פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעימות לבת חמישה חודשים
    צפנת
    29/05/2011

שלום,

ביתי בת חמישה חודשים. התחלתי לתת לה טעימות של ירקות ופירות.
    הבנתי שפרט לירקות ופירות ניתן להוסיף גם בשר במרק וכדאי גם לתת טחינה וביצה.

נותנים טחינה גולמית מהולה במים?
    את הביצה הקשה לתת גם חלבון וגם חלמון? פשוט לרסק במזלג את הביצה או גם לטחון בבלנדר עם טיפה מים?

איזה עוד דברעם כדאי וחשוב לטעום עד גיל חצי שנה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טעימות לבת חמישה חודשים

הוספת תגובה

• טעימות לבת חמישה חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    29/05/2011

שלום צפנת,

אני איני ממליצה לתת ביצה עד גיל שנה. מערכת העיכול של התינוק עדיין לא בשלה במלואה לעיכול. ביצה וגבינות עד גיל שנה לפחות לחכות למרות שאני בדעה שניתן להוריד מהתפריט לגמריי או לתת ממש מעט.

בשר ועוף אם נותנים אז מגיל 8 חודשים וגם לא כל יום אלא מקסימום 3 בשבוע.

זו היא גישתי בכל מקרה לגבי מזון מן החי.

ניתן לתת מגיל חצי שנה, ירקות, פירות (כולל אבוקדו), שקדייה, טחינה משומשום מלא (גם שקדייה וגם שומשום ניתן לתת גולמי ואפשר למהול במים), אפשר לתת קטניות עדינות כמו עדשים, אפונה, ודגנים מלאים כמו קינואה, כוסמת טחונה, שיבולת שועל.

אין צורך למהר לתת הכל, לאט לאט בקצב של התינוק. בגיל חצי שנה כאמור מערכת העיכול עדיין לא בשלה במלואה לעיכול כל המזונות. ולכן אין צורך למהר.

אשמח לענות על כל שאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

צפנת
    29/05/2011

תודה על תשובתך.

פשוט שמעתי שיש חלון הזדמנויות בגיל 4-7 חודשים שבו כדאי לתת טעימות מכל הדברים שציינתי כדי למנוע אלרגיות בעתיד.
    לכן חשבתי שעדיף לתת לטעום.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/05/2011

לדעתי המנגנון הזה לא קשור להיתפתחות אלרגיות בעתיד. בכל שלב בחיים יכולות להיתפתח אלרגיות וזאת בהתאם לכמות החשיפה לאותו אלרגן. לדעתי ככל שמחכים יותר עם חשיפת מערכת העיכול של תינוק למזון מוצק יותר סיכוי שיהיה בשל לעכל את המזון בצורה טובה יותר. לדעתי הגיל המתאים להתחיל לתת לטעום מוצקים הוא גיל 5-6 חודשים ומזון מן החי צריך לדחות לקראת גיל שנה ולתת כמה שפחות בתפריט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת שנה ללא שיניים
    אור
    28/05/2011

אנחנו מתבססות בעיקר על מטרנה...מסרבת למורוסקים רוצה לאכול לבד לכן מושיבה אותה עם דברים שנימוכים בפה כמו האמצע של לחם מלא..גבינה טחינה, מוצצת עגבניה
    בננה ביצה . אבל סהכ יוצא שאוכלת מעט מאוד אולי שתי כפיות גבינה או אשל וחצי פרוסת לחם.-אולי..לאחרונה התחלתי להוסיף דייסות למטרנה.
    אני מוצאת שאני לא מקפידה על 3 ארוחות. האם עלי להקפיד יותר? או שהמטרנה =דייסה מספיק ביחד עם ארוחה או שניים כפי שתארתי?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת שנה ללא שיניים

הוספת תגובה

• תזונה לבת שנה ללא שיניים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    29/05/2011

שלום אור,

כדאי להקפיד לתת 3 ארוחות ביום, להושיב אותה ולתת לאכול עצמאית.
    עצמאית בגיל שנה אם היא אוהבת לאכול לבד: ניתן לתת אפונה, גרגרי חומוס חצויים ומבושלים היטב, שעועית לבנה מבושלת היטב, תירס, לחם מחיטה מלאה עם ממרח אבוקדו, חומוס, טחינה משומשום מלא או שקדייה חתוך לריבועים קטנים, תפוח עץ, בננה, חתוכים לקטן, אבוקדו, קציצות, וגם עוגייה מחיטה מלאה עדיף ביתית.

