מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעות לגבי תוקף סימילאקshir25/12/2010
שלום רב,
אני אם מניקה אך , פעם בשבוע/שבועיים (במידה ואני לא נמצאת) התינוק בן החודשיים וחצי אוכל סימילאק (זה יוצא אולי בקבוק אחד במידה ואני לא נמצאת בשעת ההאכלה - חוץ מזה הוא יונק בשאר היום).
לצערי הרב עשיתי טעות ומחוסר ידיעה התינוק אכל סימלאק שהתוקף שלו עבר (עברו תשעה שבועות מפתיחת הסימילק) - התינוק אכל אותו בפעם האחרונה לפני שבוע וחצי (בקבוק אחד של 120) והמשיך מאז לינוק כרגיל, אין סימנים כלשהם אך רציתי לוודא שהכל בסדר והאם צריך לבדוק את העניין (סימנים מחשידים וכו'...)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות לגבי תוקף סימילאק - תגובה
מרינה קוזמנקו25/12/2010הכי טוב שתתקשרי לשירות לקוחות של סימילאק ותתייעצי איתם.
בחברת מטרנה יש מוצר שנקרא "to go" שבאריזה יש 5 שקיות להכנת 180 CC תמ"ל מכל שקית. כך שלא תצטרכי לקנות אריזה גדולה ולנצל רק חלק קטן ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וארבעהאני25/12/2010
מאד בעיתי באוכל. כמעט כל דבר עושה לא עם הראש ולא מוכן לפתוח את הפה.גם כשפותח את הפה וטועם כמעט תמיד לא ממשיך. לא אוכל ביצים, בשר עוף וכו. כן אוכל גבינה צהובה, קצת פירות,מוצרי חלב (לא מתוקים) עגבניה,גזר מבושל והרבה מטרנה. המצב נעשה יותר קיצוני אחרי דלקת בגרון, אבל גם לפני כן כל הזמן הולך ונעשה קשה.דוקא בתקופת הטחונים וגם קצת אחכ אכל טוב. אנחנו לא לוחצים, רק מציעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וארבעה - תגובה
מרינה קוזמנקו25/12/2010יפה מאוד שאתם לא לוחצים על התינוק! תמשיכו להציע לו מאכלים של המשפחה, להושיב אותו ליד שולחן יחד עם כל המשפחה ותורידו בהדרגה כמויות של מטרנה. עד מתי שיש לו את הבקבוק שלו הוא מרגיש מספיק בטוח לא לנסות דברים חדשים.
אבל בכל זאת מציעה לך לבדוק למה כאשר אוכל היה טחון תינוק אכל יותר טוב, אולי יש לו בעיה עם בליעת מזון גושי? תוכלי לפנות למרפאת האכילה כדי לשלול הפרעות מסוג זה ולקבל הדרכת מומחים בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראשית התזונה...סיון24/12/2010
אפרסמון בגיל 6 ח' אפשר?
שקדיה מומלץ? נגיד כפית כל יום עם הפירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
סיון28/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון מוצק לבן 5 חודשיםהדס24/12/2010
שלום,
בני שבוע הבט בן 5 חודשים והתחלתי בגיל 4 חודשים לתת לו אוכל מוצק.
הוא אוכל כיום בין 5 ל 7 כפיות בערך של מרק ירקות עם עוף וכן פירות טחונים.
ברצוני לדעת מאיזה גיל, כלומר באיזה שלב לתת לו את המרק כתחליף לארוחת מטרנה?
איזה כמות לתת?
תודה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון מוצק לבן 5 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו25/12/2010מגיל חצי שנה ניתן להחליף ארוחת מטרנה בארוחת מוצקים עשירה ומשביעה. כמות - כמה שילד יכול ומוכן לאכול. ולא לשכוח להוסיף גם מים רתוחים לשתייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה תמ"ל לתת לתינוקת בת 5 חודשים.?מורן23/12/2010
שלום. רשום על הקופסא של מטרנה, לתת בקבוק של 240 מ"ל למשקל מ-6 עד 8 ק"ג וכך אני עושה. חברה שלי אמרה לי שנתנה ככה רק מגיל שנה. האם אני עושה טעות? האם לתת לתינוקת שלי 180 רק מ"ל?
נא עזרתכם. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה תמ"ל לתת לתינוקת בת 5 חודשים.? - תגובה
מרינה קוזמנקו25/12/2010כמות התמ"ל לגיל 5 חודשים מחובש לפי 150 CC עבור כל ק"ג משקל הגוף. וזו כמות לכל היום.
השאלה - מה משקל של התינוק שלך? מה המנה שהוא מסוגל לאכול בבת אחת?
ותזכרי שאת לא יכולה להכריח אותו לאכול "כמו שרשום בספר". הוא קובע לעצמו כמויות וזמני הארוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבת שלי מקבלת בקבוק של 240 מ"ל
מורן25/12/2010לארוחה. והיא שוקלת בסביבות 7 קילו. היא אוכלת את כל הכמות.
לפני השינה אני נותנת לה בקבוק של 180 מ"ל+כף של דייסת קונפלור בסביבות השעה שמונה בערב וכך היא מושכת עד 7 בבוקר. מקווה שזה בסדר. האם אני עושה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבת שלי מקבלת בקבוק של 240 מ"ל - תגובה
מרינה קוזמנקו25/12/2010אם היא מסיימת 240 ולא פולטת אחר כך - אין בעיה לתת כמות כזו. לגבי דייסה בערב - לא מומלץ עד גיל 6 חודשים להוסיף דייסות אם אין בעיה של משקל נמוך. חוץ מזה קורנפלור זה רק עמילן ללא כל תועלת תזונתית ואם את כבר מוסיפה אז תוסיפי דייסה אחרת - אורז, שיבולת שועל, קינואה, כדי שילדה תקבל גם רכיבים תזונתיים שבדייסות ולא רק קלוריות ריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא פותח פערים בהנקהסמדר23/12/2010
שלום, בני כבר בן חודשיים וחצי,
נולד במשקל 3.085 וכיום שוקל 6 ק"ג. המצב הבריאותי שלו טוב, הוא עושה הרבה פיפי וגם מס' 2.
הבעייה היא שהוא לא פותח פערים בהנקה, הוא תינוק יחסית גדול והוא עדיין רוצה לאכול כל שעתיים וחצי שלוש שעות.
בלילה אחרי שהוא מותש מהגזים הוא ישן לפעמים 4-5 שעות, ואח"כ חוזר לסורו רוצה כל שעתיים וחצי שלוש שעות לינוק.
וביום כשאני ערה זה מרגיש כאילו הוא רוצה כל שעה לינוק, כל זמן שהוא לא ישן הוא חסר סבלנות ורוצה לינוק.
מוצץ הוא לוקח רק לעיתים רחוקות כך שאני בבעיה גדולה.
איך אני יכולה לפתוח לו פערים בהנקה ובין כל ארוחה לארוחה?!...
אהה שכחתי לציין שגם זה נראה לפעמים כאילו הוא לא אוכל מספיק, הוא אוכל לפעמים חמש דק' מצד אחד ונרדם ואין אפשרות להעיר אותו לקחת מהצד השני הוא פשוט לא רוצה! כנראה בגלל זה הוא נהיה רעב מהר!
בבקשה אם תוכלו לעזור לי אני אשמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פותח פערים בהנקה - תגובה
מרינה קוזמנקו25/12/2010יקירתי! באמת נראה שהבעיה שהוא לא יונק כמויות גדולות בכל ההנקה. איך תוכלי לגרום לו לינוק יותר בכל פעם? תפני ליועצת הנקה בטיפת חלב או לליגת "לה לצ'ה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר האכלותא23/12/2010
שלום,
התינוקת שלנו נולדה במשקל 2.9 כיום כבת 3 חודשים ושוקלת בסביבות 6 קילו.
ניזונה מסימילאק בלבד.
עפ"י הבנתי עליה לאכול כ-900 מ"ל ביום.
כיוון שכמעט תמיד היא ישנה לילה,אני מצליחה להאכיל אותה רק כ-4 ארוחות של-180. כלומר,היא אוכלת פחות ממה שהיא אמורה. ניסיתי ממש להאכיל אותה כל שלוש שעות אבל היא מסרבת,ניסיתי להפחית כמות בכל ארוחה אבל זה לא עזר... יוצא שהיא אוכלת 720-750 מ"ל. גם אם אנסה להעיר אותה בלילה,דבר שאני לא רואה לנכון לעשות,היא לא מעונינת לאכול. הצעות..? או שזה סביר כל עוד היא תעלה יפה במשקל...?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר האכלות - תגובה
מרינה קוזמנקו25/12/2010הילדה נמצאת באחוזון 75 ולא מראה סימנים של חוסר בכמויות האוכל. לא רואה סיבה לשנות שום דבר. אם היא תרצה לאכול יותר את תראי שהיא לא רגועה לאחר המנה שאת נותנת לה ואז - תגדילי את המנה. ועד אז - לא צריך לשנות שום דבר, רק לעקוב לאחר משקלה והתפתחותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 10 חודשים ומעלהלי22/12/2010
שלום, התינוקת שלי בת 10 וחצי חודשים. מבחינת משקל היא באחוזון הנמוך ביותר (נולדה במשקל נמוך לגילה)- היא שוקלת 7 ק"ג, אך גדלה באופן עקבי.הארוחות שלה הן כאלו: בבוקר 180 סיסי תמל, ארוחת עשר מנה של בננה אבוקדו ופרי נוסף משתנה, ארוחת צהריים מרק טחון של בשר, ירקות ופחמימה, עם השלמה של תמל כעבור כחצי שעה. אחהצ-ערב אני נותנת לה ביסקוויט של מטרנה, ו/או חלבה, ו/או כמה כפיות שקדיה, דיסת שיבולת שועל של מטרנה ו/או תמל- לפי הרעב שלה. אחרי האמבטיה היא נרדמת עם בקבוק, 180 סיסי שממנו היא שותה חצי וחצי נוסף כשהיא מתעוררת בהמשך הלילה. פה ושם אני נותנת לה גם חתיכות קציצה, חתיכות לחם קטנות, חתיכות עוף ואפילו קבב- אבל זה פחות בשגרה. השגרה היא מה שכתבתי. יש לציין שיש לה תאבון בריא וסקרנות לטעמים חדשים, גם מתובלים. את הטחון היא לא תמיד רוצה לאכולכמה שאלות:
האם זו נחשבת לתזונה נכונה? האם העובדה שהיא לא תמיד אוכלת את הטחון אומרת שהיא זקוקה ליותר אוכל שהיא יכולה ללעוס? (יש לה כבר 4 שיניים למעלה ושלוש למטה, בתהליכי צמיחה שונים). מתי מומלץ הפסיק להרדים אותה עם בקבוק, ואיך עושים את זה? האם אפשר להוסיף לה תוספים כמו פשתן טחון, שיבולת שועל טחונה, לאילו מאכלים ובאילו כמויות? מתי צריך להתחיל לגוון לה יותר את הארוחות? מתי לעבור לארוחות "של גדולים" ולהפחית בתמל? כמו כן, בגלל שהיא נולדה קטנה, הפחידו אותי שאסור לה להיות רעבה. לא שאני מתכננת להרעיב אותה אבל אם נניח אני רוצה שתאכל יותר בשר, עדיף שתהיה רעבה לפני כן כדי שתאכל יותר, לא? נראה לי שהכברתי בשאלות... אשמח ואודה מאוד לתשובתך כי אני די באפילה בנושא האוכל שלה ורוצה לדעת איך לעשות את הטוב ביותר בשבילה. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת 10 חודשים ומעלה - תגובה
מרינה קוזמנקו25/12/2010אנסה לענות על מקסימום משאלותיך.
1. ילדה לא צריכה להיות רעבה ממש לפני הארוחה, כי ככה היא לא תהיה רגועה כדי לאכול בנחת ובשקט. צריכים לעשות (לשאוף לזה לפחות) 3 ארוחות עיקריות ו 2-3 ארוחות ביניים. חשוב שלארוחות יהיו זמנים קבועים כי כך מערכת העיכול תתרגל ותהיה מוכנה לזמן מסוים.
2. מגיל שנה ממליצים להפחית ובהמשך גם להוריד בכלל את התמ"ל מתפריט. וזה בתנאי שתזונה מגוונת ועשירה. תכניסי לה לתפריט גם ביצים, קטניות (עדשים, שעועית, חומוס), מוצרי חלב כמו יוגורט, גיל, לבן, ריוויון, גבינות. תגווני מקור הפחמימות - שיבולת שועל, קינואה, כוסמת, דוחן, גריסי פנינה. תגדילי מגוון פירות וירקות שהיא אוכלת יום-יום.
3. כדי לגמול ילדה מהרגל להירדם על הבקבוק צריכים לשנות את סדר הדברים בערב. ארוחת ערב עשירה ומשביעה, לאחר כחצי שעה - 40 דקות למבטיה ולישון. אם ילדה רוצה ומוכנה אפשר לפני השינה לתת לה משקה חמים מרגיעה כמו תה קמומיל לא חזק או חלב שקדים (כפית שקדייה לערבב בכוס מים חמימים). אבל לשתות את זה לא במיטה אלא ליד השולחן!!
4. לגבי כמויות האוכל בארוחה - כמה שילדה מוכנה לאכול. לא להכריח וגם לתת תוספת עם היא מבקשת. לתת לילדה לווסת לבד את הכמויות
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלושה שבועותאפ22/12/2010
בני בן שלושה שבועות וחצי, אוכל כל 3-4 שעות. במתן צואה הוא ממש לא רגוע וכאוב. החלפתי כבר תמ"ל.
מה ניתן לעשות?כמו כן מתי מומלץ להפסיק את ארוחת הלילה וכיצד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפסיק את ארוחת הלילה?
נעמה22/12/2010הבן שלי גם באותו הגיל
לא ידעתי שאפשר פשוט להפסיק את ארוחת הלילה
הוא ישן בלילה 4 שעות ואז מתעורר לאכול
איך אפשר להפסיק את ארוחת הלילה?
אני לא מעירה אותו, הוא מתעורר לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שלושה שבועות - תגובה
מרינה קוזמנקו25/12/20101. לגבי בעיות עם יציאות - תתייעצי עם הרופא ותבדקי מה קורה עם התמ"ל. לא ברור אילו פורמולות ניסית ומה היו התגובות. מוזמנת לפרט.
2. בגיל שלו מומלץ ללכת בעקבות הילד ולתת לו לקבוע סדר ארוחות וכמות המזון. אם הוא יהיה מוכן להפסיק ארוחות לילה הוא פשוט יפסיק להתעורר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקרמאיה3022/12/2010
אך להעשיר את ארוחות הבוקר לתינוקית בת 11 וחצי חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר - תגובה
מרינה קוזמנקו25/12/2010תלוי מה היא אוכלת עכשיו ומה החסרים שלה (אם יש אותם כמובן). כעיקרון עם רוצים להעשיר תזונה בקלוריות ורכיבי תזונה חיוניים ניתן להוסיף ממרחים אגוזים (שקדייה, ממרח אגוזי מלך או אגוזי קשיו וכו'), אבוקדו, טחינה משומשום מלא. לפני זה צריכים כמובן לבדוק שאין תגובה אלרגית למוצרים חדשים.
לארוחת בוקר תוכלי לתת למשאל דייסת שיבולת שועל/קינואה/דוחן בתוספת תפוח מגורד, מעט קינמון, מתר מיובש וכפית שקדייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות ותזונהמיכל22/12/2010
בוקר טוב
יש לי תינוקת בת 10 ימים - מיום ראשון בלילה היא לא עשתה קקי. תזונתה היא סימילאק וחלב שאוב
אתמול היא קיבלה עיסוי בפי הטבעת והצואה מעט השתחררה. עדיין אני מרגישה שיש לה עצירות , האחות אמרה לא לעסות יותר מחשש שתתרגל. היא מפריחה גזים עם ריחות שלא מבייישים אדם מבוגר. מה אני יכולה לעשות כדי להקל עליה?
כמו כן אשמח לדעת מה הכמות האוכל הנכונה לגילה. עד כה שמעתי דיעות חלוקות . אני נותנת לה כמות של 60 בין 2.5 ל 3.5 בין אם זה סימיליאק ובין אם זה חלב שאוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות ותזונה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני22/12/2010המצב שאת מתארת הוא מצב שכיח ונורמאלי בתינוקות קטנים . בתינוקות יונקים יציאה יכולה להיות גם פעם ב-10 ימים והדבר נחשב לתקין (אלא אם הדבר מלווה בסימני אי נוחות אחרים) תראי האם הצואה היא קשה. בכל מקרה אני הייתי מציעה לך להמתין ולעקוב אחר הדברים אני מניחה שהמצב יסתדר מעצמו.
במידה ותראי שהמצב נמשך (יציאה אחת פעם בשבועיים ויותר) והדבר גם מציק מאוד וגורם אי נוחות לתינוקת תפני לרופא המטפל כדי שיערוך בירור מעמיק יותר (לשלילת מחלות שעשויות לגרום לעצירות).
בנוגע לתזונה שלה :
ההמלצה היא על 60-120 מ"ל 7-8 פעמים ביממה בגיל קטן מחודש.
בגיל חודש -שלושה חודשים 120-180 מ"ל 5-7 פעמים ביממה.
ובהמשך להגיע לכמות של 240 מ"ל לארוחה תוך הפחתת מס' הארוחות.
אני מציעה שתהיי קשובה לאותות רעב ושובע שהתינוקת תראה לך ואל תאכילי אותה לפי כמויות מדודות משום שהדבר משתנה מתינוק לתינוק והכמויות כאן הן בגדר המלצה בלבד.
בנוסף כדי להקל על מצב העצירות מומלץ לתת לה לתת לה יותר חלב אם מאשר תמ"ל. חלב אם מתאפיין בהיותו "משלשל עדין".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 שבועותנעמה21/12/2010
שלום
הפשוש שלי בן 3 שבועות
לפעמים יונק ולפעמים אני נותנת חלב שאוב בבקבוק
כמה הוא אמור לאכול בבקבוק?
בהתחלה היה אוכל 60 אבל זה עלה ל 80 לאחר שבוע ועכשיו לפעמים רוצה יותר 80
האם זה הגיוני שהוא רוצה לאכול 100 בגיל כזה או שזה השפעה של רפלקס המציצה?
הוא נולד במשקל 2800, השתחרר במשקל 2600 ועכשיו הוא 3100* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 שבועות - תגובה
נעמי ברזילי-תאני22/12/2010בגיל חודש - שלושה חודשים הכמות המומלצת לארוחה היא 120-180 מ"ל 5-7 פעמים ביממה. בבקבוק קל יותר לתינוק לינוק את החלב ולכן יהיו פעמים שהוא יאכל כמות גדולה יותר (את יכולה לעשות לו הפסקה קצרה במהלך ההאכלה מבקבוק). אם את יודעת לזהות שאכן הוא רעב ומבקש תוספת תני לו אותה (במידה וזה אפשרי עדיף בהנקה). בכל מקרה אין לך סיבה לדאגה , תעקבי אחר התפתחות המדדים שלו בטיפת חלב (עליה במשקל , בגובה, בהקף הראש) אם כל המדדים תקינים והוא שומר על אותם אחוזונים זו האינדיקציה שהוא אוכל עפ"י צרכיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7.5 חודשים לא אוכלאודליה21/12/2010
בני בן 7.5 חודשים ועדיין לא כ"כ רוצה מוצקים, הוא עדיין רק טועם כמה כפיות ביום ולא מתייחס לזה כארוחה, בייחוד לא ירקות.
אני מניקה אותו בבוקר - סביבות 5 ואח"כ הוא נשאר עם בעלי עד 14:30, ולפעמים בזמן הזה מוכן לאכול רק בקבוק אחד של 180 + אחד של 60 מ"ל. זה נראה לי מעט לכל הזמן הזה, במיוחד כשהוא הולך לישון ב 19:30 בערב (מהצהרים ועד אז יונק) ולא אוכל שוב עד הבוקר.
הוא לא חולה או אנמי, הוא פעיל מאד אך נמצא באחוזון הנמוך של גרף המשקל. ניסיתי להוסיף דייסה, אך הוא לא מעוניין.
מה אפשר לעשות כדי שיאכל יותר? או שזה מספיק לו? ומה עם המוצקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7.5 חודשים לא אוכל - תגובה
נעמי ברזילי-תאני22/12/2010לא ניתן להכריח תינוק לאכול. היי קשובה לצרכיו. במידה והוא ירצה לאכול יותר הוא יראה לך זאת. ציינת שהוא נמצא באחוזון הנמוך מבחינת משקל , האם הוא נולד באחוזון זה ? במידה וכן הגיוני שהוא שומר על אותו אחוזון. איך הוא מתפתח מבחינת שאר העקומות (גובה, הקף ראש) ?
בנוגע לאכילת מוצקים , מדובר בתהליך שהקצב שלו משתנה מתינוק לתינוק בהתאם למוכנותו ולבשלותו. אם הוא מוכן לטעום מס' כפיות - זה בסדר. נסי לחשוף אותו למזון מגוון בטעמים שונים, בשלב זה מומלץ להגיש לו אותו כמחית (במרקם חלק) .
את יכולה לנסות לתת לו בכפית (אבוקדו, טחינה, ממרח שקדים ללא סוכר) כמובן בהתחלה כטעימות כדי לשלול רגישות. מזונות אלו עשירים בשומן בריא ומספקים תוספת טובה של קלוריות). האם הוא יושב אתכם בזמן הארוחה ומגלה עניין בארוחות ? במידה והוא מצליח לשבת ללא עזרה אפשרי לו להחזיק את הכפית בעצמו "ולשחק" עם האוכל - זה יעודד אותו לאכילה עצמאית של מוצקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת מוצקים - בן 5 חדשיםruru21/12/2010
בני בן 5 חודשים ושבוע
התחלתי לתת לו טעימות בגיל 4 חודשים ומכיוון שהוא היה מאוד בעניין, מאוד מהר גדלו הארוחות והוא אוכל כמויות יפות. היום הוא שותה 3 בקבוקים (מטרנה) של 180 (בוקר, צהרים ואחה"צ), בקבוק של 240 לפני השינה וקם באמצע הלילה ואני נותנת לו 120. את המוצקים אני נותנת לו בין הארוחות.
כמה שאלות לי:
1. מתי אני יכולה להחליף ארוחות מוצקים במקום בקבוקים ואיך לסדר את הארוחות במקרה הזה.
2. כשאחליף מוצקים במקום בקבוקים, האם אצטרך להגדיל את כמויות החלב בכל בקבוק? או שהוא בהדרגה גם מוריד את כמויות החלב שיצרוך במשך היום? כמה תמ"ל צריך לצרוך תינוק בגיל זה?
3. האם חייבים לתת דייסות בשילוב המוצקים? כי כרגע אני נותנת פירות וירקות וחלב מטרנה.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי תשובה
מאיה28/12/2010טרם קיבלתי תשובה לשאלותיי..
אשמח אם תענו לי. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 9 חודשיםרחל ב.21/12/2010
שלום רב
היום אני כותבת לכם עם הרבה עצב , בתי נולדה במשקל של 2300 בשבוע 39 ,
בגיל 7 חודשים בתי שקלה 6700 והיתה באחוזון 15 עד 25 , יש לציין שהיא נמצאת במעון
והיא בחודש האחרון פשוט חלתה המון בדלקת אוזניים, עיניים ובנוסף בשבועיים האחרונים בדלקת ריאות ויראלית , אתמול הייתי בטיפת חלב ובתי ירדה לאחוזון 5 שוקלת היום 7 קילו גם בהיקף הראש במשך חודשיים עלה ב חצי סנטימטר
כבר שבועיים שאינה אוכלת כמעט בכלל , האם האנטיביוטיקה גורמת לאי תיאבון, כיום אני שוקלת לשבת בבית אם יהיה צורך ולעשות כל מה שניתן ע"מ לגרום לה לעלות במשקל
שאלתי היא: מהו התפריט היומי הכי מומלץ שניתן לתת לה
אנא מחכה לתשובתכם המהירה
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 9 חודשים
רחל ב.22/12/2010מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 9 חודשים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני22/12/2010אני מבינה מאוד את דאגתך.אך חסר מידע רב כדי שאפשר יהיה לייעץ לך מה לעשות.
ראשית לא ציינת בת כמה בתך ? ומאיזה מזון היא ניזונה ? מה מספר הארוחות אותן היא אוכלת ומה הכמויות בכל ארוחה ? האם התחלת כבר מזון מוצק ?
בכל מקרה, אני מציעה שתפני לייעוץ מקצועי מסודר אצל דיאטנית המתמחה בתזונת ילדים באיזור מגורייך כדי שתתן לך המלצות מתאימות להעשרת התזונה שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 9 חודשים
רחל ב.23/12/2010שלום לך
בתי בת 9 חודשים, נולדה באחוזון 5 ובמשקל 2300 ועלתה לאחוזון 25 עד גיל 7 חודשים שקלה 6700, בכל פעם שהייתי מבקרת בטיפת חלב היתה עולה בעקומה וזה היה פשוט נפלא , כלומר היא היתה אוכלת טוב , כיום היא נמצאת במעון, בבוקר כשהיא מתעוררת בסביבות השעה7:00 מקבלת בקבוק 150 עד 180 מ"ל סימילאק , במעון ירקות, פירות ועוד בקבוק 120 מ"ל ואם לא רצתה בקבוק, היו נותנים לה שוב מרק, בסביבות השעה 4:00 אח"הצ הייתי מכינה לה עוד 2 בקבוקים של 180 מ"ל, ניסינו ביצה , אבוקדו ולא הלךהיא פשוט לא רצתה גם כשהוספתי לחלב את הדגנים לא היתה אוכלת אז ויתרתי.
ציינתי שבחודש האחרון היא היתה חולה הרבה, וחלתה בדלקת ריאות ולא אכלה כמעט שבועים כלום כמויות ממש קטנות כמו תינוק שרק נולד, האם יש קשר למחלהבכך שהיא לא עלתה במשקל והיום היא שוקלת 7 קילו..
אתמול כסיימה לקבל את האנטיביוטיקה החלה לאכול אז ככה אכלה בבוקר בסביבות השעה7:15 100 מ"ל סימילאק בשעה 9:15 אכלה בננה + 2 ביסקויטים פתי בר, בשעה 11:45 אכלה מרק ירקות כולל קציצה של בשר הודו, בשעה 2:45 בקבוק סימילאק 120 מל, בשעה 5:00 שוב בקבוק 90% מ"ל, בשעה 7:00 אכלה מעדן גמדים הגדול + 60 מל סימילאק, יש לציין שהיא היתה חולה ויחסית ליום הראשון אני מקווה שהיא אכלה בסדר.
נא תשובתך תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי רחל
טלטול23/12/2010וואי אני ממש מבינה אותך..
הנסיכה שלי בת 9 חודשים שוקלת 7.400
והקטע שהיא גם ממש גבוהה לגילה...
בזמן האחרון היא מתחילה לעשות לי בעיות עם האוכל.. היא לא רוצה כלום ..
לפעמים אני מביאה לה בקבוק מתוך שינה..
עד לא מזמן היא הייתה אוכלת אוכל (מוצק) ממש בכיף.. היום אני צריכה לקוות שהיא תאכל לפחות קצת..
אני מתארת לעצמי שזה אולי בגלל השיניים.. אבל זה ממש מדאיג !!
אמרו לי לשים לה חמאה באוכל... אבל שמעתי שחמאה זה ממש ממש לא בריא..
איך אפשר לגרום לה להשמין?!?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)