מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דייסהלימור06/02/2011
שלום ותודה על הפורום הנהדר
אני מכינה לבתי (גיל 1.5) כל בוקר דייסת קווקר על בסיס חלב עיזים עם סילאן וקינמון.
יש לי כמה שאלות
1. האם יש בכלל יתרון לחלב עיזים על אף שהוא מבושל ?
2. יש אפשרות לבשל כמות של קווקר או להשרות במים מבעוד מועד ואז לעשות את הדייסה בתוך חלב קר ? וכמה זמן ניתן לשמור קווקר בצורה הזו
3. האם ניתן לאכול קווקר לא מבושל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימור09/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני10/02/2011שלום רב,
חימום החלב פוגע מעט בתכולת הויטמינים שבו (אלו עשויים להיפגע כתוצאה מהחימום) אך עדיין נותר לחלב ערך תזונתי רב (חלבון מאיכות גבוהה, סידן) חלב עיזים קל יותר לעיכול, עשיר בחומצות שומן שנספגות מהר יותר וכאמור בחלבון איכותי. יתרונות אלו נשמרים.
לגבי שאלתך השניה - לא נראה לי שתצליחי לבשל דייסה עם חלב קר - החימום הוא זה שגורם להסמכתה. אם חשוב לך שבתך תשתה חלב שלא חומם פשוט תתני לה לבד או שאת יכולה לתת לה אותו עם קורנפלקס טבעי (ללא תוספת סוכר ומלח- אותו ניתן למצוא בבתי טבע).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלונת קטנה
לימור10/02/2011אז את הדייסה לעשות מחלב רגיל או עיזים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת "מוצקים"נורית06/02/2011
הי,
בני בן 4.5 חודשים ויונק באופן מלא מאז הלידה. אני רוצה להתחיל לתת לו "מוצקים" ולשלב עם הנקה גם כי נראה שהוא מאד מתעניין במה שאחרים אוכלים וגם כי הייתי רוצה לשלב עוד ארוחות שהן לא הנקה (לא מעוניינת להתחיל לשאוב חלב ולתת בבקבוק. בעבר ניסינו והשאיבה גזלה המון זמן והוא סירב רוב הפעמים לקחת בקבוק).
נראה שמערכת העיכול שלו או שלא הבשילה עדיין או שהיא רגישה – עושה הרבה פעמים קקי ביום (כמעט אחרי כל הנקה) וסובל קצת מגזים ביום ובלילה (נראה שעם קשר למזון שלי), ועל כן אני מתלבטת האם להתחיל כבר עם מוצקים ועם מה להתחיל.
לסיכום, שאלותי הן:
1. לאור התיאור, האם אפשר להתחיל כבר עם מוצקים או לחכות?
2. עם מה להתחיל ואיך (אם יש כתבה או מאמר שמתמצת את הנושא, גם טוב).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת מוצקים - אשמח לתגובה
נורית08/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלת "מוצקים" - תגובה
איילת מרטין08/02/2011שלום נורית
תינוק שיונק בלעדית - זה נורמלי שיש יציאה לאחר כל הנקה.
התחלת מוצקים בגיל זה אמורה להיות לשם החשיפה ובכמות שאינה עולה על 1-2 כפיות ואין לה ערך תזונתי. נותנים ע"י ליקוק, מציצה מיד או אצבע, טפטוף על הלשון לאחר הנקה ולא במקום ארוחה.
מתחילת החודש השביעי התינוק אמור לקבל כבר 2 ארוחות מוצקים ביום (הנקה בלבד בגיל זה אינה מספקת את הערך התזונתי הדרוש לתינוק).
תנאים מקדימים המעידים על מוכנות לשינוי המרקם הם: שליטה טובה בראש ובגו, העלמות רפלקס דחיקת הלשון, תינוק שלוקח צעצועים לבד ומכניס אותם לפה או מכניס ידיים לפה.
ניתן לתת בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, דגנים, ירקות, פירות. כמובן חשוב לטחון למרקם חלק.
בשלב החשיפה חשוב להציג כל פעם מזון חדש אחד במשך יומיים-שלושה על מנת להקל על מציאת סיבה לאי סבילות למזון או אלרגיה אם תתרחש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדין יש גאזים ב4.5 חודשיםמיכל06/02/2011
שלום בני בן 4.5 חודשים (אוטוטו 5) והוא עדין סובל מכאבי גאזים כל כמה ימים. לפעמים הוא כל כך סובל ומתעורר בלילה מגאזים.
הוא יונק מלא. בגיל 3.5 חודשים הוא קיבל 40 מ"ל תחליף חלב.
שאלתי היא, האם ייתכן שפיתח אלרגיה לחלב פרה...?
או האם זה אומר שהקיבה שלו עדין לא מפותחת מספיק? (אני שוקלת להתחיל לתת דייסת אורז ... אולי עדיף לחכות?).
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדין יש גאזים ב4.5 חודשים - תגובה
איילת מרטין08/02/2011התיאור שכתבת אינו מתאים לתמונה של אלרגיה לחלב פרה.
ייתכן כי עדיין סובל מגזים ואולי קשור בתזונה שאת צורכת.
האם יש סיבה שאת מעוניינת להתחיל לתת דייסת אורז עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבות אכילהשירלי זוהר05/02/2011
היי, פורום מקסים ומלמד מאוד.
התינוק שלי בן 10.5 חודשים.לאחרונה רוצה כל דבר לאכול לבד,
אך יחד עם האכילה, הוא מועך חזק בידיו כל דבר- ממש כמו פלסטלינה, אח"כ מלקק את ידיו, את הלחם והקציצות הוא מפורר בשתי ידיו ומורח על הכיסא, כמובן שגם אוכל תוך כדי..
האם יש להרשות התנהגות כזאת???
האם זה חלק מהלמידה והתנסות באכילה עצמאית?
בנוסף, הוא נהנה מאוד מההתעסקות באוכל בידיו, מהליקוק ונהנה להתלכלכך.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבות אכילה - תגובה
איילת מרטין05/02/2011שלום ליאור!
אני ממליצה לקחת מצלמה ולצלם את רגעי הקסם האלה :)
בינקות הלמידה היא דרך החוויה החושית ודרך האוכל לומדים כל כך הרבה: טעמים, מרקמים, טמפרטורות, יכולות ועוד. אוכל הוא הנאה.
את יכולה בכל מקרה להציע לו כפית על מנת שירכוש לאט לאט גם את המיומנות הזו.
בנוסף, אם משתף פעולה יכולה גם להאכיל אותו.
חכי עוד קצת עם נימוסי השולחן.... :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לפירות וירקותמעיין04/02/2011
שלום רב,
בני בן חצי שנה עדיין לא אוכל פירות וירקות באופן מסודר
התחלתי לתת לו טעימות מגיל 4 חודשים
פירות הוא אוכל 4-5 כפיות ומתחיל לבכות ולהתנגד.
וירקות הוא בכלל לא מוכן לקבל, נועל את הפה.
שאלתי היא מה אפשר לעשות על מנת שכן ירצה לאכול
והאם זה בכלל בסדר שהוא מתנגד ולא רוצה בגיל חצי שנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לפירות וירקות - תגובה
איילת מרטין05/02/2011שלום מעיין.
התשובה מורכבת:
1. האם את מציעה לו את המזון כאשר הוא עייף מאד או רעב מאד או לחילופין מציעה לו לאכול כשהוא שבע אחרי הנקה/תמ"ל?
כאשר תינוק מאד עייף או רעב אין לו כל כך סבלנות למזון מוצק וקל לו יותר לקבל את השד/הבקבוק. בנוסף נסי להציע לו את המזון בשעות קבועות.
2. חשוב להמשיך לחשוף ולהציע לו פירות, ירקות וכן לגוון בעוד מזונות (בשר בקר, הודו ועוף, דגים, קטניות, "דגניים לתינוקות" מועשרים בברזל , ביצה, טחינה וכו'), כמובן במרקם טחון המתאים ליכולתו של התינוק. מוצרי חלב לדחות לגיל 9 חודשים.
3. לגבי הירקות - נסי להוסיף בטטה, גזר המעניקים לירק מעט מתיקות ואולי יתקבל טוב יותר.
4. לתינוק יש העדפות וייתכן כי יביע התנגדות וזה בסדר. עם זאת חשוב מאד להמשיך להציע אך בכל מקרה לא לתת את האוכל בכח ובניגוד לרצונו.
אם לא תראי שיפור, אני ממליצה להתייעץ עם איש מקצוע (דיאטנית/ אחות טיפת חלב/ רופא מטפל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מאוכל מרוסק לאוכל אצבעותדנה04/02/2011
בני בן 9 חודשים עם 6 שיניים. אוכל 3 ארוחות מוצקים (פירות מרוסקים, מרק בשר מרוסק עם פסטה מאמי נקודות, חביתה עם אבוקדו ועגבניה מרוסקת) אני רוצה להתקדם לאוכל אצבעות אבל מאוד מפחדת מחנק. הוא יושב יציב ואוחז עם האצבעות בצורה טובה.
מה נותנים ואיך?
ניסית מלפפון מקולף וחתוך לאורך ומהר מאוד ירדתי מזה כי היה נראה לי שהוא נותן ביסים גדולים מידי, כך גם עם המלון.
התחלתי לתת לו חתיכות לחם עם טחינה והוא מסתדר עם זה, אבל עד מתי אני צריכה לחתוך לו לחתיכות קטנות ומתי, אם בכלל, אשר לתת לו פרוסה ביד.
כנ"ל לגני קציצות, לחתוך לקטן או לתת ביד?
בקיצור, אני צריכה קצת הדרכה ובטחון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש עונה?
דנה08/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מאוכל מרוסק לאוכל אצבעות - תגובה
איילת מרטין08/02/2011שלום דנה
במידה והילד יושב יציב ויש לו אחיזה טובה את יכולה להתקדם לאוכל אצבעות.
דוגמאות - ירקות מהמרק חתוכים גס (מרקם רך מאד), תפ"א/ בטטה מבושלים היטב וחתוכים (מידת הרכות המומלצת היא כזו שניתן למעוך בקלות עם האצבעות), פסטה רכה (עדיף לבחור צורה נוחה לאחיזה), קציצות בשר (הודו, עוף, בקר), ביסקוויטים, אורז מבושל (מעט דביק), פתיתים, פירות כגון אבטיח, מלון, אגס, בננה
האם את רואה שהילד עושה תנועות לעיסה?
אם כן את יכולה לתת חתיכות קצת יותר גדולות. לגבי קציצות - תלוי בגודל הקציצה - קציצה בינונית-גדולה את יכולה לחתוך לרבעים. תני לו לאחוז באוכל ביד - ייתכן והוא ימעך את זה ואז יכניס לפה.
תחתכי את האוכל לאורך ולא לרוחב (למשל רצועות מלפפון/בננה).
ככל שאת רואה שתנועות הלעיסה שלו מתפתחות את יכולה להציע לו מרקם גס יותר של האוכל.
חשוב לתת לילד להתנסות בהאכלה עצמית (למרות הלכלוך והבלאגן הצפויים - זה חלק מהעניין) ושלב חשוב מאד בלמידה שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה בלילהענת03/02/2011
שלום, גיא בן 10 חודשים אוכל מדי יום מטרנה 4 בקבוקים ביום , פירות מרוסקים, מרק ירקות עם עוף טחון + בקבוק דייסת קונפלור לפניהשינה בשמונה וחצי....מתעורר בשתיים / שלוש / ארבע בבוקר ורק בקבוק מחזיר אותו לשינה....הוא אפילו לא מסיים את הבקבוק....מה לעשות כדי לגמול אותו מאכילה בלילה...?
כמו כן אודה לכם מאד באם תוכלו להנחות אותי מה עוד יכולה לתת לו לאכול? (יש כבר שש שיניים והוא מאד רוצה לאכול עם הגדולים...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה בלילה - תגובה
איילת מרטין04/02/2011ייתכן ומרגיש בלילה צמא ולא רעב, את יכולה לנסות להציע לו מים.
במידה וגיא כבר יושב, ניתן לצרף אותו לארוחת הערב המשפחתית ולהציע מוצרי חלב, ביצה, פשטידה רכה( ממרכיבים שנחשף אליהם בלבד), טחינה, דגים, אוכל אצבעות.
דוגמאות לאוכל אצבעות - ירקות מהמרק חתוכים גס (מרקם רך מאד), עגבנית חתוכה קטן (רצוי לקלוף), תפ"א/ בטטה מבושלים היטב וחתוכים (מידת הרכות המומלצת היא כזו שניתן למעוך בקלות עם האצבעות), אבוקדו רך, פירות רכים, פסטה רכה (עדיף לבחור צורה נוחה לאחיזה), קציצות בשר (הודו, עוף, בקר), ביסקוויטים, אורז מבושל (מעט דביק), פתיתים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת04/02/2011תודה רבה! אנסה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לביצה?
ענת05/02/2011אז ככה...כבר שני ערבים לחם עם גבינה...מאד אוהב. הערב ניסיתי להוסיף גם ביצה (רק החלבון) בביס הראשון שמיהר להוציא אותו כבר פיתח פריחה ואדמימות בפנים והחל לגרד...מה עלי לעשות עכשיו? לקחת לרופא? זה חלף לאחר מס' דקות והמשיך עם הגבינה והלחם...מחר אנסה גם עגבניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לביצה? - תגובה
איילת מרטין05/02/2011אכן מומלץ להימנע בשלב זה ממתן ביצה או מזונות המכילים ביצה, עד להתייעצות עם רופא. על מנת לדעת אם אכן קיימת אלרגיה יש צורך בביצוע תבחין עורי לאלרגיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת תמ"ל באותו בקבוקדנה03/02/2011
שלום
רציתי לדעת אם ניתן להכין תמ"ל בבקבוק שהתינוק סיים לאכול ממנו
כלומר להכין מנה נוספת באותו בקבוק , אחרי ששופכים את השאריות .
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת תמ"ל באותו בקבוק - תגובה
איילת מרטין04/02/2011לפי הנחיות משרד הבריאות:
לאחר הארוחה, יש לזרוק כל שארית שנותרה בבקבוק ולשטוף שטיפה ראשונית ולנקות את הבקבוק היטב על כל חלקיו ע"י שטיפה במים חמים וסבון. לאחר מכן יש להרתיח את חלקי הבקבוק למשך 5 דקות או להשתמש בסטריליזטור (או שטיפה במדיח).
ייבוש הבקבוק ייעשה במתקן המיועד לכך ולא על גבי מגבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , ורק הבהרה
דנה04/02/2011הכוונה שלי הייתה מייד אחרי שהתינוק מסיים את הבקבוק
אם הוא עדיין רעב
האם גם ישר אחרי שהתינוק סיים חייבים לשטוף את הבקבוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , ורק הבהרה - תגובה
איילת מרטין05/02/2011אני ממליצה לפעול בהתאם להנחיות משרד הבריאות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 וחצי חודשים בקושי אוכל...אבי02/02/2011
עד גיל 4 חו' היה הנקה בלעדית, מלפני 3 שבועות הפסקתי להניק. בשבוע וחצי הראשונים שילבתי מטרנה עם חלב שאוב ואכל 6 ארוחות היממה של 180 כל אחת, 3 מהן מטרנה ו 3 מהן שאוב. לפני שבוע וחצי עקב שיבוש בשאיבות הפסקתי גם לשאוב ונשאר רק מטרנה.
במהלך השבוע האחרון היה מצונן ומאז הוא ממש ירד בכמויות של האוכל.
רוב הארוחות לא מוכן לאכול יותר מ 120 בפער של לפחות 3.5 שעות.
לדוג' אתמול אכל ב 7:00 180, ב 10:30 120, ב 14:15 140, ב 18:00 170 וב 01:00 בלילה 180.
היום אכל ב 7:00 180, ב 11:45 150 (לפני רצה רק להמשיך לישון..),15:15 120 שאח"כ הושלמו בעוד 30 בשעה 16:30 וב 19:00 ארוחה של 120.
סך כל הארוחות ביממה הוא לא מגיע לחישוב של משקל הגוף *150.
לפני שבועיים שקל 6.325, משקל לידה 2.700.
זה ככה כבר יותר משבוע, בהתחלה לא דאגתי וחיכיתי שיעור לו אבל כבר נראה לי לא בסדר...מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה מידע..
אבי02/02/2011עד לפני שבועיים טופל בזנטק למשך כחודש בגלל שאובחן עם רפלוקס סמוי על סמך התיאור שלי של תינוק מאוד חסר שקט במיוחד סביב ההנקות. הזנטק לא שינה ממש משהו והקושי הזה גרם לי להפסיק להניק.
דווקא בשבוע וחצי הראשונים של אחרי הפסקת ההנקה הארוחות הפכו להיות כ"כ רגועות..משהו אחר...ולפי זה הבנתי שכנראה אין לו שום רפלוקס ופשוט משהו בהנקה כנראה היה לא בסדר (אולי הזרימה..) ולכן גם הפסקתי לתת את הזנטק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה מידע.. - תגובה
איילת מרטין04/02/2011קודם כל, ייתכן ועקב הצינון התינוק חסר תאבון (גם לנו בזמן מחלה יורד התאבון).
לגבי הטיפול התרופתי בזנטק - איני ממליצה להפסיק טיפול תרופתי לבד ויש להיוועץ ברופא וייתכן כי יש צורך לעשות בירור מקיף יותר על מנת לשלול רפלוקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מיםמעיין02/02/2011
שלום רב,
מאיזה גיל יש לתת לילד מים וכמה?
והאם אפשר לתת מים עם נענע או רק מים לבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מים - תגובה
איילת מרטין02/02/2011מים יש לתת לילד עם המעבר למזון מוצק.
עד גיל שנה יש להרתיח לפחות למשך שתי דקות את כל סוגי המים. מומלץ השימוש במי ברז, המכילים תוספת של המינרל פלואוריד.
מומלץ לתת מים לבד.
לגבי כמות: סך מים מומלץ בליטר ליום (כולל בתמ"ל/ מרק וכו'):
0-6 חודשים - 0.7 ליטר ליום
7-12 חודשים - 0.8 ליטר ליום
1-3 שנים - 1.3 ליטר ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלרגית לבטטה?שרון02/02/2011
שלום
ביתי בת 6.5 חודשים ואני חושבת שהיא אלרגית לבטטה ובננה לאחר שהיא אוכלת אחד מהם למחרת נהיית לה פריחה בעור באזור הבטן והחזה.
הפסקתי לתת לה וניסיתי שוב לתת בטטה כדי לראות האם באמת היא אלרגית לזה ושוב נהייתה לה פריחה ביד ובצד החזה שקרוב ליד.
יש לה גם כתמים של יובש בידיים וברגליים, האם זה יכול להיות קשור לאלרגיה?
מה הסיכויים שהיא אלרגית לבטטה ובננה?
האם לנסות שוב בעוד חודש חודשיים?
בתודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אלרגית לבטטה? - תגובה
נעמי ברזילי-תאני02/02/2011שלום רב,
מזונות כמו בטטה ובננה אינם נחשבים למזונות אלרגניים. בננה נחשבת לפרי טרופי (אלו פירות יותר אלרגניים) לכן, אין לשלול את האפשרות לאלרגיה למזונות אלו. כדי לדעת זאת בוודאות יש לבצע מבחן רגישות (אלרגיה). את יכולה להתייעץ עם הרופא המטפל בה שידריך אותך לאן לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה ו 3 ח'רינת02/02/2011
שלום רב
בתי סובלת מחוסר תאבון
אולי מחוסר גוון ???
אני לכשעצמי מאוד מגוונת לה !!!
האם תוכלו להעביר רשימת מזונות אפשרית להעשרת התפריט ?
מה ניתן לתת לה ???? (רעיונות???!!!)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה ו 3 ח' - תגובה
נעמי ברזילי-תאני02/02/2011הגיוון האפשרי הוא לשלב סוגים שונים של ירקות ופרות (2-3 סוגי פירות ביום) וירקות בצבעים שונים (אותם מומלץ לשלב במסגרת ארוחת הבוקר הצהריים (ירקות מבושלים במרק) והערב) את יכולה לגוון גם בסוגי הדגנים (אורז מומלץ מלא/ קינואה / קוסקוס מלא/בורגול /דוחן וכיוצ"ב) כתוספת לארוחת הצהריים וכן בסוגי הבשר : הודו אדום (משווארמה נקבה) / בשר בקר מנתח רזה / עוף /דגים .
כמובן שחשוב גם לשלב בתפריט ביצים (ביצה קשה /חביתה / מקושקשת (בתוספת גבינה).
את יכולה לתת לה גם אבוקדו / טחינה (עדיף משומשום מלא) / ממרח שקדים (ללא תוספת סוכר) / חומוס.
לגוון לה גם במוצרי החלב (קוטז' /גבינה לבנה 5% / יוגורט /חלב )
ולהכין לה דייסוהע"ב דגנים (סולת/ שיבולת שועל/ דוחן) +חלב לשלב בה פרות מיובשים למשל תמרים חתוכים (ללא הקליפה) או צימוקים או להמתיק אותה בסירופ מייפל טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למוצקים והקטנה של כמות התמ"לליל02/02/2011
שלום
בתי בת 8 חודשים ורק לראחרונה (שבוע אחרון) החלה לאכול מוצקים
בצורה משמעותית. היא אוכלת מנות ממש קטנות לדוגמא : ארוחת פירות משהו
כמו רבע תפוח או שליש בננה. אציין שהיא לא ילדה גדולה (אחוזון 3) וגם כשאכלה רק תמ"ל היר אכלה בממוצע 750 CC ליום.
עכשיו היא מורידה מכמות המטרנה. ב - 24 שעות היא אוכלת מנת פירות (כמצויין למעלה) מנת ירקות בצהריים משהו כמו 100 CC . ותמ"ל בשאר הארוחות משהו כמו 550 CC של מטרנה. האם הגיוני ? עד עכשיו עלתה במשקל מעט מאוד בקצב שלה כיאה לאחוזון שלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למוצקים והקטנה של כמות התמ"ל - תגובה
נעמי ברזילי-תאני02/02/2011הגיוני שאכילת המוצקים תגרום להפחתת כמויות התמ"ל. תעקבי אחר העליה במשקל של בתך ובמידה והיא ממשיכה לעלות במשקל ושומרת על אותו אחוזון (משקל וגובה) אין לך כל סיבה לדאגה.
את יכולה להעשיר לה את הירקות והפרות במזונות המכילים שומן כגון : שמן זית (כתוספת לירקות) ממרח שקדיה או אגוזים כתוספת למחית הפרי או אפילו לתת לה אבוקדו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרמיגן?אמא של נינה02/02/2011
ביתי בת 4 וחצי חודשים וסובלת מאד מגזים - כולל התעוררויות בלילה מכאבי בטן. ניזונה מהנקה עד גיל 3 חודשים וכעת מסימילאק אדוונס. ביקשתי מרופאת הילדים לעשות תבחין לאלרגיה לחלב והיא אמרה לי שאי אפשר לעשות עד גיל שנה ונתנה לי מרשם לנוטרמיגן ואמרה לי לנסות לראות אם זה עוזר. הבנתי מאמהות אחרות שלנוטרמיגן יש טעם נורא ושלא סביר שתינוקת בגיל הזה תסכים לשתות אותו. שאלותי הן:
1. האם אכן אין אפשרות לבצע תבחין אלרגיה או שאני צריכה להתעקש?
2. הרופאה אמרה לי לחכות עם הטעימות (בנתיים הספקתי רק לתת גזר) עד שהמצב בבטן של התינוקת יתייצב. האם אכן לחכות?
3. כמה זמן צריך לתת נוטרמיגן עד שיודעים אם זה עוזר?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרמיגן? - תגובה
נעמי ברזילי-תאני02/02/2011את יכולה לנסות להעביר אותה לנוטרימיגן - במידה וזה יעזור את תבחיני בשיפור תוך מספר ימים. תמתיני מעט עם הטעימות עד שהמצב ישתפר (באופן עקרוני מזון מוצק וביוחד ירקות ופירות שמכילים סיבים עשויים להחמיר את בעיית הגזים) בכל מקרה לא מומלץ להתחיל דווקא עם גזר (הוא מכיל סיבים בכמות גדולה באופן יחסי ולכן קשה יותר לעיכול) תוכלי להתחיל עם קישוא /תפו"א /בטטה
בנוגע לתבחין אלרגיה אם יש לך ספק בנוגע להמלצות הרופאה את יכולה לגשת ולבקש חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבלימור02/02/2011
האם חלב בבישול מאבד את כל הויטמינים והמינרלים...כי אני נותנת רק חלב עיזים ועושה איתו דייסה, ואני מתלבטת אם זה בכלל נותן משהו כי זה עובר בישול או שזה בריא רק במידה ושותים את זה כמו שזה
והאם יש באמת יתרון לחלב עיזים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב - תגובה
נעמי ברזילי-תאני02/02/2011נכון שבחימום נפגעים חלק מהויטמינים שנמצאים בחלב אך ולכן מומלץ לצרוך את החלב בצורתו הטבעית. יש לציין שמינרלים ובכלל זה סידן אינם נפגעים כתוצאה מהחימום. כך גם חומצות האמינו המרכיבות את החלבון. חלב עיזים שונה בהרכבו מחלב פרה הוא דומה בהרכבו לחלב אם (מכיל טאורין) עשיר בחומצות אמינו חופשיות ובקזאין (שתורם לעיכול טוב יותר) ולכן נחשב ל"קל " יותר לעיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)