פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 9 חודשים במשקל נמוך
    מיכל
    08/05/2011

שלום בני בן 9 חודשים יונק ואוכל מוצקים כ 3 ארוחות ביום אך בכמויות קטנות שוקל 7.8, יש לציין כי הוא תינוק תזזיתי ופעיל מאוד. אני מעוניינת להפסיק להניק אך הוא אינו שותה את התמ"ל, אולי 60 מ"ל, גם אם אני בעבודה במשך היום והציצי לא בסביבה (אין לו בעיה עם בקבוקים כנראה עם הטעם?)
    האם הוא חייב לעבור לתמ"ל במקום הנקה או שיש אופציה אחרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן 9 חודשים במשקל נמוך - תגובה

ליהי סופרין
    08/05/2011

היי מיכל ,
    בעיקרון ההנחיה של משרד הבריאות הינה עד גיל שנה הנקה או תמ"ל בשילוב עם מזון מוצק.
    אם אינו מעוניין לשתות תמ"ל נסי את האבקה לערבב עם דייסה למשל ולתת בכפית זו גם אפשרות
    או אולי לשאוב ולתת בבקבוק חלב אם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי גבינה
    שירלי
    07/05/2011

מדוע משרד הבריאות אומר לתת מוצרי גבינה מגיל 9 חודשים?
    הבן שלי בן 8 חודשים (שוקל 9 קילו) ואני נותנת לו גבינה ויוגורט והוא מאוד נהנה .איזה "נזק" יכול להגרם? הרי זה המקור הכי טוב לסידן.

לקביעת תור
    סגירה
    מוצרי גבינה

הוספת תגובה

• מוצרי גבינה - תגובה

ליהי סופרין
    08/05/2011

ישנם תינוקות הרגישים ללקטוז.
    חלב ניגר כנוזל מומלץ לתת מגיל שנה , יוגורט וגבינה בהחלט ניתן לתת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת אוכל בבקבוק
    נעמה
    05/05/2011

היי .רציתי לדעת לגבי המטרנה האם ניתן לשמור את האוכל אם בתי אכלה מעט מין הבקבוק לדוגמא הכנתי 180 והיא אכלה רק 90 .
    אם אפשר לשמור במקררר ואז לחמם באמצעות קערת מים חמים.?
    כמה זמן אפשר לשמור אם בכלל?
    אשמח לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת אוכל בבקבוק

הוספת תגובה

• שמירת אוכל בבקבוק - תגובה

ליהי סופרין
    08/05/2011

הנחיה חד משמעית של חברות הת"מל הינה לזרוק את המזון לאחר שחלקו נאכל אין לשמור ואין לחמם שוב .
    את יכולה להכין ארוחות קטנות יותר ומקסימום להוסיף אם עדיין לא שבעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצקים אצל בן חצי שנה
    אמא ל2
    04/05/2011

שלום רב
    בני בן חצי שנה והתחלנו טעימות של מוצקים כבר מלפני חודש וחצי, התחלתי לשלב לו את המוצקים בתפריט היומי הבעיה היא שהוא לא אוכל מספיק לדעתי,
    למשל מרק בצהרים הוא אוכל בערך שתי כפות ואחכ מן הסתם אחרי שעה הוא רעב ולכן אני נותנת לו בקבוק.
    אותו דבר קורה עם הפירות, הוא אוכל בערך 2 כפות וזהו.
    מבחינת פורמולה אז הוא אוכל בד"כ 120- 150 מ"ל בארוחה בבוקר ובערך אני מוסיפה לו כפית של דייסה.
    משקל 7350 ק"ג נכון להיום.
    כמה הוא אמור לאכול? מאיזה כמות אני יכולה להחשיב את המרק/פירות כארוחה?
    אשמח לעצות בעניין
    יום מקסים

לקביעת תור
    סגירה
    מוצקים אצל בן חצי שנה

הוספת תגובה

• מוצקים אצל בן חצי שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    13/05/2011

שלום לך,

כל תינוק הוא שונה, ואין משהו שהוא נכון לכל התינוקות ולכן, אין המלצות חד משמעיות.
    לדעתי התינוק שלך עדיין בשלבי הסתגלות למזון מוצק, זה לוקח זמן אבל בסוף זה קורה. המשיכי להציע מזון מגוון ולאט לאט תראי שהוא יתחיל להתעניין יותר.

לגבי כמות כמנה: כשבנך יאכל מנה (כמות מנה יכולה להשתנות בין התינוקות בין 30 מ"ל ל200 מ"ל) של מרק או פירות או דייסה תלוי בגיל ובתינוק עצמו. לאט לאט הכמויות מתאזנות והדרישה לבקבוק חולפת זה תהליך שלוקח זמן וקורה בדרך כלל לקראת גיל שנה, אך כמובן שיש יוצאים מן הכלל.

לגבי הדייסה, איני יודעת במה את משתמשת אך אני ממליצה על דייסה ביתית מדגנים מלאים טחונים לאבקה מאחת האופציות הבאות או עירבוב של כמה מהן: שיבולת שועל, פתיתי כוסמין, כוסמת, אורז, דוחן על בסיס חלב צמחי: שקדים/שיבולת שועל/אורז מלא/שומשום מלא.

אני פחות ממליצה על הדייסות איסטנט המוכנות, ואם כן בוחרים להישתמש בהן אז כדאי לערבב אותן יחד עם הדגנים המלאים הביתיים.

אשמח לענות על שאלות נוספות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתם לא עונים לי??????
    אלין חביב 33
    04/05/2011

שלום,
    בתי בת 3 חודשים מידי פעם לא רגועה ועם בכי הסטרי וגזים עדיין
    הרופאה המליצה לעבור ממטרנה אקסטרה קאר לנוטרמיגן כדי להקל עליה (אין ידע על רגישות לחלב או משהו רק בגלל הגזים אמרה לנסות לעבור)
    ניסיתי והבת שלי לא אוהבת את הטעם את האמת כשנתתי לה בכתה וסירבה לאכול אז נתתי לה כרגיל מטרנה ואז נרגעה ואכלה..את האמת שטעמתי וזה די מגעיל לעומת המטרנה שהיא קצת מתוקה.
    מה אתם ממליצים לי לעשות?
    אולי יש פיתרון אחר להקל עליה?

לקביעת תור
    סגירה
    למה אתם לא עונים לי??????

הוספת תגובה

• למה אתם לא עונים לי?????? - תגובה

ליהי סופרין
    08/05/2011

האם היאגם פולטת?
    אולי זה ריפלוקס שגורם לתחושת צרבת לאחר האוכל? נסי לתת לה פרוביוטיקה לתינוקות מניסיון זה עוזר מאוד לטיפול בגזים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט בן 7 חודשים
    חן
    04/05/2011

תפריט יומי:
    7:30 סימלאק 180 מ"ל
    11:00 פירות 200 גר' (תפוח בננה אגס קצת חלבה ,ולפעמים תמר,מיץ חצי תפוז)
    13:30 מרק 230 גר' (כל הירקות , אורז/עדשים אדומות/פסטה,עוף/בשר הודו)
    17:00 סימלאק 180 גר
    18:30 לפעמים מנשנש עוגיות מטרנה עם קצת תה צמחים
    20:30 סימלאק 180 מ"ל
    גובה 72 משקל 9.5 ק"ג
    מאוד אוהב לאכול ודורש כל מה שאני אוכלת (נותנת לטעום)
    האם כדי להחליף את האוחה ב 17:00? ואם כן מה מומלץ ?
    אשמח לקבל המלצות לתוספות /החלפות בתפריט(צמחו 2 שינים למטה)

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• תפריט בן 7 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    13/05/2011

שלום לך חן,

את לא חייבת להוריד את ארוחת החלב של חמש, את יכולה להפחית כמות ולתת גם מזון מוצק והשלמת חלב ולאט לאט לרדת במינון לקראת גיל 9-12 חודשים.

מזון נוסף שיכול לבוא בחשבון זה דייסה ביתית על בסיס דגנים מלאים הכוללת אחד מהדגנים הבאים או כמה מהם: שיבולת שועל, פתיתי כוסמין, אורז מלא, כוסמת, גריסים, דוחן. על בסיס חלב צמחי מהאופציות הבאות: שיבולת שועל/ שקדים/שומשום מלא/אורז מלא עם המתקה של כפית סילאן/מולאסה/סירופ אגבה או מייפל טבעי.

את יכולה לתת גם פרי כמו בננה יחד עם הדייסה או כפית ממרח שקדייה.

ואם את רוצה להעשיר את הדייסה בעוד ויטמינים ומינרלים את יכולה להוסיף מעט מדייסה מוכנה קנויה. אני ממליצה הכי הרבה על תערובת לדייסה שנקראת בטר&דיפרנט מכיוון שהיא עשויה מדגנים מלאים ואין בה חומרי טעם וריח סינטטיים. ניתן להשיגה בבתי טבע או עדן טבע מרקט.

אם אינך נותנת עדיין אבוקדו אני ממליצה להעשיר את מנת הפירות איתו.

אשמח לענות על שאלותייך גם בהמשך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ושלושה- דחוף בבקשה!
    מרב
    04/05/2011

שלום רב,
    ביתי בת שנה ושלושה חודשים, ינקה עד גיל 9 חודשים.
    הבעיה שלי היא כזו- הילדה אנמית (10.5 המוגלובין) והיא לא רוצה לאכול בשר בשום צורה.
    בכלל בבית היא עושה יותר " צרות" בנושא באכילה לעומת מה שמספרים לי במעון (שם לצערי התזונה היא צמחונית- מעון של ויצו).
    מאחר ובמעון היא לא מקבלת בשר ובבית ניסיתי כבר הכל (כולל לחזור למרק טחון, קציצות, נתחים, פיסות-בכל צורה וכל סוג של בשר) ואין הצלחה, אני מאד מוטרדת.
    היא מקבלת 6 טיפות ברזל בהוראת הרופא (זה לא מעט מידי?) אבל מבחינתי אני לא מצליחה להשלים לה את הברזל מהמזון.
    בכלל בבית היא מסרבת בכל תוקף לשבת בכסא אוכל, מוכנה לאכול רק מוצרי חלב (גם מתוקים וגם נייטרליים).
    גם אם אני רוצה לתת לה ארוחת ערב נורמלית- ביצה, לחם, אבודקו וכו' - הכל הולך לפח.
    למעשה לארוחת ערב היא אוכלת קוטג' או מעדן או קורנפלקס ואז בקבוק לפני שינה.
    בימי שבת הבעיה מתחדדת עוד יותר כי היא חיה כל היום על קוטג/גבינה/מעדנים וזהו.
    מבחינת משקל- שוקלת 11 קילו, נולדה 3160.
    מה עושים איתה??
    אני כבר חסרת אונים לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ושלושה- דחוף בבקשה!

הוספת תגובה

• מקפיצה-דחוף..

מרב
    09/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ושלושה- דחוף בבקשה! - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/05/2011

שלום לך מרב,

ביתך אנמית לא כי אינה אוכלת בשר, אלא כי לא אוכלת מסודר ובריא באופן כללי.
    יש מספיק ברזל גם במזון מן הצומח, פשוט צריך לגוון בתזונה כדי להיחשף אליו ואם היא אוכלת רק מוצרי חלב היא בעצם לא נחשפת לברזל כמעט (ולעוד מרכיבים תזונתיים חשובים אחרים).

תנסי להציע לה גם קטניות: חומוס ממרח או חומוס גרגרים, עדשים, שעועית, אפונה, סויה, דגנים מלאים: קינואה, אורז, כוסמת, בורגול, גריסים, וירקות ירוקים בתזונה בשייקים (ניתן למצוא בגוגל מתכונים לשייקים ירוקים). בנוסף תנסי להציע לה טחינה משומשום מלא, ממרח שקדייה, תמרים, אגוזים טחונים לאבקה, כל אלו עשירים בברזל וחשובים לתזונה בריאה.

אל תצטערי שביתך אוכלת צמחוני אלא להיפך, תנסי לגוון את תזונתה ולהציע מאכלים שונים. הכי חשוב שתשמשי דוגמה עבורה ואת הדרישות שלך תיישמי גם את על עצמך, אחרת זה לא יעבוד.

אם את מרגישה שאינך מסוגלת להרכיב עבורה תפריט מסודר גשי ליעוץ מקצועי.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגיה לא ברורה
    דנה
    02/05/2011

יכול להיות שאני נכנסת כאן לויכוח ישן ונושן.. אבל בכל זאת. מדוע רופאים אומרים פה אחד שאחרי גיל שנה אין שום צורך בתמ"ל ושאין שום הוכחה מדעית-רפואית לכך. ומצד שני כל התזונאיות המתמחות בתינוקות ופעוטות טוענות פה אחד שזו ממש חובה לתת תמ"ל עד גיל שנתיים בוקר וערב. מי כאן צודק? ולמה אין הנחיות מדוייקות ומוסדרות בנושא? כמו כן, אשמח אם תוכלו להבהיר את הטענה שפעוט שאוכל טוב מקבל את כל מה שהוא זקוק לו מהמזון.. הרי זה ממש לא נכון. צריך לאכול כמיות אסטרונומיות מכל דבר כדי לקבל באמת את כל הויטמינים הדרושים לגדילה תקינה.
    זה מאוד מתסכל. מי צודק????

לקביעת תור
    סגירה
    סוגיה לא ברורה

הוספת תגובה

• סוגיה לא ברורה - תגובה

ליהי סופרין
    08/05/2011

ההנחיה של אירגון הבריאות העולמי למשל היא להניק לפחות עד גיל שנתיים אז אם אני יוצאת מנקודת הנחה שההנקה חשובה מעבר לגיל שנה אני לא רואה סיבה להפסיק תמ"ל שמכסה את כל הצרכיים של התינוק,
    הנחיה חדשה בעקבות מחקר הינה לא לתת לתינוקות בקבוק בלילה לפני השינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לדעת מה מקור ההנחיה החדשה...

דנה
    08/05/2011

ואם לא לתת בקבוק תמ"ל בערב, אז מה לתת במקום?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בפעם ה 4
    מיכל
    02/05/2011

אם בהנחה שתינוק בגיל הנ"ל שותה פעמיים - שלוש ביום מטרנה (בלילה בעיקר- כ 200 מ"ל בממוצע בכל פעם ) ישנה עדיפות למטרנה על פני מחית פירות מוכנה אורגנית כארוחת הערב כשאינו רוצה שום דבר מלבד שינהם (ושיש לבחור אחד) ?

בהנחה שתזונת היום שלו מאוזנת במרכיביה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בפעם ה 4

הוספת תגובה

• בפעם ה 4 - תגובה

ליהי סופרין
    08/05/2011

היי סמדר אני מפספסת את הגיל בן כמה הוא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחודש
    שירלי זוהר
    30/04/2011

שלום רב,

הבן שלי בן שנה וחודש. אוכל בוקר כשמתעורר בקבוק תמ"ל 240, וכך גם בערב לפני השנה.
    במשך היום אורל: מנת פירות, מנת בשר עם ירקות, יוגורט, ובערב ביצה עם סלט וגבינה צהובה/קוטג'/ גבינה לבנה.

מכייון שהוא כבר לאאוכל טחון אינני יודעת כיצד למדוד את הכמיות. לדעתי הוא אוכל מנות ממש גדולות. למשל בערב: שתי כפות קוטג+ עגבניה ומלפפות מגורדים+ ביצה מקושקשת+ פרוסת גבינה צהובה. ובצהריים ממש הרבה ירקות של מרק+ 2 קציצות+ פתיתים / אורז.

האם יש להגביל את הכמית כדי שלא ישמין?

כרגע הוא בן שנה וחודש שוקל 9.900 ק"ג
    תודה
    נ.ב - מוציא המון מרץ במהלך היום? האם להגביל כמויות ואייך??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה וחודש

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחודש - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    02/05/2011

בנך נמצא במשקל תקין לגילו. ייתכן ובשלב זה הוא נמצא בתקופה של קפיצת גדילה ולכן הוא אוכל כמויות שנראות לך גדולות. באופן עקרוני, לא מומלץ להגביל כמויות אצל תינוקות וילדים קטנים ואין שום סיבה לעשות זאת במיוחד אם הוא אינו סובל מעודף משקל. אפשרי לו לאכול כרצונו, בצורה כזו יפתח מנגנון רעב-שובע בריא ויגדל ויתפתח בצורה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה שלא רוצה מטרנה לפני שינה
    מיטל
    29/04/2011

בני לפני חודש וחצי החליט שנמאס לו ממטרנה .
    בבוקר שותה בלחץ 120 ובערב לא מוכן מבקבוק. לאחר שבוע כזה התחלתי לנסות דיסה בכפית ואכן זה הלך והוא אוכל דיסה 150 לפני שינה בכפית.
    הבעיה מתחילה שהוא ללא סבלנות בכיסא האוכל ואז מסרב לאכול.
    התחלתי עם שירים בטלויזיה וזה הלך תוך 1/4 שעה הדיסה נגמרה והופ הולכים לישון.
    ממש רע לי עם זה שככה אני צריכה לשכנע אותו לאכול ורק ככה הוא אוכל את הדייסה. ניסיתי ספרים משחקים כלום... רק טלויזיה.
    אשמח לשמוע את דעתך או מציאת פיתרון אחר.
    כמו כן אני מאוד רוצה להכניס לו נוהל ספר לפני שינה אז האם אחרי הדיסה לקחת אותו לחדר לקריאת ספר ואז לשים אותו לישון?
    חשוב לי לקראת שיגדל ויבין שיהיה נוהל קראית ספר לפני שינה ואני כרגע לא מצליחה בגלל הדיסה והטלויזיה... מה דעתך?
    יש לך עצה אחרת מה לתת לפני שינה לשתות חוץ מדיסה ? הוא אוכל ב18:00 ארוחת ערב ביצה גבינה, פשטידה הכל...

הוספת תגובה

• בן שנה שלא רוצה מטרנה לפני שינה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    02/05/2011

אין סיבה בגיל זה להתעקש איתו על מטרנה. נהפוך הוא לאחר גיל שנה, אפילו מומלץ להתחיל ולגמול אותו בהדרגה מתמ"ל . ייתכן ובנך כלל אינו רעב לאחר ארוחת הערב וזו הסיבה שאינו רוצה לאכול את הדייסה. אין שום סיבה שתשכנעי אותו בדרכים של סיפורים או טלביזיה לאכול את הדייסה אם אינו רעב . הדבר סתם יכול לגרום לו לפתח הרגלי אכילה לא תקינים.
    מתי הוא אוכל ארוחת ערב ומתי הוא הולך לישון ?
    במידה ומרווח הזמן בין ארוחת הערב לשינה הוא מעל שעתיים את יכולה להציע לו לשתות כוס חלב במקום דייסה. במידה וירצה ישתה אם לא הניחי לו . לא מומלץ שתתעקשי איתו על כך שיאכל בניגוד לרצונו. כך תוכלי ליצור אווירה נעימה לפני השינה ולהקריא לו סיפור במקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לתגובתך לבני

מיטל
    02/05/2011

שלום רב, תודה רבה על התשובה :)
    בני נווה אוכל בשעה 18:00... חביתה או פשיטדה או לחם גבינה עגבניה ואז בשעה 20:00 אני מכינה 120-150 דיסה.
    הקטע שהוא לא טורף את זה אבל מול הטלויזיה אוכל ומסיים הכל.
    השאלה אם לא יאכל כלום לא יהיה רעב באמצע הלילה?
    מוזר לי שאינו מתפנק על חלב או מטרנה חמה לפני השינה והוא שותה מים במיטה ונרדם עד הבוקר.
    והאם לא חשובה המטרנה לויטמינים שיש בה כי בטוח שלא מקבל מכל האוכל שאוכל.
    הוא נרדם סביבות 20:30 עד 6 או 6וחצע תלוי.
    מה דעתך? חוץ מחלב שאנסה מה עוד אפשרי לדעתך? שיש לו משהו בבטן ולא יהיה רעב באמצע הלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לתינוק בן 9 חודשים
    רעות
    28/04/2011

שלום,
    בני בן 9 חודשים במשקל תקין ורציתי לדעת מהו התפריט המומלץ לתינוק בגיל הזה.
    התפריט של הבן שלי נראה כך:
    8- הנקה
    12- פירות
    16- מנת עוף/בשר לרוב עם ירקות
    19- מעדן (דניאלה וניל או גמדים תות/בננה)
    21- הנקה
    חשוב לציין כי לרוב קם בלילה ואם עברו שעות מרובות מהפעם האחרונה שינק אני מניקה אותו שוב.
    האם התפריט תקין?
    האם נכון לשלב דניאלה/גמדים בתפריט יומי קבוע?
    וכיצד מומלץ לבנות תפריט השלב ארוחת ערב כגון חביתה עם קוטג' וירקות טריים?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לתינוק בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

רעות
    29/04/2011

גם שבסביבות השעה 10 בבוקר אני סוחטת לו מיץ תפוזים/קלמנטינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות בת חצי שנה
    אני
    28/04/2011

שלום,
    בתי בת חצי שנה בדיוק, היום לפני המקלחת בערב היא התאמצה מאוד ויכולתי לשים לב שהצואה נמצאת בקצה ואינה יכולה להוציא, היא ניסתה להתאמץ ככה מס' פעמים ללא הצלחה, לבסוף קילחתי אותה שלאורך כל המקלחת היא התפתלה והתאמצה, כאשר הלבשתי אותה שמתי לב שנהיה לה מאוד אדום מין פצע בולט באזור פי הטבעת, מרחתי לה משחה ומרוב עיפות היא נרדמה תוך כדי ההחתלה.

השבוע התחילה לקבל תוסף ברזל של 6 טיפות במקום 4 טיפות , החלפנו לה את הסימילאק מאדוונס לטופ, וביומיים האחרונים קיבלה תוספות קטנות של פירות בבוקר ומרק ירקות בצהריים .
    יכול להיות שעשיתי יותר מידי שינויים? מה כדאי לי לעשות ואיך אוכל לסייע לה בעצירות.

אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות בת חצי שנה

הוספת תגובה

• מתוך נסיון

מרין
    29/04/2011

הבת שלי לפעמים סובלת מאותו הדבר (כעקרון גם מגיל 6 חוד') מכל מה שהציעו לי מים של עגבניה עבדו הכי טוב). מקווה שיסתדר:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת ערב לבת שנה
    מירב
    28/04/2011

בתי בת שנה עם בטן רגישה. יש לה קצת נטיה לעצירויות והיא סובלת לפעמים מגזים בשעות הלילה. הומלץ לי לא לתת לה אוכל כבד או מטוגן בארוחת הערב. שמתי לב שכאשר היא אוכלת חביתה (מטוגנת בלי שמן) בארוחת הערב היא נוטהלהתעורר בלילה עם גזים - האם זה הגיוני?

מלבד החביתה, היא אוכלת 2 פרוסות לחם עם גבינה ועגבניה או מלפפון. האם זה מספיק? מה אני יכולה להוסיף לארוחת הערב שלא יכביד לה על הבטן בלילה?

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת ערב לבת שנה

הוספת תגובה

• מקפיצה

מירב
    01/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת ערב לבת שנה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    02/05/2011

מלבד החביתה את יכולה להוסיף לה אבוקדו או טחינה ולגוון לה בסוגי הירקות למשל גמבה או גזר מגורד דק בפומפיה. לחילופין את יכולה להכין לה דייסת דגנים (שיבולת שועל / סולת מלאה/ דוחן וכיוצ"ב ע"ב חלב ולהמתיק אותה בפרי מיובש מרוסק או בסילאן / סירופ מייפל אמיתי לדייסה את יכולה גם להוסיף תערובת של שקדים ואגוזים טחונים או ממרח שקדיה.
    ייתכן שהעגבניה או הביצה גורמים לה לגזים . אם הגזים גורמים לה לאי נוחות נסי בארוחת ערב אחת לא לתת לה חביתה ולראות כיצד הדבר משפיע עליה אם בכלל. באופן דומה תעשי גם לגבי העגבניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת שנה
    אמא
    27/04/2011

שלום!
    בתי המתוקה בת שנה, שוקלת 9 ק"ג ודי יורדת בעקומות. היא מקבלת ברזל 20 טיפות בגלל HGB- 11.2...
    בבוקר אוכלת 180 מ"ל סימילאק.
    ארוחת בוקר בגן כוללת גבינה, לחם, ביצה, ירקות, טונה וכו'- כמה שהיא רוצה.
    ארוחת צהרים כוללת מנה בשרית ופחמימה עם ירקות- שוב, כמה שהיא רוצה.
    בשלוש הן נותנות לה כריך קטן.
    כשאני לוקחת אותה- בארבע אני בד"כ מיד נותנת לה בבית יוגורט עם קצת קורנפלקס ואם היא רוצה גם אבוקדו.
    בשבע בערך היא שותה עוד 180 מ"ל סימילאק עם 2 כפיות של דייסת וניל.
    השאלה היא האם זה מספיק מבחינה קלורית לתינוקת בת שנה?
    האם צריך להעשיר אותה בעוד קלוריות בארוחת ארבע?
    ועוד משהו קטן- מתי כדאי לתת לה את הברזל?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת שנה

הוספת תגובה

• אום אפשר עוד משו...

אמא
    30/04/2011

האם אני צריכה להתחיל לחשוב על גמילה מהסימילאק? אם כן מה אפשא לתת?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת שנה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    02/05/2011

לא ציינת את כמויות המזון אותם בתך אוכלת. בסה"כ מהתיאור שתארת נראה שהיא אוכלת בצורה טובה. במיוחד אם מאפשרים לה לאכול עפ"י צרכיה ועפ"י רצונה. גם כך לכמויות אין ממש משמעות הרי לא ניתן לגרום לה לאכול מעבר למה שהיא רוצה. את יכולה להעשיר לה את התזונה במזונות עשירים בשומן (בעלי צפיפות קלורית גבוהה) למשל: טחינה או להוסיף ליוגורט שהיא אוכלת שקדיה או ממרח אגוזים אבוקדו גם הוא מצויין ואפילו זיתים ללא חרצנים.
    מומלץ כבר מגיל שנה להפחית באופן הדרגתי את השימוש בתמ"ל ובמקומו את יכולה לתת לה ארוחה נוספת שתכיל לחם, מוצרי חלב , ירקות, קיטניות, דגים (מפולטים ולוודא שאינם מכילים עצמות) וכו'. או אפילו להכין לה דייסת דגנים (שיבולת שועל / סולת /דוחן ) עם חלב ולהמתיק אותה בסילאן או בתמר מקולף ומרוסק /סירופ מייפל את יכולה להעשיר את הדייסה בממרח אגוזים/שקדים ללא תוספת סוכר.
    את הברזל מומלץ לתת לה עם ארוחת הצהריים או עם ארוחה שלא תכיל מוצרי חלב (אלו מעכבים את ספיגתו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אמא
    02/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה