פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 7 חודשים
    אורית
    25/11/2010

שלום רב,
    בני בן 7 חודשים וקצת. מגיל 6 חודשים אוכל מרק טחון עם עוף (וכן מנת פירות בבוקר).
    בשבועיים האחרונים פיתח סלידה מוחלטת מהמרק הטחון והוא לא מוכן לפתוח את הפה בכלל. זה הגיע למצב שיש ימים שאני נאלצת לתת לו בקבוק כי אני מצליחה להאכיל אותו כ-40 מ"ל בלבד (וגם זה בימים טובים).
    האם יש משהו חליפי למרק טחון בגיל הזה? האם אפשר לתת לו משהו יותר טעים למשל כדורי בשר טחונים? אשמח להצעות למאכלים תחליפים למרק (אם אפשר פשוטים...)
    אגב הוא ילד גדול במשקלו ואכל כ-150 מ"ל מרק טחון ליום כשהסכים לאכול.

אודה מאוד לתשובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 7 חודשים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    25/11/2010

יתכן מאוד שהמרקם כבר אינו מתאים לו. תנסי במקום לטחון את המרק להציע לו את המרק עם ירקות מרוסקים במזלג את יכולה לנסות לתת לו קציצות הודו אדום / בקר מנתח רזה (הם עשירים יותר בברזל).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת קלוריות - דילגתם על שאלתי...
    אמא מודאגת
    24/11/2010

הי
    בת 7.5 החודשים שלנו לא עולה במשקל ויורדת אחוזונים.
    כרגע שוקלת 6.5 ק"ג (אחוזון 6)
    היא יונקת, בחודש האחרון אני נותנת לה בנוסף להנקה בקבוק תמ"ל עם כפית דייסה (150 מל) פעם-פעמים ביום. כמו כן מנסה לתת לה 2-3 ארוחות של פרי/ירק/קוסקוס/מרק/פסטה וכו' אבל זוכה לשיתוף פעולה חלקי (אם בכלל)

נראה שהעלייה האיטית במשקל נובעת בעיקר מזה שהיא לא אוכלת מספיק קלוריות, היא מאוד מאוד פעילה ובמקביל אוכלת מעט יחסית

בגלל שהדבר היחידי שזוכה לשיתוף פעולה (חוץ מההנקה) זה הבקבוק, האם אפשר לערבב כפית שקדיה בתערובת החלב/דייסה או האם יש דברים נוספים אחרים שיכולים להוסיף קלוריות לארוחות הבקבוק ובכלל?

הוספת תגובה

• הוספת קלוריות - דילגתם על שאלתי... - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    25/11/2010

בהמשך לשאלתך חשוב שתעשי ברור מעמיק יותר מדוע בתך אינה עולה במשקל. האם פנית להתייעצות עם הרופא המטפל ? יש לשלול מחלות שונות למשל צליאק שיכולה להוביל לאי עליה מספקת במשקל . אין להקל ראש במיוחד אם היא יורדת באחוזונים. בגיל זה ההנקה אינה מספיקה לצרכיה ולכן היא אינה עולה במשקל. באופן עקרוני אפשר להעשיר את הדייסה שאת נותנת לה בשקדיה אך איני משוכנעת שזה מספיק. לכן אני אני מממליצה לך לפנות לייעוץ נוסף לדיאטנית המתמחה בתזונת ילדים שתתן לך הדרכה כיצד ניתן להעשיר את התפריט שלה.במקביל את יכולה לפנות לרופא המטפל (במידה ולא פנית) ולבקש ממנו שיערוך בירור מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עיזרו לי לעשות סדר בזמני ההאכלה
    אושרת
    24/11/2010

שלום רב.
    מה סדר הארוחות שיש לתת לילד בן שנה ו-7 חודשים?
    מה המרווחים בין ארוחה לארוחה?
    מה כמות המזון (בערך) בכל ארוחה.
    האם ניתן לתת חטיפים בין הארוחות?

תודה רבה,
    אושרת.

הוספת תגובה

• אנא עיזרו לי לעשות סדר בזמני ההאכלה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    25/11/2010

באופן עקרוני ילד בגיל זה מומלץ שיאכל כ-6 ארוחות ביום.
    3 ארוחות עיקריות (בוקר,צהריים,ערב) ועוד כ-3 ארוחות ביניים .
    המרווחים בין ארוחה לארוחה הם של 3-3.5 שעות.
    מבחינת כמות המזון קשה לאמר לך במדוייק מה היא הכמות המתאימה . חשוב להיות קשובים לאותות רעב-שובע ולתת לילד להחליט לכמה מזון הוא זקוק. לא להכריח אותו לאכול במידה והוא אינו מגלה רצון.יהיו ימים שהוא יאכל יותר ויהיו ימים שיאכל פחות. חשוב שתציעי לו ארוחות מאוזנות מבחינת הרכבן התזונתי, ומגוונות (מומלץ לא להרגיל אותו לחטיפים בין הארוחות) חטיפים אינם מזון בריא ומומלץ להימנע מהם. בנוסף, הם עשויים להשפיע על התאבון שלו בארוחות עצמן. כארוחת ביניים מומלץ להציע לו פרי או פרוסת לחם עם ממרח שקדים/טחינה/אבוקדו או יוגורט + פרי חתוך + כפית נבט חיטה.
    גודל מנה אופיינית לילדים בגילאי 1-3 וקבוצות המזון השונות אותן יש לשלב בתפריט היומי :
    6 מנות מקב' הלחם (מנה למשל:1/2 פרוסת לחם, /1/4 כוס אורז או פסטה)
    ירקות - 3 מנות ביום (טריים/מבושלים מנה = 1 כף ירקות)
    פירות 2-3 מנות ביום ( 1 מנה = חתיכה קטנה של פרי טרי , 1/2 כוס מיץ)
    מוצרי חלב - 2-3 מנות ליום ( מנה = 1 כוס חלב/תמ"ל, 1-2 כפות גבינה , גביע יוגורט או מעדן)
    בשר 2 מנות ביום (1 מנה = 1/2 ביצה , 2 כפות בשר טחון, 1 פולקע קטן,2 כפות קטניות מבושלות)
    שומן : 2-3 מנות ליום (1 מנה = 1 כפית שמן , 1 כף אבוקדו / טחינה / ממרח שקדים )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל מותר לתת לתינוק במבה?
    רחל
    24/11/2010

הוספת תגובה

• מאיזה גיל מותר לתת לתינוק במבה? - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

דבר ראשון - לא מומלץ לתת במבה (כמו גם שאר החטיפים) לתינוקות ופעוטות כלל!
    אבל אם את בכל זאת מתעקשת להרגיל ילדך לתזונה לא נכונה - אז לא לתת במבה עד גיל 3 שנים, מכיוון שבמבה נוטה להידבק לקנה הנשימה אצל התינוקות ופעוטות קטנים וכך להיכנס לריאות. חוץ מזה במבה מכילה בוטנים הידועים כאלרגנים מזקים אצל הרבה אנשים, לכן יש להיזהר בטעימה ראשונה של במבה ולעקוב לאחר תגובות של הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה עצמאית
    מעיין
    24/11/2010

שלום
    בני בן 8 חודשים. אני מנסה ללמד אותו אכילה עצמאית, אבל כל פעם הוא נחנק ואז מקיא את כל האוכל. קניתי את שקית הרשת אבל הוא לא מעוניין להשתמש בה.
    איך אפשר ללמד אותו?
    תודה
    מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה עצמאית

הוספת תגובה

• אכילה עצמאית - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

אני לא מכירה מה זה "שקית הרשת".
    בכל זאת תתחילי בלתת לו ביד ירקות מבושלים החתוכים לחתיכות קטנות (בטטה, גזר, קישוא, תפו"א) וגם חתיכות קטנות של בננה. גם תתני לו להתעסק עם כפית קטנה ולנסות לאכול איתה דייסה סמיכה או מחיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה !
    אמא של ליאן
    24/11/2010

היי
    הבת שלי בת שנה ביום שישי הקרוב .
    אוכלת שלום פעמים ביום מטרנה עם כמה כפיות דייסה ושאר היום מוצקים
    ארוחת בוקר , צהריים , ומעדנים ... אני מגוונת לה כל פעם משהו אחר .

ההסטוריה שלה עם האוכל לא משהו .. לא אכלנית גדולה אבל עכשיו ברוך השם יש שיפור משמעותי .

היא כרגע שוקלת 8.300 בערך רזונת .

השאלה שלי היא עד איזה גיל צריך לתת לה את המטרנה ? בגלל שהיא יחסית רזה ?
    מה אפשר לתת לה לארוחת ערב?

תודה ויום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה !

הוספת תגובה

• בת שנה ! - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

לאחר גיל שנה ממליצים להתחיל ולהוריד תמ"ל מהתפריט. אבל לפני זה צריכים לדאוג שתפריטה תהיה עשיר ומגוון - ירקות, פירות, בשר, דגים, קטניות, דגנים, מוצרי חלב, ביצים.
    לארוחות ערב ניתן לתת לה פרוסת לחם עם אבוקדו/טחינה מלאה/חומוס (עדיף תוצרת בית), ביצה בצורה שהיא אוהבת, ירקות (טריים, מאודים, אפויים). או לחילופין דייסת דגנים מלאים (קינואה, דוחן, שיבולת שועל, כוסמת, גריסי פנינה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שלא עולה במשקל
    הילה
    24/11/2010

שלום רב,
    בני בן שבעה וחצי חודשים ובחודשים האחרונים הוא יורד באחוזוני המשקל. כרגע הוא באחוזון 3.
    הילד חייכן פעיל ואוכל טוב. בתזונתו היומית הוא מקבל מרק, עוף, פחמימות, ירקות טריים, פירות ודייסה (הוא אוכל נוטרמיגן 150 מ"ל עם 2 כפיות דייסה).
    המטבוליזם שלו מאוד מהיר. היציאות מגיעות אפילו ל- 5 פעמים ביום. לעיתים עושה הרושם כי האוכל אפילו לא מתעכל אלא יוצא כמו שהוא (לדוגמא גרבר).

שאלותיי:
    האם זה נורמלי שיהיו לילד בגילו כמות כזו של יציאות (וזה לא שלשול)?
    האם תקין שיציאת האוכל מהגוף (רק בגרבר) הינה דומה לכניסתה ואין לה אפילו ריח של יציאה?
    האם המצב הנ"ל יכול להעיד על בעיית ספיגה כלשהיא? ואם כן עד כמה זה נורא?
    תודה,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שלא עולה במשקל

הוספת תגובה

• תינוק שלא עולה במשקל - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

יכול להיות שירידה במשקל בזמן האחרון קשורה לזה שילד נהיה יותר פעיל פיזית? בכל זאת די מוזר לי שאם הוא אוכל כמויות טובות (כמו שאת אומרת) עדיין לא עולה במקשל. האם שאר האוכל מתעכל? ממליצה לך להפנות שאלות לרופא מומחה (גסטרו ילדים או רופא ילדים לפחות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנה
    מיכל
    23/11/2010

שלום
    בתי לוקחת מטרנה בוקר וערב והשאר מוצקים ופה ושם ציצי
    ינקה ומשום מה בשבועיים אלו הפסיקה
    אני נטלתי ונוטלת אלספה למניקות 9 חודשים
    האם יש המלצה לעבור לאומגה שלוש - כלומר לתת ישירות לתינוקת כחלק מתזונתה
    הבנתי שאלספה לא שומרים בקירור ולכן האומגה מתקלקלת ישנה חברה אחרת שטוענת ששלה במקרר ולכן - גם מעוד סיבות - טובה יותר
    מכל מקום האם יש טעם להתעקש לציצי - האם נכון המאמר של טובה קראוזה על איכותו המעולה לש החלב לאחר גיל שנה דוקא ?
    איך ממשיכים להניק ?
    איזו אומגה לוקחים ?
    האם יש טעם לותר על ההנקה ?
    האם חשיבות ההנקה זניחה כעת ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה

הוספת תגובה

• גיל שנה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

אני אישית בעד ההנקה,גם לאחר גיל שנה. ואני מאוד מאמינה שאיכותו מעולה. אם יש אפשרות "לשכנע" ילדה להמשיך ולינוק - עדיף להתעקש, אבל לא בכוח. אולי רק בלילה או לפני השינה.
    תינוק יכול לקבל אומגה 3 מהדגים (סלמון/טונה/הליבוט/מקרל), לא חייבים תוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנה
    מיכל
    23/11/2010

שלום

האם מותר לתת תערובת אגוזים וזרעים טחונים שלהן :

פשתן, שומשום מלא, גרעיני חמניות, שקדים, אגוזי לוז, אגוזי ברזיל, אגוזי מלך וזנגביל

"כח לכל".

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה

הוספת תגובה

• גיל שנה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

מותר כל האגוזים בתור ממרח אם בדקת שאין תגובה אלרגית אצל הילד. לגבי זנגביל - עדיף לא לתת לילד באופן קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך גומלים?

הדר
    07/12/2010

מרינה תודה על תשובתך.
    איך בדיוק גומלים מבקבוק?
    רוני שותה בקבוק כשקמה
    ובקבוק פינוק לפני השינה.
    השקדייה היא בטעם טחינה וזה ממש שנוא על רוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לתינוקת שמשלשלת
    הדר
    23/11/2010

שלום,
    רוני בת השנה כבר שבוע משלשלת.
    מי שאכלה יחסית במסודר את הבקבוק של הבוקר, א. צהרים יפה, פירות א. ערב ובקבוק לילה - כבר שבוע שלא אוכלת כמעט.

את בקבוק הבוקר והלילה לפעמים מקיאה
    את ארוחת הצהרים אוכלת מעט (רק טחון מה שמאוד לא כהרגלה).
    (הכנתי לה אורז עם גזר והודו נקבה שיסדר לה את הקיבה)
    בננה לפעמים וזהו

אשמח להצעות לתפריט שמתאים לקיבה רגישה לבני שנה.
    אודה על תשובתכן בהקדם כי אני כבר אובדת רעיונות
    תודה רבה רבה
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לתינוקת שמשלשלת

הוספת תגובה

• תפריט לתינוקת שמשלשלת - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

צריכים לדעת מה הסיבה לשלשולים לפני שנותנים תפריט. בכל זאת, עד שהיא לא תחזור לאכול כרגיל - יש משקה של מינראלים (לא זוכרת את שמו) שקונים בבית מרקחת במקרים שילד מאבד הרבה מינרלים בזמן שלשולים/הקאות. תתייעצי עם הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך אבל

הדר
    28/11/2010

רוני לא מאבדת נוזלים, כל שאין צורך במינרלי לדעתי
    אומרים שככל הנראה זה הוירוס שמסתובב (אפילו אני עם שלשולים שתוקפים אותי מעת לעת)
    ממה להימנע? מה מקל על שלשול?
    רופא של חברה שלי המליץ לה בכלל שלא לשנות את תפריט היומי, למרות השלשול, בטענה שזה מונע מהגוף להתגבר על גורם השלשול מוזר, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה.. שכחתי לשאול

הדר
    28/11/2010

סימילאק שלב 2 במקום שלב 3 -
    כדאי?
    אני לא רוצה שרוני תתרגל לטעם הווניל, שסימילאק מציעים בשלב 3.
    הם לא מגוונים בטעמים.
    נאמר לי שמכיוון ששלב 2 מכיל יותר מרכיבים, אין זה מזיק - לא מועיל ולא גורע.

שאלתי את חברת סימילאק, והם "הולכים לפי מה שרשום", כלומר מגיל שנה לעבור לשלב 3...
    אשמח מאוד לשמוע את דעתך / ידע שלך בנושא

תודה רבה על עזרתך
    הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה.. שכחתי לשאול - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/11/2010

1. להימנע ממוצרי חלב בכלל, אם ניתן גם ללא תמ"ל. להימנע מירקות ופירות טריים, מזון עתיר סיבים, מתוקים, מזונות שומניים (גם שומן טוב)
    2. לתת ירקות מבושלים (מרק ירקות עם הרבה גזר, תפו"א, שום), מיץ גזר סחוט טרי (1/2-1 כוס ביום). דייסת אורז לבן, דייסת גריסי פנינה
    3. מאוד עוזר משקה חרובים (כפית אבקת חרובים בכוס מים רותחים - לשתות במהלך היום)
    4. לתת אבקת פרוביוטיקה לשבוע ימים (קודם יש להתייעץ עם רופא המטפל)
    5. לגבי סימילאק. מגיל שנה ממליץ משרד הבריאות להוריד את תמ"ל מתפריט הפעוטות בכלל. אם ילדה תתעקש על משקה כמו חלב תוכלי להחליפו לחלב שקדים (לערבב כף שקדייה בכוס מים). אבל בכל זאת מומלץ להתחיל ולגמול לפחות מבקבוק. ולגבי שאלתך - לפי דעתי עדיף להיצמד להוראות של החברה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• a
    Adeena
    23/11/2010

בני בן 14 חודש,אוהב מאוד לאכול מינקות(נולד רזה והשמין ןהכפיל את משקלו מאוד מהר).
    בחצי שנה האחרונה עברנו 4 פעמים דירה (כולל ארץ-כיום אנו גרים באמריקה)היה לו קשה עם השינויים אבל נראה שהתרגל ושמח.
    לפני כחודש ילדתי עוד בן בניתוח חירום.וחודש לפניו הייתי מאושפזת בביה"ח חודש ובני נשאר בטיפול של דודתי שלא כ"כ הכיר.
    כיום הוא במצב שלא מפסיק לחפש אוכל, בסירים במקרר ורוצה שאשים אותו בכיסא לאכול.
    לי נראה שהוא אוכל ה-ר-ב-ה יותר ממה שצריך,ברור לי שהוא שבע ועדיין ממשיך לחפש,
    האם אני צריכה לתת לו כמה שרוצה או לשים גבולות ואם כן אז איך?-ניסיתי לו לתת לו כשזה היה מיותר ונשכב על הרצפה בצרחות ודפק ראשו.
    מאוד אשמח לחוות דעתך המיקצועית
    אמא מודאגת ועסוקה!כפיל את משקלו מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    a

הוספת תגובה

• a - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

יקירתי! תפני לייעוץ פסיכולוגי עם הילד. זה נראה לי כמו התחלה של הפרעת אכילה. תעשי את זה כמה שיותר מהר, למרות שאת מאוד מאוד עסוקה עכשיו!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תמ"ל בשל מחסור המוצר במדפים
    דפנה
    23/11/2010

הי בני בן חודש ועד כה היה ניזון ממטרנה אקסרא קר בשבוע האחרון לא ניתן לאתר את התמ"ל ונותרתי ללא תמ"ל. בלית ברירה עליי להלחיף לו את המזון האם זה משנה אם אעבירו למטרנה רגילה או לסימילאק אדוונס. חשוב לציין שעד כה הוא הסתגל יפה למטרנה אקסרא קר. תודה מראש,

הוספת תגובה

• החלפת תמ"ל בשל מחסור המוצר במדפים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

אם לא יהיה לו בעיה עם חברה חדשה - היתי מעדיפה לתת לו סימילאק אדוונס, מכיוון שהיא פורמולה יותר מתקדמת (מבחינת הרכיבים) מאשר מטרנה רגילה. אבל אם תראי שיש לו בעיה עם סימילאק - תתני מטרנה רגילה עד שתמצאי אקסטרא קר. ובכל זאת - דברי עם החברה (מטרנה), אולי הם יעזרו לך למצוא אקסטרא קר ברשתות מזון אחרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 שבועות
    מירב
    23/11/2010

תינוק בן 3 שבועות, נולד במשקל קטן:2100 , כיום בגיל 3 שבועות משקלו 2960 . סה"כ עולה יפה מאד במשקל. השאלה: התזונה שלו כרגע מזה שבוע ימים 90 מ"ל של סימילאק - כ: 7 ארוחות ביום. ביממה האחרונה נראה כי הכמות לא מספיקה לו והוא בקושי מחזיק מעמד של 3 שעות .. האם הכמות הזו לא אמורה להספיק לו ביחס למשקל? האם להעלות לו ולכמה???

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 3 שבועות

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 שבועות - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

כעיקרון כמות תמ"ל מחושבת לפי 150 CC עבור כל ק"ג של משקל גוף. עבורו זה אמור להיות כ 450 CC ביום. אבל אם תינוק רוצה יותר (ולא פולט אחר כך) - כן תתני לו. וגם תתני לו אם עוד לא עברו 3 שעות.
    ובכל זאת - תתייעצי עם אחות בטיפת חלב לגבי כמויות שהוא אוכל בפועל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחות לילד בן שנה ו-7 חודשים.
    אושרת
    23/11/2010

שלום רב.
    מה סדר הארוחות שיש לתת לילד בן שנה ו-7 חודשים?
    מה המרווחים בין ארוחה לארוחה?
    מה כמות המזון (בערך) בכל ארוחה.
    האם ניתן לתת חטיפים בין הארוחות?

תודה רבה,
    אושרת.

הוספת תגובה

• ארוחות לילד בן שנה ו-7 חודשים. - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

1. ארוחת בוקר, צהרים, ערב ו 2-3 ארוחות ביניים ביניהן. מרווחים בין הארוחות - כ 2-3 שעות
    2. די קשה לדבר על כמויות, במיוחד שבכל אופן לא תוכלי לתת לילד יותר אוכל ממה שהוא רוצה לאכול. ילד צריך לצאת שבע לאחר הארוחה ולשמור על עקות הגדילה שלו - זה המדד שלך לכמות האוכל
    3. עדיף לבחור חטיפים בריאים (פירות, פירות יבשים, יוגורט עם פירות פריים חתוכים בפנים, פרוסת לחם עם ממרח אגוזים או חלבה...) ולא חטיפים קנויים (במבה וכו', מעדני חלב למיניהם)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות
    דניאלה
    23/11/2010

שלום בני בן 6 1/2 חודשים ניזון מהנקה מלאה+טעימות מגיל 5 ח
    בשבוע הארחון רציתי להחליף 2 ארוחות במוצקים
    ביומים הראשונים אכל יפה (60גרם פירות ו30גרם ירקות + השלמת חלב) ואז פתאום הוא לא מוכן יותר לאכול. ממש מהתחלה מסובב את הראש, סוגר פה חזק שלא ניתן להשכיל יותר כמו בהתחלה ממש אנטי.
    האם נוצר טרואמה? מה יכול להיות הוא כל כך אהב ביומים הראשונים ופתאום ממש ממש לא
    לעשות הפסקה? אני ממש דואגת- אודה לעיצה....תודה תודה תוה

האם צריך להשלים כל ארוחת מוצקים בחלב? מהי הכמות של פירות וירקות שאמורה להחליף לחלוטין חלב?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

1. כל תעשי הפסקה ל1-2 שבועות ואחר כך תחזרי בהדרגה למוצקים. עדיף בהתחלה לעשות רק ארוחה אתח של מוצקים ולא להחליף ישר 2 ארוחות תמ"ל/הנקה בארוחת מוצקים.
    2. ילד בגיל חצי שנה אמור לאכול במהלך היום (חוץ מהנקה/תמ"ל): 2-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, 2-3 כפות דגנים (לפני שמדללים אותם), 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר/דג/קטניות.
    3. אני מעדיפה לא להשלים ארוחה עם בקבוק של תמ"ל. צריכים להרגיל את התינוק לאכול כמויות מספקות של אוכל מוצק כדי שיצא שבע לאחר הארוחה של מוצקים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה