פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן עשרה חודשים שיורד בעקומה
    אהובה
    28/10/2010

נולד במשקל 4.040 כיום שוקל 6.850 לא יונק ומסרב לאכול תחליפי חלב מכל הסוגים ובכל האופנים (בבקבוק מכפית עם כל מיני ממתיקים או מאכלים אחרים) אלו סיבות יכולות להיות ומה אפשר לתת במקום
    נ.ב. אוכל מאכלים רגילים (יוגורטים ומאכלי חלב אחרים עוף ירקות פירות ולחם לבן) ובכל זאת הוא לא עולה במשקל

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן עשרה חודשים שיורד בעקומה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/10/2010

המשקל של הילד באמת נמוך מאוד. תפני בהקדם האפשרי לרופא המטפל שלו לבירור הסיבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק 10 חודשים- ירידה באחוזונים
    אורית
    27/10/2010

היי
    התינוקי בן 10 חודשים היום.
    מאחוזון 50 ותינוק שמנמן וחמוד בגיל 4 חודשים הפך לתינוק רזה (וגדול יותר אמנם..)
    באחוזון קצת פחות מ 10. הרופאה כרגע לא מתרגשת ובקשה לעקוב עוד כחודש ולראות את העקומות.. יש לציין כי הוא מאוד אוהב מאכלים של גדולים במשך היום. מאוד אוהב לחם ולנשנש. מלבד מטרנה בתחילת וסוף יום ( 120 או 180.. תלוי במצב רוח) הוא אוכל כמות יפה של כשני פירות בבוקר, מרק ( ירקות, סוג של פחמימות, עוף ועוד)
    גמדים ארוחת ביניים, ולחם עם ממרח בערב לא מסיים תמיד הכל אך ממשיך לנשנש בין לבין..הוא שותה המון מים
    מעבר לכך, הוא מתפתח לתפארת, זוחל מגיל חצי שנה, הולך עם תמיכה ועומד כמה שניות לבד ללא תמיכה, עושה כפיים, ביי ביי ומשמיע קולות שמחה, כעס ועצב.
    הוא מוציא הרבה אנרגיה במהלך היום אך עדין אני לא רגועה..
    בימים האחרונים הוא מוציא 4 שיניים למעלה, אז פחות אוכל אבל באופן כללי,
    כיצד אני יכולה לעבות את התזונה שלו?

הוספת תגובה

• תינוק 10 חודשים- ירידה באחוזונים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/10/2010

מספר עצות
    1. להפסיק עם נשנושים בין לבין. אם ילד רוצה לאכול צריכים להושיב אותו ליד השולחן בכיסא שלו ולתת לו לאכול
    2. להוסיף אבוקדו, טחינה משומשום מלא, שקדייה לתפריט
    3. להוסיף קטניות (עדשים, שעועית, גרגירי חומוס) לתבשילי ירקות, מרקים, ממרחים
    4. במקום גמדים ומעדנים אחרים לתת יוגורט/גיל/לבן/גבינה לבנה בתוספת פירות
    ואל תשכחי שהוא מוציא המון אנרגיה ורוב הילדים בדרך כלל מרזים כאשר מתחילים לזחול וללכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף?
    מרין
    27/10/2010

שלום,
    ביתי בת 4 חודשים ועד לפני כשבוע הייתה על הנקה בלבד.
    בגלל שנגמר לי החלב נאלצתי להעבירה לתמ"ל ובחרתי בסימילאק כיוון שזה מה שנתנו לה פעמיים בבית חולים כשהייתי עייפה מדי להניק.
    המעבר היה חלק וללא תגובות אלרגיות או בעיות וכיום היא אוכלת כמות המתאימה לגילה ונראית מרוצה מאוד ( רק קצת "כבדה" יותר על בטן מלאה).

לאחרונה התחלתי לדאוג כיוון שראיתי שבחנויות יש מבחר גדול יותר ומגוון של מוצרי מטרנה מאשר סימילאק והתעוררו אצלי מס' שאלות שנורא מטרידות אותי:
    1. האם חברה 1 עדיפה על האחרת?
    2. האם אוכל להוסיף מס' כפות של דייסת מטרנה לסימילאק או שאסור לערבב 2 חברות מחשש לאי התאמה בין 2 המוצרים?
    3.האם במידה וארצה אוכל להעבירה למטרנה או שעדיף לא "להקפיץ" אותה ממזון למזון?

אודה לכן מאוד אם תענו לי בהקדם אני קצת דואגת.

לקביעת תור
    סגירה
    מה עדיף?

הוספת תגובה

• מה עדיף? - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/10/2010

שלום לך! אני לא יכולה להצביע על חברה מסוימת. כן ניתן להוסיף דייסה של מטרנה לחלב של סימילאק, רק יש להקפיד על כללי ההכנה ועל כמויות הנוזלים. אין בעיה לעבור מתמ"ל אחד לשני, רק לא מומלץ לעשות את זה מדי יום כיוון שמערכת העיכול מתרגלת לפורמולה מסוימת ולא כדאי לבלבל אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אלרגיה
    מרי
    27/10/2010

שלום,
    הבן שלי בן 7 חודשים והיום ראיתי שכל הגוף שלו פריחה אני לא יודעת למה הוא אלרגי כי בשבוע וחצי האלו ניסיתי לו ביצה, ברוקולי,קינואה והוא אכל קצת פירות יבשים אני חושבת שהוא אלרגי יותר בכיוון של הברוקולי . השאלה שלי איך אני ידע למה הוא רגיש? ואם להפסיק לתת לו נגיד ברוקולי אם הוא רגיש אליו? והאם פירות יבשים מותר?(כולל אננס שאותו הוא לא ממש יכול לאכול אלא רק לשחק) ומה עושים לגבי אלרגיה? האם היא עוברת מעצמה?
    סליחה על כל השאלות ותודה .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אלרגיה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אלרגיה - תגובה

נורית קליפר
    29/10/2010

הי מרי,

חשוב להימנע מכל מזון שגורם לאלרגיה! שכן חשיפה מתמשכת או אפילו ראשונית יכולה להיות מסוכנת. יש אלרגיות שעלולות לעבור בינקות, לדוגמה אלרגיה לחלב, אך חשוב לבדוק ולעקוב אחר זה בפיקוח רפואי בלבד.
    חשוב שתגישי כל מזון חדש בנפרד כ 2-3 ותראי אם יש תגובה. מכיוון שבנך נחשף למספר מזונות בבת אחת, ממליצה להתייעץ עם רופא אלרגיות לגבי קביעת המזון האלרגני במקרה שלכם.
    לגבי פירות יבשים - חשוב שבשלב זה המרקם יהיה חלק - ייתכן ואננס עדיין לא מתאים אם את לא מצליחה לטחון למרקם חלק.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה אבל אני עדיין מבולבל

מרי
    29/10/2010

פעמיים הייתי אצל הרופאה וכל פעם היא אומרת משהו אחר פעם אחת אסור לתת פרות הדר אז הפסקתי והאלרגיה המשיכה ובפעם השניה היא אומרת שאסור לתת דלעת וכנאה זו האלרגיה אם לומר את האמת אני התייאשתי מכל הטעימות האלה כי פשוט כל אחד אומר לי משהו אחר אז כנראה אני ימשיך עם מטרנה. בכל זאת תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוהבת בשר
    אורית
    27/10/2010

היי ,

בתי בת השנה לא אוהבת בשר במיוחד בשר טחון לפעמים מסכימה לאכול עוף /שניצל .
    עשיתי לה ספירת דם מוגלובין 11.6 .
    רציתי לשאול במה אני יכולה להעשיר את התפריט שלה כתחליפים לבשר ?

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוהבת בשר

הוספת תגובה

• לא אוהבת בשר - תגובה

נורית קליפר
    29/10/2010

הי אורית,

כדאי להתייעץ עם רופא הילדים לגבי תוספת ברזל. מזונות שלא מן החי שכוללים ברזל - קוואקר, ירקות ירוקים (את יכולה לעשות לביבות תרד), קינואה, טחינה משומשום מלא, משמש מיובש.

מקווה שזה עוזר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים
    רחל ב.
    27/10/2010

שלום רב
    בתי נולדה במשקל של 2300 גרם בשבוע 39 היום שוקלת 6700 גרם
    ברצוני לדעת האם העליה במשקל תקינה? בנוסף לגבי תפריט יומי חשוב לי מאוד לדעת האם התזונה היומית שלה מספקת לגילה ולמשקלה הנוכחי היום:
    בקבוק 150 מ"ג בבוקר סימיאלק
    במעון - מקבלת שוב בקבוק 120 מג'
    מרק ירקות - לטענת המטפלות במעון אוכלת כמות מספקת ויפה
    פירות טחונים
    וכשאני מביאה אותה הביתה אני משתדלת לתת לה לפחות 2-3 בקבוקים של 150 מג
    במקרה הטוב .
    נא תשובתכם
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים

רחל
    29/10/2010

מחכה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים

רחל
    29/10/2010

פספסתם את שאלתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/10/2010

מתנצלת, באמת פספסתי אותך משום מה..
    בתך כרגע נמצאת בין אחוזון 15 ל-25. אני מניחה שהיא שומרת על האחוזון שלה. אם כך – משקלה בסדר גמור, לא חייבים להיות באחוזון 50 או מעל.
    תפריט של בתך נראה לא רע, אך ניתן לשפר אותו עוד יותר. ממליצה לך להוסיף לה ארוחת ביניים כאשר היא חוזר הביתה (לא ציינת באיזו שעה) ודייסת דגנים בערב (יחד עם הבקבוק). בארוחת ביניים תתני לה ביצה, ירקות, אבוקדו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנוקת בת 7 חודשים

רחל
    30/10/2010

מודה לך, על תשובתך, היא חוזרת הביתה בשעה ארבע אחר הצהריים , שאלתי היא איזה סוג של ביצה לתת לה , האם ביצה קשה? ולגבי ירקות , עגבניה מגורדת?
    מחכה לתשובה
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנוקת בת 7 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    31/10/2010

תוכלי לערבב ביצה קשה עם אבוקדו או עם ירקות מבושלים (בטטה, גזר, קישוא, תפו"א, ברוקולי). לגבי הירקות - גם עגבנייה מגורדת, וגם כל ירק אחר (מבושל, מאודה או אפוי ומרוסק אחר כך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברה של הרעלת קיבה בהנקה
    מאיה
    27/10/2010

שלום,
    אני מניקה את שני ילדי בני ה 8 חודשים. שניהם אוכלים במשפחתון מרק ופירות ומקבלים בקבוק שאוב או סימילק. שלשום בלילה הקאתי מספר פעמים ככל הנראה מקילקול קיבה. זה אירוע מאד חריג עבורי (פעם קודמת שהקאתי היתה לפני 10 שנים!)
    אתמול בלילה ביתי הקיאה המון והבוקר בני הקיא. אציין כי הם מעולם לא הקיאו פרט למקרה אחד בו ביתי הקיאה כשהתחלנו לתת לה מוצקים.
    האם יתכן שהעברתי להם את קילקול הקיבה שלי בהנקה????

לקביעת תור
    סגירה
    העברה של הרעלת קיבה בהנקה

הוספת תגובה

• העברה של הרעלת קיבה בהנקה - תגובה

נורית קליפר
    29/10/2010

הי מאיה,

הנקה מגנה עליהם שכן היא מעבירה נוגדנים של המחלה שלך, כך שהם וודאי נדבקו בדרך אחרת.

תרגישו טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת שנה ו3 חודשים
    רונית אשטמקר
    27/10/2010

ביתי מאוד בעיתית באוכל.אני מתאמצת המון כדי שתאכל מאז שהייתה תינקת הייתי עושה הכל כדי שתאכל שרתי לה רקדתי לה שחקתי איתה.בסופו של דבר היא אוכלת יפה.הרופאה הזהירה אותי כמה פעמים להפסיק ושהיא תאכל בדרך שלה.ובאמת הפסקתי ואז ראיתי שהיא ממש לא רוצה לאכול.וירדה במשקל ובכמויות של החיתולים ואני מאוד מפחדת שהיא תירזה כי גם ככה היא לא אוכלת. בעלי חושב שזה בגלל שהיא לא אכלנית גדולה.
    עכשיו היא בת שנה וארבעה חודשיים ובבוקר שהיא קמה נותנת לה בקבוק היא שותה רק 50 מ"ל ואח"כ אחרי כמה דקות מאכילה אותה לפעמים בביצה,יורגוט,גבינה,טונה ,סנדויץ עם ריבה,כמובן שהיא לא מסיימת,ונותנת לה ירקות למרות שחותכת אותם עם השינים וזורקת.היא עדיין אוכלת גרבר לצהריים עם תוספת עוף בשר שככה היא לא מרגישה שזה נימצא וכשאני משכיבה אותה לישון צהריים היא נרדמת עם בקבוק ולא שותה הרבה בקושי 20 מ"ל ובשעה 4-6 היא אוכלת לפעמים פנקיק לפעמים גבינה מעדן וזה נימשך עד ארוחת הערב לפעמים עושים הפסקה באוכל אני ממש מגישה לה קצת ועדיין היא לא מוכנה לאכול
    היא לא מוכנה לאכול שום דבר בין לבין בשעות היום אפילו חתיכה של מלפפון או עוגיות
    וכשאני מכינה לה לאכול לבד הכל בריצפה כי היא לא מוכנה לאכול אוכל חתוך ובמיוחד לבד
    מה עלי לעשות?אני לא יודעת איזה דברים מענינים אפשר להאכיל אותה?אני ניסיתי הרבה.ועד איזה שאלה מומלץ להאכיל גרבר?ותוכלו לכתוב לי תפריט למשך היום
    תודה ומצטערת על האורך

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת שנה ו3 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לבת שנה ו3 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/10/2010

יקירה! מקרה שלך מורכב ודורש התייחסות מעמיקה שלא מתאפשרת במסגרת הפורום לצערי. ממליצה לך לפנות לאחות טיפת חלב שמתמחה שנושא של תזונת תינוקות או לפנות לדיאטנית בקופת חולים. לפי דעתי עשית מספר טעויות בקשר לתזונתה (שירים, ריקודים וכו') וצריכים לבנות תוכנית מסודרת שתעזור להחזיר את תזונת הילדה למסגרת המתאימה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגוזי מלך וגרעיני דלעת
    אור
    26/10/2010

היי,

האם מותר להעשיר את תזונתו של תינוק בן 10 חודשים במחית אגוזי מלך וכן במחית גרעיני דלעת. עפ"י הערכים התזונתיים הם עשירים בברזל (במיוחד גרעיני הדלעת). עד עכשיו נתנו לו רק את השקדיה.

שאלה נוספת היא לגבי הלחם - מה עדיף לתת לתינוק לחם מקמח לבן או מלא (אנחנו אוכלים רק את המלא בדר"כ שאור).

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אגוזי מלך וגרעיני דלעת

הוספת תגובה

• אגוזי מלך וגרעיני דלעת - תגובה

נורית קליפר
    28/10/2010

הי אור,
    כל עוד אין אלרגיה במשפחה, את יכולה להגיש מחית גרעיני דלעת, אך להקפיד שהם טחונים היטב! לגבי הלחם, עד גיל שנה כדאי לא להעמיס בסיבים תזונתיים, אך לפי דעתי אין בעיה להגיש לחם מלא, אך הקפידי ששאר הדגנים שאת מגישה באותו יום לא יהיו מלאים כדוגמת אורז, פסטה וכד'

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגוזי מלך תחונים

אור
    28/10/2010

היי נורית,

תודה רבה על המענה.
    1)מה לגבי אגוזי מלך תחונים?
    2)האם גם טחינה משומשום מלא לא לתת באותו יום של לחם מקמח מלא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן חצי שנה
    דלית
    26/10/2010

ראשית, רציתי לומר שזה נורא חשוב שיש פורום כ"כ חשוב ומעניין כמו הפורום הזה (-:

בני בן חצי שנה, אוכל 3 ארוחות ביום של תמ"ל, ארוחה אחת של מרק ירקות ואני רוצה להתחיל להוסיף לו גם ארוחה של פירות (עד עכשיו הייתי בשלב הטעימות של הפירות).
    לעיתים הוא שומר על מרווחים של 5 שעות בין הארוחות (אני נותנת לו מים בין לבין).
    1. האם כל מה שציינתי זה בסדר?
    2. הייתי רוצה לדעת מה אני יכולה להוסיף למרק הירקות פרט לעוף, קישוא, גזר ובטטה?
    3. מהי הכמות המומלצת בגיל כזה למרק ירקות ולפירות?
    4. אילו ירקות ופירות לא מומלץ לתת?
    5. באיזה גיל כמות האוכל משתנה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן חצי שנה

דלית
    26/10/2010

לא ציינתי את כמות האוכל:
    240 CC סימילאק (3 ארוחות ביום)
    150 CC מרק ירקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן חצי שנה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/10/2010

1. ילד בגיל חצי שנה אמור לאכול : 2-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, 2-3 כפות דגנים, 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר/דג/קטניות ו 4 ארוחות של תמ"ל (240CC כל אחת)
    2. ירקות שתוכלי להוסיף למרק – גבעולי סלרי, תפו"א, כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי, אפונה ירוקה. תוכלי לתת ירקות גם בצורת מחית, בצירוף דגנים ו/או קטניות (עדשים, שעועית, גרגירי חומוס)
    3. לא מומלץ לתת עד גיל שנה סלק ותרד.
    4. כמות המזון משתנה כל הזמן, הרי ילד כל הזמן גודל וזקוק ליותר קלוריות. תציעי לו מדי פעם תוספת קטנה ותראי האם מוכן לאכול – זו האינדיקציה הכי טובה
    5. תוסיפי לתזונה שלו גם אבוקדו, טחינה, שקדייה להעשרת התפריט. תוסיפי אותם למאכלים מוכנים ואל תבשלי איתם. זה פוגע ברכיבי התזונה שבתוכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל
    מילה
    26/10/2010

שלום יש לי תינוק בן 3 שבועות שניזון רק מהנקה, שוקל 3.800 גובה 55 ס"מ , לפעמים אוכל כל 3 שעות, ויש פעמים שלא מתעורר לאכול ויוצא שאוכל רק לאחר 5-6 שעות, האם זה בסדר ,? או להעיר אותו להנקה. בגלל שאני מניקה אני גם לא יודעת כמה הוא אוכל, וכמה קלוריות צריך לצבור במשך היום.?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל

הוספת תגובה

• אוכל - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/10/2010

אם תינוק עולה במשקל ורגועה - אין צורך להעיר אותו.ואין גם צורך לדעת כמה הוא יונק וכמה קלוריות צורך. זה הכייף שבהנקה! תסמכי עליו, הוא יודע מתי הוא רעב וכמה הוא צריך לאכול. סביר מאוד שבעתיד יהיו לו תקופות ("קפיצות גדילה" ) שירצה לינוק כל שעה-שעתיים. כמובן שתתני לו לפי הדרישה ולא לפי שעות.
    בהצלחה ותהני מהתינוק שלך!
    שבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל

מילה
    29/10/2010

תודה רבה שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/10/2010

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה
    יעל
    26/10/2010

שלום,
    יש לי תינוק בן חצי שנה והשאלה שלי אם אפשר להחליף בזמן של ארוחת הפרות?
    כלומר הוא יקבל בקבוק כשהוא מתעורר, עוד בקבוק בשעות הבוקר המוקדמות , בצהריים מרק, ובערב פרות, ושוב בלילה לפני השינה בקבוק..
    הפרות יהיו בערב ולא בבוקר, זה משנה?
    אודה לתשובה....

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/10/2010

אם זה מתאים לך ולילד - לא משנה מתי לתת ארוחת פירות. חשוב שילד לא יהיה רעב ויקבל את רכיבי התזונה הדרושים לו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את ההודעה, בבקשה התייחסותכם
    ליאת
    26/10/2010

שלום,
    רצית ילדעת מה התזונה המתאימה לתינוקת בת 9.5 חודשים. היום אוכלת מטרנה 180 כשקמה, לאחר מכן פירות טחונים (בננה, אגס ותפוח), מסיימת כמעט את כל הקערה
    בצהרים או תמ"ל 180 או מרק ירקות עם בשר טחון (הייתה אוכלת קציצות והפסיקה). מידי פעם מוסיםה לה גם פסטה לתינוקות, אחה"צ תמ"ל ובערב לפני השינה התחלתי השבוע לתת לה פרוסת לחם קל (כי זה מה שאנחנו אוכלים, השאלה אם עדיף לחם רגיל)עם אבוקדו מרוח עליו.
    היא מאוד אוהבת לחם ובכל פעם שאנחנו עוברים ליד מאפים צועקת עד שאני נותנת לה לאכול את הנשיקה.

השאלה אם זה תפריט מתאים, אם לא כדאי לתת לה בכל פעם לאכול את הנשיקה של הלחם, להוסיף כבר אוכל אחר?
    לגבי תיבול - מתי אפשר להוסיף תבלינים לטעם כמו מלח קצת, לתת לה לאכול מהאוכל שאנחנו אוכלים...
    תודה!

הוספת תגובה

• מקפיצה את ההודעה, בבקשה התייחסותכם - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/10/2010

בגיל 9-10 חודשים תינוק צריך לאכול לפי הספרים לפחות):
    3 ארוחות של תמ"ל (240 CC כל אחת)
    4-5 כפות ירקות, 5-6 כפות פירות, 3-4 כפות דגנים (אורז, קינואה, בורגול, שיבולת שועל, כוסמת, גריסי פנינה), 1/2 פרוסת לחם, כף גדושה של יוגורט/גבינה לבנה/גיל, ביצה (4-5 בשבוע), 2-3 כפות בשר/גד/קטניות.
    לגבי לחם – עדיף לחם דגנים מלאים ולא לחם קל.
    תדאגי שתפריט יהיה מגוון ועשיר. תתני סוגים שונים של ירקות ופירות (עדיף של העונה), תוסיפי קטניות (עדשים, שעועית, גרגירי חומוס). קטניות ניתן להוסיף למרק, לתבשילי ירקות ודגנים או לעשות ממרחים – תוכלי לחפש מתכונים באינטרנט.
    לגבי תיבול – כבר ניתן להוסיף לה תבלינים (בזיליקום, פטרוזיליה, שמיר, כמון, כורכום, פפריקה מתוקה). לא מומלץ להוסיף מלח עד גיל שנה לפחות ואחר כך רק מעט מאוד. לא כדאי להרגיל ילדים לטעם מלוח במיוחד.
    כבר ניתן לתת לילד אוכל משולחן המשפחה, רק תדאגו שהאוכל יהיה בריא (ללא מרגרינה, מיונז, ממתיקים מלאכותיים וכו') ולא יכיל רכיבים שילד עוד לא אכל (יש לפני לבדוק את הרכיב החדש לבד במשך יומיים מבחינת תגובה אלרגית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שלא אוכל
    טל
    26/10/2010

הבן שלי בן 4 חודשים.
    נולד במשקל 3394 וההנתונים לגיל 3.5 חודשים הם: משקל 6545, גובה 63, היקף ראש 42.8.

הבעיה היא שבשבועיים האחרונים הוא פשוט לא רוצה לאכול בכלל (ניזון מסימילאק). הוא רגוע וחייכן ונראה שהכל בסדר(חוץ מנזלת וליחה שיש לו בחודש האחרון בעיקר בבוקר) וקקי צהוב עם ריר-כנראה מהנזלת.הוא גם נאבק עם הפה ומנסה ללעוס כל דבר(גם את המוצץ הוא מוציא, תופס ביד ומנסה לנגוס בו...-כנראה החניכיים מציקות לו...

הוא דוחף את הבקבוק עם הלשון ומסובב את הראש ומתעצבן וממש לא רוצה לאכול. רק אחרי 5-6 שעות ואחרי שכנועים ונסיונות הוא אוכל. וגם מתוך שינה אחרי מספר שעות הוא אוכל אבל זה לא פתרון.
    מה לעשות? האם הגיוני שתינוק ירצה לאכול רק כל 6 שעות ?? האם זה תקין?? (מדובר בכמות של 140-180 כשהוא כבר מוכן לאכול אחרי שהוא מתיש אותי בנסיונות). מה שמוזר הוא שהוא לא נראה רעב, בכלל לא בוכה לאוכל ויכול לבלות שעות בלי אוכל ובלי שמזיז לו בכלל..
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שלא אוכל

הוספת תגובה

• תינוק שלא אוכל - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    26/10/2010

אם התינוק חיוני ופעיל אפשרי לו לאכול עפ"י דרישה . הציעי לו לאכול מדי 3 וחצי - 4 שעות במידה וירצה יאכל .אל "תלחמי" בזה. גם אם זה נראה לך שהכמות מזון שהוא אוכל היא כמות קטנה, לא מומלץ להאכיל תינוק תוך כדי שינה. בנוגע לשעות אין כאן חוקיות ולא מומלץ להאכיל עפ"י שעון אלא בהתאם לדרישת התינוק. ייתכן שצומחות לו שיניים והדבר מפריע לו וגורם לו לרגישות בחניכיים.
    מה שחשוב הוא שתעקבי אחר המשקל והגובה במסגרת טיפת חלב ותראי שהוא ממשיך להתפתח ולעלות במשקל ולמעשה שומר על אותן עקומות משקל וגובה בהן נולד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד
    מיכל
    25/10/2010

שלום
    כיצד ניתן להסמיך מטרנה לבת שנה לפני שנה באופן הכי בריאותי על מנת להאריך שעות שינה
    האם קורנפלור בריא ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ועוד

הוספת תגובה

• ועוד - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    26/10/2010

כיום קיימות דייסות מטרנה מסוגים שונים (ע"ב אורז/קורנפלור וכיוצ"ב) אותן את יכולה להוסיף בכדי להסמיך את המטרנה . מומלץ לגוון ולהשתמש בכל פעם בסוג דייסה מדגן אחר כך הילדה תחשף למגוון גדול יותר של טעמים ותוכלי לראות איזה טעם היא מעדיפה.. יש גם מטרנה שהיא גם וגם (שמכילה בתוכה כבר את הדייסה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה