פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל נמוך בת 4 חודשים
    אולגה
    12/05/2011

שלום
    בת שלי מאז שהיא נולדה לא עולה במשקל טוב. נלדה 3370 גובה 49 ס"ם ועכשיו 4 חודשים 5340 וגובה 60 ס"ם. מה אפשר לעשות כדי לעלות משקלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקל נמוך בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• משקל נמוך בת 4 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

שלום לך אולגה,

חסרים הרבה פרטים על מנת שאוכל להתייחס לשאלתך, אנא כיתבי לי את תפריט תזונת ביתך (כמויות, שעות, וסוג המזון).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אולגה
    12/05/2011

היא יונקת בצורה לא סדירה בערך כל שעתיים ביום 5-10 דקות ובלילה כל 3-4 שעות. מאז שהיא נולדה היא אוכלת בכמויות קטנות אבל לעתים קרובות.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי

אולגה
    13/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    13/05/2011

שלום לך אולגה,

לא ברור לי מה לא סדיר בתזונת ביתך? כל תינוק אוכל לפי צרכיו בכמויות שונות ובזמנים שונים המתאימים לו. אם היא יונקת כל שעתיים 5-10 דקות ושובעת ונרגעת אז סימן שהכל תקין. במיוחד אם המשקל תקין. בשבועות הקרובים את יכולה להתחיל לתת לה טעימות מפירות ודייסות וירקות רכים.

האם את אוכלת בריא ומסודר? הקפידי על מזונות מלאים, שומנים חיוניים (אומגה3) משמן פשתן, מזונות איכותיים כמו ירקות, פירות, קטניות, שקדים, גרעינים, שומשום מלא ושתייה מרובה של מים.

אשמח לענות על שאלות נוספות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות נכונה
    גלית
    12/05/2011

שלום רב,
    ביתי בת שנה וחצי, ילדה בריאה, ספורטיבית ומקסימה...
    נמצאת באחוזון 70 במשקל ובאחוזון 80 בגובה.
    אוהבת מאוד לאכול. אוכלת בריא- ירקות מבושים (כרובית ברוקולי), כוסמת, ירקות טריים, לחם מלא, סרדינים, הודו, בקיצור ילדה אוהבת אוכל טוב!

לאחרונה בסוף הארוחה היא מבקשת עוד או כמה דקות אחרי שהיא יורדת מהכיסה היא מבקשת עוד משהו...
    אני מגישה לה מנות למראית עין סבירות... שעד היום היו מספקות אותה.(למשל 2 פולקה ו 3 כפות פחממות וירקות, או ביצה על 1/3 לחמניה ומלא ירקות, או 1.5 סרדינים עם לחם וירקות טריים ומבושלים)..
    פעם אחת החלטתי להגיש לה מנה ממש גדולה (קצת מרק עוף 5 קציצות עוף מבושלות במרק - קטנטנות - ופולקה.. ו 2 כפות כוסמת) היא אכלה כמעט את הכל .. זה המון!! לדעתי ... אבל כל אחה"צ היא לא ביקשה ולא התענינה באוכל ..
    ובגדול אם משהו אוכל לידה זה אסון היא חייבת לטעום לו מהאוכל, יש לה את האנשים הקבועים שתמיד מאכילים אותה (בזן כשצרי) אז מהם היא תמיד מבקשת עם קיפול גבות כזה - ממש מסכנה...?! מה זה אומר?? היא רעבה תמידית??!!

אני אוכלת 6-7 פעמים ביום ארוחות קטנות.. זה גם נכון לתינוקות?
    מה המנה הנכונה ... אני חוששת להרחיב לה את הכיבה...
    איזה מרכיב שומני אפשר לתת לה .. (יש לה עור יבש מאוד הרופאה שלנו אמרה שיכול להיות שחסר לה שומנים) .. אני לא מקפידה על שומנים ..

האם מומלץ להגיש לה נישנושים (פירות או סתם פרוסת לחם) רק בכיסא שלה? הרי אם מטיילים עם אוכל אז לא מרגישים שאוכלים ואז לא שובעים ..

תודה מראש,
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    כמות נכונה

הוספת תגובה

• כמות נכונה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

שלום לך גלית,

ביתך מתעניינת במזון, במיוחד אם היא רואה את האחר לידה אוכל היא רוצה לטעום גם וזה נפלא! כדאי לנסות שבזמן שהיא אוכלת גם את (או מי שמאכיל אותה) יאכל יחד איתה ושזה לא יהיה "הטקס" שלה. דרך אגב, ההתעניינות הזו באוכל יכולה לחלוף, יכול להיות שמדובר רק בתקופה, בכל מקרה זה לא נשמע דבר רע.

לגבי 6-7 ארוחות ביום: אני מאמינה שאין תזונה המתאימה לכולם. כל אדם הוא שונה. זה שלך טוב לאכול 6-7 ארוחות ביום לא בהכרח מתאים לביתך או למישהו אחר בגילך.

אני חושבת שהדבר הנכון ביותר הוא להקשיב לביתך ולמה שהיא דורשת, המנה הנכונה היא זו שמתאימה לביתך וזו שתרגום לה סיפוק ושובע. אם משהו נראה לך מוגזם את תמיד יכולה לשאול, להסביר וללמד אותה.

קיבה אי אפשר להרחיב, זה מיתוס. דבר אחר שניתן לעשות זה ליצור הרגל לגוף מבחינת הספק המזון. אם היא תאכל יותר סביר להניח שתתרגל לכמויות הללו ותדרוש בהתאם אך גם פה אין מאה אחוז והכל יכול להישתנות.

לגבי שומנים: אני ממליצה להעשיר את המזון בשמן קוקוס, גם בריא מאד וגם טעים! הכי טוב להוסיף את השמן בעת ההגשה (לערבב כפית שטוחה עם המזון שאת מגישה) כדי לשמר את הערכים התזונתיים שבשמן כמה שיותר. בנוסף, שמנים שניתן להוסיף הם שמן זית, ושמן זרעי ענבים כמובן כולם מכבישה קרה.

לגבי הגשת האוכל בכיסא, זה תלוי בהרגלים שאת כאמא רוצה לסגל לה, אם אתם כמשפחה אוכלים אוכל רק ליד השולחן כדאי שגם היא תאכל ליד השולחן בכסא שלה, ואם לא אז זה לא מהותי זה לגמריי תלוי בגישה שלך. ואני מסכימה איתך שכשיושבים ומתרכזים באכילה מרגישים יותר שבעים מאשר אוכלים ומתעסקים במשהו אחר.

אשמח לענות תמיד על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    תמר
    12/05/2011

שלום, בתי בת 8 וחצי חודשים, התפריט שלה נראה כך:
    7:00 - 160 CC מטרנה
    10:00- פירות ( בד"כ 2-3 פירות עם כפית שקדייה טחונים)
    12:30- מרק ( ירקות+עוף+ אורז/גריסי פנינה/עדשים/חומוס)- מנה יפה
    16:00-17:00- הייתה אוכלת 180 CC מטרנה, בשבוע האחרון בערך 130 CC
    19:00-19:30- הייתה אוכלת 180 CC מטרה בשבוע האחרון 80 CC ממש ממש בלחץ
    יש לי הרגשה שהיא כבר ממש לא מתלהבת מהבקבוקים וגם לא מספיק רעבה בערב לפני השינה.
    מה הייתן ממליצות לי לשנות על מנת שעדיין תאכל לפחות 2 בקבוקי מטרנה ביום?
    אוכל לא טחון היא לא אוכלת, זה גורם לה להקיא ודייסות היא ממש לא אוהבת,
    בנוסף אני חיה בסין עד יולי ונמנעת מלתת לה ביצים ומוצרי חלב סיניים ולכן קצת קשה לי לבנות לה תפריט
    אשמח לעזרתכן

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

שלום לך תמר,

ביתך בגיל שבו לרב אצל תינוקות לא יונקים דרישת האוכל המוצק גדל למול הנוזלי. וזה תקין ואין סיבה להילחץ. נראה שאת מגוונת לה את התזונה בצורה טובה, הקפידי להמשיך ולחשוף אותה לסוגי מאכלים שונים.

צורכי הגוף משתנים כל הזמן, אם היא היתה זקוקה לעוד אוכל לפני השינה היא בטח היתה מבקשת, כי מדובר במנגנון טבעי. אני לא רואה סיבה להיות בלחץ.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה

תמר
    12/05/2011

היי נטלי המון תודה על התגובה המהירה והמרגיעה אך האם זה שהיא אוכלת בקבוק בשעה 16:00 בקושי 130 סיסי זה מספיק עד הבוקר? זה נשמע לי מעט מידי.
    היום לדוגמה לא רצתה בכלל בקבוק אחה"צ אז בשעה 17:00 נתתי לה פרוסה עם טחינה שחתכתי קטן קטן והאכלתי אותה מהיד שלי ואז לפני השינה היא לא רצתה בקבוק.
    לפי מה ידוע לי עד גיל שנה יש צורך במינימום 2 בקבוקי תמ"ל ביום להשלמת וויטמינים, האם זה לא הכרחי?
    מה את מציעה לי לעשות? אשמח לעזרתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

שלום תמר,

באיזו שעה היא הולכת לישון? ומתי מתעוררת לאכול?

בהודעה הראשונה את רשמת שבערב בשעה 19:00 היא הורידה את הכמות ל80 וזה נשמע לי תקין ועכשיו רשמת שבשעה 16:00 זו הארוחת תחליף החלב האחרונה שלה.

בבקשה תעשי לי סדר בדברים כדי שאוכל להביע את דעתי בצורה אובייקטיבית יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

תמר
    12/05/2011

היי נטלי, טליה הולכת לישון בשעה 19:30 ומתעוררת לאכול ובכלל בשעה 6:30-7:00 שאז אוכלת בין 120-160 סיסי.
    בשבוע האחרון אוכלת בקבוק אחה"צ בערך 130 סיסי ולאחריו לפני השינה 80 סיסי בלחץ וגם זה עם הסחת דעת , אני ממש צריכה להתעקש איתה.
    היום ממש לא רצתה את הבקבוק של אחהצ אז אכלה פרוסה ולפני השינה אכלה 80 סיסי וגם זה עם הסחת דעת וכשהיא מחזיקה משחק ביד. אני אובדת עצות, מה עלי לעשות? אשמח לעזרתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

אני עדיין חושבת שאין טעם בהסחות דעת וניסיונות לתת "בכח" לאכול. אם היא רעבה היא תבקש. כל עוד המשקל תקין והיא אוכלת לאורך היום בצורה מאוזנת אני לא רואה סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בתפריט של בת 8.5 חודשים
    תמר
    12/05/2011

שלום, בתי בת 8 וחצי חודשים, התפריט שלה נראה כך:
    7:00 - 160 CC מטרנה
    10:00- פירות ( בד"כ 2-3 פירות עם כפית שקדייה טחונים)
    12:30- מרק ( ירקות+עוף+ אורז/גריסי פנינה/עדשים/חומוס)- מנה יפה
    16:00-17:00- הייתה אוכלת 180 CC מטרנה, בשבוע האחרון בערך 130 CC
    19:00-19:30- הייתה אוכלת 180 CC מטרה בשבוע האחרון 80 CC ממש ממש בלחץ
    יש לי הרגשה שהיא כבר ממש לא מתלהבת מהבקבוקים וגם לא מספיק רעבה בערב לפני השינה.
    מה הייתן ממליצות לי לשנות על מנת שעדיין תאכל לפחות 2 בקבוקי מטרנה ביום?
    אוכל לא טחון היא לא אוכלת, זה גורם לה להקיא ודייסות היא ממש לא אוהבת,
    בנוסף אני חיה בסין עד יולי ונמנעת מלתת לה ביצים ומוצרי חלב סיניים ולכן קצת קשה לי לבנות לה תפריט
    אשמח לעזרתכן

הוספת תגובה

• עניתי כבר לשאלתך. ראי את התשובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

בהודעה החדשה שהעתקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסדר ארוחות...עזרה דחופה!!!!
    נטלי א.
    12/05/2011

בוקר טוב!
    בני בן חודשיים וחצי משקלו כ6200 ,לפי טיפת חלב אין בעיה בארוחות שלו רק שלנו יש. מה שקורה קטנצ'יק מסרב כמעט לאכול בלילה ,בקושי 60 מ"ל(מצד אחד זה טוב כי הוא ישן ולא בא לו להתעורר אבל...) אבל ביום הוא אוכל רק כל 4 שעות ולא יותר מ120 מ"ל. ב 20:00 אנחנו משתדלים לעשות לו אמבטיה ובקבוק אך לפעמים שעות זזות כי הוא עדיין לא רעב. יוצא שיש לו רק כ 5 ארוחות נורמליות ביום.מה שלא עשיתי לפני שיעברו 4 שעות הוא לא יוכל עד כדי כך שאני מציעה לו בקבוק הוא מוציא אותו ומתחיל לצרוח.יש לו יציאות כל יומיים ולפעמים כל יום.ניזון מתמ"ל (סימילאק טופ לפני כחודש היה מטרנה והיה סיפור דומה). תעזרו לי לסדר לו את היום כך שהוא יתחיל לאכול יותר ביום ובלילה אני אתן לו לישוןן כרצונו....אני ובעלי מאוד מודאגים שהוא לא אוכל סדיר!!!
    תענו לי בהקדם אני צריכה עזרה בנושא!
    נ.ב.
    לפני כל ארוחה אני נותנת לו כמה טיפות של גרפווטר וקצת מים במיוחד כשיש ימים חמים.

הוספת תגובה

• לסדר ארוחות...עזרה דחופה!!!! - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

שלום לך נטלי,

נראה כי את ובעלך מאד מודאגים ולחוצים ואין סיבה ממשית. התינוק יודע בידיוק כמה הוא רעב וצריך לאכול ואם מספיק לו 120 כל ארבע שעות אין סיבה להכריח אותו ליותר במיוחד אם משקלו תקין ואכן כך. לדעתי אין סיבה להעיר את התינוק בכח בלילה לאכול אם הוא לא מבקש.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי אותה שאלה...

נטלי א.
    12/05/2011

עוד דבר שלא ציינתי...ארבע שעות מתארכות ל5 שעות: לדוגמא ממש עכשיו היתה לו הפסקה של 4 שעות אני רואה שהוא מוצץ את המוצץ עם תאבון (בד"כ זה סימן לכך שהוא רוצה לאכול) נתתי לו בקבוק מצץ כ60 מ"ל וזהו בייבס נרדם לו. אחות טיפת חלב אמרה לנו לתת לו אחרי שעה עוד הפעם ואם אחרי שעה הוא לא רוצה?
    אני מיואשת -כל פעם שצריך להאכיל אני מתכוננת למלחמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי אותה שאלה... - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

כאמור לדעתי, אין סיבה להילחץ, יש נטייה להתנהג עם תינוקות לפי שטנץ מסויים והדרך הזו אינה נכונה כי אין אדם זהה למשנהו. כל תינוק אוכל כמות אחרת של מזון והדבר יכול להישתנות בעתיד. הדבר הנכון ביותר הוא להקשיב לתינוק ולצרכיו ולתת לו לאכול לפי דרישה, אין טעם בהעמסה - שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה, לא לך ולבעלך ולא לתינוק ובמיוחד אם משקלו תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

נטלי א.
    12/05/2011

תודה על תשובה אשתדל להירגע מכך שהוא לא אוכל סדיר :) מאוד עזרת לי:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכייף ובהצלחה!

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיץ תפוזים + תזונה בכלל לתינוקת
    be
    11/05/2011

שלום,
    יש לי תינוקת בת 8 חודשים. היא גדולת ממדים כמו אבא שלה ואחיה. באחוזונים של 98 במשקל ו- 96 בגובה.במשקל היא כבר 10 ק"ג. כבדה..
    מגיל 5 חודשים היא אוכלת באופן סדיר ארוחת פירות (200 מ"ל בערך), ארוחת ירקות (200 מ"ל בערך) ובקבוק מיץ תפוזים סחוט - מעבר לארוחות התמ"ל. עד גיל 7 חודשים היא היתה אוכלת ביממה 3 בקבוקים של 180מ"ל תמ"ל חוץ משאר הדברים שציינתי. בשלב מסוים ראינו כי היא יכולה להסתדר עם מיץ התפוזים (שותה כ- 150 מ"ל) במקום ארוחה ולא בנוסף ולכן הורדנו לה בקבוק אחד של תמ"ל. יש לציין כי היא באיחור התפתחותי ועדיין אפילו איננה מתהפכת.
    האחות בטיפת חלב אמרה שלא בטוח שעשינו טוב עם הורדת בקבוק אחד של תמ"ל גם מכיוון שאולי נגרום לה לחסך של ויטמינים נחוצים וגם מכיוון שהיא לא בטוחה אם הערך הקלורי של התפוזים הוא לא גדול יותר.
    מה אתם אומרים?
    תודה רבה מראש
    be

הוספת תגובה

• מיץ תפוזים + תזונה בכלל לתינוקת - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/05/2011

שלום לך,

נשמע שהיא אוכלת יותר מידי. לא ברור לי מדוע לתת כל יום מיץ תפוזים באופן קבוע. מיץ תפוזים אומנם בריא אך במינון יומי אני ממליצה לגוון במיצים אחרים, פירות אחרים וגם ירקות אפשר לטחון לשייק. את יכולה לחפש בגוגל מתכונים לסמודי (שייקים ירוקים).

איני יודעת להמליץ לך לגבי כמויות תחליפי החלב, והעיכוב ההתפתחותי כי איני רואה את התינוקות ואת התנהגותה ולכן לא יכולה לחוות את דעתי. אך לפי התיאור שתיארת לדעתי כן צריך לשקול מול יעוץ פרטני אצל נטורופתית או תזונאית, להפחית בכמויות האוכל הכללי, כי עודף משקל (אחוזון עליון) לטווח הרחוק מבחינה בריאותית לא כדאיי.

אני הייתי שמה דגש על גיוון המזון עם עוד סוגי מזונות כמו דייסות מדגנים מלאים: קינואה, סולת חיטה מלאה, שיבולת שועל, כוסמין, אורז מלא, דוחן וקטניות: אפונה, עדשים, חומוס, זרעים שונים: שומשום מלא (טחינה) וגם חלבים צמחיים כמו חלב שקדים. אם תגווני את המזון שלה תוכלי להיות בטוחה שאת חושפת אותה להרבה מרכיבי מזון (ערכים תזונתיים), וגם חושפת בפניה מאכלים וטעמים רבים שזה חשוב לא פחות.

אך כאמור, לדעתי כדאי שתפני לייעוץ אישי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב
    אפרת
    11/05/2011

שלום,
    בני בן 10 חודשים משקלו תשעה וחצי ק"ג ינק מלא עד לפני כחודש
    בנסיונות שעשינו בעבר לתת מטרנה/סימילק חלבי/ צמחי הקיא.
    לפי רופא הילדים כנראה אלרגי לחלב
    לא מוכן בשום אופן לאכול נוטרמיגן
    אוכל פירות,בשר,פחמימות
    כחודש במקום לינוק אוכל חלב שקדים שאני מכינה משקדיה ומסילאן טבעי
    (כוס מים+כפי\ שקדיה+כפית סילאן)
    האם מספק מבחינה תזונתית והאם משביע:?

תודה
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/05/2011

שלום לך אפרת,

משקה חלב המופק משקדים הינו בריא מאד, אך אינו תחליף לחלב אם (מבחינת הרכבו התזונתי). מבחינה בריאותית מומלץ להניק עד גיל שנתיים לפחות ואם לא אז לתת תחליף חלב (שגם הוא לא מהווה תחליף חלב מושלם). במקרה שלך, מכיוון שאינו מצליח לשתות שום תחליף הייתי מתאמצת לחזור ולהניק במידה ועוד ניתן.

חלב שקדים עשיר יותר ניתן להכין גם מטחינת שקדים עם מים, סינון הסיבים ורק לאחר מכן עירבוב השקדייה בנוזל.

אני מאד ממליצה שתתייעצי עם יועצת הנקה, אם את עדיין מעוניינת לחזור להניק (במידה וזה אפשרי מבחינה בריאותית) רב הסיכויים שעוד ניתן. אם יצא ולא תוכלי לחזור להניק ולא תוכלי לתת תחליף חלב תקני דייסה המועשרת בויטמינים ומינרלים ותתני לו בבקבוק או כדייסה פעמיים ביום. אני ממליצה על דייסת דגנים מוערבת מועשרת בויטמינים ומינרלים שנקראת בטר&דיפרנט. למיטב ידיעתי ניתן להשיגה בעדן טבע מרקט.

חשוב לי להדגיש שלרב איני ממליצה על דייסות איסטנט שכאלו, אך במקרה ואין הזנה באמצעות חלב אם או תחליף חלב אחר כדאי כן להעשיר את התזונה בדייסה שכזו.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דייסת סולת מועילה לתינוק?
    tal
    11/05/2011

עד עכשיו נתתי רק דייסת קוואקר לקטנה בת 10 חודשים וחשבתי לגוון.
    אילו ערכים תזונתיים יש בה?
    תודה

הוספת תגובה

• לטל

שירלי
    11/05/2011

אני רוצה לתת גם דייסת קוואקר לבני. איך הכנת ועם מה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דייסת סולת מועילה לתינוק? - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/05/2011

שלום טל,

דייסת שיבולת שועל היא מאד בריאה, יש בה הרבה ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, סידן, ויטמינים מקבוצת B ועוד.

אני בהחלט ממליצה לגוון את הדייסה עם עוד דגנים מלאים.

דוגמה:

שיבולת שועל, פתיתי כוסמין (ניתן להשיג בבית טבע), סולת מחיטה מלאה!, דוחן, גריסי פנינה, אורז מלא, כוסמת לא קלוייה. את יכולה את כולם ואת יכולה רק חלק מהם.

את בוחרת את הדגנים הרצויים טוחנת את כולם עד לאבקה וכשאת רוצה להכין דייסה את פשוט מוזגת.

מתכון:

מרכיבים:
    חצי כוס חלב צמחי: שיבולת שועל/שקדים/אורז/סויה
    2-3 כפות מתערובת הדגנים
    כפית ממתיק: סילאן, מולאסה או סירופ מייפל טבעי
    הוראות הכנה:
    להרתיח את החלב ולערבב את אבקת הדגנים עד לקבלת המרקם הרצוי (יותר אבקה יצא יותר סמיך).

בתאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי מאכלים
    מיכל
    09/05/2011

שלום
    מאיזה גיל אפשר לתת לתינוק אורז מלא או פסטה מלאה וכן האם מותר להוסיף לאוכל אצות (ווקאמה למשל).

לקביעת תור
    סגירה
    סוגי מאכלים

הוספת תגובה

• סוגי מאכלים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/05/2011

שלום אורניק,

דגנים מלאים ניתן לתת מגיל חצי שנה או כאשר התינוק יכול לשבת. הדרך הנוחה ביותר לשלב דגנים היא במרק אך ניתן גם עם רוטב סמיך יותר (תבשיל).
    עם פסטה/ אטריות אני ממליצה לחכות לשלב בו התינוק אוכל לבד (עם הידיים) בערך בגיל עשרה חודשים עד שנה וגם אז לחתוך אותן לחתיכות קטנות. אין טעם לתת פסטה לפני זה, גם מבחינה בריאותית וגם מבחינת הגודל מחשש לחנק. אם את רוצה בכל זאת לנסות לשלב משהו שיזכיר פסטה את יכולה לקנות פתיתים מחיטה מלאה יש בכל מיני צורות וזה ממש באותו הטעם של פסטה.

מבחינה תזונתית אין לפסטה הרבה ייתרונות, ודגנים מלאים כמו אורז, כוסמת, קינואה, גריסי פנינה, בורגול, תירס ועוד... מהווים מקור הרבה יותר איכותי לפחמימות ויטמינים ומינרלים מאשר פסטות שונות. תמיד העדיפי מזון שקרוב לצורתו הטבעית וכמה שפחות מעובד.

בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ותמ"ל לבן 7.5 חודשים
    נורית
    09/05/2011

שלום,
    בני בן 7.5 חודשים יונק ואוכל מוצקים (דייסת אורז עם שקדיה, פירות, עוף, ירקות וכו'). בעוד מספר ימים אני חוזרת לעבודה, אני לא מעוניינת לתת לו תמ"ל והוא מסרב "לקחת" בקבוק עם חלב שאוב (מניחה שיסרב גם לתמ"ל בבקבוק).
    1. האם זה בסדר להניק בוקר, ערב ולילה, ובמהלך היום להתבסס על מוצקים בלבד?
    2. מתי אפשר להפסיק להניק מבלי להחליף לתמ"ל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ותמ"ל לבן 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• הנקה ותמ"ל לבן 7.5 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/05/2011

שלום לך נורית,

בנך החכם צודק שאינו מסכים "לקחת" בקבוק, כי אינו מכיר אותו, הוא מכיר את השד כמקור לאוכל אך אין זה אומר שאי אפשר להרגילו לדבר חדש.

מי מנסה לתת לו את הבקבוק? חשוב מאד שלא את זו שתתן לו את הבקבוק כי ממך הוא יודע שיש לו אופצייה אחרת, גם אם את בבית הוא יודע!. חשוב שתכיני אותו לבקבוק לפני שאת עוזבת לעבודה כדי שיתרגל. אני מציעה שתצאי מהבית לכמה שעות כל יום עד יום תחילת העבודה וזה ששומר עליו במקומך יציע לו בקבוק.

כל הכבוד שאת לא רוצה לתת תחליף חלב. אני מניחה שברגע שלא תיהיי בבית, הוא ידע ויראה שאין לו ברירה אלא לקחת בקבוק.

אשמח לעזור בהמשך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ותמ"ל לבן 7.5 - חידוד

נורית
    11/05/2011

הי,
    ניסינו לתת בקבוק בדרכים שונות (ביו היתר כפי שתארת), ובשלב זה אנחנו מקבלים את הסירוב בהבנה :)
    אודה על התייחסות לשאלותי מתוך הנחה שהתינוק אינו שותה מבקבוק:
    1. האם זה בסדר להניק בוקר, ערב ולילה, ובמהלך היום להתבסס על מוצקים בלבד?
    2. במקרה כזה, מה חייב לכלול תפריט המוצקים בהלך היום?
    3. מתי אפשר להפסיק להניק מבלי להחליף לתמ"ל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ותמ"ל לבן 7.5 - חידוד - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/05/2011

זה מאד תלוי בתינוק שלך, מבחינת הרגלים: האם הוא רגיל בשעות הצהריים לינוק? אם כן עלולה להיות בעיה. אם לא, יהיה לו יותר קל.

מבחינה בריאותית: לדעתי זה לא מספיק בגיל הזה בוקר ערב ולילה הנקה. חסרות לפחות עוד 2-3 הנקות באמצע שמזון בשלב זה לא יכול להחליף או במקרה הגרוע עוד הנקה אחת לפחות בצהריים. המזון המוצק הוא תוסף ולא תחליף להנקה.

ההמלצה היא להניק לפחות שנתיים. אני אישית מאמינה ששום "תחליף" אינו באמת תחליף טוב לחלב אם ושגוף התינוק זקוק להשלמה התזונתית הזו (של חלב האם) אפילו יותר מגיל שנתיים ולכן, לפני גיל שנתיים להפסיק להניק זה לא כדאי (גם אם משלימים עם תחליף וגם אם לא).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבינה ומעדני חלב לבת9חודשים
    קרן
    09/05/2011

שלום רב,
    ברצוני להוסיף ארוחת מוצקים שלישית ביום.

1. אילו גבינות / מעדני חלב/ מוצרי חלב ניתן לתת? אשמח לדוגמאות ספציפיות.

2.מה מומלץ יותר מבחינה תזונתית?

3.מהי הכמות הנחשבת למנה? האם היא מהווה תחליף לארוחת בקבוק תמ"ל? כמה זמן אחרי כן ניתן לתת ארוחת תמ"ל?

4.האם צריך להתחיל בטעימות או שניתן להתחיל ישר במנה שלמה?

תודה רבה

הוספת תגובה

• הקפצ

קרן
    12/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבינה ומעדני חלב לבת9חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

שלום לך,

לא רשמת אילו ארוחות מוצקים כרגע את נותנת לבתך.
    באם את מעוניינת לתת מוצרי חלב כדאי להתחיל עם טעימות רק מגיל שנה. לפי דעתי אין סיבה לתת מוצרי חלב. אם את רוצה להוסיף ולגוון במזון, כיתבי לי מה היא אוכלת ואנסה לתת לך רעיונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך

קרן
    13/05/2011

אוכלת כיום ארוחת פירות -אגס/תפוח, בננה + אבוקדו או טחינה גולמית
    בצהריים אוכלת ארות מרק ירקות עם אפונה+ הודו/עוף
    בבוקר,אחהצ ובלילה בקבוק.

רוצה להוסיף לה ארוחה אחה"צ. מה כדאי? המליצו לי על מעדנים אך את לא ממליצה. אשמח לחוות דעתך. אשמח גם לתשובות לגבי מה ששאלתי בהודעה הקודמת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    13/05/2011

לדעתי כדאי להוסיף לה אחר הצהריים דייסה מדגן מלא כל שהוא על בסיס חלב צמחי

דגנים אפשריים: שיבולת שועל, פתיתי כוסמין, דוחן, אורז, כוסמת, גריסים, קינואה. אני ממליצה לטחון אותם עד לאבקה בבית ואז להכין מהם דייסה, או רק מדגן מסויים או עירבוב של כמה סוגים. הטחינה לאבקה מאפשרת בליעה טובה יותר אצל התינוק וגם בישול מהיר יותר. ההמלצה שלי היא לגוון בסוגי הדגנים ולכן עירבוב כמה בדייסה אחת יכול להיות פתרון.

חלב צמחי אפשרי: חלב שיבולת שועל/שקדים/שומשום מלא/ אורז מלא

המתקה: כפית סילאן/מולאסה/סירופ אגבה/סירופ מייפל טבעי

אני לא ממליצה על מוצרי חלב כי הם אינם בריאים ואין אנו זקוקים להם תזונתית כבני אדם. כל הערכים התזונתיים הדרושים לנו ניתן לקבל ממזונות אחרים בתזונה מגוונת. מעדנים זה בכלל מזון שאיני מבינה מדוע צריך לתת אותו, כל מעדן מכיל הרבה סוכר, חומרים משמרים, טעם וריח ועוד...

את יכולה להחליף את מנת הבוקר של הפירות לאחהצ ואת הדייסה לבוקר, ובעצם לשחק עם זה פעם כך ופעם כך. באופן כללי: פירות כדאי לאכול על קיבה ריקה ולכן בבוקר זה הכי מומלץ.

בנוסף: אם את לא נותנת ירקות טריים, ואבוקדו כדאי שתוסיפי גם אותם לתפריט, ירקות אפשריים בגיל הזה: מלפפון, עגבניה, כי הם הכי רכים (כמובן שחובה לחתוך אותם לקטן). לגבי האפונה במרק, הייתי מגוונת יותר בקטניות עם עוד סוגים: עדשים, גרגרי חומוס, שעועית אזוקי או מאש.

אשמח לענות תמיד על שאלותייך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שביתות רעב
    אובדת עצות
    09/05/2011

שלום

בני בן השנתיים וחצי פשוט לא אוכל כלום. לא משנה איזה מגוון מאכלים אני מכינה, הוא פשוט לא אוכל כלום. ניסיתי להתעלם ולא להתעצבן אבל הוא מסוגל לא לאכול וללכת לישון רעב. הוא כן רוצה לאכול עוגיות, דובונים וכו. זה הגיע למצב שהוא ממש אנמי ומקבל טיפות ברזל באופן יומיומי מגיל שנה.
    האם זה פסיכולוגי, האם הוא עושה לי "דווקא"? האם זו הדרך להראות שהוא בשליטה?
    יש לציוון שהוא בסך הכל ילד מאוד טוב, רגוע בסך הכל, יודע להעסיק את עצמו לבד או עם חברים.
    הבעיה שלנו מתחילה ונגמרת עם האוכל.

אשמח לעצה כי זה פשוט משגע אותי שהוא לא אוכל שום אוכל מזין

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שביתות רעב

הוספת תגובה

• שביתות רעב - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/05/2011

שלום לך,

ילד אוכל מה שהוריו אוכלים. השאלה המהותית היא מה אתם ההורים אוכלים בבית? ולמה יש עוגיות, דובונים וכו בבית אם זה לא המזון אליו אתם רוצים שהוא יתרגל?

הרגלי אכילה נעשים מהרגע שתינוק מתחיל לאכול מוצק. אם ההורים אוכלים בריא גם הילד יאכל כך. מה שההורים נותנים זה מה שהילד אוכל.

אם ברצונך לשנות את הרגלי האכילה שלו תצטרכי להימנע מלהכניס הביתה את המזונות הלא בריאים ולהתחיל לאכול בריא גם את (ושאר דיירי הבית) כדי שהילד יראה מסביבו שהוא לא היחידי שאוכל בריא.

אני מציעה להניח לו בעיניין, לא להציע לו לאכול אך כן לאכול לידו, ואני בטוחה שלאחר זמן מה שיראה שאתם אוכלים הוא ידרוש את אותו האוכל לבד.

אשמח לעזור ולענות על כל שאלה תמיד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ בתפריט
    גל
    09/05/2011

ביתי בת 11 חודשים. ברקע רגישות למוצרי חלב ושומשום.
    יונקת ואוכלת מוצקים.
    עולה בצורה איטית מאוד במשקל ויש ירידה הדרגתית באחוזונים.
    שונאת מרק ירקות עם עוף.
    איך ניתן להעשיר לה את התפריט מלבד שקדיה? (אי אפשר לתת מוצרי חלב ושומשום)
    מה ניתן לתת לצהריים במקום מרק ירקות?
    המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ בתפריט

הוספת תגובה

• ייעוץ בתפריט - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/05/2011

שלום גל,

האם ביתך יונקת ללא הגבלה? חשוב לתת שתתני לה לינוק לפי דרישה.
    האם את מעשירה את התזונה שלך? חשוב שגם את תאכלי בריא ושלא יהיו לך חסרים תזונתיים.

ניתן להעשיר את התזונה של ביתך עם אבוקדו, תמרים טחונים ללא חרצנים, אגוזים טחונים לאבקה, שמנים מכבישה קרה כמו שמן קוקוס, טחינות העשויות מאגוזים וזרעים שונים (לא בהכרח משומשום) את כל אלו את יכולה לערבב עם כל מזון (דייסה, שייק, מרק, תבשיל). בצהריים לצד ירקות ודגנים מלאים חשוב גם לתת קטניות שונות. ניתן לבשל גרגרי חומוס, שעועית לבנה/אזוקי/מאש, אפונה למעוך ולתת לה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות אחרי האוכל...
    א
    09/05/2011

שלום רב,
    יש לי תינוקת בת חודשיים ושבוע, נולדה בשבוע 33, תאומה שנייה.
    שניהם אוכלים מטרנה סנסיטיב מאז השחרור מהפגיה (בפגיה קיבלו חלב אם שאוב ולסירוגין גם מטרנה פגים).
    בשבועות האחרונים הילדה בוכה במהלך האוכל,כשהבקבוק בתוך הפה ונרגעת לבד אחרי מס' שניות.
    הבעיה היותר מטרידה היא אחרי האוכל: אחרי שהיא עושה גרעפס היא רגועה לכמה דקות, ואז מתחילה פשוט לצרוח !!!
    שום דבר לא מרגיע אותה, חוץ מתנוחת נמר... זה נראה כמו פינוק!
    אני כבר לא יודעת מה לעשות איתה, זה מוציא אותי מדעתי...
    כולם אומרים לי שזה גזים, אבל סימיקול לא עוזר, מסאז' לא עוזר, אני שומעת ומרגישה את שחרור הגזים אז לא נראה לי שזה זה.
    מה עוד יכול להיות??
    אשמח לעצתכן!!!

לקביעת תור
    סגירה
    צרחות אחרי האוכל...

הוספת תגובה

• מסאג'ים מאוד מקלים וגם קפיצות על

רוני
    09/05/2011

כדור הפיזיו-מאוד מאוד עוזר ואת הסימיקול צריך לתת לפני כל ארוחה ואני בטוחה שכולם אומרים לך את זה..אבל באמת התקופה הלא פשוטה הזו עוברת לבסוף.תרגישו טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל בגרפווטר יש אלכוהול וסוכר

רוני
    09/05/2011

והוא לא ממש "טבעי" כמו שחושבים,אז צריך לקחת את זה בחשבון (אולי תבדקי מול האחות בטיפת חלב..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערוך בדיקות ...

קרן
    09/05/2011

היי , אני הייתי מציעה אולי לשלול ריפלוקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות אחרי האוכל... - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/05/2011

שלום לך אמא טריה,

את יכולה לנסות לשלב לה מעט חליטת שומר לפני הארוחה, יש חליטות המיועדות לתינוקות שניתן לקנות בכל סופר.

תמצית גרפווטר - מאד מומלצת.

לשנות בקבוק לפעמיים עוזר.

עיסוי רפלקסולוגי בכפות הרגליים - יכול לעזור מאד. את יכולה לחפש סדנאות כאלו וללמוד מהן כיצד לעסות את ביתך.

תנוחות - אם תנוחת הנמר עוזרת אז המשיכי איתה. אל תפחדי מפינוק, תינוקות זקוקים לחום מההורים שלהם אין בזה דבר רע. אם היא בוכה כנראה שבאמת כואב לה ואם יש לך דרך לעזור לה (תנוחת נמר) אין סיבה שלא תעשי זאת. אם היא נרגעת באמצעות התנוחה הזו כנראה שמדובר באמת בגזים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים
    חן
    08/05/2011

אני מעונינת להחליף ארוחת אחה"צ (סימלאק 180 מ"ל) באוחה חדשה
    מה מומלץ , אוכל מנת פירות וירקות
    איך מכינים דיסת סולת/שיבולת שועל בבית
    האם אפשר לתת ביצה או גבינה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

שלום לך חן,

לא כתבת אילו מנות מוצקים בנך אוכל מעבר לתחליף החלב.
    ארוחה חדשה המתאימה לגילו של בנך יכולה להיות, פרי/ ירק/ שייק/ דייסה

מתכון לדייסה בסיסית:

חצי כוס חלב צמחי שקדים/שיבולת שועל/שומשום מלא
    3 כפות גדושות (או בהתאם לרמת הסמיכות שאת רוצה) של דגן מלא כל שהוא: סולת, שיבולת שועל, פתיתי כוסמין, אורז, דוחן.

לפני ההכנה של הדייסה אני ממליצה לטחון את הדגן לאבקה כך שיהיה קל לתינוק לבלוע וגם הדייסה יותר קלה ומהירה להכנה.

את מרתיחה את החלב מערבבת את אבקת הדגן עד למרקם הרצוי, מורידה מהאש מניחה לכמה דקות ומערבבת טוב. ניתן להמתיק עם כפית סילאן/מולאסה/מייפל טבעי.

מוצרי חלב לא מומלץ לתת מגיל שנה וביצה ניתן כבר לתת אך ההמלצה שלי היא לא לתת חלבון מן החי בכמות גדולה ויומיומית במקום ניתן לאכול קטניות כמו עדשים, אפונה טחונה, ממרח חומוס, טחינה משומשום מלא, חלב שקדים וממרח שקדייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

חן
    12/05/2011

תודה על התשובה

בן 7 חודשים שוקל 9.5 ק"ג גובה 72
    תפריט יומי:
    7:30 סימלאק 180 מ"ל
    11:00 פירות 200 גר' : בננה תפוח אגס תמר קצת חלבה לפעמים עוגיה ומיץ תפוז
    14:00 מרק 220 גר' : כל הירקות עוף/בשר הודו, אורז/עדשים
    17:00 סימלאק 180 גר'
    20:30 סימלאק 180 גר'
    אני מעונינת להחליף את המנה של 17:00 . מה לתת שוב פרי? ירק?
    אדה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

את יכולה לתת או אבוקדו עם מעט לימון, או דייסה מדגן מלא כל שהוא כפי שהסברתי בתשובתי הראשונה את הדייסה את יכולה להעשיר בממרח "שקדייה". אם את נותנת אבוקדו את יכולה בצד לתת לשתות חלב משומשום מלא או חלב משקדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה