מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן ארוחהשירלי זוהר12/01/2011
שלום רב,
בני בן 10 חודשים, יש לי 2 שאלות:
1. כמה זמן צריכה לקחת ארוחה ממוצעת של מרק מרוסק למשל? בזמן האחרון הוא אוכל לאט לאט ועד שמסיים, לוקח בערך חצי שעה. האם תקין?
2. בתחילת הארוחה, הוא אוכל מהר ובהתלהבות וביסים גדולים. ואחריי 6-7 ביסים, ממש צריך להתחיל לשכנע אותו להמשיך לאכול: לשיר לו, לתת לו צעצועים, לדבר אליו המון, עד שמסיים לאכול. האם זו נכונ לשכנע לאכול?
אם אני לא שרה לו ומשכנעת אותו, הוא פשוט יפסיק אחריי 7 ביסים- כשליש מהארוחה-
אייך נכון לנהוג? אני ממש מבולבלת. אני מרגישה לא נוח לשדל אותו לאכול. אך אם אני לא עושה כך, הוא לא אוכל..
דניאלה
מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ארוחה - תגובה
ליהי סופרין13/01/2011הי דניאלה,
כמה בנך שוקל ומה גודל הארוחה המוצעת לו?
ארוחה שלוקחת כחצי שעה היא בהחלט זמן סביר, סה"כ מקנה לו הרגלי אכילה בריאים, חשוב לאכול לאט!
בדרך כלל לתינוקות יש מנגנון וויסות רעב וכשהם שובעים הם לא מעוניינים להמשיך לאכול, פה נכנס עניין השידול והמשחק, אולי התרגל לשירה ושיכנועים נסי לשדל פעם פעמיים שלוש ואם אינו מעוניין הפסיקי , סביר להניח שכשיהיה רעב ידרוש את המשך הארוחה, נסי כך יומיים שלושה ותראי אם יש שינוי בהרגלי הארוחה והכמות.
חיזרי לספר לי מה היה בכל ארוחה ונחשוב יחד איך ממשיכים לפי התגובות של בנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש וחצינעמה12/01/2011
שלום
הבן שלי בן חודש וחצי
עד לפני שבוע אכל 80-100 מ"ל חלב שאוב
בשבוע האחרון המצב השתנה
הוא לא מסתפק בכמות של 100 ורוצה יותר.
הבאתי לו כמה פעמים 120 מ"ל, אך ביממה האחרונה נדמה שגם זה לא מספיק לו. ומדי פעם הוספתי לו עוד 20.
האם זה הגיוני??
כמה אמורים לאכול בגיל הזה?
יכול להיות שהחלב אם שלי לא "עשיר" מספיק בשביל להשביע אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
נעמה12/01/2011הקקי שלו בשבוע האחרון בצבע ירוק. (מאז הלידה הוא רק בצבע צהוב)
האם זו בעיה?
והאם יש קשר לכמות האוכל שהוא דורש השבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חודש וחצי - תגובה
ליהי סופרין13/01/2011החלב עשיר ומשביע אין מה לדאוג,
גיל 6 שבועות פלוס מינוס הוא בדיוק גיל קפיצת הגדילה , זהו מצב שבו התינוק בבת אחת זקוק לכמות גדולה של מזון, ואכן זה מה שאת חווה ,
יש חישוב קבוע שלפיו תדעי בערך מה כמות הארוחה לה הוא זקוק:
150 (מספר קבוע) כפול משקל התינוק לחלק למספר הארוחות ב24 שעות בדרך מחלקים ב6 או 8 מה שיצא שוב פלוס מינוס הינו כמות הארוחה .
בתיאבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות לבן 9.5 חודשיםמעיין12/01/2011
שלום רב
יש לי מספר שאלות:
1. בני בן 9.5 חודשים, אוכל טוב מאוד במשך היום ושמח לטעום מכל דבר שמציעים לו.
כשנולד היה במשקל 3.155 ק"ג באחוזון 42, היום שוקל 8.045 ק"ג ונמצא באחוזון 10. בגובה הוא 75 ס"מ ובאחוזון 74. גבוה ורזה. בגלל שהוא יורד באחוזוני המשקל, בטיפת חלב אמרו לי להציע לו כל הזמן לאכול ולתת כמה שרוצה. באמת שהוא אוכל כמויות מכובדות של אוכל, אך מה לעשות לא עולה במשקל. אני מפחדת שאם אני אציע לו כל הזמן לאכול הוא בסופו של דבר יפתח הרגלי אכילה לא נכונים וינשנש לאורך כל היום. מה ניתן לעשות?
2. לגבי תמ"ל: ישנם ימים שהוא מקבל בסה"כ 2 בקבוקי תמ"ל של 120 מ"ל (לא מוכן לאכול יותר מכמות הזו) וישנם ימים שבהם לא דורש כלל השלמה וגם אם אני מציעה לו בקבוק הוא לא רוצה. האם זה תקין לא לאכול תמ"ל בגילו? הוא אוכל גבינות ומעדנים. דייסה עם תמ"ל הוא אוכל בין פעם לפעמיים ביום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות לבן 9.5 חודשים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני13/01/2011לגבי שאלתך הראשונה , קצת קשה להתייחס לשאלתך משום שלא ציינת מה קורה עם שאר המדדים (גובה, הקף ראש). אם הוא עולה במדדים אלו בצורה תקינה אני מציעה שתקפידי על זמני ארוחה יחד עם זאת אפשרי לו לאכול בכל זמן שהוא יראה סימנים שהוא רעב. את יכולה להעשיר את התזונה שלו בשומנים בריאים (המכילים ריכוז קלורי גבוה בכמות מזון קטנה) למשל : טחינה, אבוקדו, אגוזים וזרעים טחונים (אותם את יכולה להוסיף לדייסה/ למעדנים) , ממרח שקדיה וכיוצ"ב. יחד עם זאת,אני ממליצה לך לפנות לרופא הילדים המטפל בו כדי שיעשה בירור מתאים וישלול בעיות רפואיות שיכולות לגרום לחוסר עליה מספקת במשקל.
בנוגע לשאלתך השניה, 2 בקבוקי תמ"ל ביום בתוספת גבינות ומוצרי חלב אחרים זו כמות מספקת.אם הילד מסרב לאכול את התמ"ל ובמקום זאת אוכל דייסה עם תמ"ל זה גם בסדר ואולי אפילו עדיף לאור המצב שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 חודשים אוכל רק בשינהאסנת12/01/2011
שלום
בני בן 5 חודשים שוקל 8ץ5 ק"ג, גובה 72 סמ"
בד"כ היה אוכל בסביבות ה-500- 600 מ"ל מטרנה ביום + הנקות לילה.
בחודש האחרון, אולי בעקבות התחלת הטעימות או בעקבות כאבי צמיחת שיניים הוא מסרב לאכול בקבוק. גם כשאני מחכה 4 ואף 5 שעות בין ארוחה לארוחה הוא מסרב ואוכל רק 60 או 120 במקרה הטוב.
לאחר מאבקים רבים הוא מסיים את היום עם 300-400 מ"ל מטרנה וכבר לא מקבל ממני הנקות (אולי רק פעם בלילה ליניקה קצרה).
הוא מסכים לאכול רק כשהוא כבר ממש לפני הירדמות, או מתוך שינה. אבל כשהוא ער הוא מסרב נחרצות.לעומת זאת, דייסות ומחית הוא אוהב לקבל בכפית, אבל גם את זה ממצה לאחרכ- 5 כפיות.
הרופאה ואחות טיפת חלב מרגיעות אותי שיש לו רזרבות מאחר והוא נחשב לתינוק גדול, אך למעשה הוא כבר לא כזה שמן אלא בעיקר ארוך. אני חוששת מאד מפני הפרעת אכילה (הפן ההתנהגותי) וגם מכך שדווקא מפני שהוא גדול הוא לא מקבל כיום מספיק מזון כדי להתפתח באופן תקין.
נא עצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 חודשים אוכל רק בשינה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני13/01/2011מהנתונים שמסרת בנך נמצא באחוזון 5 מבחינת משקל ומעל אחוזון 95 בגובה. האם הוא נולד באחוזונים אלו או שהוא ירד באחוזוו המשקל ? אם הוא ירד באחוזון המשקל חשוב להמשיך ולעקוב אחר המשקל בתדירות גבוהה יותר ובמידה ומגמה זו נמשכת גם בשקילה הבאה מומלץ שתפני לרופא המטפל ותבקשי שיבצע בדיקות כדי לברר את הסיבה לירידה זו.
באופן עקרוני, מה שמומלץ הוא לאפשר לתינוק לאכול עפ"י צרכיו ולא ל"שדל" אותו לאכול יותר ממה שהוא מבקש. מומלץ לא להאכיל תינוק תוך כדי שינה (דבר זה עלול להוביל בעתיד להרגלי אכילה לא תקינים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בהקלדה-נא עזרתך
אסנת14/01/2011טעיתי בהקלדה, בני שוקל 8 וחצי ק"ג ולא 5 ק"ג כפי שהוקלד
ואורכו 72 ס"מ- בן 5 חודשים.
נולד במשקל 4.030
האם עדיין נחשב רזה לאורך שלו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בלבד תינוק בן 8 חודשיםחנה12/01/2011
שלום,
בני בן 8 חודשים החל לטעום מוצקים בגיל 5.5 חודשים אך לא התלהב. לאחר שהוא החל לבקר במעון הוא התחיל לאכול מרק טחון ובחודש האחרון אף מזון סמיך (כמו פסטה/קוסקוס כמובן טחון). מהיום שניסיתי ועד היום הוא לא מוכן להכניס לפיו פירות.
ניסתי בכל הדרכים, תערובות שונות (שילוב של פירות ו/או עם בסקוויט וכו'- הוא לא מוכן לטעום אפילו. לפני כחודש הוא חלה באסטמה, דלקת אוזניים, נזלת שיעול וכו' ומאז הוא אפילו לא מוכן להכניס לפיו מרק טחון.
הוא רק יונק. (שאיבות שאני משאירה ולעיתים מטרנה 120 מ"ל פעם עד פעמיים ביממה).
לגבי המשקל- תקין לגילו.
השאלה שלי לא ברור לי מדוע הוא מסרב בכל תוקף לנסות מזון? האם הנקה בלבד מספיקה בגילו? האם עליי לפנות לעזרה מקצועית ואם כן למי? מה עליי לעשות כדי שיתחיל לאכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בלבד תינוק בן 8 חודשים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני13/01/2011לשאלתך, בגיל זה כבר לא מספיקה הנקה /תמ"ל בלבד ויש צורך בתוספת מזון. מה גם שהמטרה היא שהתינוק יפתח מיומנויות אכילה ויעבור בהדרגה לאכול מזון מוצק רגיל. במיקרים רבים, מחלה משפיעה על התאבון וגורמת לכך שהילד מסרב לאכול . לפעמים גם צורת ההאכלה משפיעה על רצון התינוק לאכול.
אני מציעה שתעשי ניסוי ובמידה והוא כבר מתיישב לבד תושיבי אותו על כסא האוכל בזמן שאתם אוכלים שיצפה בכם מבלי שתציעי לו לאכול ותראי מה תהיה התגובה שלו. תהיי קשובה לסימנים שיראה לך ייתכן והוא יגלה עניין ונכונות לאכול. בכל מקרה, אם את מעוניינת להתייעץ עם גורם מקצועי את יכולה לפנות לדיאטנית המתמחה בתזונת תינוקות וילדים באזור מגורייך או לקלינאית תקשורת שיצפו בסיטואציית האכלה שלו וייעצו לך מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב או ריפלוקסחמוטל11/01/2011
שלום יש לי תינוקת בת חודשיים ואני מתקשה להאכיל אותה היא מתחילה לאכול ואחרי מספר דקות בוכה מכאב חשבתי שזה גזים והיא אכן עשתה גרפס או 2 אבל נסיון להמשיך לאכול בדר"כ לא מצליח וזה עם כל סוגי האוכל שניסינו עד היום מטרנה מס סוגים סימילאק 2 סוגים הגענו לרופא שטען שזה ריפלוקס ונתן לנו לנסות אינפמיל שלא הצלחנו להאכיל אותה ורופאה אחרת טענה שזה נראה לה יותר כמו רגישות לחלב במהלך האכילה היא פולטת אוכל מעובד נראה כמו קוטג מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב או ריפלוקס - תגובה
נעמי ברזילי-תאני13/01/2011אני מציעה שתפני לבירור אצל רופא גסטרואנטרולוג ילדים שיתן אבחנה חד משמעית וינחה אותך כיצד יש לטפל במצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה - צמחי או פורמולה מפורקת?יולי11/01/2011
שלום רב,
בני בן ארבעה חודשים
יונק מלא
לצערי הרב אלרגי לחלבון חלב, לא אלרגי לסויה (נבדק)
עקב חזרתי לעבודה אני רוצה לשלב פורמולה
מאוד מתלבטת בין סויה לנוטרמיגן
הייתי אצל שני רופאים, קיבלתי שתי דעות...
אני לא בטוחה כי אצליח להיניק אחרי חזרה לעבודה (אין לי אפשרות לשאוב)
האם ישנם מחקרים הקובעים כי תמ"ל סויה נחות מתמ"ל חלב פרה?
ידוע לי על ההרומון הנשי, האלומיניום המצויים בתמ"ל סויה והעדר הכולסטרול
האם תמ"ל עם חלבון המפורק (נוטרמיגן) עדיין עדיף על סויה למרות ה"התעללות" שהוא עבר?
לא יודעת על סמך מה לקבל החלטה... בבקשה עזרה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי - מקפיצה
יולי13/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה - צמחי או פורמולה מפורקת? - תגובה
נעמי ברזילי-תאני13/01/2011באופן עקרוני, התשובה היא שלתמ"ל על בסיס חלב פרה ישנם יתרונות רבים בהשוואה לתמ"ל ע"ב סויה. כמובן שהנקה היא הדבר הטוב ביותר. ולכן, אני מציעה שבכל זאת תבדקי אפשרות לשאוב חלב (ישנן היום משאבות חלב ניידות אותן ניתן לקחת לקחת לכל מקום יחד עם ציידנית קטנה לאיכסון החלב).
במידה ובכל זאת את מחליטה להשתמש בתמ"ל אני ממליצה לך להשתמש בנוטרימיגן ולא בתמ"ל ע"ב סויה. משום שפורמולה ע"ב סויה אינה מומלצת לשימוש בתינוקות לפני גיל 6 חודשים (בגלל איכות החלבון, נוכחות פיטאטים, אלומיניום ופיטואסטרוגנים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמי תודה, שאלת המשך
יולי13/01/2011אני אעשה כל מאמץ בשביל להמשיך להניק (אפילו חלקי)
אבל כשתיים או שלוש ארוחות ביממה כנראה זה יהיה תחליף...
אתמול ניסיתי לתת לבני את הנוטרמיגן (שתה כ-80 מ"ל)
ולעומת ניסיון של סויה שעבר ללא שום בעיות,
אחרי נוטרמיגן פלט במשך שעה והקקי הפך לירוק עם גושים של חלב (אחרי כמה שעות)
הגיוני??
ועוד שאלה - רופאה שלנו ממש לא הסכימה שאני אתן לו נוטרמיגן (אינטרס של קופה?) - לדבריה בגלל שהוא לא אלרגי לסויה אז אין סיבה לתת פורמולה מפורקת. אני התעקשתי על מרשם ובסוף היא נתנה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלבאורית11/01/2011
בתי בת 6 חודשים ינקה עד עכשיו הנקה מלאה. אני חוזרת לעבוד ובכל פעם שניסיתי לתת לה מטרנה או סימילאק היא סירבה בתוקף ומה שנכנס- נפלט. אמרו לי שיכול להיות שזו רגישות לחלב. הרופאה המליצה על תחליף ללא סויה ואותו היא מסרבת לקחת. האם אפשר להסתמך רק על מזון מוצק+הנקה בבוקר ולפני השינה? איך ניתן לברר לעומק רגישות לחלב? יש לציין כי היא אוהבת מאוד מאוד לאכול אוכל מוצק, ובכמויות....
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב - תגובה
נעמי ברזילי-תאני13/01/2011רגישות לחלב ניתן לברר באמצעות בדיקת נוגדנים. את יכולה לפנות לאימונולוג (רופא המתמחה באלרגיות) ולבקש לבצע בדיקה.הנקה פעמיים ביום בגיל זה אינה מספיקה. למרות שהיא אוכלת מזון מוצק בכמות גדולה היא עדיין אינה אוכלת מספיק מוצרי חלב ולכן עלולים להתפתח אצלה חסרים תזונתיים. אני מציעה שתבדקי אפשרות לשאוב חלב כשאת חוזרת לעבוד (ישנן היום משאבות ניידות קטנות שאת יכולה לקחת איתך ולשאוב בזמן העבודה, חשוב לאכסן את החלב בקירור) חלב אם עדיף בעשרות מונים על תמ"ל ע"ב סויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לבן חצי שנהבלון אדום11/01/2011
היי,
בני בן שישה חודשים בעוד שבוע, נמצא באחוזון חמישים, ניזון רק על חלב אם (הנקה בבוקר ובערב וחלב שאוב בשעות היום כשאני בעבודה).
התחלנו טעימות בגיל ארבעה חודשים והוא טעם בהתלהבות כמעט הכל, לפני כשבועיים הוא פיתח אלרגיה (פריחה) ככל הנראה לסומסום (הוספתי טיפת טחינה לבננה). עשינו הפסקה מהטעימות ליומיים עד שהפריחה עברה. מאז הוא מסרב לטעום כל דבר - הוא סוגר את פיו ולא מוכן לטעום אפילו.
הגיע הזמן לעבור לארוחות ממש. איך עושים זאת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים לבן חצי שנה - תגובה
ליהי סופרין11/01/2011בגיל שישה חודשים הוא בהחלט צריך להתחיל לאכל מזון מוצק, את מתארת מצב שהטעימות עברו בשלום עד להפסקה של יומיים, שלאחריה הוא הפך לסרבן "כפיות" :)
פשוט המשיכי לנסות! להציע טעמים שונים וצבעים שונים בריחות שונים, בחיוך , עם שיר, עם משחק אצבעות
אפילו לא חייבים עם כפית , נסי עם האצבע תוך כדי המחשת שיר למשל או טבלי אפילו את אצבעותיו במחית וקרבי לפיו .
ההצלחה בדר"כ היא התמדה :)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנקות בעת אכילה מבקבוקעינת10/01/2011
בני בן החודשיים וחצי אינו מצליח לאכול מבקבוק. בעבר שילבתי הנקה עם בקבוק אחד של חלב שאוב בערב והיה בסדר. אולם, אחרי שבוע של הפסקה הוא "שכח" איך לאכול מבקבוק. הוא אינו מסרב לבקבוק, אבל לוקח לגימות גדולות, בולע המון אויר ואז נחנק וצורח כל כמה שניות. אני חוששת שהוא לא מצליח לסנכרן את המציצה, בליעה, נשימה. ניסיתי פטמה עם חור קטן במיוחד (של MAM) וזה לא הואיל. ניסיתי שינויי תנוחה, ניסיתי שאחרים יאכילו, ניסיתי לא למלא את הפטמה לגמרי... הוא עדין מאוד מתקשה וסובל באכילה מבקבוק. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנקות בעת אכילה מבקבוק - תגובה
ליהי סופרין11/01/2011היי עינת,
מדבריך לא הצלחתי להסיק עד כמה חמור הדבר , כמה פעמים ביום הוא נאלץ לאכול מבקבוק? האם ההשתנקויות ניגרמות גם בזמן הנקה , האם הוא חסר שקט אחרי כל ארוחה או אחרי הבקבוק בלבד או אחרי הנקה בלבד או בכלל לא?
נסי להאכיל אותו כשהוא במאונך כשאת אוחזת בו כמעט בעמידה ולא בתנוחת האכלה הקלאסית , המשיכי להטות את הבקבוק כלפי מטה שלא תהיה נזילה מהירה של חלב מהבקבוק, מה שיקל עליו לבלוע לפני שחלל הפה יתמלא שוב בחלב.
דבר נוסף יש מכשיר שנקרא SNS זו מן צינורית שמתחברת למיכל וניתן להאכיל בשיטה שנקראת האכלת אצבע.
את האחרון הייתי ממליצה במקרים ממש חריגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהליטל10/01/2011
שלום רב,
סליחה על האורך...
בתי בת 10 חודשים, יונקת. מבחינת מוצקים אוכלת יפה, לא טחון אלא חתיכות קטנות בידיים.
יש לה אלרגיה חריפה לחלבון חלב, שהתגלתה בעקבות מתן מטרנה.
התפריט היומי שלה הוא כזה:
הנקת בוקר
הנקה לפני שנת בוקר
בוקר - תפוח טחון עם פתיבר (הטחון היחיד שרוצה)
צהריים - חביתה, מלפפון, לביבות ירק מאודה, אפויות (בטטה, גזר,תפוח אדמה וכו')
הנקה לפני שינה
אחה"צ - לחם לבן רך עם טחינה ועגבניה מרוחה, לביבות, מלפפון
ערב - שלוש ארבע קציצות עוף+הודו+בטטה, פסטה לתינוקות ברוטב עגבניות/גזר/קישוא (בכמות של כף וחצי לא מבושלת)
הנקת לילה
בערב היא אוכלת את הבשר כי זה האוכל היחידי שקשה לתת לה בחוץ ויוצא שלפעמים אנחנו לא בבית בצהריים.
יש לי מספר שאלות:
1. לא יוצא לי לגוון המון, רק בעיקר בסוג הירק, זה נורא?
2. מותר בגיל הזה לאכול אורז לא טחון, מבחינת הסכנה לאספירציה?
3. השאלה הכי חשובה!! אני לא מעוניינת לתת תמ"ל צמחי, ומשתדלת להמשיך להניק. עד איזה גיל התינוק אמור לקבל הנקה או תמ"ל ומתי אפשר להפסיק לגמרי? פשוט הולך לי קצת קשה עם החלב
4. יש אלטרנטיבות לתמ"ל, כמו חלב שקדים וכדומה?
המון תודה!!
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
ליהי סופרין11/01/2011היי ליטל,
האורך מצויין, האינופרמציה המדוייקת חשובה:),
אני אתייחס לפי סדר השאלות:
1. בסה"כ הארוחות יפות ומשולבות מבחינת חלבון שומן פחמימה.
בארוחת הבוקר הייתי מוסיפה כפית שקדייה למחית כדי שתזכה גם לחלבון.
2.אם האורז מבושל במרקם רך מאוד היא יכולה לאכול.
3.ברוב המקרים שנמצאה אלרגייה לחלבון החלב נמצאה גם אלרגייה לחלבון הצמחי שמצוי בתמ"ל צימחי כך שהאלטרנטיבה היחידה במקרה זה היא תמל מפורק שניתן אך ורק ע"י מירשם רופא.
אבל אם ההנקה נעימה לך והקטנה מראה רצון להמשיך לינוק אני לא רואה כל סיבה לעבור לתחליפים.
משרד הבריאות בארץ מנחה להניק עם מוצקים לפחות עד גיל שנה .
ה-who אירגון הבריאות העולמי מדבר על הנקה +מוצקים לפחות עד גיל שנתיים.
אם את מרגישה שיש לך ירידה בתפוקת החלב את יכולה לקחת כמוסות חילבה או לשתות חלב רב , האם התחלת גלולות למניעת הריון ? לפעמים רואים שזה משפיע.
4. לפחות עד גיל שנה אין תחליף ליתרונות התזונתיים שחלב אם מכיל או לחילופין תמ"ל , חלב שקדים, אורז, סויה ואחרים יכולים גם הם להיות אלרגניים ובהחלט אינם מספיקים מבחינת ההרכב התזונתי שלהם לתינוק בן -10 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
ליטל13/01/2011תודה על התשובה המפורטת...
במידה ואצליח להניק עד גיל שנה ואח"כ לא אוכל להמשיך, האם אהיה חייבת להשלים לה עם תחליף או שמוצקים בלבד יספיקו?
במידה ואמשיך להניק, כמה הנקות היא צריכה ביום אחרי גיל שנה?
שוב תודה, ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לי?....סיגל09/01/2011
בני בן ה 6 חודשים התחיל לאכול ירקות טחונים,קישוא עם תפוח אדמה וגזר....וגם פירות שאלה כמה הוא אמור לאכול מל'? ואם אני רוצה לקנות לו גרבר בשביל מתי שנהיה בחוץ איזה שלב לקנות לו?....
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?.... - תגובה
ליהי סופרין10/01/2011היי,
אם עברת כבר את שלב הטעימות ואתם בשלים לארוחה מלאה הכמות משתנה ביחס למשקל התינוק וגובהו , סביב גיל 6 חודשים הוא אמור להכפיל את משקל הלידה שלו , במידה ואכן הכפיל, וארוחה מלאה אמורה להיות בין 120 ל-180 מ"ל טחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקטנת מספר הארוחותענבר09/01/2011
שלום,
בני בן 3 וחצי חודשים, שוקל כ7.500 וגובהו כ- 66 ס"מ.
עד היום הוא אכל 5 ארוחות של 180 מ"ל תמ"ל ביום כל 3 שעות במהלך היום.
בכמה ימים האחרונים הוא מסיים את הארוחה הרביעית (בסביבות 7 בערב) ונרדם ללילה ומתעורר רק למחרת בבוקר.
האם עלי להגדיל לו את כמות התמ"ל? או להעיר אותו לארוחה חמישית?
זה מרגיש קצת מוזר שפתאום הוא מתחיל לאכול פחות במקום יותר.
אודה לתשובתכם,
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקטנת מספר הארוחות - תגובה
ליהי סופרין10/01/2011היי ענבר,
לא ציינת את משקל הלידה שלו שאוכל להתייחס לקצב הגדילה.
והאם הוא רגוע וחיוני במהלך היום או חסר שקט,
חיזרי עם פרטים נוספים:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ליהי
ענבר10/01/2011הוא נולד במשקל 3.700
הוא מאוד רגוע ומאוד חיוני במהלך היום.
כמעט ואין לו מצבים של אי שקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ליהי - תגובה
ליהי סופרין10/01/2011היי ענבר,
לפי הנתונים שמסרת, נשמע שבנך גדל ומתפתח יפה , לתינוקות יש מנגנון וויסות רעב ושובע בשל אשר אינו מונע מפונקציות אכילה חברתיות:)
לא הייתי מעירה אותו בלילה לארוחה נוספת אלה מאפשרת לו לישון.
כן ממשיכה לעקוב אחר צרכיו ודרישותיו במידה ותחושה כי הארוחה אינה מספיקה לו העלי את הכמות בהדרגה .
זה יכול להתבטא בצימצום הפערים בין הארוחות , ביקיצה נוספת פתאום בלילה או חוסר שקט ושביעות רצון כשמסתיימת הארוחה.
מה גם שבקרוב תוכלי להתחיל איתו טעימות ולחשוף אותו למגוון נוסף של מזונות טעמים וריחות אשר איתם יתפתח גם התיאבון והטעם האישי, עקבי אחר המדדים בטיפת חלב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט של פעוטה בת שנה וחמישה חודשיםאולגה09/01/2011
שלום.
הבת שלי בת שנה וחמישה חודשים. היא תמיד אכלה כמעט הכל, אבל לאחרונה ההעדפות שלה השתנו והרבה יותר קשה להתאים לה ארוחה שתסכים לאכול.
התפריט היומי שלה נראה בערך כך:
7:30 בבוקר היא אוכלת בקבוק חלב מטרנה 240 גרם.
9:30 ביצה קשה עם חצי אבוקדו/חביתה (פעם הייתה אוכלת יוגורט, או קוטג', עכשיו היא מסכימה לאכול רק גבינות קשות)
13:30 מרק ירקות עם בשר ועדשים
17:00 פרוסה עם גבינה צהובה, פירות
19:30 דיסת מטרנה שיבולת שועל 200 גרם.
היא לא נראת רזה, מאוד גבוהה לגילה (אחוזון 90) ושוקלת בערך 12.5 קילו.
אך בכל זאת, האם היא אוכלת מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט של פעוטה בת שנה וחמישה חודשים - תגובה
נורית קליפר09/01/2011הי אולגה,
התפריט נראה מגוון. כל עוד בתך מתפתחת ועולה במשקל כמצופה, אז היא אוכלת מספיק. העדפות בסוגי האוכל הן נורמליות, המשיכי להציע לה תפריט מזין ומגוון, ונראה שבתך עושה את הבחירות מזון שטובות לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה עזרהדניאלה09/01/2011
שלום
בני בן 8 חודשים ושבוע (נולד 2.700 בגיל 7 1/2 חודשים שקל 7.150)
בגיל 7 חודשים ושבועים בערך התחלתי תהליך גמילה בו הפכתי 2 הנקות לבקבוקים
בהתחלה הוא אכל מעולה 180-240CC
ואז אחרי כמה ימים הכמויות התחילו לרדת לאזור 150.
ואז הם המשיכו לרדת עד אפילו 50 CC בלבד
אחרי שהוא מסיים את ה50 CC הוא לרוב עוד רעב (אם אני מציעה הנקה הוא יוכל) אבל מסרב לקחת בקבוק
מוצקים הוא לא כל כך רוצה לאכול
הוא חולה כבר 5 ימים
אני לא יודעת מה לעשות
כי אני ממש רוצה לגמול אותו והוא לא משטף פעולה
נא עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה עזרה - תגובה
נורית קליפר09/01/2011הי דניאלה,
הגמילה הוא תהליך קשה........ו"החזק" מבין השניים מנצח בסוף.........אם תוותרי ותניקי, בנך כמובן יסרב לבקבוק. ומצד שני, להפסיק להניק כאשר בנך לא התרגל לתחליף ואף מסרב לו זה אכן קשה. אני מציעה (אם תוכלי....)שתחכי עד שהוא יבריא, ואז כפי שעשית תוותרי על הנקות בהדרגה. זכרי, שבסופו של דבר הוא יקח בקבוק גם אם תחילה תהייה ירידה בכמויות של התמ"ל, בסופו של דבר הוא ישלים את מה שהוא צריך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רק עוד שאלה
דניאלה09/01/2011תודה רבה על התשובה המהירה
האם לחזור להניק מלא עד שהוא מבריא או להמשיך עם 2 הבקבוקים ופשוט להמתין עם שאר הבקבוקים הנוספים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רק עוד שאלה - תגובה
נורית קליפר09/01/2011הי דניאלה,
חשוב כן להשאיר את המצב הקיים, כך שאם רגיל לשני בקבוקים + הנקה, המשיכי להציע את הבקבוקים הקיימים. כאשר יבריא תוכלי להתקדם עם הורדות ההנקות והחלפתן בבקבוק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)