים בריאות מה הכוונה? מדוע זה קרה?מה הפרוגנוזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• "מים בריאות" אצל ילוד

ד``ר גיא שטויר
    12/09/2010

התופעה של "מים בריאות" אצל ילוד היא תופעה נפוצה למדי. יש שכיחות מוגברת בניתוחים קיסריים. נקרא לעיתים wet lung. לרוב מדובר בתופעה שפירה אשר חולפת מאליה.
    מאחר ובאופן תאורטי יש סיבות רבות ל"מים בריאות". כולן פחות נפוצות (כדוגמת כלי דם עוברי שנשאר פתוח או שינויים אנטומים לבביים) מקובל לבצע הערכה נוספת.
    אני מעריך שבמידה והיה חשד לבעייה אחרת היו מיידעים אותך בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות נשימה
    סיון
    10/09/2010

שלום,
    בני בן 4 שנים. מאז שהיה בן 3 חודשים מטופל באינהלציות של מי מלח עם וינטולין בממוצע פעם אחת בחודשיים. בגיל שנה אושפז בבי"ח כתוצאה מצינון שהחריף והוינטולין לא עזר, רופא בכיר שבדק אותו אז אמר שככל הנראה הוא נולד עם דרכי נשימה צרות יותר ושמצבו ישתפר בצורה משמעותית עד גיל 3. כאמור, בני כבר בן 4 ועדיין סובל פעם מחודשיים מצינון- זה תמיד מתחיל בשיעול, נזלת ואז מגיעים הרעשים בנשימה שמעידים על קושי ומתחילים עם האינהלציה והוינטולין. כעבור כמה ימים זה בד"כ עובר. אין במשפחה שום בעיות של נשימה. לאור התיאור הנ"ל, האם הוא יכול או צריך לקבל טיפול אחר שעשוי לשפר את מצבו? אולי משאף או טיפול מונע, האם יש צורך בכך?

כמו כן, אשמח להבהרה קטנה בנושא וינטולין- בהנחיות המצורפות לתרופה כתוב שיש לזרוק את הבקבוק חודש לאחר פתיחתו. רופאת הילדים שלנו אומרת שניתן להשתמש בו כמה חודשים. מה נכון? הרבה פעמים יוצא לי להשתמש בכמות מזערית ולזרוק בקבוק מלא רק בגלל שפג תוקפו.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות נשימה

הוספת תגובה

• בעיות נשימה

ד``ר גיא שטויר
    10/09/2010

סיון שלום

בנך זקוק להערכה על ידי רופא ריאות ילדים. האינטרנט אינו תחליף להערכה שכזו. לא ניתן לקבוע טיפול בלי לבצע הערכה שכזו.
    לא ברור לי למה התכוון הרופא ב"דרכי אוויר צרים". במידה ואכן מדובר בדרכי אוויר צרים או רכים (נקרא מלציה) אזי צפוי שהוונטולין לא יעזור. במידה והוונטולין עוזר הרי שמדובר בהתכווצות של דרכי האוויר אשר מוקלת על ידי הוונטולין ולזה קוראים אסטמה.
    הטיפול באינהלציה נחשב על ידי מרבית הרופאים כטיפול נחות בהשוואה לטיפול במשאפים. אחת הסיבות היא שיש לזרוק את בקבוק הוונטולין חודש לאחר הפתיחה בעוד שמרגע "פתיחת" המשאף הוא לרוב טוב לשנים מספר.
    את המשאף ניתן לתת רק עם מיכל מעבר וחלק מההערכה על ידי רופא ריאות ילדים כולל התאמה של שיטת הטיפול לילד והדרכה בשימוש במיכל מעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכוסקופיה לתינוקת בת חודש
    עידו
    02/09/2010

שלום,

בגיל 4 ימים החלו אצל בתי צפצופים בנשימה דרך האף, בעיקר בזמן הנקה ובחלק מזמן השינה (על הגב).

הצפצופים אינם סדירים ולכן היא לא צפצפה בזמן אף אחת מהבדיקות (בדיקת סטטוסקופ שגרתית ובדיקת לרינגוסקופיה)

מקריאה באינטרנט הבנתי שברוב המקרים הטיפול הטוב ביותר הוא זמן, ולכן שאלתי היא מהם הסיכונים הכרוכים בוויתור על בדיקת הברונכוסקופיה במקרה שלנו?

מספר פרטים נוספים לגבי ההריון והלידה:

אשתי נטלה ציפרמיל לפני, בזמן ולאחר ההיריון.

התינוקת נולדה בלידה טבעית (נשארה 24 שעות במוניטור בגלל הציפרמיל).

היה מקרה קל של צהבת (בילירובין בגיל יומיים 12.1, למחרת - 11.8, שבוע לאחר מכן - 10.7) אך לא עברה אף טיפול לצהבת.

נעשתה בדיקת קלציום בגיל שבוע וחצי - 10.7

נעשה צילום חזה - תקין

התינוקת היום בת שבועיים והברונכוסקופיה נקבעה לעוד שבועיים וחצי כך שלא נראה שלרופא יש חשש לסכנה מיידית

יש לי הקלטה של הצפצופים בזמן ההנקה אך אין אפשרות לצרף קובץ בפורום זה.

תודה,

עידו.

הוספת תגובה

• סטרידור מולד

ד''ר ארנון אליצור
    03/09/2010

שלום עידו,

רעשי הנשימה שאתה מתאר הם קרוב לודאי סטרידור מולד. לסטרידור מולד יכולות להיות סיבות שונות ורבות. הסיבה השכיחה היא מצב הקרוי לרינגומלציה. במצב זה מבנה האפיגלוטיס (מבנה שחוסם את הקנה בעת בליעה) אינו תקין, והוא חוסם חלקית את הקנה גם בנשימה. מבנה האפיגלוטיס מסתדר עם הגיל והמצב חולף עד גיל שנה-שנתיים.
    עם זאת, קיימים עוד מצבים רבים הגורמים לסטרידור, להם יש צורך בטיפולים ספציפיים. הדרך היחידה לאבחן בודאות את סיבת הסטרידור היא בדיקת ברונכוסקופיה.
    לא כל תינוק עם סטרידור מולד זקוק לברנוכוסקופיה. אם הרופא חש נוח עם אבחנה קלינית של לרינגומלציה (על פי אופי הסטרידור) ניתן לעקוב בלבד. אם הרופא אינו חש נוח לחלוטין עם אבחנה קלינית של לרינגומלציה יש צורך בברונכוסקופיה. הבדיקה פשוטה וקצרה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סורידור מולד

ליאת
    02/02/2013

בתי בת שבעה שבועות לפני כשבוע אובחנה בסטרידור מולד היא עושה רעשים בזמן שהיא נושמת ונהייה לה שקע בגרון. הרופא הפנה אותנו לעשות לצילום חזה וקנה נשימה.
    בימים האחרונים בזמן האוכל ממש קשה לה לאכול כי אין לה אויר וגם מהאף לא יוצא לה אויר והיא נחנקת.
    מאוכל לאכול ניהיה קשה וותר מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סורידור מולד - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    03/02/2013

במידה ויש קוצר נשימה יש לפנות למיון
    במידה ומדובר ברעשים בלבד ויש רושם להחמרה יש לחזור לרופא הריאות המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT במקרה של RML סינדרום
    עוזי
    01/09/2010

שלום רב,
    יש לנו ילדה בת 3 שסובלת בשנה האחרונה מהתקפי שיעול חריפים ודלקות ריאה חוזרות באותו מקום RML. בוצעה ברונכוסקופיה גמישה והבדיקה היתה תקינה לחלוטין. בחודשים האחרונים אנחנו מבצעים טיפול מניעתי בבודיקורט עם חיזוק של ונטולין כאשר מתחיל השיעול, ישנה הצלחה חלקית לטיפול. בצילום נוסף RML עדיין לא נקי לחלוטין. הומלץ לנו לבצע CT. אנחנו לא לגמרי מבינים מה מטרת הבדיקה ואיזה דברים ה CT יוכל לגלות או לאבחן במיוחד מאחר והברונכוסקופיה היתה תקינה. בנוסף, האם ישנה דרך טיפול . טיפול מניעתי נוסף אותו ניתן לנסות לפני ביצוע ה CT? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    CT במקרה של RML סינדרום

הוספת תגובה

• CT לאבחון סיבה לדלקות ריאה חוזרות

ד``ר גיא שטויר
    01/09/2010

עוזי שלום
    בברונכוסקופיה אנו רואים את דרכי האוויר מבפנים, יכולים לזהות גופים זרים ומבנה אנטומי לא תקין בדרכי האוויר הגדולים.
    בCT ניתן לאבחן בעיות שנמצאות גם מסביב לדרכי האוויר. בצילום חזה במידה ואנו רואים הצללה באיזור מסוים אנו לעיתים קרובות מעריכים (סטטיסטית) שמדובר בדלקת ריאה. אם זאת במידה ומדובר בארוע חוזר קיימות אפשרויות נוספות ולא ניתן לומר מצילום חזה באם מדובר בדלקת ריאה, מבנה מולד לא תקין של הריאה או בעייה אחרת.
    קיימים בירורים נוספים שיש לעשות וכמובן שקיימים גם טיפולים מניעתיים נוספים. הכל כתלות בסיפור, בבדיקה ובבדיקות המעבדה. מאחר וכבר ביצעתם ברונכוסקופיה גמישה אני מעריך שכבר ביצעתם את כולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך ל CT

עוזי
    01/09/2010

תודה. אני רוצה לחדד את השאלה - איך בדיוק CT יקדם אותנו? במידה ומדובר במבנה מולד הרי אין מה לעשות בכל מקרה, האם בסיכון-סיכוי התועלת והמידע של ct שווה להרדמה מלאה נוספת והרבה מאוד קרינה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקיד הCT באבחון נגע ריאתי לא ברור

ד``ר גיא שטויר
    02/09/2010

CT יכול לאבחן דברים רבים מאוד. נגע מולד הוא דוגמא בולטת. מאחר וזה לא המקום לפרט את כלל הדברים שניתן לאבחן בCT אזכיר רק שקיימים נגעים מולדים אשר עלולים להפוך לגידולים ממאירים.

הרדמה נחשבת לבטוחה במקום שידעים לעשות בו הרדמה של ילדים. לעיתים קרובות מדובר בהרדמה שטחית לשניות. גם בCT וגם בברונכוסקופיה ההרדמה בטוחה למדי. אם זאת בהשוואה לברונכוסקופיה, פרוצדורה שאותה כבר החלטתם לבצע וכבר ביצעתם, ההרדמה בCT בטוחה פי כמה. בCT ההרדמה לרוב שטחית וקצרה בהשוואה לברונכוסקופיה. בCT ההרדמה נעשית לרוב על ידי מרדים אשר מתעסק בהרדמת ילדים ולא על ידי רופא ריאות, רופא טיפול נמרץ או אלרגולוג. ולבסוף CT איננה פרוצדורה חודרנית.

לגבי חשיפה לקרינה, במידה ויש בכך צורך מקובל לעשות לילדים CT בבתי חולים אשר יודעים להשתמש בפרוטוקול מיעוט קרינה. בפרוטוקולים מיעוטי קרינה בעולם מגיעים לעוצמת קרינה ששווה ל3-5 צילומי חזה ופחות מזה. לכן, לעיתים קרובות, "מעקב" בעזרת צילומי חזה חוזרים גורם לחשיפה לכמויות גדולות פי כמה של קרינה בהשוואה לCT פדיאטרי (CT בפרוטוקול מותאם לילדים).

את כל הפרטים הללו וגם המלצות לגבי המקום המועדף לביצוע הרדמה וCT יש לקבל מרופא הריאות המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לילדה עם שיעול כרוני
    מירב
    26/08/2010

שלום רב לרופא,

לילדתי שיעול כרוני מגיל שנה לערך (כיום היא בת שלוש ושלושה חוד'). אחותה הגדולה לא סבלה מבעיה זו או בעית נשימה אחרת.
    היא טופלה בסינגולייר תקופה של מס' חודשים ועם משאפים של בודיקורט שעזרו מאוד.
    לפני שנה וחצי עברה ניתוח שקד שלישי (היתה חסימה מלאה) ומצבה השתפר פלאים, ובמקום משאף באופן יומי יש התקפים בתדירות של פעם בחודש/חודשיים שמטופלים בעזרת משאף.
    השאלה שלי קצת מוזרה אולי והיא נוגעת לביתנו.
    החדר של בתי הוא יחסית קטן ויש חלון אחד קטן מאוד. החלון תמיד פתוח ויש מאוורר ומול דלת החדר יש את דלת האמבטיה עם חלון ממול הדלת. הבעיה שיש הרגשה שהחדר חם ולא מאוורר מספיק.
    השאלה שלי היא כזו - האם יכול להיות ששהייה בחדר כזה גורמת להתקפי השיעול שלה?
    האם מעבר דירה יכול לעזור לה?

תודה מראש !
    מירב

הוספת תגובה

• התקפי שיעול

ד''ר ארנון אליצור
    26/08/2010

מירב שלום,

כדי לדעת מה גורם להתקפי השיעול צריך תחילה להבין מה המנגנון המביא לשיעול. האם זו אסתמה? האם היא מצפצפת? האם זו נזלת אלרגית? האם אלה זיהומים ויראליים חוזרים?
    לשם כך יש צורך לשמוע בצורה מפורטת את מהלך המחלה ולעשות בדיקות נוספות (צילום חזה, תבחין עור לאלרגיה). לשאלתך, חדר עם לחות גבוהה יכול לעודד שגשוג של קרדית אבק הבית או של עובשים. במידה והיא אינה אלרגית הרי שאלה לא יגרמו להתקפי השיעול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה