מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל שנהמיכל30/10/2010
שלום
יש לי סוגיה חשובה
בקיץ עוד אפשר היה להסתפק בעירום חלקי
הסוגיה הינה :
איך לשכנע תינוק עקשן ללבוש סינר ?!?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנה - תגובה
מרינה קוזמנקו31/10/2010אם תינוק לא מסכים ללבוש סינר אולי תקחי לו חולצות פשוטות ולא יקרות במידה קצת יותר גדולה ושנסגרות בקלות ותשמשי אותן במקום סינר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאדה ובלנדר של אוונטהלנה30/10/2010
שלום, האם משהי השתמשה במאדה ובלדר חדש אוונט? אם כן, האם כדי לרכוש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאדה ובלנדר של אוונט - תגובה
מרינה קוזמנקו31/10/2010שלום לך הלנה! אני לא ניסיתי, רק ראיתי פרסומת והרעיון - נפלא. לפי דעתי זו שאלה של מחיר (והוא גבוה למדי). האם המחיר כו גבוה מצדיק את הנוחות בשימוש? כל אחת מחליטה לעצמה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 4 חודשיםאפי30/10/2010
הבת שלי בגיל 4 חודשים ניזונה עד לפני כחודש מהנקה בשילוב סימיליאק וכיום סימילאק בלבד. מאז שנולדה יש לה פעם ביומיים יציאה נוזלית מעין שלשול , רכה מאוד ,בחודשיים האחרונים בצבע חרדל.
עשינו בדיקת צואה שיצאה תקינה וגם היא מתפתחת יפה כבר 6 קילו גובה 62 ס"מ אך מעט רזה.
בהמלצת רופא התחלנו לתת לפני כמה ימים סמילאק על בסיס סויה וכן התחלנו לתת לה ברזל (מגיל 4 חודשים) מה שגרם לה לעצירות במשך 24 שעות ולכאבים עזים מלווים בבכי היסטרי היא הייתה מתפתלת מכאבים וראינו שהצואה תקועה. לבסוף זה השתחרר עם דימום קל וזאת לאחר שעשינו לה עיסויים בבטן וחזרנו לסימילאק רגיל וכן הפסקנו את הברזל. וכרגע היא חזרה לשלשל פעם ביום.
האם מה שגרם לעצירות זה הברזל או הסויה? מה כדאי לעשות האם להפסיק את הברזל ולהמשיך עם הסוייה או ההיפך אנא עיזרו לי
בתודה אמא מוטרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת 4 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו31/10/2010כדי לדעת מה גרם לעצירות צריכים לנסות שוב לתת סויה אבל ללא ברזל ולראות מה תהיה התגובה. לא מומלץ לנסות 2 דברים חדשים בו זמנית.
החלטה האם לא לתת ברזל ממליצה לך לקבל יחד עם הרופא, אבל בכל זאת לפני תבדקו מה הסיבה לעצירות. אם זה לא הברזל - חבל לא לתת אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לילדה בת 4 חודשים
אפי31/10/2010תודה רבה על התשובה
האם מומלץ לנסות עכשיו סימילאק ללא לקטוז על בסיס חלב פרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לילדה בת 4 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו31/10/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחצי זורקת אוכלשאול30/10/2010
שלום,
הילדה מסרבת לאכול אוכל מוצק חתוך כגון בננה, לחם עם גבינה
בנוסף זורקת המון אוכל על הריצפה.
כמו כן, לאחרונה מסרבת לאכול מעדני חלב.
ההרגשה היא שהילדה לא מעוניינת לאכול ואנחנו מכריחים אותה, על אף שעברו כמה שעות בין ארוחה לארוחה.
מה לעשות? ברצוני לחנך אותה לאכול מסודר\ לא לזרוק אוכל וכן חשוב לי שתאכל טוב ומזין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחצי זורקת אוכל - תגובה
שרית עטיה-שמואלי30/10/2010שאול
בת כמה היא ? מה כן אוכלת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט
שאול30/10/2010בת שנה וחצי תפריט 180 מ"ל סימלאק בקבוק בסביבות 9.וחצי אוכלת פירות טחונים חצי בננה אגס חצי תפוח שזיף ישנה בסביבות 11 וחצי עד שתיים אוכלת מרק טחון קצת עוף גזר קישוא תפו"א בשעה 17 הילדה מסרבת לאכול מעדני חלב [שטוזים ,גמדים] אז במקום רק 120 מ"ל סימילאק מה עלינו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמח לתגובה
קרן03/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמח לתשובתכם לגבי בתי בת השנה וחצי
קרן04/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקיםגל30/10/2010
שלום,
ביתי בת חמישה חודשים וחצי, שוקלת 6.300, היתה בהנקה מלאה עד גיל 4.5 חודשים,ואח"כ שילבתי תמ,ל 3 פעמים ביום.בגיל 4 חודשים החלתי לתת טעימות שהתקבלו בברכה. שאלתי מתי זה מחליף ארוחה?
כיום אני מניקה בוקר לילה + 3 פעמים תמ"ל (120-150CC)
בבוקר פרות+חתיכת אבוקדו/טחינה גולמית מעט (70 גרם בערך)
בערב - מרק ירקות עם עוף/בקר/הודו עם מעט שיבולת שועל (100 גרם/עד שלא רוצה)
האם זה מעט/הרבה? האם לשלב מים?
אני נותנת לה את המוצק כשעתיים אחרי שאכלה תמ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים - תגובה
שרית עטיה-שמואלי30/10/2010הי
בעיקרון סביב גיל חצי שנה אפשר להחליף ארוחת תמ"ל /חלב אם במזון אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך, תשובה
גל30/10/2010תודה על התשובה אבל לא ענית לי, על שאלותיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לאוכל מוצקהלנה29/10/2010
שלום, בני בן 5 חודשים וחצי. נכון לעכשיו הוא רק יונק + טעימות. בעוד שבוע אני אמורה לחזור לעבודה.הבעיה שאני הוא מסרב לאכול מבקבוק.ואני קצת בלחץ מזה האם אני יכולה תוך שבוע להגיע למצב שאני מניקה אותו לפני עבודה וכאשר אני לא בבית הוא יוכל מנת פירות ומנת ירקות ממוצרים שהוא כבר טעם.(ונראה שהוא נהנה). אם זה אפשרי, מאיזה כמות אפשר להתחיל? ומה היא מנה בגיל הזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לאוכל מוצק - תגובה
שרית עטיה-שמואלי30/10/2010הי הלנה
הרבה פעמים הקטנטנים מפתיעים אותנו. ויתכן ואצל המטפלת יאכל
בכל מקרה-
את יכולה לנסות להחילף ארוחה עד שתיים ליום במזון מוצק.
בדר"כ מעל 90 מ"ל זה כבר נחשב לארוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשים מסרב לקבל בקבוקאמא29/10/2010
שלום בני בן 8 חודשים מסרב לאכול בבקבוק
עברה תקופה קשה עליו של דלקת אוזניים ....פשוט הוא לא יכל לאכול מהבקבוק ולכן היתי נותן לו את ארוחת תמ"ל בכפית וכנראה הוא התרגל לכך...
רציתי לברר:
* אך אפשר להחזיר לו בקבוק(הוא דחף אותו אפילו אחרי 7 שעות של רעב)
*האם אפשר להבין שהוא לא רוצה יותר תמ"ל והאם אפשר לתת לו חלב רגיל
*מה יותר בריא ויעיל בשבלו תמ"ל או חלב רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8 חודשים מסרב לקבל בקבוק - תגובה
שרית עטיה-שמואלי30/10/2010הי
יתכן ובנך כבר לו מעוניין יותר בבקבוק.
אפשר לתת לו דייסות על בסיס תמ"ל עם כפית.
מגיל תשעה חודשים אפשר מוצרי חלב
ומגיל שנה חלב מלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים - תינוק בן 6 חודשיםאורית29/10/2010
שלום רב,
בני בן 6 חודשים, אוכל מזה שבועיים מרק עוף מרוסק. הוא אוכל כ-150 מ"ל כמנה לארוחת צהרים במקום בקבוק. מדי פעם הוא מוציא עם הלשון החוצה קצת אוכל.
שמעתי שרפלקס של דחיפת המזון החוצה מהפה עם הלשון מראה שהתינוק עדיין לא בשל למוצקים.
האם זה נכון? האם להמשיך כרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים-תינוק בן 6 חודשים
אורית29/10/2010שלום רב,
המשך לאותה שאלה - חוץ מהמרק הוא אוכל 4 בקבוקים ביום (אוכל אינפמיל כך שהוספת דגנים אינה נדרשת). עדיין לא התחלתי לתת לו מנת פירות (למרות שנתתי לו טעימות של תפוח, אגס ובננה). הבעיה היא שאין לי מתי להכניס לו ארוחת פירות - האם לוותר על בקבוק או שזה בנוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצקים - תינוק בן 6 חודשים - תגובה
נורית קליפר30/10/2010הי אורית,
אם הוא מצליח לאכול כ 150 מ"ל אז זה לא נשמע לי כמו רפלקס. רפלקס זה תופעה שהתינוק לא מתורגל באיך להעביר את האוכל מקדמת הלשון לאחור ולבלוע. לשאלתך השנייה, את יכולה להגיש ארוחה שנייה כארוחת פירות. השאלה אם להשלים את הארוחה בבקבוק או לא, תלויה בכמות המנה הנאכלת. במידה ואת לא בטוחה, את יכולה פשוט להציע בקבוק ולראות אם זקוק להשלמה זו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכל גבוההקרן29/10/2010
בתי, בת חודש, שוקלת 4.2, החלה לאחרונה לאכול יום אחד פחות ממה שאמורה ויום שני יותר.
לדוגמא, אמורה לאכול 630 אך יום אחד אכלה 540 ויום אחרי כן 700.
האם תקין (בעיקר הכמות הגבוהה יותר)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אוכל גבוהה - תגובה
מרינה קוזמנקו29/10/2010ילדים בריאים יודעים לווסת כמות האוכל הדרושה להם, לכן לא רואה בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא עם ריפלוקס ואוכלת באופן לא רציף
קרן29/10/2010הקטנה עם ריפלוקס סמוי. ההאכלה נמשכת כ 40 דקות, עם הפסקות רבות לגרעפס/שינוי מנח אכילה וכו'. האם משפיע על הכמות או שעדיין מנגנון הוויסות של הכמות שהיא צריכה פועל, למרות ההפסקות וקטיעת הרצף??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא עם ריפלוקס ואוכלת באופן לא רציף - תגובה
מרינה קוזמנקו29/10/2010אם האכלה לא רציפה התינוק עדיין יודע לדרוש אוכל כאשר הוא רעב ולווסת כמויות. פשוט בפעם הבא הוא יוכל יותר או יבקש לאכול אחרי זמן קצר יותר.
די נפוץ שתינוקות בגילאי חודש-חודשיים ולפעמים יותר אוכלים הרבה זמן, אפילו מבקבוק (שזה יותר קל מאשר לינוק). ולא תמיד זה קשור לריפלוקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחשבים כמה תינוק צריך לאכול?ענת28/10/2010
שלום
רציתי לדעת איך מחשבים כמה תינוק צריך לאכול ליום.
ביתי בת 3 חודשים וחצי. היא גם יונקת, גם אוכלת מחלב שאוב בבקבוק וגם מקבלת תוספת. רציתי לדעת איך מחשבים מהי הכמות הנדרשת ליום והאם החישוב משתנה עם הגיל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מחשבים כמה תינוק צריך לאכול? - תגובה
מרינה קוזמנקו29/10/2010החישוב היבש - 150 CC של חלב או תמ"ל לכל ק"ג משקל גוף. אבל כיוון שהיא גם יונקת ואי אפשר לדעת כמויות בהנקה (וטוב שכך..) תוכלי רק לסמוך על התאבון שלה, בגדול.
כמויות של תוספים אמורים להיות עד 2-3 כפות סה"כ ביום ולא צריכים להחליף ארוחות של חלב. מגיל 6 חודשים הכמויות משתנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחמיאה על פורום מקסים!לולי28/10/2010
ברצוני להחמיא על הפורום שהוא נורא מיוחד בעייני.
לא פעם אני נתקלת בכל מיני שאלות והתשובות כבר נמצאות כאן.
בהחלט אשמח לעזרתכן פשוט מקסים!
יישר כוח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחמיאה על פורום מקסים! - תגובה
מרינה קוזמנקו29/10/2010תודה רבה לך יקירתי!
נשמח לראותך בפורום שלנו.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מסויה לחלביאתי28/10/2010
בני בן 9 חודשים, בשל אי שקט ופליטות רבות ולאחר נסיונות עם כל מיני תמל"ים עברנו לצמחית-סויה. אני מאוד לא שקטה עם כך, בני יותר שקט!
רופא גסטרולוג הציע לנסות לחזור לתמ"ל חלבי בגיל שנה.
שאלתי איך לעשות את המעבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מסויה לחלבי - תגובה
נורית קליפר28/10/2010הי אתי,
בהדרגה......בגיל שנה, הציעי לו כמות קטנה של תמ"ל חלבי וראי את תגובתו. במידה ובסדר, את יכולה להגביר כמות בהדרגה עד שתציעי לו את הכמות הרצויה. כמובן, שבגיל שנה, מומלץ שרוב המזון יגיע משולחן האוכל המשפחתי, כך שבדר"כ לילד בגיל שנה שאוכל בצורה מגוונת ומזינה אין צורך ביותר מ 2 בקבוקים ביום.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לגיל חצי שנהזחל זחלילי28/10/2010
שלום!
בייבי בן 6 וחצי חודשים, עד היום אכל 5 פעמים ביממה. 4 ארוחות במהלך היום (הכוללות 2 ארוחות תמ"ל, ארוחת פירות וארוחת מרק, שתיהן עם השלמות תמ"ל) ועוד בקבוק בשלוש בלילה.
לאחר לילה שלא קם בו לאכול, החלטנו להגדיל הכמויות ביום והפסקנו את האכלות הלילה, (בהמלצת טיפת חלב)
עברנו לתפריט חדש:
6- 200 תמ"ל + דייסה
10- ארוחת פירות (בערך 100 גרם) + השלמת מטרנה (50-80)
13:30- מרק עם בשר, ירקות, קטניות (בערך 120 גרם)
16- תמ"ל (בערך 100-120)
19:30- תמ"ל (שוב בערך 160-180)
ושינה עד הבוקר
האם התפריט מותאם לגילו ולצרכיו?
מה כמות הפירות והמרק הנדרשת לארוחה, בלי השלמה של תמ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לגיל חצי שנה - תגובה
מרינה קוזמנקו29/10/2010כמויות המזון במהלך היום לגילו הם:
2-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, 2-3 כפות דגנים, 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר/דג/קטניות ו 4 ארוחות של תמ"ל (240CC כל אחת). זה לפי הספרים.
תפריטו של בנך מתאים לגילו.
אבל ילד עם הכמויות שלו. תנסי לתת לו יותר מרק/פירות עד שתראי שהוא שבע. ככה תגלי הכמויות שמספיקות לו ללא השלמה של תמ"ל. אני גם לא בעד השלמות כאלו כיוון שסידן הנמצא בתוך התמ"ל יכול להפריע לספיגת ויטמינים, ברזל ומינרלים מירקות/פירות/בשר.
תוכלי להוסיף לו גם ביצה, דגים, טחינה, שקדייה, אבוקדו (עכשיו העונה – תנצלי את זה!), תגווני גם סוגי פירות וירקות. ניתן גם להוסיף דגנים לתפריט (לתוך המרק למשאל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 חודשיםשירי.א28/10/2010
הבן שלי בן 4 וחצי חודשים שוקל 5.224 היינו בטיפת חלב עלה רק 500 גרם בחודש אמרו שזה לא טוב אני לא יכולה לדחוף לו אוכל- הוא עקשן ואל מאפשר, התחלתי עם דייסת קורנפלור אבל זה נראה לי עושה גרוע יותר כי הוא לוקח בין 6 ל6 וחצי שעות הפסקה בין ארוחה לאוחה ואוכל בין 120 ל180 אני מנסה לתת לו בין לבין אבל הוא לא רוצה. הוא אוכל נוטרמיגן ופולט הרבה ממנו.. מה ניתן לעשות האם זה תקין? אתמול למשל אכל ב4 בבוקר 9 בבוקר 16:30 אחה"צ ו22:15 בלילה ולא קם בכלל לאכול בלילה ... אכל עכשיו בבוקר ב7:00 100 עם כף דייסה בפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 4 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו29/10/2010אין לך הרבה מה לעשות לצערי. את לא יכולה לדחוף לא בקבוק בכוח! תנסי לתת לו כל פעם כמות יותר קטנה של דייסה. בעיה של פליטות מסתדרת בדרך כלל עם הזמן, צריכים רק סבלנות. האם ניסית להתחיל כבר עם הטעימות? יכול להיות שעם זה יהיו לו פחות פליטות ויוכל יותר. תנסי לתת לו ירקות מבושלים ומרוסקים (קישוא, גזר, בטטה). הכמויות - 2-3 כפות במהלך היום.
אשמח לקבל עדכונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה בננות מותר לתת ביום לגיל שנה+ ?שאלה28/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כמה בננות מותר לתת ביום לגיל שנה+ ? - תגובה
נורית קליפר29/10/2010לא ידועה לי על הגבלה מסוימת, אבל הייתי מגבילה לבננה אחת ולו בשביל שהיא לא תתפוס את מקומן בתפריט של מזונות אחרים מזינים שדרושים לגיל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)