פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריפלקס וגם אלרגיה לחלב
    לאה
    22/05/2011

בני בן 6 חודשים,
    עד 3 חודשים קיבל רק הנקה, ולאחר מכן, בגלל ניסיון עם מטרנה חלבית, שגרם לתגובה אלרגית ( אף נוזל, שיעול, אי שקט, חוסר תאבון, והצטברות נזלת בסינוסים) עברתי למטרנה צימחית.
    מאז שנולד הוא פלטן לא קטן והמטפלת שלו יידעה אותי שבהחלט הרבה יותר ממרבית התינוקות, וחיפשתי תמ"ל גם צימחי וגם לפלטנים. לא מצאתי עדיין , האם יש כזה תמ"ל?
    מחכה לתשובתכן,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריפלקס וגם אלרגיה לחלב

הוספת תגובה

• ריפלקס וגם אלרגיה לחלב - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    22/05/2011

שלום לך לאה,

לא נראה לי שיש דבר כזה תחליף חלב לפלטנים (אני באופן אישי לא שמעתי על פורמולה כזו).

לדעתי הוספת אבקת חיידקים פרוביוטיים יכולה לעזור.

אשמח לענות על כל שאלה,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש תמ"ל מתאים לרפלוקס

מיכל
    23/05/2011

הוא נקרא אנפמיל AR. תשאלי את הרופא שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית משקל תינוקת בת 8 וחצי חודשים
    אודליה
    22/05/2011

שלום וברכה.

ביתי בת שמונה וחצי חודשים שוקלת 7 קילו uducv 70.בטיפת חלב אמרו כי היא צריכה לעלות במשקל ואני פשוט לא מצליחה לעשות זאת. במשך היום, היא אוכלת:

6:00 הנקה (לפעמים לא מראה ממש סימני רעב, יונקת קצת)

9:30- חלב שאוב 190 מ"ל (אצל המטפלת)

כעבור זמן מה בסביבות 12:00, המטפלת נותנת לה מנת ירקות-לא אוהבת טחון כלל וכלל, אלא רק מוצק!

בסביבות 14:30- חלב שאוב 190 מ"ל (אצל המטפלת.)

כשהיא מגיעה הביתה אני מניקה אותה (בסביבות 17:00), ואח"כ נותנת לה קצת פירות- היא לא מסכימה לקבל מנה שלמה.אולי רק חצי תפוח ועוד קצת אגס. (וגם את זה לא על בסיס יומי כי יש ימים שהיא ממש לא רוצה!אולי רק כמה ביסים קטנטנים)

בלילה- לקראת 08:30- מניקה לשינה. חשוב לומר שהיא קמה בלילה לאכול (לפחות פעמיים), יונקת בשביל כמה דקות וחוזרת לישון.

אשמח לקבל תפריט יומי מומלץ ומה לתת בשביל שתעלה במשקל.ייתכן והחלב שלי לא מספיק עבורה? למרות שהיא לא מראה כלל סימני רעב!!!גם המטפלת (שאני סומכת עליה) אומרת לי שהיא ממש שבעה, ואני רואה זאת.

איך אוכל להעלות אותה במשקל, ושאני אמשיך להשתמש בהנקה.אשמח לעזרה- זאת ילדה ראשונה שלי.
    רוצה להוסיף, שהיא לא אוהבת טחון, ואוהבת לאכול אוכל אמיתי, אבל גם בכמות קטנה- גג חצי קציצה ועוד קצת אפונה. את האוכל אוכלת רק מגיל 6 וחצי חודשים.

הייתה תקופה שהוספנו לה דייסת דגנים (כפית וחצי) בתוך החלב השאוב, אצל המטפלת. ואז היא לא אכלה ירקות כי היא הייתה שבעה.

מה לעשות? לתת לה דייסת דגנים כמו שעשינו לפני כחודשיים?

היא חולה בפעם השנייה כבר תוך חודש וחצי עם אנטיביוטיקה, מה שעוד יותר גורם לא לרצות לינוק, לאכול ולשתות.

אני נואשת לעזרה, תודה רבה!

הוספת תגובה

• בעיית משקל תינוקת בת 8 וחצי חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    22/05/2011

שלום אודליה,

אין סיבה להילחץ עם העלייה במשקל. ההמלצה שלי היא להציע כל הזמן סוגי מזון שונים, סוגי פירות רכים, ירקות רכים טריים ומאודים, קטניות כמו גרגרי חומוס, שעועית, עדשים, אפונה, דגנים מלאים כמו תירס, קינואה, בורגול, כוסמת, ממרח שקדיה, אבוקדו. גם אם תינוק לא רוצה מזון מסויים, יכול להיות שאם תנסי לגוון לה את התפריט ולתת לה לבחור בין אבוקדו מעוך לבין בננה מעוכה היא תבחר רק אחד מהם.

אני ממליצה לך בחום לתת לה אבקת חיידקים פרוביוטיים וזאת למרות שהיא יונקת מכיוון שלוקחת אנטיביוטיקה.

ולגבי החלב שלך, אין דבר כזה שחלב האם לא מספיק עבור התינוק. אם באמת זה היה נכון היא היתה יונקת ומתעצבנת ובוכה, אבל ממה שכתבת בזמן הנקה היא מפסיקה לבד כי שבעה.

את יכולה להוסיף את האבקת דייסה איסטנט לחלב השאוב, אך אני מציעה להכין גם דייסה ביתית מדגנים מלאים.

בשלבים האלו תינוקות כל הזמן משתנים ולכן אני לא רואה סיבה לדאגה. כמובן המשיכי להיות ערנית, וכאמור להציע כל הזמן מאכלים שונים.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 9 חודשים
    אלה
    22/05/2011

התינוקת בת 9 חודשים, אובחנה כסובלת מריפלוקס סמוי בגיל 3 חודשים, טופלה בזנטק.
    כל הזמן עלתה יפה במשקל (אחוזון 49 משקל לעומת אחוזון 7 בגובה). מגיל 6 חודשים אוכלת מוצקים כמנה ואז שתיים ביום. נמצאת חצי יום בגן וחולה לסירוגין. היום מצמיחה שיניים וזוחלת כחודש. בחודשיים האחרונים ירדה באחוזוני משקל (ידוע שכל מה שציינתי יכול להשפיע אבל הייתי רוצה להתייעץ לגבי התזונה (התור לתזונאים רק בעוד חודשיים כמעט).
    כיום שוקלת 7.55 וגובהה כ 65 ס"מ.
    תזונה:
    0600 - 270 מ"ל מטרנה (בחודש האחרון מסיימת בין 180 - 200).
    0900 - 100 - 150 מ"ל פירות (2 פירות).
    1200 - 200 מ"ל מרק.
    1530 - מעדן.
    1730 - ביצה, לחם, גבינה, ירקות (ממש מעט).
    1930 - 270 מ"ל מטרנה עם 2 כפות דייסה.

ישנה לילה שלום (אם לא חולה), חיונית, משחקת, מחייכת.
    בשבוע האחרון מצוננת מאוד ולא מסיימת את הארוחות (מסיימת כ 3/4), פשוט מסרבת להמשיך.

האם התפריט נראה מתאים לגיל מבחינת ערכים תזונתיים וכיצד ניתן להעשירו?

תודה מראש,

אלה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 9 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    22/05/2011

שלום לך אלה,

אני הייתי מורידה את המעדן מהתפריט אני לא רואה סיבה לאכול אותו. עדיף דייסה (ביתית מדגנים מלאים ולא איסטנט, ובלי קשר לתוספת שאת נותנת בבקבוק) עם שקדייה או חלב שקדים.

בנוסף הייתי מחליפה את הגבינה שאת נותנת בממרח טחינה/חומוס/אבוקדו.

חשוב להוסיף לתזונה קטניות: אפונה, עדשים, שעועית, חומוס, ודגנים מלאים: שיבולת שועל, דוחן, אורז, תירס, כוסמת, בורגול, כוסמין.

שקדים, אגוזים הכל טחון או כטחינה או כאבקה מעורבבת בדייסה או בפירות.

נראה שאוכלת די הרבה. אני לא רואה סיבה לחשוש.

לגבי הצינון אני ממליצה על מוצר שנקרא ISATIS או GAN MAO LING של חברת ZEN מותאם לילדים ותינוקות. בנוסף, הוספת אבקת חיידקים פרוביוטיים יכולה לתרום רבות למערכת החיסון.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד...

אלה
    23/05/2011

אני מבינה מדבריך שעדיף להוריד את דברי החלב, האם נכון?
    הילדה מקבלת גם פרוביוטיקה.
    כיצד עדיף לשלב את הקטניות בתפריט, האם להוסיף למרק הטחון או בתור אוכל בנפרד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד... - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    24/05/2011

נכון, אני ממליצה שלא לתת מוצרי חלב, לפחות לא בשלב זה אלא רק מגיל שנה וגם לא כל יום. את הקטניות כדאי לשלב במרק טחון או מבושל רך מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 חןדשים
    דניאל
    21/05/2011

ביתי בת ה 4 חודשים, "מתפרעת" במיטתה תוך כדי שינה, או לפחות נדמה לי שהיא עדיין ישנה. היא מזיזה את ראשה במהירות רבה ובחוזקה מצד לצד, עד שהיא מגיעה למצב של חבטות רבות עם הראש - עם המצח, במגן ראש. במקביל היא מרימה את הרגליים גבוה אל הבטן ומנחיתה אותן בבעיטות חזקות על המיטה, תסריט זה נמשך לאורך זמן מה בלילה - מתחיל בערך כשעתיים לאחר שנרדמה, ולעיתים גם בשנת אחה"צ הקצרה (כשעה). עלי לציין כי היא ניזונה מתחליף חלב (סימילק אדוונס) ופולטת הרבה, גם כשעתיים - שלוש לאחר הארוחה היא עדיין פולטת, כמו קוטג', ועוד עושה גרפסים, וכך היה גם כשינקה. ע"י רופא הילדים נאמר כי כנראה מדובר בריפלוקס וזה יעבור, לא מחייב להחליף את תחליף החלב וכן ייעץ להפסיק את האכלות הלילה. בשבוע האחרון אני מאכילה אותה 5 ארוחות ביום, כ 160 מ"ל, כאשר הארוחה האחרונה ב 23 בלילה ואז ב6-7 בבוקר. אותה תנועתיות רבה תוך כדי שינה קיימת מלידתה, קודם לכן חשבתי שזה "רק" גזים או גרפסים נוספים זמן רב לאחר הארוחה, כי נראה שהעיכול שלה קשה ומעיק וכעת אני מודאגת מכך שהיא ישנה מעט ביום וישנה בחוסר שקט בלילה. היא ישנה בלול/עריסה בחדרינו, כאשר אני מניחה אותה במיטתה, בחושך, עם מוצץ ונשארת לרגע לידה, כלומר, בהרדמות אין בעיה בדרך כלל אלא מעט אחרי. למרות כל זה, היא עולה במשקל והייתי רוצה לדעת האם לעבור לאינפמיל או, כעת, כשהיא אמורה להתחיל לטעום מוצקים, להסמיך את הסימילק בכפית דייסת אורז?
    תודה רבה על כל התייחסות,דניאל.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 4 חןדשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 חןדשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    22/05/2011

שלום דניאל,

אם מדובר בריפלוקס אני הייתי מחכה עם שלב הטעימות למועד מאוחר יותר ומחזקת את מערכת העיכול שלה. אם לא הוספת עד כה חיידקים פרוביוטיים לתזונה אני מאד ממליצה לך לגשת לבית טבע ולבקש אבקת פרוביוטיקה. החיידקים עוזרים לחיזוק העיכול ומערכת החיסון ונשמע לי ממה שכתבת שזה מה שהיא צריכה כרגע.

לאחר שבועיים שלוש ניתן להתחיל לתת טעימות. בקשר להסמכת התחליף חלב אני הייתי מחכה עם זה לפחות עוד חודש. המטרה של הטעימות היא לא לתת באופן קבוע תוספת לתזונה שלה, אלא לתת לה להתרגל לאט לאט למרקמים והטעמים החדשים.

אם את מרגישה שכדאי להחליף את תחליף החלב לחברה אחרת, תנסי.

אשמח לענות על כל שאלה תמיד,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה-שאלות
    דניאלה
    21/05/2011

שלום
    רציתי לשאול האם עדיין צריך להרתיח את המים לשתייה

שנית האם בסדר שאוכל כל יום ביצה כאשר אוכל כל יום קציצות בצהרים שבהם יש הרי גם קצת ביצה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה-שאלות

הוספת תגובה

• בן שנה-שאלות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    21/05/2011

שלום דניאלה,

מגיל שנה נהוג שלא להרתיח את המים. אם את מרגישה צורך תרתיחי אבל גם מים מתמי 4 יספיקו לדעתי בשלב זה.

אני ממליצה שלא לאכול כל יום ביצה.
    ההיתי מורידה ל2-3 בשבוע, ולא הייתי מתעלמת מהביצים שבקציצות. אני לא יודעת באילו קציצות מדובר אבל יש כאלו שניתן להכין בלי ביצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות חשובה
    טיפטיפ
    20/05/2011

ביתי יונקת בת שנה.נולדה בשבוע 36 במשקל 2.380 .היום משקלה 8 ק"ג ואורכה 73 ס"מ.עד גיל חצי שנה היא היתה באחוזון 25 ולאחר מכן היא העלתה 200 גר' בממוצע לחודש.בטיפת חלב אמרו לי שהיא לא עולה מספיק במשקל,שאני אפסיק לה את ההנקה ושאני אוסיף לה דייסות ושומנים לתפריט.אף פעם לא התעקשתי איתה על אוכל ופתאום אני מוצאת את עצמי כל היום במלחמה איתה לסיים את הבקבוק/האוכל.אני ממש מאכילה אותה בכוח וכל האכלה נהפכת למשהו כפייתי ולא נעים ,היא בוכה ומסרבת לאכול בצורה כזו וגם בגלל שהיא יונקת היא לא רגילה לתמ"ל.נורא קשה לי כל המצב הזה ואיני יודעת מה לעשות.האם זה הגיוני שקצב הגדילה של כל התינוקות שווה ?הרי ישנם המון גורמים המשפיעים על משקלו של התינוק.בטיפת חלב אמרו לי לעקוב אחרי המשקל שלה ואם היא לא תעלה מספיק אף העלו את האפשרות שיהיה עלי לפנות למרפאה להפרעות אכילה.האם כל ההתנהלות הזאת בטיפת חלב לא מוגזמת?האם האחיות מוסמכות מספיק כדי להגיד דבר כזה?
    זו ילדה ראשונה שלי שבאה לא בקלות אחרי מס' שנים ,אני מרגישה שירד לי הביטחון ושאני שרוייה בחרדה ודאגה.אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות חשובה

הוספת תגובה

• התייעצות חשובה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    20/05/2011

שלום לך,

לצערי אני חולקת על ההמלצה שקיבלת להפסיק הנקה ועל ההפחדות. כל תינוק גדל בקצב שלו. אם היא תינוקת ערנית, ופעילה אין סיבה לחשוש בבדאי כאשר את מציינת כי עלתה באופן עיקבי 200 גרם לחודש.

לדעתי אין סיבה להיכנס לפאניקה ולהתחיל להכריח אותה לאכול כי את רואה שזה פשוט מאד קשה ומקשה עליה. ובצדק.

תמיד טוב לקבל חוות דעת מרופא ומאחיות בטיפת חלב, אבל לדעתי אף אחד לא יכול לדעת יותר טוב מהאמא מה נכון עבור הילדים שלה. תיהיי חכמה ותקשיבי לאינטואיציה שלך.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוכל רגוע מוצקים
    נתי
    19/05/2011

בני בן ה 7 חודשים החל לאכול מוצקים אני נותנת לו מרק ירקות ומנת פירות. הוא רק עכשיו החל לשבת ושהוא יושב מאוד קשה להאכיל אותו הוא מתנדנד עם הראש ומפריע עם הילדיים ולא רוצה להישען אחורה ומתחיל להילחץ ולצעוק כשאני מאכילה אותו מאוד קשה ולא נעים אני מרגישה לפעמים שאני מכריחה אותו.

היש לכם עצה כיצד להתנהג איתו ולהושיב אותו כדי שיאכל רגוע?

תודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוכל רגוע מוצקים

הוספת תגובה

• לא אוכל רגוע מוצקים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    20/05/2011

שלום נתי,

לדעתי אם בנך אינו מעוניין במזון מוצק כרגע, אין סיבה להכריח אותו. אם הוא לא יושב יציב, ומתנדנד עם הראש לא יקרה כלום אם תחכי מעט.

אין טעם ללחוץ עליו למשהו שהוא לא מסוגל. כל תינוק מתפתח בקצב שלו ומוכן למזון מוצק באופן שונה.

אני אומרת שתפחיתי כמויות של מזון מוצק, אך אל תוותרי לגמריי. תציעי מידי פעם, ואם הוא לא מעוניין תכבדי זאת. אחרי כמה שבועות אני בטוחה שהתמונה תיהיה שונה והוא יהיה מוכן גם פיזית וגם נפשית לאכילת מזון מוצק.

אשמח לענות על שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהרכב החלב בעקבות חזרה לעבודה
    חגית
    19/05/2011

בני בן חצי שנה. עד גיל 4 חודשים גדל יפה כ 5- 10 ס"מ בחודשיים וגם העלה יפה במשקל . כל זה מתזונה מבוססת הנקה בלבד. גם היום , בהיותו בן חצי שנה, אני משתדלת שמעבר למזון המוצק שהוא מקבל , הוא יקבל חלב מהנקה בלבד. אך מכיוון שחזרתי לעבודה , הוא מקבל במשפחתון בקבוק מטרנה אחד. בביקורנו האחרון בטיפת חלב כשהיה בן 4 חודשים, היה בגובה של 65 ס"מ , שזה אחוזון 88 ומשקל 7.2 גר', אחוזון 66. היום ביקרנו בטיפת חלב (לאחר חודשיים) וממדידות הגובה והמשקל גילינו שבמשך החודשיים האחרונים גבה רק ב 2 ס"מ והעלה קילו ומאתיים. כעת הוא באחוזון 62 בגובה ו66 במשקל, כלומר חלה האטה משמעותית בצמיחתו לגובה. האחות בטיפת חלב אמרה שבסך הכל זה תקין אבל שיכול להיות שההאטה בצמיחה לגובה נובעת מכך שחזרתי לעבודה ואני יותר לחוצה ואוכלת פחות טוב (מה שנכון ) ולכן החלב שלי פחות מזין ואינו מספק את צורכי הצמיחה של הגוף. האם זה נכון והאם ידועה התופעה הזו?

הוספת תגובה

• שינוי בהרכב החלב בעקבות חזרה לעבודה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    20/05/2011

שלום חגית,

אכן, איכות הרכב החלב קשורה לאיכות המזון של האם, אך עם זאת, בחודשים הראשונים לחייו של תינוק הוא צומח הכי מהר ואחכ מאט את קצב הגדילה וזה נורמלי.

אם את מרגישה שאת אוכלת פחות טוב נסי לשפר זאת, ואם מאד קשה לך את תקחי פרנטל - מולטי ויטמין לנשים מניקות.

כמה הוא יונק כעת לעומת לפני שחזרת לעבודה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון להיום

חגית
    20/05/2011

הוא יונק בבוקר כשהוא קם. במשפחתון הוא מקבל שני בקבוקי חלב בנוסף לארוחת פירות וארוחת מרק. בקבוק אחד חלב שאוב שלי ובקבוק מטרנה. כשהוא חוזר הביתה הוא יונק בין פעמיים לשלוש פעמים והולך לישון. לרוב יונק פעמיים. הוא ישן לילה שלם בדרך כלל. לפני החזרה לעבודה הוא היה בן 4 חודשים ולכן התזונה שלו היתה מבוססת הנקה בלבד. ינק בין 5- ל7 פעמים ביום אם אני לא טועה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון להיום - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    20/05/2011

אני משערת, שבגן הוא גם יותר פעיל מאשר היה בבית ולכן מוציא יותר אנרגיה. והוצאת אנרגיה = שריפת קלוריות והרזייה.

אני מאמינה שעם הזמן זה יתאזן, עקבי אחר תזונתו, ושימי לב אולי הוא יותר רעב?

בכל מקרה אחוזון 60+ הוא תקין לחלוטין ולא נראה שיש סיבה לחשוש.

אשמח לענות על שאלה נוספת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

חגית
    20/05/2011

מה שבכל זאת החלטתי לעשות זה לנסות להעשיר כמה שיותר את התפריט המוצק שאני נותנת לו (למרות שזה מסתכם בעיקר בסופי שבוע). בכל מקרה. חשבתי להוסיף לו למנת הפירות , קצת פירות יבשים. האם אפשר להוסיף? ואם כן איזה הכנה נדרשת לפני ההוספה? שאלה נוספת שיש לי היא לגבי כמות בשר שהוא צריך לקבל ביום. רבע עוף זה יותר מידי?והאם רק פולקע מספיק ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    20/05/2011

פירות יבשים זה בעייתי בגיל הזה כי יש חשש לחנק בגלל הקליפה הקשה.
    פירות יבשים שאפשר לתת הם רק תמר יבש טחון, או התוכן של התאנה השאר בעייתיים לדעתי.

את יכולה להוסיף לו לפירות טחינה משומשום מלא או ממרח משקדים ללא סוכר.

לגבי בשר אני ממליצה להפחית בחלבון מן החי כמה שניתן, מקסימום 3 פעמים בשבוע.

סוף שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    לילו
    19/05/2011

שלום.

כמה מים מומלץ לתינוקות בגיל 7 חודשים לשתות ביום?

הקטנה שלי אוכלת בבוקר 2 פירות, בצהריים מרק ירקות+עוף\בקר\עדשים

הבנתי שכדאי לעבור לארוחה שלישית. מה כדאי עוד לתת?

כמה חלב ביום אמורים לשתות ביום סה"כ בגיל זה?

כמו כן, ניסיתי אבוקדו אבל היתה לה פריחה.. מתי כדאי לנסות שוב?

אציין שעדיין אין לה שיניים

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    20/05/2011

שלום לך לילו,

אם התינוקת אוכלת מוצקים אז צריך להציע מפעם לפעם במהלך היום לשתות בקבוק של מים. כמה שהיא תרצה שתשתה. המים לא גורמים לשובע ממושך כי הם עוברים מהקיבה יחסית במהירות.

לא חובה לעבור בגיל הזה לארוחה שלישית, מערכת העיכול של התינוקות גם ככה עדיין לא בשלה לעכל כל מזון. זה מאד אינדיבידואלי ולכן אני מציעה שתעשי מה שאת מרגישה. אם תבחרי שכן לתת, את יכולה לתת דייסת דגנים על בסיס חלב צמחי.

ילד אמור לאכול לפי דרישתו ולא לפי תכתיבים. כאשר היא מבקשת אוכל תתני לה. לא רשמת לי כמה חלב כרגע היא אוכלת.

אבוקדו את יכולה לנסות לתת עוד חודש שוב.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים שאוכל רק פחמימות
    לילי
    19/05/2011

בוקר טוב, הבן שלי התחיל גן לפני שבועיים מאז לא מוכן להכניס לפה שלו כלום מלבד כל סוגי הפחמימות. מה עושים? לפני כן אכל מאוד יפה עם המטפלת קציצות,עוף וכו' .

הוספת תגובה

• בן שנתיים שאוכל רק פחמימות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    19/05/2011

שלום לילי,

האם ניסית לברר מה כולל התפריט בגן? האם ניתן להביא אוכל מהבית לגן? האם ניתן לגוון שם את התפריט?

רב הסיכויים שהוא פשוט אוכל מה שנותנים לו או שהוא רואה את הילדים האחרים אוכלים ומחקה אותם ולדעתי אם יהיה ניתן להתערב בתפריט של הגן ולנסות לגוון אותו, זה יהיה מעולה.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק פחמימות

לילי
    19/05/2011

נטלי שלום,
    אז זהו.. שדווקא התפריט בגן מעולה ויש כל יום יחד עם הפחמימות סוג של קציצות שניצל ועוף כל יום משהו אחר. הגננת לא מוכנה שנביא מהבית אוכל. והן מנסות לתת לו את הסוגי בשר אך הוא פשוט מסרב בתוקף והוא רעב כי הוא מבקש עוד צלחת של פחמימה. וגם בבית אני הייתי נותנת לו לארוחת ערב קציצות טונה או ניצל דג גם מסרב בכל תוקף ואומר שרוצה רק פסטה או ספגטי וכו......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק פחמימות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    20/05/2011

אם כך, לא נותר לי להמליץ לך להניח לו. ככל שתדרשי ממנו לאכול דברים אחרים הוא יתעקש יותר לא לטעום דבר מלבד מה שהוא רוצה.

תניחי לו, ותאכלי לידו מאכלים נוספים שבעבר אכל, ותראי שעם הזמן הוא יבקש גם אותם לאכול.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות בשר
    רותי
    18/05/2011

איזו כמות בשר צריך לתת לתינוק בן שנה וחצי?

לקביעת תור
    סגירה
    כמות בשר

הוספת תגובה

• כמות בשר - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    19/05/2011

שלום לך רותי,

גישיתי היא להפחית כמה שניתן בצריכת חלבון מן החי ולהעדיף חלבון מן הצומח: קטניות כמו חומוס אפונה, עדשים, שעועית, סויה ודגנים מלאים כמו קינואה, דוחן, אורז מלא, כוסמת, שיבולת שועל, לצרוך טחינה משומשום מלא, אגוזים טחונים, ממרח שקדייה ועוד...

אך אם וכאשר בוחרים כן לאכול חלבון מן החי מומלץ שלא יותר משלוש פעמים בשבוע.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצקים לבן 7 חודשים
    מיכל
    18/05/2011

בני בן 7 וחצי חודשים, התחלתי לתת לו טעימות בגיל חצי שנה ומהר מאוד עברנו לאכילת מוצקים - שתי ארוחות ביום, בוקר (סביבות 10) - אבוקדו ובננה או אבוקדו ועגבניה שמושלמים בבקבוק סימילאק 180 מ"ל, לאחר מכן בסביבות 14 הוא מקבל יקרות טחונים גס - בטטה עם תפו"א קישוא, דלעת וכו.. (עוד לא התחלנו עם העוף וזה בתכנון לימים הקרובים). מעבר לזה הוא יונק בסביבות 5:30 בבוקר ולפעמים קצת לפני השנת צהריים שלו (בערך בשעה 15). לפני השינה הוא מקבל שוב בקבוק של סימילאק, 210 בדכ.. בימים האחרונים הוא עושה קקי 3 - 4 פעמים ביום. לפעמים קשה ושחור (כמו גללים סליחה על התיאור) בגלל הברזל ולפעמים מלא בחתיכות מהאוכל אבל לא שילשול.. שאלתי היא, האם הוא עוד לא בשל לכל כך הרבה אוכל מוצק? האם אנחנו צריכים לטחון את האוכל לרמה משחתית יותר? הוא אוכל בשמחה ובתאבון רב... קראתי שחתיכות אוכל בקקי מעידות על חוסר בשלות של מערכת העיכול - האם נכון? האם צריך לקבל עוד בקבוק או הנקה? הוא לא ממש אוהב לשתות מים אחרי האוכל ואני מפחדת שעם השינוי במזג האוויר הוא לא מקבל מספיק נוזלים... תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מוצקים לבן 7 חודשים

הוספת תגובה

• מוצקים לבן 7 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    19/05/2011

שלום מיכל,

האם בנך שותה מספיק מים? הוא לא חייב לשתות בצמוד לארוחה. אפשר לחכות חצי שעה-שעה ורק אחכ לשתות.

כאשר מוסיפים לתזונה מזון מוצק חייבים לקבל תוספת של מים אחרת הסיבים שבמזון סופחים את המים ועלול להיווצר עצירות או קקי קשה.

איזה מינון של ברזל מקבל בנך, האם התחלת רק עכשיו? אני מציעה להפחית מינון של ברזל, כי אם הצואה קשה סימן שהגוף מפנה עודפי ברזל שלא נספגו.

אין צורך במינון גבוה של ברזל כתוספת כי גם ככה הגוף לא מסוגל לספוג הכל ותמיד תיהיינה תופעות לוואי בידיוק כפי שאת מתארת.

אני בכלל ממליצה על תוספת ברזל ממקור צמחי ולא הטיפות שלרב מוכרים בבתי מרקחת שהם עשויות מברזל סינטטי שיש לו תופעות לוואי.

ברזל צמחי יש של חברת פלורדיקס הוא נספג מעולה ואין לו תופעות לוואי.

אכן מערכת העיכול של תינוקות בגילאים כאלו אינם בשלים במלואם לעכל את כל סוגי המזון.
    מה שלא מתאים יוצא ואכן תמיד כדאי לטחון את המזון במיוחד בגילו של בנך וזאת על מנת להקל על העיכול.

הנקה ותחליף חלב לפי דרישה. אם את מרגישה שבנך זקוק או מבקש עוד הנקות או עוד תחליף חלב אז תתני. כמובן שהנקה עדיפה.

אשמח לענות על כל שאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי אותו נושא
    נטלי א.
    18/05/2011

אני תמיד רוצה לדעת מה הטמפרטורה הכי מתאימה לאוכל? ואיך אפשר לבדוק אותה בבקבוק כשהוא כבר מוכן? אני בודקת על פרק יד וטמפרטורה לדעתי בסדר איך אפשר לדעת שהיא לא חמה לו מדי?
    ואיך נקראת אבקה פרוביוטית היא יכולה לגרום לתופעות לוואי?

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי אותו נושא

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה עזרה דחוף

נטלי א.
    18/05/2011

מצאתי פרוביוטיקה של אלטמן זה מה שרושמים עליה:
    מה מיוחד בפרוביוטיק סטיק של אלטמן:
    כל מנת אבקה ארוזה בשקית אלומיניום אטומה ,נוחה לשימוש,השומרת על איכות החיידקים בעת השימוש.
    ריכוז גבוהה של חיידקים פרוביוטיים
    מכיל חיידקים מסוג BB12 - זן זה רשום ומתועד - נחקר מדעית
    פרוביוטיקה בטעם וריח וניל נפלא - טעים במיוחד
    אבקת פרוביוטיקה לילדים בתוספת סיבים פרהביוטיים מסוג אינולין
    מתאים במיוחד לילדים ולתינוקות להוספה לדייסה או פורמולה, בטעם וניל
    שאלה היא האם אפשר לתת זאת לתינוק בן 3 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה עזרה דחוף - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    18/05/2011

אני מציעה שתגשי לבית טבע ושם תקבלי הדרכה מסודרת בהתאמה אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיק סטיק

שרית בנימין
    22/05/2011

נטלי שלום,

לכל שאלה בנושא מוצרי אלטמן בכלל ובמוצר פרוביוטיק סטיק בפרט, נשמח לענות בטלפון 1-700-704-701 בימים א'-ה' בין השעות 8:00-18:00
    המענה הוא אישי ומותאם עבורך ע"י אנשי מקצוע.

בברכת בריאות,
    שרית בנימין
    דיאטנית קלינית
    טעם טבע אלטמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה: כשאני בדקתי...

עמית
    01/06/2011

רק על של סולגאר היה רשום במפורש מתאים לשימוש מתחת לגיל חצי שנה (זה היה לפני 8 חודשים בערך) אך עלותו היתה גבוהה משמעותית.
    הסטיק של אלטמן היה מעל חצי שנה וככה גם של מכבי קייר.

יכול להיות שמאז החברות עדכנו את ההתוויות - הכי בטוח זה לפנות אליהן ולשאול. רופאי ילדים בד"כ לא ממש בקיאים בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי אותו נושא - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    18/05/2011

אם את בודקת את הנוזל והוא לא חם מידי ולא קר מידי כלומר: פושר אז בסדר. האם את מודדת את כמות המים החמים למול הקרים באופן שווה כל ארוחה?

פרוביוטיקה בעודף יכולה לגרום לשילשול אבל זו לא תופעת לוואי מסוכנת. פשוט מורידים מינון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמפרטורה מתאימה..

נטלי א.
    25/05/2011

אכן אני מודדת אך לפי מראית העין. אני מערבבת מים רותחים עתה עם מים מורתחים שקוררו.
    לגבי פרוביוטיקה -קניתי אבקה ובנתיים אני שמה לב שהוא מפחית בצעקות ,אבל עדיין צורח עד שלא מתחיל למצוץ מהבקבוק (יכול לשחק עם פטמת בקבוק במשך כמה דקות עד שמתעצבן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמפרטורה מתאימה.. - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    26/05/2011

זה בסדר לערבב לפי מראית עין, אך חובה לבדוק עליך האם לא חם מידי.
    תמשיכי עם הפרוביוטיקה, לפעמיים לוקח זמן עד שמשפיע. בכל מקרה זה מומלץ.

אולי הבקבוק מפריע לו? אולי הפורמולה לא טעימה לו? אולי יש לו גזים? אני מציעה שתבדקי את אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות באוכל
    ליאת
    17/05/2011

ילדתי בת 3 חודשים אוכלת סימילק כשרעבה צורחת בלי הפסקה כשאני מביאה לה לאכול היא אינה רוצה לאכול בקושי אוכלת ומשלשלת קקי ירוק נוזלי מה ניתן לעשות אני אובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות באוכל

הוספת תגובה

• בעיות באוכל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    17/05/2011

שלום לך ליאת,

האם את בטוחה שמדובר ברעב? אולי היא סובלת מכאבי בטן וגזים?

אני מציעה שתגשי לבית טבע ותבקשי אבקת פרוביוטיקה לתינוקות ללא לקטוז. הדבר יכול לעזור מאד לשילשולים, ועיכול טוב יותר.

אם תראי שזה לא עובר תוך כמה ימים נסי להחליף סוג תחליף חלב או לגשת לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות לפני אוכל
    נטלי א.
    17/05/2011

שלום! לא פעם ולא פעמיים עזרתם לי עם בעיות-הפעם יש לנו תופעה חדשה! קטנצ'יק שלי (בן 3 חודשים ביום שישי ),צועק לפני כל ארוחה שנותנים פרט לארוחת בוקר מוקדמת שהוא עדיין ישנוני.מתחיל לשחק עם פטמת הבקבוק(ניזון מתמ"ל סימילאק) או שייקח ויתחיל לאכול או שפשוט ידחוף פטמה החוצה עם צרחות ומלחמה. בהתחלה חשבתי שהוא לא רוצה לאכול אבל גם כשהוא רעב עדיין צעקות. לפני ארוחה אני מוסיפה לו בייביזים להקלות של גזים היינו משתמשים בגרפווטר היתה אותה תופעה.
    מה יכולה להיות סיבה? איך אני יכולה לעזור לבייבי לאכול כך שגם הוא וגם אני ניהיה מרוצים מתהליך הארוחה?
    מראש תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צעקות לפני אוכל

הוספת תגובה

• צעקות לפני אוכל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    17/05/2011

שלום לך נטלי,

הדבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליו הוא שאולי הטמפרטורה של החלב חמה או קרה לו מידי?!

אולי באמת מדובר בכאבי בטן, ולא בהכרח ברעב.

ההמלצה שלי בכל אופן היא לנסות להיות יותר ערנית האם זה קורה בשעות מסויימות ביום? האם זה קורה כשהוא מאד עצבני? עייף או רעב מאד? ואז כבר מאבד את סבלנותו.

יכולות להיות הרבה סיבות, כאמור נסי להיות ערנית ולבדוק מה קורה שם.

אם את מוצאת לנכון שאולי מדובר בכאבים וגזים היני ממליצה שתגשי לבית טבע לקנות אבקת חיידקים פרוביוטיים היכולים לעזור מאד לעיכול טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה