מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה לתינוקת עם ציליאקנעמה07/12/2010
שלום,
האם גלוטן עובר בהנקה?
אם כן, האם עלי להמנע מאכילת גלוטן כיוון שהנני מניקה תינוקת הסובלת מציליאק?
תודה מראש,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה לתינוקת עם ציליאק - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010נעמה! ממליצה לך לפנות לרופא ילדים לבירור השאלה.
גלוטן כן עובר בחלב אם אבל מצד שני הנקה ידועה כמגינה מפני הצליאק. לכן חשיפה לגלוטן דרך חלב אם מגבירה את סבילות לגלוטן ואמורה למתן תופעות של המחלה אצל התינוק.
אבל שוב - נושא כ"כ רגיש ועדיף לפנות לאיש מקצוע המתמחה במחלת הצליאק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה לילד בן שנהמיטל07/12/2010
הבן שלי בן שנה , הוא לא רוצה כבר לאכול דייסה רק לשתות תה
זה בסדר או שאסור תה ? אציין שאני מכינה לו 200 מ"ל תה וכפית סוכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה לילד בן שנה - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010תה שחור ממש לא מומלץ לילדים. אם כבר - תתני תה צמחים שלא מכיל תה שחור (תקראי רכיבים על האריזה). וגם עדיף לא להרגיל ילד למשקה ממותק - הרגל לא בריא, מזיק לשיניים, קלוריות רייקות ללא שום תועלת, מקלקל תאבון ועוד...
לא ברור לי איך תה יכול להיות תחליף לדייסה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה
מיטל08/12/2010בהמשך לשאלתך הוא מעדיף תה בבוקר על דייסה .
בלילה הוא נרדם עם דייסה אבל במהלך היום הוא לא מוכן לאכול דייסה כתוספת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010אם ילד מסרב לאכול צריכה להיות סיבה לכך - אולי מרקם נוזלי מדי או סמיך מדי. בכל זאת אפשר למצוא דרכים אחרות לתת לו דגנים. בתוך מרק או תבשיל יחד עם קטניות וירקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד על העזרה. יום נפלא
קרן08/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פעוט בן שנה ו-4 חודשים...קרן07/12/2010
היי, יובל שלי בן שנה ו-4 חודשים. ושמתי לב שכאשר הוא אוכל ארוחת ערב ואח"כ לפני השינה מקבל בקבוק סימילאק, הוא מקיא. וכאשר הוא לא אוכל טוב ארוחת ערב, ואז מקבל בקבוק אז הוא לא מקיא. מה עושים?? כי אני לא רוצה שהבקבוק יהיה במקום ארוחת ערב, אני יודעת שזה חשוב לקבל ארוחת ערב רגילה חוץ מהבקבוק. אך מצד שני אני יודעת שזה גם חשוב לקבל תמ"ל. אז מה לעשות??
אולי אני צריכה ליצור פער יותר גדול בין ארוחת הערב לבקבוק?
יובל הולך לישון ב-20.00 בערב, ואז מקבל את הבקבוק. ארוחת ערב בסביבות 18.30.
אולי כדאי להקדים את ארוחת הערב ואז אולי הוא לא יקיא מהבקבוק?
המון תודה, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פעוט בן שנה ו-4 חודשים... - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010ברור גם לך שהוא מקיא בגלל שבטן שלו מלאה מדי.
מגיל שנה ממליץ משרד הבריאות לגמול מבקבוק ומתמ"ל (בתנאי שתזונת הילד עשירה ומגוונת).
תתחילי לגמול אותו מבקבוק ומתמ"ל. ותתני ערוחת ערב משביע וכשעה-שעה וחצי לפני שהולך לישון. בשלב הגמילה תוכלי לתת לו לפני שינה תמ"ל בכוס וכמות יותר קטנה מאשר עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו לא ברור.
קרן08/12/2010רשמת שבשלב הגמילה לתת לו תמ"ל בכוס לפני השינה. מה ההבדל?? הרי גם אז הוא יקיא לא? זה עדיין יגרום לו לעומס על הקיבה לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו לא ברור. - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010את לא יכולה לקחת מילד גם בקבוק וגם מת"ל, סביר מאוד שהוא פשוט לא יסכים לזה. בשתייה מכוס ילד לא ישתה אותה כמות בכלל כמו מבקבוק! יכול להיות שבכלל לא ירצה לשתות מכוס ואז תתני לו ארוחת ערב משביע וזהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי....הבנתי.
קרן08/12/2010רוב הסיכויים באמת שהוא לא ירצה לשתות מכוס. הוא עוד ממש קטן לדעתי לשתות מכוס.
אבל למה בכלל הוא אמור להקיא?? הרי הרבה ילדים בגילו (גם הגדולים שלי שהיו קטנים)
אוכלים ארוחת ערב רגילה..ואח"כ לפני השינה עדיין שותים תמ"ל מבקבוק והם לא מקיאים.
אז למה הוא כן מקיא??? זה מוזר לי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי....הבנתי. - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010כל ילד עם הקיבה שלו...
צריכים למצוא דרכים המתאימות כדי שלא יקיא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי שלב טעימותעדן07/12/2010
שלום,
לתינוק בן 5 וחצי ח' שטעם רק פירות וירקות.
התחלנו להוסיף בתמ"ל 1 כפית דייסת שיבולת שועל.
האם אפשר להכין דייסת שיבולת שועל (מפתיתי שיבולת שועל מומסים במים רותחים),
לסנן דרך מסננת דקה.
להשתמש רק בנוזלים כבסיס לתמ"ל (במקום המים הרתוחים) או לפחות בחלק מהמים
הדרושים להכנת התמ"ל?
התינוק טעם את כל הירקות . עכשיו אני מבשלת את הירקות ביחד וטוחנת עם המים (מרק) בלי תיבול.
נותנת לו 3-4 כפיות ביום של ירקות מעורבים טחונים .
חוץ מזה הוא עוד לא טעם כלום. אפשר לטחון עם הירקות גם עוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי שלב טעימות - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/20101. כן תוסיפי למרק בשר, אבל עדיף הודו אדום ולא עוף בגלל תכולה גבוהה יותר של ברזל
2. לא ברור לי למה את צריכה את המים של שיבולת שועל. פשוט תבשלי קוואקר במים, תטחני ותדללי עם תמ"ל. יותר פשוט. גם תתני לו לטעום דגנים אחרים - קינואה, דוחן, גריסי פנינה. הייתי מתחילה דווקא איתם ורק אחר כך נותנת שיבולת שועל.
3. לא צריכים לפחד מתיבול, תוסיפי מעט תבלינים שונים, רק לא מלח (עד גיל שנה לפחות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
סיון08/12/2010איך נותנים את הדגנים: קינואה, דוחן, גריסי פנינה?
וגם לגבי התיבול, עם מה מתבלים?
הכנתי לו מרק עוף והוא לא רצה לאכול לאחר שכל ירק בודד אכל בשמחה.
ניסיתי לדלל במים והוא שתה מבקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/20101. דגנים ניתן להוסיף למרק או לעשות דייסה על בסיס מים (ואחר כך לדלל עם תמ"ל או חלב אם שאוב)
2. מתבלים עם תבלינים ועשבי תיבול - כורכום, קמון, פפריקה מתוקה, פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה, שמיר. ושוב - אין להוסיף מלח
3. לגבי מרק שסירב לאכול. נראה לי שזו בעיה של מרקם ולא של טעם, הרי אכל אותו מבקבוק. תמשיכי להציע לו מרק בכפית ותמצאי מרקם שהוא יאהב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבת שנהתמר06/12/2010
שלום רב,
אשמח לחוות דעתכן על התפריט היומי של בתי בת השנה:
6:30 תמ"ל 240 מ"ל
10:00 2-3 סוגי פירות מרוסקים + טחינה/אבוקדו
12:30 מרק ירקות + עוף
16:30 ביצה מקושקשת + עגבניה/אבוקדו + יוגורט עם סילאן
19:30 תמ"ל + דייסה 240 מ"ל
לפעמים ב-16:00 מקבלת יוגורט כלשהו כשאנחנו בחוץ ואז את ארוחת הערב באזור 18.00 וכמות התמ"ל שלפני השינה יורדת משמעותית.
אשמח לחוות דעת ועצות לשיפור.
תודה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לבת שנה - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/20101. תתני גם הודו אדום העשיר יותר בברזל, גם פעמים בשבוע - דג.
2. בארוחת ערב אפשר כבר לעבור לאכול עם כפית ולא לשתות תמ"ל עם דייסה
3. תכיני לה גם תבשילי קטניות עם ירקות - זה עוד מקור של מינרלים, ויטמינים וברזל
4. גם בבוקר עדיף כבר לתת ארוחת בוקר של גדולים - פרוסת לחם עם ממרח טחינה/אגוזים/אבוקדו, דייסה בכפית, גבינה וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררותעדן06/12/2010
בוקר טוב וחג שמח
התינוק שלי בן 5 וחצי ח'
משתעל ומתעטש (רק בלילה ובבוקר!),
אין נזלת וליחה או חום.
יש קצת ירידה בתאבון ושינוי בשינה.
האם מומלץ להחליף בימים אלו תמ"ל חלבי בתמ"ל צמחי?
ובכלל יש משהו שאפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות - תגובה
מרינה קוזמנקו07/12/2010אני לא רואה סיבה להחליף תמ"ל בצמחי.
תעשי לו בלילה מכשיר עם אדים קרים, זה יקל על השיעול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכל מוצקיםאודליה06/12/2010
בני בן 7 חודשים ויונק / בקבוק שאוב. עד לפני שבוע היה אוכל בבוקר בננה או בננה ואבוקדו ובצהרים קצת מרק, לא במקם ארוחה. עכשיו הפסיק לאכול בננה שלמה וצריך להשלים לו את הארוחה. את המרק מסרב בכלל לטעום. אני חושבת שזה בגלל שנתתי לו לטעום יום אחד הודו ולא אהב. איך להמשיך כך שיאכל לפחות ארוחה אחת של מוצקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכל מוצקים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני07/12/2010הטעם של הילדים משתנה כל הזמן. יתכן שמזונות שאהב בעבר תהיה תקופה שיסרב לאכול. מה שחשוב הוא שתמשיכי לחשוף אותו למזונות חדשים אחרים לאו דווקא כאלה שהוא מכיר את יכולה להציע לו פירות מרוסקים אחרים פרט לבננה למשל : תפוח עץ מקולף מגורר דק בפומפיה או אגס. או אפילו לתת לו שימצוץ פלחים של תפוז /קלמנטינה (יש רשת מיוחדת שנמכרת בחנויות למוצרי תינוקות גם בסופרפארם ניתן להשיג אותה אליה את יכולה להכניס את הפירות ולתת לו למצוץ אותם). את יכולה להוסיף לו לתפריט בהדרגה מזונות ולאפשר לו להתנסות בהם בהתחלה ברמה של טעימות (כדי לשלול נושא של רגישות) חשוב שיתנסה במגוון מזונות גדול ככל האפשר כך שלא יתרגל למזונות בודדים בלבד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 1 ו-4 חודשיםאתי05/12/2010
ערב טוב,
התפריט היומי:
6.30 מטרנה+דייסה 180 מ"ל
9.00 דייסה אורז
10.00 נישנושים- חביתה, ירקות קצוצים וכו'
11.00 מרק ירקות בלי תוספת בשרית *
14.00 פירות
16.30 מעדן חלב, נישנושים - במבה, פרוסת לחם עם גבינה
19.00 מטרנה+דייסה 180 מ"ל
*תוספת מנה של בשרית 3-4 פעמים ביום במקום מעדן חלב
שאלות:
האם התפריט מגוון לגיל זה?
בלילה היא מתעוררת ודורשת בקבוק אוכל, היא לא נרגעת
עד שהיא אוכלת מטרנה +דייסה 180 מ"ל , היא מסיימת את כל הבקבוק.
מה אפשר לעשות? שלא תתעורר בלילות,
תודה רבה על תשומת הלב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת 1 ו-4 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/20101. לא ברור לי מה קורה עם הבשר בתפריט
2. אני לא רואה דגנים (שיבולת שועל, קינוואה, כוסמת, דוחן, גריסי פנינה), וגם לא קטניות (עדשים, שעועית, גרגירי חומוס). ומה אם הדגים?
לפי דעתי ילדה מתעוררת כי היא ממש רעבה. בגילה צריכים לאכול ארוחת ערב מלאה ומשביע ולא מטרנה עם דייסה.
ממליצה לך לפנות לדיאטנית ולבנות לילדה תפריט עשיר ומספק. כך תוכלו גם לפתור עניין של ארוחות בלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא05/12/2010
אני בשלבי הפסקת הנקה בגיל שנה וחצי.
אני מחפשת איזה שהיא דייסה או נוזל (לא על בסיס חלב פרה!) שאפשר וכדאי לתת לפני המקלחת (שעה וחצי אחרי ארוחת הערב ובמקום ההנקה של לפני השינה)
איזו דייסה או נוזל אפשר ?
ואיך מכינים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני07/12/2010לא ציינת מה היא הסיבה שבגללה את רוצה להימנע משימוש בחלב פרה.
באופן עקרוני, את יכולה להכין דייסה ע"ב שיבולת שועל/דוחן/סולת מלאה ע"ב מים בתוספת שקדיה או ע"ב חלב עיזים.
על כל 3 כפות דגן הוסיפי 1 כוס נוזל בשלי על אש קטנה ובחשי בעקביות כדי למנוע הדבקות עד שהדייסה מסמיכה לאחר שהיא מסמיכה כסי את הסיר ותני לה לנוח מס' דקות. לאחר מכן את יכולה לערבב ולהמתיק אותה ב- 1 כפית סילאן (ללא סוכר) או בסירופ מייפל טהור ולהוסיף לה מעט נבט חיטה , תערובת של שקדים ואגוזים טחונים.
לחילופין, את יכולה להציע לו יוגורט + חתיכות פרי + 1 כפית נבט חיטה + תערובת שקדים ואגוזים טחונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני לקיחת דם מהווריד - עזרה...מיכל05/12/2010
אנחנו צריכים לעשות בדיקת דם מחר לתינוקת בת 9 חודשים. היא אוכלת פעם אחרונה ב - 19:00 בערב והולכת לישון ב - 19:30.
מתעוררת בין 06:00 ל - 07:00 בבוקר ואוכלת ב- 07:00. הבדיקה ב- 08:10 ואמרו לנו להיות בצום.
איך אני יכולה למשוך אותה עד 08:00 בבוקר בלי בקבוק אחרי שהיא לא אכלה 12 שעות??
יש למישהו רעיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עלי....
דנה05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצום לפני לקיחת דם מהווריד - עזרה... - תגובה
נעמי ברזילי-תאני07/12/2010במידה והדבר עדיין אקטואלי. אני מציעה שפשוט תתני לה לשתות מים - מים מותר לשתות בצום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות מטרנהאמא של אלון05/12/2010
שלום
בני בן שבועיים וחצי, שוקל 3.300, אינני מניקה ונותנת רק פורמולה של מטרנה.
עד עכשיו נתתי בהמלצת טיפת חלב 60 מ"ל, ראיתי שבפורמולה כתוב שממשקל של 3 ק"ג צריך לתת 120 מ"ל.
האם עליי להגדיל את הכמות ל- 120?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיוני...
עמית05/12/2010הבן שלי ממש לא התקדם לפי הטבלה המומלצת על האריזה, בהתחלה אכל הרבה יותר מהמוןמלץ וכעת מעט פחות.
פשוט תנסי כמה פעמים להכין לו כמות גדולה יותר ותראי כמה הוא אוכל. כשיספיק לו הוא ידחוף את הבקבוק ולא ירצה יותר. אחרי כמה ארוחות כאלה תהיה לך אינדיקציה מהי הכמות שמתאימה לו.
אמא של עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמויות מטרנה - תגובה
מרינה קוזמנקו07/12/2010איך תינוק מתנהג לאחר 60 CC? רגוע, נינוח או בוכה? אם את רואה שהוא שבע לאחר 60 CC אין סיבה להכניס לו בכוח 120, זה רק יגרום לפליטות זמן מה לאחר הארוחה. אם את רואה שהוא לא רגוע לאחר 60 תנסי להגדיל מנה ל 90 ותראי. אם הוא עדיין לא יהיה רגוע לאחר 90 - תתני 120.
אבל החישוב צריך להיות לפי סה"כ תמ"ל ביום - לפי 150 CC לכל ק"ג של משקל - אצלך זה יהיה 500 CC ליום. זה יוצא 60 CC כל 3 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תזונתידקלה05/12/2010
בוקר טוב ,
הרופא ביקש שנעשה בדיקות דם עקב משקל נמוך.
רציתי לשאול האם יש לעשות איזה שינוי תזונתי עקב הערכים הללו?
Creatinine 0.2
Calcium 10.4
אני צריכה עזרה בתפריט לגיל שנה וחודש . בזמן האחרון הבת שלי מסרבת לאכול פירות כארוחה ולפעמים גם מטרנה.
רציתי לשאול מה אפשר לתת במקום המנת פירות .
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגתם עליי אשמח להתייחסות
דקלה06/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי תזונתי - תגובה
מרינה קוזמנקו07/12/20101. לגבי ערכים של בדיקות דם תצטרכי להתייעץ אם הרופא כי קשה להגיד משהו בלי להכיר את ההיסטוריה הרפואים של הילד
2. פירות עשירים יותר בויטמינים והירקות - במינרלים, לכן די קשה להחליף פירות במשהו אחר. ממליצה לך תנסות ולמצוא דרכים להכנת/הגשת פירות כך שבתך תאהב אותם. ממליצה לך על ספר "לאכול נכון מהרגע הראשון" של יפה פרנקל והילה נוה. שם תוכלי למצוא מלא רעיונות לארוחות שלמות ובריאות לגיל שנה ויותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישן ברציפות לילה שלםנתנאלה05/12/2010
שלום לצוות,
בני בן שלושה חודשים כמעט במשקל 6 ק"ג בערך. נולד בשבוע 36. ניזון כרגע מסימילאק אדוונס באופן מלא. אוכל כמות של 100 מ"ל בערך כול שעתיים וחצי שלוש. בלילה פותח מרווחים קצת יותר גדולים אך עדיין מתעורר כדי לאכול לפחות פעם אחת. שאלתי היא האם מצב זה תקין? האם יש משהו שעלי לעשות על מנת לעודד אותו לישון לילה שלם ואם כן מאיזו שעה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ישן ברציפות לילה שלם - תגובה
נורית קליפר05/12/2010הי נתנאלה,
נשמע מצב מצוין! כפי שתארת, בנך מתחיל לישון שעות ארוכות יותר בלילה באופן טבעי. נהוג עד שבוע 16, לא "לחנך" לגבי האכלות לילה. כך שנראה שאתם בכיוון הנכון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת ירקות ופירות לתמלעדן05/12/2010
בוקר טוב,
יש לי תינוק בן 5 וחצי ח' ששוקל קרוב ל-8 ק'.
ודווקא יחסית לגילו ומשקלו לא אוכל הרבה (5 בקבוקי סימילאק של 150 מל' ב-24 שעות. קבוע כבר חודשיים).
לאור עצירות כרונית, כבר לפני חודשיים ניסינו בעצת הרופא מיץ שזיף (גם מחית),
תפוז ועגבניה שגרמו לכאבי בטן. טעימות התחלנו לפני 3 שבועות ואין רגישות לכלום. ניסינו שוב את השלוש הנ"ל והם עדיין גורמים לאי נוחות. העצירות מטופלת בשמן פראפין. אני מעוניינת להגדיל את הטעימות אך לא ע"ח ארוחה בשלב הזה. בגלל גילו הצעיר וגם בגלל שאינו אוכל הרבה תמל - רק להוסיף בשלב הזה ארוחת פירות או ירקות במהלך היום.
1. האם זה נכון לעשות? בימים אלו הוא אוכל כף ביום של מזון אך מסוג אחד בלבד.
2. אלו שילובים יכולים להתאים לו ובאיזו כמות?
3. האם אפשר לטחון ירקות ולדלל במים, כך שישתה מרק מבקבוק כתוספת לבקבוקי סימילאק? אמרו לנו שנוזלים וירקות יועילו לו.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת ירקות ופירות לתמל - תגובה
נורית קליפר05/12/2010הי עדן,
אם אני מבינה נכון, בנך אוכל כף של פירות או ירקות ומגיב להם טוב. זה בסדר גמור, בנך נמצא בשלב הטעימות, בהן צריך להיחשף לטעמים חדשים: 1-2 כפיות ביום והחל מגיל חצי שנה יכול להנות מארוחה אחת ביום. הארוחה יכולה להיות של פרות טחונים עם טחינה/אבוקדו/שקדיה. , מרק ירקות ואח"כ שילוב של מרק עם בשר. הגישי לו מים עם הטעימות ייתכן וזה יעזור לעצירות.
אני לא מציעה להגיש מרק בבקבוק, חשוב שילמד לאכול ולקראת גיל שנה יאכל משולחן האוכל המשפחתי. הציעי לו מרק בכפית - כמובן שתחילה ניתן לדלל במים בכדי להשיג מרקם דליל שיתאים לו. ברגע שהמרקם נעשה סמיך יותר, את תמיד יכולה להציע מים בבקבוק. בתקווה ששילוב הנוזלים עם הסיבים התזונתיים יעודד פעילות תקינה של המעיים. חשוב במיוחד שתגישי כל מזון חדש בנפרד במשך יומיים שלושה ותראי כיצד מגיב למזונות חדשים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הגדלת הטעימות
עדן05/12/2010הוא אוכל בשמחה את הטעימות ומשתף פעולה.
עצירות יש לו מגיל חודש, זה לא מהטעימות.
כשהתחלנו טעימות התחלנו לתת לו לשתות מים בבקבוק אבל זה לא עוזר.
מתשובתך, אני מבינה שלא מומלץ להגדיל את כמות הפירות והירקות עד גיל חצי שנה,
להשאיר את המינון של כף ביום.
האם במסגרת כף ביום אפשר לשלב "ערבוב " של טעמים?
למשל אגס עם תפוח?
ועוד שאלה, חוץ מפירות וירקות האם אפשר לתת לטעום חלמון של ביצה, עוף,
קטניות? אם כן איך עושים זאת?
איך מבשלים / מרסקים ומה מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהא04/12/2010
מותר לתת לתינוקות, גיל שנה + פטריות ?
אמרו לי שיש בעיה עם זה, למה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
א05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני07/12/2010לי אישית לא ידוע על בעיה עם פטריות מאכל. במיקרים נדירים יש רגישות. את יכולה לנסות לתת כמות קטנה כדי לשלול רגישות. כמובן שחשוב לשטוף ולנקות אותן היטב כדי להסיר לכלוך ומזהמים למינהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)