מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפרית לבן 9 חודשיםאדם10/12/2010
אני כל הזמן בהתלבטויות- כמו כל הורה לילד ראשון, לגבי האוכל.
תפרית לדוגמה
7.00בוקר - הנקה.
08.30-0900- חצי אבוקדו/עגבניות.
12.00 מרק טחון- עוף או הודו. / פסטה כוכבים עם בולונז(מהודו)
1500 - פרי תפוח שלם, עם שקדיה, או בננה, או אגס. מגורד גס. בננה לפעמים חתיכות ביד.
18.00 - א.ערב- או מרק, או דייסת סולת, עגבניה עם אבוקדו.
20.00 הנקת לילה.
בלילה .... זה הנקה ע"פ דרישה, בתקווה שהוא לא יקום.....
עכשיו התחלתי לתת לו פרוסת לחם ללא הקשה חתוך לקוביות עם אבוקדו. כמה פורוסות כאלה זה נחשב ארוחה.
מתי אני יכולה לתת לו חתיכות ללועס, ואיך אני אדע כמה.
הוא אוכל מאוד יפה , וכמויות מאוד מכובדות. לפעמים אנחנו עוצרים ולא הוא כי חוששים שזה יותר מדי.
כשהוא בפעותון , הוא שותה יותר בקבוקים, כשהוא איתי בוסופ"ש כמעט ולא שותה באמצע היום. זה טוב??
אשמח לתשובות.
איפה אני יכולה למצוא תפריתים לדוגמה של תינוקות בגילאים האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרית לבן 9 חודשים - תגובה
שרית עטיה-שמואלי11/12/2010הי
ארוחה נחשבת כשהוא שבע ולא רוצה יותר .
לגילו בסביבות שתי פרוסות ללא הקשה
הנה רעיונות לגוון-
תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלדניאלה10/12/2010
שלום
אפשר לקבל פירוט מהם דגנים וקטניות מומלצים לתינוק בן 7 חודשים
ומה ניתן לערבב למרק (הודו+ קישוא+ גזר+ בטטה)
מלבד להכניס דגנים אילו מנות ניתן להכין לגיוון (שהם קלים) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל - תגובה
שרית עטיה-שמואלי11/12/2010הי דניאלה
לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות אין כל הגבלה על סוג הדגנים והקטניות,כל עוד נתנים במרקם המתאים לתינוק.
למרק אפשר לגוון עם - אפונה / בצל/ברוקולי/כרובית/סלק/תפוחי אדמה /אורז/סלרי/תרד/ועוד.
הנה תפריט מתאים ממנו תוכלי לגוון:
תפריט כללי כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
/מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם עגבניה /פשטידת ירקות /מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/
פני
השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט ערב לבן שנה פלוסקרן09/12/2010
שלום,
בני בן שנה וחודש, באחוזון 97 מבחינת משקל (כ-14 ק"ג) וגובה.
מקבל שני בקבוקי תמ"ל ביום (240,180) ושאר הארוחות מוצקים (פירות, בשר ותוספת, ביצים וירקות, גבינה,טחינה, יוגורט). אני לא נותנת לו לחם כמעט בכלל.
שאלותיי:
1. האם בסדר שהוא אוכל ביצה כל ערב?
2. כיצד ניתן לגוון את ארוחת הערב (ביצה,סלט,גבינה/טחינה), מבלי לתת לו מאכלים שמנים ומשמינים?
3. האם להתחיל להפחית מהתמ"ל? איך מומלץ לעשות זאת?
בתודה,
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט ערב לבן שנה פלוס - תגובה
שרית עטיה-שמואלי11/12/2010הי קרן
1. אין שום בעיה עם ביצה כל ערב
2. אפשר לגוון עם פשטידת ירקות וגבינה/פסטה עם ירקות/ קציצות ירק/
3. אפשר להתחיל להוריד כמויות התמל בשלב ראשון הפחיתי את הכמות. אחכ תורידי
בקבוק אחד - תתחילי מזה של הבוקר . ולאחר שיתרגל הורידי גם את השני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן בקבוק עם חלב אםנורית09/12/2010
שלום,
בני בן כחודשיים וחצי ויונק. בשבועיים האחרונים ניסינו לתת לו בקבוק של חלב שאוב פעם ביום אך הוא מסרב לאכול מהבקבוק.
בעלי הוא זה שנותן את הבקבוק כאשר אני נמצאת בחדר אחר, ואנחנו מנסים זאת אחת לכמה ימים (לא יומיום).
לאחר שסירב בתוקף ובכה מאד התחלתי לשחק איתו במהלך היום עם הבקבוק ולעודד אותו להכניס לפה את פטמת הבקבוק, אך זה לא עזר.
היתה פעם אחת בה הסכים ולגם את כל הכמות שהיתה בבקבוק אבל לא ממש שאב מהבקבוק, פשוט נתן לחלב לטפטף לו לפה (לא סגר את הפה).
בנוסף, נראה שהוא לא כ"כ מכיר תנועה של מציצה - כשאני מנסה לתת לו מוצץ הוא לועס אותו וכנ"ל לגבי הבקבוק.
מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו לאכול גם מבקבוק?
תודה,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן בקבוק עם חלב אם - תגובה
שרית עטיה-שמואלי11/12/2010הי נורית
נסי להחליף פטמה של הבקבוק . אולי רכה יותר ? יש היום גם פטמות שמדמות את צורת פטמת האם.
המשיכי לנסות, לא להתיאש , אך לא להכריח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא אוכל.לולי09/12/2010
היי בנות,
בני בן 9 חודשים יושב אך לא כ"כ יציב.
ברצוני לדעת אם מותר להושיב בכסא אוכל? או שצריך להמתין עד ישיבה יציבה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסא אוכל. - תגובה
מרינה קוזמנקו13/12/2010מותר להוביש אך עם תמיכה לגב ותוך השגחה מתמדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לחלב ניגרשני09/12/2010
בוקר טוב,
יש לי תינוקת בת שנה שהתפריט שלה בנוי בצורה הבאה:
שהיא מתעוררת 2 דקות הנקה
בשמונה סנדביץ עם חבית הוממרח כלשהו
בעשר-אחת עשרה פרי
12:30-13:00 ארוחת צהריים מנה של בשר עם תוספת
15:30 מעדן
18:30 ארוחת ערב פשטידה טונה זה משתנה תלוי מה היא אכלה בארוחת הבוקר
לפני השינה 2 דקות של הנקה
וכמובן, בהמלך היום אם היא רואה מישהו שאוכל היא מתיישבת לידו ומכבדים אותה.
ברצוני להפסיק את ההנקה וגם הילדה כבר לא מעוניינת בהנקה אני לא רוצה להעביר אותה לסימילאק/מטרנה ניסיתי לתת לה חלב ניגר אבל הטעם כנראה לא מצא חן בעינייה והיא לא בררנית באוכל זאת הפעם הראשונה שהיא מסרבת למשהו רציתי לדעת אם אני יכולה להעביר אותה אולי למשקאות החלביים שיש לתנובה או אם יש הצעה אחרת ואם גם התפריט שלה בסדר לגיל זה?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לחלב ניגר - תגובה
מרינה קוזמנקו09/12/2010אני כבר ידועה כאן כאחת שנגד חלב ניגר לילדים, כמו גם למבוגרים. לכן אתן לך תשובה מנקודת מבט שלי.
1. תפריט נראה לי בסדר גמור, רק מספר עצות. אני לא רואה מספיק ירקות וקטניות וגם לא ברור לי מה היא מקבלת בתור תוספת לבשר. צריכים לתת גם מגוון של דגנים מלאים - שיבולת שועל, קינואה, גריסי פנינה, דוחן, כוסמת. במקום מעדן עדיף לתת פירות טריים ויבשים (לא מסוכרים אבל). תכניסי גם יוגרט ביו ללא תוספת לתפריט (אפשר להמתיק עם תמרים יבשים, פרי חתוך בפנים או דבש). האם היא אוכל גם ביצים?
2. לגבי החלב. יש לך ילדה חכמה שלא מסכימה לקבל אוכל שלא מתאים לה (חלב פרה לא מיועד לתינוקות אלא לעגלים). אם תרגישי שהיא זקוקה למשקה שדומה לחלב אני מציעה חלב שקדים (כפית עד כף שקדייה בכוס מים) - טעים ועשיר. או שפשוט תוסיפי לה אותו כף של שקדייה לתוך המאכלים (כאשר הם לא חמים מידי). כל המשקאות של מחלבות שונות (ללא הבדל גדול) מכילים המון סוכר וחומרי טעם וריח ורק מזיקים לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנושא חלב ניגר
שני10/12/2010מרינה שלום,
התינוקת אוכלת ירקות כל יום (אבוקדו/סלק/עגבניה) לגבי התוספת לבשר (מרק ירקות/אורז/קוסקוס/תפוחי אדמה).
מה שאני רוצה לדעת מה האפשרויות שלי בבוקר איך שהיא קמה לפני ארוחת הבוקר מה אפשר לתת לה ואם אני יכולה לוותר על ההנקה ולדעת שזה לא יעשה לה נזק כי אני לא מתכוונת לתת לה תחליף אם (סימילאק/מטרנה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנושא חלב ניגר - תגובה
מרינה קוזמנקו10/12/2010יקירתי!
1. תכניסי גם שאר הירקות לתפריטה - בטטה, בקורולי, כרוב, כרובית, סלרי (גם שורש), שומר ועוד. תגווני גם מקור הפחמימות - שיבולת שועל, קינואה, דוחן, כוסמת, גריסי פנינה. לא רק קוסקוס, אורז ותפו"א. תתני לה גם קטניות (שעועית, עדשים) - בתוך מרק או כתבשיל עם ירקות או/ו דגנים.
2. את לא חייבת לתת משהו לפני ארוחת הבוקר. פשוט תגישי לה ארוחת בוקר כחצי שעה לאחר יקיצה. אני מעדיפה בתור ארוחת בוקר לילדים לתת דייסת שיבולת שועל עם כפית שקדייה, תפוח מגורד או תמר מיובש בשרני. או כפית טחינה גולמית משומשום מלא וכפית סילאן או דבש. זה מעולה בשביל לפתוח את היום.
3. ואם את רוצה להיות בטוחה שגם לאחר גמילה מהנקה ילדה תמשיך לקבל כל הדרוש להתפתחותה - תפריט דגוון ועשיר. 3 ארוחות עיקריות ו 2-3 ארוחות ביניים.
ואם את מתקשה לבנות תפריט לבד - תפני לדיאטנית לייעוץ.
מקווה שעזרתי
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט בעייתי...אפרת09/12/2010
היי בוקר טוב לכן,
ביתי בת שנה וחצי. ילדה לא אכלנית במיוחד. היתה אצל מטפלת מגיל ארבעה חודשים ועד כה. לאחרונה לא ממש אוכלת בשעות הערב. לדוגמא אני מכינה לה חביתה בתוספת לחם ועגבנייה מה שהיא אוכלת זה רק את העגבנייה או פסטה עם טונה ותוספת של תירס. אוכלת רק את התירס.. זה חוזר על עצמו כבר מס' פעמים. אני מנסה לגוון בארוחות אך לא הולך.
התפריט שלה הולך ככה:
07:00 בקבוק מטרנה 240 מ"ל
10:00 פרוסת לחם עם ריבה / טוסט / מעדן חלב.
13:00 ארוחה של עוף או בשר עם תוספת אורז או קינואה או תפו"א.
15:00 - 16:00 : מעדן חלב / פרוסת עוגה / פרי.
18:00: ארוחת ערב לא מוצלחת
19:00 בקבוק מטרנה 180 מ"ל.
** אציין שפיצה למשל אוכלת בשמחה בארוחת הערב ואפילו 2 משולשים.
** רציתי לשאול : האם התפריט הזה מספק? האם הוא עשיר מבחינה תזונתית?
** איך אפשר לעודד אותה לאכול בארוחת הערב ?
** האם אפשר לקבל רעינות לגיוון הארוחות?
בברכה,
אמא של אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט בעייתי... - תגובה
מרינה קוזמנקו09/12/2010לגבי התפריט:
1. מגיל שנה מומלץ להתחיל ולגמול מבקבוק ומתמ"ל בכלל, בתנאי שתזונה עשירה ומגוונת. אז בשעה 7 תתני לה ארוחת בוקר רגילה - למשאל דייסת שיבולת שועל (על בסיס מים) בתוספת תמר, כפית שקדייה ותפוח מגורד
2. בשעה 10 פירות, פרוסת לחם עם ממרח אגוזים/שקדייה/טחינה/אבוקדו
3. ארוחת צהריים - להכניס גם מגוון ירקות למרק
4. בסביבות שעה 15-16 כן לעשות ארוחת ביניים אבל ללא ממתקים, עוגות וחטיפים. תתני פירות (טריים, יבשים), יוגורט. לא משהו גדול ומשביע מאוד אבל משהו איכותי, כדי שבעוד שעתיים תהיה מספיק רעבה
5. ארוחת ערב. תבשיל ירקות ודגנים או ירקות וקטניות עם סלט ירקות. או ביצה בצורה שהיא אוהבת עם ירקות מאודים. טוסט, גם פיצה ביתית 1-2 פעמים בשבוע זה בסדר.
6. כדי לגמול מבקבוק לפני השינה תתני לה משהו קטן ב 19 - בננה, יוגורט עם שקדייה/תמר.
7. להעשרת תפריט תכניסי כף שקדייה, כף טחינה, 1-2 כפות אבוקדו במהלך היום
בהצלחה ואשמח לקבל עדכון על התקדמות הדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה..דיאנה גרינברג09/12/2010
שלום רב,
אני אמא לתינוקת בת שלושה חודשים וחצי. לאחרונה החלפנו לה תמ"ל לאחד שנקרא אינפמיל1 כיוון שהיא הייתה עצבנית לאחר אוכל ועם הוראה של הרופאה החלפנו והיא נרגעה. עד לאחרונה הייתה אוכלת מינימום 180CC לארוחה, היא שקלה לפני חודש 6.060 ועוד שבוע יש לנו שקילה שנית בטיפת חלב. לאחרונה היא החלה להוריד לבד בכמויות האוכל.. 120, 150 בקושי.. אך לא דורשת יותר כל שעתיים. היא אוכלת כל שלוש ארבע שעות מבלי לדרוש באמת אוכל.. היא ישנה טוב בלילה, חייכנית, לא עצבנית, נותנת צואה ושתן כמו שצריך. שאלתי היא עכשיו שהיא אוכלת רק חמש פעמים ביממה לערך, כיצד אני יכולה לחשב האם היא אוכלת כמות נורמלית ליממה ומדועע קורה מצב כזה שהיא מורידה לעצמה בצורה מוגזמת בכמויות??
אני מודה מראש על התשובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה.. - תגובה
מרינה קוזמנקו09/12/2010אי אפשר לדעת למה התחילה להוריד כמויות. יכול להיות שבזמן האחרון עברה איזה וירוס או מחלה אחרת במערכת העיכול. בכל זאת, אם היא רגועה, חייכנית וחיונית, שומרת על עקומת הגדילה שלה - אין על מה לדאוג. תינוקות בריאים יודעים בעצמת לווסת כמויות אוכל הדרושים להם. וכל הנורמות הרשומות הם הממוצע, ויש גם די הרבה ילדים שלא נכנסים למספרים של סטטיסטיקה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתווודה.. עוד שאלה קטנה
דיאנה גרינברג09/12/2010אני מודה לך על תשובתך המהירה..
בכל מקרה כיצד אני אמורה לדעת שהיא אוכלת כמות תקינה ליממה? אני חוששת כיוון שעד לעוד שבועים אני לא אדע אם היא עלתה במשקל או לא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתווודה.. עוד שאלה קטנה - תגובה
מרינה קוזמנקו09/12/2010האינדיקציה שלך - זה מצבה של הילדה. אם היא שמחה, חייכנית, פעילה - אין לך מה לדאוג ולספור גרמים. תסמכי עליה ועל הטבע הבריא שלה!!! תינוקת שלא מקבלת מספיק אוכל לא תהיה רגועה. חוץ מזה - תאבון של תינוקות וגם של ילדים משתנה מיום ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקבל מעט מידי נוזלים?יפעת09/12/2010
שלום רב,
בני בן 7 וחצי חודשים. שוקל 7.5 קילו נמצא באחוזון 10-25 גם במשקל וגם בגובה. לא אכלן גדול יש לו ימים שאוכל יותר אבל רוב הזמן אוכל מעט. לפי החישובים הוא אמור לקבל 150 מ"ל נוזלים לכל ק"ג שלו לפי החישוב זה יוצא בסביבות 1100 מ"ל אבל בפועל הוא לא רוצה לאכול יותר מ 750 מ"ל של חלב שאוב+ מטרנה. הוא גם אוכל כמה כפיות ביום של מחיות ירקות ופירות (לא אוהב לאכול מוצקים). הוא מקבל גם מעט מים במהלך היום אבל לא אוהב לשתות גם.
מה עושים?? אני מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקבל מעט מידי נוזלים? - תגובה
מרינה קוזמנקו09/12/2010תמשיכי להציע לו מים לאחר מוצקים ובין הארוחות.
אין להוסיף ממתיק כלשהו למים. מה שכן אפשר - תנסי להוסיף למים מעט מיץ לימון סחוט טרי, אולי הוא יאהב.
גם בתור שתייה תוכלי להציע לו מי מרק - מים שבהם בושלו ירקות. זה גם טעים וגם מכיל ויטמיניםם ומינרלים שעברו מירקות.
כאשר יתחיל לאכול יותר מוצקים סביר להניח שישתה גם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת מלח לטעימותמיכל08/12/2010
שלום,
בני בן 5 חודשים והתחלתי לתת לו טעימות (אני מאדה את האוכל).
1. את הגזר נתתי לו בלי מלח והוא לא היה מוכן לאכול אותו. לקישוא הוספתי קצת מלח והוא אכל אותו. האם אפשר להוסיף מלח לאוכל?
2. האם גם את הפירות מאדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת מלח לטעימות - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/20101. אסור להוסיף מלח. לילדים יש טעם אחר משלנו והוספת מלח אמורה רק להרגיל אותם לטעם חזק מדי ובעתיד יצרכו יותר מלח מהמותר. וזה - דרך בטוחה לבעיות לב, כלי דם ולחץ דם גבוה.
2. תנסי פירות טריים טחונים או מעוכים - תפוח, אגס, בננה. אם יהיה בעיה וילד יסרב - תנסי מאודים (לא יותר מ 1-2 דקות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותאלה08/12/2010
ביתי בת חצי שנה והתחלנו טעמות של גזר, קישוא, תפ"א ובטטה.
מאז סובלת מעט מכאבי בטן ויש מעין עצירות.
איזה מהירקות הללו עלול לגרום לעצירות? מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010אף ירק בין אלו שציינת לא אמורים לגרום לעצירות. מה שכן יכול - חוסר נוזלים. תתני לאחר הטעימות גם לשתות מים מינרלים מורתחים בבקבוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן 10 חודשיםתמי08/12/2010
שלום,
יש לי תינוק בן 10 חודשים, שוקל 7200,
הבעייה שלי היא שהוא מסרב לאכול ארוחת ערב ואני מאוד מודאגת,
התפריט היומי שלו:
6:00- הנקה
8:30- בקבוק שאוב 180
10:00- פירות
12:30- מרק
15:15- מעדן
בין 18:00-18:30- ארוחת ערב שהוא מסרב לה.
19:30- דייסת תפוח בננה.
רציתי לדעת אם אולי השעות שאני מנסה לתת לו ארוחת ערב לא נכונות,
אשמח אם תוכלי לעזור לי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק בן 10 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/20101. מה את נותנת לו בתור מעדן? דני, שטוזים, במבה וכו'? במקום זה תתני לו בשעה 15 ארוחת ביניים נורמאלית - יוגורט, פירות, פרוסת לחם, פירות יבשים (תמר בשרני), ירקות. ואז בסביבות 18-19ארוחת ערב. עדיף שהיא תתנהל יחד עם המשפחה, ליד השולחן הגדול. כדי שילד יבין שעכשיו אוכלים.
2. תנסי גם לשנות את כל מערך הארוחות. חלב שאוב תשאירי לשעה 15, וב 8-30 תתני ארוחת ביניים. כי יוצא כרגע שחצי הראשון של היום הוא אוכל מבקבוק וחצי השני - רק אוכל של גדולים. תנסי לערבב לו את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת אלרגיתאלה08/12/2010
ביתי בת חצי שנה. יונקת בלבד.
ע"פ סיפור קליני אלרגית לחלב פרה ושומשום העוברים אליה דרך חלב אם.
שאלות:
1. התחלתי לתת ירקות טחונים. האם עדיף לבשל או לאדות?
2. האם בטטה ותפוח אדמה נותנים את אותו הערך התזונתי? כלומר, במרק לשים או בטטה או תפ"א?
3. איזה ירקות כדאי להוסיף למרק? נתתי גזר, תפ"א, קישוא, דלעת ובטטה?
4. האם לבשל פירות?
5. איזה פירות לתת?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת אלרגית - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010שלום גל!
1. אידוי עדיף על בישול כיוון ששומר על יותר ערכים תזונתיים
2. בטטה ותפו"א שניהם עמילניים, לכן עדיף לשים כל פעם רק אחד מהם או שתיהם יחד אבל חצי מכמות.
3. שימי גם סלרי (גבעולים וגם שורש), ברוקולי, קולורבי, כרובית, כרוב, שומר.
4. עדיף לא לבשל פירות. אם כבר - אז לאדות 1-2 דקות כדי לא יהיו קשים (תפוח, אגס). תוכלי לרסק את הפירות טריים
5. תתחילי מתפוח, אגס, בננה. אחר כך פירות שיהיו בעונה - שזיפים, אפרסקים ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מדלגים עלי כבר פעם שלישית?דניאלה08/12/2010
שלום
בני לא כל כך אוהב לאכול מוצקים
מנסה כל יום
יש ימים טובים יותר (17 כפיות מרק) וימים פחות טובים (7 כפיות) ככמובן כפיות תינוק
בהתחלה נתתי 2 אורחות מוצקים במקום הנקה לכמה ימים עד שהיה ממש אנטי ואז עשיתי כמה ימים הפסקה ואז התחלתי רק עם מרק ואחרי שבוע היום גם פירות ואז הוא ממש לא רצה לאכול את המרק
1 האם לחזור רק למרק?
2 האם הבעייה היא שמדובר ב2 אורחות אחת אחרי השנייה ?(בוקר מאוהחר+צהרים)?
3 בכל ארוחה הוא רוצה גם ציצי - מה ניתן לעשות עמ לגמול באותם אורוחות מהשלמת ציצי?
4 מה לעשות עמ שיוכל יותר?
5האם בסדר שאני עושה מרק עם קישא+גזר+בטטה+הודו? האם צריך לגוון?
תודה רבה רבה רבה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עלי כבר פעם שלישית? - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010דניאלה שלום וסליחה על איחור בתשובה.
לא ציינת בן כמה התינוק. לפי משאת כותבת נראה לי 6-7 חודשים. האם נכון? אז אתייחס לגיל זה.
1. אם ילד מסרב לפירות - תניחי לו ל1-2 שבועות ותחזרי לארוחת מרק אחת.
2. כן עדיף להרחיק ארוחות ובשלב ראשון כן תתני השלמה של הנקה, עד שלא מגיע לכמויות מספקות של מוצקים
3. אין לך איך לגרום לילד לאכול יותר. תציעי לו מה שאת מכינה ותגווני טעמים וצורות הגשה
4. חשוב מאוד לגוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזנת מוצקים לתינוקת בת חצי שנהטלי07/12/2010
שלום רב,
בתי בת החצי שנה יונקת ושותה חלב שאוב במהלך היום, ובנוסף ניזונה מאופטימיל רק בערב. ביום שבת התלחתי לתת לה טעימה של קישוא. היא טעמה, ואח"כ ינקה (לא מייד) ובאותו היום היא הקיאה פעמיים. התייעצתי עם אחות טיפת חלב, ובעצתה ניסיתי גם ביום למחרת.שוב, הקיאה וממשיכה להקיא מאתמול. אתמול בערב לא נתתי כלום חוץ מהנקה ובכל זאת ממשיכה להקיא. רופא הילדים אמר שייתכן כי עדיין לא מוכנה למוצקים. האם יכולה להיות סיבה ספציפית? מה יכולה להיות הסיבה? אשמח לעזרתכם.
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזנת מוצקים לתינוקת בת חצי שנה - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010יכול להיות שילדה עוד לא יכולה לקבל אוכל סיבי וסמיך. כי עד עכשיו שתתה רק נוזלים. תעשי הפסקה של 1-2 שבועות ותנסי שוב. תטחני את זה טוב-טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)