מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבשרון יוסף24/07/2011
שלום,
בתי בת השנתיים אוהבת את דגני הבוקר פיטנס עם חלב, האם ניתן להתייחס לזה כארוחת בוקר מזינה? (אינה שותה בקבוק ואין לה תיאבון לדברים אחרים בבוקר)
שאלה נוספת: ברצוני להחליף את חלב הפרה בחלב העיזים, כיוון ששמעתי שהוא הרבה יותר בריא. האם ידוע לכם מה טעמו של חלב עיזים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב - תגובה
יעל משיח ארזי24/07/2011שרון שלום, דגני בוקר שלא מכילים כמויות גדולות של סוכר (ניתן לראות בסימון התזונתי איזה חלק מהמפחמימות מהווים הסוכרים) בתוספת חלב הם יופי של ארוחת בוקר : שילוב של פחמימה ומוצרי חלב. לגבי סוג החלב, אם לבתך אין רגישות ללקטוז (סוכר החלב ) אין בכך כל בעייה ואין צורך לעבור לחלב עיזים, אבל אפשר לנסות כדי לגוון ולבדוק אם הטעם מוצא חן בעיניה, כמו כל מזון טעם זה עיניין של טעם :)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא נכון!
ליעל24/07/2011מוצרי חלב הם ממש לא יופי של ארוחת בוקר!
תעשיית החלב מטעה את הציבור בנוגע לתרומת החלב לבריאות האדם והצורך שלו בו!
"מאחורי מחקרים המשבחים את תרומתם הבריאותית של מוצרי החלב עומדים מממנים בעלי אינטרס ברור. גורמים מסחריים כמועצת החלב, תנובה, שטראוס ורבים נוספים מתפרנסים מתעשייה זו היטב, אבל על השיווק של מוצרי חלב כבריאים יש הרבה ביקורת".
לינק לכתבה שפורסמה בוואלה (וכתבה אחת ממנהלות הפורום):
http://health.walla.co.il/?w=/5015/1829539* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא נכון! - תגובה
יעל משיח ארזי24/07/2011אכן קיים ויכוח לגבי טיב מוצרי החלב והשפעתם על הבריאות. מוצרי חלב הינם עדיין מקור מצויין לסידן וחלבון, אך מי שחש כי מוצרי החלב גורמים לו לחוש ברע יש דרכים אחרות לקבל את הסידן ומוצרי חלב עיזים יכולים לשמש תחליף. התזונה הקלינית המערבית עדיין טוענת באמצעות מחקרים קליניים כי מוצרי חלב הם חלק מתזונה מלאה ובריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 חודשים- לא רוצה לאכולמרינה24/07/2011
תינוק שלי בן 9 חודשים, בשבוע אחרון פתאום לא רוצה לאכול אוכל מוצק מכפית. כאילו שיש לו איזה בעיה בראש, רק ראה אותי או מטפלת עם כפית, סוגר שיניים ולא נותן להכניס לפה ומסובב ראש. הוא מרגיש טוב ומאוד שמח, משחק יפה. אני עדיין מניקה כמה פעמים, כשאני חוזרת מעבודה בשעה 16:00 ולפני שינה ב20:00 וגם בלילה ב24.00. ובלילה לפעמים קצת הנקה יותר להרגעה מאשר לאוכל כי הוא לא לוקח מוצץ. ילד מפותח טוב במשקל טוב. עד לפני שבוע היה אוכל טוב, הייתי נותנת לו בבוקר דייסות מטרנה עם פרי או חלמון ואבוקדו וקצת גבינה לבנה, בצהריים מרק בשר/ דג טחון עם ירקות. כל פעם דייסה אחרת ומרק אחר. אני ממש לא יודעת למה הוא לא רוצה לאכול מכפית, לינוק הוא כן רוצה וגם עם אני אתן לו ביד לחם או מלפפון הוא יוכל. אז בעיה רק עם כפית. יש לציין שמבקבוק הוא גם לא שותה. לא רוצה, כשהייתי שואבת חלב הוא היה שותה מבקבוק ומטרנה ומים הוא לא מוכן לשתות מבקבוק. מה לעשות? חייבת עזרה דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 חודשים- לא רוצה לאכול - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/07/2011שלום לך מרינה,
אין סיבה להילחץ, תינוקות משתנים כל הזמן, וסביר להניח שגם זה ישתנה.
כעת הניחי לו עם הכפית. או שתנסי לגוון לו את התזונה במזונות אחרים? אולי פשוט נמאס לו.
לגבי ארוחת הבוקר הייתי מורידה את הגבינה והחלמון אין סיבה לתת אותם. זה עודף חלבון מיותר. לגבי הדייסה עדיף דייסה ביתית מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל ולא דייסת איסטנט מאבקה. הדייסה עם פרי וממרח שקדייה/אבוקדו זה מעולה ומספק.
לגבי מרק אני ממליצה לא לתת כל יום דג או בשר אלא רק 2-3 בשבוע והשאר לשלב קטניות ודגנים כמו קינואה עם אפונה, או שעועית מאש עם אורז מלא, או עדשים עם בורגול וכן הלאה.
אם לא מדובר על טעמים אז פשוט תעשי לו הפסקה עם הכפית, ואחרי שבועיים תחזרי לנסות שוב.
הכי חשוב שתראי לו דוגמה טובה למזון בריא. אם הוא יראה אותך אוכלת סביר להניח שיבקש גם לטעום בהמשך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתה בבוקר ובערבמאיר24/07/2011
שלום רב
האם זה רע/טוב/לא נורא לתינוקת בת יותר משנה לאכול חביתה (מביצה אחת) בבוקר ובערב
כולל ירקות ,גבינה וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתה בבוקר ובערב - תגובה
יעל משיח ארזי24/07/2011מאיר שלום, מעל גיל שנה ביתך יכולה לאכול הכל, במידה וביתך אוכלת בנוסף לביצה מנה חלבונית נוספת כמו עוף / בשר בארוחה אחרת, אין סיבה לאכול יותר מביצה אחת ביום. אין בכך נזק אך מומלץ לגוון למשל עם טונה ולא להגזים עם כמות הביצים (יותר מביצה ביום).
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11 חודשיםטלי23/07/2011
שלום, בני בן 11 חודשים, יונק מספר פעמים במהלך הלילה, ביום יונק כפעמיים. החל מגיל 5 חודשים אני מנסה לחשוף אותו למגוון מאכלים. הוא אוכל במהלך היום מעדן ודייסת קוואקר, מנשנש מעט ביסקוויטים ופריכיות אורז (לא ממש אוכל). לא אוהב פירות וירקות, מרקים למיניהם, טחינה/שקדיה. באופן כללי נהנה לשחק עם אוכל אצבעות, מנסה להכניס לפה, אך בקושי לועס ויורק את המזון החוצה (לא נראה שהוא מנסה ללעוס, הוא יותר מוצץ את המזון, אך אינו מתוסכל מזה). אני מעוניינת להפסיק להניקו בקרוב, אך מודאגת כי ברור לי שכעת לא מקבל מספיק תזונה ללא ההנקה. אשמח לעצה, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 11 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/07/2011שלום טלי,
מדוע הוא לא אוהב פירות וירקות? בדרך כלל תינוקות אוהבים מה שנותנים להם במיוחד אם גם המשפחה (ההורים) אוהבים לאכול בריא. כי ילדים אוכלים מה שההורים שלהם אוכלים.
אני ממליצה לא לוותר, ולהמשיך לנסות במגוון אופציות וגיוונים לתת פירות וירקות. זה חיוני לבריאות תקינה.
לגבי מעדן - ממליצה להוריד מהתפריט - מיותר ועשיר בסוכר.
וההמלצה הכי חשובה, לאור העובדה שבנך עדיין לא ניזון מתזונה מספיק מגוונת ועשירה איני ממליצה לך להפסיק להניק. מכיוון שזה מקור חשוב ביותר לחיזוק מערכת החיסון שלו.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לתמ"ל לילד בן שנה וארבעהקונצי23/07/2011
שלום,
בני בן שנה וארבעה חודשים. לפני כשבוע וחצי הפסיק לאכול סימילאק שהיינו נותנים לו בבוקר ובערב לפני השינה. ככה, פתאום. בלי התראה מוקדמת...
בבוקר אנו נותנים לו קורנפלקס קלוגס רגיל עם חלב ובערב מנסים שיאכל ארוחת ערב מספקת (ביצה, גבינה, פרוסת לחם, ירקות), רק שלא תמיד אוכל מספיק (לדעתי, לפחות).
לפני כחודשיים נולד לו אח קטן, ואני חוששת שאולי זה קשור לזה שהוא רואה אותו אוכל בקבוק חלב (אני לא מניקה), ובעקבות כך החליט שלא מתאים לו.
היו כמה מקרים שהוא ראה שאני מכינה בקבוק לקטן ורץ מהר לאזור האוכל שלו והתאכזב מאוד כשראה שזה לא עבורו (במהלך היום) ... כאב לי הלב אבל הסברנו לו איכשהו....
שאלתי היא - האם תקין בגילו לאכול קורנפלקס עם חלב בבוקר כל יום? הוא מאוד אוהב את זה. האם יש תחליפים אחרים לבוקר? עליי לציין שהוא מתעורר כל יום בסביבות 05:30, כך שלא נראה לי מתאים שיאכל פרוסה או ירקות וכדומה.
אשמח לחוות דעת בנושא.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לתמ"ל לילד בן שנה וארבעה - תגובה
איילת בר23/07/2011שלום קונצ',
ראשית מזל טוב על הולדת האח החדש!
לגבי הקורנפלקס לא ממליצה לתת כל בוקר אך מכיוון שכ"כ אוהב ממליצה לשדרג אותו.
לתת אותו על בסיס חלב סויה או שקדים ואת הקורנפלקס לתת מסוג קוואקרס - על בסיס שיבולת שועל ומופחת סוכר. - מגיע באריזה כחולה או חומה (עם קינמון).
תחליפים:
ניתן לתת דייסות בבוקר עם כפית גם על בסיס שיבולת שועל, סולת וכדומה.
כריך אבוקדו - לא חייב לתת ירקות חתוכים על הבוקר אם לא מתאים לך.
כריך שקדיה או טחינה גולמית עם סילן - ילדים מאוד אוהבים.
תוכלי להכין לו שק פירות על בסיס יוגורט.
ומידי פעם את הקורנפלקס האהוב. -בתזונת ילדים ובכלל רצוי מאוד לגוון.
לגבי זה שהפסיק לשתות בקבוק יכול להיות קשורלתינוק וגם יכול להיות שלא...
הוא כבר בגיל שאוכל הכל ולכן אין צורך לדאוג.
כהשלמה ממליצה לתת לו חלב אורז , שקדים, סויה, שיבולת שועל בכוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!!!!
קונצי24/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל 0 לבני 9 חודש. בוצע ספירת דםיהושע23/07/2011
לי יש טלסימיה. כל המשפחה שלי אנמית. שני התאומים בני 9 חודש אנמיים..לאחרונה בדקתי לבן שלי הברזל ברמה של 10 כשהמינימום הוא 40. אני נותן להם 10 טיפות ברזל. כף טחינה. בשר שניהם מסרבים לעת עתה. התחלתי לתת להם ברוקולי מאודה. מה עוד אפשר לתת להם ע"מ שהברזל יעלה בגוף?
לשנהיהם בעקבות דרישת טיפת חלב בוצע ספירת דם כשהיו בני 4 חודש ואז התגלה שהם אנמיים..ועכשיו בגלל שהילד היה חולה בוצע לו ספירת דם שאז התברר לי שהטיפות ברזל לא שיפרו את מאזן הברזל שלו. רמת הברזל שלו עומדת על 10 כשהטווח הוא 40-100* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל 0 לבני 9 חודש. בוצע ספירת דם - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין23/07/2011יהושע שלום
שאלתך כבר נענתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 11 חודשים עדיין קם בלילהאור22/07/2011
שלום בני בן 11 חודשים עדיין מתעורר בלילה , לפעמים בשביל אוכל לפעמים לא רוצה לאכול.ניזון רב היום ממטרנה עם דייסה. שאלתי היא כמה פעמים הוא צריך לאכול? האם יתכן שקם בלילה כיוון שלא אוכל מספיק במהלך היום? בד"כ אוכל בלילב ב3:30 , ב 7:00 ב12:00(ירקות ועוף) ,16:30, 20:00.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 11 חודשים עדיין קם בלילה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין23/07/2011שלום אור,
בגיל 11 חודשים בנך כבר צריך לאכול לפחות 2 ארוחות מוצקות ביום.
למשל: בוקר מנת פרי עם כפית שקדייה או אבוקדו.
צהריים: מרק ירקות עם דגן וקטניה כמו אפונה וקינואה.
ואם בוקר היתפספס או צהריים ניתן לתת דייסה ביתית בערב.
עד כה בנך לא טעם / אכל מזון מוצק בכלל? אשמח אם תעני לי על שאלה זו.
בנוגע לדייסות שאת מוסיפה לתחליף החלב. זה לא אמור להיות בכל ארוחה אלא רק 2 פעמים ביום וגם לא כל יום את אותו הדייסה, אלא גיוון בסוגי הדגנים. יום שיבולת שועל, יום אורז, יום סולת, וכן הלאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- בן 11 חודשים מתעורר בלילה
אור23/07/2011תודה רבה על תשובתך המהירה
הוא אוכל בצהרים עוף וירקות טחונים.
בשאר הזמן בעיקר מטרנה מעורבבת עם כפית דייסה של דגנים מעורבים של מטרנה.
בתשובתך לא אמרת בצהרים -לתת עוף . למה? האם מזיק? ומה הכוונה בנושא שקדיה? מה זה? ואיזה מנת פריי מומלצת בבוקר?
תודה רבה על תשובתך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה11 חודשים עדיין קם בלילה - תגובה
יעל משיח ארזי24/07/2011עינבר שלום, לפי מה שכתבת קם בלילה לא רק כדי לאכול, יכול להיות שמדובר רק ברצון לתשומת לב וחיבוק. האם חזרת לעבודה לאחרונה? עם מי נמצא רוב היום?
בשלב זה צריך לצרוך כ900 קלוריות שמורכבות ממוצרי חלב (2 מנות), כוס פרי, כוס ירק, כ50 גר' פחמימות וכ-50 גר' עוף/ הודו/ בשר וכמובן שומנים בריאים : טחינה / שמן / אבוקדו
אם עולה במשקל כמו שצריך אין מה לדאוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לאוכל אצבעותקרן22/07/2011
היי,
הנני במצב מאוד מתסכל. ביתי בת 10 חודשים. עד לא מזמן אכלה פירות מטחונים ומרק טחון, ביסקוויטים (מעט מאוד)..
לאחרונה שמתי לב שהיא לא לועסת אלא בולעת ישר את האוכל ולפי כך, מכיוון שהתחתי לטחון פחות את האוכל היא פיתחה רפלקס הקאה (כלומר מנסה לבלוע למרות המרקם השונה, לא לועסת) ואז אחרי כמה נסיונות כושלים כאלה היא לא רוצה יותר לאכול!!! מדובר בפחות מחצי מנה שהיתה אוכלת כשהיה טחון דק.
בנוסף שמתי לב, שפרוסת לחם שאני מגישה לה/בייבי ביס/מלפפון- היא חוקרת תוך כדי ביסים קטנים ונדמה שאפילו סוג של לעיסות קטנות (אי אפשר לדעת כיוון שזה נמס בפה...)-שם אין השתנקות ורפלקס.כלומר, פה נדמה לי שהיא כן עושה את הפעולה. אבל הבעיה יהא עם הכמויות (הקטנות). וגם עם כך שנוצר לה קיבעון" לבלוע בלי ללעובס כל מה שמהכפית...
השאלההיא איך לגרום לה לאכול יותר מהאוכל המוגש לה בכפית וללעוס אותו.
כמובן שאני מחקה ומדגימה לה איך ללעוס מולה-אך חוץ מלהצחיק אותה זה לא עושה כלום...
אני קצת מתחילה להתייאש כי אני מרגישה שכל היום הפך להיות סביב האוכל, שלא כמו פעם שאכלה ארוחות מסודרות ומלאות כל 3-4 שעות. עכשיו כל 2.5 שעות בערך רעבה.............
מה לעשות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לאוכל אצבעות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/07/2011שלום קרן,
אני לא רואה סיבה לדאוג. בגיל 10 חודשים זה עדיין מוקדם לצפות ללעיסה. המשיכי לטחון את האוכל. כך הוא יתעכל גם יותר מכיוון ושאין לה עדיין שיניים טוחנות.
לאט לאט זה יסתדר, לאחר גיל שנה אם יש בעיה תפני אלי שוב.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת מאד מעניין הטעימותחגה22/07/2011
ביתי בת כמעט 5 חודשים התחלתי לתת לה לטעום במשך כשבוע וחצי גזר, טחינה, תפוח אדמה, קישוא (בנפרד וטחונים) אתמול התחלתי לערבב את הירקות ולתת לה. מתי אני צריכה לתת לה לאכול את זה ובאיזו כמות. האם זה אמור להחליף את המנת סימילאק של אותה שעה? כשאני מתחילה לתת לה טעימות נוספות של פירות זה במקום המרק ירקות או בנוסף רק בשעה אחרת של היום?
הייתי שמחה שתעשו לי סדר בנושא מתי איך מה וכמה להאכיל אותה.
דרך אגב, היא אוכלת כל שלוש שעות תחליף חלב כשבין ארוחה לארוחה היא ישנה כמעט תמיד בין חצי שעה לשעה (מתעוררת בדרך כלל לאוכל).
תודה רבה. חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
חגה22/07/2011שכחתי לציין שהיא ממש מתלהבת מכל עניין האוכל. כשהיא רואה אותי אוכלת היא מתחילה להראות התלהבות (יכול להיות או שאני מדמיינת?) ולבכות שהיא רוצה וכשאני נותנת לה לאכול את האוכל שלה היא ממש רוצה עוד ועוד ועוד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/07/2011מצויין, רק קחי בחשבון שזה יכול להישתנות (תינוקות משתנים כל הזמן). אל תלחצי מזה אם זה יגיע זה גם יעבור.
תשמחי שהיא אוהבת אוכל, רק תדאגי לתת דוגמה לתזונה מאוזנת ובריאה כי ילדים בסופו של דבר אוכלים מה שיש בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת מאד מעניין הטעימות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/07/2011שלום חגית,
בגיל הזה מזון מוצק לא אמור להחליף תחליף חלב.
יש להציע כמות קטנה (1-3 כפיות) במהלך היום של מגוון פירות וירקות.
רק לאחר גיל חצי שנה ניתן להחליף ארוחה שלמה אך גם אז זה לא בטוח יקרה מכיוון שגיל צעיר מאד, ולא כל תינוק מוכן לכך.
אני ממליצה להיות קשובה לביתך, ולחוש מתי זה הזמן הנכון עבורה.
בעוד חודש תוכלי לחזור עם שאלתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת ברזל שואפת ל0 תאומים בני 9 חודשיהושע21/07/2011
לי יש טלסימיה. כל המשפחה שלי אנמית. שני התאומים בני 9 חודש אנמיים..לאחרונה בדרתי לבן שלי הברזל ברמה של 10 כשהמינימום הוא 40. אני נותן להם 10 טיפות ברזל. כף טחינה. בשר שניהם מסרבים לעת עתה. התחלתי לתת להם ברוקולי מאודה. מה עוד אפשר לתת להם ע"מ שהברזל יעלה בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת ברזל שואפת ל0 תאומים בני 9 חודש - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/07/2011שלום יהושע,
כיצד אתה יודע שיש להם חסר בברזל? האם ביצעת בדיקת דם?
בדרך כלל ספירת דם מבצעים רק בגיל שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת מתן מזון מוצקרינת21/07/2011
שלום רב,
בני בקרוב בן 6 חודשים. החל מגיל 4 חודשים התחלתי עם טעימות של מזון שונה ( לפי המלצת אחות בטיפת חלב). עכשיו אני מעט מבולבלת לגבי נושא של התחלת מתן מזון מוצק. יש לי כמה שאלות:
1. מהי כמות האוכל שממנה מתחילים ?
2. כל כמה זמן מעלים את המנה היומית?
3. תוך כמה זמן אני מגיעה לכמות מומלצת לגיל 6 חודשים?
4. ממה מתחילים: ירקות, דייסות, פירות?
5. האם אפשר להתחיל לתת בו זמנית ירקות , פירות ודייסות?
6. אם אני נותנת כל פעם ירק או פרי מסוג אחד אז כמה זמו אני עושה את זה ומתי מוסיפה ירק אחר( שבוע, שבועיים? ) ואם הילד כבר התרגל לקישוא למשל, אני יכולה להמשיך לתת אותו ולהוסיף לדוגמה גזר?
7. האם מותר לתת כרובית מגיל חצי שנה ובכלל מהן הירקות שמהן מתחילים ובאיזה סדר?
מצטערת על כמות השאלות. תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דילגתם על השאלה שלי? אודה
רינת21/07/2011מאוד לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלת מתן מזון מוצק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/07/2011שלום רינת,
גיל שישה חודשים לטעמי עדיין מאד צעיר על מנת לתת כמויות אוכל גדולות. אך בהחלט ניתן להתחיל להציע (אלא רק לא לצפות לכמויות גדולות שיחליפו מנות חלב).
1. מתחילים להציע כמו בטעימות 1-3 ארוחות ביום כל פעם משהו אחר, כמה שהתינוק רוצה תתני לו.
2. מעלים את כמות המנה לפי דרישת התינוק.
3. הכמות המומלצת היא לא שטנץ, כאמור אני מציעה להתייחס לבנך פרטנית.
4. מתחילים מהכל, ניתן להציע את הכל פירות, ירקות, דגנים מלאים (במרק או כדייסה), קטניות (במרק), טחינה משקדים משומשום מגרעיני דלעת מגרעיני חמניה, חלב צמחי כמו שקדים, אורז מלא, ושיבולת שועל.
5. היני ממליצה לקנות טיפות B12 ולתת פעמיים בשבוע (ויטמין שחסר לרב האוכלוסייה וכדאי לתת אותו על מנת למנוע את החסר.
6. בתהליך הטעימות היית צריכה לבדוק אלרגיות ולתת כל פעם פרי /ירק אחר ולחכות מספר ימים. כעת בשלב זה אם כבר עברת את שלב האלרגיות את יכולה לערבב סוגים.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 חודשים לא מוכן לאכול אוכל טחוןאמא ל 221/07/2011
שלום רב,
בני בן 9 חודשים ולאחרונה מסרב לאכול אוכן טחון או מעוך, ניסיתי למעוך את האוכל גס יותר אבל הוא לא מעוניין לאכול בכפית, רק חתיכות ומעדיף לבד בעצמו.
אין לי בעיה עם הליכלוך וכל מה שבא יחד עם זה, הבעיה היא שהוא עדיין לא מספיק מנוסה בעניין הכנסת החתיכות לפה מה שאומר שחלק נכבד מהאוכל מוצא את עצמו על הרצפה או בכיסא אוכל מאחורי הגב :-).
מה לעשות במצב כזה? מה הכמות שהוא אמור לאכול? לא קצת מוקדם להפסיק לאכול אוכל טחון?
משקל וגובה תקינים לגילו (72 ס"מ משקל 8.300 ק"ג)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 חודשים לא מוכן לאכול אוכל טחון - תגובה
איילת בר21/07/2011שלום אמא ל- 2
רצוי לתת מזון טחון עד גיל שנה ולהעלות את המרקם בהדרגה בשנה הראשונה.
חשוב לציין שכל ילד מתפתח אחרת ומגיב למזון בצורה שונה.
תנסי לשלב בין כפית לאוכל על מגש - תגישי לו את המזון חתוך על המגש ובמקביל תנסי לתת לו אוכל טחון או מעוך בכפית.
במידה וממש מסרב תגישי לו את הארוחה בכמויות קטנות יחסית - תגישי כף של מזון על המגש וכל ביס שלוקח תוסיפי ביס נוסף כך תמנעי את כמויות האוכל שנופלות ותוכלי לעזור לו לאכול.
למרות שאין מנוס מכך וזה חלק מהעניין - תינוק שאוכל לבד יוצר המון בלאגן וזה בסדר.
מבחינת כמויות מאמינה שאוכל כמה שצריך אין צורך לדאוג.
בטח משלים עם התמ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אמא ל 223/07/2011זה מה שאני מנסה לעשות, לשים לו משהו על המגש ובין לבין "לדחוף" כפית לפה, אמשיך ככה, תודה על העזרה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
איילת בר23/07/2011בשמחה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמ"ל- מופנה לכולם. מנסיונכםחיים20/07/2011
שלום רב,
בני בן שנה. בימים האחרונים מסרב לאכול תמ"ל. מצליחים להאכיל אותו רק כאשר כמעט רדום. כאשר ער מסרב בתוקף. האם ייתכן שבגיל זה הוא החליט שהספיק לו? לא מוקדם מידיי?
אשמח לכול התייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תמ"ל- מופנה לכולם. מנסיונכם - תגובה
איילת בר21/07/2011שלום חיים,
כמו בהנקה טבעית כך גם מבקבוק. ישנם ילדים שגומלים עצמם מבקבוק לבד.
אם ילדך אוכל כבר הכל וחשוף לכל אבות המזון אין בעיה לא לתת תמ"ל בגיל זה.
ניתן לתת חלב צמחי בכוס מסוג סויה, אורז, שקדים, קוואקר - לגוון בסוגים.
חשוב לשמור על תזונה מאוזנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מבקבוק לבן שנה ו-4?מעיין19/07/2011
שלום. בני בן שנה ו-4 חודשים. הוא מקבל בקבוק פעמיים ביום - אחד לפני השינה, והשני כאשר הוא מתעורר באמצע הלילה. אני מעוניינת לגמול אותו מהרגלים אלו, השאלה שלי האם זה בסדר לגילו לא לאכול יותר דייסות או שרצוי להמשיך? דייסות בכפית הוא אף פעם לא אהב לאכול. במשך היום הוא נמצא בגן ולמרות שהגננת אומרת שהוא אכל טוב אי אפשר באמת לדעת... בערב לא תמיד אוכל הרבה. בכלל, הוא אוהב לאכול ארוחות קטנות ותכופות יותר.
יש לציין שהוא עדיין מקבל טיפות ברזל בגלל מחסור ושבשקילה האחרונה בגיל שנה הוא היה באחוזון 18. האם הדייסות משלימות לו את החוסרים? במשך היום לא דורש בקבוק ואם אני אתן לו דייסה כשמתעורר אז לא יאכל ארוחת בוקר.
אני בהתלבטויות.... בבקשה עזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מבקבוק לבן שנה ו-4? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין20/07/2011שלום מעיין,
ארוחות קטנות ותכופות זה מעולה. זו הדרך הכי טובה ונכונה לאכול.
כמה מחסור בברזל היה לו? מה ערך ההמוגלובין בדם?
הדייסות לא משלימות את החסרים, הן רק עוזרות לתיגבור. אם התזונה הכללית מגוונת ובריאה אין סיבה לחסרים תזונתיים.
אם את רוצה להחליף את התחליף חלב בבוקר ובערב ניתן לתת חלב צמחי כמו אורז מלא, שיבולת שועל, שקדים, סויה. וכל פעם לגוון בסוג החלב.
אם את רוצה התייחסות ספציפית למזון שהוא אוכל אנא כיתבי לי את התפריט המסודר שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודש יונק ויורקזיוה19/07/2011
בני בן שנה וחודש יונק מלא. לא מוכן שיאכילו אותו מכפית. אוכל בשמחה מוצקים מכל סוג ומין. ויורק הכל. לדעתי נכנס פנימה אולי 10% ממה שאוכל.קקי רק כל יומיים שלושה ולרוב כמו של יונקים.אין דחייה אוסירוב להכניס לפה הכל. פשוט יורק את המזון ללאחר לעיסה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחודש יונק ויורק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין20/07/2011אנא כיתבי לי כמה פעמים הוא יונק ביום, והאם הוא שותה מספיק מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)