פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיסטיק פיברוזיס דחוף
    ספיר כהן
    13/04/2011

שלום, אני תלמידת מגמה מערכות רפואיות, באמצע תהליך של עבודת הגמר 5 יח"ל על מחלת הסיסטיק פיברוזיס ויש לי כמה שאלות אני מאוד אשמח אם תוכלו לענות עליהן..
    מה הסוג טיפול שאתה ממליץ למטופל (כולל בדיקות, מעקב, שיקום ושינוי הרגלים)?
    מה המלצתך למניעת סיבוכים אפשריים אצל המטופל?
    מה הקשיים, שאתה צופה , שיהיה לחולה בדרך התמודדותו עם המחלה ?
    כייצד על החולה לזהות סיבוכים?
    מהן התקפים בסיסטיק פיברוזיס ? ומתי יש לפנות באופן דחוף לביה"ח ?
    האם אתה ממליץ לערב בני משפחה או גורמים אחרים ע"מ להעזר בהם בטיפול בחולה ?
    אילו גורמים בקהילה מסוגלים לעזור למטופל בטיפול או בשיקום? וכייצד ?

תודה ! מקווה שתוכל לענות על השאלות בזמן הקרוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיסטיק פיברוזיס דחוף

הוספת תגובה

• סיסטיק פיברוזיס דחוף - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    13/04/2011

אנא השאירי שלחי את האמצעים ליצור עמך קשר למייל [email protected] ואנסה לעזור...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודת גמר

סיגלית
    14/04/2011

שלום רב,
    שאלת שאלות מצוינות שיעזרו לי באופן אישי להבין את המחלה. אני מקוה שלא. אך כרגע אני בבדיקה עם בני לאבחון C.P. האם תוכלי להעלות איכשהו את תשובות הרופא לשאלותייך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגלית

ספיר כהן
    28/04/2011

תשאירי לי את המייל שלך , אני אשלח לך את העבודה, היא יכולה לעזור לך ללמוד על המחלה ויש שם את הסיכום של הראיון עם הרופא ועוד טיפולים אלטרנטיביים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לספיר

סיגלית
    03/05/2011

תודה ספיר, המייל שלי הוא [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש משהו שעוד לא עשיתי??
    אמאלה
    12/04/2011

שלום,
    אני מיואשת לגמרי
    בני בן שנה ועשרה חודשים, ילד בריא בד"כ, אוכל ישן ומבסוט. מינואר השנה החלה סאגה של צפצופים ושיעולים שממש לא נתנו לו לישון כולל דלקת ריאות בצד ימין.
    לאחר טיפול בנטולין ואז בסטרואידים הלכנו גם למומחה ריאות שהעריך כי עדיין ישנה דלקת וקיבלנו אנטיביוטיקה שהופסקה לאחר כשלושה ימים בהתייעצות עם הרופא. לאחר הקלה של כשבוע שוב שיעולים בלילה במשך שעה וחצי שעתיים, גם יבשים וגם עם ליחה.
    האם יש משהו שלא עשינו? אני מרגישה ששום דבר לא עוזר, אני נותנת לו את הטיפול במשאף כבר די הרבה זמן ויש כאן מעגל של הקלה והחמרה שלא נפסק.

מה לעשות??

הוספת תגובה

• האם יש משהו שעוד לא עשיתי?? - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    12/04/2011

שלום,

אם כבר פנית למומחה ריאות שבדק ומכיר את הילד זה הזמן לשוב אליו לביקורת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת, שיעול וצינון שאינו עובר
    ליאת
    11/04/2011

שלום רב,

בני בן 9 חודשים.
    לפני חודשיים וחצי נכנס לפעוטון ומאז מנוזל באופן קבוע, משתעל , בעיקר בלילות, שיש לו התקפי שיעול חזקים והרבה פעמים בזמן שיעול הוא מקיא.
    לגבי ההקאות- נאמר לנו שזו הדרך שלו להוציא את הליחה. (האם נכון הדבר?)
    בשבוע האחרון החל גם חום קבוע של 40 מעלות, שנעלם לקראת הבוקר עם מתן נובימול בלילה.
    אנחנו עושים לתינוק אינהלציה עם מי מלח כל יום כבר חודשיים- ללא תוצאות.
    בביקורים חוזרים אצל רופא הילדים- לא נמצא לטענתו , זיהום בדרכי הנשימה וצילום ריאות שנשלחנו אליו- יצא תקין.
    עם זאת, התינוק מצפצף מידי פעם, בעיקר בלילה, מנוזל באופן קבוע ובלילה מתקשה לנשום- שומעים שהוא מחרחר ומתאמץ לנשום
    האם יש סיבה לחשוד שזה לא סתם צינון? האם ייתכן כ מדובר בברונכיט? אם כן, מה ניתן לעשות?
    האם החום קשור לתופעה, או שזה וירוס כמו שהרופא טוען?
    מה לדעתכם יש לו?

הוספת תגובה

• נזלת, שיעול וצינון שאינו עובר - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    11/04/2011

שלום ליאת,

אירועים חוזרים של שבוע-שבועיים עם חום נזלת ושיעול שחולפים עצמונית מגרמים בד"כ ע"י וירוסים.
    אם יש כפי שאת טוענת נזלת ושיעול רצופים למעלה מחודשיים יתכן ומדובר בסינוסיטיס ויש צורך בטיפול אנטיביוטי.
    אם הוא מצפצף לסירוגין זה דורש טיפול בנפרד.
    אני מציע שתגשי להערכה מסודרת ע"י רופא ריאות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול והקאות
    שיר
    11/04/2011

שלום,
    לבתי בת 6 לפני כ3 חוד' אחרי שיעול ממושך מאד איבחנו אסטמה. היא קיבלה טיפול בוונטולין עם בודיקורט ואחרי כחודש וחצי של טיפול הפסקתי אותו בהדרגה. נאמר לי על ידי רופא ריאות לתת לה בודיקורט אם יתעורר הצורך. מאז מידי פעם היא השתעלה פה ושם, אם זה היה שיעול חזק ודומה להתחלת התקף - נתתי לה בודיקורט יום אחד או יומיים למרות שלא הייתי בטוחה בטבעו של השיעול.
    אני כל הזמן עוקבת אחריה, שואלת אם היא השתעלה בגן או לא, לפני כמה ימים היא התחילה להשתעל אחרי שהלכה לישון והקיאה. למחרת קמה בלי שיעול והכל היה רגוע. אחרי כמה ימים בלי שיעול אתמול שוב היא הלכה לישון והתחילה להשתעל מאד והקיאה. נתתי לה שתי שאיפות של בודיקורט והיום היא קמה בסדר בלי שיעול.
    שני דברים מטרידים אותי - האם אני פועל נכון שנותנת לה בודיקרט נקודתית - אולי צריך לתת טיפול של כמה ימים?
    דבר שני - הקאות, זה מאד מלחיץ ולא ברור ממה זה נובע. כנראה זה הדרך להפטר מליחה - אבל אז אולי שיעול שלה לא אסטמטי אלא בגלל ליחה? יש לי קצת בלאגן בראש ואני לא שלמה עם מה שאני עושה.
    תעזרו לי בבקשה - מה עושים?
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול והקאות

הוספת תגובה

• שיעול והקאות - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    11/04/2011

שלום שיר,

בודיקורט הוא אכן לא טיפול נקודתי. הוא ניתן בד"כ כטיפול מונע לתקופות מסוימות או באופן קבוע. לעתים הוא ניתן בעת התחלה של התקף אך גם אז לא באופן חד פעמי אלא למספר ימים. בד"כ הטיפול החריף המידי לטיפול באסתמה הוא דוקא עם ונטולין.
    ילדה בת 6 שנים היא בד"כ כבר בוגרת מספיק לבצע תפקודי ריאות אשר יכולים לסייע רבות באבחנה וטיפול נכונים.

הקאות לאחר שיעול בילדים הינן תופעה שכיחה בשל ליחה ורגישות גבוהה של רפלקס ההקאה. יש צורך לטפל בסיבה - השיעול עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המוסידרוזיס
    שני
    07/04/2011

כשהייתי בת 13 חליתי בהמוסידרוזיס בריאות ,הייתי חולה כחצי שנה טופלתי בסטרואידים ונרפאתי לחלוטין,כיום אני בת 27 ורציתי לדעת האם המחלה עשויה לחזור והאם המחלה הזו קשורה באיזשהי צורה למחזור הדם?

לקביעת תור
    סגירה
    המוסידרוזיס

הוספת תגובה

• המוסידרוזיס - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    07/04/2011

שני שלום

מאחר והמוסידרוזיס אצל נערות ובגיל 13 שנים איננה מחלה נפוצה קיימת חשיבות גבוהה לוודא שאכן מדובר בהמוסידרוזיס ולא בדמם ריאתי מסיבה אחרת.
    בין השאר חשוב לוודא שאין צליאק, לבדוק רמות IgA, לוודא שלא משני לתרופות, שאין מחלה כילייתית, לבצע תפקודי ריאה מלאים כולל דיפוזיה ונפחים, לבצע CT, לבחון פאנל רחב של נוגדנים המאפיינים מחלות אוטואימוניות ועוד,...
    בנוגע להמוסידרוזיס עדיין אין מחקרים משמעותיים ארוכי טווח אולם נראה שלרבע מהחולים המחלה עוברת ולא חוזרת. מאחר ועברו כבר 14 שנים ובמידה ובמהלך ה5 שנים שלאחר המחלה ביצעת תפקודי ריאה מלאים למעקב אני מעריך שאת יכולה להביט קדימה מתוך הנחה שהמחלה לא תחזור
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות חוזרת
    נעמה
    03/04/2011

בננו בן ה3.5 סובל מדלקת ריאות זו הפעם הרביעית החורף. בד"כ התסמינים הינם שיעול נבחני כואב וחום עד 40 מעלות. בכל אחת מהפעמים נשלחנו לצילום ריאות וספירת דם וקיבלנו טיפול אנטיביוטי, בד"כ מוקסיפן. (באחת הפעמים קיבל זינט היות שהדלקת החלה כאשר כבר היה על מוקסיפן בשל דלקת אוזניים). עם זאת, לא תמיד היו ממצאים בספירה/בצילום, אך בהאזנה של הרופא לריאות הוא קבע באופן חד משמעי שהילד זקוק לטיפול אנטיביוטי. יש לציין כי באחת הפעמים הרופא האזין לריאות כאשר לא היה לילד שיעול/ תלונות וגם אז אמר שהריאות אינן נקיות. יש לציין שלמעט בזמן החום הגבוה הילד מרגיש מצויין במהלך הדלקת, אוכל טוב ומתנהג כבריא.
    שאלותינו:
    האם דרוש בירור נוסף, ואיזה סוג של בירור?
    האם יכול להיות שמדובר באיזה מצב כרוני ולא התפרצות של דלקת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות חוזרת

הוספת תגובה

• תוספת

נעמה
    03/04/2011

אני רוצה להוסיף שלמיטב הבנתי הסיבה שהוא מקבל טיפול אנטיביוטי בכל פעם הוא ממצא האזנתי של פקועיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    04/04/2011

אחת מההתוויות להפנייה להערכה על ידי מומחה למחלות ריאה בילדים כוללות 2 דלקות ריאה. ממצא האזנתי חוזר ולא מוסבר של פקעים על פני הריאות הן סיבה מצוינת נוספת.
    המלצתי היא לבקש הפנייה לרופא ריאות ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטע
    03/04/2011

שלום ד"ר
    אה עם כל שיעול עם לחה +קוצר נשימה שחוזר אצל ילד- זה אסטמה? איך להבדיל ולא לתת לילד תרופות סתם?
    ביתי בת 1.6 מאז שהלכה לגן היתה חולה כמה פעמים בכול מיני וירוסים. בתוכם פעם אחד -דלקת ראות (קיבלה אנטיביאוטיקה+וינטולין), פעם שניה היה חום+נזלת +שיעול+קוצר נשימה - עבר (עשיתי גם אינלציות חלקם עם ונטולין). והפעם שלישית (עכשיו במהלך שבוע) אין לה חום יש נזלת שהפכה לשיעול עם לחה + לפעמים קוצר נשימה (העיקר של שיעול וקוצר נשימה הוא בבורק). בהתחלה רופא אמר שראות נקיות ואז לא נתתי לה שום טיפול חיכיתי שיעבור לבד. באמת שיעול ניהה פחות אבל בביקור אצל רופא הוא אמר ששומע ציפצופים\לחה - נתנו לה בטנסול ל3 ימים + סירופ נגד גודש בדרכי נשימה. ורופא אחר בטיפת חלב אומר להסיף ונטולין. ואמר יכול להיות שזה אסטמה של ילדים. איך ניתן לדעת מה זה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• איך מאבחנים אסטמה ?

ד``ר גיא שטויר
    03/04/2011

נטלייה שלום
    הדרך הנכונה לאבחן אסטמה הוא לגשת להערכה אצל הרופא המטפל ואם לא נעשתה אבחנה לסיבת השיעולים החוזרים לגשת להערכה אצל מומחה למחלות ריאה בילדים.
    פרט לכך יש אין ספור רמזים שעוזרים לנו לעשות את האבחנה הנכונה הן בבדיקה הפיסיקאלית, הן בסיפור והן בבדיקות המעבדה.
    מאחר ולא ניתן לבדוק או לבצע בדיקות מעבדה דרך האינטרנט ולבטח לא לקחת את הסיפור הנדרש אציין דוגמאות למאפיינים של אסטמה.
    בחלק ממקרי האסטמה יש ארועים חוזרים ותכופים של נזלת או צפצופים והורים לעיתים מתלוננים שכל נזלת "הולכת לחזה". בניגוד למחלות ויראליות שנעלמות לאחר 3-4 ימים לחלק ניכר מהילדים עם אסטמה השיעול נמשך פרק זמן ארוך ואפילו 10 ימים ויותר. מסתיימת בשיעול. יש לעיתים החמרות בעונות מסוימות או בשעות מסוימות. אצל חלק לא מבוטל מהילדים יש שיעול לילי או שיעול בבקרים. לעיתים יש שיעול לאחר התקף בכי או צחוק. לעיתים יש החמרות בעקבות נזלת או בעקבות מחלה ויראלית.
    תגובה לטיפולים כנגד אסטמה כדוגמת וונטולין מרמזת מאוד על המחלה.
    הטיפול באסטמה תלוי בגורמים לה ולבטח לא כאן המקום לפרט את ההערכה הדרושה.
    במידה ואת עדיין לא חשה בטוחה לגבי האבחנה הייתי מציע לפנות להערכה אצל רופא ריאות ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

נטע
    04/04/2011

שלום ד"ר ותודה על תשובה
    אתמול בערב היינו אצל רופאת ילדים שלנו ואחרי צילום התגלה אצל ביתי דלק ראות כנראה בצורה קלה כי אין לה חום ושיעול נייה פחות - רק נקראת הבוקר. היא מקבלת טיפול באנטיביאוטיקה + וינטולין. השאלה שלי היא: ילדה נמצאת בגן חצי שנה והיתה חולה בכול מיני מחלות. בתוכם פעמיים דלקת ראות (רק בפעם הראשונה לא עשונו צילום) ופעם אחת היו לה וירוס של חום+שיעול. הא אם כול המקרים האלה יכולים כבר להעיד על משהוא, על נתייה כלשהיא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

נטע
    04/04/2011

קראתי קצת באינטרנט על דלקת ראות ואסטמה והבנתי שהרבה פעמים כן קיים קשר בין הדברים. במיוחד עם יש דלקת ראות (אם זה באמת דלקת ראות) שהיא ללא חום ובלי כתם ברור בראיה בצילום. אה עם זה נכון? ואם מתן אנטיביאוטיקה במקרה זה באמת יעזור או שזה יכול לעבור לבד? אני קצת מבולבלת כי עובר עלינו חורף לא קל מלא מחלות וקשה להבין מה סיבה למה ואיך לטפל בזה נכון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    06/04/2011

נטלייה שלום

2 דלקות ריאה הן סיבה מצוינת לעבור הערכה על ידי מומחה למחלות ריאה ילדים.
    במהלך הערכה זו ניתן יהיה לקבוע באם מדובר בדלקות ריאה או בבעיה אחרת וכמובן שרק לאחר קביעת האבחנה ניתן יהיה לקבוע מה הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה ממושכת לתינוק בן שנתיים וחצי
    איילת
    28/03/2011

שלום, בני בן השנתיים וחצי סובל מאסטמה מגיל 5 חודשים.
    מאז הוא מטופל באינהלציות וכדורי סטרואידים בכל פעם שיש התקף.
    בשנה האחרונה בכדי למנוע התקפים הוא מקבל סינגולאר (שאני לא רואה שינויי כ"כ אך ממשיכה לתת) ובנוסף בכל יום משאף שתי שאיפות ונטולין + בודיקורט פעמיים ביום בכדי למנוע התקף. יש לציין שהוא כל הזמן עם ליחה ועם קשיי נשימה, כלומר גם עם המשאפים הוא עדיין נושם עם חירחורים אך אין ציפצופים.
    האם יש סיכון בלהשתמש באופן קבוע ואני מדגישה קבועה בכל יום ביומו בונטולין + בודיקורט פעמיים ביום על מנת למנוע התקפים שיסתבכו.
    אני נותנת לו כבר תקופה ארוכה מאוד כל יום משאפים, האם זה יכול לגרום לבעיה בעתיד, לפגיעה כלשהי .

הוספת תגובה

• אסתמה ממושכת לתינוק בן שנתיים וחצי - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    28/03/2011

שלום איילת,

ונטולין אינו מהווה טיפול מונע אלא רק טיפול לפי הצורך.
    בודיקורט הוא טיפול מונע מאד בטוח במינונים המקובלים. כמו לכל תרופה עשויות להיות תופעות לואי כמו עיכוב קל בצמיחה.
    יחד עם זאת בנך מקבל מינון גבוה של סטרואידים ולא נראה שיש שינוי במהלך ההתקפים. לא מקובל שמינון כזה של טיפול מניעתי יינתן לילד בגיל כזה ללא הערכה של רופא ריאות. יש צורך לוודא שאכן מדובר באסתמה וכי יש צורך בכזה טיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אביגיל
    23/03/2011

שלום בתי בת ה -14 משתעלת הרבה בשלושה ימים החארונים
    זה לא שיעול מתמשך אלה במשך שעות שונות במהלכם ובזמן שונה
    במיוחד בזמן האוכל , לא שיעול חזק אלה פשוט השתעלות,
    אם תוכלו להגיד לי לפי מה שרשמתי מה בדיוק כדאי לעשות
    או לפחות מה זה .

בתודה , אביגיל.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    23/03/2011

שלום אביגיל,

שיעול יכול להיות תוצאה של גורמים שונים. ראשית צריך לבדוק את הילדה ולהאזין לריאות. גשי איתה לרופא מטפל לבדיקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים באף
    סיגלית
    22/03/2011

בני בן 17.5 לפני ניתוח פוליפים באף. נשלחנו לבדיקת זיעה ששם התוצאה 75. הילד לא סובל משום תסמונת המתייחסת לC.F ובריא לחלוטין (ספורטאי). האם יש קשר בין פוליפים לC.F? והאם יש השפעה על האבחנה כאשר אין תסמינים כלל?

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפים באף

הוספת תגובה

• פוליפים באף - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    22/03/2011

שלום סיגלית,

חשוב לדעת מה משמעו של המספר 75.
    האם נעשתה בדיקת מוליכות של הזיעה וזו התוצאה? אם כן - היא גבולית.
    האם זו היתה בדיקה כמותית של ריכוז הכלור (בדיקת גיבסון קוק?)
    אם זו היתה בדיקה כמותית - הם המספר הוא של משקל הנוזל שנבדק או של ריכוז הכלור? אם זהו ריכוז הכלור זו תוצאה לא תקינה.
    בד"כ, אם התוצאה אינה תקינה נוספת לה המלצה לבדיקה חוזרת או להערכה ע"י רופא ריאות.

אבחנה של CF נעשית על פי 2 בדיקות מעבדה לא תקינות (למשל 2 תבחיני זיעה) וקליניקה מתאימה (פוליפים באף מהווים קליניקה שיכולה להתאים ל- CF)

אני מציע שתפני עם תוצאת הבדיקה לרופא המטפל או לחילופין שתצרי קשר מחר עם המעבדה או המכון בו נעשתה הבדיקה על מנת להבין את משמעותה ואת המשך הבירור שנדרש.

בברכה,.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים באף

סיגלית
    28/03/2011

בהמשך להודעה: תוצאות בדיקת זיעה בוצעו ב-2 ידיים. מוליחות יצאה 80. וכלור יצא ביד אחת 58 ויד שניה 60. ילד בן 17.5 בריא לגמריי, ספורטאי. הדבר היחיד שקיים הוא פוליפים.
    שאלתי: מה עליי לעשות? האם זה אומר שהוא חולה בCF?, איזה השפעה יכולה להיות עליו בעתיד?האם הוא יצטרך לקבל טיפול למרות שהתסמין היחיד הוא פוליפים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים באף - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    28/03/2011

שלום סיגלית,

תוצאות תבחין בזיעה הן גבוליות, גם הכלור וגם המוליכות.
    יחד עם הפוליפים באף, קרוב לודאי מדובר בוריאנט של CF.

הרופא ששלח אותך לבדיקה צריך להפנותך לאחד ממרכזי ה- CF על מנת להרחיב את הבירור ולקבוע אם יש ביטוי במערכות נוספות ואם יש צורך בטיפול. יש חשיבות לאבחנה גם מבחינת יעוץ גנטי למשפחה לגבי הריונות בעתיד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים באף

סיגלית
    28/03/2011

תודה על המענה המהיר.
    יש מגבלה לבצע את ניתוח הפוליפים בשל האבחנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים באף - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    28/03/2011

אין מניעה לבצע ניתוח אבל הייתי מציע לפני כן לפנות לרופא ריאות לשם הערכה ראשונית ותפקודי ריאות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים באף

סיגלית
    29/03/2011

שלום רב,
    הופנינו לרופא ריאות לקבלת הסבר ובדיקה. במקביל יבוצע לבני בדיקת דם גנטית.
    תוך כמה זמן תהיה תשובה לבדיקה? והאם יש סיכוי שהתוצאה תפסול CF למרות התוצאות שכתבתי קודם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים באף - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    29/03/2011

יש מגוון של בדיקות גנטיות.
    מרבית הבדיקות בודקות מוטציות שכיחות באוכלוסיה. בדיקות אלו עשויות לאתר את מרבית המוטציות (כתלות במוצא) אך לא את כולם. דוקא בחולים לא קלאסיים - אלה שיש להם מעט תסמינים, לא מוצאים לעיתים את המוטציות השכיחות. לכן גם אם בדיקה זו תהא תקינה- אין זה שולל CF.
    קיימת בדיקה של ריצוף הגן. זו בדיקה שבודקת את כל השינויים בגן ל- CF ומאתרת מוטציות. בדיקה זו יקרה ואורכת יותר זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית

סיגלית
    24/07/2011

שלום רב,
    בעקבות הממצאים של בדיקת זיעה בני עבר בדיקה גנטית שתוצאתה הגיעה היום: תקינה. כולל דנ"א לפולימורפיזם מסוג T5 - מוטציה CF-5T-VAR -האם אני יכולה לסמוך על זה שבני לא סובל ממחלת CF ולא קיימת אצלו בעיית פוריות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציור ראותי מוגבר בבסיסים
    ח
    22/03/2011

שלום, ביתי בת השנתיים + עשתה היום צילום חזה, מה זה אומר ציור ראותי מוגבר בבסיסים?

לקביעת תור
    סגירה
    ציור ראותי מוגבר בבסיסים

הוספת תגובה

• ציור ראותי מוגבר בבסיסים - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    22/03/2011

שלום,

אנו לא מטפלים בצילום חזה אלא בילד, תוך התיחסות לתסמיני המחלה לממצאים בבדיקה ולצילום החזה.
    את צריכה לפנות לרופא שבדק את בתך ושלח אותך לצילום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרחורים חזקים כנראה במאמץ אצל
    שמעון
    21/03/2011

בני בן שנה
    בזמן האחרון הוא מחרחר בצורה קיצונית כשהוא זוחל ומשחק על הרצפה (עדיין לא הולך)
    הוא לא מצונן או חולה והחרחור לא מפריע לו בהתנהלות .במצב רגוע ובשינה הוא לא מחרחר

אציין שהילד מאבד הכרה למספר שניות כשהוא בוכה בכי היסטרי ,הוא מגיע למצב שאין לו אויר
    ואז הוא מתעלף למספר שניות

האם זו בעיה בדרכי נשימה צרים? או בכלל בעייה קרדיולוגית ?

הוספת תגובה

• חרחורים חזקים כנראה במאמץ אצל - תגובה

ד''ר ארנון אליצור
    21/03/2011

שלום שמעון,

אתם צריכים לפנות לרופא מטפל לבדיקה גם כדי שיבדוק מהם אותם "חרחורים" והאם מקורם בדרכי הנשימה העליונים או מהריאות.
    ילדים יכולים לעשות הפסקות נשימה בזמן בכי אך אירוע של אובדן הכרה, אם זה אכן מה שקורה, הוא קיצוני. גם לשם כך יש לפנות לרופא מטפל על מנת שיוכל להבין בדיוק מהם אותם אירועים ולקבוע אם יש צורך ההדיקות נוספות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    עדי
    17/03/2011

שלום,
    אני אמא לילדה בת שנה וחודשיים, מאוד רגישה בכל מה שקשור לנשימה, מהיום שנולדה היא משתעלת,
    אושפזה פעמיים:גיל חודשיים עם ברונכיאוליטיס וסטורציות נמוכות ולפני שלושה חודשים עם דלקת ריאות+ברונכיאוליטיס עם סטורציות נמוכות.
    מזה כשבוע עם חום עולה ויורד,משתעלת מאוד עד כיחלון והקאה, נראה שהיא מתקשה לנשום (50 נשימות לדקה לערך).
    אתמול היינו במיון
    (לאחר שקיבלנו הפנייה מהרופא כשהוא אומר שכמעט ואין כניסת אויר מהריאה הימנית), הסטורציה בעירנות הייתה 94+ עשתה רק ספירת דם כללית ללא צילום חזה כשהתוצאות הן: כדוריות לבנות 14.5 וטסיות 353 וכן נשמעו קריפיטציות מימין ובאוזן עכירות קלה מימין.

השאלה שלי היא:
    מצד אחד הרופא בקופ"ח נראה מאוד מודאג ומיד הפנה אותנו למיון, מצד שני במיון הרופאה הייתה מאוד אדישה ושלחה אותנו הבייתה.
    האם אני צריכה להיות מודאגת או לחכות שהכל פשוט יעבור?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני. דלקות ריאה חוזרות.

ד``ר גיא שטויר
    17/03/2011

עדי שלום
    לילדתך שיעול כרוני כבר למעלה מ3 חודשים ולפי דברייך מלידתה. כמו כן אשפוז פעמיים בשל בעייה נשימתית משמעותית וממש כעת גם צורך בטיפול בחדר המיון.
    כל אחד מהטעמים הללו מהווה סיבה מצוינת להערכה על ידי רופא ריאות. אני מציע לקבוע תור לייעוץ רופא ריאות ילדים.
    לגבי ההערכה במיון. תפקיד המיון הוא להעריך באם יש מחלה מסכנת חיים, מיידית ודחופה. במידה ואין מדובר במחלה שמסכנת את החיים באופן מיידי הטיפול צריך להעשות בקהילה על ידי רופא הילדים. אני מעריך שהרופאה במיון התרשמה שהסיכון לארוע חמור במהלך הלילה נמוך ולכן שלחה להמשך בירור והערכה על ידי רופא הילדים.
    התיאור שנתת יכול התאים בן השאר גם לדלקת ריאה ולכן רצוי לחזור לרופא הילדים להערכה בשאלה של צורך בטיפול נוסף ו/או ביצוע צילום חזה בקהילה.
    אני חוזר שוב על המלצתי החמה לקבוע בדחיפות האפשרית תור לרופא ריאות ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול מחניק
    צופנת
    13/03/2011

שלום רב,

בני בן שנה ושלושה חודשים.
    לפני שבועיים קיבל שלשולים קשים למשך שבוע. איחור בתשובת תרבית צואה הביא לידיעה על חיידק כשהילד התגבר עליו עצמאית.
    יום לאחר שהפסיק לשלשל, העלה חום והתחיל שיעול. הייתי אצל רופאה שאינה רופאת הילדים שלנו, בגלל הדחיפות.
    בבדיקתה יש צפצופים בריאות. צילום רנטגן מעיד כי אין דלקת ריאות.
    קיבל טיפול אינהלציה 0.5 בריקלין, 0.5 בודיקורט ו 1 מי מלח.
    רופא הילדים שלנו שבדק אותו אמר שמינון הבודיקורט נמוך מידי וביקש לשים אמפולה שלמה 2 סיסי.
    מזה יומיים אין חום ותכיפות השיעול יורדת אבל החרחורים אינם פוסקים ומשהו כאילו מונע ממנו "להתשעל החוצה" את הליחה.
    האינהלציה לא עושה לו טוב- הוא נכנס להיפר, רעידות מידי פעם וקצב נשימה מטורף
    האם המינונים נכונים? האם להמשיך את האינהלציה?
    מה הלאה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול מחניק

הוספת תגובה

• המשך קצר....

צופנת
    13/03/2011

אגב, האם יתכן קשר לחיידק שהיה לו בבטן?
    נכון להיום אין חום או שלשלולים, רק השיעול והחרחורים

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול מחניק - מינון בודיקורט

ד``ר גיא שטויר
    14/03/2011

מינון הבודיקורט גבוה אולם בהחלט בסמכות הרופא המטפל לאחר הערכה קלינית. תופעות הלואי אותם את מתארת משניות לרוב לבריקלין ולא לבודיקורט.
    מוצדק לנסות להוריד מינון בריקלין ל0.3 ולבחון מה קורה.
    ההחלטה על המשך הטיפול צריכה להתקבל לאחר בדיקה פיסיקאלית.
    לא סביר שחיידק במערכת העיכול יגרום לתופעות הנ"ל. יש לעומת זאת וירוסים במערכת העיכול שיכולים לגרום לתופעות שכאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

צופנת
    14/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות - האם המינון תקין?
    ד``ר גיא שטויר
    12/03/2011

שבוע טוב,
    בני בן 7 חודשים ושוקל 9 ק"ג.
    לפני 12 יום הוא קם באמצע הלילה עם סטרידור וחום נמוך, פנינו לטרמ ואמרו שזה לנגריטיס נתנו לו אנלהציה של בודיקורט בלבד (כי הוא לא מצפצפ) וזריקה דרך הפה.
    מצבו לא השתפר ואחרי 4 ימים הלכנו שוב לרופא שבדק את הריאות והאוזניים ואמר שהכל תקין וזה כנראה וירוס. מצבו מעט השתפר ולא היה לו חום רק שיעול.
    אחרי עוד 5 ימים (סה"כ 12 יום) הוא שוב קם עם סטרידור קל, נשארנו בבית והתמודדנו לבד כי אין לו חום בכלל והוא מתנהג כרגיל ואוכל כרגיל ורק משתעל ולא ישן.
    למחרת בלילה הוא לא ישן והחלטנו לקחת אותו שוב לטרמ. עשו בדיקה והריאות נקיות בדקו דם והכל תקין אין לו חום והוא מתפקד. בסוף התעקשנו על צילום חזה שהראה דלקת ריאות קלה (לדעתם) נתנו לו מוקסיפן פורטה 250 - 7.5 מ"ל פעמיים ביום.
    שאלתי- האם המינון תקין (נראה לי גבוה) ? האם אין צורך בתרופות נוספות (אנלהציה ועוד) ? אך זה שלמרות שהלכנו לטרמ ופעמיים לרופא לא עלו על הדלקת ריאות והאם אחרי 12 יום אין סכנה מיוחדת?
    לתשובתך אודה.

הוספת תגובה

• דלקת ריאות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    14/03/2011

אלון שלום

לאחר 2 פניות לטר"מ בפרק זמן קצר שכזה הגיע הזמן לקחת את הילד להערכה אצל רופא ריאות ילדים. כמובן שלא ניתן להחליט על טיפולים נוספים בלי לבדוק את הילד.
    המוקסיפן מתאים לדלקת ריאה פניאומוקוקאלית (יש גם סוגים אחרים).
    המינון מתאים לילד שמשקלו 7-7.5 ק"ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה