מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטמה תינוקותאביטל24/01/2011
ד"ר שלום!
בני בן חצי שנה אובחן לפני שלושה חודשים בברונכיאוליטיס וטופל בהתאם באנדרנלין, בודיקורט, וונטולין, בטניזול ועוד.. מאז הדרדר מצבו מספר פעמים וחזרנו לאנהלציות עד שהרופא הורה להיות מטופל במשאפים, ברגע שהייתה הטבה (אובחן כאסטמה תינוקות). היום אנחנו מטופלים במשאף בודיקורט 2X2 ומשאף ונטולין 2X2. הבעיה העיקרית של הילד היא שהוא צובר ליחה שלטענת הרופא רבה משל מבוגר. בעקבות הליחה הוא מצפצף לעיתים, מחרחר בלי סוף, נושם במכבדות, אף מסתבך עם האוזניים וחסר מנוחה בלילות. הרופא העלה השערה שזה ריפלוקס סמוי שאולי מגרה את הליחה ונתן זנטקס וכן טופלנו במקביל בפרופיטן. אחרי שהפרופיטן לא עזר ופילקה לא עזר. נתן הרופא הנחיה להיות מטופלים ב- 8 טיפות פניסטיל, 3 פעמים ביו כדי לבדוק אם הליחה היא תוצאה של אלרגיה, לאחר שהגיע למסקנה שהיא אינה תוצאה של התקררות.
1. איזה תרופות ניתן לקבל כדי לסיים עם הליחה הזאת?
2. האם אין בדיקות שניתן לבצע נוספות?
3. האם יתכן שמליחה נגרמים סיבוכים כאלה?
4. איך יתכן שעדיין במצב לא טוב אחרי משאפים?
תודה על המענה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה תינוקות - תגובה
ד``ר גיא שטויר24/01/2011אביטל שלום
בתשובה לשאלותייך.
בהעדר תגובה למשאפים לא ברור כלל שמדובר באסטמה.
הגיע הזמן להערכה על ידי רופא ריאות ילדים.
אני מצפה שרופא הריאות יקבע את האבחנה (ליחה איננה אבחנה אלא התוצאה של בעייה אחרת). יחליט באם יש צורך בבדיקות נוספות ויקבע תוכנית טיפולית בהתאם לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ההבחנה בין סטרידו לאסטמה?לבנת22/01/2011
שלום, ביתי בת 6 וחצי, סובלת מגיל חודשיים משיעולי סטרידו קשים (שיעולים כמו נביחות כלב). היא אובחנה בגיל שנתיים כחולת אסטמה ומאז מקבלת סינגולר יום יום (מאבקה עברה לטבליות)וטיפול מונע במשאפים ונטולין+בודיקורט ולאחרונה קוואר. בחצי שנה האחרונה היא מקבלת "התקף" אחת לחודש, בד"כ זה מתחיל כתוצאה מנזלת והופך לשיעולים חזקים וטורדניים (אין אפילו הפסקה של 2 שניות בין שיעול לשיעול)שנמשכים בין 24 שעות ל- 48 שעות. בזמן התקף היא מטופלת בבטנזול ובאנילציות (ונטולין+אפובנט+בודיקורט-לסרוגין). רציתי לדעת האם התסמינים הנ"ל מצביעים על אסטמה?האם מדובר רק על סטרידו ואז יכול להיות ששאר התרופות שהיא מקבלת כטיפול מונע מחריפים את המצב? אשמח מאוד להתייחסותכם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך ההבחנה בין סטרידו לאסטמה? - תגובה
ד``ר גיא שטויר23/01/2011לבנת שלום
הן סטרידור והן אסטמה הן אבחנות שנקבעות על ידי ממצא אופייני בהאזנה. כמובן שלא ניתן לקבוע אבחנה שכזו דרך דפי האינטרנט.
אתייחס רק לתפקיד התרופות שתארת.
וונטולין היא תרופה לאסטמה. מאחר וונטולין מאיץ לעיתים קרובות את קצב הלב והנשימה הוא עלול להחמיר סטרידור ובכל מקרה לא יכול לעזור לסטרידור.
ארובנט/אפובנט יעזור בעיקר למלציה של דרכי אוויר מרכזיים (לא סטרידור ולא אסטמה) אולם לעיתים, למרות שלא ברור אם עוזר, ניתן גם לאסטמה. אבפובנט איננו טיפול לסטרידור.
בודיקורט יעזור לאסטמה ולסטרידור
סינגולר וQVAR יעזרו לאסטמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהים20/01/2011
ילדה בת 4 משתעלת כבר תקופה ארוכה ,השיעול מסתיים לרוב בהקאה בלילה.
באוקטובר גילו שעלת טופלה באנטיביוטיקה אך השיעול ממשיך ומסתיים בהקאות.
אשמח ליעוץ (מצורפת תמונה של צילום חזה)
אני חייבת להוסיף ולומר שההקאות כבר תקופה ארוכה מעל שנה כך שהשעלת לא נראית לי הסיבה.
השיעול נגרם אך ורק בלילה, לא אחרי מאמץ או פעילות גופנית !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר ארנון אליצור20/01/2011שלום ים,
צילום החזה נראה סה"כ תקין.
שעלת אכן יכולה לגרום לשיעול ממושך תקופה ארוכה אשר מחמיר / חוזר סביב מחלות ויראליות אח"כ. הטיפול יעיל יותר במניעת הדבקה מאשר במניעת השיעול.
ייחד עם זאת אני חושב שילדה שמתשתעלת כבר שנה, בהחלט מגיע לה שיראה אותה רופא ריאות בצורה מסודרת ולא כיעוץ אינטרנטי.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אוזניים חוזרות ונשנותשירית19/01/2011
לבני בן השנה + חודש יש כבר למעלה מחצי שנה דלקות אוזניים חוזרות שבוע הפסקה ושוב דלקת.
היינו איתו אצל רופא מהדסה שטען שניתן לבצע ניתוח כפתורים, אך רק אם מרגישים שהדבר הופך בלתי נסבל לילד או להוריו, היות ובגיל שנתיים זה אמור לעבור.
האם עד גיל שנתיים כך הילד אמור לסבול?
אודה לתשובתכם מאד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות אוזניים חוזרות ונשנות - תגובה
ד``ר גיא שטויר19/01/2011למרות שזה לא נושא הפורום אולם מאחר ומדובר ב"לחם והמים" של כל רופא ילדים אתייחס.
אכן דלקות האוזניים משתפרות מאוד עם הגיל.
לא ניתן לקבוע סף גילי ולעיתים השיפור הוא שנים (!) לאחר מכן.
ילדים שחווים סבל רב מדלקות אוזניים חוזרות עשויים להרוויח מאוד מניתוח הכפתורים.
לא מעט הורים מציינים את הניתוח כארוע ששינה את חייהם וחיי הילד מהקצה לקצה.
מילד סובל, בוכה, רוטן, מסוגר בעצמו, לא מסופק לעולם ועם הפרעה בדיבור קיבלו תוך יום אחד ילד צוחק, סקרן ושמח. השינוי עשוי להיות דרמטי וההחלטה על הניתוח תלויה בדרגת הפגיעה, הסבל ובכמות דלקות האוזניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אסטמה שלא משתפר למרות טיפולהדס19/01/2011
הבן שלי בן שש, וסובל מאסטמה. עד כה התקפות ארכו לא יותר מארבעה חמישה ימים פעם בחודש או פחות. ואם היה בהן שלב חמור של קושי בנשימה הוא נמשך יום או יומיים.
בימים אלה קיבל בני התקף אסטמה מאד קשה. כבר שבועיים הוא סובל מהתקף שלא משתפר. בהתחלה טופל במשאפים, אחר כך עברנונ לאינהלציות של בודיקורט וונטולין, שלוש פעמים ביום (בצהריים רק ונטולין)., בהמשך הוספנו בטנזול לארבעה ימים, ועכשיו אנחנו ממשיכים עם אינהלציות ואפילו אנטיביוטיקה (רופאת הילדים אמרה שאולי יש דלקת קטנה ולכן זה לא עובר). הבעיה היא שאנחנו כבר שלושה ימים נותנים אנטיביוטיקה ולא נשמע או נראה כל שיפור במצב.
להפך - בזמן האחרון אחרי אינהלציות כמעט לא שומעים שיפור אצלו...כאילו לא קיבל כלום.
והיום הוא אפילו התלונן שלפעמים אחרי אינהלציה הוא מרגיש יותר גרוע.
השיפור היחיד שהיה היה זמני, לאחר קבלת כדורי הבטנזול, אבל תוך מספר שעות זה היה חוזר לצפצופים הרגילים וקשיי נשימה.
אני מאד מוטרדת שאין כל שיפור במצב, וגם שהאינהלציות לא משפיעות..
מה עלי לעשות? האם להמשיך באינהלציות עד לשיפור?
האם לחזור לבטנזול? משהו אחר?
אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אסטמה שלא משתפר למרות טיפול - תגובה
ד''ר ארנון אליצור19/01/2011שלום הדס,
ראשית, התקפי אסתמה פעם בחודש הינם מצב לחלוטין לא מתקבל על הדעת המצביע על מחלה שאינה תחת שליטה ועל סיכון מוגבר להתקפים משמעותיים כולל אשפוזים.
יתכן וזה הרקע להתקף הנוכחי הקשה יותר.
כמובן שאיננו יכולים להמליץ על טיפול בלא בדיקת הילד, הערכת בעיות נוספות שעלולות לתרום לחומרת ההתקף (חום, נזלת אלרגית כו') , ווידוא טכניקה ומינונים של התרופות שניתנו. אם אין שיפור אני מציע שתפני למומחה ריאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמין RMLהדר18/01/2011
יש לי בן בן שנה ו-10 חודשים עם תסמין rml
מה זה אומר?
חשוב לי לציין שמאז שהוא תינוק הוא מחרחר ואנחנו עושים לו אנילציות, הרופא אומר שזה יעבור אך הוא כל שני וחמישי בבית עם חרחורים ודלקות ריאות...
תודה מראש
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמין RML - תגובה
ד''ר ארנון אליצור18/01/2011שלום הדר,
תסנין ב- RML נובע בד"כ מפקקי ליחה שסותמים את הסימפון לאיזור זה של הריאה בילדים עם אסתמה / צפצופים. האיזור נפתח עם טיפול באינהלציות וסטרואידים. אם קיים תסנין שאינו חולף יש צורך בבירור נוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לי???איברהים אבוגו16/01/2011
שלום אני אמא לילד בן 8 אשר סובל מתמט בריאה השמאלית מגיל חודשים,התמט נהיה בגלל אספירציות שהיו מסיבת השתנקויות בזמן ההנקה זאת אומרת הילד אובחן בגיל חודש שהוא סובל מבעיות בליעה (עד היום הוא עם גסטרוסטום).
עברנו די הרבה בבתי חולים בארץ אך עדיין אין פתרון לבעיה,שאלתי היא האם אפשר לפתוח תמט בריאה אחרי זמן רב כזה 8 שנים ואם כן איך וכיצד(הילד מטופל אצל רופא ריאות בשערי צדק אצל דר" שמואל גולדברג) נשמח מאד אם תוסיפו לנו מידע חדש ותודה,,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי??? - תגובה
ד''ר ארנון אליצור16/01/2011שלום איברהים,
תמת שקיים כ"כ הרבה שנים אין אפשרות לפתוח אותו, וריקמת הריאה שהיתה שם כבר אינה תפקודית יותר..
מה שיותר חשוב הוא כמה גדול האיזור שעבר תמת וכיצד התמת משפיע על הנשימה
שלו, ועל יכולתו לתפקד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתעל בזמן שינהגלי15/01/2011
שלום
בני בן שנה וחודשיים, בריא בדכ וללא אלרגיות ידועות (במשפחה יש אסתמה של העור).
לפני כ-3 שבועות היה חולה למשך כמה ימים עם שיעול ליחתי וחום נמוך. אחרי כמה ימים החלים. ב-5 הימים האחרונים יש תופעה שלא הכרנו לפני כן:
הוא בריא, שמח ומתרוצץ כרגיל במשך היום, ללא חום או נזלת וכמעט ללא שיעול.
במשך הלילה, הוא מתחיל להשתעל. יכול להיות אחרי שעה שינה ויכול להיות מיד כשהוא נרדם. שום דבר שניסינו לא עוזר: להטות את המיטה, לתת סירופ, לחמם יותר את החדר, מכשיר אדים קרים (עזר רק לכמה שעות בודדות), לנקות כל פינה בחדר מאבק ולכבס את כל המצעים. בהתחלה השיעול היה שטחי וחד, ועכשיו הוא יותר עמוק, ונדמה לי שגם מעט ליחתי. אבל עדיין זה נשמע כאילו מגיע מאזור הגרון ולא הריאות.משתעל יותר כשהוא על הצד או על הבטן.
מה שמוזר זה שאם אנחנו מעבירים אותו לחדר שלנו, השיעול נפסק. אציין שזו לא נראית לי מניפולציה, אלא ממש שיעול מתוך שינה. הוא גם מאוד אוהב לישון במיטה שלו.
מה זה ומה עושים??
תודה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתעל בזמן שינה - תגובה
ד``ר גיא שטויר15/01/2011הסיפור שלך מאוד אופייני לשיעול שנגרם כתוצאה מגירוי חיצוני אשר נשאף לדרכי האוויר במהלך השהיה בחדרו.
בן האפשרויות הקיימות ניתן למנות יצירת נזלת כתוצאה מגירוי חיצוני שכזה או גירוי ישיר של דרכי האוויר (=אסטמה ).
בבדיקה פשוטה יוכל רופא הילדים שלך לעזור לילדך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים?
גלי16/01/2011תודה על התשובה
הלילה עבר כמעט ללא שיעול לאחר שחיממנו יותר, והלבשנו אותו בבגדים מאוד חמים..
אולי זו היתה הבעיה.
הזכרת גירוי חיצוני - הרוק המוגבר בפה בעת יציאת שיניים גם יכול להיות גורם שכזה? (הוא מוציא עכשיו 2 טוחנות)
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים? - תגובה
ד``ר גיא שטויר16/01/2011שיניים לא מפסיקות לגדול בחדר ההורים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציור ריאתי וסקולאריאתי15/01/2011
לבתי בת השלוש נמצא בצילום ריאות ציור ריאתי וסקולארי מעט מוגבר על רקע בסיס הריאה הימנית - אין עדות ברורה לתסנין-מומלץ על קורלציה קלינית.. רציתי לשאול מהו הממצא? ומהי ההמלצה על קורלציה קלינית? אציין כי באותו היום הלכתי לרופא על משהו אחר לגמרי. אין חום אין שיעול. בתי היא אסמתית כל מערכת הנשימה שלה חסומה בדרך כלל ולעיתים תכופות אנו מבצעים אנהלציה. השקדים שלה מוגדלים מאוד והיא מחרחרת ונוחרת. אך זו לא פעם ראשונה שהרופא רואה אותה והוא מודע לכל הדברים הללוץ בשמיעה של הריאות הוא שמע משהו בריאה הימנית ומיד נתן לי אוגמנטין ואמר כי אם יעלה החום ללכת לצילום. אני הלכתי מיד לצילום כי לא רציתי לתת סתם אנטיביוטיקה וזה מה שעלה שם. מה אני צריכה לעשות עכשיו? האם לחזור אליו? האם לקחת את האנטיביטויקה? האם ללכת למומחה ריאות כי הממצא דורש מעקב? ובכלל מה אתה ממליץ לי לעשות בקשר לדרכי הנשימה של הילדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציור ריאתי וסקולארי - תגובה
ד``ר גיא שטויר15/01/2011אתי שלום
ההחלטה על מתן טיפול היא קלינית ולא יכולה להעשות דרך האינטרנט. זאת היא המשמעות של המלצה על קורולציה קלינית.
ציור ריאתי וסקולארי מוגבר רואים לעיתים קרובות במצבים של כליאת אוויר. לעיתים אני מקבל פירוש שכזה בטעות לצילומים שבהם יש דלקת ריאה, אסטמה, או עיבוי דלקתי סביב דרכי האוויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ליחתיאמא של פיצפיצ14/01/2011
ביום ראשון (לפני כשישה ימים) חזרה ביתי לגן לאחר שבוע של שפעת וחום בבית (חזרה לאחר הקלה משמעותית), בשלושה ימים האחורנים החלו כאבי אוזניים ושיעול ליחתי קשה המשפיע גם על השינה. היא מטופלת באנטיביוטיקה - ניתנה ע"י רופא אף אוזן גרון למרות שאין לה דלקת אוזניים ("התחלה") מאלא לאחר ששמע את השיעול שלה. בנתיים השיעול מחמיר. האם ניתן לעשות אניהלציה עם מלח על מנת להקל? מה המינון הנכון למשקל 13 ק"ג לילדה בת שנתייים?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ליחתי - תגובה
ד``ר גיא שטויר15/01/2011אמא של פיצפיצ שלום
על מנת "לטפל בשיעול" יש ראשית למצוא את הסיבה לשיעול. במידה והסיבה לשיעול היא נזלת למי מלח באף ו/או באינהלציה יש תפקיד. מדובר בשטיפה מיכנית של האף ואין לכך מינון. אם השיעול נובע לעומת זאת ממחלה אחרת כדוגמת ברונכיוליטיס, אסטמה, דלקת ריאה חיידקית או אטיפית אין מקום לאינהלציה שכזו. הטיפול בכל אחת ממחלות אלו אחר.
לאחר קביעת האבחנה על ידי הרופא המטפל קל גם לקבוע את הטיפול המועדף. "הטיפול" מתחיל בקביעת אבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ליחה לתינוקליאת14/01/2011
שלום ד"ר. בני בן חצי שנה סבל מברונכיאוליטיס וטופל בהתאם בסטרואידים שונים כולל בטניזול, ארובנט, בודיקורט, טרמבולין ועוד. אחרי כשבועיים החלים ומאז חוזרים ציפצופים שהצריכו חזרה לטיפולי סטרואידים. אחרי פעמיים כאלו קיבל טיפול מונע שכולל 2 לחיצות 3 פעמים ביום של ונטולין ו-2 לחיצות פעמיים ביום של בודיקורט (עד היום) אובחן כסטמה תינוקות. הבעיה העיקרית שלו לפי הרופא המטפל הוא הליחה שכבר חודשיים לא נפטר ממנה למרות כל מיני קומבינציות של טיפול והיא גורמת לציפצופים, חירחורים ובעיות נשימה. הרופא קבע שהוא לא מקורר (נתן פילקה ולא עזר) ואמר שצריכים לבדוק למה הליחה לא הולכת - אמר שזה או ריפלוקס פנימי שמגרה ליחה או אלרגיה שאנחנו לא יודעים ולא נדע בשלב זה מהיא. היום נתן לילד זנטקס (2 CC פעמיים ביום) ופרופיטן (2.5CC פעמיים ביום). אחרי שבוע אמר לשוב אליו ושיבדוק האם ריפלוקס זה המקור להסתבכויות שלו בדרכי הנשימה ובריאות או משהו אחר.
1. האם המינונים נראים לך סבירים ונכונים?
2. האם שמעת עם קומבינציה כזאת של טיפול?
3. האם נכון שליחה ו/או ריפלוקס גורם לבעיות בריאות?
4. אם זה אלרגיה מה ניתן לעשות בנושא?
5. האם ישנו טיפול שונה שהיית נותן?
תודה רבה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ליחה לתינוק - תגובה
ד``ר גיא שטויר14/01/2011ליאת שלום
מאחר ומדובר בסיפור ארוך אחזור על השאלות בעבור אלו שאיבדו את הרצף
ש: האם המינונים נראים לך סבירים ונכונים?
ת: מינון הזנטק מתאים לילד שמשקלו 7.5-15 ק"ד.
מינון הפרופיטן נכון. למרות שההתויה בארץ היא למתן אחרי גיל שנה ניתן לתת אותו כבר מגיל 6 חודשים
ש: האם שמעת עם קומבינציה כזאת של טיפול?
ת: במידה ויש חשד לאלרגיה ורפלוקס קיבתי -וושתי יש הגיון בקומבינציה הנ"ל
ש: האם נכון שליחה ו/או ריפלוקס גורם לבעיות בריאות?
ת: כן
ש: אם זה אלרגיה מה ניתן לעשות בנושא?
ת: נותנים טיפול ולא מנסים לחפש אלרגיה בגיל שכזה.
ש: האם ישנו טיפול שונה שהיית נותן?
ת: ניתן לקבוע טיפול רק לאחר בדיקה של הילד ולא דרך האינטרנט. אנא קבעי תור למומחה לרפואת ריאות ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי קשותאבי11/01/2011
שלום רב
בני בן 8 חודשים לפני 3 ימים קיבלנו טיפול במספר תרופות כי הרופא
היבחן שבני סובל מברנוכוליטיס הוא נתן לנו טיפול באנטיביוטיקה אנהלציה וסטרוידים מסוג BETNESOL 0.5 MG אחרי יום ביקרנו שוב במרפאה והרופא טען שהוא השתפר מאוד.
השאלה שלי היא שכרגע הוא סובל נורא מאי שקט וקושי להירדם ולא מוכן לאכול בכלל ולא לינוק האם ניתן להפסיק את הטיפול בסטרוידים באמצע כי לטענת הרופא התופעות הם כתוצאה מהטיפול בסטרודים ומה ההשלכות של הפסקת הטיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי קשות - תגובה
ד''ר ארנון אליצור12/01/2011שלום אבי,
השלכות של הפסקת טיפול בבטנזול לפני הזמן קשורות בעיקר להחמרה של המחלה הנשימתית. המלצה על הפסקת טיפול יכולה להיעשות רק לאחר בדיקה של הילד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן חצי שנה עם בעיות חוזרותליאת11/01/2011
ד"ר נכבד! ילד בן שישה חודשים. מגיל 4 חודשים אין לנו שקט איתו ואין פיתרון למצבו הרפואי שקשור בריאות. בגיל 4 חודשים חלה בברונכיאוליטיס. טופל אינטנסיבית ע"י אנדרנלין, בודיקורט, אירובנט, וינטולין וכדורי סטרואיד ורודים. אחרי שבועיים התייצב המצב שלו ומיד אח"כ חזר שוב לבעיות נשימה קשות, ציפצופים ועוד. טופל שוב בבודיקורט 4 פעמים ביום + כדורים ורודים ואנטיביוטיקה. אחרי שבוע התיישר לכאורה וחוזר חלילה. היום מטופל במשאף 2 לחיצות ונטולין ולחיצה בודיקורט פעמיים ביום ושטיפות מי מלח. בימים האחרונים ומשום שצובר ליחה בצורה לא נורמאלית קיבל גם דלקת אוזניים קשה ובעצם הילד לא מצליח לנשום, כאשר חרף הטיפול המנוע סובל מציפצופים חוזרים שמצריכים אותי במצב אמת, חוץ מהמשאף לעשות אנלציות. הילד בוכה בלי סוף, מחרחר כל הזמן ומתקשה באופן ניכר לנשום.
אף פעם לא קיבלתי כל הפניה למומחה או לביצוע בדיקות שונות. איזה עיצה יש לך על מנת שאוכל לטפל בילד? איזה בדיקות אני יכולה לעשות לו? יש לי תור אצל מומחה רק ביום 21/01... מה אני יעשה עד אז. אני מיואשת כ"כ וזקוקה נואשות לעיצה!
תודה רבה מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
ליאת11/01/2011לא ציינתי שהילד אובחן כביכול ע"י רופאת הילדים כאסטמה תינוקות (ללא בדיקות חיצוניות), לא אוכל ויורד במשקל (ירד כבר קילו).
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן חצי שנה עם בעיות חוזרות - תגובה
ד''ר ארנון אליצור12/01/2011שלום אורטל,
אני מבין את תסכולך אבל אי אפשר לטפל בילד דרך האינטרנט. יש צורך לבדוק אותו כדי לתת המלצות לטיפול. באם הוא מאד מתקשה בנשימה מקומו בחדר מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול נבחני ואירועי ברונכיט חוזריםשלי08/01/2011
בתי כיום בת שנתיים ושמונה מגיל חצי שנה החלה לחלות לעיתים קרובות בברונכיטיס ודלקות ריאה מלווה בשיעול נבחני (הבנתי שזה יכול להיות גנטי מה גם שלי יש שיעולים כאילו בעיקר במעבר עונות) חולה פעם שלישית לערך בחודש אחד בברונכיט עם שיעול נבחני השבוע שוב חלתה מקבלת אינהלציה בודיקורט+טרבולין
במוקד שהייתי איתה ביום שישי בעיקבות חום שעלה מעל 40 (לפני היציאה למוקד נתתי לילדה הורדת חום) נמצא סטורציה 94 וחום היה 38.2 נאמר לי שהסטורציה גבולית אך לא נעשה כלום בנידון מהי הסטורציה הגבולית ומה הטיפול המתאים?
אגב במוקד נעשה לה צילום ריאות שהראה שהכל תקין בערב התחילה לחרחר ולצפצף וחום שוב היה 40 מעלות
כמו כן הרופא במוקד טוען שיש לה וירוס אך בכל אופן נתן לה בטניזול לא נתתי לה ביינתיים כי האמת על אותו רופא קצת קשה לי לסמוך כי פעם שלישית בתקופה האחרונה, כמו כן שינה לה את המינונים באינהלציה בודיקור מחצי סיסי העלה לה למינון של 2 סיסי יחד עם חצי סיסי טרבולין בלי מיים פעמיים ביום ניסיתי את הטיפול שלו והילדה גילגלה את העיניים אז לא ניסיתי יותר חזרתי למינון הרגיל האם זה תקין?
מצטערת על האורך אבל אני כבר מותשת מכל המחלות האילו וכל הסיבוכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול נבחני ואירועי ברונכיט חוזרים - תגובה
ד''ר ארנון אליצור09/01/2011שלום שלי,
יש כמה דברים שחשוב להבהיר. בטנזול זו תרופה ממשפחת הסטרואידים אשר ניתנת לטיפול באירועים של צפצופים / אסתמה. אירועים אלה בד"כ נגרמים ע"י וירוסים. לכן לא ברור לי המשפט שלך "הרופא במוקד טוען שיש לה וירוס אך בכל אופן נתן לה בטניזול ".
בודיא עם הסטורציה שלה היתה 94% והיא צפצצפה הרי שנכון עשה הרופא שנתן לה בטנזול.
לגבי מינונים של בודיקורט- המינון הרגיל של 1 מ"ל פעמיים ביום הוא למעשה טיפול מונע ולא מהווה טיפול בהתקף חריף. יש הטוענים שמתן מינון גבוה יותר בזמן התקף יכול להיות יעיל יותר אך זה לא ברור. ניתן לנסות או מינינים גבוהים יותר של בודיקורט או בטנזול בזמן התקף חריף.
אני סבור שפניה לרופא ריאות לקבלת יעוץ והדרכה יסייעו לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר
שלי09/01/2011קודם כל תודה
רופאת ריאות בבית חולים דנה כבר איבחנה אותה כסובלת מאסטמה של תינוקות ונתנה לנו שורה של עשה ואל תעשה איתה וביקשה שימוש באירוצ'מבר אבל רופאת הילדים אמרה שאין צורך נכון להיום יש התקפים בין פעמיים לשלוש בחודש
ורק רציתי לדעת באמת מזה אומר סטורציה 94 והאם זה גבולי באמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר - תגובה
ד''ר ארנון אליצור09/01/2011עם 2 -3 התקפים בחודש בד"כ מומלץ טיפול מונע.
סטורציה של 95% ומעלה נחשבת תקינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע ו...........
שלי09/01/2011רופאת הילדים אכן איבחנה חירחורים וציפצופים לא בודדים אלא מרובים דרשה המשך טיפול אינהלציה ואף הוסיפה כעת אנטיביוטיקה שוב טוענת שזה כבר גובל בדלקת ריאות פעם נוספת מה גם שהילדה מפוצצת בליחה ונחנקת מזה בעיקר בלילה
ולפי מה שכתבת על סיטורציה 94 זה כבר לא תקין נכון? צריך לחזור על הבדיקה שוב? או ניתן להסתמך על הטיפול באינהלציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפצופים זה לא דלקת ריאות
ד''ר ארנון אליצור09/01/2011שלום שלי,
אני חייב לנצל את ההדמנות כדי להבהיר נקודה מסוימת. צפצופים בילדים נגרמים ברובם המכריע ע"י מחלות ויראליות. הסבירות לדלקת ריאות חיידקית בילד עם צפצופים נמוכה ביותר. לכן אני לא אוהב את הטיפול באנטיביוטיקה בילדים מצפצפים בשל טענה "שזה מתפתח לדלקת ריאות". זה לא מתפתח לדלקת ריאות בד"כ. הצפצופים כן יכולים להחמיר בשל פקקי ליחה וחסימה של דרכי האויר ואז הטיפול המתאים (אותו כבר הציעו לך לפני מספר ימים) הוא סטרואידים (בטנזול) ולא אנטיביוטיקה.
אם הילדה משתפרת ולא מתקשה בנשימה אין צורך לחזור על מדידת סטורציה. אם הילדה מחמירה אז כדאי למדוד שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלי09/01/2011תודה על המידע בנוסף על הציפצופים יש חירחורים ומלאה בליחה בלילות כמעט מקיאה מזה אולי גם בגלל
אבל זה יעבור בסוף כי תמיד במתן הטיפול הכל עובר לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקד שלישיבר08/01/2011
למומחים שלום,
בתי בת שנה ו-9 חוד'. היא נכנסה לגן בגיל שנה ו-5 חודשים (עד אז שהתה בבית והיתה בריאה לחלוטין), ובערך מתקופת הסתיו החלה לחלות שוב ושוב: התקררות, נזלות, שיעול, חום. בשלב מסוים הנזלת הפכה לנזלת סמיכה וירוקה, תופעה שנמשכה זמן רב. כמו כן, החלה לישון עם פה פתוח ולנשום גם מהפה, נוחרת לפעמים בלילה, מחרחרת.
לאחר בדיקות אצל רופא א.א.ג, צילום רנטגן ומכון שמיעה נמצא שקד שלישי מוגדל ונוזלים באוזניים. רופאת א.א.ג ממליצה על ניתוח הסרת השקד +ניקוז הנוזלים.
עקב גילה הצעיר של הילדה אנחנו מאוד חוששים מאופציה של ניתוח. התעניינו בחדרי מלח, שם טוענים שהשהייה בחדרי מלח יכולים לפתור את שורש הבעיה, כמו כן, אף שאלנו מספר הורים במקום שאכן העידו על שיפור במצב הילד מאז התחלת הטיפול בחדרי מלח.
שאלותיי הן:
1. האם אני אמורה לקחת את הילדה למעבדת שינה?
2. האם ניתוח בגיל כזה איננו מסוכן (הרדמה כללית, דימום וכו')?
3. מה ידוע לכם על חדרי מלח ומה דעתכם בעניין?
4. ובכלל אשמח לשמוע דעתכם לפי פרטי המקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקד שלישי - תגובה
ד''ר ארנון אליצור08/01/2011שלום בר,
בדיקה במעבדת שינה נועדה לבדוק אם הילד/ה סובל מהפסקות נשימה בזמן השינה. במידה וילדתך נוחרת באופן קבוע הרי שרק בדיקה במעבדת שינה יכולה לענות על כך.
לגבי הניתוח - ניתוח לכריתת אדנואידים נחשב לפעולה יחסית פשוטה. על הסיכונים הכרוכים בה את צריכה לשאול את המנתחים - רופאי אאג.
לי אין שום אינפורמציה המצביעה שחדרי מלח פותרים בעיה של אדנואידים מוגדלים.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקד שלישי - תגובה
ד``ר גיא שטויר08/01/2011הנושא מורכב עד מאוד ולא ניתן להתייחס לכולו בתשובה קצרה אחת. לכן, לשאלותייך בקצרה
1. במידה ותחלואה משנית רבה מאוד ובדיקה פיסיקאלית אופיינית ניתן להחליט על ניתוח גם ללא מעבדת שינה. אם יש ספק יש להפנות למעבדת שינה.
2. מדובר בניתוח פשוט מאוד. בארה"ב מקובל לשחרר שעה לאחר ניתוח להסרת אדנואידים (השקד השלישי) והשקדים.
3. אין מחקרים מספקים על מנת לענות לשאלה זו. אני מתעתד לחקור את השפעת חדרי מלח על מחלות דרכי נשימה (לא הגדלה של האדנואידים בלבד) מאוד בקרוב. במידה ורלוונטי אנא שלחי לי מייל למייל האישי ובמידה והמחקר יאושר אשלח לך מידע נוסף.
4. הגדלה של ה"שקד השלישי" ונחרה גורמות לתחלואה נשימתית רבה ובמידה ואכן משמעותיות יש לעשות כל מאמץ לרפאם. אם זאת יש גם אפשריות יעילות אחרות, לא ניתוחיות, לטפל בנחרה ובהגדלה של השקד השלישי.. גשי לייעוץ נוסף של רופא ריאות בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לך מה לחשוש
שלי08/01/2011מצטערת שנדחפת לך לצערי למודת ניסיון או אולי למזלי עברתי עם ביתי את הניתוח של השקד שלישי +שקדים רגילים +פוליפים וכפתורים והאמת אין לך ממה לחשוש לבת שלי זה תרם רבות והיא היתה בת שנה ועשרה חודשים היתה כל הזמן צינקות מנוזלת כרונית חולה המון עם וירוסים בגרון בעיכוב התפתחותי ישנה עם פה פתוח נוחרת המון מתעוררת אולי 15 פעם בלילה מרגע שהניתוח בוצע היו שיפורים ממש משמעותיים בילדה מתעוררת היום רק פעם אחת בלילה השיגה את כל אבני הדרך בהתפתחות אז היתה נחנקת לי מאוכל היום אוכלת יפה ורגיל (עד גיל שנה ועשר אכלה רק מרוסק וטחון ולא מוצק בגלל השקדים) לדעתי יש מלא יתרונות בניתוח הזה חסרונות............................. אין בכלל שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)