פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברנפלקס לילדה בת שנה ו-10
    אלונה
    28/11/2010

שלום.
    הפורום נפלא ואני נעזרת בו הרבה. ישר כוח.
    בבוקר (6:30-7:00) ביתי שותה כוס חלב 240 מ"ל + מעט ברנפלקס.
    הארוחה הבאה היא 9:00 בגן. לאורך היום אוכלת מגוון וטוב.
    שוקלת 12 קילו.
    האם ברנפלקס ללא סוכר הוא טוב לה ?
    הסתכלתי על רשימת המרכיבים באריזה ואינני בטוחה שבריאים.
    הבנתי שהיא צריכה 2 כוסות חלב מועשר בגילה ליום.
    שאלתי: מה יכול להיות תחליף לארוחה המוקדמת הזו ) שלא ימלא מידי לפני הארוחה בגן ועד איזה גיל יש להקפיד על 2 כוסות חלב מועשר בסידן ביום?
    האם מספיק שדואגים ל- 3 מוצרי חלב ביום או שצריך ספציפית את החלב המועשר פעמיים ביום?
    שאלה נוספת: מהו טווח רצוי בין ארוחות בגילה? ראיתי תשובות שונות בנושא.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברנפלקס לילדה בת שנה ו-10

הוספת תגובה

• ברנפלקס לילדה בת שנה ו-10 - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/11/2010

לפי דעתי הצנועה אף ילד או מבוגר לא זקוק ל 2 כוסות חלב ביום (וגם לא לפחות) ואפילו זה גורם לנזק אדיר לגוף. כדי לקבל סידן אני ממליצה למטופלים שלי (וגם לילדיי) לאכול מגוון גדול של קטניות, אגוזים, טחינה משומשום מלא, שקדייה, ירקות שונים. ועוד יוגורט או לבן אחד ביום (גם לא הכרחי). ואם ילד רגיל להרטיב אוכל עם משהו - ניתן להחליף בחלב שקדים, חלב סויה (בכמויות מתונות).
    ברנפלקס ללא סוכר אכן לא בריא כי מכיל הרבה חומרים כימיים (תחליפי סוכר). במקום ארוחת הבוקר שלה של ברנפלקס עם חלב תתני לה דייסה כלשהי (שיבולת שועל, קינואה, דוחן, גריסי פנינה...) על בסיס מים עם תוספת כפית שקדייה/טחינה גולמית משומשום מלא. גם ניתן להוסיף לתוך הדייסה פירות יבשים (תמרים, צימוקים, משמש..) או פירות טריים טחונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם עליי
    שירי
    28/11/2010

בני בן חצי שנה ונכנס לבית תינוקות בקיבוץ
    עד כה היינו בשלב הטעימות בבוקר 50 מ"ל פירות ובצהררים כמה כפות מרק
    ביום שביקרתי איתו בתינוקייה הם נתנו בבוקר דייסת קוואקר(מנה של 120)
    ואחרי זה נתנו לו לחם עם חומוס,טונה ועגבנייה. מרוב שוק בלעתי את המילים ורק למחרת ביקשתי לא לתת לו לחם עדיין,בטח לא לתת חומוס מקופסא לא עכשיו ולא בכלל וגם לא טונה.
    בצהריים נותנים ירקות טחונים עם עוף.
    הילדים הגדולים יותר אוכלים אוכל רגיל (של גדולים)שמביאים מחדר האוכל מלא בתבלינים ושמן. אני מרגישה שהם לא כל כך מבינות בנושא ולא סגורה בעצמי איזה הנחיות לתת- עד מתי לתת מרוסקים מתי להפסיק לטחון ולרסק. מה לתת ? מה לא? ועוד....
    כמו כן הילד שלי סובל מיציאות בתדירות נמוכה ולעיתים קשות מה ניתן לתת מלבד עגבניות, אבוקדו ושמן זית על מנת לרכך ולסייע.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דילגתם עליי

הוספת תגובה

• דילגתם עליי - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/11/2010

1. לגבי העצירות - תכניסי שזיף/תאנה מיובשים לתפריט (קומפוטים או בתוך פירות טחונים). אבל קודם כל תבדקי שהוא מקבל מספיק נוזלים כי חוסר נוזלים בדרך כלל היא הסיבה לעצירות
    2. תתני עוד כחודש אוכל טחון ומידי פעם נתסי לתת מרוסק במזלג ותראי תגובה. אם ילד עוד לא מוכן לא יסרב לאכול מרוסק. כך שאין גבולות ברורים מתי עוברים למרקם גס יותר. לפי מוכנות הילד.
    מה לתת - כל סוגי הדגנים והקטניות, בשר, ביצים, דגים, טחינה, שקדיה. מגיל 9 חודשים להוסיף יוגורט/לבן/גבינה ומגיל שנה - אפשר הכל כולל דבש וחלב ניגר (אני לא ממליצה לתת חלב ניגר לילדים בכלל, אבל מותר מגיל שנה, לפי משרד הבריאות). והתבלינים אפשרי כבר עכשיו (חוץ ממלח כמובן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסה
    דינה
    28/11/2010

בתי בת שנה ו3 חודשים, אוכלת מוצקים בלי בעיה וטוב.
    שותה בקבוק בוקר , צהרים וערב לפני השינה (180 מג) ולפעמים גם לקראת חצות בלילה.
    היא אוכלת מטרנה צמחית (גילית שכך לא משתעלת), שתי שאלות.
    1. האם הסויה שמטרנה הצמחית היא לא טובה לה? הורמונים וכדומה....
    2. האם אפשר להפסיק עם המטרנה ולתת לה רק דייסה, דייסת קורנפלור "פרינוק"? או דייסה אחרת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דייסה

הוספת תגובה

• דייסה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/11/2010

יש חלקי דעות לגבי סויה.
    את יכולה לתת לה כל דייסה על בסיס חלב שקדים. תוכלי לבשל דייסה לבד ואחר כך לדלל עם חלב שקדים או סתם להוסיף שקדייה לדייסה לא חמה לפני ההגשה. לבישול הדייסה תבחרי באחד הדגנים - שיבולת שועל, קינואה, גריסי פנינה, דוחן, כוסמת, בורגול. או במספר דגנים יחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן מטרנה שלב 2 במקום 3
    ליאת
    28/11/2010

שלום, הבת שלי בת שנה ו-9 אוכלת פעם ביום מטרנה עם דייסת סולת לפני השינה,
    היום שמתי לב (שנגמרה הקופסא) שנתתי לה מטרנה שלב 2 במקום 3
    מה המשמעות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתן מטרנה שלב 2 במקום 3

הוספת תגובה

• מתן מטרנה שלב 2 במקום 3 - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/11/2010

ההבדלים בין הפורמולות הם לא גדולים במיוחד, כך שאין לך שום סיבה לדאגה. פעם הבא תקני פורמולה המתאימה לגילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה מאכילת ירקות
    סנדרה
    27/11/2010

שלום רב.

בתי בת ה- 5.5 חודשים אוכלת מרק מזה שבוע ימים. במרק אני שמה: קישוא, בצל, גזר, בטטה ולפעמים גם דלעת. התינוקת שלי פיתחה אלרגיה מן פריחה סביב העיניים והשפתיים. רציתי לדעת מה לעשות? ומה הטיפול?

אודה לכם אם תחזרו אלי בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה מאכילת ירקות

הוספת תגובה

• אלרגיה מאכילת ירקות - תגובה

מרינה קוזמנקו
    28/11/2010

האם זו הייתה חשיפה ראשונה שלה לירקות שציינת? או שרק ירק אחד היה חדש עבורה? בלי תשובות אלו אי אפשר להגיד שום דבר.
    בכל זאת - תפני לרופא לבירור סיבות הפריחה. יכול להיות שזה לא קשור לתזונה שלה כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנה
    יעל
    27/11/2010

מה כול להחליף "גמדים" יש שם רכיבים נוראיים ....
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה

הוספת תגובה

• גיל שנה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    28/11/2010

מסכימה איתך ב- 1.000.000%.
    אבל מה השאלה? במה ניתן להחליפם?
    יוגורט/גיל/לבן עם פירות טריים/אפויים חתוכים בפנים. ועוד כפית שקדייה/דבש. טעם נפלא וגם בריא. ומי שרוצה עוד יותר בריא - עוד כפית של נבט חיטה/אבקת חרובים/זרעי פשתן טחונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית פליטה
    מירה
    26/11/2010

הבן שלי בן 7 שבועות, נולד קטן יחסית (תחילת שבוע 37).

לצערי אין לי מספיק חלב כדי להניקו ועד לפני שבוע הוא אכל בערך 150 cc חלב אם במהלך כל היום ובשאר היום הוא מקבל תמ"ל.

אני נותנת לו גם מטרנה וגם סימילאק מתוך מחשבה שאינני רוצה לשים את כל הביצים בסל אחד (כמו במקרה רמדיה).

בשבוע האחרון כמעט בכל פעם שאוכל מחלב האם הוא פולט לאחר כ- 10 דקות מסיום הארוחה כמעט את כל מה שאכל.

האם יכול להיות שבגלל שהתרגל לתמ"ל הוא לא מעכל טוב את החלב שלי?
    אני חא רוצה להפסיק לת לו מהחלב שלי מכיוון שזו כמות קטנה גם כך ואני מאמינה שחשוב שיקבל לפחות את המנה הזו.

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית פליטה

הוספת תגובה

• בעיית פליטה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    28/11/2010

את צודקת שלא רוצה להפסיק עם החלב שלך!
    לגבי פליטות - אני לא מאמינה שילד מעכל טוב את התמ"ל ולא מעכל חלב אם!! אולי תגדילי מעט מרווח בין ארוחת תמ"ל לארוחת חלב אם. תמ"ל מתעכל יותר זמן מאשר חלב אם ואז ילד שבע יותר זמן אחרי אותה כמות של תמ"ל לאומת חלב אם. ותנסי לעשות הפסקה קטנה (או שניים) בזמן שאת נותנת לו חלב אם.
    אשמח לקבל עדכון ממך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מרינה אני בהחלט יעדכן

מירה
    28/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי זה לא עוזר

מירה
    30/11/2010

היי מרינה

לצערי ברגע שאני נותנת לו מהחלב שלי 5 דק' לאחר סיום הארוחה הוא פולט החוצה את רובה. לא יודעת מה לעשות.

גם את התמ"ל הוא פולט מדי פעם אבל לא כמו את החלב שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירקות בגיל שנה ו-3
    אורית
    26/11/2010

שלום,
    בתי בת שנה ושלושה חודשים. לאחרונה הפסיקה לאכול בצהריים מרק (עוף וירקות), ובמקום אוכלת קוסקוס/אורז/פסטה ובשר, אני מרוצה מהשינוי אך חוששת שכמות הירקות שהיא אוכלת הצטצצמה מידי.. בערב אני נותנת בד"כ עגבניה ואבוקדו (עם ביצה, גבינה ולפעמים גם לחם) - האם כדאי להכניס ירקות מבושלים לתפריט הערב?
    ושאלה נוספת באותו נושא - מתי מסוגל הילד לאכול ירקות כמו חסה (עלים), או מלפפון (מרקם יותר קשה)?

לקביעת תור
    סגירה
    ירקות בגיל שנה ו-3

הוספת תגובה

• ירקות בגיל שנה ו-3 - תגובה

מרינה קוזמנקו
    28/11/2010

1. כן תוסיפי לה ירקות לארוחת הערב. אבל תוכלי לתת לה גם ירקות בארוחת הצהריים יחד עם קוסקוס/אורז/פסטה. תוכלי לעשות תבשיל עם הברה ירקות שונים (בטטה, גזר, קישוא, חציל, כרובית, כרוב...) ולשים אותו יחד עם התוספת היא אוהבת. גם תוכלי לתת לה (גם בצהריים וגם בערב) ירקות מאודים בתור אוכל אצבעות (ברוקולי, גזר, כרובית, קולרבי...)
    2. מלפפון חתוך לקוביות קטנות נראה לי שכבר תוכלי לתת לה. ירקות עליים תבדקי כל דבר בנפרד, כי ילדים בדרך כלל די מתקשים ללעוס אותם אפילו בגיל 3. תתחילי משמיר/פטרוזיליה קצוצים דק מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות סידן נדרשת לגיל 8 חודשים
    אדם
    26/11/2010

אם הבן שלי יונק בערב לילה בוקר, ושאר היום הוא אוכל מוצקים- כל סוגי הירקות, עוף, דג, כיתניות, פירות, ללא מוצרי חלב-
    האם זה כמות מספקת של סידן שהוא מקבל באמצעות ההנקות, או יש צורך בעוד הנקות/תמ"ל במהלך היום?

הוספת תגובה

• כמות סידן נדרשת לגיל 8 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    28/11/2010

בגיל 8 חודשים מומלץ לתת 4 ארוחות של תמ"ל/הנקה של 200-240 CC כל אחת. כדי להעשיר עוד את התפריט בסידן ניתן לתת בשלב הזה שקדייה וטחינה גולמית משומשום מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת קלוריות
    אמא מודאגת
    26/11/2010

כמה קלוריות אמורה לצרוך תינוקת בת 7 חודשים עד שנה?
    (ברור לי שלא רק בכמות מדובר אלא גם באיכות אבל כדי להבין סדרי גודל של כמויות בארוחה)

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת קלוריות

הוספת תגובה

• שאלת קלוריות - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/11/2010

בגיל 7-8 חודשים - 800-870 קק"ל
    9-10 חודשים - 1020 קק"ל
    בגיל שנה - 1170 קק"ל
    אבל כמו שאמרת בעצמך - איכות הקלוריות חשובה יותר מכמות הקלוריות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא של נעה'לה
    דקלה
    25/11/2010

שלום לכולן.

רציתי לדעת איך להקנות לביתי בת השנתיים הרגלי אכילה.

כיום היא שותה מבקבוק בין 240- 300 תמ"ל פעמים ביום. ואני חושבת שכדאי להתחיל לגמול אותה מבקבוק
    כיוון שהיא לא אכלנית כ"כ גדולה.
    (הסדר של הארוחות הינו כזה:
    בין השעות 6:00-7:00 בבוקר סימילאק ללא תוספות.
    בחזרה מהגן בשעה 17:30 פרי קטן ושתייה או מעדן .
    בשעה18:30 ארוחה - לרוב בשרית.
    ובלילה לפני השינה 20:00-21:00 תמ"ל.)
    בגן אומרים לי שהיא אוכלת יפה אבל בבית וגם בשישי ושבת אני שמה לב שהיא אוכלת מעט.
    ניסיתי לדלג על השלב של הפרי או המעדן ובכל זאת אין שינוי מה עלי לעשות ? האם להתחיל בגמילה מהסימילק ? ואם כן מה עלי לעשות אם היא תתעורר בד"כ לפנות בוקר ותבקשת בקבוק? בגן הארות בוקר בשעה 9:00 אז בבוקר היא חייבת משהוא לאכול.
    אני ממש אובדת עצות כל הבלאגן התחיל כאשר שעות עבודתי התארחו עד לשעה 17:00.
    תודה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אמא של נעה'לה

הוספת תגובה

• אמא של נעה'לה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    28/11/2010

בגיל שנתיים צריכים כבר לגמול את הילד מבקבוק. תתחילי להסביר לה שבקבוק מתאים רק לילדים קטנים. בשלב ראשון תציעי לה לשתות תמ"ל מכוס ולא מבקבוק. רוב הילדים קשורים לא לתמ"ל אלא לבקבוק עצמו, לפעולת המציצה. וקודם כל צריכים לגמול ממנה.
    בתור ארוחת בוקר תציעי לה מאכלים של הגדולים - דייסת שיבולת שועל/קינואה עם יוגורט או גבינה, או חביתה או יוגורט/גיל/לבן עם כפית שקדייה או עם תמר מיובש. או פרוסת לחם עם ממרח לפי מה שהיא אוהבת (אבוקדו, טחינה, חומוס, שקדייה, ממרח תמרים...).
    לגבי בקבוק של ערב - תתני לה ארוחת ערב עשירה ומשביע ולפני השינה תציעי לה יוגורט, פרי, פרוסת לחם עם משהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וההבהרה
    דניאלה
    25/11/2010

אני מאוד מודה לתשובה
    מדובר בתינוטק 6 1/2 חודשים
    נאמר שזהו התפרית
    ילד בגיל חצי שנה אמור לאכול במהלך היום (חוץ מהנקה/תמ"ל): 2-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, 2-3 כפות דגנים (לפני שמדללים אותם), 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר/דג/קטניות.

אני רק רוצה להיות בטוחה נניח אני מחליפה את ההנקה השנייה בארוחת פירות
    התינוק במקום חלב אמור להיות שבע מ3-4 כפות פירות? כלומר כפות פלאסטיק של תינוק? זה נורה מעט לא? בני אכל (שהוא עוד אכל...) 8 כפיות פלאסטיק ועדיין שתה חלב אחרי... אני לא כל כך מבינה את הכמויות לעיל
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תודה וההבהרה

הוספת תגובה

• תודה וההבהרה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    26/11/2010

1. מדובר בכפות רגילות (כפות מרק של גדולים)
    2. חשוב לי להבהיר שכמויות שציינתי הם כמות מומלצת ליום. ואת צריכה לראות לפי התינוק שלך מה הכמות שמתאימה לו, לצרכים שלו. אם את עושה בינתים רק ארוחת מוצקים אחת ביום במקום ההנקה/תמ"ל כמובן ש 4 כפות פירות לא מחליפות את התמ"ל/הנקה. תעשי ארוחה בשרים שהיא עשירה בברזל בתוספת ירקות (ואולי גם דגנים תכניסי פנימה), ואז תתני מהמרק הזה 3-4 כפות, או כמה שתינוק ירצה לאכול. והפירות תתני בין הארוחות. תזכרי שאם את מורידה ארוחת תמ"ל או הנקה אחת את חייבת לתת במקום ארוחה עשירה בויטמינין, מינרלים וברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרינה !! לא ענית לי - סליחה
    מיכל
    25/11/2010

שלום

האם מותר לתת תערובת אגוזים וזרעים טחונים בתערובת טחונה (כמו אבקה) של כולם

ואלו הם רכיבי התערובת :

פשתן, שומשום מלא, גרעיני חמניות, שקדים, אגוזי לוז, אגוזי ברזיל, אגוזי מלך וזנגביל

"כח לכל".

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מרינה !! לא ענית לי - סליחה

הוספת תגובה

• מרינה !! לא ענית לי - סליחה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    26/11/2010

ראי תשובתי מאתמול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים בן 11.5 חודשים
    אליסה
    25/11/2010

שלום,
    הבן שלי סובל מגזים לאחרונה, היה לו גם שלשול כשבוע אבל סוף סוף נגמר.
    מה אני יכולה לעשות כדי להקל עליו? הוא ממש מתעורר בצרחות מכאבים. אני נותנת לו טיפות שנותנים לתינוקות וזה קצת עוזר. כמו כן כניראה אלרגי ללקטוז כי זה היה גורם לו לגזים מאוד חזקים ועכשיו אינו אוכל חלבי בהמלצת רופא אבל אני לא מבינה מה גורם לזה. הוא גם מצמיח שיניים כנראה טוחנות כי אחת כבר יצאה לפני איזה שבועים. הוא במשקל תקין, ילד שמח ומפותח מאוד, אוכל הכל. מקבל פורמולה אינפמיל רגילה. אולי להחליף לפורמילה על בסיס סויה?

אודה מאוד על תשובתכם המהירה כדי שאוכל להקל עליו.
    אליסה

לקביעת תור
    סגירה
    גזים בן 11.5 חודשים

הוספת תגובה

• גזים בן 11.5 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    28/11/2010

נארה שמערכת העיכול שלו קצת "אבדה את הכיוון". ממליצה לך עד שהיא תחזור לעצמה לתת לו תפריט קל שלא כולל דברי חלב כלל (אולי רק יוגורט אם זה לא יעשה לו רע), קטניות, כרוב, כרובית. תעדיפי ירקות ופירות מבושלים/מאודים/אפויים בינתיים. הייתי שוקלת לתת גם פרוביוטיקה (אבקה לתינוקות) למשך 1-2 שבועות. תמשיכי עם טיפות נגד גזים (שומר?)
    אם המצב לא משתפר תוך 7-10 ימים תפני לרופא לבירור מעמיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 6חודשים
    שלומי
    25/11/2010

שלום,
    הילד נולד פג (חודש וחצי לפני הזמן) הוא שוקל 8 קילו ,בטיפת חבל אמרו שזה מעל הנורמה. מה כמות החלב ,מרק ופירות יש לתת לו (אולי אנו נותנים יותר מיידי).
    קיימות פליטות רבות לדעתנו מיידי יום.
    נא הכוונתכם.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 6חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 6חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    27/11/2010

ילד בגיל חצי שנה אמור לאכול במהלך היום: 2-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, 2-3 כפות דגנים, 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר/דג/קטניות ו 4 ארוחות של תמ"ל (240CC כל אחת). שימי לב - הכמויות הן ליום שלם. בגיל זה נותנים 1-2 ארוחות של מוצקים ואפשרי עוד 1-2 ארוחות ביניים (של פירות טחונים).
    בכל זאת, אם ילדך נמצא מעל אחוזון העליון ממליצה לך לפנות לייעוץ פרטני אצל הדיאטנית לקבלת תפריט מפורט ומאוזן ולא לבנות תפריט על דעת עצמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה