פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מגדילה כמויות
    מרין
    21/01/2011

שלום!
    ביתי בת 6.5 חודשים,עד גיל 4 חוד' הנקה מלאה ומאז סימילאק.
    עוד בהנקה הייתה מעלה משקל למופת (למרות שנולדה קטנה) ועם בגילה שוקלת 8500-משקל שנחשב מעל לממוצע ואף קצת מקשה עליה להתחיל בזחילה (למרות שמנסה בכל הכוח, מתהפכת,עושה אוירון דוחפת את עצמה על הגב ועוד.)
    מגיל 4 חוד' התחילה בטעימות אבל עד עכשיו לא רוצה לאכול אותן כארוחה מלאה, שמחה מאוד לכמה כפיות (גם פירות וגם ירקות ולאחרונה עוף,עדשים אדומות, כבד ודגים) אבל לא יותר מכמה כפיות (אציין שאני משתדלת שתתנסה עם מרקם ולא עושה לה הכל בדייסה אחידה).
    בגילה אמורה לאכול 240 תמ"ל כל 4 פעמים ביום - אבל אינה אוכלת יותר מ-180 (ולרוב משאירה קצת)ובגלל שזה משאיר אותה שבעה לפחות זמן אוכלת 5 פעמים ביום.
    הייתי שמחה מאוד לו יכולתי להחליף לה ארוחה אחת ביום מתמ"ל לירקות+בשר בעיקר בגלל שאני פוחדת שמשקלה יתחיל להוות בעייה.
    מה עליי לעשות? האם לתת לה ירקות ובשר בבקבוק (ושלא תתנסה במרקמים?)
    ומדוע אינה מעלה את כמויות התמ"ל בארוחותיה?
    אני מאוד לא רוצה שתפתח הרגלי אכילה שגויים.
    תודה רבה וסליחה על אורך השאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מגדילה כמויות

הוספת תגובה

• לא מגדילה כמויות - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    21/01/2011

בנוגע לאכילת מוצקים - אפשרי לתינוקת לאכול את הכמויות אותן היא רוצה . ייתכן והיא עדיין אינה מספיק "בשלה" לאכול כמויות גדולות יותר בכפית - וזה בסדר. אכילה היא מיומנות נרכשת ומדובר בתהליך ולכל תינוק יש את הקצב שלו .כשהיא תהיה מוכנה היא תראה לך סימנים לכך. חשוב לתת לה להתנסות במגוון גדול ככל האפשר של מזונות ואת המרקם לשנות בהתאם להעדפות שלה .(ממרקם טחון למרקם מרוסק ובהמשך למוצקים ממש). בשלב התחלתי, לאחר שאת נותנת לה את המרק בכפית תנסי לתת לה כמות נוספת בבקבוק (בעל פטמה המיועדת לדייסה - שפתח הפטמה רחב מספיק והיא מותאמת להעברת מזון סמיך) ותראי מה תהיה תגובתה והאם תרצה לאכול כמות נוספת.
    גם בנוגע לתמ"ל - תני לה לאכול את הכמות שהיא רוצה. אם תהיי קשובה לסימנים שהיא מראה לך (רעב-שובע) היא תאכל עפ"י צרכיה ותפתח הרגלי אכילה בריאים.
    אין לך סיבה לדאגה בנוגע למשקל ,את יכולה לנהל מעקב באופן קבוע אחר המדדים במסגרת טיפת חלב כך שתוכלי לראות במקרה שיחול שינוי לרעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 חודשים
    אמא טריה
    20/01/2011

הבת שלי בת 5 חודשים שוקלת 7.5 על גובה של 64 סמ', השבוע התחילה בטעימות של כפית עד 2 ביום ובכל 3 ימים הוספתי ירק קישוא אח"כ גזר ועכשיו אני מוספיה לה דלעת וככה עד שתטעם מכל הירקות. השאלה שלי היא מתי להתחיל עם הפירות? עד שנסיים עם הסיישן של הירקות או אפשר במקביל לעשות אותו דבר להתחיל עם אגס 3 ימים ואח"כ תפוח וכו'?
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• בת 5 חודשים - תגובה

ליהי סופרין
    20/01/2011

מזל טוב אמא טרייה:)
    כדאי לחשוף כל פעם לירק או פרי אחד חדש ע"מ לראות אם לא מתפתח איזו תגובה או רגישות לירק או לפרי לכן רצוי להמתין עד שתסיימי עם הירק בו בחרת אפשר לשלב 3 ימים ירק ואחר כך למשל 3 ימים פרי ולסירוגין כשתעברי על מספר פירות וירקות תוכלי לשלב ביחד למנה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב דילגתם עליי. אולי תפתיעו ?
    מיכל
    20/01/2011

שלום לצוות היקר

האם ההמלצה לתת לבתי אומגה 3 (אלספה מקס בנוזל - 1/2 כפית ליום) היא מתקבלת על הדעת ? אני ביקשתי להוסיף אומגה 3 לתזונתה ואמרו לי שזה לא יכול להזיק . האם זה נשמע מהפכני / לא מנוסה דיו מדיי ?

בתי עדיין עם שלשולים בממוצע יום כן יום לא (או בקיצור מס' פעמים בשבוע) חרף המנעות מחלב למיניו ולחם.

נשללו וירוסים
    מה עושים ???
    כל הבגדים בכביסה !!!!
    (הכל תולש לה בכל פעם...)

האם מותר לתת אבקת חרובים (שמעתי שמקל על שלשלול - כלומר יוצר עצירות...)

תודה

הוספת תגובה

• שוב דילגתם עליי. אולי תפתיעו ? - תגובה

ליהי סופרין
    20/01/2011

היי יעל,
    אני מתנצלת על הפיספוסים.

אני לא עקבתי אחרי ההודעה הקודמת, כמה זמן בתך משלשלת ? למה המנעות מחלב ולחם? היא רגישה לחלבון , ללקטוז או לגלוטן? מי הנחה להימנע , שילחי לי קישור להודעה הקודמת או צרפי פרטים.
    אומגה 3 בהחלט מומלצת להתפתחות מערכת העצבים והמוח .זה לא מהפכני בעבר היו מכריחים את הילדים למשל ממדינות ברית המועצות לשעב לשתות כף שמן דגים כל יום. פורמולות התמ"ל לתינוקות מחוייבות להכיל אומגה 3.
    האם יש איבחון לשילשול חוץ משלילת וירוסים? אלרגייה? רגישות? בעיות בספיגת המזון? כרגע עד שלא יהיה איבחון לא הייתי נותנת שמן דגים שיכול לסכך את המעיים עוד יותר .

אבקת חרובים אכן נחשבת ברפואה העממית כעוצרת שלשול , אך שוב יש להבין מהי הסיבה לשלשול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי כדאי להוסיף נבט חיטה
    קרן
    20/01/2011

שלום מרינה
    בני בן 7 חודשים ויונק ומקבל פירות וירקות. בנוסף, אני מאכילה אותו בדייסה (8 דגנים של מטרנה שתי כפיות ל180 מ"ל) על בסיס החלב שלי. קראתי שנבט חיטה עשיר בברזל האם ניתן להוסיפו לדייסה כבר עכשיו? ואם כן, אז כמה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי כדאי להוסיף נבט חיטה

הוספת תגובה

• מתי כדאי להוסיף נבט חיטה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    21/01/2011

במידה ובנך כבר נחשף למזון המכיל גלוטן (נמצא בלחם ומוצריו גם בדייסת דגנים של מטרנה) ולא פתח רגישות לגלוטן אין כל מניעה להוסיף לו כפית של נבט חיטה לדייסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי משקל התינוק
    עידית
    20/01/2011

המתוק שלי בן 10 חודשים וחצי אוטוטו. נולד במשקל 3.622 וכיום שוקל 9.700. האם תקין? היה תינוק שמנמן מאוד. ברגע שהתחיל לזחול בסביבות גיל 6 חודשים - משמניו ירדו מאוד. בשבועיים-שלושה האחרונים נדמה שלא ממש מתלהב מהמרק הטחון שאוכל בצהריים. בעיקרון התפריט היומי שלו כדלקמן:
    06:30 - סימילאק 190-210 מ"ל
    10:30 - פירות טחונים (תפוח, אגס, בננה, מעט אבוקדו, מיץ מתפוז/קלמנטינה)
    14:30 - מרק ירקות ועוף טחון
    18:30 - סימילאק כ- 130 מ"ל (לא מוכל לאכול יותר, לעיתים רחוקות אוכל 150 מ"ל).
    משכיבה אותו לישון בסביבות 19:30 מכיוון שאנו יוצאים מהבית כל יום ב- 06:00...
    לפעמים, בין לבין, נותנת לו רבע-חצי פריכית אורז, ביסקיויט של מטרנה, טעימות מהאוכל שלנו (לחם עם גבינה / טחינה, חתיכות שניצל קטנות וכדומה)
    האם הכמות היומית מספיקה?
    אודה לתגובה. תודה ויום טוב.

הוספת תגובה

• מצפה מאוד לתגובתכן, אנא...

עידית
    23/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת שוב תגובתכן, פעם שלישית....

עידית
    23/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי משקל התינוק - תגובה

ליהי סופרין
    24/01/2011

מבחינת המשקל נשמע תקין במיוחד אם את מתארת עצירה בעלייה כאשר התחיל לזחול ולנוע.

תינוקות בגיל הזה זקוקים לכ-6 ארוחות 3 עיקריות ועוד 3 שהן קלות או תמ"ל /הנקה

אך, אם הוא רגוע ונינוח ואינו מראה סימני רעב ועצבנות וישן לילה שלם אני לא רואה בעיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך....

עידית
    25/01/2011

קודם כל - תודה.
    ובקשר לשנת לילה - הוא לא ישן לילה שלם. הוא מתעורר בממוצע 3 פעמים בלילה (אני שמה לו מוצץ ולרוב זה מספיק).
    האם לדעתך יש קשר לכך שאולי נהיה רעב במהלך הלילה????
    בבקבוק של הבוקר הוא לא אוכל יותר מ- 210 מ"ל בממוצע.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהי, אשמח לתגובתך...

עידית
    27/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה של יומי - מה דעתכן?
    עידית
    20/01/2011

מה דעתכן האישית על פרוביוטיקה של "יומי"? האם מומלץ לילד בן 10 חודשים בערך? מהם היתרונות והחסרונות של תוסף שכזה? ואם כן מומלץ - מאיזה גיל כדאי להתחיל (אם בכלל)?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה של יומי - מה דעתכן? - תגובה

ליהי סופרין
    20/01/2011

מוצר חביב כשלעצמו, בעיקר לילדים הסובלים מרגישות לחלב .

הבעיה עם היומי לתינוק בן עשרה חודשים זו הבטיחות שכן מדובר במעין סוכריית גומי ללעיסה .
    לא כל כך מתאים לגיל הזה .

אם יש צורך במתן פרוביוטיקה בעיקבות שימוש באנטיביוטיקה , שילשולים כרונים או עצירות , הפרעות במערכת העיכול כמו גזים ועוויתות או מערכת חיסון ירודה ומחלות חוזרות ונישנות בגיל הזה הייתי בוחרת בתוסף שהינו מגיע באבקה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 ובן שנתיים
    צביה
    20/01/2011

שלום,

בני בן 4 אוכל אוכל מזין מידי יום בגן, לרבות מנה בשרית.
    הבעיה: בשישי-שבת כשאוכל בבית ולא בגן, מסרב לאכול את האוכל שאני מבשלת ובעיקר את המנה הבשרית (קציצות, כושפתאות, שניצל - בדר"כ הכל עשוי מחזה עוף וחזה הודו לבן).

מה מומלץ לי לתת לו לאכול בסופי שבוע, במקום המנה הבשרית? או איזו מנה בשרית הייתם ממליצים (אוהב נקניקיות)

כמו כן, האם מותר לי לתת לבני בן 4 דגים למשל טונה או סרדינים (האם מותר גם טונה או סרדינים מקופסא)

האם מותר לבני בן שנתיים ושלושה חודשים לאכול טונה או סרדינים כאמור ומקופסא?

כמו כן, אני מאוד רוצה לתת להם אוכל שמכיל שיבולת שועל - איך מכינים דייסת שיבולת שועל?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 ובן שנתיים

הוספת תגובה

• בן 4 ובן שנתיים - תגובה

נורית קליפר
    20/01/2011

הי צביה,

במקום המנה הבשרית את יכולה לתת חלבון בצורה של ביצה או קטניות. אם מתנגד לבשר, הגישי לו אורז עם עדשים או שעועית. או אולי הגישי את מנת הבשר במרק יחד עם ירקות ודגנים (אורז, פסטה)
    כן, הם יכולים לאכול טונה וסרדינים - אך לא להפריז (הן בשל המלח והן בשל הכספית)
    דייסת שיבולת שועל - יכולה לבשל בסיר עם מים או חלב. יכולה להוסיף קינמון או פרי טחון או כפית שקדיה לגיוון והעשרה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטוטו בן שנה
    עדנה
    20/01/2011

איך התפריט לדעתכם לתינוק שבעוד שבועיים ימלאו לו שנה.תינוק פעלתן מאד:בוקר:8-בקבוק מ טרנה בכמות של 180cc.
    10:פרוסת לחם (רק את החלק הרך שבה)עם קוטג או אבוקדו
    12:בננה ובדכ עוד 120 מטרנה
    15-16:מנת חלבון כלשהיא עם פחמימה-עוף עם אורז\קציצות עם פסטה\עוף עם קוסקוס וירקות מהמרק
    18:שטוזים או דניאלהאו במבה לפעמים
    19-20:חביתה עם קוטג\ביצה עם אבוקדו,קצת עגבניה.קצת דיסה 7 דגנים בכפית
    21:בקבוק מטרנה 180
    2-3:בקבוק מטרנה 120-180 וגם לא באופן קבוע
    אצין שבמשך היום הוא עוד טועם פה ביס ושם ביס מכל מיני דברים שהוא רואה אותנו ואת אחיו הגדולים אוכלים.מעונין לטעום כל דבר...

לקביעת תור
    סגירה
    אוטוטו בן שנה

הוספת תגובה

• אוטוטו בן שנה - תגובה

נורית קליפר
    20/01/2011

הי דנה,

לא צינת את משקלו של בנך, אם במשקל תקין, את יכולה להוריד בהדרגה ל 2 בקבוקים בוקר וערב. התפריט נראה טוב - את יכולה לגוון בסוג הפירות וירקות ולהוסיף קטניות לתפריט. לגבי הבשר - נסי גם להוסיף בשר בקר והודו נקבה שכן הם עשירים יותר בברזל בהשוואה לעוף.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו3 ומשקל גבוה
    רינת
    19/01/2011

שלום לכן,
    בני מאז ומתמיד היה בעל תיאבון גדול במיוחד ונע על האחוזונים הגבוהים ביותר.
    עכשיו שוקל 12.20 ק"ג על 81 ס"מ.

לארוחת בוקר אוכל: חביתה שלמה 2 כפות קוטג וכף גבינה לבנה (פילדלפיה), 1-2 עגבניות שרי ו2-3 פרוסות מלפפון.
    לפעמים אני נותנת לו גם חצי פרוסת לחם אם רואה שאינו שבע.
    ארוחת עשר אוכל תפוח מרוסק גס.
    12:30 -13:00 - ארוחת צהרים מנה בשרית תוספת וירקות. גם אותה אוכל בתאבון רב - יכול לאכול למשל 2 פולקע או 2 חזה עוף בתנור עם תפו"א שלם, הרבה אורז, כוסמת וכפית טחינה עם עגבניית שרי ומלפפון.
    16:00 - בננה או יוגורט טבעי לפעמים מוסיפה כף של פתיתי אורז (כמו ציריוס ללא סוכר).
    17:00-17:30 - פרוסת לחם עם ממרח לפעמים 2 אם עדייו רעב
    19:00 - ארוחת ערב - לפעמים פשטידה או מנה בשרית כמו בצהרים. או פרוסת לחם ופרי.
    לפני שינה בקבוק 150 מיל.

אשמח לדעת האם התפריט משמין מדי, כמויות גדולות מדי? האם יש משהו שעלי לוותר או להוסיף? הוא לעולם לא מסרב לאוכל ויכול לאכול ארוחת ממש גדולה (אם אני משווה אלי אנחנו אוכלים כמות בארוחת מהרים אותו דבר!) ואח"כ לראות מישהו אוכל ולרצות גם..

שלא תהיה אי הבנה... זה מצויין וטוב לנו שיש לו כזה תיאבון הוא ילד ערני , מקסים ומצחיק. משתף פעולה בשירים וריקודים וכו' אבל מצד שני הוא ילד גדול מאד ועדיין לא הולך ויש לו גמישות יתר והמשקל לא עוזר כאן...
    אשמח מאד לעצה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו3 ומשקל גבוה

הוספת תגובה

• בן שנה ו3 ומשקל גבוה - תגובה

ליהי סופרין
    20/01/2011

היי,
    בארוחת הצהריים למשל הוא אוכל יותר מדיי פחמימות- גם תפוח אדמה גם אורז גם כוסמת ועוד שומן הייתי בוחרת מנה אחת מתוך מנת הפחמימות או תפוח אדמה או אורז או כוסמת , הטחינה מיותרת בצהריים יש שומן בבשר.
    נסי להעשיר את מזונו בירקות שיתפסו את מרבית הנפח לעומת הפחמימות , יותר ירק מבושל, מקלוני גזר חיים או גזר גמדי חלוט.

גם את פתיתי האורז הייתי מסירה בננה או יוגורט.

את הטחינה הייתי משלבת בתזונה כממרח על הפרוסה של ארוחת 17:30
    נסי להציע לו פרוסה אחת עם ירקות חתוכים.

הייתי מקדישה זמן לפעילות "ספורטיבית" כמו ג'ימבורי לתינוקות או חוג התעמלות לקטנטנים שמשתתפת עבודה עם גלילים וכדורים, גם כיף וגם מפתח ומחזק את מערכת השלד והביטחון עצמי של הקטנטנים:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל באוכל
    ללי
    19/01/2011

שלום, האם ניתן להוסיף את הברזל לאוכל של התינוקת או שאסור?

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל באוכל

הוספת תגובה

• ברזל באוכל - תגובה

נורית קליפר
    20/01/2011

הי ללי,

את מתכוונת לתמ"ל? רוב טיפות הברזל ניתן לערבב עם התמ"ל. בדקי את ההוראות על גבי האריזה, בדר,כ מפורט דרכי ההגשה המומלצים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרו 15

ללי
    20/01/2011

הילדה שלי מקבלת פרו 15 כי הטיפות עשו לה עצירות....
    האם אני יכולה לשים לה את זה במים או באוכל (לא חלב)? על האריזה לא מפורט לגבי זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרו 15???

ללי
    21/01/2011

יש לך תשובה בשבילי בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אזכה לתשובה מתישהו?

ללי
    23/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרו 15 - תגובה

נורית קליפר
    23/01/2011

אנא פני לחברה למענה הטוב ביותר, ברזל וסידן מעכבים את הספיגה אחד של השני. חשוב לדעת בדיוק באיזה סוג ברזל מדובר וכיצד נספג בצורה הטובה ביותר ואת תשובה זו תוכלי לקבל אצל היצרנים או אפילו רוקח שיודע באיזה חומר פעיל מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים ופורמולה
    tnt
    18/01/2011

שלום רב!
    בני בן 7 שבועות וניזון רק מתחליף חלב . אני קצת מבולבלת בנוגע למים שיש להשתמש להכנת הפורמולה בטיפת חלב הנחו אותי להשתמש במי ברז מורתחים. וזוהי ההמלצה של משרד הבריאות. האם מים מינרלים מורתחים בטוחים לשימוש בתינוקות שניזונים רק מבקבוק. בטיפת חלב ממש הפחידו אותי וארו שאין להשתמש במים מינרלים. אשמח להמלצתכם..
    בברכה
    אמא טרייה

לקביעת תור
    סגירה
    מים ופורמולה

הוספת תגובה

• מים ופורמולה - תגובה

נורית קליפר
    20/01/2011

הנושא אכן מבלבל, העניין עם מי ברז שיש בהם פלואוריד. פלואוריד אינו מומלץ בשנה הראשונה בחיים מחשש שיגרום לפלוארוזיס (מחלה שפוגעת באמייל השיניים) אך כן חשוב לבריאות השיניים אחר כך. במים מינרלים אין מספיק פלואוריד והסיכון עם מים מינרליים זה הכימיקלים שחודרים למים מבקבוק הפלסטיק. בכל מקרה, בין אם המים מהברז, מבקבוק או מזוקקים יש להרתיח אותם עד גיל שנה כ 2 דק

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה בנוגע למים של תמי 4???

עידית
    20/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות
    נתנאלה
    18/01/2011

שלום לצוות,
    בני בן 4.5 חודשים אוכל סימילאק אדוונס. השבוע נאמר לנו שעלינו להתחיל עם טעימות אולם אני קצת מבולבלת עקב ריבוי דעות בנושא. האחות אמרה שעד גיל חצי שנה לא להגיע אפילו לכמות של כפית אלא לתת לו ללקק עם האצבע בלבד ושאפשר לתת ממש הכול למעט דבש, מוצרי חלב חוץ מגבינה 5 אחוז, ודגים. כמו כן לא לתת עדיין מים. שאלותי הן:
    האם עד חצי שנה זוהי הכמות שאני אמורה לתת וגם אם מקבל את זה טוב לא להעלות כמויות?
    האם כול מה שאני נותנת חייב להיות מרוסק בבלנדר או שאפשר למעוך טוב גם עם מזלג?
    האם אני יכולה לתת לו מעט ממה שאני אוכלת בכול מקרה גם אם זה מתובל או שבשלב ראשון אני צריכה לעשות הפרדה?
    האם אפשר לתת טעימות בלי מים אחרי?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות

הוספת תגובה

• טעימות - תגובה

נורית קליפר
    20/01/2011

הי נתנאלה,

הוראות לגבי התחלת הטעימות:
    את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בנך, כאשר יתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים. הכמות המומלצת לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום בין שבוע 17 לשבוע 26. נותנים את הטעימות לאחר היניקה שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.

העניין הוא שרק מגיל חצי שנה, המזון הופך למזון משלים. עד אז, חשוב שרוב המזון יגיע מחלב אם או תמ"ל אשר מכילים את הערכים התזונתיים המתאימים לתינוקות צעירים. אם בנך נהנה ודורש עוד כפית.......לא צריכה להיות בעיה עם זה.

חשוב תחילה ליצור מרקם דליל שכן מזון שנמעך במזלג יכול להיות מאתגר מדי מבחינה מוטורית.

חשוב להגיש כל מזון חדש בנפרד, כך שרק אם כבר טעם את כל הרכיבים של המשון שאת אוכלת, יכול לטעום את המזון שאת אוכלת - כמובן אם במרקם המתאים.

עם התחלת הטעימות יש להגיש מעט מים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות

נתנאלה
    24/01/2011

הי נורית,
    תודה על התשובה המפורטת. ברצוני לדעת רק איזה כמות מים לתת על מנת שלא יפגום בכמויות האוכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוטרמיגן
    מירי
    18/01/2011

שלום:
    בתי בת 4 וחצי חודשים ונמצא בצואה שלה דם סמוי. הרופאה המליצה על נוטרמיגן שיש לו טעם וראי. היא כמעט ולא מוכנה לאכול אותו, רק כשכבר ממש רעבה. אני יודעת שיש דרכים לשפר את הטעם, אני מוסיפה סוכר ענבים. אמרו לי שאפשר גם עם תמצית וניל, אבל אני לא מוצאת בלי אלכוהול. האם מותר להוסיף סילאן? אילו דרכים נוספות יש לשיפור הטעם? תודה מירי

לקביעת תור
    סגירה
    נוטרמיגן

הוספת תגובה

• נוטרמיגן

סיון
    18/01/2011

היי
    מנסיון אני הוספתי חצי כפית סוכר והורדתי בהדרגה עד שהקטן התגל לטעם. לקח לי בערך שבוע וחצי, שבועיים עד שהפסקתי עם הסוכר לגמרי...
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מירי
    19/01/2011

בן כמה הוא היה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סיון
    19/01/2011

כמעט בן חודשיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה ארבעה חודשים
    מור
    18/01/2011

לי תינוקת במשקל 6750 בת ארבעה חודשים
    אחוזון 100 בגובה.

עד היום ניזונה בעיקר מהנקה + בקבוק או שניים ביום
    בשבוע הבא אני עתידה לחזור לעבודה.

לאחרונה אני מרגישה שכמות החלב בהנקה פחות מספיקה לה
    ויש לי מספר שאלות:
    1. עד היום שתתה 150 מ"ל ולפעמים אפילו השאירה. היום היא גומרת את זה מהר האם לעלות ל 180 מ"ל?
    2. כמה ארוחות ביום היא צריכה לקבל? באיזה מרווח?
    3. אני רוצה להתחיל טעימות, הבנתי שכדאי להתחיל עם ירקות כל ירק לבד 2-3 ימים, אח"כ לערבב וואחר כך לעבור לפירות. יש עוד המלצות מיוחדות?
    4. לפעמים בסביבות 4-5 בבוקר היא מתעוררת ויש לה קצת גזים. מה ניתן לעשות כדי להקל? חוץ מעיסוי והרמת רגליים שזה באמת עוזר לה לשחרר? האם גזים לא אמורים לעבור עד גיל ארבעה חודשים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה ארבעה חודשים

הוספת תגובה

• תזונה ארבעה חודשים - תגובה

ליהי סופרין
    18/01/2011

היי,
    אם אני יוצאת מנקודת הנחה שיש לה כ7 ארוחות חלב ביממה כמות של 150 מ"ל אמורה להספיק, האם מלבד זאת שהיא מסיימת מהר היא מראה רצון לעוד? היא אינה שבעה? בגיל הזה מספר היניקות או הארוחות יכול לרדת בין 6-8 ארוחות ביממה .

לפי עקומות הגדילה שציינת האם היא גם באחוזון 100 במשקל?

את הטעימות כדי להתחיל בירק או פרי כשכל 3 ימים להחליף ירק אחד בלבד
    כדי להתחיל בגזר או בטטה תפוח אדמה קישוא כפית כפית וחצי ולהחליף כהכל עובר בשלום אפשר לשלב בינהם, מומלץ אידוי או בישול קל במעט מים ולטחון עם מי הבישול,

גזים בדרך הם עד 3-4 חודשים , תמיד יש יוצאים מן הכלל.. אם זה חריג וחמור מאוד (לא נשמע כך מדברייך ) אפשר לתת פרוביוטיקה לתינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה
    מאיה30
    18/01/2011

כמה ארוחות ביום היא צרכה לאכול

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שנה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה - תגובה

ליהי סופרין
    18/01/2011

תינוקת בת שנה צריכה לאכול כ7-6 ארוחות ליממה כולל הנקה או תמ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה