מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזה שמן נותנים לתינוק 7 ח'- קנולה?דניאלה15/12/2010
או שמן זית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה שמן נותנים לתינוק 7 ח'- קנולה? - תגובה
נורית קליפר16/12/2010תלוי למה.......שמן זית הוא טוב לתיבול, בעוד שמן קנולה מומלץ לטיגון או בישול בחום גבוה, שכן נקודת העישון של שמן זית היא נמוכה. כך ששני השמנים יכולים להיות חלק בתפריט מזין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן מיםלנה15/12/2010
שלום רב.
תינוקת שלי כמעט בת 4 חודשיםת אני רוצה להתחיל במתן טעימות, האם אני צריכה בשלב הזה להתחיל עם מתן מים. כיום היא אוכלת רק תמ"ל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן מים - תגובה
נורית קליפר16/12/2010הי לנה,
עם התחלת המוצקים אפשר גם להציע מעט מים. ממש אין צורך להפריז, עדיין מירב הנוזלים בגיל זה צריכים להגיע מהנקה/תמ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חצי שנהסיון15/12/2010
היי
הבן שלי בן חצי שנה והוא אלרגי חלב ולכן ניזון מנוטרימגן. כיום זה סדר הארוחות שלו :
07:00 - בקבוק 180
09:30 - 180פירות תפוח תפוז בננה וכפית טחינה
12:30 - בקבוק 180
16:00 - בקבוק 180
20:00 - בקבוק 210
וזהו עד למחרת - הוא כבר לא אוכל בלילה.
בשקילה האחרונה (היום) שקל 7.350 (בגיל 4 חודשים שקל 6.400). מה שמדאיג אותי הוא שהוא ירד באחוזונים מהלידה היה באחוזון 50 ועכשיו ירד ל25. האם אני צריכה להאכיל אותו יותר?
בנוסף רציתי לדעת איך אני מתחילה לשלב לו מרק - מתי כדאי באמקום איזה ארוחה? איזה כמות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חצי שנה - תגובה
נורית קליפר16/12/2010הי סיון,
נראה שבנך אוכל מאוד מסודר. את יכולה להוסיף כפית טחינה נוספת לפירות בכדי להעשיר קלורית. את המרק את יכולה להוסיף בצהריים (סביבות 12:00). תחילה הייתי ממליצה להשלים בבקבוק עד שתראי שאוכל כמות מספקת שמשביעה אותו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בדחיפות תזונת תינוק בן חצי שנה
שרית כהן01/01/2011שלום,בני בן חצי שנה פלוס למרות שמשקלו "מכובד" 9.500 (נולד 4.500) נראה לי שהוא לא אוכל מספיק לאחרונה והוא במגמת ירידה,פירות הוא פתאום הפסיק לרצות למרות שבהתחלה התלהב,מים -לא מוכן לפתוח את הפה, גם את מנת הירקות והבשר הוא לא מסיים,אתן לך דוג' לתפריט יומי ממוצע: בוקר(התעוררות): בקבוק 180
10-11 :מנת פרי מסרב לאחרונה אז אני נותנת לו בקבוק אוכל 80-100, 13:30-14: מנת ירקות עם בשר/עוף,
17 : בקבוק :180 לאחרונה לא מסיים הכל אוכל בערך 100-120.
20:בקבוק 180
לרוב מתעורר בעשר מכינה לו בקבוק לעיתים אוכל ולעיתים סתם משחק עד שהוא מתעייף...
נראה לך תקין? הבנתי מטיפת חלב שלפי משקלו הוא אמור לאכול בן 120-150 לכל קילו.... מה את ממליצה לעשות בעניין הפירות ודחיית המים(מפחדת שאין לו מספיק נוזלים) האם את חושבת שאני צריכה לגשת לדיאטנית שתתן לי תפריט בריא ועשיר ועם זאת לא להאביס אותו בטחינה,שקדייה דייסות וכו'?
סליחה על אורך השאלה ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בדחיפות תזונת תינוק בן חצי שנה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני04/01/2011ראשית, אני מציעה לך להירגע ולא להלחץ. כל זמן שהתינוק מתפתח יפה ועולה בצורה תקינה במדדי משקל , גובה, הקף ראש כך שהוא שומר על אותן עקומות בהם הוא התחיל, אין לך כל סיבה לדאגה. התינוק יודע לווסת את כמויות המזון הדרושות לו. ייתכן שמדובר על תקופה שבה הצרכים שלו הם פחותים ולכן התאבון שלו אינו גדול כפי שהיה ולא מומלץ ל"אלץ" אותו לאכול מעבר לכמות אותה הוא מבקש. אולי מתחילות לבקוע לו שיניים. אני מניחה שמצב זה יחלוף . בכל מקרה, תמשיכי לעקוב אחר המדדים בטיפת חלב באופן תכוף יותר (את יכולה להגיע עצמאית ולשקול אותו ללא צורך בקביעת תור) ואם תראי שינוי לרעה במשקל תוכלי לבקש לפנות לייעוץ דיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן חודש וחצילילו15/12/2010
שלום רב
יש לי תינוק בן חודש וחצי נולד 3.50 , בגיל שבועיים הוא שקל 3.9 ,והיום הוא שוקל 5 קילו. כלומר בחודש וחצי הוא עלה קילו וחצי. הוא אוכל חלב אם שאוב כל 3-4 שעות בכמות של 150 מ,ל. האחות בטיפת חלב אמרה לי שזה המון וצריך לנסות להוריד לו את הכמות. ניסיתי אך ללא הצלחה הוא דורש לאכול ובוכה ללא הפסקה כמובן שאני מוודאת שהבכי לא בגלל סיבה אחרת.
השאלה היא האם לתת לו לאכול לפי דרישה שלו ולתת לו לקבוע את הכמות או בכל זאת לצמצם - אני ממש מרחמת עליו לתת לו להיות מורעב ועצבני. אם הוא מסוגל לאכול 180 בכל ארוחה זה נורמלי או שצריך לפנות לרופא ילדים.
אודה על תגובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק בן חודש וחצי - תגובה
מרינה קוזמנקו18/12/2010תפני לבירור לרופא הילדים. ואם התברר שהכל בסדר - לפי דעתי עד שהוא על חלב אם ולא תמ"ל לא צריך להגבילו בכמויות האוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטריליזציהאודליה15/12/2010
רציתי לדעת עד איזה גיל יש צורך לעשות סטריליזציה לבקבוקים של התינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטריליזציה - תגובה
מרינה קוזמנקו18/12/2010לפי משרד הבריאות - עד גיל שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסת אורז- שאלות...מאי15/12/2010
בן 7 וחצי חודשים- יונק ואוכל 2 ארוחות ביום- בוקר פירות צהריים ירקות מאודים
היום הכנתי לו דייסת אורז ובאו עם זה כמה שאלות:
1. הכנתי אורז בסמטי ובישלתי שעה וחצי על הגז כך שהמרקם הוא מאוד דייסתי- צריך עדין לטחון?
2. אפשר להוסיף קינמון או סילאן תמרים או רעיון אחר?
3.האם זה לא "כבד" מידי בקיבה?
4. הוא שותה מים מינרלים מורתחים האם את הדיסה או מרק גם צריך לבשל במים מינרלים או שאפשר מי ברז?
5.אם אני רוצה להוסיף לו ארוחת ערב משנה השעה? ולעבור ל3 ארוחות או פשוט במקום בצהריים להביא בערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסת אורז- שאלות... - תגובה
מרינה קוזמנקו18/12/20101. עם ילד מוכן לאכול לא טחון ואין לו בעיה לעכל את זה (אין גזים, עצירות, נפיחות) לא חייבים לטחון.
2. קינמון - מעט מאוד, סילאן -כן, באותה מידע תוכלי לבשל דייסה כבר יחד עם תמר מיובש.
3. תלוי בכמויות ועד כמה דייסה סמיכה. בכל זאת תציעי לו לשתות מים אחרי הארוחה
4. אפשר לבשל עם מי ברז, בתנאי שהם נקיים באזור מגוריך
5. בגיל 7-8 חודשים צריכים להיות 4 ארוחות תמ"ל/הנקה במהלך היום. בכל ארוחה כ-200-240 CC. אם יוצא לך לתת 3 ארוחות מוצקים עם זה - תתני. תוסיפי לו בשר ברק או הודו אדם לירקות של הצהריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בקשר לדיסה....
מאי19/12/2010אני רוצה לנסות להוסיף לו צלחת דיסה לפני השינה בתקווה שישן יותר טוב....כרגע הוא מתעורר כל 3 שעות.....
הארוחות שלו הם כאלו:
8- יניקה
10.5- פירות
13-ירקות
15-יניקה1
18-יניקה
20-יניקה
24-יניקה
03-יניקה
5. לך שאפשר ב20 לתת לו דיסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתיוק בן 9 חד'רחל15/12/2010
בני בן 9 חודשים האם אפשר להביא לו כבר מוצרי חלב? מה מותר? ומה אסור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתיוק בן 9 חד' - תגובה
נורית קליפר16/12/2010הי רחל,
כן, אפשר. מומלץ מוצרי חלב ללא תוספת סוכר. כמו יוגורטים לבנים, גבינה לבנה וכד. בשלב מאוחר יותר אפשר לעבור לגבינות מוצקות יותר, כאשר יהיה מוכן לאכול מרקמים שכאלה. בכדי להמתיק את מוצרי החלב, אפשר להוסיף פירות טחונים או פירות יבשים טחונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמדים זה בסדר?
רחל19/12/2010יוגורט עם חתיכות פרי בטעמים זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למזון שפחות מרוסקאורית15/12/2010
שלום,
בני בן 8 חודשים, אוכל 3 מנות של מוצקים ביום. עד עכשיו תמיד טחנתי הכל בבלנדר וכבר כשבוע אני מנסה לתת לו אוכל פחות טחון, מרוסק במזלק או מגורד.הבעיה היא שהוא לא מסכים לאכול ויורק את האוכל ולכן אני נאלצת לטחון. האם יש לכם הצעה בשבילי איך ללמד אותו לאכול אוכל גס יותר? קרובי משפחה כבר התחילו להלחיץ אותי שלא טוב יותר מדי זמן לתת לתינוק אוכל טחון מכיוון שיכול לעשות בעיות בהמשך ...):
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למזון שפחות מרוסק - תגובה
נורית קליפר16/12/2010הי אורית,
הכי חשוב - אל תילחצי! תני לבנך לעבור למזון טחון גס יותר בקצב שלו. נסי להגיש לו מ- 2 העולמות. לדוגמה - אם את מגישה בננה ואבוקדו - טחני אחד מהם בעוד תמעכי במזלג את השני. הציעי לו פעם מזה ופעם מזה - הוא לאט לאט יתרגל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיווי + שמנמנותליאן15/12/2010
שלום,
1. האם מותר לתת קיווי בגיל 9 חודשים? קראתי שיש בזה הרבה יותר ויטמין C מבתפוז למשל...
2. ביתי בת אוטוטו 9 חודשים ושמנמנה למדי - היום בטיפת חלב משקלה היה 8.800 גובה 68. היא מאוד מאוד אוהבת לאכול (נוטה גם לצעוק כשהיא רואה מישהו אחר אוכל כדי לקבל גם). את רוב הארוחות היא אוכלת במשפחתון -- למיטב ידיעתי אוכל מגוון ובריא אבל המטפלות אומרות שהיא אוכלת הרבה יחסית. עד היום לא נתתי לה שום ממתקים או חטיפים או שתייה ממותקת. סדר הארוחות שלה הוא: 07:00 השכמה + בקבוק תמ"ל 180, במשפחתון: נשנוש בוקר (טוסט/ חביתה בד"כ) + פירות + ארוחת צהריים (חלבון מהחי + פחמימה) + בקבוק 180. בסביבות 17:00-18:00 ארוחת ערב של מקושקשת/ לחם עם גבינה/ אבוקדו + ירקות ולפני השינה בקבוק 120.
מצד אחד הילדה באמת מאוד מאוד אוהבת לאכול. מצד שני היא "טובעת" בסנטרים...:-)
אני לא רוצה להחדיר בה תסביכים שקשורים לאוכל ו/או להשמנה אבל מצד שני רוצה שהיא תהייה בריאה.
מה אם בכלל אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיווי + שמנמנות - תגובה
נורית קליפר16/12/2010הי ליאן,
1. במרקם טחון - אפשר לתת טעימה ולוודא שאין שום תגובה. אכן קיווי הוא מקור לויטמין C.
2. אין צורך לעשות כלום! נשמע שבתך מקבלת ארוחות מזינות ומגוונות בזמנים קבועים וזה מה שחשוב. אל דאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
ליאן18/12/2010הילדה נוהמת מייבבת וצועקת בכל פעם שהיא רואה מישהו אוכל -- גם אם כרגע סיימה ארוחה ואין שום סיכוי שהיא רעבה. זה מתחיל להיות מביך מאוד (למשל בגן משחקים שהיא "צועקת" על עוברת אורח תמימה עם סנדוויץ' או על תינוק עם בקבוק). שוב השאלה היא מה אם בכלל אפשר לעשות? מצד אחד אני לא רוצה שאוכל יהייה בכלל אישו ומצד שני זה אי אפשר ככה. אני מנסה ל"חנך" אותה (כמה שאפשר לחנך בגיל הזה) שלא צועקים - בהקשר של אוכל כמו בהקשרים אחרים - אבל בינתיים זה לא ממש עוזר. אני מוצאת את עצמי נמנעת מלאכול לידה (אלא אם זה זמן ארוחה בשבילה ו/או משהו שאני יכולה לתת לה לטעום). מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נכון לתת אקטימל לילדה בת שנתייםקרן14/12/2010
וחצי. היא מאוד אוהבת ויכולה גם לשתות שניים ברצף (סה"כ 200 מ"ל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נכון לתת אקטימל לילדה בת שנתיים - תגובה
נורית קליפר16/12/2010אין בעיה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנהאליסה14/12/2010
שלום,
אני מתייעצת המון בפורום, אז רציתי קודם כל לומר תודה רבה.
התעניינתי לפני שבוע מה עושים עם ילד שיש לו רגישות למוצרי חלב וסויה וכן לטחינה.
עשינו לו בדיקות דם והן לא העלו שום דבר. לטענת הרופא אין לו שום אלרגיה. אך אני לא יודעת מה לעשות.
כאשר ניסינו מיצרי חלב וסויה הוא ישר שילשל, היו לו גזים, פריחה, האף נסתם והיה לו שיעול. מטחינה יש פריחה מאוד חזקה בעיקר ברגליים.
עכשיו אנחנו שבוע וחצי בלי סויה וחודשיים ללא חלבי והילד מאושר, כל התסמינים עברו.
אני לא יודעת מה אני אמורה לעשות עכשיו, איך לבנות לו את התפריט הן מבחינת שתיה והן מבחינת מוצקים ע"מ שיקבל את כל הויטמינים. והם עליי לנבות עם מוצרי החלב פעם נוספת כי עברו כבר חודשיים ומחר חוגג שנה.
אציין האנחנו גרים כרגע הארה"ב ונחזור לארץ בסוף החודש. אני גם מעוניינת לגמול אותו מהתמ"ל, אזמה ניתן לתת לו במקום.
פעם נוספת תודה רבה,
אליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה - תגובה
נורית קליפר16/12/2010הי אליסה,
תודה על המילים הטובות!! ומזל טוב ליום הולדת שנה!
ממליצה מאוד להתייעץ עם דיאטנית ילדים, שתוכל להרכיב תפריט אישי. אכן אלרגיות יכולות לעבור אך כדאי שזה יעשה בפיקוח. מכיוון שאתם חוזרים בעוד כחודש מחו"ל, כדאי לחכות ולעשות את הייעוץ בארץ, כדי שיוכלו להמליץ לך על מוצרים מקומיים ספציפיים.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכל לתינוק בן חודשייםחופית מילר14/12/2010
שלום לכולן,
בני בן חודשיים אוכל 120CC כל 4 שעות בממוצע בלילה הוא יכול לישון לפעמים גם 8 שעות רצוף, כל ארוחה הוא פולט (היה ככה מההתחלה לא משנה כמה אכל גם פלט והמון!!!) בימים האחרונים הוא רוצה תוספת שכמובן הוא גם פולט אותה ואם הוא לא דורש תוספת אז לפעמים הוא נהיה רעב שוב אחרי שעתיים וחצי... הכבי הוא לא הכי של כאב בטן או משהו שמפריע זה בפירוש בכי של רעב ולאחר שאני נותנת לו תוספת הוא נרגע אבל שוב העניין הוא שהוא פולט לא מעט בכלל... לפעמים גם אחרי שעתיים זה נראה כאילו הכל יוצא
בטיפת חלב אחות אחת אמרה לי להגבילך אותו באוכל ואחות אחרת אמרה לי שאני יכולה לתת לו 180CC ושיאכל כמה שהוא רוצה..
אני פשוט לא יודעת מה לעשות (ילד ראשון)
אודה לעזרתכם :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אוכל לתינוק בן חודשיים - תגובה
מרינה קוזמנקו14/12/2010תתייעצי עם רופא ילדים לגבי שינוי של פורמולה. אוכלי פליטות נגמרות עקב רגישות לפורמולה מסוימת. אולי במקביל תנסי לתת לו מנות קטנות יותר אך לעיתים קרובות יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחודש - תמ"לאפרת14/12/2010
שלום, בתי בת השנה וחודש לוקחת בקבוק לפחות 3 פעמים ביום, בד"כ כמות של 180-200 מ"ל.
אוכל מוצק היא אוכלת במעון, בבית היא לא מוכנה לאכול מוצקים למעט מעדני חלב (גמדים, דניאלה).
גם אם היא לוקחת מעט לחם זה לא מספיק לה, והיא קמה רעבה באמצע הלילה ואז שותה תמ"ל.
ניסינו דייסות אך היא סירבה לחלוטין.
האם כמות התמ"ל ליום תקינה? איך ניתן להפסיק את הקימות בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחודש - תמ"ל - תגובה
מרינה קוזמנקו14/12/2010היא צריכה כבר לאכול ארוחת ערב כמו של הגדולים - ביצה, גבינה, ירקות, לחם. חייבים להגיע לבצמ שילדה אוכלת מוצקים גם בבית! מגיל שנה מומלץ להתחיל גמילה מתמ"ל ומבקבוקים בכלל.
תמשיכו להציע לה ארוחות של גדולים, תשתפו אותה בארוחות של משפחה, גם אם היא מסרבת בינתיים - תושיבו אותה ליד השולחן בזמן ארוחה משפחתית. אם היא תמשיך לסרב תאכול מוצקים בבית גם בהמשך - תפנו לייעוץ אצל דיאטנית או למרפאת האכילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבש בהנקהניצן14/12/2010
האם מותר לאמא לאכול דבש כשהיא מניקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש בהנקה - תגובה
מרינה קוזמנקו14/12/2010כן בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למוצקיםניצן13/12/2010
שלום
בתי עוד מעט בת ארבעה חודשים, יונקת באופן מלא, מאיזה גיל מומלץ להתחיל בטעימות? באיזה גיל מוצקים מחליפים ארוחה?
כיצד מתחילים ? אשמח לפירוט כמויות, מזונות מומלצים וטיפים למעבר קל
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למוצקים - תגובה
מרינה קוזמנקו14/12/2010מגיל 4 ח' ועד 6 ח' - שלב של טעימות. המטרה - לחשוף ילד לטעמים שונים. כל סוגי פירות וירקות, דגנים וקטניות, בשר, דג, ביצה. כמות - עד 1-2 כפות סה"כ ביום ובלי להחליף ארוחת חלב במוצקים. בגיל 6 ח' מחליפים ארוחה אחת בארוחת מוצקים. ואחר כך מגדילים כמות הארוחות. כמויות הם אישיים לכל ילד, אבל ילד צריך לצאת שבע מהארוחה. בשלב ראשון אפשרי להשלים ארוחת מוצקים עם ההנקה.
מומלץ להתחיל חשיפה מירקות (קישוא, גזר, בטטה, דלעת, אבוקדו) ואחר כך לתת פירות (פתוח, אגס, בננה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)