תשתדלי לגוון כמה שיותר במזונות וכך רב הסיכויים שהיא תרצה לאכול יותר.
    ניתן לתת לאכול קצת גם כל שעתיים שלוש.

הכי חשוב שתיהיי קשובה לרצונות שלה, זה לא נורא שהיא כרגע לא אוכלת הרבה מוצקים, אבל העיקר הוא להמשיך להציע.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vהמטרנה עם הדייסה

רות
    29/05/2011

מספקת לה את כל הרכיבים התזונתיים, אבל כדאי להתחיל להרגיל לאוכל אצבעות, לאכול יחד איתה, לא לשדר לחץ וכיו"ב. בסוף כולם אוכלים, הסירי דאגה. גם הגדול שלי ניזון בעיקר ממטרנה עד גיל שנה פלוס...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות לנטלי
    אמא
    28/05/2011

שלום רב,

אני אמא לפעוט בן שנה וחמישה חודשים.
    להלן התפריט שלו:
    התעוררות הנקה (כנראה לא משמעותי כי כבר לא נראה לי שיש לי הרבה חלב).
    ארוחת בוקר (אני נותנת לו בבית) - סלט (עגבניה, חצי מלפפון, קצת גזר או אבוקדו עם לימון ושמן זית), חומוס שאנחנו מכינים בבית או טחינה עם סילאן, חצי פרוסת לחם ויוגורט עיזים.
    ארוחת צהריים -מזה חודש נמצא ואוכל בגן (ארוחה בשרית) לא ממש ידוע לי.
    התעוררות בגן - מקבל פרוסה עם ריבה או עוגייה.
    אחר הצהריים - פירות + 2 כפיות שקדיה + כפית פיסטוק חלבי.
    ארוחת ערב - ביצה, דייסת קוואקר או סולת על בסיס חלב עיזים או לעיתים דייסת אורז עם החלב שלי, ירקות (סלק ואבוקדו או שוב סלט כמו בבוקר רק במקום גזר פלפל אדום), קוטג', גבינה צהובה. לפעמים אנחנו מוסיפים קצת דג, או כוסמת או מנה אחרונה פרפה חלבה שאנחנו עושים מטחינה ושמנת.
    לפני השינה - הנקה.

ראיתי שכתבת שלא רצוי ביצה כל יום, מדוע? לפי כל מה שקראתי זה מאוד מומלץ לתינוקות?
    האם יש משהו שכדאי להוסיף או לגוון בתפריט?
    מזה כמה ימים שהוא חולה והתיאבון כמובן מאוד ירוד, מה כדאי לתת בעיקר אם אוכל מעט?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות לנטלי

הוספת תגובה

• מספר שאלות לנטלי - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    29/05/2011

שלום לך,

קודם כל חשוב לי לציין כי גם כשלא נראה שיש הרבה חלב (שהשד מרגיש ריק) אין זה אומר שאין חלב. זה לא מדד כמו בתחילת ההנקה כאשר הגוף עוד לא היה מאוזן עם הכמויות שהוא צריך לייצר. כעת החלב נוצר בעת ההנקה.

מה הכוונה כפית פיסטוק חלבי? האם מדובר גם בטחינה?

אני ממליצה שאת הדייסה תכיני על בסיס חלב צמחי כמו שקדים, סויה אורגנית, שומשום מלא, שיבולת שועל ולא חלב עיזים. גישיתי היא להפחית בכמויות המזון מן החי בייחוד חלב ומוצריו. חלבון מלא מן החי יומיום אינו בריא לא לתינוק ולא למבוגר, יש מספיק חלבון מהצומח, למעשה היום התזונה של החברה המערבית צורכת המון חלבון, הרבה יותר ממה שצריך וזה גורם ללא מעט בעיות בריאותיות.

לכן, כדאי לשלב מעט חלבון מן החי בתזונה, מקסימום 3-4 פעמים בשבוע.

כאשר התאבון ירוד והוא חולה כדאי לתת את אחד ממוצרי ZEN יש להם מוצרים נהדרים לעידוד מערכת החיסון.

אם אוכל מעט כנראה שיודע מה הוא עושה, אין צורך לפחד, אלא להשגיח, ולראות כמה זמן זה נמשך וכמובן לטפל בו ולחזקו.

בנך אוכל מאד מגוון ויפה מאד. רק נראה שחסר יותר זה אבוקדו, קטניות: אפונה, חומוס, עדשים, שעועית, גיוון יותר בדגנים מלאים כמו קינואה, אורז מלא, דוחן, אמרנט, כוסמין.. אני תמיד בעד גיוון זה מאד חשוב לא לחזור על אותם המזונות כל יום.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק הסובל מ-GERD
    אביה
    28/05/2011

שלום,
    תינוק בן 5 חודשים הסובל מ-GERD שאינו יונק ומקבל פורמולות, האם יש עדיפות לפורמולה מסויימת? יש פורמולות דלות שומן? או האם יש יתרון למתן MCT בפורמולה או תוספת אומגה 3 (אנטידלקתי) ?
    והאם יש צורך בפורמולות סמי אלמנטליות?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוק הסובל מ-GERD

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק הסובל מ-GERD - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    29/05/2011

שלום אביה,

אני מציעה שתגשי לרופא הילדים, או בטיפת חלב. נשמע שאת זקוקה להמלצה מותאמת אישית.

אם את נתקלת בבעיה את מוזמנת לשאול כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מומלץ להפסיק עם התמ"ל?
    דינה
    27/05/2011

בני בן 13 חודשים, שוקל 10.5 ק"ג, אוהב לאכול, רגיש לחלב.
    השכמה: 150 נוטרמיגן
    בוקר 09:30 בגן: ירקות, כריך, טחינה, ביצה
    צהריים 12:00 בגן: פסטה/אורז/קציצות/ירקות וכו'
    לאחר השנ"צ: נוטרמיגן
    אחה"צ: פרי/עוגיה/במבה/מעדן סויה
    ערב 18:30: סלט, לביבות תירס/ טחינה/חומוס/גבינה על בסיס סויה/כריך
    19:30- בקבוק לפני השינה 15 נוטרמיגן

כמה תמ"ל אמור לקבל ילד בגיל שנה וחודש? מתי אמורים להפסיק לגמרי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי מומלץ להפסיק עם התמ"ל?

הוספת תגובה

• מתי מומלץ להפסיק עם התמ"ל? - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    27/05/2011

שלום דגנית,

כמה המלצות:

1. עדיף לגוון עם סוגי החלבון, לא כל יום ביצה, אלא יום ביצה, יום גרגרי חומוס, יום סויה, יום שקדייה וכן הלאה...
    2. גם על המעדן סויה אני רוצה להדגיש, שלא כדאי כל יום, מעדן סויה הוא בסך הכלל מזון מאדמעובד ומכיל הרבה סוכר. הייתי מחליפה אותו בפרי טרי, שייק, או ירק רך.
    3.כדאי לגוון עם סוגי דגנים מלאים בדייסות, תבשילים ומרקים למשל: שיבולת שועל, דוחן, אורז, כוסמת, גריסים, אמרנט, כוסמין, תירס, קינואה, וכן הלאה, וגם פה כל יום משהו אחר.
    3. חשוב להעשיר את התזונה בקטניות: אפונה, חומוס, שעועית, עדשים, וכן הלאה...
    4. אני ממליצה להתחיל להוריד מינון לאחר גיל שנה, אין צורך להמשיך עם התחליף חלב לאחר גיל שנה וחצי. את יכולה להתחיל להוריד מנה אחת ובמקומה לתת חלב שקדים, חלב שומשום מלא, חלב סויה אורגני, חלב אורז מלא (כל יום משהו אחר) וניתן להעשיר בדייסה.

