פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד עוף לתינוקות
    מורן
    29/12/2010

האם מותר לתת לתינוקת בת 7 חודשים כבד עוף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד עוף לתינוקות

הוספת תגובה

• כבד עוף לתינוקות - תגובה

נורית קליפר
    29/12/2010

במרקם המתאים, כן. מכיוון שמאוד סמיך, חשוב להגיש כמות קטנה מאוד בבת אחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמצום כמות תמ"ל.
    אורי
    29/12/2010

שלום,
    יש לי תינוקת בת שנה, שוקלת כ 12 ק"ג ורציתי להתייעץ לגבי צריכת תמ"ל.
    בחודשיים האחרונים, בגלל שנכנסה לגן, היתה חולה מספר פעמים ואכלה מעט מאוד.
    כיום היא הגדילה מאוד את הכמויות של התמ"ל וקפצה מ 120-150 CC ל 240-300 CC.
    אנו מעוניינים לצמצם את ארוחות התמ"ל ולהגדיל את ארוחות המוצקים אך לא כל דבר היא מעוניינת לאכול וכך יוצא שבוקר, צהריים וערב היא אוכלת תמ"ל.
    בין לבין היא אוכלת גם ארוחות מוצקים (פירות, מוצרים חלביים ומעט תבשילים ומרקים) לפעמים בלילה היא מתעוררת ומבקשת בקבוק (כ 180 CC).
    לדעתי זה מוגזם לאכול בגילה כ 4 בקבוקי תמ"ל.
    האם נכון הדבר?
    מה ניתן לעשות?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    צמצום כמות תמ"ל.

הוספת תגובה

• היי אשמח לתגובה

אור
    31/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמצום כמות תמ"ל. - תגובה

נורית קליפר
    02/01/2011

הי אור,

אחרי גיל שנה באמת רוב המזון צריך להגיע משולחן האוכל המשפחתי וכדאי לצמצם את הבקבוקים ללא יותר משניים - בוקר וערב. הקפידי להגיש ארוחות בזמנים קבועים ולא להגיש את הבקבוק בסמיכות לארוחה כך שלא תתרגל לאפשרות שאם היא לא אוכלת, יחכה לה בקבוק........

דבר ראשון - תתחילי לצמצם את כמות התמ"ל בכל הגשה, נראה שכרגע היא בוודאי שובעת מהתמ"ל עצמו, כך שחשוב לפנות מקום למזון מוצק. רשמי את סדר בקבוקים/ארוחות ביום וננסה לעשות סדר ולהכניס בחזרה מזון מוצק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריות
    שרית
    29/12/2010

שלום. מאיזה גיל מותר לתת לילדים לאכול פטריות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פטריות

הוספת תגובה

• פטריות - תגובה

נורית קליפר
    29/12/2010

בעקרון,
    לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות, החל משלב הטעימות מותר להגיש את רוב המזונות בהדרגה, במרקם המתאים חוץ מחלב, מוצרי חלב ודבש. כך שבמרקם המתאים - אפשר להגיש פטריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה לתינוקת בת 8 וחצי חודשים
    מירב
    28/12/2010

ביתי בת 8 וחצי חודשים אנמית, לפני כחודשיים עשינו לה ספירת דם ואמרו לנו לתת לה 2 טיפות. לאחר טיפול של חודשיים עשינו לה בדיקת דם השבוע ואין שום שיפור. כיצד זה יתכן? מה אפשר לעשות? ואיזה מאכלים מומלצים?

הוספת תגובה

• אנמיה לתינוקת בת 8 וחצי חודשים - תגובה

נורית קליפר
    29/12/2010

הי מירב,
    הברזל נספג בצורה הטובה ביותר במזונות מן החי - בשר בקר והודו נקבה עשירים בברזל - את יכולה להכין קציצות, להוסיף למרק וכד. כמובן שכדאי שתתייעצי עם הרופא לגבי הגדלת כמות טיפות הברזל. כאשר תתחילו עם מוצרי חלב, הקפידי להגיש את טיפות הברזל ברווח של שעתיים מאכילת מוצרי חלב שכן הם מתערבים בספיגה אחד של השני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשדאלרגיה לחלבון חלב פרה
    יולי
    28/12/2010

שלום רב,
    בני בן 3 וחצי חודשים, עד כה ניזון מהנקה מלאה.
    כשהיה בן חודש אובחן עם דלקת סבוראיה
    לפני מס' שבועות התחלתי עם נסיונות שילב מטרנה (עקב חזרה לעבודה)
    במקביל אובחנה אצל בני אסטמת עור בדרגה בינונית.
    לא קישרתי בין האסטמה למתן תמ"ל אך יתכן והכתמים האדומים החמירו לאחר מתן מטרנה (עד כה שתה כ-5 פעמים ממנה) אך לא יכולה להגיד בוודאות. אתמול ניסיתי דוגמית של סימילאק והוא שתה כ- 60 מ"ל, תוך שעה הפריחה החמירה והוא התחיל לצרוח מגירודים (אני מניחה). לא היו בעיות עיכול (גזים, שילשול הקאות וכד'). במוקד אמרו לי שזו תגובה אלרגית ושאני צריכה לעבור לסויה.
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם ניתן להבחן רגישות לחלב פרה במעבדה לפני שמחליטים לתת תחליף צמחי? אני ממש לא מתלהבת מלתת לו סויה...
    2. הבנתי שקיים גם תחליף במרשם. מה זה והאם הוא עדיף על סויה?

תודה רבה וסליחה על האורך.

לקביעת תור
    סגירה
    חשדאלרגיה לחלבון חלב פרה

הוספת תגובה

• חשדאלרגיה לחלבון חלב פרה - תגובה

נורית קליפר
    29/12/2010

הי יולי,

ממליצה לגשת לרופא הילדים המטפל ולהתייעץ, בהחלט אפשר להתייעץ ולהיות במעקב אצל רופא אלרגיות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסת כוסמת
    טלי
    27/12/2010

שלום,
    מדוע דייסת כוסמת נותננים החל מגיל חצי שנה ולא לפני אם היא לא מכילה גלוטן

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דייסת כוסמת

הוספת תגובה

• דייסת כוסמת - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    27/12/2010

לא ידוע לי על המלצה כזו. כבר מגיל ארבעה חודשים עפ"י ההנחיות החדשות של משרד הבריאות ניתן לתת לתינוקות דייסות לתינוקות ע"ב דגנים ובכלל זה כוסמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תזונה לתינוק
    נטע
    27/12/2010

בני בן 4 חודשים ינק כמעט בלעדית אך החליט לגמול את עצמו,עברנו לתמ"ל בכל הארוחות, שמתי לב שהקיי שלו השתנה גם בצבע וגם במרקם, ואפילו יש בו חתיכות קטנות האם זה קקי רגיל לתינוק שאוכל תמ"ל?

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת תזונה לתינוק

הוספת תגובה

• החלפת תזונה לתינוק - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    27/12/2010

התשובה היא כן. מעבר מהנקה לתמ"ל משנה את תדירות היציאות ואת מרקמן. צואה של תינוק יונק יותר נוזלית ובצבע צהוב-ירקרק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת ארבעה חודשים ותחילת מוצקים שאלות
    אמא
    27/12/2010

שלום רב,

לבתי מלאו ארבעה חודשים ביום שישי והתחלתי עם טעימות של : גזר, קישואים ומחר ננסה דלעת וכו'.
    מספר שאלות בעניין
    א. אני מאדה ואחר כך מרסקת עם בלנדר מקל, האם ניתן להכניס את השאריות למקרר ולחמם לאחר מכן ?(יוצאת כמות שחבל לזרוק בהתחשב בזה שהיא אוכלת רק שתי כפיות פעמיים ביום)
    היום שמתי בצנצנת זכוכית קטנה וחיממתי במים רותחים ויצא חמים האם זה אפשרי?

ב. בטיפת חלב האחות נתנה לי גם הוראה לתת טעימות של דגים וביצים ולי זה נראה מוקדם מדי, שכן לבתי הגדולה נתתי בזמנו ביצים רק החל מגיל שנה.
    מה נכון לעשות?

הוספת תגובה

• בת ארבעה חודשים ותחילת מוצקים שאלות - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    27/12/2010

בנוגע לשאלתך הראשונה באופן עקרוני את יכולה להכניס את השאריות למקרר ולחמם מאוחר יותר רק קחי בחשבון שהירק מאבד מערכיו התזונתיים (ויטמינים) בחימום מחדש. כל זמן שמדובר בטעימות לצורך התנסות את יכולה לעשות זאת. או שפשוט תטחני כמות קטנה יותר (למשל: רבע יח' של קישוא/גזר) ואת השאר תבשלי עבורכם. בנוסף, את יכולה בהמשך לתת לה טעימות מהמזון שאת מכינה לשאר בבני המשפחה (כמובן שתטחיני אותו) כך שלא תצטרכי להכין לה במיוחד.
    בנוגע לשאלתך השניה ההנחיות של משרד הבריאות בנוגע למתן טעימות השתנו לאחרונה והן מדברות על כך שפרט למוצרי חלב (אותם מומלץ לדחות לגיל 10 חודשים) אפשר החל מגיל ארבעה חודשים לתת טעימות של כל סוגי המזון ובכלל זה : בשר בקר/הודו/עוף/דגים, ביצים, טחינה, קיטניות, דייסות מועשרות בברזל ירקות ופירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומות סרבניות
    יעלי
    27/12/2010

הן בנות 6 וחצי חודשים (4 וחצי מתוקן)
    עשינו קרוב לחודש של טעימות וחשיפה
    אני מ קפידה כל יום להכין פירות ומרק טריים
    כל יום זורקת כמעט הכל
    וכן מכירה את הפטנטנים של ההקפאה
    זה לא מה שמפריע לי
    הן לא בקטע פשוט לא בקטע
    פירות קצת יותר טוב (חצי מנה ורק אם יש בפנים בננה)
    מרק אחת מסכימה לכמה כפיות ואחת עושה כזה רפלקס הקאה מלחיץ ויבבות שקשה להמשיך לשכנע אותה
    כל התינוקות מסביבי (חברות משפחה וכו) אוכלים כבר יפה בגיל 5 חודשים
    והפרינססות רוצות בקבוק
    לי יש חשד שזה בגלל שלא מסתדר להם העיתוי
    אני נותנת פירות ככה ב-9 וחצי (אחרי בקבוק ב-6 וחצי)
    מנסה מרק אחרי 2-3 שעות לא הולך
    מנסה מטרנה ואחכ מרק - לא הולך
    עוד לא ניסיתי אחהצ או בערב
    אם הן אחרי שנ"צ ארוכה הן רעבות מאד לבקבוק
    אם הן אחרי פירות גם נורא רעבות ולא רוצות בכפית אלא ישר בקבוק
    שלא נדבר על זה שאם יוצאים מהבית אני בכלל לא מנסה כי אין לי איך להושיב אותן לאכול והן יורקות ומתלכלכות
    יש את האופציה של בקבוק (ניסיתי עם אחת ואכלה ככה פעם 100) השדניה לא תסכים גם בבקבוק ולא בשופ דרך
    אבל אני יודעת שלא מומלץ כי צריך להרגיל אותן בכפית
    האם המוצקים כרגע קריטים מבחינה תזונתית או שזה יותר קטע של התפתחות ובשלות?
    אני חייבת לציין שזה מלחיץ ומתסכל (למרות שברור לי שזה זמני ולא יאכלו מטרנה עד גיל 8)
    ואני חוששת שזה משהו שאני לא עושה בסדר (אולי לא טעים להן? אולי העיתוי שלי לא טוב?)

לקביעת תור
    סגירה
    תאומות סרבניות

הוספת תגובה

• תאומות סרבניות - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    27/12/2010

אכילת מוצקים זה בהחלט עניין של מוכנות ובשלות של התינוק. מדובר על תהליך והקצב בו הוא מתרחש שונה מתינוק לתינוק. תהליך זה יכול לקחת זמן.קיימים מספר תנאים מוטוריים - תחושתיים המראים על מוכנות התינוק לשינוי מרקם המזון (ממרקם נוזלי למרקם מחיתי ולמוצקים) והם:
    1. שליטה טובה בראש ובגו, התומכים במיומנויות האכילה .
    2. האכלה בישיבה במידה והתינוק יושב לבד או בישיבה עם תמיכה.
    3.קואורדינציה/מיומנות בליעה שתמנע שיאוף
    4. ניתן ליצור גירוי פה התינוק ע"י ידי התינוק או צעצועים)
    5. העלמות רפלקס דחיקת הלשון.

בנוסף, חשוב להדגיש כי כאן מדובר במקרה של פגות כך שכל התפתחות שלהן עשויה להיות מאוחרת יותר ולכן לא נכון להשוותן לתינוקות אחרים בני גילן.המשיכי להציע להן טעימות ותוכלי לראות שהן מוכנות למוצקים אם יראו סימנים של רצון לטעום ממזון שאת אוכלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לוקחת בקבוק
    אופירה
    27/12/2010

הקטנה שלי בת 5 חודשים, עד גיל 4 חוד' הנקה מלאה והיתה לוקחת בקבוק (שאוב או סימילאק) כשהייתי יוצאת מהבית. התחילה לא מזמן טעימות של פירות וירקות מרוסקים, מגיבה יפה. לפני כ3 שבועות הפסיקה לקחת בקבוק, לא אוכלת עד שאני לא חוזרת הביתה להניק אותה. ניסיתי לתת לה סימילאק בכפית ונראה שהטעם מגעיל אותה, היא דוחפת את הבקבוק הלאה ממנה. אני עוד מעט חוזרת לעבוד, איך להחזיר אותה לאכול מבקבוק? לאן אני יכולה לפנות לקבלת עזרה?

לקביעת תור
    סגירה
    לא לוקחת בקבוק

הוספת תגובה

• לא לוקחת בקבוק - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    27/12/2010

האם היא מגיבה בצורה דומה גם לחלב שאוב או רק לסימילאק ? האם היא מסרבת לאכול רק כשמישהו מסויים מאכיל אותה או שהיא מסרבת גם כשאת מאכילה אותה ? אולי מדובר ביחסי האכלה ובקשר בינה לבין המאכיל. אם היא כבר אוכלת יפה ארוחות מוצקים אולי היא פשוט אינה רעבה ולכן מסרבת לאכול. צריך לבדוק את הדברים כדי לקבוע מה הגורם לכך. אני מציעה שתפני לאחות טיפת חלב ותתיעצי איתה בנוגע לנושא זה . במידה והיא לא תוכל לעזור לך תבקשי ממנה שתפנה אותך לאיש מקצוע מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לאוכל מוצק
    מירי רייזנסון
    27/12/2010

שלום!
    בני בן שבעה וחצי חודשים. הוא ניזון מחלב אם בלבד. לפני כחודש וחצי התחלנו בהכנסת מוצקים. התחלנו עם ירקות (בטטה, תפוח אדמה, גזר, בצל), המשכנו עם פירות (אגס, בננה, תפוח). בינתיים הוא מתנגד לכל מוצק שקיבל: מסובב את הראש ברגע שרואה כפית או מרגיש טעם בפה, יורק, צועק, דוחף את הכפית הצידה. גם כשבולע אוכל על פניו הבעה של גועל. עשינו הפסקה של מספר ימים בהם הוא קיבל רק חלב אם, אך זה לא הועיל. אנחנו מתלבטים איך להמשיך: לנסות מזונות נוספים, כמו בשר בתקווה שיאהב אותם, להמשיך עם המזונות שכבר קיבל או לתת כל פעם טיפה ממוצק אחר רק כדי לוודא שהוא לא אלרגי לאותו מזון.

תודה,
    מירי

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לאוכל מוצק

הוספת תגובה

• מעבר לאוכל מוצק - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    27/12/2010

מומלץ לא "לכפות" עליו להמשיך להציע לו ולהמתין שמרצונו יראה נכונות לטעום מהמזון . אולי תנסי לתת לו טעימות שתשימי על האצבע שלך במקום על כפית (כמובן שהיד צריכה להיות נקיה). ייתכן וזה יעזור. את יכולה להושיב אותו לידכם (על כסא אוכל ) במסגרת ארוחה משפחתית ולאפשר לו "לחקור" את המזון כשירצה לטעום ממזון מסויים יראה לך סימנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחודשיים ולא אוכלת אוכל מוצק
    מורן
    26/12/2010

שלום,
    הילדה שלי בת שנה וחודשים ונמצאת באחוזון 3 מבחינת טיפת חלב, מה שאומר שהיא רזה.. הבעיה שלנו שהיא לא יודעת לאכול אוכל מוצק, היא אוכלת מרק, פירות, מעדנים אבל הכל חייב להיות טחון. ניסינו לתת לה קציצות, פסטה או כל דבר אחר אבל היא פשוט לא מוכנה מוציאה מהפה. דברים שהיא כן מסכימה לאכול (יותר נכון אנחנו מכניסים לה לפה) היא לא לועסת אותם, אחרי שהיא הקיאה אותם ראינו שהם פשוט לא נלעסו. יכול להיות שקיימת אצלה איזשהי בעיה? אנחנו מאוד מוטרדים ואני יודעת שבגילה היא הייתה צריכה לדעת לאכול דברים לא טחונים. אני חייבת לציין שהיא ילדה מאוד עקשנית ומפונקת שמבינה כל מה שאומרים לה.

הוספת תגובה

• זהו התפריט שלה היום...

מורן
    26/12/2010

שכחתי לציין שהיום סדר היום שלה מבחינת אוכל :
    7:30 180 מטרנה
    9:00 פירות בגן (מועשר בטחינה גולמית ושקדים טחונים)
    12:00 מרק הכולל:הודו/ עוף, תפו"א, קישוא, דלעת,בטטה, גזר, (ומועשר בטחינה גולמית)
    14:00 120 מטרנה
    17:00 מעדן שטוזים/דניאלה/גמדים
    20:00 120 מטרנה

תודה רבה!!!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלגתם עליי

מורן
    28/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אין תגובה?!

מורן
    29/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחודשיים ולא אוכלת אוכל מוצק - תגובה

נורית קליפר
    29/12/2010

הי מורן,

ממליצה לפנות לרופא הילדים, כדאי שיפנה לגורמים המתאימים שיאבחנו את הסיבה שבגללה בתך לא אוכלת מוצקים ובהתאם יוכלו לעזור לה להתקדם במוטוריקה הדרושה

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בררן באוכל
    בטי
    26/12/2010

בני בן שנה וחודש בריא שוקל כ 11 קג יונק וסרבן בקבוקים. בחודש האחרון הוא פשוט לא מוכן לאכול מגוון מאכלים כולל דברים שאכל לפני כן. לא מוכן לאכול ביצה בשום צורה (מקושקשת, חביתה, קשה או מעורבבת עם מאכל אחר) לא מוכן לאכול לחם, חלה, לחמניה ככה שאני כבר לא יכולה לעשות לו אפילו כריכים כן מוכן לאכול קרקרים. לא מוכן לאכול מרק, קציצה, דגים שניסיתי להכין בצורות שונות. לא אוהב תפו"א בשום צורה לא מוכן לאכול לביבות מירקות אפילו לא טועם. מוכן לאכול רק 2 כפיות מאורז,פסטה, פתיתים וקוסקוס גם מאוד קשה לגרום לו לשתות מים הוא יקח כמה שלוקים ויעיף את הכוס.אני ממש מיואשת אני כל הזמן מבשלת ומציעה לו מגוון מזונות וזורמת איתו אבל הוא פשוט לא מוכן גם כשמדובר בארוחות משפחתיות וכולם סביב השולחן.
    אני ממש מיואשת. התפריט שלו נכון להיום: בוקר דייסה בכפית כמות של כ 100 cc אחרי מספר שעות אוכל יוגורט. צהריים יאכל ביס מקציצה ושתי כפיות תוספת ויסיים את הארוחה במנת פירות. לפני ארוחת ערב ינשנש קצת במבה/פתי בר בגינה ולארוחת ערב אוכל חתיכות עגבניה+אבוקדו+קרקרים וגבינות.יונק להרדמות.
    מה אפשר לעשות עם תינוק עקשן שאין שום דרך לגרום לו לפתוח את הפה ולאכול?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בררן באוכל

הוספת תגובה

• דילגו עליי

בטי
    28/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דילגו עליי שוב

בטי
    29/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בררן באוכל - תגובה

נורית קליפר
    29/12/2010

הי בטי,

הסבירות הגדולה היא - כמו שזה התחיל, כך זה יעבור........אם יימשך וידאיג אותך, כדאי לגשת לרופא הילדים ולשלול שאין דבר שמפריע לו בחלל הפה. אני בספק, מכיוון שבסה"כ כן אוכל רק בכמויות קטנות יותר. ייתכן שמדובר בצמיחת שיניים, האטת גדילה וכד'. פשוט המשיכי לעקוב, וכמובן תמשיכי להציע ארוחות מגוונות ומזינות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת 8 חודשים
    ענת
    26/12/2010

שלום רב,

ביתי הבכורה נולדה במשקל 3.080 ק"ג וכיום היא בת 8.5 חודשים ושוקלת כ-11 ק"ג.

להלן פירוט הארוחות שלה:
    8:00 - מטרנה 180 מ"ל
    12:00/13:00 - מרק הכולל:עוף, שווארמה נקבה, קישוא, גזר, בצל, בטטה, פטרוזיליה. המרק הוא בכמות של 180 מ"ל לערך.
    17:00 - שני פירות
    20:30 - מטרנה 180 מ"ל
    24:30 - מטרנה 180 מ"ל

במהלך היום שותה מים בלבד.

האם התזונה והכמויות תקינות? יותר מדי? פחות מדי?

אודה לחוות דעתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוקת בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• גובהה הוא בערך 74 ס"מ

ענת
    27/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף!!!
    leah
    26/12/2010

שלום!!
    בני נולד שלוש ארבע מאות חמישים עכשיו הוא בן שש וחצי חודשים
    ושוקל שבע קילו ועשרים גרם יונק בלבד התחלי כבר בגיל חמש חודשים לתת לו טעימות ןמוצקים הבאתי לו בבוקר פרות מבושלים והוא חצי כוס פלוס ובערב מרק ירקות עם עוף!
    וגם אכל חצי כוס פלוס לאחרונה הוא פשוט לא מסכים לאכול את זה הוא אוכל רק בננה או נוגס תפוח אני לא מבינה למה הוא פתאום הפסיק!!האם זה בסדר?מה זה יכול להיות?
    אני מנסה להביא לו גם מטרנה עם דיסה והוא פשוט לא מסכים לאכול את זה ניסיתי כמה סוגים מים עם סוכר כלום רק ממני ואני מרגישה שאין לי מספיק חלב בשבילו מה אני עושה ??הוא אוכל כל שעתיים ובלילה הוא מתעורר כל שעתיים פליז אני אובדת עצות!!!
    אשמח לתשובה??וסליחה על האורך של ההודעה!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף!!!

הוספת תגובה

• למה דילגו עלי?

leah
    27/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף!!! - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    27/12/2010

ראשית , אני רוצה להרגיע אותך. כל זמן שאת מניקה יש לך חלב. הגוף שלך מייצר חלב עפ"י דרישה לכן ככל שתניקי בתדירות גבוהה יותר הגוף שלך ייצר יותר חלב.ייתכן שהוא נמצא בקפיצת גדילה (שמתרחשת סביב גיל חצי שנה) לכן הוא מבקש אוכל כל שעתיים. כל זמן שהוא עולה בצורה תקינה במשקל, בגובה ובהקף הראש כך שהוא שומר על אותם אחוזונים את יכולה להיות רגועה שהוא מקבל את מה שנדרש לו מבחינת תזונתית. תנסי לבדוק האם שינית משהו במרקם או בטעם המרק שבגללו התינוק אינו מוכן לאכול אותו. אם הוא כבר נוגס תפוח/בננה אולי אפשר להתקדם איתו שלב אחד קדימה ולהציע לו מרק לא במרקם טחון אלא ירקות מרוסקים (אולי הוא יעדיף את המרקם הזה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה