מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 4.5 חודשים שאוכלת כבר הכלגלית של עדי18/01/2011
אהלן,
ביתי בת 4.5 חודשים ומאובחנת כאלרגית לחלב פרה. עד חזרתי לעבודה בגיל 3.5 חודשים ינקה באופן מלא. עקב האלרגיה לחלב ובשילוב עם חזרתי לעבודה התחילה לאכול פירות וירקות כמנה בפני עצמה במהלך היום. כלומר, נכון לעכשיו יונקת בבוקר ואז במשך היום ארוחת פירות, ארוחת ירקות, ארוחת מנת שאוב ובערב הנקה. מנת הפירות והירקות כוללות את כל סוגי הפירות והירקות. שאלתי היא: בהתייעצות עם אחות טיפת חלב היא טענה שזה מאוד מוקדם לבסס את היום שלה על ממש ארוחות כפי שמניתי לעיל וייתכן ותהיה בעיה בעתיד (מחלות מעיים???) וכדומה. אני די בחוסר אונים ולא יודעת האם להמשיך בסדר היום לפי המתואר או לשנות משהו? האם ניתן להתחיל לה גם עוף? אשמח מאוד לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4.5 חודשים שאוכלת כבר הכל - תגובה
ליהי סופרין18/01/2011ברמת העיקרון הבסיסית אם היא מגיבה טוב לירקות והפירות ואוכלת אותן כמנה כבר לפחות שלושה 4 שבועות , אפשר לבשל עוף או הודו או אפילו בשר יחד עם הירק ובשלב ראשון רק לטחון את הירקות עם ציר המרק ללא השר לתת לה לעכל ולאחר כשבוע נוסף לטחון כמות קטנה של בשר לירקות .
אבל עם זאת, אני מסכימה שאכן היא קטנה מדיי ע"מ לחסוך ממנה את מרכיבי חלב האם החיוניים לגדילה והתפתחות ועיקר תזונתה עד גיל 6 חודשים לפחות צריכה להיות מורכבת מחלב אם.
לא בגלל מחלות מעיים אלה בגלל מרכיבים חיוניים לגוף שנמצאים בחלב בצורה המותאמת אופטימלית לתינוק היונק ושלבי התפתחותו, קשה לבקר אחרי כמות הויטמינים והמינרלים וספיגתם מהמזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
גלית של עדי18/01/2011תודה על התגובה המהירה,
אבל עכשיו אני ממש לחוצה ומבולבלת האם ייתכן שבעצם התפתחותה נפגמת עקב החשיפה המוקדמת למוצקים? מה את ממליצה לעשות כרגע, להפסיק עם המוצקים כארוחה? אין חשש שיהיה לה אח"כ קשה לחזור לזה?
עד כמה זה בדוק ומוכח הפגיעה בהתפתחות כיוון שממני זה דורש הרבה היערכות (הרבה יותר שאיבות בעבודה וכו') והשאלה האם זה הכרחי
אשמח ממש לתגובתך המהירה!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבתי בת החצי שנהמרב18/01/2011
יש עצירות כבר יותר משבוע.
אנחנו בשלב טעימות כפית ירק ביום, מקבלת סימאלק 2 ( רק לאחרונה, עד עכשיו היה סימלאק1 ) ברזל וויטמין D.
בעקבות העצירות חזרנו לסימלאק 1, הפסקנו את הברזל , היא לא מתלהבת מהטעימות.
שאלותיי:
ברגע שהעצירות תעבור, האם לחזור לסמילאק 2 ?
אני חוששת שאולי זה גרם לעצירות - הרי יש בו תוספת ברזל...+ הברזל שאני נתתי.
האם בשלב הטעימות (כפית ביום) יש צורך להוסיף מים?
תודה, מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבתי בת החצי שנה - תגובה
ליהי סופרין18/01/2011את תוספת הברזל הייתי מפסיקה אך ורק בעקבות בדיקת דם שתאשר שאין בו צורך.
הברזל בפרמולה מתחרה עם הסידן על אתצרי הספיגה בגוף ולכן יש חשש שלא יספג בכמות מספקת .
ברגע שמתחילים טעימות בהחלט רצוי לתת מעט מים לשתות , עדיף מורתחים ומקוררים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה , הבהרה:
מרב18/01/2011כן להמשיך עם הסמילאק שלב 2 ?
תודה רבה על העזרה,
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה , הבהרה: - תגובה
ליהי סופרין18/01/2011כאשר עברת לסימילק טופ 1 בחזרה זה הפסיק את העצירות? אם כן נסי עכשיו לחזור לטופ2 ותראי מה תהיה התגובה , חזרי לספר לנו:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובה
מרב18/01/2011כן,חזרנו 4 ימים לטופ 1 , אתמול בערב העצירות עברה , היום חזרנו (בחששות :-) )
לטופ 2 .
אשמח לעדכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובה - תגובה
ליהי סופרין20/01/2011מקווה שהמעבר יעבור בשלום:)
עדכני אותנו
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
מרב23/01/2011לאחר התיעצות עם שירות לקוחות בסימילאק, התחלתי לשלב שלב 2 עם שלב 1
וזה מנע את העצירות.
תודה, מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון - תגובה
ליהי סופרין24/01/2011יופי למדנו גם:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירותשירלי18/01/2011
באיזה גיל ניתן לתת לתינוק כוס פירות (בננה +תפוח+מיץ קלמנטינות מרוסק בבלנדר)?האם אפשר בגיל 4 חודשים לתינוק ששוקל 8 קילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות - תגובה
ליהי סופרין18/01/2011מומלץ לתת מנה של ארוחת פירות לתינוק שצלח בשלום את שלב הטעימות של כל פרי וירק בנפרד בדרך כלל אורך כ-3-4 שבועות ולאחר מכן לשלב ולהאכיל ארוחה מלאה כמנה בפני עצמה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב קווקרש17/01/2011
האם בחלב קווקר ערכים תזונתיים טובים עבור אם מניקה להעשרת החלב?
או שחלב פרה עדיף?
בתור מניקה אשר הבת שלה סובלת מגזים המליצו לי על דיאטה ללא גבינות,חלב ויוגורטים.אני יודעת שהנ"ל עם ערכים טובים ומכילים רכיבים טובים להעשרת חלב האם,האם אני טועה?
האם בסדר להפסיק לגמרי עם מוצרי חלב לתקופה של כחודשיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב קווקר - תגובה
ליהי סופרין18/01/2011היי,
חלב קווקאר לא יחליף את חלב הפרה מכיוןן שאינו מכיל את אותם המרכיבים,
ישנם המון מיתוסים בהנקה , שמקורם בתרבויות וקהילות שונות.
כל מקרה עדיף שישקל לגופו, ההמנעות ממוצרי חלב נובעת מכיוון שיש חשש לרגישות ללקטוז אצל התינוק ולכן מומלץ להפחית צריכת האם. האם זה אובחן ע"י רופא?
הסיכוי שזה נכון הוא מאוד נמוך
מיוגורט לא הייתי נמנעת בכלל!
לגבי חלב ניגר נסי לעשות מבחן הפסיקי למשך 3 ימים לאכול מוצרי חלב ונסי לשים לב האם יש שינוי בגזים של בתך האם חלפו או נעלמו לחלוטין? אם לא , את יכולה להמשיך לצרוך מוצרי חלב.
ניתן לשלב בין חלב אורז קוואקר ושקדים או סויה , אם כי סויה נחשבת גם לאלרגנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 9 חודשיםליאור17/01/2011
שלום, בתי בת 9 חודשים יונקת + תמ"ל, במשפחתון אוכלת פרות וירקות בכמות יפה, אולם כשנמצאת אתי בבית בקושי טועמת כמה כפיות ובזה נגמר הסיפור, לא מוכנה לאכול יותר מזה, היינו בטיפת חלב השבוע והאחות אמרה להתחיל עם קוטג/גבינה לבנה עם מעט ביצה מגוררת, אבל הנסיכה לא מוכנה בשום פנים ואוכל לאכול את זה עושה פרצופים כאילו היא הולכת להקיא ואני ממש לא יודעת מה לעשות אתה, מה אפשר לתת לה בנוסף, ומה אפשר לעשות עם כל הנושא הזה שאצלי לא אוכלת ורק בגן כן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 9 חודשים - תגובה
נורית קליפר20/01/2011הי ליאור,
נסי לערבב פרי טחון עם הגבינה הלבנה, יתכן וזה יעזור.
נסי לבדוק מה יכולה להיות הסיבה שלא אוכלת איתך - מהם המרווחים בין ארוחה לארוחה? יתכן והמרווחים בגן מתאימים והיא נעשית רעבה בין לבין ואילו בבית המרווחים קטנים יותר? בכל מקרה, חשוב להקפיד על סדר ארוחות קבוע, 3 ארוחות ו 2-3 ארוחות ביניים ולא לאכול בין לבין.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלב לתינוק בן שנה וחודשאמא17/01/2011
שלום רב,
הילד שלי בן שנה וחודש. עד עכשיו ניזון משלוש ארוחות מוצקים ושלוש הנקות. ניסינו לאחרונה תמ"לים למיניהן אבל הקטנטנן מסרב.
בחודש האחרון חלינו במספר וירוסים וכמות ההנקות פחתה מאוד. אני גם לא ממש יודעת כמה חלב יוצא לו בשלב הזה מכיוו שהפסקתי לשאוב.
השאלה היא האם בגילו הוא חייב כמות מסויימת של חלב ביממה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלב לתינוק בן שנה וחודש - תגובה
ליהי סופרין18/01/2011אין ממש אינדיקציות לכמות חלב האם שתינוק מעל גיל שנה חייב לצרוך, לראיה משרד הבריאות ממליץ על הנקה עד גיל שנה, אם כי אירגון הבריאות העולמי מדבר על הנקה לגיל שנתיים.
הוא צריך כמות סידן וחלבון אותן אפשר להשיג גם ע"י צריכת מזון אחר ולא בהכרח מוצרי חלב פרה .
כל עוד בנך מעוניין לינוק ואת מוכנה להניק הגוף ייצר חלב . אין צורך לבדוק כמה חלב יוצא על ידי שאיבה אלה פשוט לאפשר לו לינוק ולווסת את הכמות בעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה לפני השינהרחל15/01/2011
הי בני בן 3.5 חודשיים שוקל 6.5 ק"ג . בדר"כ מתעורר בסביבות 9 בבוקר ונרדם בערך ב10 בלילה.אוכל 4 ארוחות ביום האחרונה ב 8 וחצי בערב. לאחרונה לקראת 7 בערב מתחיל להיות עייף ותמיד אני מנסה למשוך אותו עוד קצת על מנת שיספיק לאכול עוד ארוחה. האם זה בסדר שהארוחה האחרונה שלו תהיה בחמש והא יילך לישון בסביבות 7 וחצי עד הבוקר (סביר להניח שלא יקום לפני שמונה ) ואז יוצא שהוא אכל רק 3 ארוחות ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה לפני השינה - תגובה
נורית קליפר16/01/2011הי רחלי,
לא ציינת מה הכמות שאוכל כל ארוחה או סה"כ הכמות שאוכל במשך היום......כתבי ונוכל להגיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רחל20/01/2011אוכל 180 סמ"'ק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן חצי שנהליטל15/01/2011
שלום,
בני אוטוטו בן חצי שנה. שוקל 9 ק"ג , אוכל 200 מ"ל סימילאק חמש פעמים ביום.
הבנתי כי מגיל חצי שנה צריך לתת לו מים.
1.איזו כמות של מים לתת? האם לתת בין הארוחות?
2. כמה פעמים ביום לתת לשתות מים?
3. האם צריך להתחיל לתת לו דיסות בגיל זה? כי עד עכשיו אמרו לי לא לתת לו בגלל המשקל.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבן חצי שנה - תגובה
נורית קליפר16/01/2011הי ליטל,
עם התחלת המוצקים, אפשר להציע מים, אין כמות מסוימת שצריך שכן בנך עדיין מקבל את רוב הנוזלים שהוא צריך מתמ"ל. הציעי לו מים לאחר אכילת המזון המוצק ותני לו לשתות את הכמות שהוא צריך. כמובן בימים חמים אפשר להציע מים במשך היום. לילדים במשקל תקין שגדלים כמצופה, אין צורך בדייסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנהעדנה15/01/2011
האם מותר לתת לבן שנה בננה ביד?לבני יש 3 שיניים והוא מאד אוהב אוכל מוצק.הוא אוכל כמעט הכל.לאחרונה הוא מאד מעונין להחזיק כריך ביד או בננה ואני חוששת מחנק.אני נותנת לו חתיכות ביד והוא מכניס לעצמו לפה.איזה מאכלים אפשר לתת לו ביד ללא חשש?האם אפשרי לשים לו חתיכות פרי בצלחת?פתי בר ביד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה - תגובה
נורית קליפר16/01/2011הי דנה,
בננה שלמה מהווה סכנת חנק, חיתכי את הבננה לרצועות דקות. בעיקרון, בנך בגיל שאפשר לתת לו אוכל אצבעות. את יכולה להגיש פירות וירקות רכים שחתוכים לפרוסות דקות. או פיסות דקות ורכות של לחם. כמובן שחשוב שיאכל את כל המזונות בישיבה ולא בפעילות ובהשגחת מבוגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשיםאולגה14/01/2011
שלום רב,
בני בן 8 חודשים, מתפתח ממש טוב (בלי עין הרע), אוכל ה-כ-ל! כולל בצל טרי וממש אוהבת למצוץ נתח מלימון :-) מדי פעם אני מוסיפה למרק שלו שום טרי כתוש והוא ממש אוהב את זה.
השאלה שלי, האם אני יכולה להתחיל לתת לו גבינה לבנה/קוטג'/גמדים? אף פעם לא הייתה לו אלרגיה לשום מזון. לפי הרגשה אישית שלי כאמא, נראה שהוא יוכל להתמודד עם זה.
רק עקרונית, האם חודש לפני הזמן המומלץ יכול להשפיע באיזה שהוא אופן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8 חודשים - תגובה
נורית קליפר16/01/2011הי אולגה,
אני לא יכולה לתת לך המלצה בניגוד להוראות משרד הבריאות......ההנחיות כרגע הם התחלת מוצרי חלב בגיל 9 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילגו עלי!!!!!!!!!!!דניאלה14/01/2011
שלום
אם אני מכינה מיים 180 מל, ואז מוסיפה את מתל ודייסה ואז עולה ל200 מל.
בסוף נשארו בבקבוק 20 מל
האם התינוק שתה 160 מל או 180?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילגו עלי!!!!!!!!!!! - תגובה
נורית קליפר16/01/2011הי דניאלה,
שאלה טובה!! שפעם אפילו התייעצתי לגביה עם רופא ילדים........זה נכון שמכינים תמ"ל אז האבקה תופסת נפח. דעתי האישית, שצריך להתייחס לכמות כנפח המים. אך זו דעתי האישית.......ייתכן שאנשי מקצוע אחרים יחלקו על כך. מאיזו סיבה את עוקבת אחר הכמות, האם בנך/בתך במשקל תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגו עלי!!!!!
דניאלה17/01/2011תודה!!בני בן 8 חודשים באחוזון5... ועכשיו אני בתהיליכי גמילה אז היה לי מאוד חשוב להבין כמה הוא אוכל... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיעה לגיל שאפשר להתחיל?אמא14/01/2011
שלום,
בתי בת 4 חודשים בדיוק. יונקת במשך היום ולפני השינה לוקחת בקבוק של חלב אם שאוב. אני יודעת שההמלצה היום היא להתחיל בשילוב של מוצקים כבר בגיל זה.
אציין שמדי פעם נתתי לה ללקק מלפפון, גזר וירקות מוצקים אחרים. איך אדע אם היא מוכנה להתחיל לשלב תפריט של ירקות טחונים וכדומה?
אני רואה שאמהות כותבות כאן "שלב הטעימות", מה זה אומר?
אודה לעזרתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה חמה
אולגה14/01/2011שלום,
בתי בת 4 חודשים בדיוק. יונקת במשך היום ולפני השינה לוקחת בקבוק של חלב אם שאוב. אני יודעת שההמלצה היום היא להתחיל בשילוב של מוצקים כבר בגיל זה.
אציין שמדי פעם נתתי לה ללקק מלפפון, גזר וירקות מוצקים אחרים. איך אדע אם היא מוכנה להתחיל לשלב תפריט של ירקות טחונים וכדומה?
אני רואה שאמהות כותבות כאן "שלב הטעימות", מה זה אומר?
אודה לעזרתכן
שלום לך!
בגיל 4 חודשים גם התחלתי לתת לילד שלי טעימות של ירקות. אל תתחילי מפירות! הרבה תינוקות מתמכרים למתוק ומסרבים בהמשך לאכול ירקות ובשר.
לא הייתי ממליצה להתחיל מירקות טריים - הם יותר קשים לעיכול. תאדי בטטה, דלעת, תפו"א, כרובית (לא יותר מדי, יש לה נטיה לגרום לגאזים), גזר,בצל. רק אל תגזימי עם הכתומים. זה יכול ליצור אלרגיה. תני לה בכמויות קטנות, פעם - פעמיים ביום. כמות קטנה זה בערך כף-2 כפות. אני אישית נתתי לילד שלי כל עוד הוא "ביקש" (פער את פיו ועשה קולות של קופיף :-) ). זה יצא יותר משתי כפות.
אחרי איזה שבוע ל טעימות רק של ירקות, תאדי תפוח עץ, תרסקי ותתני לו. עד חצי שנה אני ממליצה לאדות פירות, על מנת להקל על העיכול. כמו כן, ניתן לאדות אגס ובננה (גם לא להגזים איתה, היא גורמת לעצירות). אידוי פירות לוקח ממש קצת זמן, אולי כמה דקות , רק כדי לרכך אותם.
לגבי גזר, לא מומלץ לתת גז טרי, יש לו נטיה להידבק לגרון.
שלב טעימות זה עד חצי שנה, שאז את מתחילה לתת כבר ארוחה-שתיים ביום שמחליפות ארוחה מבקבוק. בשלב הטעימות, הטעימות האלה בנוסף למה שהיא אוכלת במשך היום, ולא במקום!!!
אני לא יועצת תזונה, אני פשוט אמא לילד בן 8 חודשים שקראתי ה-מ-ו-ן חומר ופגשתי המון אמהות טריות בטיולים של הצהרים. אספתי מכל פינה מה שהיה נראה לי והיום בלי עין הרע הילד שלי אוכל הכל בלי בעיה (טפו טפו טפו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הגיעה לגיל שאפשר להתחיל? - תגובה
נורית קליפר16/01/2011החל מגיל 4 חודשים אפשר להציע טעימות - את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בתך, כאשר תתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים.
הכמות המומלצת לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום בין שבוע 17 לשבוע 26. נותנים את הטעימות לאחר היניקה/בקבוק שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית יציאותאמא14/01/2011
בני בן חמישה חודשים. תינוק חייכן ועולה במשקל.
ישנה בעיה אחת שמלווה אותו מאז שנולד והיא עצירות (בכי וכאבים במתן יציאות ויציאה אחת לכמה ימים, כיום פעם ביומיים).
בנוסף, בכי באכילה (במהלך כל אכילה), הדבר נפסק בגיל 4 חודשים. תחילה ינק ולאחר מכן עברנו למטרנה (אז הפסיק הבכי באכילה), אך כאבי הבטן לא פסקו לגמרי.
עברנו לצמחי בהמלצת הרופא (עצירויות וכאבי בטן עם יציאות רגילות בהתחלה גוש קטן קשה ואח"כ יציאה רגילה- קשה), החזרנו לחלב פעם ביום (יציאה נוזלית מאוד).
האם יציאות אמורות להיות נוזליות במתן תחליף חלב???
מה יכול לגרום לכאבי בטן הבלתי פוסקים הללו???
ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית יציאות - תגובה
נורית קליפר16/01/2011הי ימית,
ממליצה לעשות בירור וטיפול מול רופא הילדים המטפל, שם תוכלי לקבל את המענה הטוב ביותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת שיבולת שועל לפני גיל חצי שנהמלי14/01/2011
התינוקת שלי עוד 8 ימים בת 6 חודשים.
האם אני יכולה כבר לתת לה דייסת שיבולת שועל של מטרנה? או שכדאי עוד לחכות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסת שיבולת שועל לפני גיל חצי שנה - תגובה
נורית קליפר16/01/2011הי מלי,
את מתכוונת לדייסה בבקבוק או בכפית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקבוק, כתוספת למטרנה. תודה.
מלי16/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת סובלת מגזיםאמא של נינה13/01/2011
שלום רב,
בתי הקטנה תהיה בת 4 חודשים שבוע הבא. ינקה עד גיל 3 חודשים בכמויות הולכות ופוחתות עד לגמילה מלאה. כעת ניזונה מתמ"ל (סימילאק טופ). היא סובלת מאד מגזים ונראה שיש לה ממש כאבי בטן קשים. חשבנו שזה קוליק אבל אנחנו רואים שזה לא עובר - ולהיפך - מחמיר.
ניסינו להחליף פורמולות אבל הגיבה ממש רע לדברים האחרים.
האם ייתכן שהיא אלרגית לחלב? כדאי לנסות פורמולה צמחית? ואיך יודעים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת סובלת מגזים - תגובה
ליהי סופרין13/01/2011היי לאמא של נינה,
האם זה אובחן אצל רןפא כגזים?
יש לה יציאות? הן רכות או קשות המזכירות גללים של עז?
האם התקפי הגזים באים אחרי האוכל או סמוך לארוחה?
למה הכוונה הגיבה ממש רע לפורמולות אחרות?, לא היתי בוחרת בשלב ראשון בפורמולה צימחית אלה של חברה אחרת.
כדאי ללכת לבדיקת רופא לקבל איבחון מדוייק .
במידה והרופא אכן איבחן כגזים, ניתן לתת פרוביוטיקה לתינוקות עוזר פלאים לשפר את העיכול מפחית גזים ומרכך צואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמא של נינה13/01/2011ראשית תודה על התשובה המהירה והממצה.
הצואה שלה תקינה ולא קשה. לכן נראה לי שניקח אותה לרופא ונקבל איבחון לגבי הגזים.
שאלה נוספת:
אני מעוניינת להתחיל לתת לה דייסה כחלק מהתחלת הטעימות שלה.
האם אורז וקורנפלור זה מתאים?
האם בבקבוק או בכפית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)