כמובן שאת צריכה להיות קשובה לרצונות של הילד, ולהוריד ולשלב מזונות אחרים בהתאם לרצונות והתחושות שאת חשה ממנו.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה 7 וחצי חודשים
    לילו
    27/05/2011

שלום. ביתי בת 7 וחצי חודשים,אוכלת 2 ארוחות מוצקים ביום הכוללות מנת פירות בבוקר ומרק בצהריים. לאחרונה התחילה לאכול פחות ולגלות אי שקט לאחר מספר כפיות. עד לפני כשבוע אכלה ממש יפה וסיימה הכל.כעת ממש מפגינה עצבים וחוסר רצון לאכול. מה עליי לעשות? מה יכולה להיות הסיבה לכך? יש לציין שהיא גדולה יחסית (אחוזון 90) במשקל ובגובה. עוד לא צמחו לה שיניים. אודה לתשובה..

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה 7 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תזונה 7 וחצי חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    27/05/2011

שלום לילו,

תינוקות גדלים במהירות ומשתנים כל הזמן. יכול להיות שאין לה הרבה תאבון כרגע כי לא מרגישה טוב? או שהאוכל משעמם אותה? האם את יושבת לאכול איתה כאשר גם את אוכלת? אני מאד ממליצה להכין ארוחה משפחתית, ולא להושיב אותה לאכול "לבד".
    בנוסף, אני מציעה שתנסי לגוון לה בסוגי המזון ולראות. ואם עדיין היא לא מתעניינת פשוט תחכי, מבלי להכריח, ולראות איך מתפתחים הדברים.

אם את רואה שאין שינוי חיזרי עם שאלתך, וננסה למצוא פתרון.
    אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה!

לילו
    30/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    31/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 13 חודשים
    אודליה
    26/05/2011

בני לא אכלן גדול, שוקל 8.640 ואוכל:
    בוקר - בננה
    עשר - יוגורט + חצי פרוסת לחם או עוגיות
    צהרים (לפני או אחרי השינה) - עוף או בשר או מרק עדשים
    בערך 15:00 - כשקם משנ"צ - גרבר תפוח 180מ"ל
    17:30 - ביצה + טחינה, לפעמים חצי פרוסת לחם
    19:00 - מנשנש מאיתנו
    20:00 - סימילאק 240

האם אני צריכה להוסיף משהו? האם צריך להוסיף סימילאק?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 13 חודשים

הוספת תגובה

• בן 13 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    26/05/2011

שלום אודליה,

חשוב מאד לגוון בתזונה הנה המאכלים המומלצים:

ירקות מאודים, ירקות טריים רכים כמו עגבנייה, מלפפון, פירות טריים ואלו מהאריזת ואקום רק אם אין ברירה, אבוקדו, טחינה משומשום מלא, ממרח שקדייה, דגנים מלאים (דייסות או במרק או פסטות) : אורז, כוסמין, שיפון, בורגול, שיבולת שועל, קינואה, כוסמת, דוחן, גריסים, תירס, קטניות: עדשים, אפונה, חומוס, שעועית, ניתן לערבב מעט שמנים מכבישה קרה כמו שמן זית, שמן זרעי ענבים, שמן קוקוס, חלב צמחי לשתייה: אורז מלא, שקדים, שומשום מלא, שיבולת שועל, ושתיית מים מרובה.

אני לא חושבת שצריך להוסיף סימליאק, מה שהכי חשוב זה להוסיף כל הזמן עוד ועוד מאכלים כדי שהוא יחשף למרכיבים תזונתיים ולטעמים שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירלי
    26/05/2011

מאיזה גיל מותר לתת לתינוק אבוקדו וביצה?(כמובן כמחית)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    26/05/2011

אבוקדו מגיל 4-6 חודשים.
    ביצה מגיל שנה ואך ורק מבושלת.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך זה

נשארתי בבית
    26/05/2011

שאת אומרת שביצה אפשר לתת מגיל שנה בלבד ואילו ההמלצות החדשות של משרד הבריאות אומרות דווקא שאפשר לתת ביצה כבר בשלב הטעימות,גם חלבון וגם חלמון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך זה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    26/05/2011

אני מביאה את הגישה שלי לתזונה ולא בהכרח תואם את המלצות שתראי במקומות אחרים. אני יודעת שמערכת העיכול של התינוק חדירה לחלבונים עד גיל שנה, לכן לא מומלץ לתת גם מוצרי חלב עד גיל שנה כי כל חלבון מהווה גורם סיכון לתגובה אלרגית במיוחד מזונות מן החי ורצוי לחכות כמה שיותר עם חשיפת מערכת העיכול אליהם.

ובאופן כללי אני מעודדת הפחתה משמעותית בצריכת מזונות מן החי בתפריט.

את יכולה לעשות מה שנראה לך, זו היא בכל אופן גישתי האישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל במחלק מנות
    איילה
    25/05/2011

שלום,
    רציתי לדעת לכמה זמן אפשר להשאיר תמ"ל במחלק מנות.
    התקשרתי לזרות לקוחות של סימלאק והדיאטנית שם אמרה שלי שאפשר רק 3 שעות ולאחר מכן מתקלקל.
    נשמע לי קצת מוזר.
    אם כן מדוע יש 3 תאים במחלקי מנות שמוכרים?
    כמו כן גם הקופסה של הסימילאק לא אטומה בואקום.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    תמ"ל במחלק מנות

הוספת תגובה

• תמ"ל במחלק מנות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    25/05/2011

שלום גל,

נראה לי שהדיאטנית בשירות הלקוחות לא הבינה את שאלתך.
    אם הקופסא יכולה להישאר פתוחה חודש, אין סיבה שהאבקה לא תוכל להישאר במחלק המנות לפחות כמה שעות בטמפרטורה קרירה.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל במחלק מנות

איילה
    26/05/2011

היי,
    תודה על תשובתך.
    נכון היא אמרה שאפשר להשאיר 3 שעות במחלק מנות אבל לא יותר.
    האם זו גם דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל במחלק מנות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    26/05/2011

דעתי היא שאפשר יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 וחצי חודשים אוכל מעט מאוד .
    רינה
    24/05/2011

שלום . בני בן ה3 חודשים וחצי אוכל במהלך יממה רק 750cc וגם זה בקושי ( ממוצע של 100 לארוחה )כל 4 שעות . הוא נולד במשקל של 2.395 וכעת הוא שוקל 6.100 קילו . בשקילה האחרונה הוא העלה בשבוע רק 100 גרם והאחות אמרה שזה מעט .אני מפחדת שהוא לא יירד במשקל . מה עליי לעשות כדי שיאכל יותר ? האם עליי לקחת אותו לבדיקות דם ?
    תודה

הוספת תגובה

• בן 3 וחצי חודשים אוכל מעט מאוד . - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    25/05/2011

שלום רינה,

לדעתי אין בעיה עם הכמות והמשקל של בנך.
    אין דרך לתת לתינוק לאכול יותר ממה שהוא רעב.
    בדיקת דם רק בגיל שנה או במקרים קיצוניים, ולא כך הדבר אצלך.

אם את עדיין חוששת גשי שוב לטיפת חלב להתייעצות.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתקת נוטרמיגן לתינוק בן 4 חודשים
    שירי
    24/05/2011

שלום רב,

ברצוני לשאול האם ניתן להמתיק את תחליף נוטרמיגן לתינוק בן 4 חודשים? קראתי שישנן אפשרויות שונות - סוכר ענבים, חלב אם, סילאן. במידה וכן אשמח לדעת מהי הדרך המומלצת ובאילו כמויות?

תודה!
    שירי

הוספת תגובה

• המתקת נוטרמיגן לתינוק בן 4 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    24/05/2011

שלום שירי,

אכן ניתן לקנות סוכר ענבים לתינוקות ולערבב אם כי זה לא מאד מומלץ מבחינה בריאותית. אם את בוחרת כן להמתיק שימי ממש מעט משהו כמו חצי כפית על מנת האכלה.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים אוכל פחות
    טלי
    23/05/2011

שלום,
    בני בן 10 חודשים. אורכו 80 ס"מ ומשקלו 10.6 ק"ג (נולד 3.780 ק"ג).
    עד עתה אכל 4 ארוחות סימילאק של 220 מ"ל ביום+ כמות ירקות של גזרו2 קישואים.
    (מסרב לאכול בשר עם מרק הירקות, מסרב לאכול פירות שונים, מסרב למוצרי חלב).
    בשבוע האחרון הוריד את מספר בקבוקי הסימילאק לשלושה ביום כאשר כל אחד הוא 220 מ"ל בממוצע. עדיין אוכל את הירקות אבל לא מסיים את המנה כמו שהיה מסיים קודם. אני מאד מודאגת מכך שכן זה ילד שאהב לאכול ואילו בחודש האחרון גם אוכל פחות וגם לא עלה כלל במשקל. י(ש לציין שבשבועיים האחרונים התחיל לזחול גחון- לא יודעת אם זה קשור). האם כמות האוכל מספיקה? מדוע הוא לא רוצה את אותה כמות אוכל? מה אני יכולה לעשות כדי שיאכל מוצקים? (כל פעם שאני מגישה לו אוכל מוצק, הוא נועל את הפה ומזיז את הראש או שאם אני מכניסה לו את זה לפה הוא רוצה כאילו להקיא את זה ולא מוכן לבלוע ). אציין שבעוד כמה ימים יש לנו תור לספירת דם.
    תודה רבה מראש!

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים אוכל פחות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    24/05/2011

שלום טלי,

אולי בנך קצת חלש השבוע מוירוס ולכן אין לו כל כך תאבון.

יכול להיות שחסר בברזל גורם לחוסר תאבון. ולכן את בטח עושה את הספירת דם יחסית מוקדם (בדרך כלל עושים בגיל שנה).

את יכולה להציע כשאת אוכלת מהאוכל שלך, ומידי פעם להציע לו מנה משלו, אך אם הוא מסרב אין סיבה ללחוץ עליו.

אני לא ממליצה בגיל הזה על מוצרי חלב, חכי לפחות לגיל שנה.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכלנית גרועה
    אביטל
    23/05/2011

הי. זקוקה להמלצות...
    בתי בת חצי שנה. נולדה במשקל 2.700 וכעת שוקלת 6.300
    יונקת ולא מוכנה לקחת בקבוק בשום אופן (חוץ מקצת מים)
    היא אכלנית ממש גרועה. לא נותנת לי לתת לה בכפית שום דבר.
    אני נותנת לה פירות שלמים במתקן רשת הזה.
    בגן אוכלת בבוקר מנת פירות יפה בכפית ובצהריים מנת מרק ירקות מרוסק.
    בגן הן אומרות שהיא קשה אבל אוכלת. לי ולבעלי עושה את המוות... לא מוכנה לאכול כלום חוץ ממה שציינתי.
    אני מפחדת שההנקה לא מספיקה לה כבר מבחינה תזונתית ולא יודעת איך לגרום לה לקחת ממני מאכלים מלבד הנקה.
    אילו מזונות נוספים מלבד פירות וירקות ניתן כבר לתת בשלב זה?
    עזרה בבקשה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אכלנית גרועה

הוספת תגובה

• אכלנית גרועה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    24/05/2011

שלום אביטל,

ביתך אוכלת יפה מאד לגילה. אני לא רואה סיבה לחשוש. רק לא ברור לי ממה שכתבת האם בגן היא לא מקבלת חלב בכלל?! כי רשמת שאינה מסכימה לבקבוק ומנגד רשמת שאת מניקה. לכמה שעות את שמה אותה בגן?

אם היא אוכלת פירות וירקות בוקר וצהריים זה כרגע מספיק (חשוב לדאוג לשלב במרק קטניות כמו אפונה, עדשים, שעועית, חומוס כמובן טחונים). ניתן לשלב כבר דייסה מדגנים מלאים על בסיס חלב צמחי כמו שקדים או אורז מלא, ואבוקדו, וטחינה משומשום מלא, וממרח משקדים ללא סוכר. אני מציעה לתת לה טעימות אך למנה שלמה ניתן לחכות עוד חודש. אני מציעה שלא תלחצי על ביתך לאכול, ההנקה בהחלט מספיקה, אין סיבה שלא תספיק. אם ביתך היתה רעבה היתה אוכלת כשהיית מציעה לה.

כל תינוק והקצב שלו...אחד אוכל יותר בשלב מוקדם ואחד בשלב מאוחר יותר ושני המצבים תקינים. הדבר היחידי שאני כן ממליצה שתבדקי הוא מצבך התזונתי וחסרים תזונתיים. מאד חשוב שהאם המניקה תאכל בריא ומאוזן ושתשלים חסרים תזונתיים.

אם לא לקחת עד כה כדאי שתקחי פרנטל, מולטי ויטמין לאישה המניקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטלי- תשובה

אביטל
    28/05/2011

הי נטלי,
    קודם כל- תודה רבה על התשובה המהירה והיסודית.
    לגבי שאלתך- הילדה בגן מקסימום עד אחת- אחת וחצי, ארבעה ימים בלבד.
    ביתר הזמן איתי ומקבלת הנקה. בזמן שהיא בגן היא לא מקבלת חלב בכלל, רק מעט מים בהתחלה בכפית ולאחרונה מסכימה בבקבוק. (חלב מבקבוק לא מסכימה עדין).
    עד היום לא הייתי לוקחת תוסף תזונה מכיוון שהכל היה תקין. אלך בהחלט לעשות בדיקת דם עבר הרבה זמן...

אקח את כל עצותיך לגבי התוספות למזון שכן ניתן. שוב תודה.
    אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטלי- תשובה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    29/05/2011

אישה מניקה זקוקה לתוספת מולטי ויטמין גם מבלי שיראו חסרים בבדיקות הדם, כי את רב הויטמינים והמינרלים שיש במולטי לא בודקים. כדאי לקחת לפחות פעם אחת פרנטל אני ממליצה של חברת סולגאר.

בהצלחה בכל, אשמח תמיד לענות על שאלותייך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה מועטה
    שירי
    23/05/2011

שלום רב. בני נולד לפני 10 ימים בשבוע 35+5 במשקל של 2560. מהתחלה אוכל תל"ג בבי"ח של סימילאק ובבית של מטרנה. מבי"ח יצא במשקל של 2320. במעקב אצל רופא הוא עולה במשקל כרגע הוא 2400 אך לא חזר למשקל הלידה כפי שאמור היה אחרי 10 ימים. כמו כן לא אוכל יותר מ40 להאכלה למרות שכבר היו ימים שהגיע ל60 עכשו יש רגרסיה. לא משנה איך אני משחקת עם השעות ו/או החלפות הוא אוכל בדיוק כמה שהוא רוצה ואז נרדם. את הסימילאק היה פולט המון ואת המטרנה כמעט ולא פולט. כמו כן מאכילה בבקבוק של B פרי שנראה שהוא אוהב. נותן צואה כל יום אפילו פעמיים ( בצורת עיזים) וגם שתן. איזה שהן הצעות רעיונות או לתת לו את הזמן שלו והקצב שלו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה מועטה

הוספת תגובה

• אכילה מועטה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    24/05/2011

שלום שירי,

לא רשמת כל כמה זמן הוא אוכל 40. אך באופן כללי איני חושבת שיש ממה לחשוש. אכן כל אחד מעלה במשקל בקצב שלו. תיהיי במעקב אך הסירי דאגה מליבך.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירי
    24/05/2011

כן הוא עולה במשקל לאט אך בטוח...תודנ על העידוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    25/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרק לתינוקת
    אתי
    22/05/2011

אני מכינה מרק לתינוקת בת 7 חודשים עם המון ירקות ובשר בקר.
    אחות טיפת חלב המליצה על בקר, האם בסדר לצרוך באופן יומיומי? או שיש העדפה לבשר אחר?(אני מכינה מרק לשבוע ומקפיאה)

לקביעת תור
    סגירה
    מרק לתינוקת

הוספת תגובה

• מרק לתינוקת - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    22/05/2011

שלום לך אתי,

גישתי היא להפחית ככל הניתן בצריכת מזון מן החי מקסימום 2-3 בשבוע.

אני מניחה שאחות בטיפת חלב המליצה זאת עבור הברזל: אך גם תינוקות שאוכלים בקר לצורך העיניין יכולים לפתח אנמיה אם לא יאכלו מגוון.

הכי חשוב לאכול: ירקות, פירות טריים, ממרח מפירות יבשים שונים, דגנים מלאים, קטניות, טחינה משומשום מלא או משקדים, לאט לאט להציע את המזונות, לגוון בהם ורק בעזרת תזונה מגוונת ומאוזנת ניתן למנוע אנמיה.

לגבי הכנת מרק, וערכים תזונתיים עדיף לא להקפיא אך אם אין ברירה אז זה עדיף מכלום.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה