פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט לגיל שנה
    שני
    13/12/2010

שלום
    יש לי תינוקת בת שנה שאוכלת תפריט מלא כמו ש הבית ובנוסף בבוקר ובערב הנקה של 2-3 דקות היום גמלתי אותה מהנקת בוקר ובמקום ניסית לתת לה חלב ניגר היא לא הסכימה לשתות אותו הוספתי לה בננה לחלב והיא סיימה כמות של 160 בערב לא רציתי לתת לה חלב עם פרי בגלל הסוכר וניסיתי דייסה היא לא הסכימה לאכול נתתי לה הנקה של דקה ועל זה היא הלכה לישון חוץ מארוחת ערב כמובן רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות על מנת שהיא תשתה את החלב אני לא רוצה לנסות סימילאק/מטרנה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לגיל שנה

הוספת תגובה

• תפריט לגיל שנה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    14/12/2010

יקירתי, את מוזמנת לקרוא את תשובתי מתאריך 9-12 על שאלה "מעבר לחלב ניגר". אם עדיין יהיו שאלות - מוזמנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנה
    מיכל
    13/12/2010

אלוהים כמה סבל !!!
    מה מחליף אקמולי במזון/תכשיר ונחשב טבעי,
    לכאבי בקיעה ????

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה

הוספת תגובה

• גיל שנה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    14/12/2010

לשאלות של תרופות טבעיות תפני לפורום רפואה משלימה בשאתר שלנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת דיסת אורז לבן 5 חודשים
    הדס
    13/12/2010

שלום!
    בני בן 5 חודשים. יונק בלבד.
    הבעייה שהוא מתעורר הרבה פעמים לינוק במהלך הלילה.
    חשבתי לתת לו תוספת דיסה. אך לא של מטרנה אלא ביתית.

שאלתי- האם זה מומלץ?
    הוראות הכנה- (אם יש...)
    איזו כמות כדאי לתת בהתחלה?
    והאם זה לא סמיך מידי בשביל בקבוק?

(אציין שכבר יש לו שן קדמית, וכעת מתחילה לו שן נוספת.. וכן הוא עולה יפה במשקל ף,, שוקל כעת קרוב ל 8 ק"ג..)

רוב תודות! וחורף טוב!

הוספת תגובה

• תוספת דיסת אורז לבן 5 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    14/12/2010

בנך נמצא באחוזון 75 ואין סיבה להוסיף לו דייסות בשלב זה. כי בדרך כלל מוסיפים דייסת אורז בגיל זה כדי להוסיף קלוריות למי שלא עולה מספיק במשקל. אבל אם את בכל זאת רוצה להוסיף דייסה לפני השינה תנסי.
    תבשלי אורז רגיל במים עד ריכוך מלא (פאילו 40-50 דקות), תסנני את מי הבישול ותטחני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. אחר כך אפשר לדלל עם חלב אם שאוב עד למרקם דליל כדי לילד יהיה קל שלתות מבקבוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנה
    מיכל
    13/12/2010

שלום - מותר להם לשתות תה ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה

הוספת תגובה

• גיל שנה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    14/12/2010

תה שחור - לא מומלץ. את יכולה לתת לו מידי פעם תה צמחים חלש מאוד, אבל עדיף - מים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שלי
    13/12/2010

האם כדאי לשקול מעבר למטרנה EXTRA CARE לתינוק בן חודש וחצי?
    עד היום אוכל מטרנה רגיל חלבית ופולט/מקיא מדי פעם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

מרינה קוזמנקו
    14/12/2010

יש הבדל בין פולט למקיא. עדיף קודם להתייעץ עם רופא או לפחות אחות טיפת חלב ולגלות סיבה לתופעה ורק אחר כך לשקול צעדים כלשהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 חודשים
    בת ציונה
    13/12/2010

שלום רב,
    בני סובל מרפלוקס וגסטרולוגית הציעה לנסות אינפמיל וזנטק.
    הוא סובל מעצירות נוראית. הקקי יוצא בצבא שחור + ירוק כהה ובגוש עגול קשה.
    כמו כן, שאלתי היא האם ניתן לערבב בין פורמולות (דהיינו, סימילאק + אינפמיל) כדי להוריד את רמת הקשיחות של האינפמיל?! מותר בכלל לערבב פורמולות??

שאלה נוספת:
    בני מצונן : נזלת ושיעול, אני עושה לו אינגלציות. השאלה היא : איזה פירות/ירקות עוזרים לצינון שאפשר לרסק לו??

תודה מראש על תשובתכם המהירה..

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    14/12/2010

.1 עדיף לא לערבב בין הפורמולות
    2. ירקות כתומים ידועים כמסייעים לבריאות מערכת הנשימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותר תרופות סבתא לתינוק בן חודש?
    יהושע
    12/12/2010

תרופות סבתא כמו: מיץ בצל בדבש לשיעול! כורכום בדבש לגרון מודלק! עלי זה עובד. מותר לתת לתינוק בן חודש וחצי עד חודשיים שמן הסתם אוכל רק מטרנה/סימילאק?

הוספת תגובה

• מותר תרופות סבתא לתינוק בן חודש? - תגובה

מרינה קוזמנקו
    13/12/2010

1. דבש אסור עד גיל שנה
    2. תרופות טבעיות - רק בהשגחת איש מקצוע (נטורופט)
    3. לא ברורה לי שאלה על שמן, אבל כעיקרון - עד גיל 4 חודשים יש לתת רק תמ"ל או הנקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנה טיפה דחוף....
    יעל
    12/12/2010

שלום

הבת שלי אינה אוכלת כמעט
    בהשוואה לשבועות קודמים

האם ידוע למישהוא על תוספי תזונה המגבירים תאבון ?
    אילו דרכים קיימות להגברתו ?

הרופא טוען שמאחר ובדיקת דמה מלפני חודשיים תקינה אין צורך לבדוק ברזל.

ובנוסף :

האם להפסיק לנסות "לדחוף" לה אוכל ללא רצונה באמצעות מניפולציות של הסחת דעת ?

וכן :

אומגה 3 מדגים זה דבר לא רצוי בשל מתכות והיא כבר לא יונקת.
    האם להוסיף לה קפסולה של אומגה 3 לתמ"ל זה דבר רצוי ?

תודה מראש
    טיפה דחוף....

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה טיפה דחוף....

הוספת תגובה

• גיל שנה טיפה דחוף.... - תגובה

מרינה קוזמנקו
    14/12/2010

1. לגבי תוספי התזונה - תפני לנטורופת
    2. תנסי להבין מה הסיבה לירידה בתיאבון - אולי יוצאים לה השיניים או היא מתחילה איזה וירוס או אחרי חיסון?
    3. כן להפסיק "לדחוף"!!! זה לא יעיל לטווח ארוך ורק מביא לא הפרעות שונות
    4. לא מומלץ להוסיף לתמ"ל שום תוספת. ויש חברות שבתמ"ל שלהם יש אומגה 3. נראה לי שיש באקסטרה קאר - תבדקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה - בן 8.5 חודשים
    אדווה
    12/12/2010

היי,
    הבן שלי בן 8.5 חודשים, יונק ואוכל מוצקים. להלן התפריט:
    07:00 - הנקה
    08:30 ארוחת בוקר - פירות
    12:00 - ירקות עם עוף/פסטה - משתנה
    16:00 הנקה
    17:00 בסקוויט בייבי ביס
    18:30 ארוחת ערב- פירות+דייסה (ביחד או לחוד) או ארוחה שלנו (מוקפץ צמחוני/מרק ירקות)
    19:30 הנקה
    אמצע הלילה - הנקה (עובר איתי למיטה בסביבות 01:00 ויונק לסירוגין עד הבוקר)

1.אשמח לדעת אם התפריט מספיק לו?
    2.אני חוששת שהוא רעב ולכן מתעורר. אולי כדאי לאחר את ארוחת הערב ו"למשוך" אותו לשינה מאוחרת יותר?
    3. אמרו לי שלא בריא לתת פירות בערב - האם זה נכון?
    4. אני מעוניינת לגמול אותו מהנקה בגיל שנה ולא להחליף בתמ"ל - האם אפשרי?
    תודה.

אדווה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה - בן 8.5 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה - בן 8.5 חודשים - תגובה

נורית קליפר
    12/12/2010

הי אדווה,
    1. לא ציינת את משקלו של בנך, אבל להלן מספר הצעות בכדי להעשיר את תפריטו:
    את יכולה להוסיף טחינה גולמית/שקדיה/אבוקדו למנת הפירות בבוקר.
    נסי לגוון את הבשר בצהריים, עוף הוא יחסית מקור נמוך בברזל נסי הודו נקבה או בשר בקר במקום.
    נסי להוסיף ביצה בארוחת הערב (במידה ואין אלרגיה) חשוב להגיש במרקם המתאים בין אם זה ביצה קשה שאת טוחנת או ביצה מקושקשת בחתיכות קטנות
    2. לא בטוחה שזה יעזור.......מכיוון שאוכל ארוחת צהריים ב 12, לא הייתי מציעה לאחר את ארוחת הערב. אבל תוסיפי חלבון לארוחת הערב, ייתכן שזה יעזור - לדוגמה ביצה ומגיל 9 חודשים אפשר גם יוגוטים למיניהם.
    3. לא ידוע לי על דבר כזה, אלא אם הפירות גורמות לו אי נוחות במערכת העיכול.
    4. בעיקרון אפשרי, אך ייתכן ויצטרך בקבוק בחודשים הראשונים שאחרי הגמילה - בוקר וערב, כדי לספק לו מספיק קלוריות. את יכולה להגיש חלב פרה/עיזים/כבשים במקום.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה בת שנה וארבעה חודשים
    שרה
    12/12/2010

שלום, הבת שלי בת שנה וארבעה חודשים, אוכלת מעט מאוד, שוקלת 9300 גר' וגובהה 77 ס"מ.
    מאז היא לא אכלה מוצרי חלב, גם לא גמדים או מעדנים למיניהם וכמובן מסרבת לשתות חלב, כל סוג של חלב שאני מציעה היא מסרבת, דרך בקבוק או כוס וגם בכפית, כלום לא עוזר.
    היא יונקת פעם אחת בלילה וזהו, כמובן כמות חלב קטנה . יש לציין שהיא מאוד קשורה להנקה. איך אפשר להרגיל אותה למוצרי חלב, שאלה שנייה איך אפשר לגמול אותה, אני מאוד חוששת לגמול אותה וגם אחרי הגמילה היא תסרב לקחת חלב
    תודה

הוספת תגובה

• פעוטה בת שנה וארבעה חודשים - תגובה

נורית קליפר
    12/12/2010

הי שרה,
    המשיכי להציע. תני לה אפילו כפית ויוגורט/מעדן ותני לה להתמודד עם זה לבד - ייתכן וזה יעודד אכילה. במידה ולא תסכים למוצרי חלב או חלב בקרוב, ממליצה להתייעץ עם דיאטנית קופ"ח שתוכל ליצור תפריט מאוזן המכיל מספיק מקורות סידן וויטמין D. ייתכן שתצטרך תוספת מזון.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים - עזרה דחופה!
    אמא לפגית
    12/12/2010

בתי נולדה פגית בשבוע 34 במשקל 1.381, כיום היא בת 8 חודשים ושוקלת כמעט 5.5 קילו. עד לפני חודש היא הייתה עולה יפה מאוד במשקל ובחודש האחרון יש האטה בעלייה במשקל. מרגע השחרור מהפגייה (בגיל חודש) ועד עכיו היא ניזונה מהנקה. ההנקה כבר לא מספיקה לה אבל אני לא מצליחה להרגיל אותה לבקבוק (דייסה) או לאכילה של מוצקים. ניסיתי במשך שבועיים לתת לה מוצקים בין הארוחות, כל פעם הוספתי עוד קצת אבל היא מסרבת ומתעצבנת.
    אשמח לקבל טיפים ומידע שיעזור.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למוצקים - עזרה דחופה!

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים - עזרה דחופה! - תגובה

נורית קליפר
    12/12/2010

מכיוון שרק התחלת עם מוצקים......סבלנות, זה לוקח זמן. נסי להגיש לה טעימות על האצבע שלך תחילה, תראי אם זה עוזר לה מבחינת הנכונות לטעום. את יכולה לטחון פירות וירקות תחילה (כמובן להגיש כל פרי/ירק בהדרגה ולבדוק שאין תגובה כלשהי).

מקווה שזה יעזור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

אמא לפגית
    12/12/2010

אני כבר שבועיים מאכילה אותה קצת קצת באצבע וזה לא משתפר, אולי כדאי לתחיל מדייסה? אני לא רוצה שזה יהפך למאבק, אולי היא פשוט עוד לא מוכנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה וחצי לא אוכלת
    רויטל
    12/12/2010

שלום
    אני שואלת עבור חברה שלי שאין לה גישה לפורומים
    הבת שלה בת שנה וחצי, לא אוכלת הרבה בכלל. מאז שהתחילה עם מוצקים, היא לא מתלהבת לאכול, לא עולה יפה במשקל. בחודשיים מאז שנכנסה למעון, היא חולה ה-מ-ו-ן. זה התחיל מהצטננות, שיעול, אינהלציה, דלקות אוזניים חוזרות, וירוס שלשולים, לפני חודש היא אפילו התאשפזה במשך שבוע כי היא פשוט בקושי אכלה, וירדה במשקל ונתנו לה עירוי כל הזמן. חברתי מותשת מיואשת ומאוד מודאגת. הילדה רזה מאוד, אני לא יודעת כמה שוקלת, ופשוט לא מוכנה לאכול. האם יש איזה מומחה דרך קופת חולים שיכול לייעץ לה מה לעשות? אשמח לתגובתכם המקצועית
    תודה, רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנה וחצי לא אוכלת

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה וחצי לא אוכלת - תגובה

נורית קליפר
    12/12/2010

הי רויטל,
    ממליצה לפנות לדיאטנית קופ"ח שמתמחה בתזונת תינוקות/ילדים. ייתכן שסרבנות האכילה נובעת ממצבי המחלה שמתאפיינים עם התחלת הגן/מעון. אך חשוב לבדוק ולהתייעץ. במידה ודיאטנית הקופ"ח תרגיש צורך אפשר גם להפנות למרפאת אכילה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת הנקה ומעבר לתמ"ל בשעות היום
    מיכל
    12/12/2010

שלום, בתי בת חמישה וחצי חודשים. בתחילת ינואר אני צריכה לחזור לעבודה והיא תתחיל ללכת למשפחתון. אני מנסה להרגיל אותה לסימילאק ללא הצלחה כבר כמה ימים. אין לי מספיק חלב בשביל לתת שאוב למשפחתון בשביל ימים שלמים והיא חייבת להתרגל.... אני חוששת לתת מטרנה כי כשהיא היתה בת שבועים היא אכלה מטרנה וסימילאק לתקופה של שבוע והמטרנה עשתה לה עצירות. האם אפשר לערבב תמ"ל בחלב אם כדי להרגיל אותה לטעם ואם כן, אז באיזה יחס?
    תודה, מיכל.

הוספת תגובה

• הפחתת הנקה ומעבר לתמ"ל בשעות היום - תגובה

נורית קליפר
    12/12/2010

הי מיכל,

בטח! הכיני את התמ"ל לפי ההוראות ואז ערבבי כמה שתרצי. כדאי שתתחילי עם יותר חלב אם, לדוגמה 3/4 כמות חלב אם ו 1/4 תמ"ל ובהדרגה תעברי ל 1/2 1/2, וכן הלאה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול
    שני
    12/12/2010

שלום
    הבן שלי בן חצי שנה בגיל ארבע חודשים וחצי התחלתי לתת לו מוצקים לאט לאט עד שהגיע מצב שהוא אכל שלושת רבי כוס של פרות וגם של מרק ירקות בכל יוםומאוד ננה מזה ואני יותר
    לאחרונה הוא התחיל לעשות לי בעיות והוא אחרי כמה כפיות ממש מתנגד למרק ירקות וא הפרות הוא עוד לוקח קצת יותר מה קרה לו פתאום הוא מאוד אהב לאכול את זה !!
    דבר שני אני מניקה אותו מליון פעמים ביום והוא ממש מתנגד לשתות מים עם סוכר ??מה לעשות
    וגם ניסיתי להביא לו כל מיני סוגים של דיסה והוא א מסכים רק ממני אני מתוסכלת מזה יחסית הוא עולה במשקל יפה אבל אני לא מסופקת מזה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    תסכול

הוספת תגובה

• המשך

שני
    12/12/2010

שכחתי לציין שאני מביעה לו נגיד בננה מעוכה קצת בכפית לא מחת והוא אוהב את זה וגם תפוח מוצק מה ההבדל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול - תגובה

נורית קליפר
    12/12/2010

הי שני,

אל דאגה, זה קורה שכמויות האוכל משתנות לעתים, יש ימים שיאכל יותר ויש ימים שיאכל פחות. המשיכי להגיש לו מזון מזין ומגוון, תינוק בריא בדר"כ אוכל את הכמויות שצריך. כל עוד הוא עולה במשקל באופן עקבי אין סיבה לדאגה.
    לגבי ההנקה, ייתכן וההנקה הרבה, גם מפחיתה את כמויות האוכל המוצק, מומלץ להניק בצורה מסודרת יותר, הן בשביל ליצור ארוחות מסודרות יותר לבנך והן בשביל להפחית את התסכול שלך. כדאי לשבת וליצור תפריט מסודר של הנקות וארוחות של מוצקים ובהדרגה להפחית את ההנקות הנוספות. להלן תפריט עם סדר יום מומלץ בגיל חצי שנה:
    התעוררות: בקבוק/הנקה
    ארוחת בוקר: מנת פרי מרוסק/טחון
    ארוחת צהריים: מנת ירקות עם בשר/הודו/עוף טחון
    ארוחת ביניים:בקבוק/הנקה
    ארוחת ערב: בקבוק/הנקה
    ארוחת לילה: בקבוק/הנקה

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט בן שנה
    יונית
    10/12/2010

שלום,

אשמח אם תועלו להתייחס לתפריט- מה עלי להוריד, אחוזון 88 משקל וגובה:

05:00 תחליף חלב- 150 מ"ל
    08:00 פרוסה עם אבוקדו
    11:00 פרי וחצי
    13:30 קציצה+ירקות מבושלים
    16:00 מעדן חלב
    19:00 א.ערב- פרוסה+אבוקדו+ביצה ולעיתים פרוסת גבנ"צ
    20:00 תחליף חלב- 150 מ"ל

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט בן שנה

הוספת תגובה

• תפריט בן שנה - תגובה

שרית עטיה-שמואלי
    11/12/2010

הי יונית
    התפריט נראה בסדר גמור , עם זאת את יכולה לנסות לגוון אותו
    הנה רעיונות לגיוון -
    תפריט כללי לגילכמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו

בוקר:
    תחליף חלב
    בניים -
    חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל

צהרים:
    מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
    לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור

אחה"צ
    יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה

ערב:
    ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה

לפני השינה:
    הנקה /תחליף חלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה