מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מותר לתת ביצה כל יום?דנה26/01/2011
בני בן 8.5 חודשים. כל יום ב-18:30 אוכל ארוחת ערב לפני מקלחת, אני מכינה לו ביצה מקושקשת עם עגבנייה/אבוקדו/טחינה.(הוא רגיש לחלב)
ב-19:15 אחרי מקלחת אוכל בקבוק של 150CC והולך לישון.
השאלה שלי, האם זה בסדר לתת לו ביצה כל ערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לתת ביצה כל יום? - תגובה
נורית קליפר27/01/2011בסדר גמור!
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשים, הוספת מוצקים ע"ח תמ"לעמית26/01/2011
בני בן 7 חודשים שוקל כ- 9.5 ק"ג, אחוזון 40 ביחס משקל-גובה.
כיום מלבד תמ"ל אוכל ארוחת פירות בבוקר וארוחת מרק ירקות+בשר בצהריים. בחלק מהימים (יום כן יום לא - בערך) אוכל ארוחת מרק נוספת אחה"צ.
הוא עוד לא יושב אז אכילה עצמאית בכיסא עדיין לא אפשרית.
מתי, מבחינת גיל ומבחינת שעות היום, רצוי להוסיף לו עוד "אוכל אמיתי" במקום מנות תמ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
עמית31/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 7 חודשים, הוספת מוצקים ע"ח תמ"ל - תגובה
נעמי ברזילי-תאני02/02/2011את יכולה להוסיף לו ארוחה נוספת בשעות אחה"צ - למשל פרי ולנסות אפילו להתחיל עם ארוחת ערב (לחם חתוך לחתיכות קטנות מרוח בממרח אבוקדו + עגבנייה מגורדת/ טחינה + ביצה קשה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזנה בתמ"ליעל25/01/2011
שלום רב,
ביתי בת 11 חודשים ינקה עד גיל 8 חודשים.
כרגע אוכלת תמ"ל פעמיים ביום (בוקר ולפני השנה) וכל השאר מוצקים.
מתי אפשר להפסיק להזין בתמ"ל, גם נראה שדיי נמאס לה מזה.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזנה בתמ"ל - תגובה
נורית קליפר27/01/2011אחרי גיל שנה, אז, רוב המזון הוא מוצק ואם צריך אפשר לתת תוספת 2 בקבוקים בוקר וערב של חלב ניגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותמורן אשכנזי24/01/2011
שלום!
יש לי ילדה בתחילת ה7 חודשים. לפני כחודשיים ניסיתי לתת לה פירות טריים שאני ריסקתי לה אותם אך לצערי היא לא הייתה מוכנה למרות שניסיתי במשך כמה שבועות. לאחר מכן התחלתי לתת לה גרבר,והיא אכן לוקחת את זה עד היום. הבעיה שלי היא שהיא חוץ מהגרבר פירות לא מוכנה לנסות ירקות למרות שאני טוחנת למרקם כמו של גרבר וגם לא מוכנה לטעום שום פירות טריים. כל פעם שאני אפילו מנסה לתת לה טיפה לטעות היא ממש מקיאה את ככככל החלב שאכלה אפילו לפני מס' שעות. זה קרה לי כבר מס' פעמים ואני ממש לא יודעת מה לעשות. האם להמשיך לתת לה רק את הגרבר שהיא אוהבת? האם יש לה בעיה?כי היא ממש מקיאה בכל פעם שהיא רק טועמת...זה אפילו בקושי הגיע לפיה...
תודה רבה .
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - תגובה
נורית קליפר27/01/2011הי מורן,
מאד קשה להבין מהפורום מה בדיוק הבעייה. נראה לי שחשוב שאיש מקצוע יראה את תגובתה למזון כדי להחליט כיצד לטפל בזה. אין זה אומר שקיימת בעייה, ייתכן וזה יעבור מעצמו, אבל כדאי לבדוק ולטפל במידת הצורך את הסיבה להקאות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתן מתעלמות ממני בכוונה שוב ושוב???דניאלה23/01/2011
שלום רב,
בני עוד מעט בן 14 חודשים ורציתי לפרט את התפריט שלו ולדעת האם זה תקין והאם כדאי לשפר דברים. התפריט הוא אחד מיני רבים אבל משקף את סדר יומו הדי קבוע.
8:30- מתעורר.
9:15- מעדן או פרוסת לחם עם גבינה.
10:30-פרי וקצת במבה בגינה.
12:30- מנת בשר -שוק הודו/עוף/פלפל ממולא וירקות ליד(קישוא,גזר תפו"א) אורז ומיץ טבעי סחוט.
14:00- בקבוק מטרנה 150 לפניי השינה.
16:30- מעדן/פרוסת לחם עם ממרח/פרי.
19:00-חביתה, פרוסת לחם עם גבינה לבנה, עגבנייה מגורדת וחלב או שוקו.
21:15- לפניי השינה בקבוק 150 עם דייסה.
אשמח לעצות לשיפור. חשוב להדגיש שהוא בארוחת צהריים שבע ולא רוצה עוד אבל דורש תמיד בקבוק לפני שנרדם גם בצהריים וגם בלילה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתן מתעלמות ממני בכוונה שוב ושוב??? - תגובה
ליהי סופרין24/01/2011הי דניאלה ,
התפריט נשמע בסה"כ מאוזן ובריא.
הייתי מחליפה את הבמבה לטובת קרקר/פרי/ירקות חתוכים.
את המעדנים הייתי מחליפה ליוגורט בטעם טבעי אפשר עם מעט דבש או כפית שקדייה
לגבי מיץ טבעי סחוט אם את סוחטת בבית זה נפלא, רצוי לדלל את המיץ ביחס של שליש כוס מיץ ל-2 מים ע"מ שלא יקבל כמותמרוכזת מדיי של סוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשים לא מוכן לאכול מטרנהאפרת23/01/2011
שלום! סליחה על אורך ההודעה. בני בן 7 חודשים, ינק עד גיל 5 חודשים,לא רצה יותר.התחלנו סימילאק ועקב עצירות עברנו למטרנה. מאז אוכל מטרנה בשילוב טעימות ובחודש האחרון כבר ארוחות (בננה, תפוח,גזר,בטטה,עוף,אגס,ביצה, עגבניות..) מאז שהתחלנו מוצקים הוא מעדיף מוצקים בכפית על פני בקבוק, צריך ממש תחבולות וטריקים כדי לגרום לו לאכול מבקבוק אך ביומיים האחרונים הוא ממש מסרב לקחת בקבוק, גם לפני השינה. הוספתי לו למטרנה דייסת שיבולת שועל עם קצת סוכר ענבים ונתתי לו עם כפית כדי שיאכל את התחליף חלב. לפני השינה הוא לא הסכים לאכול מבקבוק, התעורר רעב ועדיין לא הסכים, אז נתתי לו גרבר ירקות. מה אני יכולה לעשות? האם לנסות בקבוק אחר? הגיוני שבגילו הוא יפסיק לאכול תחליף חלב? אני חוששת לתזונה שלו...
תודה רבה וסליחה על האורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 חודשים לא מוכן לאכול מטרנה - תגובה
ליהי סופרין24/01/2011היי אפרת,
יש ילדים שמגלים את טעם האוכל ולא מוכנים לבקבוק:)
את המטרנה את יכולה לשלב בדייסה מבושלת, לבשל דייסת קווקר או אורז על בסיס מים על הגז (לא אינסטנט) ואז את כמות המטרנה באבקה לערבב לתוך הדייסה עד למרקם אחיד ולהאכיל בכפית.
אין צורך להוסיף סוכר ענבים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהסיון23/01/2011
ערב טוב,
האם לתינוק בן 7 ח' אפשר לתת לאכול ביצה רכה בכפית?
האם אפשר לתת את החלק הרך של הלחם?
מתי אפשר לתת גבינות, יוגורט ומעדני חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
ליהי סופרין24/01/2011היי מיכל,
תינוק בשל לאכילת מוצקים כאשר הכפיל את משקל הלידה שלו, מחזיק את הראש והגב יציב, וכשרפלקס דחיפת הלשון החוצה נעלם, ומופיעים כישורי הלעיסה.
ביצה כדי לבשל כדי שהחלמון יהיה מבושל היטב למרות שאנו מאבדים כך את ערך הלציטין אבל החלמון יכול להכיל חיידקים שנהרסים בחום
אפשר לתת רק חלמון , למרות שהיום כבר כן מדברים על חשיפה המונעת התפתחות אלרגיות. כך גם לגבי הלחם.
יוגורט אפשר לתת חלב ניגר כדי להימנע לפני גיל שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 חודשיםאודליה23/01/2011
בני עוד מעט בן 9 חודשים. הוא יונק ואוכל בקבוק שאוב וסימילאק כשאני בעבודה חצי יום. חוץ מזה הוא טועם מכל הארוחות שלנו, אוכל לפעמים חצי בננה, לפעמים יוגורט, אבל האוכל המולצק הוא לא ארוחה מסודרת.
איך אני גורמת לזה להיות ארוחה מסודרת שתחליף ארוחת בקבוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אודליה24/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 1.5 - לא אוכל מוצקיםעינת23/01/2011
שלום רב,
הבן שלי הוא בן שנה וחמישה חודשים והוא מסרב לאכול כל דבר מלבד בקבוק מטרנה\ סימילק. אני לא מפסיקה לנסות להכין לו דברים אבל אני די קרובה ליאוש. בהתחלה עשיתי לו את הכל דייסה, הכנתי מרקים, נתתי פירות בכל מצב צבירה אפשרי וכלום..
תודה,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 1.5 - לא אוכל מוצקים - תגובה
נורית קליפר23/01/2011הי עינת,
ממליצה לפנות לרופא הילדים המטפל, בשלב זה כדאי לברר את הסיבה ורופא הילדים יוכל להפנות אותך בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםשירלי22/01/2011
כתבת באחת התשובות שעם הטעימות ניתן להגיש מים. האם הכוונה לשתות מים רתוחים מצוננים? האם אפשר מי עדן לא רתוחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים - תגובה
נורית קליפר23/01/2011הי גלית,
לפי הנחיות משרד הבריאות, עד גיל שנה, בין אם מדובר במים מינרלים או מים מהברז יש להרתיח ולצנן לפני ההגשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה של בת שנה ושלושה חודשיםאורית22/01/2011
שבת שלום,
רציתי בבקשה לדעת האם זה תקין לאכול בין 2-3 בקבוקי מטרנה ביום בגיל שנה ושלוש.
בתי אוכלת מוצקים אבל הארוחות שלה קטנות ולפעמים אני נאלצת להוסיף בקבוק לאחר ארוחת צהריים בנוסף לבקבוקים של הבוקר וערב .
עד מתי זה "נורמלי"ל אכול מטרנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה של בת שנה ושלושה חודשים - תגובה
נורית קליפר23/01/2011הי אורית,
בעיקרון, החל מגיל שנה רוב המזון צריך להגיע משולחן האוכל המשפחתי. עד גיל שנתיים, זה אפשרי לתגבר ב 2 בקבוקים - בוקר וערב. לקראת גיל שנתיים כדאי לגמול מבקבוק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה את מזלי פעם שלישיתסיון22/01/2011
אשמח למענה כי כל פעם מדלגים עלי.
שלום,
התינוק שלי בן 6 וחצי ח' לא יושב ואין לו שיניים.
הוא אוכל רק אוכל מרוסק לגמרי (כמו בגרבר).
ארוחה אחת שלו היא 3 מנות פרי מרוסקות
או 2 מנות פרי עם חצי גרבר.
זה משביע אותו ל-3 שעות ולכן זה תחליף לבקבוק.
1. האם זה הרבה מדי 3 מנות פירות בארוחה?
האם מנת פירות צריכה להיות כמנת ביניים בין ארוחות או ארוחה בפני עצמה?
ארוחה שנייה היא מרק עם עוף/הודו אך לאחרונה הוא מסרב (סרבן מרק).
יום אחד הרתחתי כף דייסת קווקאר ב 3/4 כוס מים והוספתי בפנים
חצי בננה, חצי תמר וחצי כפית טחינה.
יום שני ריסקתי 1/2 עגבניה עם 1/2 אבוקדו (לא השביע אותו להרבה זמן).
2. האם אלו ארוחות עתירות קלוריות? (התינוק במשקל מצויין ואני לא רוצה שיעלה
באחוזי שומן ובמשקל מעבר למה שצריך).
3. מחפשת עוד רעיונות לארוחות טחונות במקום המרק, ארוחות משביעות
וכמובן מזינות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה את מזלי פעם שלישית - תגובה
נורית קליפר23/01/2011הי מיכל,
מתנצלת שדילגנו......
1. אם בנך אוכל בתאבון 3 מנות פרי, שיהיה בתאבון, אין חוקים ברורים. יש תינוקות שאוכלים יותר ויש כאלו שפחות. לתינוקות בריאים יש מנגנון טבעי של רעב ושובע וזה כנראה הכמות שטובה לבנך. מנת הפירות יכולה לשמש כארוחה בפני עצמה. נסי להחליף חצי מנת פרי או פרי שלם בכף או שניים של טחינה/שקדיה או אבוקדו. זה יוסיף ערכים תזונתיים ויכול לעודד תחושת שובע.
2. בשלב זה, אל דאגה לקלוריות.....או לשומן. אך המנות שתארת אינן תחליפים טובים למנת בשר שבמרק. כדאי להמשיך לנסות ולהגיש
3. את יכולה לטחון ביצה עם אבוקדו ועגבניה...אבל עדיין לא מכיל מספיק ברזל. המשיכי לנסות להציע את המרק עם הודו נקבה או בשר בקר (מקורות ברזל מצוינים). הסבירות הגבוהה שימשיך בקרוב לאכול כפי שאכל בעבר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת ארבעלימור22/01/2011
בגן של הבת שלי נמצאים ילדים מגיל שנה עד שנתיים
הגננת שלהם נותנת כל ארוחת ארבע לחם עם שוקולד / ריבה / גבינה מתוקה ותה צמחים
אני חושבת שאפשר לתת דברים בריאים יותר בלחם (שוקולד לא חסר להם בחיים...)
ולגבי התה צמחים - לדעתי הכי טוב להרגיל ילדים למים (פתאום היא מבקשת תה אחרי הגן ועד עכשיו שתתה רק מים)
ובנוסף לצמחים יש השפעות. על מבוגרים הוא משפיע אחרת מעל ילדים ואני לא שאנחנו יודעים בדיוק כמה צמחים מותר לשים ובאיזה כמות.
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ארבע - תגובה
נורית קליפר23/01/2011הי שגית,
מסכימה איתך! אפשר להגיש פירות בארוחת ארבע, זוהי אופציה טובה בהרבה. לגבי התה, להלן ציטוט מהנחיות משרד הבריאות: "תה צמחים: במשקאות על בסיס צמחים קיימים חומרים בעלי פעילות פרמקולוגית. בשל משקלם הקטן, תינוקות פגיעים יותר ממבוגרים לפעילות פרמקולוגית של חלק מן המרכיבים המצויים בתה הצמחים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבשללה21/01/2011
שלום רב ,
ידוע לי שעד גיל שנה אין לתת לתינוקות דבש.
היום השארתי את בתי בת 9 חודשים עם קרובי משפחה שאכלו במסעדה. שהגעתי שמתי לב שנתנו לה לאכול חתיכות של ירקות (מלפפון + עגבניה ) מסלט שהיה מתובל עם רוטב וינגרט. ידוע לי שלפעמים מוסיפים לרוטב וינגרט דבש. האם יש סכנה לחשיפה לחיידק אפילו עם הכמות היתה מזערית ? האם יש סימנים שעלי לעקוב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש - תגובה
נעמי ברזילי-תאני21/01/2011מחלת הבוטולינום בתינוקות נדירה מאוד (בארץ למיטב ידיעתי תואר מקרה בודד בלבד בשנת 1994), הסכנה נובעת מחשיפה לנבגי החיידק שנמצאים בדבש ולכן קיימת המלצה להימנע ממוצר זה עד גיל שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 7 חודשים - תבליניםגלית21/01/2011
האם ניתן להוסיף קינמון לתפוח מרוסק?
באילו תבלינים ניתן להשתמש בכלל חוץ מירקות ירוקים כמו פטרוזיליה, שמיר וכדומה. האם ניתן להוסיף בזיליקום?
בתודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 7 חודשים - תבלינים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני21/01/2011אין שום מניעה להוסיף תבלינים טבעיים לאוכל. מומלץ שהתינוקת תתרגל לטעמים ולריחות המאפיינים את המאכלים המשפחתיים. בנוסף, ישנם תבלינים שאפילו מומלץ להשתמש בהם (יש להם יתרונות בריאותיים) למשל : כורכום - מפחית מצבי דלקת בגוף. קינמון - ידוע כתבלין מחמם , אנטיספטי מרגיע את מערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)