מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד לנהוג ..דקלה17/05/2011
צהריים טובים ,
יש לי 2 שאלות אשמח לעזרתכן.
1. רציתי לשאול כיצד עליי לנהוג עם ביתי בכל פעם שזורקת אוכל או צלחת על הרצפה?
( וזה קורה כל ארוחה בשלב כל שהוא). היא מאוד בוגרת לגילה אוכלת לבד ולא מאפשרת להאכיל אותה .
מגיל קטן לא אכלנית גדולה וזה בלשון המעטה.
2. האם אפשר להגיע לייעוץ דיאטני לגבי תפריט ואולי אף ייעוץ התנהגותי בהקשר להרגלי אכילה?
תודה אמא מיואשת :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לנהוג .. - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/05/2011שלום לך אורית,
אשמח לענות על שאלותייך אך חסר לי נתון חשוב.
מה גילה של ביתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת נתון חשוב לפי בקשתך.
דקלה19/05/2011בתי בת שנה וחצי , שוקלת 9600 גובה 79 סמ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת נתון חשוב לפי בקשתך. - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין19/05/2011שלום לך,
ביתך זורקת אוכל על הרצפה כי רוצה לראות את תגובתך (להפעיל אותך) או את בעלי החיים באם יש בבית.
הדבר היחידי שאת יכולה לעשות כעת הוא להגיד לה שזה לא יפה ושלא זורקים אוכל על הרצפה ולאט לאט אם תיהיי עקבית היא תבין ותפסיק. זה שלב כזה שרב התינוקות עוברים.
לגבי היעוץ בבדאי שאפשר לקבל יעוץ והכוונה לבניית תפריט בריא מותאם אישית. אם את מעוניינת לקבל המלצות התנהגותיות תצטרכי לברר אצל מומחית בתחום.
אשמח לענות על כל שאלה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
אורית23/05/2011ערב טוב,
בתי נכנסת לגן עוד כשבוע אני מאוד מקווה ששינוי זה ישפיע לטובה על הרגלי האכילה שלה.
לפי מיטב הבנתי ארוחת הבוקר בגן היא ב 8:45 פחות או יותר וכוללת ירקות וכריך או ביצה עם ירקות כאשר בתי לרוב מתעוררת בשבע בבוקר ואוכלת כ 120 - מטרנה.
האם לדעתך עליי להקדים את ארוחת הבוקר- הבקבוק? על מנת שתאכל בגן.
(היא לא אכלנית גדולה , ואני חוששת שלא תאכל את ארוחת הבוקר ועד ארוחת צהריים ב- 12:00 כבר תהייה ממש רעבה) לצערי הורגלה לאורך שעות הבוקר לנשנש פירות/תמרים ..
ואין לה כרגע שעת ארוחת בוקר מוגדת לאחר אכילת הבקבוק.
תודה ולילה טוב
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי אפשר לתת יוגורטאמא לתאומים17/05/2011
שלום,
אם אני מבינה נכון, הבעיה עם מוצרי חלב היא עם הלקטוז.
ביוגורט אין לקטוז. האם ניתן לתת יוגורט עם פרי בגיל 8 ח', או חייבים לחכות עד גיל שנה?
התאומים שלי פשוט לא מוכנים לאכול כלום חוץ מאמא (הנקה), והם טעמו יוגורט וממש נהנו מזה.
תודה רבה.
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתי אפשר לתת יוגורט - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/05/2011שלום לך,
הבעיה עם מוצרי החלב היא לא רק הלקטוז אלא גם הקזאין. ומערכת העיכול של תינוקות חדירה בשלבים אלו לחלבונים שבחלב ולכן מומלץ לחכות. למרות שיש שנותנים מוצרי חלב גם לפני גיל שנה אני ממליצה לחכות, ובאופן כללי להמעיט במזון זה בתפריט.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסהשירלי17/05/2011
האם דייסות של מטרנה ( קורנפלור ושיבולת שועל ) יכולות לגרום לשינוי בצואה ?(צואה קשה יותר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/05/2011שלום קרן,
אכן הוספת דייסות לתפריט יכולה לגרום לצואה קשה יותר וזאת מכיוון שבדייסות יש סיבים תזונתיים וסיבים סופחים מים.
בעת אכילת מוצקים מאד חשוב להוסיף לתפריט שתיית מים.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת רעבהנעמי16/05/2011
שלום, ביתי בת 3 שבועות. היא ניזונה מתמ"ל מטרנה. היא שותה 120 מ"ל. ומסיימת את הבקבוק.בדר"כ אני מושכת את הבקבוק כאשר הפיטמה כמעט ריקה. אני מאכילה אותה בבקבוק טומי טיפי או מאם (ניסיתי הרבה בקבוקים). היא רעבה שוב אחרי שעתיים מקסימום. אני מושכת אותה לפחות שלוש שעות אך לעיתים היא בוכה ללא הפסקה למרות ידיים ומוצץ ונרגעת ונרדמת רק אחרי אוכל. האכלות התכופות גורמות לה לכאבי בטן .היא עלתה יפה מידי במשקל. נולדה 3.500 ק"ג וכרגע שוקלת 4.120 ק"ג. מה לעשות? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת רעבה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין16/05/2011שלום לך נעמי,
אם באמת מדובר רק ברעב ולא בצורך אחר (יניקה, קירבה, חום), את יכולה להוסיף לה אבקת חיידקים פרוביוטיים המיועדים לתינוק, דבר היכול לעזור מאד בעיכול טוב יותר.
גשי לבית טבע ובקשי התאמת פרוביוטיקה ללא לקטוז.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלנו טעימות...אמאלה215/05/2011
התאומים שלנו בני ארבעה וחצי חודשים והתחלנו איתם טעימות.
בהתחלה נתנו להם גזר והם מאוד אהבו כי זה מתוק טבעי. אבל כשניסינו תפו"א-
זה היה נראה לי מאוד תפל, ואחד מהם באמת לא הפסיק לירוק את זה...
השאלה היא אם מותר בגיל הזה להוסיף להם קצת תבלינים לאוכל, כמובן לא במידה שאנחנו אוכלים, אבל לפחות קצת מלח...?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלנו טעימות... - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/05/2011שלום לך,
תינוקות אינם מכירים טעמים חדשים של מזונות שונים כי הם רגילים למזון המסויים שלהם אם זה חלב אם או תחליף, ולפעמיים עושים פרצופים שלנו נראים כאילו שהם לא אוהבים את הסוג מזון אבל אלו פרצופים של "את זה אני לא מכיר". בנוסף, בגיל הזה הם עדיין אינם יודעים לבלוע היטב את המזון, וכתוצאה מכך הם דוחפים עם הלשון את האוכל החוצה, זה דבר שהם ילמדו לעשות לאט לאט.
אני מציעה להמשיך להציע מגוון של מזונות לטעימה מבלי לחשוש.
לא מומלץ להוסיף תבלינים, כי פשוט אין צורך. לאוכל יש טעם נהדר משל עצמו, שאנחנו המבוגרים נוטים להסוות אותו בעיקר עם מלא מלח.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אמאלה216/05/2011ואפשר לתת להם בגיל הזה כבר לטעום קצת גרבר?
פשוט קשה לי להגיע לבישול ולטחינה של האוכל, כי אני סביב שניהם כל היום ובערב אני כבר כ"כ מותשת... (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין16/05/2011בבקשה :-)
לשאלתך: זה אפשרי אך אני ממליצה להתאמץ בכל זאת בהכנת מזון טרי, כי כך את מבטיחה את איכות ערכיו התזונתיים.
בנוסף, היני ממליצה בשלב הראשון להעדיף לתת מזון טרי (ופחות מבושל) כמו פירות כי אז האנזימים שבו נשמרים וזה מסייע לעיכול טוב יותר. אפשר לשלב גם מיצי ירקות כמו גזר, עגבניה, מלפפון, ורק מאוחר יותר (נגיד חודש אחרי) לשלב גם ירקות מאודים כמו גזר, קישוא, בטטה, תפוח אדמה, דלעת וכו'...
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכול לתינוקמירי15/05/2011
שלום
בני בן 7 חודשים ועד עכשיו נתתי לו רק ארוחת מוצקים אחת ביום -פירות או ירקות ,וכל השאר סימילאק.
אני רוצה לעבור לשתי ארוחות -פירות בבוקר וירקות בצהריים .
האם זה בסדר בגילו?
מאיזה גיל מוסיפים בשר עוף/הודו לירקות?
הבעיה אצלו שלא משנה מה הוא יוכל הוא כל הזמן סובל מעצירות ויציאות קשות .
הבעיה מחמירה במיוחד בלילה.הוא לא ישן טוב,נזרק מצד לצד,כל הזמן מתעורר בבכי וקשה מאוד להרדים אותו חזרה ,ממש רואים שהוא סובל מכאב.מנפח את הבטן וזז בעצבנות ואני לא יודעת מה לעשות.נראה כאילו הוא מתקשה לעכל על סוג של אוכל.
מה אפשר לעשות וכיצד לגוון לו את הארוחות שיהיו קלות לעיכול?
המליצו לי להוסיף שזיפים מיובשים לפירות,האם מותר כל יום?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול לתינוק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/05/2011שלום לך מירי,
ממתי הוא סובל מעצירות ויציאות קשות?
האם תזונתו תמיד היתה תחליף חלב?
תחליף החלב גורם בהרבה מקרים לבעיות עיכול כמו גזים, נפיחות, עצירות וכאבים.
האם ניסית לשנות חברה של תחליף חלב? אני הכי ממליצה על תחליף חלב צמחי מכיוון שהוא הכי קרוב לתזונת אדם תקינה שכמובן שחלב אם הוא המזון האידיאלי לתינוק.
המלצותיי:
אני מאד ממליצה שתתני לו זה פרוביוטיקה = חיידקים חיוביים אשר עוזרים מאד לעיכול, ספיגה, יציאות תקינות וחיזוק מערכת חיסונית. תבקשי בבית טבע שימליצו לך על אבקה ללא לקטוז.
דבר נוסף שניתן לעשות הוא חליטה של צמחים שעוזרים להרגעת מערכת העיכו: קמומיל, שומר, אניס. יש גם טיפות שמוכרים בשם גרפווטר שיכולה גם היא לעזור.
זה בסדר גמור לתת לתינוק בן 7 חודשים עוד מנת צהריים של ירקות, כמובן בהתאם לרצונותיו. בשר ועוף ניתן לתת לקראת גיל שנה למרות שאם את שואלת את דעתי האישית אני ממליצה להמעיט במוצרים מן החי.
המלצה נוספת לעיכול טוב יותר היא לא לערבב סוגי פירות אלא לתת כל פעם סוג של פרי אחד (למשל 2 בננות במקום בננה ותות). עירבוב כמה סוגי פירות יכול לגרום לתסיסה במערכת העיכול.ניתן להוסיף כל יום מיץ משזיף מיובש לשתייה. (את משרה שזיפים במים למשך כמה שעות ואת המים נותנת לשתות) המלצה חשובה: שהשזיפים יהיו אורגניים מכיוון שבלא אורגניים יש חומר משמר, זיגוג וריסוס.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות עיכול-המשך
מירי16/05/2011תודה על התגובה.
מאז הלידה הוא היה תינוק לא רגוע וסבל מאוד מגזים .נתתי לו סימילאק ללא לקטוז עד גיל 6 חודשים ואז עברתי לסימילאק רגיל שלב 2.אני לא יודעת אם תחליב חלב גורם לבעיה ולא ניסיתי לשנות חברה,אבל לי נראה כי הבעיה התחילה מאז שהתחלתי עם המוצקים עוד בשלב הטעימות .כל דבר שנתתי וניסיתי בנפרד או ביחד גורם לבעיות עיכול,במיוחד לאחרונה כאשר הכמות גדלה -כ130-180 גרם.עלי לציין כי הוא מאוד אוהב לטעום ואוכל יפה בכפית.
האם ניתן לתת פרוביוטיקה כל יום לתינוק קטן?איזה תה צמחים לקנות -מוכן לתינוקות או לעשות לבד כחליטה?
תודה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות עיכול-המשך - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין16/05/2011היי מירי,
ניתן לתת פרוביוטיקה כל יום. אפשר תה צמחים מוכן לתינוקות שמוכרים בסופר ואפשר להכין כחליטה מהצמחים בעצמך.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש שלא עולה במשקלרות14/05/2011
שלום,
בני בן חודש נולד במשקל 3.148 ובבדיקה האחרונה שהיתה בטיפת חלב שקל 3.100 כלומר עדיין לא הגיע למשקל הלידה.
הילד ינק עד לפני שבוע מלא ועכשיו מקבל סימילאק בשילוב עם הנקה השאלה שלי היא איזה נזק יכול להיות לו אם הוא לא עולה מספיק במשקל אבל בגובה ובהיקף הראש הוא עלה יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודש שלא עולה במשקל - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/05/2011שלום לך רות,
מדוע לא המשכת עם הנקה מלאה? מתי היתה הבדיקה האחרונה בטיפת חלב? כל כמה זמן התינוק יונק ולכמה זמן? האם התינוק רגוע?
עני לי על השאלות הללו ונמשיך משם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חודש
רות15/05/2011התינוק היה רגוע מאוד וביקש לאכול כל 4 שעות בערך עד לפני שבוע וחצי כלומר קיבל בין 5 - 6 ארוחות ביממה ובגלל שלא עלה במשקל המליצו להאיר אותו כל 3 שעות (7-8 ארוחות ביממה) ולתת 2 ארוחות של סימילק
בבדיקה האחרונה שהיתה לפני שלושה ימים ראו שהוא ירד במשקל והמליצו להניק ולתת 60 CC סימילאק כל ארוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חודש - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/05/2011לצערי את מתארת טעות נפוצה שנעשת בהוספת תחליף חלב לתזונתו של התינוק.
המלחמה להעלות את התינוק במשקל לדעתי היא טעות שמובילה בסופו של דבר להרבה מקרים של עודף משקל אצל תינוקות. כל עוד התינוק ערני, מבקש לאכול מסודר ורגוע אחרי האוכל לדעתי לא צריכה להיות בעיה, כמובן עם מעקב.
מבחינת הגישה שלי אין תחליף לחלב אם, ואם את דואגת להזנתו של תינוקך ההמלצה שלי היא להעשיר את החלב שלך באמצעות מולטי ויטמינים טבעיים, תזונה בריאה ועשירה, שומנים חיוניים, ושתיית מים מרובה.
לא יכול להיגרם לו שום נזק כתוצאה מכך שאינו עלה עוד במשקל. ישנם תינוקות שלוקח להם יותר זמן להעלות במשקל וזה תקין לגמריי, אך כאמור חשוב להמשיך לעקוב אחר משקלו כדי לראות שלא יורד במשקל.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק מסרב לאכול סימילקחני14/05/2011
שלום רב!
התינוק שלי בן 6.5 חודשים. עד גיל 5 חודשים ניזון מהנקה בלבד אחר כך עברנו לתמ"ל מטרנה. הוא אכל אותה ברצון אך היו לו עצירות קשות לכן עברנו לסימילאק. הוא לא ממש אוהב סימילאק ולא מסיים בקבוק ובזמן אוכל בוכה ממש חזק, מתפתל.
בנוסף לסימילק הוא אוכל פעם ביום מרק ירקות..
לא ממש יודעת מה לעשות :לעבור לתמל אחר?או אולי לחזור למטרנה?
שאלה נוספת לגבי הנקה: אני ניסיתי לשלב בין הנקה לתמ"ל אך לאחר הנקה הוא מקיא את האוכל ולכן אני שוקלת לוותר. מה יכולה להיות סיבה להקאה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק מסרב לאכול סימילק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/05/2011שלום לך חני,
תחליף חלב הוא מזון לא טבעי לתינוקות. יש תינוקות שמגיבים בכאבי בטן וגזים משום שמערכת העיכול מתקשה לעכל אותו. חלקם גם מקיאים מזה. לגבי ההנקה, בעבר עוד לפני תחליפי החלב הוא לא הקיא? היציאות שלו היו סדירות? כי לפעמיים גם בהנקה ישנם מצבים של הקאות, ויציאות לא סדירות שנגרמות עקב סיבות שונות, שאחת מהן יכולה להיות ריפלוקס. האם שיללתם את האפשרות לבעיה הזו?
האם את יכולה להמשיך להניק הנקה מלאה? אולי זה יהיה הפתרון גם עבור הקושי העיכולי וגם עבור בריאותו של תינוקך ודרך אגב, גם עבור בריאותך.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להגיב לך
נשארתי בבית16/05/2011עם כל הכבוד להנקה (מלאה/חלקית..לא משנה באמת),אני חושבת שהנסיון הזה של "לדחוף" הנקה בכל האמצעים הוא לא לעניין כ"כ...
ידוע לכל כי הנקה היא התזונה הכי טובה לתינוק,אבל העובדה שישנן אמהות שכותבות פה שהן מוסיפות מטרנה ומקבלות תגובה של "למה את לא ממשיכה בהנקה מלאה"?,נותנת תחושה כאילו הן לא עושות מספיק טוב על מנת לכלכל את תינוקיהן...
אני מקבלת את הגישה של "הנקה היא ה-תזונה", אבל צריך לקחת הכל בפרופורציות...
ישנ הרבה תינוקות, ויהיו עוד הרבה כאלו-שגדלו על מטרנה וסימילק ודומיהם,והתפתחו בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להגיב לך - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין16/05/2011שלום לך,
אין לי בעיה לקבל הערות והארות, אך נראה לי שאת טועה בהבנת כוונתי.
מכיוון שבהודעתה של השואלת היא כתבה שהינה משלבת הנקה עם תחליף חלב מצאתי לנכון לשאול האם תוכל להניק הנקה מלאה וזאת על מנת לראות האם יוקל על התינוק.
אם היית שמה לב לפרטים הקטנים בתשובתי אליה, היית רואה שכתבתי שגם בעת הנקה יכולות להיות תופעות של קושי עיכולי שיכולות להתבטא בגזים, כאבי בטן ואפילו ריפלוקס. איני מנסה ל"דחוף" כפי שהגדרת הנקה בכל האמצעים, אין לי כוונה לשפוט אף אחת, אלא לנסות לעזור בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת דיסה צמחיתגל14/05/2011
ביתי בת 11 חודשים, יונקת, רגישה לחלב. לא עולה היטב במשקל.
במידה ואני רוצה להכין לה דיסה צמחית, מה המתכון והכמויות?
האם ניתן לחמם את חלב האורז/שיבולת שועל/שקדים על הגז ואז להוסיף את הדיסה?
איזה שילוב נחשב לבריא והמשמין ביותר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת דיסה צמחית - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/05/2011לפני שאענה לך על שאלתך לגבי הדייסה אנא כיתבי לי מדוע את חושבת שאינה עולה טוב במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנטלי
גל14/05/2011ביתי נולדה במשקל 4400 קילו והיום בגיל 11 חודשים שוקלת 8650 בלבד.
יורדת כל העת באחוזונים (בלידה אחוזון 97 וכיום אחוזון 28).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנטלי - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/05/2011אני חושבת שאין לך מה להילחץ, אם הילדה חיונית, פעילה ועם תאבון, אין סיבה לחשוש. האחוזונים הם סטטיסטיקה וסטטיסטיקה היא לא מדע מדוייק.
לגבי הדייסה, כדאי לשים את החלב הצמחי בסיר קטן ולערבב בתוכו את אבקת הדגנים המלאים לפני שהחלב מתחמם אחרת יווצרו גושים. בסוף הבישול כאשר את מורידה מהאש את הדייסה את יכולה להוסיף כפית גדושה של ממרח שקדייה (טחינה משקדים) + כפית סילאן או ממתיק טבעי אחר. את יכולה להוסיף גם פרי כמו בננה, גם פירות יבשים אשר חתוכים לקטן יכולים לבוא בחשבון כמו צימוקים, תמר, או תוכן של תאנה.
את יכולה לערבב את כל המרכיבים יחד ואת יכולה לגוון כל פעם משהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה המשךתהל14/05/2011
שלום רב
תודה רבה על המענה המהיר ועוד ביום שבת.
כפי שאמרתי היא רוצה לאכול כל שלוש שעות ואני חושבת שאני לא מבלבלת את זה עם עצבים או כאבי בטן כי הם מוכרים לי היטב.
היא פשוט מכניסה ידיים לפה ומסרבת למוצץ וצורחת ונרגעת כשהיא אוכלת ומסיימת יפה את כל המנה.
את ניסינו שוב להגדיל את הארוחה של הערב ל 180 וכתוצאה מכך מאז שכבר עברו 3 ארוחות היא לא אוכלת יותר מ80.
שוב תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה המשך - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/05/2011שלום תהל,
לא ברור לא מה הבעיה, אנא מקדי את שאלתך.
לא נראה לי בעייתי לאכול כל שלוש שעות. יכול להיות שהיא זקוקה לפחות מזון בזמנים פחותים מבעבר, אין בזה רע כל עוד היא באמת נרגעת לאחר שמסיימת לאכול.
נ.ב אין צורך לפתוח הודעה חדשה, פשוט לחצי הוספת תגובה כאן למטה על מנת להמשיך את השרשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחינות מאגוזיםגל14/05/2011
שלום,
נטלי המליצה לי לתת לתינוקת שלי בת ה-11 חודשים טחינות מאגוזים וזרעים (ביתי יונקת מלא, אוכלת מעט מוצקים, רגישה לחלב ולשומשום ומעלה מעט מידיי במשקל).
קניתי ממרח העשוי משקדים, אגוזי מלך, אגוזי קאשיו ואגוזי ברזיל).
האם ניתן להוסיפו לפירות? האם כדאי למאכלים אחרים? כמה כפיות/כפות ניתן לתת ביום?
בנוסף, המליצה על טחינה מאגוזים וזרעים. לאיזה זרעים הכוונה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחינות מאגוזים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/05/2011שלום גל,
האם הממרח שקנית היא טחינה טהורה? כלומר שימי לב שלא מדובר על ממרח עם סוכר ושאין בתוכו חתיכות של האגוזים. המרקם צריך להיות חלק.
ניתן להוסיף לדייסות, לפירות, ובעצם לכל דבר, אפילו כממרח על פרוסת לחם מחיטה מלאה שכמובן חותכים לחתיכות קטנות. אני ממליצה על 1-2 כפיות ליום.
מכיוון שיש לה רגישות לשומשום הייתי נותנת לה רק טעימות מכל דבר כדי לראות את תגובתה ואם הכל בסדר ניתן להתחיל לתת כל יום.
אני המלצתי על כל טחינה שהיא עשויה או מזרעים או מגרעינים או מאגוזים. מכיוון שביתך אלרגית לשומשום (שהוא נחשב לזרעים) אפשר לקנות טחינה מגרעיני חמניה/דלעת. אך מה שקנית כרגע זה מעל ומעבר ובהחלט מספיק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחינה משקדים
מאיה16/05/2011היי, אני הוספתי לבני טחינה משקדים הנקראת שקדייה, של חברת ירושליים, קונים בחנות טבע, זה ממש כמו טחינה גולמית רק משקדים.
ממליצה בחום, הוספתי כפית גולמית כל פעם לפירות הטחונים והתינוק שלי אהב מאוד.
בהצלחה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגורט עיזיםשירלי14/05/2011
האם מותר לתת יוגורט עיזים לתינוק בן 9 חודשים?האם זה יותר קל לעיכול מיוגורט פרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגורט עיזים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/05/2011שלום לך שלי,
מוצרי חלב מומלץ לא לתת לפני גיל שנה. העיכול מעט יותר קל מחלב פרה אך עדיין, גישיתי היא להימנע ממוצרי חלב כי אינם מתאימים לנו כבני אדם אלא לחיה לה הם נועדו.
אם את מחליטה שכן לתת, חכי לגיל שנה והעדיפי עזים.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףתהל14/05/2011
שלום רב
ביתי בת כמעט שלושה חודשיים.
היא אוכלת רק תחליף חלב כחודש וחצי ועולה יפה מאוד במשקל.
הבעיה עם כזאת:
מההתחלה היא אכלה סימילאק והייתי מאוד מרוצה אבל היו לא יציאות רק כל יומיים-שלושה עם הרבה סבל והרבה פעמים בעזרת נרות והיציאות היו בצורת פקקים.
עקב המלצת הרופא ניסינו מטרנה רגילה שלא עזרה לה כלל וחזרנו לסימילאק אחרי תקופה מסויימת שלא חל שיפור ושוב להמלצת הרופאה עברנו למטרנה EXTRA.,
מאז היציאות של הילדה אפשר לומר יציבות ותקינות.
אבל יש גורם אחד שמאוד מדליק אצלי "נורה אדומה"
בעזרת הסימילק הילדה הייתה אוכלת בין 80-120 ושבעה ורגועה במהלך היום ל 4 שעות לפחות ובלילות בין 5-6
עם המטרנה היא מאוד רעבה במהלך היום ועצבנית ואוכלת כל שלוש שעות בדיוק ובמלחמה רבה אולי שלוש שעות וחצי 120 כאשר בלילה היא לא מצליחה להחזיק יותר מארבע עד ארבע וחצי שעות.
ניסיתי לעלות לה את המינון אבל ברוב המקרים היא לא שותה יותר ובמידה וכן זה בא על חשבון ארוחות אחרות.
השאלה שלי היא האם יש אפשרות שהחלב לא מתאים מיכוון שהיא מאוד עצבנית ורעבה בתדירות גבוהה יותר.
ממתינה לעצתכם אני כבר ממש מיואשת.
תודה רבה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/05/2011שלום לך תהל,
איני מאמינה שמדובר בבעיה בתחליף החלב שגורם לה לחוסר שובע אלא יותר לכך שצרכייה הישתנו. היא מתפתחת וגדלה, וכל הזמן תשתנה גם בהמשך.
אם היא עצבנית, נסי לבדוק מה גורם לה לעצבנות? אולי היא פשוט יותר פעילה ואת מפרשת את זה כעצבנות? אולי גזים? אולי כאבי בטן?
לגבי היציאות, בשל ההיסטורייה הבעייתית אני ממליצה מאד שתתני לה תוספת חיידקים פרוביוטיים. זה יכול לעזור מאד לעיכול, ספיגה טובה ויציאות סדירות ומאד חשוב למערכת החיסונית. לכי לבית טבע ויתאימו לך תוסף.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות בעלי פוטנציאל אלרגני גבוהמיכל13/05/2011
שלום רב,
קראתי באתר של משרד הבריאות שכדאי לחשוף תינוקות בין הגילאים 17-26 שבועות למזונות בעלי פוטנציאל אלרגני גבוה כמו: בטנים, שומשום, ביצים ודגים. השאלה היא באיזו דרך ניתן להוסיף בפועל מזונות אלה לתזונתם? אפשר להוסיף טיפות שמן לטעימות האוכל שלהם? (בטנים/דגים/שומשום)
בתודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות בעלי פוטנציאל אלרגני גבוה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין13/05/2011אם זה משהו שאת מאד רוצה לעשות אז את יכולה לתת ממרח בוטנים ללא סוכר טעימה, טחינה משומשום מלא, וכן הלאה. אפשר להוסיף שמן כדאי מכבישה קרה. אני אישית לא חושבת שזה נכון לתת בגילאים האלו את הטעימות.
אשמח לענות על שאלותייך תמיד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה -
מיכל13/05/2011מת נכון לדעתך לתת טעימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגיל חצי שנה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין13/05/2011מערכת העיכול של התינוק עדיין לא בשלה לעיכול מזון מוצק בגיל ארבעה חודשים (אפילו שמדובר בטעימות בלבד).לדעתי אין מה למהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי פיתוח חסינות לאלרגיות?
מיכל13/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי פיתוח חסינות לאלרגיות? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/05/2011אין הבטחה שאלרגיות לא תפרוצנה בהמשך החיים בשל החשיפה המוקדמת. אלרגיות יכולות לפרוץ במהלך החיים בשל חשיפה מוגברת למזון מסויים או תזונה לקויה בלי קשר לחשיפה בגילאים ארבעה חודשים או שישיה חודשים, זה לא מה שיעשה את ההבדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת יתר בחצי שנה?חגית12/05/2011
בני בן חצי שנה , בעל תאבון בריא. מגיל 4 חודשים הוא נכנס למשפחתון ושם מעביר את היום מ8 בבוקר עד 4 אחה"צ. במטפלת נוהגת להאכיל אותו במנת פירות בבוקר , מרק ירקות בצהריים ובקבוק של 180 מ"ל לאחר שהוא מתעורר משנת צהריים. העניין הוא שהיא גם משלימה לו את שתי הארוחות עם חלב(שאוב שלי) ולא סתם תוספת חלב, הוא אוכל בין 150 מ"ל ל180 מ"ל לאחר כל ארוחת מוצקים... שזה כמו שאני מבינה עוד ארוחה בפני עצמה... אני חייבת לציין שבבית הוא רגוע גם אם הוא מקבל רק את מנת הפירות שלו ותוספת של קצת מיים . זה מחזיק אותו לשעתיים שלוש .. השאלה שלי היא אם הוא מקבל כמויות מוגזמות של מזון במשפחתון? ניסיתי לדבר עם המטפלת אבל משום מה נורא קשה לי לעמוד על שלי כי היא טוענת שכל הילדים אצלה אוכלים פחות או יותר ככה... ברצוני לציין שהבן שלי די גדול מימדים - לא שמן אבל בעל מבנה גוף רחב וארוך.. בגיל 4 חודשים- הפעם האחרונה שבה ביקרנו בטיפת חלב, גובהו היה 67 ס"מ ומשקלו 7.2 גרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת יתר בחצי שנה? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/05/2011שלום לך חגית,
קודם כל חשוב לי להדגיש כי הילד שלך ואת מחליטה מה יאכל, כמה ומתי. אם משהו לא נראה לך אל תרגישי לא נעים לעמוד על שלך.
השאלה היא כמה פירות וכמה מרק היא נותנת לפני מנת החלב השאוב. אנא כיתבי לי זאת כדי שאוכל להתייחס בהתאם.
כמה חלב שאוב בסך הכל את מביאה איתך למשפחתון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)