מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה צמחית- עדיף להמנע?רינת02/01/2011
שלום לכן,
בני בן התשעה חודשים ניזון מזה 3 חודשים ע"י פורמולה צמחית מאחר והוא סובל מאסטמה של תינוקות וכידוע מוצרי חלב מחמירים צמיגיות ומעודדים ליחה.
שאלתי היא- האם זה מסוכן להמשיך כך?
האם תזונה צמחית שמן הסתם מבוססת על סויה יכולה לגרום לבעיות בעתיד בגלל כמות האסטרוגן הנמצאת בה?
אני קצת לחוצה.
תודה רבה ושבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה צמחית- עדיף להמנע? - תגובה
נעמי ברזילי-תאני04/01/2011באופן עקרוני, מומלץ לא לתת לתינוק פורמולה צמחית אלא אם יש התוויה מיוחדת המצדיקה שימוש בפורמולה צמחית למשל: אלרגיה לחלב פרה. לא הוכח קשר חד משמעי בין שימוש במוצרי חלב לבין החמרה של תסמיני אסטמה.
לכן, במידה והחלטת על דעת עצמך לההשתמש (בגלל האסטמה) בפורמולה ע"ב צמחי המלצתי היא שתעברי לפורמולה ע"ב חלב רגילה שיש לה יתרון משמעותי ביחס לפורמולה צמחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חוק האוסר החזרת אוכל תינוקותדניאל02/01/2011
שלום האם יש חוק של משרד הבריאות האוסר להחזיר אוכל תינוקות בחנויות ,לקבל זיכוי או החלפה???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש חוק האוסר החזרת אוכל תינוקות - תגובה
נעמי ברזילי-תאני04/01/2011באופן עקרוני לי לא ידוע על חוק כזה , אלא אם כן הקופסה נפתחה. הדבר תלוי בנהלים של כל חנות וחנות. משום שמזון תינוקות נחשב למזון יקר ורגיש מאוד יש המתייחסים אליו כמו אל תרופה ותרופות אסור לחנות לקבל חזרה. בכל מקרה אם לא נעשה שימוש בקופסה את יכולה לנסות להחזיר אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת אוכל
קארין01/02/2011אין אפשרות להחזיר אוכל לתינוקות בשום מקום, ההוראה היא של משרד הבריאות כי לאף אחד אין מושג באילו תנאים הוחזק האוכל ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל נמוך- מדאיגלולי02/01/2011
היי בנות, בני עוד 4 ימים בן 10 חודשים.
היום חזרתי מטיפת חלב קצת מודאגת-
משקל לידה 2650, כיום משקלו 9 קילו, גובה 75.3 היקף ראש 45.7.
רצוי לציין שבני שמח פעיל ובקצב התפתחותי טוב.
אך משקלו מדאיג אותי. האם יש מקום לדאגה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לולי04/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל נמוך- מדאיג - תגובה
נורית קליפר06/01/2011ממש לא! עד גיל שנה מצופה מתינוקות להיות במשקל כפול 3 ממשקל הלידה. בנך כבר הגיע לשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו תודה רבה נורית!
לולי07/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לגיל 8 חודשיםnoa02/01/2011
בתי בת 8 חודשים, יונקת ומסרבת לשתות מבקבוק תחליפי חלב למיניהם או דייסות. מגיל 5 חודשים התחלתי בטעימות מוצקים שלאט לאט גדלו למנות קטנות.
הבעיה שהיא לא מוכנה לאכול יותר ממספר כפיות ודורשת לינוק לאחר הארוחה. ניסיתי מספר פעמים לשהות את ההנקה כדי שתסיים את המנה אך זה לא הואיל והיא נרדמה רעבה.
אותו הדבר היה גם אל הבן הגדול שלי (בן 3) והוא עד היום אוכל ממש מעט ולא מגוון.
אשמח מאוד לשמוע איך אני יכולה לשנות את שיטת ההאכלה ולהפוך את הטעימות של הבוקר והצהריים לארוחות אמיתיות.
אם זה עוזר - היא מאוד אוהבת מרק עוף עם בטטות, אך היא לא אוהבת פירות ואבוקדו. לגבי הלילה היא עדיין יונקת כל שעתיים (!).
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה בבקשה
noa05/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה נכונה לגיל 8 חודשים - תגובה
נורית קליפר06/01/2011הי נעה,
נשמע שעניין ההנקה צריך יותר תשומת לב, מכיוון שתארת שהיא כן אוכלת מנות קטנות ועניין המוצקים עובד. נראה לי שאת המענה הטוב ביותר תקבלי אצל יועצת הנקה, אשאר תוכל לעזור לך להתמיד בהנקה אך לשלב זאת בצורה שתהא טובה גם לך וגם להרגלי האכילה של בתך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל 8 חודשים?מאי02/01/2011
שלום.
אז הנה קצת רקע---בני בן 8 חודשים יונק מלא אוכל 2 ארוחות מוצקים ביום,רגוע שקט עולה כמו שצריך במשקל במהלך הלילה מתעורר כל 3 שעות(!!!) יונק וחוזר לישון- בלילה לא רוצה מוצץ ולא מים.... ישן איתנו במיטה צמודה ונמצא איתי בבית במהלך היום.
סדר יום של אוכל:
8-יונק
10 וחצי- פירות
13 וחצי 14-ירקות עם אורז או דייסת אורז(הכנה בייתית)
17-יונק
18-בייבי ביס מנשנש
19 וחצי מקלחת יונק ושינה
23-יונק
02-יונק
5-יונק
השאלות שלי הן כאלה: מצטערת על הסירבול והאורך--קצת אבודה....
1-מוקדם מידי להעביר אותו גמילת לילה?
2- יש מצב שהוא באמת רעב כל כך הרבה בלילה או שזה רק הרגל?
3-חוץ מעוף שאני אתחיל להוסיף מה עוד כדאי להוסיף לתפריט?
4- הירקות שהוא אוכל כרגע זה תפוח אדמה,בטטה,גזר,דלעת וקישוא מה עוד?
5-אם אני רוצה להתחיל לתת לו ארוחת ערב יותר משביעה במטרה שישן יותר ,לתת לו את הארוחת צהרים בערב
להוסיף עוד ארוחה? לתת לו דיסה מוכנה עם תמ"ל( שבנתיים הוא אף פעם לא ניסה)? אם אני נותנת לו את זה זה בא במקום ההנקה של הערב?
6-אם יש לו 3 ארוחות אז במהלך היום נשאר לו רק 2 הנקות זה מספיק?
7-מה אם להוסיף ביצה? טחינה?
ממש רשמח אם תענו לי כי כבר ממש התבלבלתי ולא יודעת מה לעשות אז תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בגיל 8 חודשים? - תגובה
נעמי ברזילי-תאני04/01/2011ייתכן מאוד שהאכילה בלילה היא רק הרגל ולא ממש צורך של התינוק. שימי לב ייתכן והוא משתמש בהנקה לצורך רגיעה והירדמות (ציינת שאינו רוצה מוצץ) לכן את יכולה לנסות להרגיע אותו בדרך אחרת שאינה הנקה כשהוא מתעורר בלילה. כך הצורך שלו בהנקה יפחת.
בנוגע לארוחת ערב את בהחלט יכולה לתת לו ארוחת ערב שכוללת מוצקים , ארוחה זו תשביע אותו יותר מהנקה ויתכן ויתעורר פחות במהלך הלילה.
לארוחת צהריים תכיני לו מרק שיכלול בשר (בקר מנתח רזה/הודו אדום/עוף) + דגנים (תפו"א'גריסים/בטטה/אורז וכיוצ"ב וירקות.
ולארוחת ערב את יכולה לתת לו לחם מקמח מלא (ללא הקרום הקשה חתוך לחתיכות קטנות) + טחינה/אבוקדו/ ממרח שקדים + ביצה
כמובן שמזון שאינו נחשף אליו עד היום תתני לו בהתחלה בכמות של טעימות בלבד כדי לשלול את נושא הרגישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד כמה שאלות
מאי04/01/2011תודה ועוד שאלות:
אני מכינה לו ירקות מאודים ולא מרק גם את הבשר אפשר לאדות?
ביצה זה אומר גם את החלבון וגם את החלמון?
יש לו 4 שיינים אפשר כבר להתחיל להביא לו אוכל לא טחון? איזה ואיך? את הלחם הוא לא ייחנק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה ושכחתי גם...
מאי04/01/2011אם אני מוסיפה לו עוד ארוחת מוצקים זה במקום הנקה ז"א שנשראה רק הנקה אחת ביום זה לא קצת מעט?
אפשר אחרי הארוחת ערב להביא ציצי זה כבר לא יהיה מיותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרתחת מיםמירב02/01/2011
שלום רב, יש לי תינוק בן חודשיים מאז לידתו אוכל סימילאק. את המים לחלב אני לוקחת ממתקן מי עדן מרתיחה על הגז מחכה שיתקררו ומעבירה לבקבוק מי עדן גדול ובעת הצורך מעבירה את כמות המים הרצויה לבקבוק של התינוק מחממת את המים במיקרוגל מספר שניות ואז ממלאה מהסימילאק לבקבוק להכנת החלב. האם התהליך שלי שגוי? יש משהו לא בריאותי בכל התהליך עצמו? האם איחסון המים המורתחים בבקבוק הפלסטיק מסוכן לבריאות התינוק? אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרתחת מים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני04/01/2011עצם אכסון מים בבקבוק מעלה בהם את כמות החיידקים ( מדובר בבקבוק שמלכתחילה אינו סטרילי ובמים עומדים עשויים להיתפתח חיידקים). לכן מומלץ להרתיח את המים בסמוך למועד הכנת התמ"ל ולקרר אותם מעט (את יכולה לקנות בקבוק מיוחד שמיועד לתינוקות שאינו מכיל ביספינול A שתוכלי לעשות לו עיקור במיקרוגל ואליו להכניס את המים לאחר ההרתחה) ועם מים אלו להכין את התמ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9 חודשים.שירלי זוהר01/01/2011
שלום,
האם חשוב עדיין לטחון כל דבר לתינוק בן 9 חודשים??
האם אפשר רק להשתמש במזלג ולרסק ירקות וקציצה במזלג? או שיש סכנת חנק ?
יש לו רק שתי שיניים קטנות קטנות.
כשאני טוחנת הכל הוא אוכל בלי בעיה, ושאני מנסה לתת לו מרוסק רק במזלג, הוא מייד מוציא הכל מהפה- כאילו נגעל...
אייך מכינים אותו לאוכל יותר סמיך ומוצק??
תודהרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 9 חודשים. - תגובה
נורית קליפר02/01/2011הי שירה,
ההתקדמות במרקם משתנה מתינוק לתינוק. בגיל 9 חודשים בהחלט אפשר להסמיך את האוכל ולאט לאט לעבור לאוכל אצבעות אך כמובן קודם כל להיות קשובים לקצב התפתחותו של בנך. נסי קודם כל לטחון למרקם גס יותר ותראי כיצד מסתדר, כמובן שאם עדיין מתקשה, חכי שבוע ונסי שוב. לאחר מכן, בהחלט אפשר פשוט למעוך עם מזלג והשלב הבא יהיה להגיש אוכל אצבעות - כמו פרוסות דקות ורכות של פרי, לחם רך, ירקות מבושלים רכים חתוכים דק, וכד'
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לתינוק בן 7.5 חודשיםטלי01/01/2011
בני בן 7.5 חודשים והוא יונק.
אני מנסה לתת לו מוצקים (דייסת קוואקר, תפוח, אגס, בננה, קישוא, גזר, בטטה) אבל הוא לא ממש אוהב את זה, הוא רק אוכל 2-3 כפיות ועושה פרצוף חמוץ.
אין לו שיניים עדיין.
האם זה נורמלי? איך גורמים לו לאכול יותר?
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים לתינוק בן 7.5 חודשים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני04/01/2011זה נורמאלי . אכילת מוצקים זה הוא תהליך שמתרחש בהתאם למוכנות ולבשלות של התינוק ויכול להתרחש עד גיל שנה ובמיקרים מסויימים אפילו למעלה מכך. לכל תינוק קצב משלו. מה שחשוב הוא שתמשיכי לחשוף אותו (אפילו אם מדובר ברמה של טעימות בלבד) למזון מוצק.אולי תרסקי לו את המזון במעבד מזון כך שהוא יהיה במרקם חלק (את יכולה להוסיף לו מעט מים) ותנסי לתת לו אותו בצורה כזו. בכל מקרה, מומלץ שתהיי קשובה לסימנים שמראה התינוק ולא תנסי להאיץ את התהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות מוצקיםאילנית31/12/2010
שלום,
בני בן 5 חודשים- יונק בעיקר ומקבל תוסף פעם ביום ומתפתח ממש יפה. כבר התחלתי טעימות של מוצקים כבר כמעט מהכל אפילו ביצים, כל ארוחה הוא ממש מראה שרוצה לאכול איתנו ומתעצבן שלא נותנים לו מהאוכל שלנו....
איך אני מתחילה לבנות לו ארוחה ביום? שתחליף לפחות את ארוחת התמ"ל. קראתי שצריך ארוחת פירות בבוקר בתור התחלה אבל אני ממש תקועה כי אני לא יודעת אילו פירות יכולים להחליף את כמות הויטמינים הברזל שניתנים לו בהנקה או לחלופין בתמ"ל
בהמשך אני רוצה לשלב לו ארוחה נוספת כי הוא כבר ממש מראה סימנים של מוכנות
אני כבר כמה ימים לא נותת לו טעימות ורוצה להתחיל ארוחה אחת לפחות אני אשמח לקבל פירוט והאם הארוחה של הפירות יכולה כבר להחליף ארוחת הנקה או תמ"ל ועוד עצות להמשך החודש הבא...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות מוצקים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני04/01/2011באופן עקרוני, ארוחת הפירות אינה באה להחליף ארוחת תמ"ל. אם התינוק מראה מוכנות לאכול יותר אפשרי לו לאכול (זה בסדר לתת לו טעימות גם מהאוכל שאתם אוכלים) והשלימי את הארוחה בתמ"ל. הוא יאכל עפ"י הכמות לה הוא זקוק וקרוב לוודאי שיאכל כמות תמ"ל קטנה יותר. ארוחה עיקרית המורכבת ממנת בשר + פחמימה (תפו"א/בטטה/אורז וכיוצ"ב) + ירקות יכולה להחליף תמ"ל . את יכולה להכין לו מרק שיהיה מורכב מכל הנ"ל ולאפשר לו לאכול ממנו את הכמות שהוא ירצה. מנה של 120-150 מ"ל מרק נחשבת למנה יפה אם הוא מסיים כמות כזו זה בהחלט יכול להחשב כארוחה ואת יכולה לוותר על תמ"ל. בכל מקרה המלצתי היא לפחות עד גיל שנה (גיל שבו יוכל לאכול את כל סוגי המזון כולל מוצרי חלב) תמשיכי לתת לו הנקה בנוסף לארוחות לפחות 2-3 ביום כדי להשלים את כל הדרישות התזונתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לגיל שנה ו-3 חודשיםאורלי31/12/2010
שלום,
בני בן שנה ושלושה.
רציתי לשאול האם התפריט הבא מספיק לגילו:
בוקר 200 מ"ל בערך מטרנה
בגן - ביצה עם גבינה וירקות
בגן בצהריים או מרק טחון או קוסקוס או פסטה ושניצל
אחה"צ בבית לפעמים עוד מנה של מרק טחון (שכוללת עוף או בשר) או מנת פירות (תלוי במידת הרצון לאכול)
אח"כ איזה נשנוש של מעדן
ולפני שינה דייסה
בנוסף, רציתי לשאול עוד כמה דברים:
אם קורה מדי פעם שהוא אוכל שני ביצים ביום זה נורא?
הוא ילד שמהתחלה לא עשה בעיות עם אוכל מוצק אך לאחרונה נראה כי הוא מוציא את הדברים הקשים ללעיסה ואוכל רק את הקלים, האם זה צריך להטריד?
והייתי שמחה לשמוע על רעיונות ממכן או מבנות הפורום על מנות מעניינות או נשנושים טובים ובריאים?
מצד אחד זה גיל שכבר מותר הכל אבל מצד שני אני מרגישה שהתפריט חוזר על עצמו מידי ואין לי גיוון בשבילו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
אורלי03/01/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווקרלימור30/12/2010
אני עושה הרבה דייסות קוואקר
רציתי לשאול אם אפשר להוסיף את הקווקר (לא האינסטנט) ליוגורט או שחייבים לבשל אותו כמו בדייסה
ומה אפשר להוסיף ליוגורט כדי להמתיק או להעשיר אותו לארוחת בוקר ? האם אפשר גרנולה בגיל שנה וחצי או שזה מסוכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קווקר - תגובה
נורית קליפר02/01/2011הי שגית,
ממליצה לבשל בכדי שהמרקם יהיה רך. אפשר להוסיף פרי טחון, 1-2 כפיות שקדיה, אם תינוקך מעל גיל שנה אפשר להוסיף טפטוף דבש או סילאן. גרנולה בגיל שנה וחצי עלולה להיות מרקם מאתגר מדי, כדאי לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל מוצק?קרן30/12/2010
היי,
ביתי בת 3.5 חד'. היא סובלת מריפלוקס סמוי וניזונה מאינפמיל. לאחרונה חלה ירידה משמעותית בכמויות האוכל שצורכת, נראה כאילו לא טעים לה יותר. יכול להיות?? כמו כן, מכניסה המון את האצבעות לפה ומוציאה את הלשון במעין תנועת ליקוק. במה מדובר?
חשבתי להתחיל איתה בטעימות, בכדי לעבור למוצקים ובכך אולי להעלים את הריפלוקס הארור הזה..
מתי מתחילים ואיך??
אודה לתשובותיכן,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
קרן06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי להתחיל מוצק? - תגובה
נעמי ברזילי-תאני06/01/2011עפ"י ההנחיות החדשות שפרסם משרד הבריאות (אותן ניתן למצוא באתר של משרד הבריאות - מדריך להזנת התינוק והפעוט) רצוי להתחיל בטעימות מוצקים סביב גיל 4 חודשים (בין שבועות 17-26). שימי לב שמדובר בטעימות בלבד (1-2 כפיות פעמיים ביממה) ולכן אין בהן כדי להחליף ארוחה ממש. בנוסף, חשוב לבדוק האם התינוק מוכן לאכילת מוצקים.
קיימים מספר תנאים מוטוריים ותחושתיים המראים על מוכנות התינוק לשינוי מרקם המזון (ממרקם נוזלי למרקם מחיתי ולמוצקים) והם:
1. שליטה טובה בראש ובגו, יכולת ישיבה התומכים במיומנויות אכילה.
2. מיומנות בליעה שתמנע שאיפת מזון
3. גירויי פה - הכנסת ידיים וצעצועים לפה.
4. העלמות רפלקס דחיקת הלשון (רפלקס בו הלשון דוחפת כל חפץ שממוקם בין השפתיים) - סביב גיל 4-5 חודשים.
מטרת הטעימות לאפשר לתינוק חשיפה והיכרות עם מגוון סוגי מזון ולא להחליף ארוחה של תמ"ל/חלב אם. מומלץ להתחיל במזונות עשירים ומועשרים בברזל, ירקות ופירות מומלצים כמאכלים ראשונים. השימוש במאכלים המורכבים ממרכיב אחד מקל על מציאת הסיבה לתגובה של אי סבילות למזון (אם תתרחש). בנוסף, קיימת חשיבות להפרדה בין המאכלים על מנת להרגיל את התינוק לטעמים ומרקמים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה ואיפה ...מיכל30/12/2010
שלום
בתי אינה שותה מים מאז שהחלה לצרוך מוצקים בגיל 1/2 שנה
נוזלי שתייתה הינם אך ורק מטרנה - ורק בערבים
במהלך היום היא לא מסכימה לשתות מים /משקה שקדים/ תה חלש / מים במעט דבש
מה עוד ניתן לנסות ????
מודאגת מאוד!!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה ואיפה ... - תגובה
נורית קליפר02/01/2011לא ציינת את גילה של בתך? ממליצה לא להמתיק מים כדי שלא תתרגל, ואם צעירה מגיל שנה, בטח ובטח שלא להגיש דבש. צייני את גילה ואוכל להתייחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה וחודשיים
מיכל02/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ו-4 אוכלת ללא הפסקהאורית30/12/2010
שלום,
בתי, בת שנה ו-4, היתה חולה בשבועיים וחצי האחרונים (החל מדלקת אוזניים, דרך הקאות ושלשולים (כנראה בגלל האנטיביוטיקה) וכלה באישפוז עם דלקת ריאות...) וירדה מאוד במשקל. הרופא שלנו אמר שאין מה לדאוג ושהיא תשלים בקלות את המשקל החסר, ואכן, בשלושת הימים האחרונים היא אוכלת ללא הפסקה (למשל: מאז שקמה הבוקר לפני כשעה שתתה כ-80 מ"ל תמ"ל, אכלה 2 פרוסות לחם עם טחינה, ומעדן). השאלה שלי היא האם זה תקין וכמה זמן זה אמור להמשך ככה (כמובן שאני שמחה מאוד לראות אותה אוכלת אחרי השבועיים האחרונים, אבל זה נראה שהיא ממש אוכלת בטירוף...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ו-4 אוכלת ללא הפסקה - תגובה
נורית קליפר02/01/2011הי אורית,
אם היא בדר"כ אוכלת כמויות טובות ובזמנים קבועים, כלומר יש לבתך הרגלי אכילה בריאים וטובים, תני להשלים את הפער שגופה צריך. נשמע שזה עניין נקודתי ושהיא משלימה את כל מה שהחסירה בשבועיים האחרונים. הקפידי שהמזון שהיא אוכלת יהיה מזין - פירות, ירקות, חלבונים (בשר, עוף, דגים), מוצרי חלב, דגנים. ואני שמחה לשמוע שהיא הבריאה ושתאבונה חזר.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנה שלב 3 במקום 2גיל29/12/2010
היום שמתי לב שנתתי לתינוקות שלי בנות 9 וחצי חודשים שלב 3 במקום 2 האם נורא?
הסתכלתי ברכיבים אין הבדל משמעותי בכמויות ..מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה שלב 3 במקום 2 - תגובה
נורית קליפר29/12/2010הסירי דאגה מלבך! חיזרי לשלב 2 בהמשך
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)