פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכשיר אדים
    אני
    02/11/2010

מכשיר אדים חמים או קרים בחדר התינוד יכול להקל עליו בנשימה , והאם זה מסוכן בהתקפי קוצר נשימה או לא ואם לא מה העדיפות למכשי אדים חמים או קרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר אדים

הוספת תגובה

• מכשיר אדים - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    02/11/2010

התגובה לאדים איננה דומה בכל התינוקות. יש תינוקות שמכשיר האדים יעזור להם ויש שלא.
    מכשיר אדים חמים מוציא יותר אדים לחלל האוויר אולם מחמם ולכן לא אפשרי לשימוש במזג אוויר שאינו קר. מכשיר האדים החמים מוציא אוויר סטרילי (ללא חיידקים או זיהומים אחרים) אולם יש נטייה להיווצרות עובש על פני הקירות בשל כמות האדים הגבוהה. מכשיר האדים הקרים אינו מוציא אויר סטרילי ויש נטייה להיווצרות עובש ולעיתים זיהומים במכשיר עצמו. אם זאת לעיתים קרובות נעים יותר לשימוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה
    אני
    02/11/2010

רציתי לדעת על פי מה מאבחנים ילד כילד אסמתי ? אם הילד בן שנתיים ובחודש האחרון קיבל פעמיים התקף קוצר נשימה ומטופל כמעט חודש ימים ע"י אנלציה וונטולין בטניזול ובודיקורט, האם יש סיכוי שהסטרואידם (בטניזול) יגרמו לנזק כל שהוא ? והאם יש תחליף למכשיר האנלציה ? והאם עלי להכין עצמי למצב שבו בכל פעם שיהיה מצונן יקבל התקף ואם יש דרך למנוע זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה

הוספת תגובה

• אסתמה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    02/11/2010

ל"אני" היקר שלום

אבחנה נעשיית על פי סיפור אופייני, תפקודי ריאה ובדיקה גופנית.
    יש תחליפים למכשיר האינהלציה
    אני מעריך/מקווה שילדך לא קיבל בטנזול לחודש!?!
    בטנזול אכן עשוי לגרום לנזק בשימוש ממושך או תכוף.
    ולגבי שאלתך האחרונה איני יודע עדיין מה מחלת ילדת ולכן ברור שלא אוכל להתנבא לגבי התקפי צינון בעתיד. אם באסטמה עסקינן, הרי שעשויה להיות משנית לצינון ולכן לעיתים טיפול ב"צינון" (ולא באסטמה) מונע התקפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניזון
    אודי
    01/11/2010

שלום!
    בכורי בן ה-11 מנוזל ואלרגי כמעט כל חייו. בדיקות אלרגיה לפרוות, וקרדית האבק.
    לאחרונה הוא שוב סתום. אני שומעת את כמויות הנזלת, את השיעולים מהריאות שנסתמות ושוב נבהלת:(
    שאלותי הן- 1. ככה יהיה לעד? למרות שהוא לא נחשף לאלרגנים הללו?
    2. אני יכולה להקדים תרוה למכה ולתת לו פרדניזון על דעת עצמי? זה לא מסוכן?
    תודה מראש!
    מרב

לקביעת תור
    סגירה
    פרדניזון

הוספת תגובה

• פרדניזון - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    02/11/2010

שלום מירב,

כולנו נחשפים לאבק בכל מקום. ניתן להפחית את החשיפה בעיקר בחדר השינה.
    פרדניזון אינו טיפול לנזלת אלרגית. לשם כך יש תרופות אנטי-היסטמיניות או ספריי של סטרואידים לאף. ישנה אפשרות לטיפול חיסוני במידה והטיפולים התרופתיים לא פותרים את הבעיה או אם מוכנים להתחייב לטיפול ארוך טווח.
    לא ברור לי ממה שכתבת אם בנך סובל מאסתמה בנוסף לנזלת אלרגית.
    אני מציע לפנות לרופא ריאות לצורך הדרכה, תפקודי ריאות וקביעת טיפול.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אודי
    03/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי קוצר נשימה
    אני
    01/11/2010

בני בן שנה ושמונה חודשים ב-10/10/10 פנינו לרופא משפחה בעקבות הבחנה בקוצר נשימה של הילד, קיבלנו הפנייה לבית חולים,שם אבחנו דלקת בדרכי הנשימה ,וירוס ושם התחלנו טיפול באנלציות ונטולין בכל שעתיים + טיפול בבטניזול שלושה ימים , עקב סיטוראציה נמוכה בשינה נאלצנו להתאשפז למשך שלושה ימים עד שהסיטורציה תעלה בשינה.. כאשר השתחררנו הרופא משפחה אמר כי יש להמשיך טיפולים האנלציות 2 ביום למשך חודש ימים + פעמיים ביום טיפול בבודיקורט.. עוד לא הפסקנו לגמרי טיפול באנלציות של ונטולין ובודיקורט ושוב ב28/10/10 חזר הילד לרופא עם התקף קוצר נשימה והפעם קיבל טיפול במרפאה ע"י אנלציות כל 4 שעות וטיפול בבטניזול למשך 3 ימים בבית , רופא משפחה טען כי יכול להיות והילד יאלץ להיות עם משאף קבוע , בינתיים הוא ממשיך טיפול באלנציות ונטולין ובודיקורט .... נשמח לדעת מה ההמלצה שלך להמשך הטיפול והאם אתה ממליץ לראות רופא מומחה ולשמוע חוות דעת על המקרה תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי קוצר נשימה

הוספת תגובה

• התקפי קוצר נשימה - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    01/11/2010

שלום קרן,

אני חושב שזה תלוי במידה בה את מרגישה שאת סומכת על רופאת המשפחה שלך. רופאי ילדים ומשפחה רבים בהחלט מסוגלים לטפל בילדים מצפצפים. אולם במידה והתסמינים נמשכים, הבעיה לא נפתרת, או שאת מעוניינת בחוות דעת נוספת יש לפנות לרופא מומחה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות
    קרן קקון
    25/10/2010

לפני כשנתיים כשביתי הייתה בת 3 ו9 חודשים חלתה בדלקת ריאות משמעותית היא אושפזה ולאחר יומיים המצב התדרדר והיא הועברה לטיפול נמרץ,החליטו להרדים אותה ולהנשים אותה,כך היא הייתה במשך 9 ימים..ברוך השם עבר בשלום והיא התאוששה! עברו שנתיים מאז היא מפתחת דלקות ריאה חוזרות...היא אושפזה מהפעם הראשונה עוד 5 פעמים.(לא הגענו למצב הראשוני ברוך השם) ושוחחרה לאחר כמה ימים..יש לציין כי בכל באופן שיש לילדה חום אני רצה למיון כיוון שהדלקות ריאה שלה סמויות והרופאים בקהילה לא שומעים..אז צילום חזה בכל פעם. לגבי הבדיקות אז ככה..בדיקת זיעה-תקין.
    בדיקת CH 50-תקין. בליעת בריום-תקין,הדלקת מופיעות בכל פעם בצד אחר אני מתעקשת לעשות בדיקת MRI כיוון שיש לי הרגשה שיש עצם זר,דיברו איתי שצריך קודם לעשות את הברונכוסקופיה ואח"כ את ה-CT,לא נראה לי שהבדיקות הללו יצליחו לגלות באם אכן מדובר בעצם זר,,למרות שה-MRI כן,כל זאת כמובן מתחקיר שלי כך אני חושבת...מה דעתך בנושא,(הרופא של ביתי טוען כי לא ממולץ לעשות MRI בריאות) תשובתך בדחיפות תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות ריאה חוזרות

הוספת תגובה

• דלקות ריאה חוזרות - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    25/10/2010

שלום קרן,

אני חושב שאת צריכה לפנות לרופא ריאות. צריך לראות את כל הצילומים שנעשו.

שאיפת גוף זר היא בד"כ אירוע שזוכרים אותו (היה כזה אירוע?) ושגורם לדלקות ריאה חוזרות באותו מקום ולא במיקומים שונים.בהיעדר סיפור מתאים ובנוכחות דלקות במיקומים שונים לא ברור לי למה לחפש גוף זר.

אם חושבים על גוף זר, יש לעשות ברונכוסקופיה. בדיקת CT טובה כדי להראות פגיעה במבנה הריאה. MRI היא בדיקה שכמעט ואינה נעשית כשמדובר בריאות כי היא פחות רגישה לאבחון פתולוגיות בריאה.

בילדה אם דלקות ריאה חוזרות במיקומים שונים יש בירור שצריך להיעשות שלא כולו נעשה. לפיכך אני ממליץ שתפני למומחה ריאות

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חצי שנה ושיעול משתנק
    מיכל
    21/10/2010

בני בן חמישה חודשים וחצי. בעקבות שיעול חנק כרוני שאובחן אצל רופא ריאות ונטייה אסטמתית, קיבל טיפול מניעתי של 10 ימים אזניל ומשאף פליקסוטייד בוקר וערב. מצבו השתפר פלאים והפסיק להשתעל.
    עכשיו, הגדולה הביאה שיעול קשה מהגן והוא נדבק. מהלילה שיעולים קשים עד השתנקות ממש ומאוד התקשה לישון. הוא מלא ליחה ונזלת ולא כל כך רוצה לאכול. בנוסף, גם דקלת אוזניים קלה, ללא חום.
    חזרנו מהרופא, שנתן טיפול היום של שלושה כדורי בטנזול ו-4 פעמים אינהלציות של ונטולין ומי מלח. ואמר לחזור מחר. נשמע הגיוני? מוטרדת מאוד ממצבו הנשימתי שמצביע על איזושהי בעיה כרונית.
    ושאלה לא קשורה כל כך- השיעולים האלה מאוד מעלים את החרדה מפני חנק ממש. שיעול שהוא מתקשה להפסיק ובסופו נראה כמשתנק ופולט קצת רוק או ליחה. כל בכי מחמיר את השיעול ואת הקושי להפסיק.יש דרך להרגיע את האמא המודאגת?:)

לקביעת תור
    סגירה
    בן חצי שנה ושיעול משתנק

הוספת תגובה

• בן חצי שנה ושיעול משתנק - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    21/10/2010

בנך קיבל טיפול שיכול לעזור מאוד בהתקף אסטמה.
    במידה ומשתנק מסיבה אחרת (כדוגמת נזלת), יש צורך לפרקים בטיפול אחר/נוסף ולעיתים אף בבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה

מיכל
    21/10/2010

מתי צפויה הטבה חלקית? והטבה משמעותית? יש לי דרך לעזור לו מעבר לכך?

ודבר אחרון, כיצד מבחינים אם ההחמרה נובעת מהמחלה של הנזלת והאוזניים או שיותר מהאסטמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    21/10/2010

במידה ומדובר באסטמה צפוייה הטבה משמעותית כבר ב48ש הראשונות.
    לא תמיד יש הבדל בן נזלת ואסטמה. נזלת גורמת לאסטמה לעיתים טיפול פשוט בנזלת מונע אסטמה. לאחר שהרופא שלך יטול את הסיפור באופן מדוקדק ויבדוק את ילדך יבצע הערכה קלינית ויבנה תוכנית טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך אינהלציות לילד בן שנתיים
    הילה
    21/10/2010

שלום,
    בני בן שנתיים. עד עכשיו לא היו אירועים של צפצופים או קוצר נשימה.
    מזה חודש וחצי משתעל, בעיקר שיעול לילי. הופיע לאחר מחלה ויראלית.
    לאחר שני לילות של שיעול בלתי פוסק, ללא קוצר נשימה, פנינו לרופא ילדים ששמע לראשונה צפצופים והמליץ לבצע אינהלציות של בריקלין+בודיקורט+סליין.
    נתתי לו כבר שלוש אינהלציות (בוקר+ערב+בוקר) - ואכן נראה שהשיעול פחת בהרבה, אם כי עדיין קיים, והילד סוף סוף ישן בלילה רצוף בלי להשתעל.
    שאלותי:
    1. כמה זמן להמשיך עם האינהלציות הללו (מינון:0.5 מ"ל בריקלין, 1+1 השאר)? עד שיעלם לגמרי השיעול? או למספר ימים מסוים?
    2. הילד רועד וחסר שקט אחרי כל אינהלציה. ידוע לי שזו תופעת הלוואי של בריקלין, אך האם אמור להיות בגיל הזה בילד שמקבל מינון די נמוך? יש דרך למנוע?
    תודה רבה!
    הילה

הוספת תגובה

• משך אינהלציות לילד בן שנתיים - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    21/10/2010

הילה שלום
    ההחלטה על משך הטיפול לאחר חלוף השיעול תלוייה במהלך של ארועים קודמים, בנוכחות של גורמי סיכון (לדוגמא, אם אצל בנך השיעול נגרם מנזלת לא מפסיקים את הטיפול כל עוד יש נזלת), ובעדות עקיפה למחלה פעילה בבדיקה הגופנית.
    כמובן שאין להפסיק את הטיפול במידה ועדיין יש שיעול אולם פרט לכך הייתי מציע שתסמכי על הרופא המטפל בקביעת משך הטיפול.
    בנוגע לבריקלין- יש להפחית מינון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה והעזרה!

הילה
    21/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה
    טל
    18/10/2010

ד"ר ארנון
    תודה רבה על תשובתך המהירה.
    בנוגע למשאף עם אירוצ'מבר - האם ניתן להכניס את כל החומרים בהם משתמש עידו - בריקלין+אירוונט+בודיקורט?
    האם אין צורך בשת"פ של הילד על מנת שהטיפול יהיה אפקטיבי?
    ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תודה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    18/10/2010

קיימים משאפים סטרואידליים (בודיקורט ואחרים) וכן משאפים של מרחיבי סימפונות (ונטולין) לטיפול דרך אירוצ'מבר.
    לאירוצ'מבר יש מסיכה המונחת על פניו של הילד בעת הטיפול כמו מסיכת האינהלציה והילד נדרש לנשום נשימות רגילות מתוכה למשך זמן קצר בהרבה מהטיפול באינהלציה. אין צורך בשיתוף פעולה מיוחד מעבר למוכנות לנשום דרך המסיכה כמו באינהלציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיט, חירחורים ושיעול
    טל
    17/10/2010

שלום רב,
    בני בן שנה וחודשיים. כמעט מלידתו מחרחר, וכבר מגיל 4 חודשים משתעל ובתקופות שונות מגיע לידי שעול טורדני, צפצופים וקשיי נשימה.
    יש לנו כלבה בבית, כמו כן (ולצערי) אני מעשנת. אומנם לא לידו אבל בכל זאת הוא נושם לעיתים את הרעל הזה.
    שמתי לב כי מצב הנשימה שלו מחמיר כאשר יוצאות לו שיניים (למרות שהרופאה אמרה לי שאין קשר בין הדברים)
    מסרב בתוקף!!! לשתף פעולה עם האינהלציה - אין אפשרות לעשות לו אינהלציה עם המסיכה אז אנחנו עושים לו אינהלציה עם "אוהל" ונראה שזה פחות יעיל.
    בד"כ מקבל בריקלין, אירוונט ובודיקורט - פעמיים קיבל אזיניל.
    ניסינו חדר מלח - לא נצפה שיפור.
    אנחנו די אובדי עצות, לא ברור איך לשפר את מצבו או לפחות להקל עליו את ההתקפים, בעיקר על רקע חוסר שיתוף פעולה עם אינהלציות.
    אשמח לעזרה בעיקר בכל הנוגע לטיפול המתאים לסרבני אינהלציות, כולל הזמנה לביקור במידה ויש צורך ממשי בעניין.
    בתודה, טל

לקביעת תור
    סגירה
    ברונכיט, חירחורים ושיעול

הוספת תגובה

• ברונכיט, חירחורים ושיעול - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    18/10/2010

שלום טל,

יש אפשרויות טיפול אחרות שיכולות להתאים לסרבן אינהלציות - משאף עם אירוצ'מבר. אופצית טיפול אחרת שמתאימה לחלק מהילדים יותר היא של תרופה פומית - סינגוליר.
    אני הייתי מציע שתפני ליועץ ריאות שתחילה יקבע באם יש צורך בבדיקות נוספות ובהתאם יסייע לך למצוא את הטיפול המתאים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה- המשך...
    רונה
    17/10/2010

לאחר המלצותיך פניתי לרופאת המשפחה בבקשה לקבל הפניה לרופא ריאות. הרופאה טענה שאין צורך ללכת לרופא ריאות כי ליחה זה דבר שכיח אצל הרבה אנשים בעולם וזה משהו שניתן לחיות איתו ביום יום. האם באמת לליחה ירוקה-צהובה אין שום השלכות על משהו אחר? האם זה מסמן על איזהשהוא תהליך מסויים בריאות? וכיצד ניתן להגיע לרופא ריאות כשרופאת המשפחה לא נותנת הפניה? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ליחה- המשך...

הוספת תגובה

• ליחה ירוקה -חומה במשך שנה

ד``ר גיא שטויר
    17/10/2010

איננה "נורמלית" ואיננה שכיחה
    את יכולה ליצור קשר ישיר איתי ואנסה לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה
    רונה
    15/10/2010

שלום, אני בת 17.
    במשך המון זמן (לדעתי יותר משנה..) יש לי הרבה ליחה בגרון, כשאני מתאמצת להוציאה ע"י שיעולים היא יוצאת חומה-ירוקה. הייתי אצצל רופא אף-אוזן-גרון והוא אמר שזה מאלרגיה. הייתי אצל רופא אלרגיה אך הוא שלל אלרגיה. היכן עוד לברר? האם זה מצב נורמלי שכל כמה שעות יוצאת ליחה בצבע כהה?האם ואפשר להמשיך לחיות ככה כרגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    ליחה

הוספת תגובה

• ליחה - ירוקה-חומה

ד``ר גיא שטויר
    15/10/2010

רונה שלום
    אנא גשי להערכה על ידי רופא ריאות ודרכי נשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת שיעול חום
    אורטל
    12/10/2010

שלום רב!
    הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים כבר הרבה זמן סובל מהתקפים של שיעול,בד"כ מתחיל בעקבות נזלת ויום למחרת כבר שיעול כבד עם ליכה,בפעם הראשונה טופל באזניל ואינהלציות של ונטולין+בודיקורט,(לאחר צילום שהראה תסנין בריאה השמאלית)לאחר הטיפול שוב צילום שהראה ברונכית,הרופא אמר להמשיך עם האינהלציות עד שייעלם השיעול,אכן השיעול נעלם אך שב לאחר כמה עם חום וחוזר חלילה.
    ביום שישי האחרון שוב עלה החום,נזלת שיעול הרופא בדק ואמר שהוא שומע חירחורים וצפצופים רק בריאה אחת ונתן טיפול באזניל ואינהלציות

האם טיפול תכוף באזניל אינו מסוכן?
    יש דרך למנוע את ההתקפים?האם כדאי לגשת למומחה ריאות והאם יש צורך בהפניה מרופא הילדים?

תודה רבה ויום טוב
    אורטל

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת שיעול חום

הוספת תגובה

• נזלת שיעול חום - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    12/10/2010

אורטל שלום

טיפול חוזר באזניל אינו מסוכן אולם נראה שהבעייה בבסיסה היא חזרה תכופה של התסמינים ואולי אף דלקת ריאה חוזרת.
    משני טעמים אלו מוצדק לפנות להערכה חוזרת של מומחה לרפואת ריאות ילדים.
    הצורך בהפנייה תלוי בעיקרו בקופת החולים אליה אתם שייכים. במרבית המקרים בהם הולכים לרופא הקופה ולא ליועץ חיצוני יש צורך בהפנייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעת נשימה - דחוף !
    רוני בן חיים
    10/10/2010

שלום רב ! אני בת 17 וחצי ולפני מספר ימים התחלתי להרגיש כאבים בכתף בעת נשימה ואף באופן כללי , הייתי משתעלת וסובלת מכאבים בצד ימין , עשיתי צילום וגילו שיש לי דלקת ריאות וקיבלתי אנטיביוטיקה לטיפול של 3 ימים כאשר בכל יום 2 כדורים .
    עם הזמן הכאבים פסקו , השיעול ממשיך פה ושם והיום כאשר זה היום האחרון לטיפול ( 2 כדורים אחרונים ) פתאום לעת ערב הרגשתי כאב בכתף ימין בעיקר בעת נשימה ואף בכלל . זה כואב לי ורציתי לדעת למה זה קורה ? כיצד אפשר לטפל בזה ? והאם הגיוני שאני מתחילה שוב את הדלקת ריאות ? או שזה עניין של כמה שעות ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעת נשימה - דחוף !

הוספת תגובה

• כאבים בעת נשימה - דחוף ! - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    10/10/2010

רוני שלום

כאב בחזה במהלך דלקת ריאה הוא תסמין שכיח למדי. אם זאת במידה ויש החמרה לאחר הטבה ראשונית יש לפנות להערכה חוזרת.
    הסיבות הנפוצות יכולות לכלול תהליך החלמה תקין אולם יכולות גם לכלול נקב בריאה והצטברות של נוזל או מוגלה מחוץ לריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמת ילדים וטיפול בחדרי מלח
    יעלה
    06/10/2010

בני בן 1.7 ברקע RSV בגיל 6 שבועות (אשפוז שבועיים) ו- 2 התקפי אסטמה קשים שכללו ירידה של סיטורציה בשינה (הוריד רק בשינה) ואשפוז של שבוע.
    מקבל באופן קבוע בודיקורט (היתה תגובה לא טובה לסינגולייר) היה התקף נוסף ראש השנה ובגלל החג ואי הרצון לאשפוז נתנו טיפול של בטמיזול (בהנחיית רופא) למס' ימים.
    1. כרגע לפני בקורת נוספת אצל מומחה ורציתי לדעת לאור ההסטוריה מה טיב הטיפול היומישהוא מקבל אם בסופו של דבר מגיעים למצב של בטמיזול, והאם הבודיקורט באמת משפיע (אולי יש לך לינק למאמר בנושא)
    2. נאמר לי כי בנוסף להכל ניתן לעזור לו בטיפולים בחדרי מלח אני לא מאוהבי האלטרנטיביים מנסיונך האם ניתן לראות שיפור בילד שעושה טיפולים בחדרי מלח?
    (חדר המלח יהיה בנוסף לטיפול ולא יחליפו).
    תודה רבה וסליחה על האורך.

הוספת תגובה

• אסטמת ילדים וטיפול בחדרי מלח - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    06/10/2010

שלום יעלה,

הטיפול בילדים קטנים עם אירועים חוזריםשל צפצופים בעקבות RSV משמעותי בינקות יכול להוות אתגר לא פשוט.
    לא ברור לי אם היית עד כה אצל מומחה או לא. ילד שאושפז כבר 3 פעמיים עם התקפים קשים בהחלט צריך לראות רופא מומחה. יש צורך להבין מה מעורר את ההתקפים, מתי הם מתרחשים, האם הילד בריא בין ההתקפים, האם יש נטיה אלרגית, האם יש חשיפה לעישון או בע"ח בבית ועוד.צריך לדעת אם פרט לכך הילד בריא בד"כ או סובל מבעיות נוספות (דלקות ריאה, דלקות אוזניים, חוסר עליה במשקל, שלשולים, נחירות ליליות ועוד). אז צריך המומחה לבדוק את הילד לראות את בדיקות הדם שנעשו ואת צילומי החזה ולהחליט לגבי צורך בבירור נוסף. רק לאחר כל זאת מגיע שלב הטיפול - איזה תרופה, באיזו טכניקה ולכמה זמן.
    ברור לאור כל זאת שלפני שמחפשים טיפולים אלטרנטיביים שונים צריך לוודא שכל הבירור הזה נעשה.
    לגבי חדרי המלח- אין עבודות מחקריות שמראות יעילות לסוג זה של טיפול (פרט אולי לכיסיו של המפעיל...). מבין הפונים לשם, יש אנשים שמדווחים על שיפור ויש כאלה שמדווחים על חוסר שינוי או הרעה.
    לשיקולך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרטת....

יעלה
    06/10/2010

אנחנו בטיפול מומחה נפגשנו עם הרופא פעם אחת ועכשיו בדרך להתייעצות שנייה (הילד ראה מומחה עוד קודם אבל עזבנו אותה כי לא אהבנו את הגישה)
    אין לילד שוב תגובות אלרגניות ולמעשה לא מצאו עדין את הגורם המעורר את ההתקפים.
    אני אסמטית ולבעלי היה סטרידו ולכן חושדים שעל רקע תורשתי.
    אני מבהירה שוב שהיה את ה- RSV ולאחר שנה החלו ההתקפים המדוברים במהלך השנה כשחלה היה זקוק לאנהלציות.
    לאור המקרה בראש השנה עלו לי ספקות לגבי הטיפול הניתן כי נראה שבודיקורט זה על בסיס "ניתן למען הסר ספק".
    לא עשו לו צילום ריאות בתקופה האחרונה הצילום האחרון מבי"ח (4 חודשים) ולא היו ממצאים מיוחדים.
    יש בכלל דרך למנוע את ההתקף הבא או שאנחנו על "פצצת זמן"?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרטת.... - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    06/10/2010

שלום יעלה,

יש ילדים שסובלים מהתקפים קשים של צפצופים סביב מחלות ויראליות וטיפול מונע לא תמיד יעיל. לעיתים טיפול בבטנזול יחד עם אינהלציות ונטולין בתחילת הופעת הצפצופים מצליח למנוע הידרדרות והגעה לאישפוז.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת נזלת
    Ymbn
    30/09/2010

שלום
    בני בן חודש בדיוק והצטנן , ממש נוחר. שמתי טיפות מי מלח לתינוקות .
    חברה יעצה לי לשאוב לו את הנזלת , לפני הנקות ושינה.מה דעתכם?
    לגדול שלי (בן 3) יש אסתמה , לדעתי על רקע ויראלי שמתחילה כצינון ויום למחרת כבר יש קוצר , האם אפשר לשאוב גם לו את הנזלת??

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת נזלת

הוספת תגובה

• שאיבת נזלת

ד``ר גיא שטויר
    01/10/2010

נזלת זיהומית/ויראלית לפני גיל חודש הוא ארוע לא שכיח ומחייב הערכה אצל רופא.
    לעיתים קרובות מוצאים סיבה אחרת לנזלת.
    טיפות מי-מלח לאף ביחד עם שאיבת נזלת זהירה לפני האכלה יכולים לעזור. רצוי לשאוב נזלת לאחר הדרכת רופא. שאיבה לא זהירה יכולה לגרום לנזק.
    לגבי בנך הגדול. נזלת היא אחת הסיבות הנפוצות לאסטמה ואכן קיימים לא מעט מטופלים שעבורם הטיפול המשמעותי ביותר למניעת אסטמה הוא טיפול בנזלת.
    שאיבת נזלת לא תעזור אולם קיימים מגוון תכשירים אחרים בחלקם יעילים יותר ובחלקם עם יעילים פחות. בהתאם לסיבה לנזלת אנו בוחרים בתכשיר. הטיפולים הנפוצים ביותר כוללים, מי-מלח לאף, השכבה גבוהה, אדים, אורבנט, אבץ, נורופן (במטופלים מסויימים יחמיר אסטמה), תכשירים אנטי-היסטמינים מקומיים או סיסטמים, ותכשירים סטרואידלים מקומיים.
    הבחירה חייבת להעשות לאחר בדיקה והערכה על ידי רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנזלת עברה - אבל עוד שאלה

Ymbn
    01/10/2010

תודה רבה על תשובתך המפורטת!
    לקטן בן החודש בדיוק אגב! לאחר 3 פעמים ששמנו מי מלח , הנזלת עברה כלא הייתה !
    האם עדיין לפנות לרופא, או רק אם היא תחזור?
    יכול להיות שהנזלת בעצם היתה חלב אם שעבר לו בטעות?, הרי לא ראינו נזלת אלא רק שמענו אף סתום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנזלת עברה

ד``ר גיא שטויר
    02/10/2010

אין צורך לפנות לרופא לאחר חלוף הנזלת/חירחורים. הסבירות שחלב נכנס לאפו של הפעוט גדולה ותפקידו של הרופא הוא לשאול אותכם את השאלות שיבהירו את העניין וישללו בעיות אחרות.
    כניסת חלב לאף גורמת לנזלת/חירחורים ואכן נוטה להשתפר לאחר "שטיפת האף" עם מעט מי מלח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה