פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• במבה
    אמא
    01/02/2011

שלום רב,

יש לי ילד בן שנה וחודש, אני מאוד מאוד מקפידה על תזונה טובה ועשירה.
    מעיון ברכיבי הבמבה איני רואה בעיה במתן במבה לתינוק, תקנו אותי בבקשה אם אני טועה.

[רכיבי הבמבה: בוטנים (49%), תירס, שמנים מהצומח, מלח, ויטמינים (C, B3, E, B1, B6, A, B12 וחומצה פולית), ברזל].

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    במבה

הוספת תגובה

• במבה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    02/02/2011

באופן עקרוני מרכיבי הבמבה הם בריאים (זה הוא המסר שמעביר היצרן לקהל הצרכנים ורבים נוטים להאמין למסרים הפרסומיים) אך חשוב לזכור שמדובר בחטיף בוטנים מעובד שמכיל כמויות לא מבוטלות של נתרן אותו מומלץ להפחית ככל האפשר (כמות הנתרן היומית המומלצת לפעוטות בגיל 1-3 היא 400 מ"ג ליום) כמעט כל מזון שאנו אוכלים מכיל נתרן במיוחד אם מדובר במזון מוכן .
    את יכולה לתת לבנך במבה מדי פעם במהלך השבוע אבל לא מומלץ ע"ב יומי קבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה בלילה
    קארין
    01/02/2011

היי... הנסיכה שלי בת שנה וכמעט חודשיים עד לפני שבוע היא הייתה ישנה לילה שלם ( חוץ ממוצץ שנופל...) נולדה 3.850 ונמצאת היום בנורמה של המקשל והגובה והתפתחות בכלל... כרגע היא בשלבים הראשונים של עמידה וצעדים לבד... בשבוע האחרון נראה שהילדה רעבה !! היא אוכלת ב 7 וחצי - 8 בערה סימילאק 240CC עם תוספת דייסה בבקבוק וכמעט מסיימת אותו, ואז בסביבות 3 בבוקר קמה בבכי ולא רוצה מים ולא רוצה ידיים רק אוכל מרגיע אותה (180CC ללא דייסה) אח"כ מתעוררת ב 6 וחצי ואוכלת עוד 150CC בערך ... מה לעשות? אני מפחדת מהרגל מגונה של אכילה בלילה ....
    תודה !!

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בלילה

הוספת תגובה

• אכילה בלילה - תגובה

איילת מרטין
    01/02/2011

שלום קארין.
    האם הילדה אוכלת מזון מוצק מהתפריט המשפחתי (יושבת איתכם לשולחן בארוחת ערב)? מתי הולכת לישון?
    האם יש שינוי בהרגלי צריכת מזון גם במהלך שעות היום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכלה בלילה

קארין
    02/02/2011

האמת שאתמול לאחר חיפושים רבים והתייעצות עם אימהות אחרות הכנו לה ארוחת ערב ( ביצה מקושקשת פרוסה עם גבינה לבנה , ירקות) היא אכלה אותה בהתלהות רבה ולאחר כשעה ( מקלחת ועוד קצת משחקים) הכנתי לה בקבוק עם תוספת דייסה, היא אכלה 120CC ובסביות 23:00 נתתי לה את השאר - מתוך שינה והיא אכלה הכל, לשמחתי היא התעוררה ב 06:00 , השאלה האים זה נכון לתת לה את שאר הבקבוק - עוד 120CC?
    תודה שוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכלה בלילה - תגובה

איילת מרטין
    02/02/2011

האכלה מתוך שינה אינה מומלצת שכן פוגעת בויסות מנגנון הרעב והשובע ולדעתי גם אינה מכבדת את הילד/ה. אני שמחה שהילדה אכלה בהנאה ארוחת ערב וממליצה להקפיד על ישיבה משותפת לארוחה סביב השולחן המשפחתי..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות וירקות עם קליפה
    רבקה
    01/02/2011

שלום,
    בתי בת 7 חודשים מקבלת רסק של מרק ירקות עם הקליפה (קישואים למשל) ובלי קליפה (בטטה, תפו"א וכו')

האם את הפירות, שהבנתי שמרסקים ללא בישול, מותר לרסק עם הקליפה?

לקביעת תור
    סגירה
    פירות וירקות עם קליפה

הוספת תגובה

• פירות וירקות עם קליפה - תגובה

איילת מרטין
    01/02/2011

ניתן לרסק פירות עם הקליפה אך שימי לב שמתקבל מרקם חלק או בהתאם למרקם שביתך יכולה לבלוע. בנוסף, ייתכן ויהיה צורך בתוספת גדולה יותר של מים לטחינת הפירות (בטחינת תפוח למשל). בגיל זה מומלץ לתת שני פירות הטחונים בנפרד לארוחה ראשונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    מאיה
    01/02/2011

שלום,
    בני בן 10 חודשים, יונק ואוכל מוצקים, שמעתי שחשוב לתת אומגה 3 כתוסף לצורך התפתחות המוח, אשמח לשמוע דעתך בעניין.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• אומגה 3 - תגובה

איילת מרטין
    01/02/2011

אומגה 3 אכן חשובה לצורך ההתפתחות המוחית. מאחר ומדובר בפעוט יונק הוא מקבל אומגה 3 דרך חלב האם. הרכב חומצות השומן בחלב האם מושפע מהתזונה שאת צורכת ועל כן באפשרותך להעשיר תזונתך באומגה 3 (דרך המזון או כתוסף). בנוסף את יכולה לנסות להציע לו מזונות עשירים באומגה 3 (סרדינים, דג סלמון אפוי למשל).
    עד גיל שנה התוספים אשר יש לתת לילד הם ויטמין D וברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב סוגי תצ"ל שונים לבת 3.5 חודשי
    shira
    30/01/2011

שלום. האם מותר לשלב בין סוגי תמ"ל שונים? אני חשבתי לשלב על מנת למנוע מצב שאם אחד טועה בתרכובת, יש גיבוי מסוג אחר (ולהימנע מהנזק כגון פרשת רמדיה). האם אני מפספסת כאן משהו? בתודה

הוספת תגובה

• שילוב סוגי תצ"ל שונים לבת 3.5 חודשי - תגובה

נורית קליפר
    31/01/2011

הי שירה,

לא צריכה להיות בעיה. רק כדאי להגיש תחילה כל אחד בנפרד ולוודא שמגיבה להם טוב.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 חודשים
    אודליה
    30/01/2011

בני בן 9 חודשים. הוא יונק ואוכל בקבוק שאוב וסימילאק כשאני בעבודה חצי יום. חוץ מזה הוא טועם מכל הארוחות שלנו, אוכל לפעמים חצי בננה, לפעמים יוגורט, אבל האוכל המוצק הוא לא ארוחה מסודרת.
    איך אני גורמת לזה להיות ארוחה מסודרת שתחליף ארוחת בקבוק?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• תגידי, את הולכת לטיפת חלב?

שירלי זוהר
    30/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורית
    29/01/2011

שלום, התינוק שלנו בן 10 חודשים מסרב לשתות חלב מכול חברה ניסינו סימילאק, מטרנה ואופטימיל. אוכל ממש מעט מוצקים באחוזון 3 במשקל. מדי פעם מסכים תחליף חלב וגם אז 50 מיל'. מה לעשות?? האם אפשר להוסיף סוכר ענבים? הוספתי מעט דייסה בשביל הטעם וזה
    פשוט לא עזר. בבקשה תשובה תודה אורית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

נורית קליפר
    31/01/2011

הי אורית,

לא ממליצה להמתיק, אבל כן ממליצה לבדוק את הסיבה לסירוב האכילה, את ציינת שמסרב לבקבוקים אך גם אינו אוכל מוצקים, אם ככה ממה התפריט שלו מורכב? האם נולד באחוזון 3? חשוב לפנות לייעוץ אצל רופא הילדים המטפל או דיאטנית קופ"ח.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קווקר
    לימור
    29/01/2011

מה ההבדל בין קווקר דק לעבה למהיר הכנה
    ומה מהם הכי בריא

לקביעת תור
    סגירה
    קווקר

הוספת תגובה

• מקפיצה

לימור
    31/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קווקר - תגובה

ליהי סופרין
    01/02/2011

קווקאר הוא בעצם שיבולת שועל, וצורת הגריסה שלו נותנת לו את שמו דק עבה או אינסטנט ככל שהוא גרוס דק יותר כך הוא מהיר הכנה יותר
    שיבולת שועל גרוסה דק אם כי עדיף לא לאבקה בהחלט מזינה ומתאימה לתינוקות ופעוטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות חשובות - תודה מראש
    דניאלה
    29/01/2011

שלום
    בני בן כמעט 9 חודשים (שבוע הבא)
    נולד 2.700 ובגיל 8 וחצי ח' שקל 7.5
    עד גיל 7 וחצי חודשים ניזון מהנקה בלבד וניסיונות מוצקים שהצליחו לפעמים יותר ולפעמים פחות
    מגיל 8 וחצי חודשים הוא ניזון תמל ומאז 10 ימים הוא מוכן לאכול מרק עם בשר כל יום (תפו תפו)
    פירות הוא מסרב כבר כמה חודשים לאכול...
    מאז הגמילה הוא אוכל 4 ארוחות תמל (בדכ בין 110-130 מ"ל) וארוחת מרק 150-180
    את הבקבוק לפני שינה אני מסמיכה עם דייסה
    הוא גם אוכל 1-2 בקבוקים בלילה

1האם זה תקין?
    2.מגיל 9 חודשים ניתן להוסיף מוצרי חלב- אילו מוצרים בדיוק?
    3וגם ניתן להוסיף ביצה?
    4האם הוא יכול לאכול ביצה, לחם וכו ללא שינים?

תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות חשובות - תודה מראש

הוספת תגובה

• שאלות חשובות - תודה מראש - תגובה

נורית קליפר
    31/01/2011

הי דניאלה,

1. בעקרון כן, אך הייתי ממליצה להוסיף יותר אוכל מוצק על חשבון הבקבוקים, כך שלקראת גיל שנה להגיש רק בקבוק בבוקר ובערב
    2. כן, גבינה לבנה, יוגורט לבן, קוטג', אם יכול מבחינת מרקם - גבינה צהובה
    3. כן - מבושלת היטב ובמרקם המתאים.
    4. הגישי לו את מזונות אלה במרקם המתאים. אם מתקשה - ניתן להגיש פיסות דקות ורכות של לחם וביצה טחונה היטב.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אך יש עוד שאלה

דניאלה
    31/01/2011

אילו ארוחות מוצקים נתן להוסיף(מעבר למרק) אם הילד לא מוכן לאכול פירות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודש לא אוהב מוצקים
    יוקה
    28/01/2011

שלום רב
    בני בן שנה וחודש לא מוכן לאכול מוצקים,אני מנסה לחתוך בצורת אוכל אצבעות בערך כל דבר,הוא בקושי מסכים להכניס לפה ואז פשוט יורק כל ביס שהוא נותן.יש כמה מרקים בודדים שהוא מוכן לאכול אם הם בצורת מחית,כמו מרק עוף .הוא אוכל דייסה ויוגורטים בלי בעיה,הוא גם אוכל בצורה יפה עוגיה מבלי לירוק אותה ונותן ביסים,אבל פירות בשום צורה לא רוצה,גם לא אורז או פסטה או כל דבר שאפשר להכין לו.
    יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לגרום לו להתחיל אוכל מוצק בצורה תקינה?
    תודה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודש לא אוהב מוצקים - תגובה

נורית קליפר
    31/01/2011

הי יוקה,
    ממליצה לך לפנות לדיאטנית או רופא הילדים המטפל, אשר יוכלו להפנות אותך לאיש המקצוע המתאים במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנוטרמיגן לתמל חלבי
    דנה
    27/01/2011

שלום,
    בני בן 5 חודשים, ניזון מגיל 3 שבועות מנוטרמיגן עקב כאבי בטן ,גזים והתפתלויות (לא אלרגיה).
    חשבתי עכשיו להתחיל להעביר אותו לתמל רגיל משעברו החודשים הקשים.
    ניסיתי 3 ימים לתת קצת מטרנה בשילוב עם נוטרמיגן (שילבתי את שניהם באותו בקבוק) הוא התפתל בלילה מכאבי בטן ובכה המון עם גזים....
    ניסית יומיים כאלה גם עם סימילאק ושוב בכה בלילה....
    האם להתייאש ולנסות מאוחר יותר? אני מרגישה שאני מכאיבה לא ללא סיבה...
    האם ניתן פשוט להישאר עם נוטרמיגן שלא מתוך אלרגיה וזה עדיין נותן לו את כל מה שהוא זקוק לו?
    האם לנסות לפחות לתת בקבוק אחד חלבי ביום?
    יש שיטה מסויימת?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מנוטרמיגן לתמל חלבי

הוספת תגובה

• מנוטרמיגן לתמל חלבי - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    27/01/2011

נוטרימיגן היא פורמולה מפורקת ולכן היא קלה יותר לעיכול. כך שמערכת העיכול אינה צריכה להתאמץ כדי לעכל אותה. באופן עקרוני ההתוויות לשימוש בה הן:
    אלרגיה או אי סבילות לחלבון חלב פרה
    אלרגיה לחלבון סויה
    אטופיק דרמטטיטיס הנובעים מאלרגיה לחלב פרה
    אי סבילות ללקטוז או פרוקטוז (שנמצאים בתמ"ל רגיל)
    ציינת שבנך אינו אלרגי האם עשית לו בדיקת אלרגיה ?
    ייתכן ויש לו אי סבילות ללקטוז שהיא הגורם לכאבי הבטן כשהוא ניזון מתמ"ל רגיל .
    לכן , אני ממליצה שתפני לגסטרואנטרולוג ילדים או לרופא הילדים ותבקשי ממנו לעשות בדיקה כדי לשלול אי סבילות ללקטוז .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה בגיל שנה
    שרית
    27/01/2011

שלום רב,
    ביתי בת שנה בדיוק.
    בבדיקת ספירת דם שביצענו יצא המוגלובין 9.5.
    הילידה לצערי בררנית מאד באוכל ולא מסכימה לאכול כל דבר.
    במהלך היום היא במעון, שם הארוחות קבועות-
    ארוחת בוקר חלבית (חביתה, גבינה לבנה, לחם)-מסכימה לאכול רק מעט גבינה וזהו.
    ארוחת צהריים צמחונית (ירקות, תוספת כגון קוסקוס וכו', דגים או טופו)- אם יש קציצת דג באותו היום מסכימה לאכול, אם לא- מסכימה לאכול רק כמה כפיות ספורות של ירקות.
    ארוחת מנחה- פירות מרוסקים (אוהבת, מסכימה לאכול כקערית).
    בבית- אני מנסה להשלים לה את הבשר שלא מקבלת במעון אבל הבררנית הקטנה לא מוכנה כמעט לכלום, לא עוף ולא בשר. פעם "ב" היא מסכימה לטעום רבע קציצה במקרה הטוב.
    הדברים שהיא כן אוהבת לאכול- פירות, אבוקדו, מעדני חלב מתוקים, קוטג' ועוגות.
    אני מרגישה שאני מנסה להלחם בטחנות רוח. בסה"כ אין לי הרבה שעות איתה ביום כי היא חוזרת מהגן ב- 4 אחה"צ והולכת לישון ב-7.
    בגן הארוחות קבועות ואני מסופקת עד כמה מנסים איתה.
    אשמח להמלצות מה עושים..
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה בגיל שנה

הוספת תגובה

• תוספת

שרית
    27/01/2011

שכחתי לציין שהיא שותה 2 בקבוקי סימילאק ביום (בוקר+ערב) 180 -120 cc.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה בגיל שנה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    27/01/2011

אכן בשר (בקר או הודו אדום) הם בעלי תכולת הברזל הגבוהה ביותר ולכן מומלץ מאוד לנסות ולשלבם בתפריט ע"ב יומי. ישנם מזונות נוספים למשל : טחינה משומשום מלא , קטניות (לסוגיהם השונים) גם הם מכילים כמויות יפות של ברזל רק שברזל זה פחות זמין לספיגה. ודורש לספיגה יעילה סביבה חומצית (למשל לטחינה ניתן להוסיף מיץ לימון).
    ציינת שבתך בררנית מאוד באוכל - מה שהייתי מציעה לך הוא לא להתייאש ובשעות שהיא בבית להמשיך לחשוף אותה למגוון רחב ככל האפשר של מזונות , כך יגדל הסיכוי שהיא תטעם מהם ותלמד לאהוב אותם.
    יחד עם זאת חשוב להדגיש שבמצב של אנמיה, קשה מאוד להשלים את המחסור בברזל רק באמצעות המזון. לכן, אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו בנוגע למתן תוספת ברזל כדי להשלים את החסרים.
    ייתכן מאוד "שחוסר התאבון" שלה הוא פועל יוצא מכך מהאנמיה (שגורמת לחוסר תאבון). וברגע שערכי הברזל יחזרו לנורמה גם מידת התאבון שלה תשתפר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות לתינוק
    נתנאלה
    27/01/2011

שלום לכול הצוות,

בני בן ארבעה וחצי חודשים ניזון מסימילאק אדוונס. סבל מגזים מאוד קשים וקיבל סימיקול שסייע מעט. כעת יש לו עדיין גזים אך התקפות הכאב כמעט ונעלמו. העניין הוא שמלפני חודשיים בערך הוא נותן יציאות רק אחת ל-4 ימים ובד"כ קשות ומלוות בכאבים. הרופא טוען שמצב זה לא נחשב לעצירות וכי אין כרגע מה לעשות. כמו כן נתבקשנו להתחיל עם טעימות והאחות אמרה שאולי מיץ עגבניות יוכל לסייע
    שאלותי הן:
    1. לאור המצב האם לנסות להחליף תמ"ל בשלב זה ואם כן האם זה לא יעשה נזק כולשהוא
    2. האם ניתן לתת מיץ עגבניות על בסיס יומיומי ללא קשר לטעימות ואם כן באיזו כמות? כמה פעמים ביום? ומתי להפסיק?
    3. האם ניתן בשלב זה לתת מיץ שזיפים או לשים את המים שהושרו בהם שזיפים כחלק מהמים של התמ"ל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות לתינוק

הוספת תגובה

• עצירות לתינוק - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    27/01/2011

בהתייחס לשאלתך בנוגע להחלפת התמ"ל את יכולה לנסות להחליף תמ"ל - ייתכן וזה יעזור. את יכולה להיות רגועה הדבר לא יגרום לנזק.
    בנוגע למיץ עגבניות אני מציעה שתתחילי בטעימה של כפית ביום ובהדרגה תעלי בכמות כך שתוכלי לשלב זאת בכל ארוחה כחלק מהארוחה. מיץ עגבניות הוא מזון טבעי כך שאם את רואה שהוא מקל על התסמינים איני רואה סיבה להפסיק את יכולה להמשיך ולתת לו אותו.
    בנוגע למים שהושרו בהם שזיפים את יכולה להוסיף אותם כחלק מהמים של התמ"ל , הדבר עשוי לשפר את המצב. כמו כן את יכולה להתחיל גם בטעימות של אגסים ותפוחים (גם הם מכילים סורביטול שהוא החומר שמשפיע על מערכת העיכול ומסייע במניעת עצירות).
    בנוסף, גם דייסות קוואקר ושיפון עשויות לעזור.
    במידה ואינך מסופקת מהתשובה שנתן לך הרופא את יכולה לפנות ולקבל חוות דעת נוספת מרופא גסטרואנטרולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם על השאלה שלי.. פליז תשובה
    אורית
    27/01/2011

שלום,
    בני בן 7.5 חודשים. לא מוכן לאכול טחונים כלל וכלל. התחלתי כבר עם טעימות מגיל 4 חודשים , לא ממש בתדירות יומיומית וכל פעם זה לווה או בהקאה או בבכי וחוסר רצון, עד עכשיו אני מנסה לתת לומרק טחון או פרות (לפעמים גרבר) והוא ממש לא בעניין עדיין.
    אציין שהוא לא בעל תיאבון רב, גם את מנות החלב שלו הוא לא מסיים - משעה 7:00 ועד 16:00 הוא אוכל 3 ארוחות של 120 מ"ל בקושי, לאחר מכן יונק יניקות קצרות אולי פעמיים
    כמובן שבהתאם לאכילה המועטה, הוא ירד שני אחוזונים כעת הוא במינוס 3
    (נולד במשקל יפה של 3330)
    אני ממש מודאגת ולא יודעת כבר מה לעשות, אשמח לעיצה, גם בעניין הטחונים וגם בעניין המשקל

הוספת תגובה

• דילגתם על השאלה שלי.. פליז תשובה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    27/01/2011

אכילת מוצקים הינה תהליך והדבר תלוי במידת הבשלות של התינוק ולכן משתנה מתינוק לתינוק. מהתרשמותי מהדברים שאת מתארת ובמיוחד בהתחשב בעובדה שבנת ירד באחוזוני המשקל אני מציעה שתפני לייעוץ מקצועי אצל דיאטנית המתמחה בתזונת ילדים. במקביל אני מציעה שתבקשי להתייעץ עם קלינאית תקשורת שתשלול בעיה אורגנית שבגללה הילד מסרב לאכול מוצקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס ואנפמיל
    גלעד
    26/01/2011

שלום, בננו עידן בן 3.5 חודשים ושוקל (בלי עין הרע) 7 ק"ג. ניזון בעיקר מתחליף סימילאק טופ 1. התחיל בשבועות האחרונים להגיב באי נחת בעיקר אחרי האוכל - תחושת כבדות, שיהוקים רבים, אצבעות בפה ובכי ללא כל רצון מבחינתו לשתף פעולה ולהגיב לדברים (בימים האחרונים גם התחיל לאכול פחות ולא ממש בוכה לאוכל).בשבועות הראשונים ניזון ממטרנה ועבר בהמלצת רופא לסימילאק לאחר שסבל מגזים נוראיים (שנרגעו בינתיים). אמרנו היום לרופא המשפחה שאנו חוששים מאפשרות של ריפלוקס והוא המליץ לנו על "אנפמיל 1 AR ליפיל אבקה" - היות ואנו חוששים ממשהו שאנו לא מכירים , רצינו לדעת האם לדעתכן המוצר הנ"ל מומלץ ? ומתי, אם בכלל, ניתן יהיה להבחין בשיפור?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס ואנפמיל

הוספת תגובה

• ריפלוקס ואנפמיל - תגובה

נורית קליפר
    27/01/2011

הי גלעד,

בעקרון אין שום בעיה עם המוצר. זה בסה"כ תמ"ל עם תוספת של עמילן אורז אשר אמור למנוע פליטות. האם בנך סובל מפליטות?
    אפשר לראות שיפור מיידי במידה ואכן תמ"ל זה יפתור את הבעייה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא רגוע...

גלעד
    01/02/2011

תודה נורית, נתחלנו לתת את האנפמיל מלפני ארבעה ימים אך עדיין אנו לא מבחינים בשינוי משמעותי - חוסר הנוחות נמשך בעיקר בשעות אחר הצהריים עם ריבוי ידיים בפה וצווחות. עידן לא סבל מפליטות מוגברות אלא מחשש שמדובר בריפלוקס סמוי המתבטא בצרבות וכד'.
    כיצד את מייעצת לנו להמשיך ?
    תודה רבה
    גלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא רגוע... - תגובה

נורית קליפר
    01/02/2011

הי גלעד,

יש דרכים שונות לטפל בריפלוקס ולכן כדאי לפנות לרופא הילדים המטפל או אפילו לגסטרו ילדים. ישנן תרופות שרופאי ילדים רושמים לטיפול בריפלוקס כדוגמת זנטק, בכל מקרה ייעוץ רפואי מומלץ בשלב זה להפחתת אי הנוחות.

תרגישו טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה