מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 6 חודש אוכל שליש מאחותויהושע20/04/2011
תאומים בני 6 חודש. הילדה אוכלת סביר. הבעיה שהבן שלי אוכל ממש מעט. לפעמים 60 CC מטרנה. אני נותן להם אורז קצת..ירקות ופירות אבל לטעמי זה מעט מידי. הוא פשוט לא אוכל. מה שכן הוא הרבה יותר פעלתן ממנה. כמעט זוחל לכל מקום..זז המון.. בועט המון. האם יש בעיה?
אני מודאג.
הוא שוקל 5.7 ק"ג ונראה ממש ממש רזה עד כדי שרואים לו את הצלעות. הילדה בריאה בגופה שוקלת 6 ק"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 6 חודש אוכל שליש מאחותו - תגובה
נורית קליפר22/04/2011הי יהושע,
ילדים גדלים ומתפתחים ואוכלים כמויות מזון שונות. חשוב לעקוב אחר משקלו, הציפייה היא שעד גיל חצי שנה תינוק יכפיל את משקל הלידה שלו ועד גיל שנה, משקלו יהיה כפול 3 ממשקל הלידה. תינוקות בריאים בדר"כ נולדים עם מנגנון טבעי של רעב ושובע ויודעים להחליט בעצמם על כמויות המזון הדרושות להם. כמובן שחשוב לעקוב אחר משקלו והתפתחותו של בנך ולראות שמיקומו בעקומות גדילה עקבי. אם הינך מוטרד ממשקלו, תמיד כדאי להתייעץ עם רופא הילדים המטפל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות אוכל והתקררותנשארתי בבית20/04/2011
שלום!
בתי בת 6.5 חודשים.
אתמול בערב כשחזרנו הביתה שמתי לב שהיא קצת מצוננת.
היום בבוקר השתעלה מעט,ובארוחה הראשונה של היום אכלה רק 120 מ"ל (מטרנה).
בד"כ בארוחה הראשונה הכמות היא בין 150-180 מ"ל.
השאלה שלי היא אם יש מה לעשות במידה והיא לא אוכלת טוב כשהיא לא מרגישה טוב?
כלומר היא גם קצת מקוררת+משתעלת,ונראית עייפה קצת יותר מהרגיל,למרות שהיא מחייכת וצוחקת ומתהפכת כרגיל...ובנוסף לזה מצמיחה שיניים,ובאופן כללי בתקופה האחרונה אוכלת כמויות מופחתות לעומת מה שאכלה בעבר..
אני פשוט חוששת שהיא לא אוכלת מספיק..
לדוג':היום אחרי שהיא אכלה בבוקר, ניסיתי לתת לה שוב לאכול לקראת 13:00, והיא אכלה רק כ-120 מ"ל מתוך 240 מ"ל שהיא אוכלת בד"כ, והיא לא הייתה מוכנה לקחת עוד גם לא אחרי חצי שעה..
האם המצב סביר בהתחשב במצב הבריאותי+השיניים שלה?
האם פשוט לתת לה לאכול כמה שהיא אוכלת וזהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות אוכל והתקררות - תגובה
נורית קליפר21/04/2011המצב נשמע מאוד נורמלי......כאשר מצוננים וכמובן שבתקופה של צמיחת שיניים יש בדר"כ ירידה בכמויות האוכל הנצרכות. המשיכי להציע לה את הכמויות והארוחות הקבועות ותני לבתך להחליט כמה היא צריכה. כל עוד היא ממשיכה להעלות במשקל ולהתפתח כמצופה, אין סיבה לדאגה. כמובן, שבמצב מחלה - צינון מתמשך, אם את מרגישה צורך, תמיד כדאי להתייעץ עם רופא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה...
נשארתי בבית21/04/2011היום הייתי איתה אצל רופאת ילדים והיא בדקה את הריאות+אוזניים והכל נקי ב"ה.
היא גם שקלה אותה, ויצאה 6.880 ק"ג (להזכיר, בת 6.5 חודשים),יוצא שלפי משקל זה עלתה רק 720 ג' מאז השקילה הקודמת בטיפת חלב, כשהייתה בת 4 חודשים ושבוע.
האם נשמע עלייה מספקת?הרופאה אמרה כי אין מה לדאוג-אומנם ירדה באחוזונים מ-50 ל-25, אבל עדיין בנורמה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה... - תגובה
נורית קליפר22/04/2011ממליצה להמשיך מעקב משקל אצל רופאת הילדים. הציפייה היא שעד גיל חצי שנה תינוק יכפיל את משקלו, ועד גיל שנה משקלו/ה יהיה כפול שלוש ממשקל הלידה.
תרגישו טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך
נשארתי בבית23/04/2011אז בגיל חצי שנה היא הכפילה את משקלה,שכן נולדה 3.236 ק"ג.
אני בהחלט אעקוב אחר משקלה,השאלה היא מה לעשות עם כמויות האוכל?לתת לה לאכול פשוט כמה שהיא אוכלת וזהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך - תגובה
נורית קליפר27/04/2011כן! כל עוד משקלה לא נפגע, אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!מיכל20/04/2011
בני הקטן בן 3 חודשים. הוא אוכל תלמ כמעט מההתחלה.לאחרונה קרו 2 דברים שעליהם אשמח את דעתכם:
1) עברנו מסימילאק למטרנה לפני שבוע כי היתה לו עצירות. נראה כי המטרנה מקלה לו על היציאות אבל נראה לי שהוא פולט יותר... הוא פולט גם מיד אחרי הארוחה ואפילו שלוש שעות אחרי הארוחה (מרקם של קוטג...). לפעמים הוא פולט גם מה שנראה כמו מים (???). בקיצור פולט הרבה... בכל מיני מרקמים. בביקור האחרון אצל הרופאה היא טענה שעולה יפה במשקל..
2) בני אף פעם לא אהב לעשות גרעפס אבל בחודש האחרון הוא ממש בוכה כאשר אני הופכת אותו לגרעפס (פעם באמצע הארוחה ופעם בסופה). אחרי שעושה גרפס ופולט הוא נירגע...
האם לדעתכן יש כאן בעייה? האם שתי הבעיות קשורות? עניין הפליטות מציק וקצת מדאיג- אשמח לעצתכם!!!! תודה
חג שמח- מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום! - תגובה
נורית קליפר22/04/2011הי מיכל,
בעניין הפליטות, יש תמ"ל בשם אנפמיל AR, שיש לו תוספת עמילן אורז ובכך אמור להפחית פליטות. התייעצי עם רופאת הילדים אם יש צורך במתן תמ"ל זה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב עיזים ודגנים מלאיםזואי20/04/2011
שלום,
בתי בת תשעה וחצי חודשים.
האם מומלץ לשלב בתזונתה בגיל זה אורז ופסטה מלאים ?
האם ניתן / מומלץ בגיל זה לשלב מוצרים כגון יוגורט על בסיס חלב עיזים (אלרגית לחלב פרה).
תודה וחג שמח,
זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב עיזים ודגנים מלאים - תגובה
נורית קליפר21/04/2011הי זואי,
לתינוק שאלרגי לחלב פרה אסור לשלב מוצרי חלב עזים/כבשים ללא התייעצות רופא שכן שסביר להניח שאלרגי גם למוצרים אלו. לגבי אורז ופסטה מלאים, אמנם יותר מזין אך גם מכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים העלולים לעכב ספיגה של מינרלים חיוניים. לכן, הגישי כמחצית ממנות הפחמימות ביום כדגנים מלאים, ואילו את השאר הגישי כדגנים לא מלאים.
לדוגמה - אם בצהריים את מגישה פסטה מלאה, בערב הגישי לחם לבן עם טחינה בניגוד ללחם מלא או ההפך
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 7 חודשיםנטע19/04/2011
בוקר טוב,
בתי בת 7 חודשים סובלת משלשולים כשבועיים, כל אוכל שהיא מכניסה כגון ירקות או פירות היא משלשלת, היינו אצל הרופאה שחושבת שזה וירוס ואמרה לנו לתת לה מי אורז עם מטרנה ללא לקטוז התחלנו לתת והורדנו את האוכל, ניסינו לתת לה גם דייסת אורז והיא גם הוציאה את זה. התינוקת מממשיכה לשלשל בתדירות נמוכה יותר, עשינו לה תרבית וקיבלנו תשובה שלילית לגבי החיידקים בצואה. אתמול ניסיתי ע"י הוראתה של הרופאה לתת לה עוף וקצת גזר מעוך והיא הוציאה את זה דרך הפה ובשלשול רב. עד עכשיו לא הייתה לנו שום בעיה התינוקת מקבלת ברזל 6 טיפות וויטמין d, היא חיובית ללא חום ואוכלת את המטרנה ואני גם נותנת לה מים מורתחים כי היא מאבדת הרבה דרך היציאות, אשמח לעזרה אני ממש בלחץ. החלפנו לה בהוראת הרופאה את האוכל לנוטרמיגן והיא ממשיכה לשלשל ולפלוט, חשוב לי לציין שלא נתנו לה את חיסון רוטה, האם יכול להיות וירוס בלי חום שקשור לחיסון זה?מה זה? ממה זה? האם זה יכול להיות שיניים או משהו במערכת העיכול? סה"כ עד עכשיו הכל היה בסדר היא הייתה אוכלת מטרנה אקסטרא קייר ומחית פירות וירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת 7 חודשים - תגובה
נורית קליפר20/04/2011הי נטע,
נושא זה מצריך מעקב רפואי צמוד, לכן קשה לי לנחש מהו הגורם לשלשולים במסגרת פורום זה. ממליצה להמשיך ולבדוק את העניין עד שהבעייה תיפתר.
המון בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהאכלת תינוקת בת חצי שנהדני17/04/2011
שלום לכולם
תינוקת בת חצי שנה ניזונה מבקבוק בלבד,זה זמן רב מסרבת לשתות,לוקח בערך שעתיים כל האכלה,שעה ראשונה מלווה בבכי,בשעה השניה שותה פחות או יותר.אנו חסרי אונים לנגד המצב. בעבר היו פליטות מרובות (כנראה ריפלוקס) שכרגע יותר התמעטו.
בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהאכלת תינוקת בת חצי שנה - תגובה
נורית קליפר22/04/2011הי דני,
המצב שאתה מתאר לא נשמע נורמלי, מאד ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים המטפל ולבדוק מהי הסיבה לבכי בזמן הארוחה. כמובן שמבחינתכם תודאו כי בתכם אכן רעבה בזמן הארוחות, שהפיטמה ממנה שותה מתאימה לקצב שבה אוכלת (לא איטי מידי ולא מהיר מידי) ושהטמפרטורה שהתמ"ל מוגש נוחה לה.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפגים שמקיאיםשרית17/04/2011
אני אמא לתאומים לפגים בני חמישה חודשים אשר נולדו בשבוע ה 33. התאומים ניזונו מיום הלידה בסימילאק נאושור ולפני חודש ניסיתי להוסיף דייסת מטרנה לנאושור. לאחרונה התאומים מקיאים לאחר כל ארוחה של סימילאק. לאחר בדיקת רופא התחלתי טיפול של אנהלציה ובודיקורט אך עדיין אן שיפור במצב. כמו כן התחלתי השבוע להאכיל את התאומים במנת פרות, אשר אחרי הפרות התאומים לא מקיאים. כרגע הפסקתי את הדייסות ע"מ לבדוק אולי זאת הסיבה להקאות.
בטיפת חלב נאמר לי לא להפסיק את תזונת הסימילאק ולא למהר עם ארוחות של פרות וירקות. שאלתי היא האם להמשיך בתזונת הפרות ולהוסיף גם ירקות כי רק לאחר תזונת הפרות התאומים לא מקיאים? וכיצד מגלים מה גורם לקטנטנים שלי להקיא כל הזמן?
אודה להתייחסותכם בהקדם
האמא המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפגים שמקיאים - תגובה
נורית קליפר22/04/2011הי שרית,
קשה לי לענות על שאלה זו במסגרת פורום שכזה. ממליצה להמשיך מעקב רפואי לבירור הסיבה להקאות וטיפול בהתאם.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרור מים רתוחים להכנת פורמולהאסף17/04/2011
עצות וטיפים יתקבלו בברכה :-)
אנחנו בכל פעם מחדש נתקלים באותה בעיה ... הילד רעב, אנחנו מרתיחים מים ואז .. נאלצים לחכות 8-10 דקות או להשתמש בכל מיני שיטות של אלכימאים מהמאה ה-18 לקרור המים כך שאפשר יהיה להכין את הפורמולה לילד.
מה אומרים בעלי הנסיון?
1. האם משתמשים ועד איזה גיל במים רתוחים?
2. איך מקררים מהר?
3.מה לגבי שימוש בתמי 4\מי עדן ולמינהם? משרד הבריאות אומר עד גיל שנה להרתיח באופן גורף. מה אתם עושים בפועל?
תודה על העזרה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
אמא17/04/2011שלום אסף,
מה שאני עושה זה מרתיחה את המים ושמה בקנקן לקירור ואז כשצריך להכין פורמולה יש לך מים רתוחים ומקוררים. אם אתם עושים את הפורמולה חמימה אז תרתיח את הקומקום ותערבב את המים מהקומקום עם המים מהקנקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד עצה מעולה
שירלי זוהר17/04/2011לי יש במטבח שני קומקומים. באחד מהם אני מרטיחה מים פעם ביום בד"כ בלילה אחרי שהוא הולך לישון. ואת הקומקום השני אני מרטיחה שוב ושוב, כל פעם שהוא צריך לאכול. ואז...זה מוכן בשניות. למשל כדי להכין כמות של 180. אני שמה מהקומקום שהתקרר בסביבות 120 מים רטוחים שהתקררו. ומוסיפה מהקומקום השני, מים שהרטחתי מיד כ- 60 מ"ל. יוצא חמים ונעים ומעולה!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרור מים רתוחים להכנת פורמולה - תגובה
נורית קליפר22/04/2011הי אסף,
1. מומלץ להרתיח מים עד גיל שנה
2. כדאי שתמיד יהיה קנקן מים רתוחים שהתקררו - אפשר לשמור במקרר ליממה ולחממם על ידי ערבוב תוספת מים רותחים (כמובן תמיד לבדוק טמפ תמ"ל לפני ההגשה)
3. בין אם מדובר בתמי 4/מי עדן עדיין מומלץ להרתיח עד גיל שנה
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדיה וטחינה גולמיתאלונה16/04/2011
הי,
ביתי בת שנתיים וחודשיים ושאלתי היא:
ממה שאני יודעת ארוחה משביעה מורכבת מחלבון פחממה, ירק ושומן.
האם להתייחס לטחינה גולמית ושקיה כחלבון או כשומן?
נגיד בארוחה שהיא לחם עם שקדיה /טחינה , תספיק רק תוספת ירק או שיהיה צורך גם בירק וגם בתוספת חלבונית בכדי ליצור שובע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדיה וטחינה גולמית - תגובה
נורית קליפר20/04/2011הי אלונה,
טחינה גולמית ושקדיה מכילים בעיקר שומן, אך גם חלבון ובשקדיה בשל הסוכר גם פחמימות. האם בתך תשבע מכריך עם טחינה וירקות? רק היא תוכל לענות על שאלה זו......את יכולה להוסיף ביצה קשה ובכך להגדיל את כמות החלבון בארוחה
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי עדןויק16/04/2011
הם ניתן לתת לתינוקות מי עדן בלי עגבלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי עדן - תגובה
נורית קליפר21/04/2011הי ויק,
לתינוקות שאינם אוכלים אוכל מוצק אסור להגיש מים בכלל, זה אף יכול להזיק. לתינוקות שכן אוכלים מזון מוצק, כדאי לשים לב שהמים אינם "משביעים" אותם ובכך תופסים מקום של הנקה/תמ"ל המכילים קלוריות וערכים תזונתיים רבים אחרים הדרושים להתפתחותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי עדן
ויק21/04/2011תודה על התשובה ? השאלה האם אפשר להכין תמ'ל על מי עדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי עדן - תגובה
נורית קליפר22/04/2011עד גיל שנה, חשוב להרתיח את המים, גם אם מדובר במי עדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבן 7 חודשיםמירב14/04/2011
שלום.
בני בן 7 חודשים.שוקל 8 ק"ג וגובהו 68 ס"מ (נכון לגיל חצי שנה).
אשמח לדעת אם התפריט והכמויות שאוכל מספיקות לו:
6 בבוקר: הנקה (רק חלב אם).
9:30: הנקה
10 בבוקר: רסק של 2 תפוחים, אגס (אני מאדה אותם והם קצת מתכווצים)קצת בננה, כפית של שקדייה/ חתיכה של אבוקדו, קצת מיץ תפוזים.
14:00 הנקה
15:30: ירקות מבושלים: גזר, קישוא,בטטה/דלעת (בערך 100 גרם)
גריסים/קינואה (50 גרם) בשר הודו (50 גרם).טוחנת הכל עם קצת מים מהמרק.
19:00: 2 כפות דייסת דגנים של מטרנה ב90 מ"ל מים עם כפית שקדייה.
19:30: הנקה.
האם צריך להוסיף עוד דברים? איזה קיטניות ודגנים אפשר לתת?
אני ממש מבולבלת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עליי..מחכה לתשובה.
מירב22/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב דילגתן עליי. אפשר תשובה בבקשה?
מירב26/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לבן 7 חודשים - תגובה
נורית קליפר27/04/2011הי מירב,
התפריט נראה מצוין לגילו, את יכולה להציע דגנים כמו: אורז, פסטה, גריסים, חיטה, דוחן, קינואה, ו/או קטניות: אפונה, גרגרי חומוס, עדשים ועוד. את יכולה לגוון עם סוגי הירקות/פירות - ככלל, כמה שיותר צבעים בתפריט כך מקבלים יותר ערכים תזונתיים. את יכולה גם להכין מרק עם בשר בקר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנהקטיה13/04/2011
בתי בת חצי שנה ניזונה מגיל חודשיים אך ורק בנוטרמיגן.
לאחרונה ניסינו להעביר אותה למטרנה צימחית בהמלצת רופאת ילדים אך ללא הצלחה. היא פשוט מסרבת לאכול.
כמו כן היום ניסינו להאכילה בסימילאק איזומיל(צימחי) אך התוצאה זהה לקודמת, מסרבת לאכול.
מה ניתן לעשות ומה הדרך הנכונה להחליף את התמ''ל.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים? אני נואשת...
קטיה14/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 4 חודשיםMe13/04/2011
בוקר אור,
היום היינו בטיפת חלב לקבלת חיסון גיל 4 חודשים...
בטיפת חלב נאמר לנו שכבר צריך לתת לתינוק טעימות מוצקות (פירות/ ירקות/ ביצה/ מרקים וכו')
האם זה הגיוני? אני יודעת שטעימות נותנים רק מגיל חצי שנה ורק ירקות ופירות.
ובכל שבוע נותנים את אותו הפרי/ ירק על מנת לראות שהתינוק לא אלרגי.
אודה לתשובתכם הדחופה בנושא, אני אמא חדשה וטריה וכל הנושא הזה חשוב לי.
תודה רבה יום טוב וחג שמח :-)
me* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן 4 חודשים - תגובה
נורית קליפר13/04/2011מדובר בהנחיות יחסית חדשות של משרד הבריאות, בהן אפשר להתחיל טעימות מגיל 4 חודשים. חשוב להדגיש שמדובר בטעימות!! כמות של 1-2 כפיות פעמיים ביום שניתנות לאחר בקבוק/הנקה ומטרתן היא חשיפה לטעמים שונים ולא הזנה. המזון הופך להיות מזון משלים רק מגיל חצי שנה ואז ניתן בהדרגה להחליף בקבוקים/הנקה בארוחות של מזון מוצק. לפי הנחיות אלו ניתן להגיש את כל המזונות במרקם חלק ודליל תחילה חוץ מחלב, מוצרי חלב ודבש. מוצרי חלב ניתן לשלב לאחר גיל תשעה חודשים ואילו חלב ודבש ניתן להגיש לאחר גיל שנה. את צודקת, גם בתקופת הטעימות כדאי להגיש כל מזון למספר ימים כדי לוודא שאין תגובה אלרגית.
את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בנך, כאשר יתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
Me13/04/2011נורית, תודה רבה לך על תשובתך המהירה והמפורטת :-).
שאלה נוספת לי אליך... הילד שלנו פולט המון... זה משהו שקיים אצלו מלידה.
הוא לא אובחן עם בעיית ריפלוקס (הוא לא בוכה/ הוא לא במצב של אי שקט או חוסר מנוחה).
בטיפת חלב ייעצו לנו להוסיף לתמ"ל (מטרנה) דייסה.
השאלה היא: האם אני אמורה להוסיף את הדייסה כל ארוחה/ לסירוגין בין הארוחות/ או רק בלילה?
מטרת הדייסה היא לא לגרום לתינוק לשינה מלאה וטובה אלא להפחית/ להעלים פליטות.
אודה לעזרתך, תשובתך בנושא.
תודה רבה
ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
Me14/04/2011נורית, תודה רבה לך על תשובתך המהירה והמפורטת :-).
שאלה נוספת לי אליך... הילד שלנו פולט המון... זה משהו שקיים אצלו מלידה.
הוא לא אובחן עם בעיית ריפלוקס (הוא לא בוכה/ הוא לא במצב של אי שקט או חוסר מנוחה).
בטיפת חלב ייעצו לנו להוסיף לתמ"ל (מטרנה) דייסה.
השאלה היא: האם אני אמורה להוסיף את הדייסה כל ארוחה/ לסירוגין בין הארוחות/ או רק בלילה?
מטרת הדייסה היא לא לגרום לתינוק לשינה מלאה וטובה אלא להפחית/ להעלים פליטות.
אודה לעזרתך, תשובתך בנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
נורית קליפר15/04/2011התייעצי עם רופא הילדים לגבי השימוש בתמ"ל אנפמיל AR, זהו תמ"ל עם תוספת עמילן אורז ואמור לגרום להפחתת הפליטות
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- תינוק בן שנהשירלי זוהר12/04/2011
שלום פורום יקר,
הבן שלי בן שנה וחודש. בשבועיים האחרוניים- סוף סוף אחריי נסיונות רבים, אוכל אוכל לא טחון- רק מרוסק במזלג. הוא כבר לא מסכים בשום אופן את המרק המרוסק.
עד היום היה אוכל מרק מרוסק עם עוף ובשר כ- 200-250 מ"ל, אבל כיום כשהתחיל לאכול לא טחון הוא אוכל הרבה הרבה הרבה פחות בכמות. כלומר, אוכל למשל כף פתיתים עם קציצה וכף ירקות מבושלים.. האף זה מספיק????? בכמות זה הרבה הרבה פחות מקודם.
כשהמרק היה טחון היתה כמות יותר גדולה של ירקות.
ואני חושבת שרעב אחריי שעתיים שלוש.
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי-
שירלי זוהר14/04/2011מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה- תינוק בן שנה - תגובה
נורית קליפר22/04/2011כמויות האוכל משתנות כל הזמן, לתינוקות בריאים יש בדר"כ מנגנון טבעי של רעב ושובע כך שהם יודעים הכי טוב את הכמות הדרושה להם. כל עוד בנך ממשיך להעלות במשקל באופן עקבי ושומר על מיקומו בעקומות הגדילה - אין סיבה לדאגה. להיות רעב שוב אחרי 2-3 שעות זה נורמלי, את יכולה להגיש לו ארוחת ביניים עד לארוחה הבאה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה שלמה לתינוק בן 6 חודשיםמירה11/04/2011
סיימנו טעימות ועוברים לארוחות.
איך יודעים מה הכמות שצריך לתת בהתחלה?
האם בננה שלמה נשמע לכן כבד מדי?
אני משתמשת בשיטת קוביות הקרח- כמה קוביות נראה לכן הגיוני שיהיו בארוחה בתור התחלה? (2-3?)
הקטנצ'יק מראה נכונות לאכול ומאוד נהנה מהעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
מירה12/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
מירה15/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)