מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק מעדיף תמל ושטויות על פני אוכלניקיטה01/12/2010
שלום רב,
פניתי אליכן בעבר בעקבות התפריט, אך התעוררה אצלי שאלה נוספת.
מה עושים עם תינוק בן שנה וחודשיים שאוכל בבית ביסקוויטים, במבה, מעדני חלב ועוד
מיני מאכלים נטולי ערכים תזונתיים וכשאני מגישה לו צלחות עם עוף, בשר, ירקות מבושלים,
קטניות, דגים וכדומה, מקסימום אוכל 2 ביסים ומחכה לתמל שלפני השינה.
זה לא שאני לא מגישה לו אוכל בריא וזה לא שהוא לא מסוגל לאכול אותו, זה פשוט העדפה
של "שטויות" ותמל.
לציין שבמעון אוכל יפה מאוד פירות טחונים, ירקות טחונים, מוצקים, כריכים.
ניקיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק מעדיף תמל ושטויות על פני אוכל - תגובה
מרינה קוזמנקו02/12/2010יקירתי!!!
תסלקי את כל השטויות הללו מהבית! זו הדרך היחידה.
תזכרי - את אחראית על איכות המזון שתינוק אוכל והתינוק אחראי על כמות שהוא אוכל. כנ"ל גם לגבי שאר הילדים הגדולים.
כן, אני יודעת, צריך אומץ!
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג בשר במרקעמית01/12/2010
בן 5.5 חודשים, הטעימות כבר הפכו לחצי ארוחה מרוב שהוא אוהב ירקות ופירות...
1. איזה סוג בשר מומלץ לשים במרק ירקות? ואיזה חלק של העוף/הודו/בקר?
2. כדאי לשים שמיר/פטרוזיליה במרק? להשאיר לטחינה או להוציא לפני שרק יתן טעם?
3. תיבול - מלח? פלפל? כמון? (בינתיים אני רק ממליחה מעט מאוד)
4. לגבי פירות - עדיף לטחון לו במקום ולא להכין כמות מראש ליומיים-שלושה, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג בשר במרק - תגובה
מרינה קוזמנקו02/12/20101. הודו (שוק הודו, הודו אדום, שווארמה), בקר (כתף, פילה וחלק לא שומניים אחרים). עוף מכיל הכי פחות ברזל
2. כן לשים שומר, פטרוזיליה ועשבי תיבול אחרים. עדיף לטחון יחד איתם, אבל אם הם משאירים סיבים שלא נטחנים וילד לא מסתדר איתם - להוציא
3. מלח - לא, שאר התבלינים - כן, במידה (כמון, כורכום, פפריקה מתוקה...)
4. נכון, עדיף להכין כמות לארוחה אחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצהש30/11/2010
האם מותר לתת 2 בייצים ביום בגיל שנה + 5
בהנחה שלא אוכלים ביצה שלמה בארוחה...נשאר שאריות..
ואם אפשר אז עד איזה גיל לתת כמות כזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ש02/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצה - תגובה
מרינה קוזמנקו02/12/2010תלוי כמה שאריות משאירים. עדיף שילד יצליח לאכול ביצה אחת שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהש30/11/2010
אחרי שנה ו 5 חודשים אני רוצה להפסיק להניק
אני מניקה רק בבוקר ובערב
איך עושים את זה ?
ומה נותנים במקום ? אני לא מתכוונת לתת תחליפים כשהגעתי עד כה בלי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
מרינה קוזמנקו01/12/20101. תפסיקי בהדרגה. או שתורידי רק ארוחה אחת בינתיים או בכל ארוחה תניקי פחות זמן - איך שמתאים לך ולתינוק. במקביל תניחי עלי כרוב על השדיים ותחליפי כל 2-3 שעות (עדיף להתחיל בסופ"ש). אחרי כ 4-6 ימים תרגישי ביש לך פחות חלב.
2. תהיהי מוכנה שהשדיים יהיו מלאות. תמשיכי להניח עלי כרוב ובמקרה הצורך תוכלי גם לשאוב מעט חלב (אפילו ביד) כדי להוריד קצת לחץ.
הכי חשוב - לא למהר, כך זה יהיה קל יותר עבורך ועבור התינוק
3. מה לתת במקום? תזונה עשירה ומגוונת. תוכלי להעשיר תפריט בשקדייה, טחינה מלאה, אבוקדו
בהצלחה מכל הלב!
אם יהיו עוד שאלות במהלך הגמילה - תפני אלי עם כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ש01/12/2010תודה מרינה על התגובה המהירה והלבבית
אין לי גודש, גם כאשר אני לא מניקה באופן חד פעמי. אין לי כמעט חלב, זו יניקה של כמה דקות רק פעמיים ביום
אני רוצה להבין יותר מה אני נותנת במקום, טחינה, אבוקדו ושקדיה הן חלק מהתפריט הקבוע, אבל בפועל - קמים מוקדם בבוקר לתת משהו במקום היניקה או לחכות לארוחת בוקר ?
וגם מה לעשות למשל בערב שהיא רגילה ומבקשת הנקה לפני ההשכבה (לא כדי להירדם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת למרינה - מקפיצה
ש02/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת למרינה - מקפיצה - תגובה
מרינה קוזמנקו02/12/20101. אולי במקום לתת משהו לפני א.בוקר פשוט להקדים מעט את ארוחת הבוקר
2. סיבר מאוד שהיא צריכה הנקה לשני השינה לא בגלל האוכל אלא כדי להיות איתך ולהרגיש אותך? תתני לה תשומת הלב בשעה זו, תשבי ותלטפי. אולי תציעי לה תה חמים בזמן הזה. ובמקביל תדאגי שארוחת הערב שלה תהיה עשירה. למשאל - ביצה עם לחם וירקות או דייסה חמימה על בסיס חלב שקדים (מעולה לפני השינה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתו לתת לתינוקת בת 9 חודשיםדנה30/11/2010
לאכול ביד תפוח עץ או גזר טרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתו לתת לתינוקת בת 9 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו02/12/2010מעט מוקדם, כיוון שילד יכול לנגוס חתיכה גדולה מדי ולהיחנק. תפוח וגזר מבושל תתני לו בצורת מחית, וגזר טרי תנסי לגרד דק מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה קמומיל ללא סוכר לתינוקת בת 4 חודאביבית30/11/2010
תינוקת בת 4 חודשים שוקלת 6 ק"ג בערך
אוכלת 4 פעמים ביום בין 150-180 מ"ל לפעמים ארוחה אחרונה רק 120 מ"ל (כל 4 שע)
בימים אלה משתעלת
אוכלת בהפסקות
ביומיים האחרונים שבהם ויתרה על ארוחה
נתתי לה לשתות תה קמומיל ללא סוכר
על מנת שלפחות לא יחסר לה נוזלים
האם זה מותר?
יש לי הרגשה שזה משפיע לה על הבטן
בד"כ עושה יציאה אחת ביום מידיי פעם פעמיים
ביומיים ששתתה את התה עשתה שלוש פעמים
האם זה תקין או מזיק?
בכלל ,האם מותר לתת מים (רתוחים כמובן מצוננים) בגיל כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה קמומיל ללא סוכר לתינוקת בת 4 חוד - תגובה
מרינה קוזמנקו30/11/20101. אם היא לא אוכל טוב בגלל השיעול כן תתני לה תוספת של נוזלים
2. עד גיל שנה לא מומלץ לתת לתינוקות שום תה צמחים, תתני רק מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלה קטנה...סוזי30/11/2010
האם דייסת אורז לא גורמת לעצירות? עדיף אולי לתת לה טעימות של ירקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה... - תגובה
מרינה קוזמנקו30/11/2010עם ילד מקבל מספיק נוזלים אין סיבה שדייסת אורז תגרום לעצירות. תתני לה טעימות של ירקות, פירות, בשר, דייסות, קטניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת אכילת מוצקיםסוזי30/11/2010
שלום,
בתי בת ארבעה חודשים ואני רוצה להתחיל לתת לה דייסת אורז של מטרנה עם כפית. השאלה היא האם בפעם הראשונה אני יכולה להכין לה את הדייסה ביחד עם התמ"ל כארוחה ולא רק לטעום אלא לאכול ממש בשעת הארוחה שלה.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת אכילת מוצקים - תגובה
מרינה קוזמנקו30/11/2010לפני תשובתי השאלה. למה את רוצה לתת לה דייסה בגיל 4 חודשים? היא לא עולה מספיק טוב במשקל? אם היא עולה יפה - אין צורך בדייסות עד גיל 6 חודשים כאשר מתחילים מוצקים. עד אז - רק טעימות.
ולשאלתך. פעם ראשונה עדיף לתת כמות קטנה (1-2 כפות) מכיוון שזה מזון כבד יותר מאשר חלב שילד היה רגיל אליו עד עכשיו. עם תראי שזה עבר טוב פעם הבא תוכלי לתת כארוחה בפני עצמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
סוזי30/11/2010תודה רבה, ממש עזרת לי. מרוב הפורומים והאינטרנט כבר התבלבלתי וכנראה שאני מקדימה את המאוחר, באמת אתן לה רק טעימות ואמתין עם הדייסה. היא עולה מצויין במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים ומרק בשרדנה29/11/2010
אדם בן חצי שנה, אוכל שתי ארוחות מוצקים (טחונים) ביום. בבוקר המאוחר מנת פירות בערך 80-100 גר' (קבוע תפוח ואגס מאודים), בצהריים בקבוק,
וב-17:00 מנת ירקות או מרק. לאחרונה הכנתי לו מרק בשר לפי מתכון שפורסם בפורום הזה והילד מת על זה. הוא לא מסתפק ב-140 גר' ורוצה עוד מנה. (הוא יכול לאכול בכייף 220 גר' הוא גם אוכל את זה מהר), זה נראה לי יותר מידי, ויש גם פליטות אחר כך בריח והצבע המרק. אחרי שעתיים ב-19:00 בקבוק של 200 CC ולמיטה. אולי זה מכביד לו על הבטן?
1. האם הוא יכול לאכול כל יום מרק בשר או שכדאי לגוון ולתת ירקות טחונים ו\או מרק עוף (שוב, הוא מעדיף ואוהב את הבשר ועם שאר הדברים זה יותר קשה)
2. האם כדאי לתת את המרק בצהריים לפני השינה ב-13:30 (אבל אז הוא בלי חלב מהבוקר המוקדם עד אחה"צ) או שזה בסדר לתת אחה"צ את המרק כשאני חוזרת מהעבודה?
3. במשך היום כולל לילה הוא אוכל 4 בקבוקים 180CC ,האם להוסיף עוד דברים?
4. איך נותנים לחם?
5. כל הזמן יש לי הרגשה שהוא אוכל יותר מידי חלב ופחות מידי אוכל רגיל, ואני מרגישה שאני לא עומדת בקצב הרצוי של החשיפה שלו למוצקים. האם הקצב שלי בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק בשר
תות שדה29/11/2010היי, אשמח לקבל את המתכון למרק בשר, הבן שלי ממש לא אוהב את המרק עוף....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכון למרק בשר
דנה30/11/2010הי , צרפתי פה את אחת התשובות כולל המתכון שמצאתי בפורום:
עדיף לתת מנה בשרית כל יום שכן הוא בגיל שצריך את תוספת הברזל .
הנה מתכון למרק בשר טעים:
מתכון למרק הראשון
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
בה אנו מוסיפים את הבשר ,יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
אני הכפלתי את הכמויות ב-5, ולאורך הבישול הוספתי נוזלים בהתאם להתאדות שלהם,
בסופו של דבר יצא לי 8 מנות של 120 גר'. אותם הקפאתי. (אבל נראה לי שכדאי שהמנות יהיו גדולות 150 גר') דבר חשוב, לאחר ההקפאה, המרק מקבל מרקם אחר, יותר ספוגי, אצלי זה ממש לא פגם בתאווה שלו למרק הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצקים ומרק בשר - תגובה
מרינה קוזמנקו30/11/20101. אני מעדיפה לגוון מזון גם בגיל חצי שנה. כך ילד מכיר טעמים חדשים וכך אנחנו מקטינים סיכוי שיסרב בעתיד למאכלים מסויימים. לכן עדיף לתת מרק הכ"כ אהוב אליו 3-4 פעמים בשבוע ועוד 2-3 פעם דגים וקטניות.
2. כן לתת מרק בצהריים אבל כמות כזו שלא יהיו פליטות, שזה סימן שאכל יותר מדי.
3. תגווני בסוגי פירות, ירקות, דגנים, קטניות. תתני גם ביצה
4. חתיכות קטנות של הרך של הלחם. אבל אם תראי שהוא לא מסתדר עם זה, תעשי הפסקה ולחזרי ותנסי לתת לחם בעוד כ 2-3 שבועות. מומלץ לתת לחם דגנים מלאים ולא להרגיל ילד ללחם לבן או לחם קל
5. את כן עומדת בקצב ובגילו 2 ארוחות מוצקים זה מספיק בהחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה ושבעה שמסרב לאכולענת29/11/2010
שלום לכם,
בני המקסים אכל יפה עד לפני חודש. נכון לשקילה בגיל שנה וחצי משקלו היה בממוצע עם גובהו. ילד בריא לא רזה. מבחינת תזונתו עד היום: מלבד ביצה לה תמיד היה סרבן הוא מאוד אוהב סלט ירקות (לרוב מגורד), פסטה וקוטג', בשר הוא אף פעם לא אכל בתאבון רב אך אכל. לפני חודש לערך הוא הוריד משמעותית את כמויות המטרנה בבוקר ובערב (מ 240-300 מ"ל ל - 60-120 מ"ל) שעם זה לכאורה לא היתה בעיה אך במקביל הוא נהיה סרבן לכל הארוחות (בעיקר בשבוע האחרון) ברמה שהוא יורק הכל ונועל את פיו ולא מוכן לקחת כלום. אפילו לא קוטג', פסטה וירקות שהוא כלכך אוהב. אני נותנת לו במבה אחת לשבוע והוא בדר"כ אוכל בתאבון רב אך גם במבה הוא לא מוכן. השאלה מה קורה שבבוקר הוא אוכל 60 מ"ל מטרנה ובסביבות 10 בבוקר הוא לא מוכן להכניס כלום לפה וגם לא ב 13:00, רק אם ממש מצליחים לדחוף לו קצת.. ובשלוש וחצי לפני שאני לוקחת אותו מהמשפחתון (הוא עם עוד שני ילדים אותם הוא מכיר משנה שעברה) הוא לא מוכן לאכול כלום (התסריט חוסר על עצמו גם בשבתות שהוא רק איתי) בעבר ב 16 אחה"צ הוא היה מבקש בננה או קלמנטינה.. כעת גם את זה הוא יורק וב 18 בערב שוב ממשיך בסירובו. דבר שחשוב לציין זה שהוא החל ללכת לפני קצת יותר מחודש ונראה שיש לו "קוצים בתחת".. מה עושים?? אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה ושבעה שמסרב לאכול - תגובה
מרינה קוזמנקו30/11/2010אני לא בטוחה ש"קוצים..." אמורים להשפיע על חוסר תאבון. האם הוא לא חלה לאחרונה? ממליצה לפנות לבירור לרופא כי ילד שמוציע הרבה אנרגיה חייב להשלים אותה ולא נראה לי שזה קורה אצלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבן שנההילי29/11/2010
שלום לכן,
בני בן השנה מסרב לבקבוקים למרות שניזון מהם באופן קבוע עד כה (חלב שאוב כי לא הצלחתי להניק או תמ"ל) כך שהוא אוכל 3 ארוחות ביום בלבד.
האם זה תקין?
כמה ארוחות עלי להאכיל אותו ומה צריכה לכלול כל ארוחה?
תודה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לבן שנה - תגובה
מרינה קוזמנקו30/11/2010מומלץ לעשות 3 ארוחות עיקריות (בוקר, צהריים וערב) ועוד כ 2-3 ארוחות ביניים (פרוסת לחם עם אבוקדו/טחינה/שקדייה, או יוגורט עם פרי).
בהחלט ניתן להרכיב תפריט עשיר ומספק גם בלי הבקבוקים, אך לצורך זה תצטרכי לפנות לדיאטנית כי זה די מורכב כדי לעשות בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מרינה
הילי30/11/2010על תשובתך, כנראה שחדל לאכול בגלל הצינון.
היום הוא חזר לאכול חלב מבקבוק. אם ישוב לסרב, אפנה לדיאטנית.
אשמח אם תוכלי לתת לי דוגמאות לארוחת ערב מזינה. נכון להיום אני מכינה לו ביצה מקושקשת עם גבינה צהובה ועגבניה מגורדת ותוספת בצד של אבוקדו או קוטג'.
מה אני יכולה להגיש במקום?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מרינה - תגובה
מרינה קוזמנקו30/11/2010בתור ארוחת ערב ניתן לתת גם פשטידות (ללא בשר) עם ירקות טריים או מבושלים/מאודים, גם מתאים מרק ירקות עם עדשים, גם תבשיל של קטניות וירקות, גם דייסת דגנים (שיבולת שועל, קינואה, גריסי פנינה, דוחן, כוסמת..) היא טובה לארוחת הערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ל..
מוריה01/12/2010מרינה,
הכוונה שלי למשקה לפני שינה, הכוונה למשהו כמו יוגורט או רוויון שמסיע למערכת העיכול (בינתיים שהוא קטן, אז מטרנה). ברוסיה נגיד היו נותנים קפיר :)
האם מומלץ?
בנושא של גזים שוב: הלילה שוב היה מתעורר כמה פעמים ובוכה.כשהרמתי אותו היה פעם אחת גראפס וגם הפליץ, סליחה על המילה, ואז נרגע. נראה לי הוא מתעורר בגלל שהוא בולע אוויר גם כן וגראפס לא יוצא לו עד הסוף ואז מתחילים כאבי בטן. לא יודעת מה לעשות עם זה, כי אני כן דואגת להוציא לו גראפס תמיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבן 10 חודשיםמוריה29/11/2010
שלום,
הייתי רוצה לשאול האם יש משהו שצריך לשפר/לשנות בתפריט לזוהר שלי בן 10 חודשים כמעט:
מתעורר: 6 - 6:30
7 - 7:30 - מטרנה 240מ"ל
9:30 - 10 - הולך לישון (שעתיים שלוש)
12:30 - 13 - מרק ירקות עם הודו
16 - כוסמת עם קצת מטרנה+ קוטג' (או ספגטי עם חלמון של ביצה)
הולך לישון (כשעה)
18:30 - 19 שיבולת שועל עם בננה שלמה ותפוח (או יוגורט עם פירות)
20 - 20:30 - מטרנה 210מ"ל ולשון
בשעות שלפני הצוהריים יוצא שיש לו מרווח מאוד גדול בין הארוחות בגלל שהוא ישן.
אשמח לקבל המלצות
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לבן 10 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו30/11/2010אני רואה 2 בעיות הקשורות למרווחים - צום לילה כמעט של 11 שעות! וגם מרווח בין ארוחת בוקר לארוחת צהריים. כעיקרון יש 2 אפשרויות - או להגדיל כמות בכל ארוחה או להגדיל כמות הארוחות, שאפשרות שנייה היא עדיפה.
1. תכניסי עוד ארוחה קלה (נגיד יוגורט, פרי או תבשיל קטניות עם ירקות) בסביבות שעה 9 בבוקר.
2. בארוחת ערב תוסיפי דייסה למטרנה. ובהמשך (הרי בכל זאת עוד מעט תצטרכי לגמול אותו מבקבוקים ותמ"ל) תעברי לארוחת ערב של גדולים (ביצה, ירקות, לחם...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10 חודשים
מוריה30/11/2010תודה רבה על התשובה המהירה!
מתי בעצם ניתן להתחיל לגמול אותו ממטרנה? נראה לי שדווקה שזה טוב (למערכת העיכול) לשתות איזה משקה לפני שינה. אולי לתת לו ארוחת ערב כמו שאמרת ולבסוף לתת איזה יוגורט או משהו כזה?
ושאלה נוספת בנושא הגזים. כשרציתי להשכיב אותו לישון היה בוכה ומתהפךבמשך שעתיים לפני שנרגע ונרדם. זה היה כבר כמה פעמים ואז החלטתי שאסור להפציץ אותו עם האוכל בערב שלא יכאב הבטן.
זה באמת הסיבה לכאבי בטן שהיו לו? כמות של האוכל? אני צריכה לציין שתפריט היה אותו תפריט, רק טיפה הרבה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו30/11/20101.מגיל שנה מומלץ להתחיל גמילה מבקבוק ומתמ"ל. כעיקרון לא מומלץ לשתות בזמן הארוחה וישר לאחריה. אם את מרגישה צורך בנוזלים אפשר לשלב מרק ירקות (לא בשרי) בארוחת הערב.
2. בהחלט יכול להיות שכמות גדולה מדי גורמת לאי נוחות ומפריעה לישון לתינוק. ובלי שום קשר - לא מומלץ ללכת לישון ישר אחרי הארוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות שרלוונטיות גם אלי...
דנה30/11/2010מדוע המרווח של 11 שעות בלילה הוא גדול מדי? הרי לא אמורים לאכול בלילה. גם התינוקת שלי בת 9 חודשים אוכלת בקבוק אחרון ב - 19:30 ובקבוק ראשון ב- 07:00 בבוקר.
כמו כן, מדוע לא טוב ללכת לישון מיד אחרי ארוחה? הרי גם אדם בוגר אחרי שהוא אכל טוב, הדבר הראשון שהוא רוצה לעשות זה לנוח...
חוץ מזה - מה החלופה? הרי הדרך הכי טובה להכניס אותם לשגרת שינה היא להאכיל ומיד להשכיב בלי משחקים אחרי הבקבוק האחרון...
בנוסף, בגני הילדים בצהריים משכיבים את הילדים לישון מיד אחרי הארוחה של 12:30...
אשמח להסברים..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות שרלוונטיות גם אלי... - תגובה
מרינה קוזמנקו30/11/2010מיכל יקרה! אנסה לענות על כל השאלות. אבל תשימי לב שעניתי לשאלות ספציפיות של מוריה ולא כתבתי דברים כלליים.
1. במקרה של מוריה ראיתי שיש מצב להוסיף עוד כמות אוכל לתפריט, לכן לפי דעתי לא מתאים לתת רק בקבוק לקראת צום של 11 שעות!
2. לא טוב לאף אחד ללכת לישון על בטן מלאה! בזמן השינה מערכת העיכול לא מתפקדת כדי לעכל את הארוחה וזה גורם לתופעות לא רצויות (כמו גזים, כאבי בטן, השמנה ועוד). ואם ארוחה גורמת למישהו הרגשת כבדות או עייפות זה רק אומר שמזון שהוא אכל לא בריא או לפחות לא מתאים לו!
3. את צודקת שככה קל יותר להשכיב ילד לישון. אבל ככה אפשר לבנות הרגל מאוד לא בריא. ופה הבחירה היא שלך - ללכת בדרך הקלה או בדרך הנכונה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בלילהמעיין29/11/2010
שלום רב,
בני בן- 4 חודשים אני מניקה אותו בסביבות השעה 7-8 בערב ואז הוא הולך לישון.
ואז בסביבות 11-12 בלילה אני מניקה אותו שוב מתוך שינה על מנת שיהיה לי 3 שעות שינה רצופות לפחות כי אחרת הוא מתעורר בסביבות 1-2 בלילה. שאלתי היא האם זה בסדר להניק תינוק מתוך שינה ואם כן עד מתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בלילה - תגובה
מרינה קוזמנקו29/11/2010מבינה אותך מאוד - אני באותו המצב. לפי דעתי זה לא מומלץ אבל לפעמים זה עדיף על אמא אייפה ולא מתפקדת. ובגלל שמדובר בהנקה ולא בבקבוק (שזה אסור בהחלט) אני מרשה לעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת קלוריותאליסה29/11/2010
שלום,
הבן שלי בן 11.5 חודשים ואוכל כבר הכל אך נראה שאינו אוכל מספיק כי מתעורר בן 2-3 בלילה לאכול, הוא רעב מאוד.
בימים האחרונים אני פשוט הוספתי לו 2 בקבוקים במהלך היום וכך מתעורר רק פעם אחת.
הוא תמיד אוכל עד שהוא מלא ומתחיל לזרוק אוכל על הרצפה. אוכל בקבוק בבוקר ובערב, ארוחת בוקר, צהריים, נישנוש וערב ועכשיו בין לביו אני מוסיפה לו 2 בקבוקים.
מה אני יכולה לתת לו לאכול כדי שישבע מהמוצקים? כי כך יוצא שהוא אוכל כל שעתיים והוא הולך לגן ושם יש להם לו"ז.
אציין שהוא ילד בריא ומשקלו תקין.
תודה רבה,
אליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
אליסה29/11/2010הוא אינו אוהב לאלכול מכפית וזה מקשה על התפריט הוא גם לא רוצה לנסות לאכול ממנה, פשוט זורק אותה.
מה ניתן לעשות? אציין רק שהוא רגיש לדברי חלב אבל כן אוכל יוגורט סויה וגבינה לבנה מסויה.
עוד פעם תודה רבה,
אליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
מרינה קוזמנקו29/11/2010תמשיכי לנסות ללמד אותו לאכול מכפית. בינתיים תתני לו לאכול עם הידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלאת קלוריות - תגובה
מרינה קוזמנקו29/11/2010מגיל שנה ממליץ משרד הבריאות להתחיל ולגמול ילדים מבקבוקים, לכן את מעט בכיוון ההפוך.
כדי שהמזון יהיה משביע תתני לו דייסות (שיבולת שועל, קינואה, גריסי פנינה, כוסמת, דוחן..) עם כפית שמן הזית. תתני לו גם אבוקדו/טחינה/שקדייה בתפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא אוכל את כל הדייסות
אליסה29/11/2010תודה רבה על התשובה.
אבל עדיין זה לא משביע אותו וגם שקדייה, אולי לתת לו את הדייסות לארוחת ערב? חוץ משיבולת שועל את השאר אני מוסיפה כתוספות לבשר.
תודה שוב
אליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודש בקבוק "לילה"רינת28/11/2010
היי
הבן שלי בן שנה וחודש עד עכשיו אוכל שני בקבוקים ביממה.
אחד לפני השנה ואחד בסביבות 6-7. אחרי הבקבוק חוזר לישון לשעה וחצי בערך. אחרי כמה פעמים שכבר ישן רצוף חשבתי שכנראה הוא מתעורר בכל בוקר בדיוק ב6 מהרגל...
היום ניסיתי למשוך אותו ולא לתת לו את הבקבוק (מאבקים מ5 וחצי עד בערך 7...) לבסוף נרדם וקם ב9 מאושר ומבסוט ואכל ארוחת בוקר של גדולים בתיאבון.
השאלה היא האם להמשיך להתעקש ולגמול אותו מהבקבוק הזה או לא?
הילדון חסון שוקל כמעט 12 קילו על 80 סמ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחודש בקבוק "לילה" - תגובה
מרינה קוזמנקו29/11/2010לדעתי להמשיך ולגמול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)