מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 7 חודשיםמאי04/12/2010
בן 7 חודשים- יונק- אוכל בבוקר פירות בצהריים ירקות מאודים(בטטה דלעת גזר קישוא)
מה אפשר להוסיף? טחינה גולמית מותר? גריסים-אורז -פסטה-קינואה אפשר? אם כן אז איך נותנים? כדאי להתחיל לתבל את האוכל? פטרוזיליה וכאלה אם טוחנים במעבד זה לא יכול להתקע בגרון(להדבק)? יש תבלינים שלא מומלץ? קראתי שאת ממליצה לתת לחם- איך נותנים לחם בגיל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה נוספת
מאי04/12/2010עולה יפה במשקל- בלילה ינוק ב19 והולך לישון ואז קם ב11 פעם 1 ושוב אוכל ומאז כל 3 שעות קם לאכול. נורמלי? או שיש איזה פתרון קסמים שישן טיפה יותר שעות רצוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה-אשמח לתשובה
מאי06/12/2010:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת - תגובה
נעמי ברזילי-תאני07/12/2010בגיל זה זה עדיין בגדר הנורמאלי. אם תוסיפי לו ארוחת מוצקים לפני השינה (למשל לחם עם ממרח שקדים /טחינה /אבוקדו או אפילו דייסה דגנים ע"ב מים לאחר הבישול את יכולה להוסיף לה חלב שאוב במקרה שאת שואבת או להוסיף אותה לתמ"ל במקרה שהוא ניזון מתמ"ל) הדבר ישביע אותו יותר ויגרום לכך שיתעורר פחות פעמים במהלך הלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
מאי09/12/2010תודה על תגובה...
2 שאלות נוספות: הוא רק יונק ז"א בלי תוספת של תמ"ל ואני גם לא כל כך שואבת- חשבתי להתחיל לתת לו קצת דייסות באמת- אפשר רק על בסיס מים או שחייבים חלב אם? עדיף לעשות לבד אן לקנות ? אם אפשר עם מים אז זה צריך להיות עם מינרלים?
2ץלגביי הלחם עם אני אחתוך קטן הוא לא ייחנק? לא עדיף לתת לו פרוסה ביד? זה הגיל שנותנים כבר לחם?
3. טחינה ושקדיה זה לא אלרגני? איך יודעים שזה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 7 חודשים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני07/12/2010בעקרון בגיל זה את יכולה לתת לו כמעט כל מזון פרט למוצרי חלב אותם מומלץ לדחות לגיל 10 חודשים. כל מזון חדש שאת מציעה תתני לו בתחילה בכמות של טעימה (כדי לשלול רגישות הדבר מתייחס גם לטחינה) את יכולה לשלב לו במרק את כל סוגי הדגנים וגם קטניות מסוגים שונים (עדשים, חומוס, שעועית) קטניות גדולות כדוגמת חומוס או שעועית מולץ לטחון עם המרק. מומלץ להרגיל את הילד לטעמים ניטרלים ככל האפשר את יכולה לתבל את המרק בעשבי תיבול ובתבלינים בסיסיים (פפריקה מתוקה, כורכום) השתדלי להימנע משימוש באבקות מרק ולגבי המלח הוסיפי אותו בסוף הבישול והמעיטי בו ככל האפשר.את עשבי התיבול את יכולה לטחון או להכניס אותם שלמים למרק רק כדי שיתנו הטעם ולפני שאת טוחנת להוציא אותם.
בנוגע ללחם את יכולה לתת לו לחם במרקם רך (מומלץ מקמח מלא) להוריד ממנו את הקרום הקשה ולחתוך אותו לחתיכות קטנות מאוד כך שהוא יוכל ללעוס אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נס חנוכה, אבל... יש בעיהמירה03/12/2010
ראשית אתנצל על הסיפור הארוך, אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות
בני המתוק אוטוטו בן חודשיים. לצערי לא הצלחתי להניק למרות שמאוד רציתי. עם הזמן שאבתי פחות וככה תפוקת החלב ירדה. ביום ממוצע היה מקבל כ - 150 cc חלב שהצלחתי לשאוב ובמהלך שאר היום קיבל תמ"ל כל 3 שעות בערך.
בערב חג החנוכה, קרה שלא היו לי בקבוקים נקיים והתינוקי שלי בכה שהוא רעב ולכן החלטתי לנסות להניק והפלא ופלא הוא יונק, לא היתה מאושרת ממני באותו יום, אבל כאן מתחילה הבעיה ויומיים אחרי אני די אבודה.
מכיוון שאין לי מספיק חלב, הוא כמובן לא שבע ולכן אחרי הוא בוכה שהוא עדיין רעב, אבל כבר לא רוצה בקבוק (למרות שעד שנגע בשד לא היתה לו שום בעיה) ולכן רוב היום עובר בבכי של רעב וזה מאוד מתסכל.
מה עושים?
שאלה נוספת: כמה זמן אני צריכה להניק מכל שד, לפעמים אני מרגישה שהוא מוצץ את השד ויוצא לו חלב ולפעמים אני מרגישה שהוא רק משחק איתה בפה ואז מוציא, האם לתת לו שוב את אותו שד או להחליף?
כל כמה זמן הגיוני שהוא יבקש לאכול? זה נראה שהוא רוצה להיות צמוד אלי 24 שעות ביממה, אני ממש לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה מנסיון
אליסה03/12/2010היי,
גם הבן שלי לא היה מוכן לגעת בבקבוק. אם את תמשיכי להניק אותו קרוב לוודאי שתפוקת החלב שלך תעלה אבל זה לוקח זמן. מה שאני עשיתי לאחר כל הנקה הייתי גם מנסה לשאוב וזה מאותת לגוף שלך שהוא צריך לייצר יותר חלב. תניקי משני הצדדים, הוא מסיים צד אחד, תעשי לו גרפס ואז תציעי לו את הצד השני. כך תוך מספר ימים של יניקה צמודה הכמות אמורה לעלות. זה מאוד קשה ומעייף אך אם את מעיניינת להניק זאת הדרך היחידה. את החלב שיצא לך בשאיבות את יכולה לשמור ולאחר שהגוף שלך יתייצב לנסות להציע לו בקבוק עם חלב שלך.
אני מקווה שעזרתי ותהיה סובלנית זה לוקח זמן. הוא מעדיף אותך כי ככה הוא קרוב אלייך.
כמובן אם את לא מעוניינת להניק רז תמשיכי להציע פורמולה ואל תדאגי הוא לא ישאר רעב, תינוק רעב אוכל מה שנותנים.
חג שמח
אליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל עצה
מירה05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל עצה - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010מירה היקרה!
צר לי שלא ראיתי את שאלתך קודם.
אני מאמינה שיש אפשרות סבירה להגביר את כמות החלב שיש לך. תפני מייד ליועץ ההנקה וקבלי עזרה. תוכלי לפנות גם לארגון לה לצ'ה (חפשי אותם בגוגל).
בהצלחה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם מניסיון
עמית06/12/2010הימים הראשונים יהיו קשים כי לגוף לוקח קצת זמן עד שהוא מבין שצריך לייצר יותר חלב כדי להשביע את העולל. לי זה היה רק עם צד אחד באופן מוזר ועל ידי עידוד היניקה ממנו הצלחתי להשוות את ה"תנובה".
תהיי חזקה וסבלנית, הילד יהיה צמוד אליך וקצת עצבני כמה ימים אבל זה כל כך שווה את זה (מעבר לעניין הבריאותי - הנקה זה פשוט כיף!).
מעט שאיבה אחרי סיום ההנקה גם יכולה לעזור ולפי מה שהבנתי יש כל מיני תוספי מזון (לא ניסיתי אישית) כמו כדורי חילבה ו"מור מילק". לגבי זה תתייעצי עם מישהו שמבין כי אני לא...
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 5 וחצי חודשיםשירי.א03/12/2010
שלום רב ושבת שלום,
התינוק שלי עוד שבועיים יהיה בן חצי שנה, הוא אלרגי לחלב ולכן אוכל נוטרמיגן, הוא עלה במהלך חודש רק 200 גרם, היינו ביעוץ אצל גסטרולוגית אמרה שהוא צריך לאכול לפחות 700 ביום וזה לא קורה הוא גם די שונא את האוכל גם אם הוא רעב ברגע שנונתים לו הוא בוכה עד שהוא מתייאש ואוכל בסוף את האוכל מגיל 4 חודשים התחלתי איתו עימות ולאחרונה הוא אוכל יותר ויותר כפיות מהמרק או מהפירות, האם ניתן כבר להמיר ארוחה אחת של נוטרמיגן במוצקים? ואם כן האם תוכלי להסביר לי כמה ומה כמובן.. אם ניתן להוסיף עוף כי פעם אחת עשיתי את זה בעצת רופא והוא מאוד אהב...
אשמח מאוד לתשובתכן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הודעה
שירי.א03/12/2010בנוסף בגלל שהוא רזה הומלץ לי לכל בקבוק להוסיף כפית דייסה ואני עושה את זה ועדיין הוא לא ממש אוהב את האוכל ואוכל בסביבות 120, כיום הוא שוקל 5500
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 5 וחצי חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו05/12/2010מגיל חצי שנה ניתן כבר להחליף ארוחה אחת במוצקים. תעשי לו מרק עם הודו אדום (או שווארמה הודו), ירקות (דלעת, קישוא, גזר, בטטה, תפו"א ועוד), וגם תוכלי להוסיף דגנים (קינואה, כוסמת, גריסי פנינה). ילד אמור לאכול מזה 3-5 כפות, אבל אם הוא מסרב - אל תכריחי אותו. תתני לו גם פירות בין הארוחות (2-3 כפות ביום). תכניסי גם אבוקדו ושקדייה (עד כפית ביום) לתפריט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפמילענת03/12/2010
הבת שלי בת שבעה וחצי חודשים ולפני כחודש העברנו אותה לאינפמיל בגלל חשד לריפלוקס.הבעיה היא שזה כנראה לא משביעה אותה, היא אוכלת כל שעתיים וחצי-שלוש.
גם בלילה היא קמה לאכול לפחות פעמיים.
(במשפחתון היא אוכלת גם מרק ופירות, הבעיה היא בעיקר אחה"צ)
אנחנו כל פעם מכינים לה 210 מ"ל שזה המקסימום שניתן להכין לפי ההוראות על הפחית השאלה היא האם ניתן להכין יותר? ואיך יכול להיות שאוכל סמיך כמו אינפמיל לא מנשביע אותה? אפשר להוסיף לו דייסה כדי להסמיך אותו עוד יותר?
בקיצור זקוקה לפיתרון אין לנו כוח כבר לקום בלילה....
לא יודעת אם זה משנה היא ילדה מאוד פעילה, זוחלת , עומדת ובעיקר לא יושבת דקה בשקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפמיל - תגובה
מרינה קוזמנקו05/12/2010לא מומלץ להסמיך אינפמיל עוד יותר ע"י הוספת דייסה וגם לא מומלץ לעבור על כמות המקסימאלית (210).
תפני לייעוץ פרטני אצל דיאטנית להתאמת תפריט לילדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי ראשית התזונה לתינוק...עדן02/12/2010
שלום,
מאיזה גיל אפשר להוסיף לתמ"ל דייסת שיבולת שועל (קנויה)?
כתוב על האריזה 6 ח' אבל הרופאה המליצה לי כבר להתחיל מ-5 ח' ולא
כ"כ ברור לי אם כדאי למהר.
באיזה גיל אפשר לשלב שקדיה לתינוק? באילו מזונות כדאי לשלב ומה הכמות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי ראשית התזונה לתינוק... - תגובה
מרינה קוזמנקו03/12/2010מה הסיבה שהומלץ לך להתחיל דייסות לפני גיל המקובל (6 ח')? האם ילד לא עולה מספיק במשקל? פולט?
שקדייה ניתן להתחיל מגיל 6 חודשים, אחרי שבדקת שאין רגישות אליה. ניתן להוסיף לכל המאכלים (עדיף מתוקים, כיוון שהיא בעצמה מתוקה מטבעה), רק לא לבשל איתה. תוסיפי שקדייה לפני ההגשה כאשר האוכל כבר בטמפרטורת החדר, אחרת נאבדים הרבה רכיבי תזונה חיוניים.
אני אוהבת להוסיף שקדייה לדייסות ופירות טחונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר...
עדן03/12/2010הרופאה המליצה לחשוף לפני גיל 6 ח',
היא אמרה שחשיפה מוקדמת רצויה.
אין בעיית משקל (אחוזון 66) אבל כן פולט.
האם כף אחת ביום דייסת שיבולת שועל בתמ"ל, היא חשיפה?
רצוי?
מהי הכמות היומית של שקדיה שמומלץ להוסיף?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר... - תגובה
מרינה קוזמנקו05/12/2010עד גיל 6-8 חודשים - כפית שקדייה ביום, אחר כך אפשר כף.
כדי לחשוף ילד למאכל מספיק 1-2 כפות ביום (אפשר לא בבת אחת אלא בכמה נגלות), בלי להחליף ארוחת תמ"ל במאכל חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי דייסת שיבולת שועל???
עדן05/12/2010האם במסגרת טעימות / חשיפה לדגנים,
אפשר להוסיף 1 כפית דייסת שיבולת שועל (קנויה)
לתמ"ל? התינוק בן 5 חודשים + שבוע.
על האריזה כתוב 6 ח' אבל הרופאה אמרה שההמלצות להתחיל חשיפה
כבר קודם לדגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי דייסת שיבולת שועל??? - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010כן אפשר להוסיף כפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי פורמולהאליסה02/12/2010
שלום,
אנחנו גרים בארה"ב ומתכננים ביקור של כחודש וחצי בארץ. כשנגיע הבן שלי יהיה בן שנה ושבועיים. כרגע הוא מקבל פורמולה של אנפמיל כיוון שלא היה מוכן לאכול סימילאק.
הבנתי שבארץ יש רק אנפמיל AR וזה עד כמה שידוע לי על בסיס אורז ואני יודעת שזה יעשה לו עצירות.
מה אני אמורה לעשות? הילדון שלי בעל כיבה רגישה יחסית וכל שינויי אצלו מלווה בבעיות ביציאות הוא גם רגיש למוצרי חלב כניראה והרופא פה אמר לי להפסיק לתת לו את מוצרי החלב, למרות שלוקח פורמולה על בסיס חלב אך לבטן לקח זמן רב להתרגל.
האם אני גם אצטרך לעבור איתו לפורמולה אחרת או שלב שונה או שפשוט כבר לגמול אותו בכלל ואז מה אני אמורה לתת לו במקום?
תודה רבה
אליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי פורמולה - תגובה
מרינה קוזמנקו03/12/2010אני רואה פה 2 אפשרויות - או לקחת תמ"ל מארה"ב לתקופת הביקור (זה לא הרבה מאוד, נכון?) או לגמול אותו. אבל שימי לב שגמילה יכולה לא להיות חלקה ולקראת הגמילה ילד אמור לאכול כל המאכלים של גדולים. האם תזונתו עשירה ומגוונת? תעשי חשבון עם עצמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרינה תודה רבה ועוד שאלה
אליסה03/12/2010אנחנו עכשיו עורכי בדיקה לרגישות ללקטוז ולסויה. אם יתברר שהילד רגיש אז מה אני אמורה לתת לו לשתות אם הוא נגמל או בשביל שיגמל?
תודה רבה וחג שמח,
אליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרינה תודה רבה ועוד שאלה - תגובה
מרינה קוזמנקו05/12/2010דבר ראשון - את לא חייבתת להחליף תמ"ל בחלב אחר. רק תדאגי לתת לו מספיק מים. והשאר - מאכלים רגילים של גדולים. אם תראי שילד זקוק למשקה במקום תמ"ל תתני לו חלב שקדים (כף שקדייה בכוס מים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקאור טוהר02/12/2010
שלום בני עילאי יהיה ב8לחודש בן 8חודשים, עד היום הבאתי לו סימילאק 180, 3כפות, התחלתי לתת 4כפות של 240, כי הוא מעט בוכה הבנתי שלא מספיק לו, יש מצבים שמסיים יפה 240, ולפעמים משאיר 30, מייל, בגן אוכל פירות ומרק, שאלתי היא כמה פעמים ביום לתת לו סימילאק, ב7אני נותנת, ובגן נותנים לו בערך ב2בצהריים אז ב6אני צריכה לתת ואז אם הוא ער עד 22 בלילה אני נותנת לו עוד עד עכשיו זה היה 180, כיום ב6 בערב שאני נותנת לו 240 הוא לא כלכך רעב ונרדם ב9בערב, זה בסדר שמשעה 6בערב לא אוכל עד הבוקר? שמה לו פעמיים ביום גם דקנים מעורבים, בטיפת חלב אמרו לי לתת לו 3פעמים ביום בקבוק סימילאק ו2ארוחות של פירות וירקות אבל זה יוצא לי 3פעמים ביום בקבוק ב7, ב2בצהריים ובסביבות 6בערב האם כדאי שמשעה 2שסיים לאכול בגן עד 6לתת לו איזה פרי ואז לסחוב את הסימילאק ל7בערב?בתודה מראש אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק
אור טוהר04/12/2010מה הסיבה שלא עונים לי? ועונים לאחרות שרשמו אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לתינוק,
טוהר05/12/2010מה הסיבה שלא עונים? למה? לא סתם כותבים כאן את הבעיות, אני הורה לילד ואני צריכה עזרה, בתודה מראש,כמה פעמים כתבתי,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לתינוק - תגובה
נעמי ברזילי-תאני07/12/2010בהחלט את יכולה לנסות. המטרה היא להרגיל את התינוק בהדרגה למזון מוצק. כך שאת יכולה להוסיף לו עוד ארוחת מוצקים נוספת למשל פרי או פרוסת לחם + אבוקדו/ממרח שקדים/ טחינה וכיוצ"ב ואת הבקבוק לתת לו לפני השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל של התינוקאירית02/12/2010
שלום-
אני אמא לתיניוק שבעוד שבועיים יהיה בן 3 חודשים
מהלידה אוכל מתרנה בלבד
עד לפני 2 יומיים הוא אכל בקבוק של מתרנה כל 3 שעות היה יכול לגמור 120 CC לפעמים היה אוכל 100 או 90 CC
יציאות סדירות, משקל תקין
היום פתאום הוא רוצה לאכות כל 4 שעות ולא אוכל יותר מ- 100 CC
אם אני מנסה לתת לו יותר מ- 100 מתחיל מלחמה איתי ופשוט זורק את הבקבוק עם הידיים ולשון :)
הוא יגדיל את הפער בן ההארוחות אבל הכמות של האוכל לא עלתה .....
האם זה נחשב לבסדר, אני מאוד דואגת ?
אשמח לתגובתכן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל של התינוק - תגובה
מרינה קוזמנקו02/12/2010תזרמי איתו מספר ימים. לפעמים התאבון משתנה ואחר כך חוזר לעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לילד בן שנהמרגלית02/12/2010
שלום לך!
בני בן שנה. שוקל 8 קילו הייתי רוצה שתחווי דעתך על התזונה שלו:
בבוקר 180 מ"ל מטרנה+דיסה.
ב9.30 פירות
ב12 ירקות (פירות וירקות ניתנים במעון)
בצהריים גבינה +אשל
אחה"צ ביסקוויט/במבה
לפעמים מעדן
ובערב 210 מ"ל מטרנה.
אני רוצה לתת לו ארוחת ערב ולא יודעת מה לתת. יש לו קצת בעיה עם מוצקים. הוא לא יודע לאכול לחם אלא רק חתיכות קטנטנות במעדן. מה את מציעה לתת לו? ואיך לדעתך התזונה שלו?
מודה לך מאד. חנוכה שמח!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
מרגלית02/12/2010שאלה נוספת- עד איזה גיל יש לתת ויטמין D וברזל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות תקינותיפית01/12/2010
אני משלבת בין הנקה לתמ"ל והיציאות השתנו בהתאם לפעם ביומיים בצבע ירוק
רוב היציאות הן נוזליות לגמרי ובכמות גדולה
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות תקינות - תגובה
מרינה קוזמנקו02/12/2010אם ריח של היציאות לא חריף ואין ריר המאפיין שלשול - אין דאגה. בכל זאת אםם את דואגת - תפני לאחיות טיפת חלב, עדיף להביא לכן חיתול עם היציאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בגיל שבעה חודשיםענת01/12/2010
בני יונק ואוכל איזומיל \מטרנה גם וגם בעיקר בתחילת הלילה בנוסף הוא התלהב מאד מאוכל מרוסק מרק ירקות עם דוחן קציצות עוף עם אורז מלא ישליציאות שלו ריח מוזר האם הקדמתי לתת לו אוכל מגוון מידי איך אפשר לדעת מה הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים בגיל שבעה חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו02/12/2010מה שאת נותן זה בסדר גמור, רק לא להגזים עם אורז מלא. יש לו הרבה סיבים תזונתיים שזה לא כ"כ מומלץ לתינוקות עד גיל שנה. כדי לבדוק מה גורם לו לריח מוזר של הצואה תנסי להוריד כל פעם מוצק אחד למשך יום-יומיים ותראי האם הריח עבר. אם כן - את יודעת מה היתה הסיבה (מזון שהורדת).
אבל אם ריח רע של הצואה ממשיך - תפני לרופא לבירור הסיבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגבניה מרוסקתסיגלית דהן01/12/2010
בתי בת חצי שנה ושבוע אוכלת כבר מוצקים, רציתי לשאול מתי אפשר לתת לה עגבניה מרוסקת.
עוד שאלה אני כרגע נותנת לה בבוקר פירות ובצהרים מרק האם צריך לתת משהו בערב
היא על הנקה
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגבניה מרוסקת - תגובה
מרינה קוזמנקו02/12/2010לא רואה מניעה לתת לה כבר את העגבנייה.
בגיל חצי שנה מומלץ בינתיים 2 ארוחות מוצקים ושאר - הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מטרנה גם וגם מתאים לי?ברכה01/12/2010
אני בת 34 ואוהבת לאכול מטרנה גם וגם עצם שזה קל להכנה בטעמים דגנים וחיטה גם לדיאטה שזה נותן תחושת שובע ובריא...
האם לגילי זה תורם לבריאות כמו לתינוקות? ובתור גיל 34 מה זה תורם לבריאותי? אשמח לקבל תשובה תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מטרנה גם וגם מתאים לי? - תגובה
מרינה קוזמנקו02/12/2010יקירתי!
כאן פורום תזונת תינוקות. תתפני לפורום מתאים לגילך.
לפי דעתי את יכולה לאוכל מה שבא לך אבל יש דברים שיתרמו לך יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן מוצקיםטל01/12/2010
בני בן 10 חודשים (תאום), היפוטוני ועם גמישות יתר, נולד בשבוע 33, 1.9 קילו, עד גיל חודשיים שקל קרוב לחמישה קילו, ניזון מהנקה ומעט תמ"ל.
מגיל 4 חודשים התחלנו טעימות שהפכו מהר לארוחות מלאות. מגיל 7 חודשים, כאשר חזרתי לעבודה והוא נשאר עם מטפלת כמויות המוצקים הלכו וקטנו עד שנעלמו לחלוטין. מגיל 9 חודשים מסכים לינוק רק בבוקר, כל שאר הארוחות תמ"ל.
כרגע שוקל 7.5 קילו, מוכן לאכול עוגיה ולא שום דבר אחר, לאחרונה מגדיל לעשות ואם אני נותנת לו לטעום אוכל מוצק, הוא מקיא.
גם בבקבוקים לא מרבה והרבה פעמים, עושה לא עם הראש כשמציעים לו בקבוק ואח"כ פותח את הפה.
מה עושים? אני חושבת שצריך לזרום איתו בלי להלחיץ.
טיפת חלב טוענים כי הוא חייב לאכול (???).
תודה רבה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן מוצקים - תגובה
מרינה קוזמנקו02/12/2010האם בדקת מה קורה אצל המטפלת? כמה מאז שהוא איתה הפסיק לאכול מוצקים ולינוק?
ממליצה לך לפנות למרפאת אכילה, כי לי זה מראה יוצא מגדר הנורמה. ילד בגילו אמור לאכול כבר מגוון גדול של מאכלים. ואם תפספסי עוד 1-2 חודשים יהיה מאוד קשה להרגיל אותו בעתיד לתזונה נכונה, מזינה ומגוונת. בהתפתחותו (גם פיזית וגם שכלית) תלוייה בתזונה שלו! במקרה שלך אני לא בעד "לזרום איתו".
יכול להיות שאחרים לא יסכימו איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסיקה להתעורר בלילה לאכול!מרין01/12/2010
שלום,
התינוקת שלי בת 5 חודשים , עד לפני כ4 ימים הייתה אוכלת 4-5 פעמים ביום 180 תמ"ל ומתעוררת לארוחה נוספת בלילה (לדוג' ארוחת ערב ב8:30 , עוד ארוחה בסביבות 3 בלילה ואח"כ בסביבות 7 בבוקר).
לאורך החודש האחרון (בו התחלתי לתת לה גם טעימות של ירקות ופירות) היא התחילה "להזיז" את שעת ארוחת הלילה ולעשות הפסקות גדולות יותר בין ארוחת הערב לארוחת הלילה ובימים האחרונים הפסיקה בכלל להתעורר לארוחת הלילה.
היא אומנם אוכלת 5 פעמים ביום אבל עושה הפסקה מאוד גדולה בלילה מ 8:30 עד 6 בבוקר.
אני יודעת ששאלות דומות כבר נשאלו אבל שמתי לב שהיה מדובר בילדים הגדולים ממנה.
מה לעשות? אין לי בעייה לקום בלילה אם צריך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו קטן
מרין01/12/2010כאשר סיימה לאכול את ארוחת הערב - כמה זמן מומלץ לחכות עד שניתן להשכיב לישון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו קטן - תגובה
מרינה קוזמנקו03/12/2010לפחות חצי שעה עד שעה. אם יש פליטות - אפילו יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתן עליי
מרין02/12/2010קודם כל חג שמח לכולכן ודבר שני - דילגתן על השאלה שלי:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסיקה להתעורר בלילה לאכול! - תגובה
מרינה קוזמנקו03/12/2010באיזשהו גיל (אינדיבידואלי לכל ילד) הם מסוגלים לשון לילה שלך ללא אוכל. את בעצמך אומרת שכמות האוכל לא השתנתה - אותם 5 ארוחות. לכן אין לך מה לדאוג, תזרמי איתה. רק תשימי לב שכאשר אתם עוד בשלב של טעימות כמות המוצקים לא צריך לעבור את 2-3 כפות סה"כ במהלך היום. וזה לא אמור להחליף אף ארוחה עד גיל 6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)