מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 3 חודשיםמודאגת08/01/2011
שלום,
בני בן 3 חודשיים שוקל 6.5 ק"ג גובה 62
אוכל 4 ארוחות ביום כל 3.5 עד 4 שעות
עד לפני שבועיים אכל 180 ס"מק וכבר שבועים אוכל 220 סמ"ק תמיד בסוף ארוחה הוא בוכה ודורש עוד אוכל ואחרי דקה בערך נרגע (הוא פולט רק כשהוא על הבטן )
האם רצוי להגדיל את כמות האוכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 חודשים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני10/01/2011מבחינת עקומת המשקל והגובה המדדים תקינים.
לא ממש ברור משאלתך האם לאחר מתן התוספת הוא פולט ? במידה וזה המצב יתכן שהבכי שלו בסוף הארוחה נובע מלחץ שיש לו במערכת העיכול שגורם לו לכאב שבעקבותיו מתרחשת פליטה כשבעצם הוא אינו רעב אלא הכאב מציק לו.
אני מציעה שתעשי לו מעט הפסקות בזמן הארוחה ותבדקי את הנושא.במידה והוא עדיין רעב תוכלי לראות זאת בתגובותיו. בכל מקרה, אפשרי לו לאכול ולווסת בעצמו את הכמות הנחוצה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעדנים לתינוקדלית08/01/2011
בני בן 8.5 חודשים, מתי כדאי להתחיל לתת מעדנים וגבינות? הכוונה היא לגבינות סקי לדוגמא 3%-5%? אילו מעדנים מומלצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעדנים לתינוק - תגובה
נורית קליפר09/01/2011הי דלית,
מגיל 9 חודשים אפשר להוסיף מוצרי חלב לתפריט (חלב רק אחרי גיל שנה) בעיקרון אפשר לתתכל גבינה או יוגורט שיכול להתמודד עם המרקם שלהם. ממליצה לא להגיש מעדנים ממותקים. אפשר להגיש יוגורט לבן או גבינה לבנה ולהמתיק עם פרי טחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חודשים שמסרב פתאום לתמ"לשירי08/01/2011
הי,
בני הקטן יהיה בן 7 חודשים ב-11/01/. הוא כבר אוכל אוכל מוצק מגיל 4 חודשים, התחלנו עם טעימות ראינו כי טוב והמשכנו.
עד לפני שבוע/שבועיים התזונה שלו היתה מורכבת מ:
כשהיה קם בקבוק סימילאק 240 CC (לא תמיד מסיים הכל), אחר כך ארוחה הבאה היה אוכל מנת פירות, אחריה ארוחה הבאה בקבוק 240 CC גם לא היה מסיים תמיד הכל, ארוחה הבאה ירקות/ירקות+עוף טחון. ולבסוף בערב לפני השינה בקבוק סימילאק+מעט דייסה.
הבעייה התחילה לפני כשבוע/שבועיים שהוא פתאום התחיל לסרב לבקבוק הסימילאק שלו. הוא אוכל אולי 60 CC וזהו מעדיף לאכול רק את המוצקים הבעיה היא שבטיפת חלב אמרו לנו שהוא צריך לפחות 3בקבוקים ביום וכיום אם זה מגיע לאחד אני יכולה להגיד תודה.
האם זו תופעה מוכרת? מתינוק חייכן ורגוע הוא פתאום התחיל להיות יותר עצבני ובוכה הרבה ורוצה רק ידיים. אני ממש לא יודעת מה הסיבה שהוא פתאום הפסיק לאהוב את הסימילאק.
מה עושים עכשיו? הרי תינוק בגילו צריך את התמ"ל כדי להשלים את כמות הקלוריות והוויטמינים היומית שלו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתיע לציין שמבחינת גובה ומשקל הוא
שירי08/01/2011נמצא באחוזון 50 ומתפתח בצורה נהדרת. הוא עשה חיסון של גיל חצי שנה לפני יומיים אך אני חייבת לציין שהבעיה התחילה עוד לפני החיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 7 חודשים שמסרב פתאום לתמ"ל - תגובה
נורית קליפר09/01/2011הי שירי,
כל עוד קצב העלייה במשקל וההתפתחות שלו לא נפגעים, אז אין סיבהלדאגה. יש תקופות שיש ירידה בכמויות המזון/תמ"ל והן נורמליות. אך חשוב לעקוב, אם זה יימשך וגם התנהגותו תהייה לא רגועה כפי שתארת, כדאי להתייעץ עם רופא. זה יכול להיות אפילו קשור לצמיחת שיניים.....אבל תמיד כדאי לבדוק.
זכרי שתינוק בריא, בדר"כ בעל מנגנון רעב ושובע בריאים ויודע לווסת לעצמו את כמויות המזון הדרושות לו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודב רבה על תשובתך יש לי תוספת קטנה
שירי09/01/2011את המזון המוצק הוא אוכל ללא כל בעיה, כך שלא נראה לי שיש לו בעיה בתאבון, הבעיה היא ספציפית עם התמ"ל. אני כל כך רוצה להימנע מלקחת אותו לרופא בגלל ריבוי הפניות עכשיו בשל שפעת החזירים ודומיה... ממש מוזר לי שפתאום הוא החליט שהוא לא רוצה יותר תמ"ל אלא רק אוכל של "גדולים". אני אתן לזה מספר ימים נוספים בשאיפה שזה ישתנה, אולי באמת צומחת לו שן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנעמימיכל07/01/2011
שלום
בתי בת השנה וחודשיים מסרבת לשתות מים
ניסיתי תחליפים כגון מיץ שקדים מדולל, תה מוחלש, 1/2 כפית דבש
כלום לא עזר
ימים שלמים אינה שותה מים !!! !!!!
מה עושים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי - תגובה
נעמי ברזילי-תאני10/01/2011אם מדובר בעונת החורף הדבר פחות נורא. חשוב לזכור שגם המזון עצמו מכיל נוזלים (פירות, ירקות, מרק, התמ"ל במידה והיא עדיין ניזונה ממנו). מה שחשוב הוא שתמשיכי לעודד אותה לשתות מים ולא מומלץ להרגיל אותה לטעמים (את יכולה לתת לה דוגמה אישית בכך שתראה אותך שותה ותעירי את תשומת ליבה לכך). אולי במקום בבקבוק תעברי לכוס עם קשית, אולי זה יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת ערב לתינוקת בת 5 וחצי חודשיםחלי07/01/2011
מה אפשר לתת לתינוקת בת 5 וחצי חודשים ארוחת ערב חוץ מסימילאק?
האם אפשר להתחיל עם מעדנים?
ומה אפשר לתת לה לאכול בגיל כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב לתינוקת בת 5 וחצי חודשים - תגובה
נורית קליפר09/01/2011הי חלי,
מוצרי חלב אפשר להוסיף לתפריט רק אחרי גיל 9 חודשים.
את יכולה להתחיל לשלב טעימות - התחילי עם 1-2 כפיות של פירות או ירקות טחונים למרקם חלק. הגישי כל פרי/ירק או כל מזון חדש בנפרד במשך יומיים שלושה בכדי לוודא שאין תגובה כלשהי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן שנהאביבה06/01/2011
שלום רב ! בני בן שנה ואוכל מוצקים , כמעט הכל למעט דבש שעוד לא ניסיתי.בבוקר אוכל פירות אח"כ ירקות עם עוף או בשר , לאחר מכן פרוסה עם גבינה או מעדן.ובערב אני "תקועה" . לפעמים מוכן לאכול קצת עגבניה או פתיתים עם חלב ( אני משלימה עם בקבוק תמ"ל לאחר מכן.אך יש לציין שבמשך היום לא רוצה תמ"ל).
האם יש לכם עוד רעיונות מה אפשר לתת לילד בגיל שנה בערב לפני השינה?( מלבד התמ"ל ). תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבן שנה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני06/01/2011את יכולה להכין לו דייסה ע"ב דגנים (שיבולת שועל/דוחן/סולת) + פרי מרוסק + ממרח שקדיה /אגוזים טחונים. אפשרות נוספת היא פרוסת לחם (מומלץ מקמח מלא/שיפון) + ממרח אבוקדו עם ביצה או ממרח טחינה/חומוס עם ביצה וירקות .
את יכולה להכין לו חביתה ולשלב בה דגנים וגבינה. או אפילו דג בתנור -חשוב שתבחרי פילה דג (למשל סלמון) ללא עצמות ותפוררי אותו לפני שאת מגישה לו אותו כדי לוודא שאין בו עצמות) בנוסף את יכולה להכין לו תבשיל עם קטניות למשל : מג'דרה (אורז +עדשים).
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 פעמים התעלמתן ממנימיכל06/01/2011
שלום שוב
לא עניתן לי בנושא העדר רצון לשתות מיים (ו/או תחליפי מים בריאים) - ראו שאלתי מלמטה.
בנוסף, אצל בתי ירידה בתאבון עד כדי חשש לגדילתה !
היא מקבלת גוון ואפילו הסחת דעת (אחרת אינה אוכלת)
איך ניתן להעלות את התאבון שלה , שלא בתכשירים הנמכרים בבתי טבע ...
האם יש דרך בטוחה יותר ?
ולגבי שאלת המשקל - היא בינתיים עולה במשקל
הבעיה היא שאין לה תאבון
תודה מראש
מקווה לתשובה הפעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 פעמים התעלמתן ממני - תגובה
נעמי ברזילי-תאני06/01/2011ציינת שבתך עולה במשקל וזה מדד לכך שהיא אוכלת עפ"י צרכיה כך שאין לך סיבה לדאוג. למרות, שנראה לך שהיא סובלת מחוסר תאבון . המשיכי לנהל מעקב אחר המשקל והגובה . אם היא שומרת על אותם אחוזונים זה תקין. לא מומלץ להאכיל אותה דרך הסחות דעת ומשחקים. תינוקות נולדים עם מנגנון רעב-שובע בריא ויודעים לווסת את כמות המזון הנדרשת להם.
בנוגע לחוסר הרצון לשתות מים - לא מצאתי את השאלה למטה לכן אין לי מספיק מידע כדי להתייחס אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת ארבעה חודשיםדיאנה06/01/2011
שלום רב,
יש לי תינוקת בת ארבעה חודשים.. משקל 7.780, גובה 63.
עד לאחרונה הייתה אוכלת אינפמיל 240 לארוחה ללא בעיה.. ארבע ארוחות ביממה.
לאחרונה, היא החלה לאכול 180, לסיים בקושי גם את זה. ולא לרצות לאכול יותר. היא נרדמת ולאחר שעה מתעוררת ורוצה עוד לאכול. אני משתדלת להאריך לפחות שלוש שעות בין ארוחה לארוחה,, אך מה שיוצא בסוף הוא תינוקת לא רגועה לחלוטין. ניסיתי הכל ואני לא יודעת כבר מה לעשות.
היא אוכלת פעם ביומיים מרק של ירקות כתומים ואוהבת את זה מאוד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת ארבעה חודשים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני06/01/2011בתך נמצאת באחוזון 95 במשקל ובאחוזון 75 בגובה. האם היא נולדה באחוזונים אלו ? ייתכן שאת מפרשת את הבכי שלה בצורה לא נכונה (אולי היא אינה זקוקה למזון כשהיא מתעוררת, ייתכן ומשהו אחר מציק לה ואת מפרשת זאת כרעב) אם את מזהה בוודאות שהיא מראה סימני רעב-אין צורך "למשוך" אותה ולהמתין 3 שעות בין ארוחה לארוחה אפשרי לה לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דיאנה12/01/2011תודה רבה על תשובתך..
היא נולדה לאחוזון הגבוה.. במשקל 3.930 בלידה בשבוע 42 לידת ואקום.
היא עושה בעיות עם אכילה ממש מהיום הראשון שהבאנו אותה הביתה.. היא אוכלת אינפמיל כרגע. בוודאות רעב, אני פשוט הבנתי שלא טוב לתת מתי שהיא רוצה כיוון שכך הכיבה פועלת ללא הפסק וזה לא טוב. האם בכל זאת לא למשוך אותה בשעות.?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לתינוקת בת 4 חודשים
נעמי12/01/2011דיאנה שלום רב, מהתרשמותי מדברייך מדובר בבעיה שהתחילה כבר בימים הראשונים. , אם הבעיה מטרידה אותך חבל למשוך זאת. לכן, אני מציעה שתפני לייעוץ מקצועי מסודר בו יהיה ניתן לצפות באופן ההאכלה של את בתך ולהדריך אותך כיצד עליך לנהוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשים בלי תאבוןאירית06/01/2011
בני בן 8 חודשים וכמעט תמיד חסר תאבון. עד עתה שומר על אחוזון 10-25 מגיל 3 חודשים. הוא אוכל נורא מעט וגם שותה מעט מטרנה. יש תקופות שזה משתפר מעט אבל עכשיו כבר שבוע וחצי נמצא בתקופה שאוכל נורא נורא מעט .
האם מנסיונך יש ילדים שפשוט זקוקים למעט אוכל או שמדובר בבעיה מסויימת?
כדאי לבצע בדיקות דם רק כדי לראות שהכל בסדר?
כמו כן, האם יש תוספי תזונה שניתן לתת חוץ מהברזל כדי לעזור לעידוד התאבון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8 חודשים בלי תאבון - תגובה
נורית קליפר06/01/2011הי אירית,
יש תינוקות שאוכלים יותר ויש כאלו שאוכלים פחות. מה שחשוב לבדוק זה את קצב העלייה במשקל וההתפתחות. מנסיוני, יש ילדים שמאז ומתמיד אוכלים כמויות מזעריות וגדלים יפה. אבל......מאד חשוב לשלול כל עניין רפואי ולוודא שאכן מדובר בתאבון קטן ותו לא.
מכיוון שבלתי אפשרי לבדוק ולטפל דרך פורום שכזה ממליצה לפנות לרופא הילדים ולהתייעץ, הוא יוכל להנחות אותך אם יש צורך בבדיקות דם או כל הפנייה אחרת בנושא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית אוכל מוצקאורלי05/01/2011
שלום,
בני בן שנה ושלוש. עד לא מזמן אכל יפה הכל, בצורה טחונה ובצורה גסה.
היו לו כמה ימים חסרי תיאבון שכמעט ולא אכל בהם ועכשיו חזר לו התיאבון, הוא אוכל יפה אבל רק אוכל שהוא טחון ממש. ביצה מקושקשת , למשל, שלפני כן אכל יפה הוא כבר לא רוצה. הוא לוקח ביס ומוציא אותו מיד.
האם זו תופעה נפוצה?
מה יכולות להיות הסיבות לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית אוכל מוצק - תגובה
נורית קליפר06/01/2011הי אורלי,
ייתכן וצומחות לו השיניים ואוכל טחון מקל עליו את האכילה. הסבירות היא שתוך מספר ימים יחזור לאכול כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוצק לבת 11 חודשיםren05/01/2011
שלום, בתי ינקה מלא עד גיל 8 חודשים שאז הסכימה לשתות מבקבוק בגיל חצי שנה התחלתי עם חשיפה למוצקים אך עד היום רוב הארוחות הן סימילאק, היא די מסרבת לכפית ( ניסיתי כל מיני ) בעיקר אני מאכילה אותה עם הידיים היא גם רוצה לבד אך זה לוקח זמן רב והרוב לא מגיע לפה. ארוחת מוצקים מסתכמת בערך בכף. ואז אני משלימה עם בקבוק . היא טועמת כמעט הכל : שניצל, קציצה, פסטה , איטריות, אורז , תפו"א גזר בטטה קישוא דלעת פירות קצת יותר קשה בעיקר תפוח וקצת בננה . היא אוכלת כל 3 - 3.5 שעות ,בלילה היא מתעוררת פעם אחת לבקבוק בערך ב 2 עד 7 בבוקר.
איך לעבות את הארוחות והאם כדאי טחון ולהאכיל מבקבוק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה
ren05/01/2011גזר מבושל - הייתכן שבצואה אראה חתיכות קטנות של גזר שלא התעכלו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל מוצק לבת 11 חודשים - תגובה
נורית קליפר06/01/2011לא ממליצה לטחון את האוכל לבקבוק. בתך כבר בגיל שהיא יכולה לאכול בידיה אוכל אצבעות. שתפי איתה פעולה, תני לה לאכול ותוך כדי הגישי לה כפית או ביס מזון ובכך תעזרי לה להגדיל את נפח הארוחה. נראה שהיא פתוחה לטעום ונהנית לאכול
חשוב!! לא להגיש בקבוק עם תום הארוחה. כל עוד יחכה לבתך בקבוק סימילאק בתום הארוחה היא גם לא תתאמץ לאכול מן המוצקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ren06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אכילה. דחוףףףףףףףףףףנטליה04/01/2011
שלום, בתי בת 3 חודשים ושבועיים אוכלת מבקבוק ללא הנקה מגיל חודש וחצי.הייתה תקופה שעברנו לאוכל צמחי כי חשדנו שיש רגישות לחלבון חלב פרה אך בסוף גילינו שאין לה רגישות וחזרנו למה שהייתה רגילה לאכול: "אופטימיל".תמיד הכל היה בסדר רק שלאחרונה היא עושה לנו קטעים עם האוכל:
כבר בתחילת האכלה (שהיא מאוד רעבה) עושה תנועות עם הראש, מאהר מאוד מימין לשמאל ואפוך, יוצאת מהפיטמה אחורה, מתחילה לצרוח ואני חושבת שזה גרפס שרוצה לעשות אז כבר מההתחלה עושה לה גרפס.חוזרים לאכול אחרי כמה דקות ועוד פעם אותו סיעוט.זה לא שהיא לא רוצה לאכול כי ברגע שאני לוקחת את הבקבוק היא צורכת שרוצה עוד ובסוף אני ממשיכה להאכיל אותה והיא כבר לא בולעת אלה מוציאה הכל החוצה.היא אוכלת בדרך כלל 180 מ"ל.אשמח לתשובה כי מדאיג אותי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אכילה. דחוףףףףףףףףףף - תגובה
נעמי ברזילי-תאני06/01/2011קצת קשה להתייחס לשאלתך. צריך לצפות בסיטואציית ההאכלה כדי שאפשר יהיה לסייע לך. אני מציעה שתפני לייעוץ מקצועי במסגרת טיפת חלב(תבקשי להתייעץ עם דיאטנית ילדים או עם קלינאית תקשורת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברנו משהו דומה
שני11/01/2011הי,
עברנו משהו מאוד דומה עם הילד שלנו. רק לאחר שלושה חודשים הרופא הגיע למסקנה שזה כנראה רפלוקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשים לא אוכלאודליה04/01/2011
בני לא מוכן לאכול כלום חוץ מהנקה וחלב שאוב. אני נמצאת בעבודה ולא מצליחה לספק דרך שאיבה את כל הצרכים שלו. סימילאק - הוא אוכל רק קצת. מוצקים - מוכן לטעום 1-3 כפיות וזהו. ניסינו מוצקים מרוסקים, לא מרוסקים ועדיין לא אוכל יותר מזה.
הוא נמצא באחוזון המשקל התחתון ואני מודאגת.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8 חודשים לא אוכל - תגובה
נעמי ברזילי-תאני06/01/2011אני מציעה שתפני לייעוץ מקצועי מסודר במסגרת טיפת חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר יום לתינוקנתנאלה04/01/2011
לצוות שלום,
בני בן ארבעה חודשים ועדיין אין לו ממש סדר יום. היות וכרגע אוכל כול שעתיים וחצי שלוש כמות של כ-120 סיסי סימילאק. וזמן רב אינו מגדיל את הכמויות. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בלילה בכך שאין לו שעה קבועה שבא הוא הולך לישוןואם שמים אותו במיטה הוא צורח ולא מוכן לישון. שאלתי היא איך אני בכול זאת מצליחה ליצור לו סדר יום למרות שהוא מבקש לאכול כול שעתיים וחצי שלוש ולא תמיד זה יוצא בשעות קבועות. ואיך אני מצליחה לגרום לו לישון מוקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר יום לתינוק - תגובה
נעמי ברזילי-תאני06/01/2011סדר יום הוא דבר נרכש. את יכולה לעזור לו בכך שלכל פעולה יתלווה איזשהו טקס ותיצרי קביעות בסדר הפעולות למשל: אמבטיה-אכילה-שינה . כך הוא יתרגל לסדר הפעולות וידע למה לצפות. לפני השינה תעמעמי את האורות ותצרי אווירה שקטה ורגועה כך הוא יכנס לאווירה של שינה. לתינוקות רבים ישנם קשיי הירדמות. אם הדבר ממש מטריד אותך ומקשה עליך תוכלי לפנות ולקבל ייעוץ בנושא במסגרת סדנאות להורים. נסי לשים לב ולזהות האם הבכי הוא בכי של רעב או שאולי הוא נובע מצורך אחר של התינוק שאינו זוכה למענה. ציינת שהוא אינו מגדיל כמויות אוכל . האם הוא עולה בצורה תקינה במשקל ובגובה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש וחצישלי03/01/2011
שלום
תינוק בן חודש וחצי.שוקל 5.5 ק"ג ועולה יפה במשקל
לאחרונה הוא מעדיף לוותר על ארוחת הלילה ולישון כמעט 10 שעות רצוף.
לפעמים אני מעירה אותו לאוכל והוא אוכל מעט מאוד.
האם יש משהו חריג בכך?
האם לא מסוכן לגיל שלו לילה שלם ללא שינה?
יש צורך להעיר אותו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודש וחצי - תגובה
נורית קליפר06/01/2011הי שני,
גם שינה חשובה! כל עוד הוא ממשיך לעלות במשקל ומתפתח כמצופה, אין צורך להעיר אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)