פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת קלוריות
    אמא מודאגת
    22/11/2010

הי
    בת 7.5 החודשים שלנו לא עולה במשקל ויורדת אחוזונים.
    כרגע שוקלת 6.5 ק"ג (אחוזון 6)
    היא יונקת, בחודש האחרון אני נותנת לה בנוסף להנקה בקבוק תמ"ל עם כפית דייסה (150 מל) פעם-פעמים ביום. כמו כן מנסה לתת לה 2-3 ארוחות של פרי/ירק/קוסקוס/מרק/פסטה וכו' אבל זוכה לשיתוף פעולה חלקי (אם בכלל)

נראה שהעלייה האיטית במשקל נובעת בעיקר מזה שהיא לא אוכלת מספיק קלוריות, היא מאוד מאוד פעילה ובמקביל אוכלת מעט יחסית

בגלל שהדבר היחידי שזוכה לשיתוף פעולה (חוץ מההנקה) זה הבקבוק, האם אפשר לערבב כפית שקדיה בתערובת החלב/דייסה או האם יש דברים נוספים אחרים שיכולים להוסיף קלוריות לארוחות הבקבוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוספת קלוריות

הוספת תגובה

• תוספת קלוריות - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

אני מעדיפה להוסיף שקדייה, אבוקדו, טחינה לצורך הוספת קלוריות. אבל עדיף להוסיף לא לבקבוק אלא לדייסה/מרק/מחית שאוכלים בכפית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענו לי
    תות שדה
    22/11/2010

בני בן 8 חודשים, אכל יפה מאוד פירות וירקות טחונים, מזה חודשיים ממש מסרב לירקות הטחונים, אלא מעדיף קציצה, וחתיכות של תפוח אדמה, גזר, אני רוצה לגוון את התפריט שלו מלבד קציצות כל הזמן, מה ניתן לתת לו, האם חייב כל יום מנת בשר? מהן הכמויות של ירקות ליום? שאר הארוחות זה הנקה. האם את יכולה לרשום לי בבקשה תפריט לגיל הזה? הוא בסדר מבחינת גובה ומשקל. אולם אני רואה שהוא מרבה לינוק במקום לאכול מוצקים, אשמח לקבל תפריט לדוגמא עם שעות וכמויות.

לקביעת תור
    סגירה
    לא ענו לי

הוספת תגובה

• לא ענו לי

תות שדה
    22/11/2010

כמה פעמים הוא צריך לינוק? במידה והיה אוכל תמ"ל כמה פעמים היה צריך לקבל???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענו לי - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

שלום לך! לצערי לא נוכל לתת לך תפריט של ממש במסגרת הפורום, לזה תצטרכי ללכת לדיאטנית. אבל לתת לך כמויות וכיוון - אשמח מאוד. אז ככה...
    בגיל 8 חודשים תינוק צריך לאכול בממוצע (סה"כ במהלך היום):
    4-5 כפות ירקות, 4-5 כפות פירות, 3-4 כפות דגנים מבושלים, 1/2 פרוסת לחם, 3-4 כפות בשר/דג/קטניות, ביצה, 1/2-1 גביע יוגורט/גיל.
    כמות ההנקה או תמ"ל – 4 ארוחות של כ-200-240 CC כל אחת.
    לא חייבים כל יום בשר. ניתן 3-4 פעמים בשר בשבוע, עוד 1-2 פעמים דג ועוד יום אחד קטניות.
    אם בנך לא אוכל ירקות טחונים לאחרונה - תעשי לו קציצות עם ירקות בפנים. גם תתני לו ירקות חתוכות ביד (עם הוא מסתדר איתם).
    מקווה שעזרתי לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי תמ"ל
    אדם
    22/11/2010

שלום, בן שלי בן 8 חודשים, חודשיים כבר התחיל לאכול מוצקים, היום הוא אוכל כמעט הכל.
    עד לפני שבועיים הוא קיבל במהלך היום בתור השלמות החלב שאוב, ולפני שינה;לילה; בוקר הוא יונק.
    עכשיו במהלך היום ההשלמות הפכו להיות מטרנות למינהם, צמחי/לא צמחי.
    כעקרון הוא אוכל מאוד יפה כמויות יפות, השאלה אם אני יכולה להפסיק את ההשלמות מטרנה לאחר ארוחה.
    הוא כמובן ישתה בכיף שלו אם נותנים לו.
    קיבלתי הצעה לתת לו תה קמומיל במקום, והוא שותה את זה בלי בעיה.
    שאלה אם יש בתמ"ל ערך תזונתי שהוא חייב בנוסף לאוכל?
    שוב הדגש על השלמות, כמובן אם זה במקום ארוחה זה סיפור אחר.
    ואם אני מניקה נגיד עד גיל שנה בלילות לאחר מכן , יש צורך תזונתי בבקבוק עם מטרנה? או רק הרגל?
    מבחינתי הייתי שמחה לעשות את המעבר ללא מטרנות לסוגיהם כמובן אם זה לא מזיק לו.
    אם כבר תמ"ל , אז מה עדיף צמחי או חלבי.
    הוא לא רגיש לחלב, אבל יש לו נטיה שכל צינון מגיע לו לראיות ולכן רציתי לצמצם בדברים שיגרמו לו לחה.

תודה
    ממתינה בקוצר רוח לתגובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    עד מתי תמ"ל

הוספת תגובה

• עד מתי תמ"ל - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    24/11/2010

תמ"ל נועד בכדי לתת השלמה לתזונה .
    במידה ואכילת המוצקים מבוססת דיה והוא אוכל ארוחות מלאות בכמות מספקת ובמידה והוא מתפתח היטב מבחינת מדדי משקל וגובה איני מוצאת טעם להמשיך במתן תמ"ל לאחר הארוחות עצמן, כך שאת יכולה את יכולה להפחית את כמות התמ"ל באופן הדרגתי לאחר הארוחות. ולהשאיר אותו בבוקר/לילה/ כארוחת בייניים.. בנוסף, ציינת שאת עדיין מניקה אותו . התמ"ל נועד לתת השלמה במידה ולא מתקיימת הנקה .
    משום שעדיין אין מוצרי חלב בתפריט (מומלץ להתחיל לשלב מוצרי חלב מתחילת החודש העשירי) הנקה/תמ"ל באים לתת השלמה תזונתית בעיקר לחלבון ולסידן שעשויים להיות חסרים בהעדר מוצרי חלב.
    בנוגע לסוג התמ"ל, במידה ואין בעיות מיוחדות המונעות זאת מומלץ להעדיף תמ"ל חלבי ולא תמ"ל צמחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אדם
    24/11/2010

תודה עשית לי סדר!!!
    אז הנקת ערב לילה בוקר מספיק בישביל הכמות הסידן הנדרשת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדירות האכלה
    לולי
    22/11/2010

היי בנות,
    עד איזה גיל תינוק אוכל כל 3 שעות?

לקביעת תור
    סגירה
    תדירות האכלה

הוספת תגובה

• תדירות האכלה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    24/11/2010

באופן עקרוני, לא מומלץ להאכיל עפ"י לוחות זמנים נוקשים אלא להקשיב לצרכי התינוק ולדעת לזהות מתי הוא רעב ואז לתת לו לאכול. זאת בכדי לאפשר לילד לפתח מנגנון בריא של רעב-שובע ולא אכילה מותנית בלוח זמנים קבוע.
    חשוב להדגיש שלא כל בכי של תינוק מקורו ברעב. מס' הארוחות ותדירותן פוחת עם העליה בגיל. כשהתינוק כבר גדול יותר (גיל חצי שנה ואילך) ואוכל מזון מוצק כחלק מתפריט מאוזן ובריא מומלץ להציע מזון כל 3.5 -4 שעות כך שמתקבלות כ- 5-6 ארוחות בממוצע במהלך היממה. תינוקות קטנים שהנקה/תמ"ל הוא מקור המזון העיקרי שלהם נוטים לאכול מס' ארוחות רב יותר משום שההנקה/התמ"ל מהווים עבורם גם מקור לנוזלים ולכן תדירות ההאכלה שלהם גבוהה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנה
    מיכל
    22/11/2010

שלום
    כיצד ניתן להגביר תאבון
    במקרה שחוסר התאבון אינו מחיסונים/שיניים ?

ויטמינים מסויימים ???
    תזונה ????

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה

הוספת תגובה

• גיל שנה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    24/11/2010

תאבון הוא דבר שמשתנה מילד לילד וגם עשוי להשתנות מיום ליום.
    לא ציינת בן כמה ילדך ? האם רק לאחרונה הוא סובל מחוסר תאבון ? או שכך זה היה תמיד?
    לא ציינת האם ילדך מתפתח היטב - עולה במדדי המשקל והגובה בצורה תקינה (שומר על אותם אחוזוני משקל וגובה).
    אם כן אין לך שום סיבה לדאגה וככל הנראה הוא אוכל את כמות המזון המתאימה לצרכיו כך שאין צורך לבצע שום התערבות. במידה וילדך סובל מפיגור בגדילה או שחלה לאחרונה ירידה באחוזון המשקל ו/או הגובה, אני מציעה לך לפנות לייעוץ אצל הרופא המטפל בו כדי שיבצע את הבדיקות הנחוצות וישלול מחלות אפשריות שעשויות לגרום לחוסר תאבון למשל: צליאק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה וחצי לא רוצה לאכול
    roni
    22/11/2010

שלום
    בני בן שנה וחצי
    מזה שבועיים מסרב לאכול בגן ובכלל
    התפריט היומי שלו
    בוקר 240 סימילאק אדוונס
    בגן אוכל רק לחם
    צהריים מסרב
    אחהצ - כריך עם שוקולד , 2 בננות (אוהב מאד בננות ולא מוכן לותר) גמדים 1-2
    לא מוכן לאכול חביתה/ביצה/לחם אטריות /קציצות...
    בערב עוד 240 סימילאק אדוונס וגם בלילה מתעורר ואוכל כ 120 סימילאק
    מה עלי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    שנה וחצי לא רוצה לאכול

הוספת תגובה

• שכחתי - שוקל 10.5 קג חיוני ומלא מר

roni
    22/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה וחצי לא רוצה לאכול - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    24/11/2010

שלום רב,

למען האמת אין הרבה מה לעשות . ציינת שהילד חיוני ונמרץ .
    אם כך הדבר לא ניתן להכריח ילד לאכול בניגוד לרצונו.
    עד כמה שהדבר קשה לביצוע אני מציעה שתרפו מהנושא ולא תפעילו עליו לחץ לאכול זה רק יכול להביא לתוצאה הפוכה מהתוצאה הרצויה. יש להניח שזו תקופה והיא תעבור. במידה ואת מרפה מהנושא (תבקשי גם מהצוות המטפל בו בגן לעשות זאת). תציעו לו לאכול במידה והוא מסרב על תפעילו עליו לחץ. אם לאחר שבוע כזה את רואה שהמצב נמשך אני ממליצה לך לפנות לרופא המטפל שיעשה לו את הבדיקות המתאימות כדי לשלול מחלה אפשרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל פעוטה בת שנתיים
    לירון
    22/11/2010

שלום רב,

בתי בת שנתיים וחודשיים מאז היתה קטנה סבלה מעציריות לעיתים אשר הצלחנו על פי רוב למנוע בתזונה טובה ונכונה.

לאחרונה כל הזמן עצירות עד שכבר אין ברירה ואני עושה לה חוקן. לוקחת גם אבילק במידת הצורך. אני כבר מיואשת לגמרי ולא נראה לי הגיוני שהיא כל הזמן עם תרופות.

אודה להמלצות איך אפשר לעזור לה. אני נותנת (כמה שהיא מסכימה לאכול) סלט ירקות עם הרבה עגבניות אבודקו ושמן זית, מעט מאוד פחממות, אין בננות או אורז בכלל גם לא ביצים קשות. שותה אקטימל ועדיין עצירות קשה מאוד. הבכי והסבל שלה מאוד גדולים.

אודה להנחיות.

(ובבקשה לא להגיד שזיפים, ניסינו זה לא עוזר לה. אנחנו כבר "במתקדמים" עם העצירות)

הוספת תגובה

• עצירות אצל פעוטה בת שנתיים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    24/11/2010

שלום רב,

אני מבינה מאוד את מצוקתך ואת רצונך לעזור לבתך הקטנה.
    המצב שאת מתארת הוא מצב של עצירות כרונית .
    אכן לתזונה יש תפקיד חשוב מאוד כדי לסייע אך יכולתה לסייע במצב של עצירות מתמשכת היא מוגבלת.
    לא ציינת האם אתם מקפידים על שתיה מספקת של מים.
    אם הגעת כבר למצב שאת עושה לה חוקנים . אני מציעה לך ללכת לבירור מעמיק יותר אצל רופא גסרואנטרולוג לילדים. הוא יעשה לה את הבדיקות המתאימות וימצא את הסיבה בגללה נובעת העצירות ויתן לך את ההנחיות המתאימות כיצד לטפל בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת בת שנה וחודש חוסר ברזל....
    טל
    22/11/2010

שלום רב.
    לאחר בדיקות דם נאמר לי שלביתי יש חוסר ברזל 9.7
    שחודש לפני כן עשתה בדיקות והברזל היה תקין 12.1
    האם יכול להיות שבתקופה כה קצרה (חודש )ירדה בצורה משמעותית כמות הברזל
    וזאת כתוצאה משילשולים , וחוסר תאבון מכוון שזו תקופה שנכנסה לגן והיתה המון חולה??.??
    דבר שני האם מותר לתת לה כבד עוף
    ושמח לדעת על עוד מוצרים המכילים ברזל.

לתשובתכם אשמח
    המשך יום נפלא.

הוספת תגובה

• מודאגת בת שנה וחודש חוסר ברזל.... - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    24/11/2010

בהחלט יתכן מצב של ירידה חדה ברמות הברזל שנגרמת כתוצאה מאיבודי ברזל עקב מחלה.
    לשאלתך מזונות שעשירים בברזל זמין שנספג בצורה אופטימאלית הם בעיקר מוצרי בשר למשל : שווארמה נקבה מהודו אדום, בשר בקר (מומלץ להשתמש בנתחים רזים - כתף, שייטל, צאך, שפיץ צאך וכיוצ"ב) . כבד עוף אמנם עשיר בברזל אך מכיל גם כמות גבוהה של שומן רווי וכולסטרול לכן לא הייתי ממליצה לך לתת לה אותו באופן קבוע את יכולה לתת לה מדי פעם.
    מזונות נוספים כגון קטניות מכילות כמות גבוהה באופן יחסי של ברזל. אך חשוב להדגיש שברזל שמקורו במזון מן הצומח נספג בצורה פחות טובה ניתן לשפר את הספיגה בנוכחות מזונות המכילים ויטמין c.
    בכל מקרה, הייתי מצעה לך להיוועץ ברופא המטפל בבתך ולבדוק האם יש צורך לתת לה תוספת ברזל בטיפות לתקופה מסויימת כדי לשפר את רמות הברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל במקום רטוב
    חן
    22/11/2010

שלום אני גרה בחדר קטן אצל חמתי בחצר. ואת המטרנה לילדה אני מכינה באמבטיה כי שם זה נמצא...העניין שאנחנו מתקלחים שם ויש עוד כיור האם זה מזיק למטרנה של הילדה שזה נמצא במקום רטוב? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תמ"ל במקום רטוב

הוספת תגובה

• תמ"ל במקום רטוב - תגובה

נורית קליפר
    22/11/2010

הי חן,
    נראה לי שאת המענה הטוב ביותר לגבי תנאי אחסון תקבלי בחברה. ממליצה לך להתקשר ולהתייעץ איתם. ייתכן שאינפורמציה בנושא זה גם מופיע על גבי האריזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש דרךטובה לתת ויטמינים?
    רונית אשטמקר
    22/11/2010

ביתי בת השנה וחצי תמי דבוכה שאנחנו נותנים לה ויטמינים.האם יש דרך טובה בלי לגרום לה לבכות?היא דוחפת ופולטת מה אפשר לעשות?

הוספת תגובה

• האם יש דרךטובה לתת ויטמינים? - תגובה

נורית קליפר
    22/11/2010

הי פארה,
    תבדקי על גבי האריזה של הויטמין, יש ויטמינים שאשפר לשלב בתמ"ל או במזון אחר כמו רסק תפוחים וכד'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 חודשים לא אוהבת פירות
    מיכל אלון
    21/11/2010

הי!
    הייתי שמחה לדעת האם להמשיך להתמיד או לשחרר? בתי בת 8 חודשים אוכלת מוצקים מזה חודש וחצי+הנקה. בתחום הירקות הכמויות רק הולכות וגדלות וכך גם המגוון, אוכלת בהנאה ובתיאבון גדול מרק מרוסק המורכב מבטטה, תפוח אדמה, קישוא, גזר, עוף ולאחרונה גם בשילוב גריסים/אורז/עדשים אבל... באזור הפירות לא משהו:) אוכלת בצורה חלקית מאוד, ממש כמה כפיות למרות ששיניתי את המגוון.
    האם לנסות כל פרי בנפרד? להחליף את ארוחת הבוקר בדייסה או במשהו אחר? כרגע מנשנשת לעיתים אבוקדו בהנאה, אבל אני לא נוהגת לתת לה בעצם שום דבר מעבר לארוחת הפירות בבוקר שהיא לא באמת אוכלת והמרק בצהריים שהיא אוכלת יפה מאוד.
    גם קלמנטינה ותפוז היא שמחה לטעום אבל לא ברור לי אם הדרים כדאי לתת קבוע (כרגע בפירות - תפוח, אגס, בננה, ענבים ולפעמים מלון - מאז שהוספתי ענבים ומלון קצת יותר טוב אבל לא משמעותית...)
    אשמח להתייחסותכם!
    תודה רבה:)

לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 חודשים לא אוהבת פירות

הוספת תגובה

• בת 8 חודשים לא אוהבת פירות - תגובה

נורית קליפר
    22/11/2010

הי מיכל,
    נשמע שהיא דווקא כן אוכלת פירות - גם כמה ביסים יכולים להוות מנה עבורה, כך שממליצה להמשיך ולהתמיד בפירות. אם היא אוהבת אבוקדו את יכולה לערבב לדוגמה בננה עם אבוקדו. את יכול לנסות ולטייב את הפירות עם שקדייה או טחינה גולמית ייתכן וטעמים אלו יותר ימצאו חן בעיניה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימלאק וגזים
    מודאגת
    21/11/2010

בני בן חודש ושלושה שבועות ניזון מהנקה בעשרה הימים האחרונים שילבתי ארוחה אחת ביום של סימלאק (מעונינת להפסיק בהדרגה את ההנקה עקב חזרה לעבודה) . ביומיים האחרונים סובל ממש מגזים וממש מתקשה לישון בנוסף בשעות הערב מתחיל לפלוט (לא תמיד ישר אחרי האוכל) פליטות שנראות כאילו מים עם חתיכות חלב.ולעיתים נדירות יותר ממש סמיכות
    1. האם יכול להיות שארוחה אחת ביום של סימלאק גורמת לגזים?הימים הראשונים עברו כרגיל ורק מאוחר יותר התחילה תופעת הגזים.
    2. האם לדעתך יש צורך לנסות להחליף למטרנה?
    3.הוא פולט בממצוע 4-5 פעמים ביום יש צורך להתייעץ עם רופא או שזה בגדר הנורמל
    4.הכנתי ביום הראשון 120 סמ"ק והוא דרש עוד למחרת הכנתי 180 סמ"ק והוא אכל הכל נאמר לי שזה יותר מידי אז חזרתי ל120 סמ"ק ואם הרבה הפסקות הוא מסיים הכל אבל לא בוכה לעוד. איך אפשר לדעת את הכמות התינוק דורש?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סימלאק וגזים

הוספת תגובה

• סימלאק וגזים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

1. תנסי לתת לו מטרנה מספר ימים ותראי איך הוא יגיב.
    2. פליטות זה לא מצב נורמאלי ואם זה יימשך כן מומלץ לפנות לרופא
    3. לפי מה שאת מתארת 120 CC בינתיים מספיקים לו. לאחר 2-4 שבועות תנסי לתת 10-20 CC יותר. אם הוא לא ירצה או שיפלוט אחר כך - סימן שזה היה יותר מדי בשבילו.
    4. תדאגי שהפטמה בבקבוק תהיה תואמת לגילו, אחרת הזרם יהיה חזק מדי, שזה יכולה להיות עוד סיבה לפליטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת כמעט חודשיים
    שרון
    21/11/2010

שלום
    אני מניקה,עם קצת תוספות של מטרנה מידי פעם כאשר אני מרגישה שחסר לי,
    התינוקת כמעט ולא בוכה כאשר היא רעבה,למעט מקרים מסוימים,בלילה למשל אחרי שאני מניקה אותה בשעה 23:00 היא מסוגלת לא להתעורר עד כמעט 6 בבוקר,אני לפעמים מתעוררת בעצמי בסביבות 3 לפנות בוקר ,ורואה שהיא ערה ואז נותנת לה הנקה,היא לא אמורה לבכות כשהיא רעבה? זה בסדר שהיא סתם ככה עירנית ולא בוכה לאכול?
    אם לא הייתי ביוזמתי מאכילה אותה,נראה כי הייתה ממשיכה לישון עד הבוקר,
    ההתפתחות שלה תקינה,רק חשוב לציין שהיא פולטת די הרבה,יש חשש שאולי זה ריפולקס,למרות שזה לא בסילון,אבל לפעמים אפילו שעה אחרי ארוחה,אם לוחצים לה קצת על הבטן או משכיבים היא פולטת,
    בקיצור:האם להעיר את עצמי בלילה ולתת לה אוכל,או לחכות שהיא תתריע בעזרת בכי?האם אותו הנוהל לגבי שעות היום?
    כמו כן האם יתכן קשר לפליטות המרובות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת כמעט חודשיים

הוספת תגובה

• תינוקת בת כמעט חודשיים - תגובה

נורית קליפר
    22/11/2010

הי שרון,
    בגדול - אם היא במשקל תקין, אין צורך של ממש להעיר אותה בלילה לאכול. כל עוד היא עולה במשקל ומתפתחת כמצופה, אין סיבה לדאגה. לגבי הפליטות, קצת קשה לחוות דעה בפורום שכזה, הכי טוב יהיה להתייעץ עם הרופא המטפל.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים
    גנית
    20/11/2010

יש לי ילדה בת 7 חודשים,הנקה מלאה עד חצי שנה ,מגיל חצי שנה מטרנה. מגיל 5 חודשים אכלה יפה את מנת הפירות והירקות ,אפילו גמדים בגיל 6 חודשים. לפני 3 שבועות הייתה חולה הרבה זמן חום גבוה ,חיידק בדרכי השתן לאחר מכן הקאות .מאז שהבריאה היא לא מוכנה בשום פנים ואופן לאכול פירות או ירקות לא מוכנה לפתוח את הפה לכפית אפילו לא לטעום.גם דייסת וניל,סולת ניסיתי להוסיף לה למטרנה והיא מסרבת אני ממש מיואשת ,מה עלי לעשות בשביל שהיא תחזור לאכול את הפירות והירקות.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים - תגובה

נורית קליפר
    22/11/2010

הי גנית,
    רק רוצה לוודא - אז כרגע היא אוכלת רק תמ"ל או שגם את זה לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שחזרת ,

גנית
    22/11/2010

כרגע מטכנה לאכול רק תמ"ל ללא דייסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמויות תמ"ל יורדות
    דנה
    20/11/2010

צהריים טובים
    בני בן 5 חודשים, שוקל 8 ק"ג. עד גיל 4 חודשים היה אוכל 120 מ"ל תמ"ל - סה"כ 7 ארוחות ביום.
    מגיל 4 חודשים התחלתי בהדרגה להעלות לו את הכמויות ל- 180 מ"ל. בשבועיים האחרונים הוא אינו מעוניין ביותר מ- 120 מ"ל וכמות הארוחות הצטמצמה ל-6.
    אמנם אינני דואגת למשקל משום שהוא מדושן היטב אבל לא ברורה לי הירידה בתיאבון.
    ממה שאני יודעת, תינוק במשקלו אמור לאכול כמעט כפול.
    חוץ מזה הוא חיוני ומרגיש טוב כרגיל.
    האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    כמויות תמ"ל יורדות

הוספת תגובה

• כמויות תמ"ל יורדות - תגובה

נורית קליפר
    22/11/2010

הי דנה,

כל עוד עולה במשקל באופן עקבי ומתפתח כמצופה אין סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דנה
    22/11/2010

תודה רבה
    אני אכן עוקבת
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה