פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטנזול והשפעתיו על מערכת חיסון
    לילי
    08/01/2011

בני בן 5 שנים קיבל 7 ימים כדורי בטנזול - במינון שירד בהדרגה
    האם זה נחשב ממושך?
    האם מערכת חיסונו עכשיו נחשבת כפגיעה יותר?
    מתי התרופה מפסיקה לפעול מרגע הפסקת לקיחתה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בטנזול והשפעתיו על מערכת חיסון - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    08/01/2011

שלום לילי,

ההשפעה של סטרואידים חולפת בד"כ תוך מספר ימים. טיפול קצר של 7-10 ימים אינו מצריך ירידה הדרגתית ואינו פוגע משמעותית בתפקוד מערכת החיסון.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה אצל פעוטות ורטיבות
    לימור
    07/01/2011

שלום,
    האם מסוכן לתינוקות לחיות בבית שיש בו עובש ורטיבות בתקרה?
    האם יש קשר בין הרטיבות והעובש למחלות נשימה כגון אסטמה, ברונכיטיס וכו'?
    האם זה עשוי לגרום אצל פעוטות למחלות כאלו ואחרות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה אצל פעוטות ורטיבות

הוספת תגובה

• אסטמה אצל פעוטות ורטיבות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    08/01/2011

יש קשר בן עובש ורטיבות ובן צמיחת מגוון עובשים אשר יכולים להחמיר אסטמה, במידה וקיימת אצל הפעוט.
    למרות שסביבת החיים הרצוייה לכל אחד מאיתנו איננה כוללת עובש על הקירות לא לכל ילד יש אסטמה ולא כל ילד יחמיר מעובש בחדרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אל ד"ר גיא לאחר התייעצות איתך
    לירון
    04/01/2011

שלום ד"ר גיא,
    התייעצתי איתך ביום שני 3.1 לגבי תן בטנזול לתינוק שלי.
    (אני מזכירה לך- תינוק בן חצי שנה שוקל 7.5 הרופאה שמעה ציפצופים, היה לו חום של 38.2 ונזלת, הרופאה נתנה לו אנטיביוטיקה, בטנזול ואינלציה ונטולין) לעצתך פניתי שוב לרופאה על מנת לשאול האם ניתן להמיר את הבטנזול בבודיקורט שהוא מעט יותר עדין וניתן באינלציה. לצערי היתה רופאת ילדים אחרת אך בכל אופן היא בדקה שוב ואמרה כי יש שיפור קל אך עדיין יש ציפצופים. היא אמרה כי אני יכולה לתת לו במקום הבטנזול, BUDESONIDE באינלציה פעמיים ביום עם הונטולין ופעם ביום רק ונטולין ולהמשיך עם האנטיביוטיקה.
    האם זה אכן נחשב לטיפול יותר "עדין" וכדאי להתחיל איתו לפני מתן בטנזול? האם הBUDESONIDE משיג את אותה תוצאה של הבטנזול?

בתודה מראש

הוספת תגובה

• שאלה אל ד"ר גיא לאחר התייעצות איתך - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    08/01/2011

ההחלטה על דרך הטיפול האידיאלית היא החלטה קלינית אשר מבוססת על בדיקה של הילד באופן פיסי ולא דרך האינטרנט!
    בודיקורט ובודזונייד הם תרופות זהות למתן באינהלציה ושתיהן תרופות שעשויות לעזור באסטמה (האם זאת מחלת ילדך?) במידה וניתנות מיידית, תוך דקות מתחילת המחלה.
    מתן מאוחר של תרופות אלו יעיל באופן מוגבל.
    בטנזול היא תרופה שניתנת דרך הפה בהתקפים חמורים או קשים או במידה שיש עיכוב משמעותי בתחילת הטיפול. גם לבטנזול יש תחליפים "קלים" יותר כדוגמת הפרדניזולון אולם ההחלטה על בחירת התרופה איננה יכולה להעשות דרך האינטרנט אלא רק לאחר בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמת ילדים - סטרידו
    סיון אל
    04/01/2011

שלום רב,

ביתי בת 4 סובלת מסטרידו מגיל שנה לערך, התקפים כל חודשיים בממוצא.
    ההתקפים מתחילים בשיעול ומהר מאוד עלולים להפוך לקוצר נשימה וחוסר חמצן
    מטופלת באנהילציות + משאף בודיקורט ולעיתים בטניזול

שאלתי:
    מה ההבדל בין סטרידו לאסטמת ילדים אם בכלל ישנו הבדל?

מה ההבדל בין טרבולין לאירובנט?

בהתחלה הייתה מטופלת בטרבולין והתופעות לוואי היו אגרסיביות במקצת והחליפו לה לאירובנט שיותר עוזר לה בשילוב עם ונטולין ולעיתים דחופות בהתקפים מתן חמצן אשר מיד מוציא אותה מקוצר נשימה

האם יש סיכויי שהמחלה / תופעה תחלוף עם השנים או שמדובר במצב כרוני?

אודה על כל תגובה והתייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמת ילדים - סטרידו

הוספת תגובה

• אסטמת ילדים - סטרידו - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    08/01/2011

משאלותייך לא ברור כלל מה היא מחלת ילדך אולם ברור שלא מדובר בסטרידור גריידא.
    1. סטרידור אינו אסטמה כלל וכלל. הסיבות ומרבית הטיפול בסטרידור שונים מאשר באסטמה. למעשה הטיפול המקובל בסטרידור צפוי שיחמיר אסטמה.
    2. סטרידור נובע מהצרות של דרכי אוויר מחוץ לבית החזה וספציפית מהצרות באיזור קופסת מתרי הקול. אסטמה היא הצרות של דרכי אוויר קטנים בתוך בית החזה
    3. לגבי הטיפול בטרבולין, סטרידור עשוי להיות מוחמר מתרופות כדוגמת טרבולין ובכל מקרה לא יוטב! בסטרידור נדיר מאוד שיהיה חוסר חמצן בדם באסטמה זה בהחלט אפשרי ולכן הצורך בטיפול בחמצן מעיד ככל הנראה על כך שלא מדובר בסטרידור
    4. ארובנט וטרבולין הם תרופות אשר גורמות להרפיית השריר סביב דרכי האוויר אולם באופן מעשי ארובנט ישפיע באופן מוגבל מאוד אם בכלל על אסטמה אולם יכול להשפיע על מחלה של דרכי אוויר מרכזיים כדוגמת מלציה. טרבולין יעזור לאסטמה אולם צפוי שיחמיר מלציה ולעיתים קרובות גם סטרידור.
    5. ניתן להקטין משמעותית את תופעות הלואי של טרבולין על ידי התאמת דרך הטיפול למטופל. אינהלציה לדוגמא מכילה, לרוב, כמויות גבוהות מאוד של תרופה. כאשר מטפלים באינהלציה רק מיעט התרופה מגיע לריאות והרוב מגיע למערכת העיכול ומשם יספג לדם וישפיע על הלב ומערכות נוספות. טיפול במשאף עם מיכל עשוי להפחית משמעותית תופעות לואי אלו.
    6. מאחר ולא ברור כלל שמדובר בסטרידור קשה להתייחס לסבירות שהמחלה תמשיך. הסבירות לאסטמה לדוגמא תלויה בהיסטוריה המשפחתית והאישית כמו גם בבדיקה הגופנית ובתוצאות בדיקות המעבדה ותבחיני האלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול
    ליאת
    04/01/2011

שלום רב,
    בתי בת 5 משתעלת כ3 חודשים לערך עם הפסקות קצרות... טופלה באזניל שנמצא כלא יעיל, גם באינהלציה עם ונטולין ובודיקורט שלא נמצאו יעילים. לפני כשבועיים החלה להיות מטופלת בכדור סינגולר פעם ביום. בימים הראשונים הייתה הקלה אומנם לאחר מכן חזר השיעול. אני נואשת ולא יודעת כבר מה לעשות.... השיעול הוא שיעול שנראה כמו גירוי בגרון והוא ללא הפסקה. אנא עזרו לי.... .

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

• שיעול - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    04/01/2011

מומלץ לפנות ליועץ ריאות ילידם להערכה והחלטה על בירור / טיפול נוסף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

ליאת
    04/01/2011

מודה לך על התשובה המהירה... התקשרתי על מנת לתאם ביקור אצלך אבל ללא הצלחה... טלפון נוסף??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    04/01/2011

אם אתם חברי מכבי את יכולה דרך הקופה, אם לא תתקשרי ל- 0775358676 ואחזור אלייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול ללא הפסקה

סיון אל
    04/01/2011

שלום,

ביתי בת 4 והתופעה הנוראית מוכרת לי היטב לצערי, סינגולר מניסיוני אינו מועיל לחלוטין, אני ממליצה לה לנסות בודיקורט משאף + אינהלציה אירובנט וונטולין, ויש מכייחים למיניהם שאולי יעזרו לה.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה קודמת סטרידו -בטנזול
    יוליה
    03/01/2011

סליחה שוב פעם נכון רשמתי 10 גרם בטעות במקום מ"ג כמובן שמדובר במ"ג

היא קיבלה אתמול בשעה 22:00 במוקד קופ"ח 6כדורים = 3מ"ג ובשעה 01:30 בלילה במיון שניידר עוד 14 כדורים = 7 מ"ג סה"כ 20 כדורים = 10 מ"ג תוך 3.5 שעות ,

איך זה יכול להשפיע עליה? , למה צריך לשים לב ?ואם זה שהיא כל ערב ישנונית זה תופעות לוואי בגלל מנת יתר
    אני בלחץ בגלל מנת יתר שהיא קיבלה ולא יודעת מה לעשות

אודה לתשובתך!!

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה קודמת סטרידו -בטנזול - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    03/01/2011

תופעות לואי של מינון יתר של סטרואידים הן בד"כ קלות.
    יחד עם זאת ייתכנו לעיתים תופעות לואי משמעותיות יותר.
    אני מציע שתצרי קשר עם מרכז הרעלות ארצי: 04-8541900

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרידו- בטנזול
    יוליה
    03/01/2011

הבת שלי בת 5 (משקל 23 ק"ג) אתמןל קיבלה התקף סטרידו , פנינו למוקד של קופ"ח , שם היא קיבלה אינהלציה עם בודיקורד ובטנזול 6 כדורים= 3 גרם , לאחר כשעה הרופאה אמרה שהטיפול לא עזר ונתנה לנו הפניה למיון בשניידר, הרופא במיון טען שהיא קיבלה מינון קטן למשרל שלה של בטנזול ונתנו לה עוד 7גרם של בטנזול ושחחרו אותנו הביתה ,
    סה"כ כמות בטנזול זהיא קיבלה היה 10 גרם תוך 3.5 שעות
    היום כשהינו אצל רופאת הילדים המטפלת שלנו היא נדהמה מהכנות הבטנזול שהילדה קיבלה וטענה שזה יותר מדי פי 3 ממה שהייתה צריכה לקבל

רציתי לדעת את דעתך , האם כמות כזו מסוכנת ומה תופעות לוואי לכך , כי אמרו לי שהילדה צריכה להיות היפר והיא ההפך ישנונית

תודה וערב טוב

לקביעת תור
    סגירה
    סטרידו- בטנזול

הוספת תגובה

• סטרידור- בטנזול - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    03/01/2011

שלום יוליה,

כדור של בטנזול מכיל 0.5 מ"ג כך ששני כדורי הם 1 מ"ג ולא 1 גרם.
    המינון היומי המקובל הוא של 0.2 מ"ג לק"ג משקל גוף. זאת אומרת שבתך אמורה לקבל 4.5 מ"ג או 9 כדורים ביום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול נבחני
    מור אילי
    01/01/2011

שלום רב,
    ביתי בת 4.5 כל חורף יש לה לילה של שיעול נבחני שמלווה בקושי רב לנשום.
    כל פנייה לרופא אני מקבלת בנטיזול אחרי יום של טיפול זה עובר והופך לשיעול רגיל ונזלות. שמעתי שכדאי לטפל באמצעות מכשיר אנהילציה ללא תרופה במכשיר. הרופא מסרב לתת לי הפנייה לרכישה מאחר והילדה לא אסמטית.
    האם זה באמת יעיל וכדאי לרכוש ולטפל ללא תוספות?
    לתשובתכם אודה
    אילי

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול נבחני

הוספת תגובה

• שיעול נבחני - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    01/01/2011

למינון גבוה של בודיקורט באינהלציה או דרך משאף יש השפעה דומה לבטנזול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס RSV
    הילה
    31/12/2010

שלום,
    בני בן שבעה חודשים היה לו וירוס RSV שזוהה בבית החולים
    הוא היה מאושפז 5 ימים בהם נתמך באוהל חמצן ואינפוזיה
    הוא עדיין משתעל אבל סה"כ נראה בסדר
    ששאלתי בבית חולים על הישנות המחלה אמרו לי שזה נדיר שחוזר על עצמו ולא נתנו לי הנחיות מיוחדות להמשך..שאני קוראת פה אני מבינה שאולי יש למחלה השלכות עתידיות
    מה דעתך?
    נ.ב - בני נולד בשבוע 40 כשנולד היה לו זיהום בריאות כנראה בלע מים מקוניאליים ונזקק לטיפול אנטיביוטי בלבד(הושאר להשגחה בבית חולים ימים כאשר רק ב-24 השעות הראשונות נתמך בחמצן)
    מאז הוא לא חלה יותר מהרגיל

לקביעת תור
    סגירה
    וירוס RSV

הוספת תגובה

• וירוס RSV - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    31/12/2010

הילה שלום,

נדיר שחוזר על עצמו זיהום ב- RSV. לא נדיר שילדים שאושפזו בשל RSV סובלים בשנים הראשונות לחיים מאירועים חוזרים של צפצופים ומאסתמה.
    במידה ובנך יסבול מאירועים חוזרים של צפצופים כדאי יהיה לפנות לרופא ריאות. במידה ולא, אין צורך בטיפול ספציפי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות הילדים במסגרת והשפעה על מחלות
    אורית
    30/12/2010

שלום ד"ר,
    תודה רבה על תשובתך,

מאחר ואני שוקלת למצוא מסגרת אחרת לבן שלי, על מנת לצמצם את המחלות שהוא כל הזמן עובר, אנא ייעץ לי האם משנה כמות הילדים במעון, שהיא בדרך כלל יותר מ-20 מבחינת ההידבקות, או האם כדאי למצוא מסגרת עם מעט ילדים?
    תודה!!

הוספת תגובה

• כמות הילדים במסגרת והשפעה על מחלות - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    31/12/2010

שלום אורית,

ככל שיש יותר ילדים והצפיפות יותר גדולה אין ספק שיש יותר סיכוי להידבק במחלות ויראליות. להחלטה לאיזה מעון לרשום ילד יש שיקולים רבים שוודאי אני לא צריך לפרט לך. לשיקולך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של תרופות
    אורית
    28/12/2010

שלום רב,
    הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים ונטל אנטיביוטיקה מסוג אזניל, 5 ימים בגלל צינון, חרחורים וצפצופים בריאות ושיעול טורדני. סיים ביום שבת.

מאתמול, שוב החלה נזלת, חום ושיעול מטריד בצורה כזו שלא הצליחה לעבור אפילו דקה בין שיעול לשיעול.

הרופא היום החליטה לתת אנילציות שלוש פעמים ביום כולל מי מלח, טרבולין ובודיקורט. בנוסף לזה התבקשנו לתת פעמיים ביום שתי טבליות של בטנסול 0.5 מ"ג.

השאלה היא האם להתחיל כבר לתת את הסינגולייר? הפסקנו לתקופה ואנחנו חוזרים לתת.
    ברשותכם שאלה נוספת: מה לעשות על מנת למנוע מחלות ילדים עד כמה שאפשר?חשבתי לתת חיזוקית או פרוביוטיקה או מולטי ויטמין, נתתי תרופות סבתא, פניתי לשמנים ארומטיים, כלום לא עוזר!!!

אנא יעצו לי.

תודה רבה מראש,

אורית
    .....

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב של תרופות

הוספת תגובה

• שילוב של תרופות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    28/12/2010

אורית שלום

לא ברור לי מדברייך מה אבחנת הרופא המטפל. צינון , חירחורים וצפצופים אינם אבחנה אלא תסמינים.
    ראשית קובעים אבחנה ולאחר מכן קובעים את הטיפול המתאים לאבחנה ומכך שלא ניתן להמליץ על טיפול בלי לראות את ילדך.
    אזניל הוא טיפול לדלקת ריאה ולא לנזלת, הצטננות, חירחורים.
    אינהלציות של בודיקורט ובטנזול יעזרו לאסטמה.
    אינהלציות של טרבולין עשויות לעזור גם בברונכיליטיס.
    סינגולר הוא טיפול לאסטמה.
    אני מציע לחזור לרופא הילדים על מנת שיסביר מה היא אבחנת העבודה שלו.
    לפרוביוטיקה ואכינציאה יש תפקיד מסוים, גם אם בדרך כלל שולי, בהגנה ממחלות שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות
    טלי
    24/12/2010

שלום רב ,
    הבת שלי בת שנה ו4 חודשים , לפני שבוע ביום א' היינו אצל הרופא עם נזלת שיעול חום 38.6 שלא מטפס , האבחון של הרופא היה שהריאות נקיות ושכנראה משהו ויראלי .
    משהשיעול החמיר ביום ג' שוב הגענו לרופא , שמיידית אבחן דלקת ריאות . ( האם אין ששלבים מקדימים שיכלו להעיד על דלקת ריאות ולא היינו צריכים להגיע עד כאן ? )
    * התחלנו טיפול שמתחלק :
    1. 4 פעמים ביום אינהלציות עם : טרמבולין , מי מלח , בודזונייד .
    2. טיפול אנטיביוטי למשך 10 ימים , פעמיים בום , מוקסיוויט פורטה .

לאחר כיומיים שלא ראינו השתפרות במצב פנינו שוב לרופא ( אגב מדובר ברופא אחר )

הרופא העיד על החמרה במצב הריאות והוסיף תרופות ואנטיביוטיקה נוספת:
    1. 4 פעמים ביום אינהלציות עם : טרמבולין , מי מלח , בודזונייד + פעמיים ביום אירובנט
    2. כדורים להמסה פעמיים ביום למשך 4 ימים : בנטזול .
    3.להמשיך עם האנטיביוטיקה מוקסיוויט פורטה+ הוסיף אנטיביוטיקה נוספת "אזניל" ל 5 ימים .

** אני מאוד מודאגת מכמות התרופות ודרכי הטיפול, אנחנו במעקב אבל אני חוששת .
    הילדה לא מסכימה לעשות אנהלציות רק בשינה או בכוח והרופא לא ממליץ על "אירוצ'מבר"?? את התרופות היא יורקת וקשה מאוד .

אשמח לחוות דעת נוספת .
    האם נדרש צילום חזה ? ללכת למוקד?
    * האם רק בסיום האנטיביוטיקה נראה שיפור ?? מה המדד לדעת שזה עוזר?
    * האם החזרה לגן אחרי לקיחת כ"כ הרבה תרופות לא מורידה את המערכת החיסונית והחשיפה למחלות ?
    תודה
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

• דלקת ריאות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    24/12/2010

שירה שלום

על מנת לתת לך תשובות לשאלות קליניות יש לבצע הערכה מסודרת שלא ניתן לבצעה דרך האינטרנט.
    הטיפול שקיבלה בתך עד כה הוא טיפול שנחשב ליעיל עבור אסטמה, ודלקת ריאה.
    דלקת ריאה מתפתחת לעיתים קרובות ממחלה אחרת. לרוב מחלה ויראלית או אסטמה לא מטופלת ויכול להיות שהתפתחה רק ביום השלישי למחלתה.
    יש לשים לב שבעונה זו של השנה יש גם מחלה נוספת אשר מסתמנת לפרקים כדלקת ריאה ולעיתים כאסטמה, ...ברונכילוליטיס. הטיפול בברונכיוליטיס שונה וכולל לעיתים קרובות מי מלח בריכוז גבוה.
    אנטיביוטיקה אינה כמוטרפיה ואינה פוגעת במערכת החיסונית כלל. למעשה יש הוכחות לא רעות אשר מצביעות על תפקיד חיובי לאזניל במערכת החיסונית.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות

טלי
    24/12/2010

שלום וערב טוב .
    תודה לך על המענה .
    איך נדע אם מדובר בדלקת ריאות או ברונכיליטיס ?האם האנטיביוטיקה שהיא מקבלת לא נותנת מענה גם לזה ?
    תודה
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    28/12/2010

אנטיביוטיקה איננה טיפול למחלות ויראליות
    האבחנה היא קלינית. בבדיקת הילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיוליטיס
    שירלי
    23/12/2010

לבני בן ה-3 חודשים יש ברונכיוליטיס בשבוע וחצי האחרון. קבלתי לעשות לו אניהלציה עם בודיקורט+טרבולין+סודיום כלוריד.. כעת נראה לי שהבריא. האם להמשיך באנילהציה עם התרופות הללו או שאפשר להפסיק?

לקביעת תור
    סגירה
    ברונכיוליטיס

הוספת תגובה

• ברונכיוליטיס - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    23/12/2010

שירלי שלום

אחד מהסיבוכים של ברונכיוליטיס, שהוא ככל הנראה משני לתגובתיות יתר של הגוף לזיהום בוירוס, הוא צפצופים/אסטמה למשך שנים רבות.
    על מנת להקטין את הסבירות לנזק ריאתי שארי שכזה במקרים שבהם עבר הילד מחלה קשה או במידה ובבדיקתו לאחר המחלה עדיין סימנים לכליאת אוויר מקובל לתת טיפול נוגד דלקת כדוגמת בודיקורט/פליקסוטייד למשך שבועיים-שלושה.
    ההחלטה היא קלינית ומתבססת על הערכת הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שמונה וחצי חודשים סובל מברונכיט
    שולי
    19/12/2010

שלום רב,

בני בן שמונה וחצי חודשים, סבל לפני כחודשיים מברונכיט קלה (שעברה לבד), ולפני כמה ימים קיבל שוב ברונכיט, אך הפעם כזו שגרמה לקשיי נשימה וכמעט לדלקת ריאות.
    הפעם הוא קיבל טיפול באנלציה (בודינקורט + ונטולין), מוקסיפן ואזניל (לכיסוי דלקת אוזניים, ודלקת ריאות אם תתפתח) ובנוסף 2 כדורי בטנזול למספר ימים.
    בימים אלה מחלים לאט לאט.
    הרופא המליץ להכניסו לטיפול מונע באסתמה (משאף) מפאת גילו וההתקף שקיבל.
    שאלתי היא האם מתן טיפול מונע על סמך ההתקף היחידי (+ הברונכיט הקלה שהיתה לו) היא לא מוגזמת? האם לא ניתן לבצע בדיקות יותר מהימנות מבדיקה גופנית? מה המלצתכם (מה עלי לשקול בבעד ונגד הטיפול המונע)?

תודה
    שולי

הוספת תגובה

• רק להדגיש..

שולי
    20/12/2010

רק להדגיש - הרופא בדק אותו עם סטטוסקופ בלבד וקבע טיפול מונע עם ארוצ'מבלר לשלושה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק להדגיש.. - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    20/12/2010

שלום שולי,

ההחלטה על טיפול מונע בילד בגיל זה נעשית לאחר הערכה של חומרת המחלה (תכיפות אירועי הצפצופים וחומרתם). לעיתים נעשות בדיקות נוספות בעיקר כדי לשלול אבחנות אחרות. אבחון של אסתמה בגיל זה בד"כ לא נעשה על סמך בדיקות מיוחדות.
    החלטה על טיפול מונע ל- 3 חודשים בד"כ לא נעשית לאחר אירוע ראשון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול- ייתכן סטרידו
    ג.
    19/12/2010

בני בן ה-3, התעורר בלילה בשיעול יבש ו"צוחני", המלווה בכמעין חנק, שנמשך כ- 20 דקות. הגענו למיון ואמרו שכניראה מדובר בסטרידו ואין צורך בטיפול מיוחד. אציין כי מיד עם תחילת הצינון הוא הפך להיות צרוד. בבוקר התעורר עם שיעול רטוב והצרידות כמעט עברה. האם ייתכן שאכן מדובר בסטרידו ומה הטיפול המומלץ? האם סטרידו מלווה בחום?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול- ייתכן סטרידו

הוספת תגובה

• שיעול- ייתכן סטרידו - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    20/12/2010

סטרידור הוא סימפטום להיצרות בדרכי האויר העליונות. בד"כ זה נגרם כתוצאה מדלקת מקומית בעת מחלה ויראלית ולעיתים מלווה בחום.
    הטיפול מתחיל מחשיפה לאויר קר, סטרואידים באינהלציות או פומית, ובמקרים יותר קשים טיפול באינהלציות אדרנלין הניתנות רק בבית חולים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה