מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוקת בת 11 חודשמור09/11/2010
בתי בת 11 חודש, אוכלת כבר הכול, ממש ארוחות כמו שאנחנו אוכלים (עוף, קציצות, אורז, פסטה, בולונז וכד'), עדיין יונקת, היא רזה ובאחוזון מאוד נמוך אך נראית תינוקת בריאה ופעלתנית ומתפתחת יפה. בימים האחרונים היא מסרבת לאכול ציצי רק בבוקר בסביבות 6:30- 7:00 מסכימה לאכול ארוחה קטנה מהציצי ובמהלך היום או בערב מסרבת, ניסיתי אף לתת לה בערב בקבוק של חלב שאוב והיא סרבה גם לאכול אותו, אני לא מודאגת מכך שהיא תיהיה רעבה כי היא באמת אוכלת הכול ואף בכמויות יפות (10:00 כשתי פירות או פרוסה עם טחינה, צהריים שתי קציצות ואורז/ פסטה בולונז/ או כל עוף או בשר שיש עם תוספת כלשהו- קוסקוס, פתיתים, תפוחי אדמה, אחרי הצהריים אוכלת פרוסה עם טחינה או מעדן כבשים א פרי, ערב אוכלת דייסת קוואקר עם סילאן/ לביבות ירק/ חביתה עם ירקות), הולכת לישון בסביבות 19:30 ולרוב ישנה עד הבוקר מידי פעם קורה שמתעוררת פעם או פעמיים ורוצה לשתות קצת מים וחוזרת לישון. מה שמדאיג אותי זה הנקה אחת בבוקר לא תספק את מה שהיא צריכה לקבל מבחינת ערכים תזונתיים שמקבלים מהנקה או מפורמולות, מה מומלץ לעשות אם בכלל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת 11 חודש - תגובה
מרינה קוזמנקו09/11/2010
יש לא מעט מקרים שילדים מפסיקים לינוק מרצונם! תפריט שלה נראה מגוון מספיק ואין לך סיבה לדאוג שהיא לא תקבל רכיבי תזונה הדרושים לה. אתן לך רק מספר עצות:
1. תגווני מקורות של פחמימות, תוסיפי לה קינואה, גריסי פנינה, דוחן, בורגול, כוסמת
2. תכניסי קטניות – עדשים, שעועית, גרגירי חומוס
3. תוסיפי 1-2 כפיות שקדייה במהלך היום (ניתן להוסיף לדייסות, פירות או למרוח על הלחם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתזונה של תינוקת בת 11 חודש
מור09/11/2010רק כדי להיות רגועה אני רוצה לוודא שהתפריט אכן בסדר (ולקחתי לתשומת ליבי גם את התוספות שרשמת לי) עם יניקה אחת ביום (בקושי) וללא מתן תחליפי חלב? בעצם תפריט שרובו מבוסס על אוכל של "גדולים" או אולי כדאי לפחות להוסיף לפני השינה באופן קבוע ללא קשר לארוחת ערב גם דייסת קוואקר/ סולת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתזונה של תינוקת בת 11 חודש - תגובה
מרינה קוזמנקו09/11/2010ממליצים לתת תמ"ל עד גיל שנה ואחר כך לעבור למזון מוצק בלבד. לכן אני לא רואה בעיה גדולה בלהשאיר הנקה אחת ביום. את אומרת שהיא סירבה לקחת חלב שאוב בבקבוק, לכן לא בטוח שתרצה לקחת תמ"ל!! את כן יכולה להוסיף לפני השינה דייסה על בסיס חלב שאוב (שיבולת שועל, קינואה, כוסמת, סולת פחות מומלצת!).
מקווה שעניתי לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט בגן חדששירי08/11/2010
שלום,
בת 10 חודשים נכנסה לגן וזה התפריט שלה עכשיו:
6:30 - בקבוק 180 מ"ל
9:00 ארוחת בוקר שכוללת סנדוויץ' עם טחינה, ירקות ופירות טחונים (לא מוכנה לאכול ביצה או גבינות בגן)
12:00 ארוחת צהרים: לא מוכנה לאכול כלום. בבית הייתה אוכלת בולונז, קציצות או שניצלים, אבל חוץ מאורז לא אהבה שום תוספת (לא פחמימות ולא ירקות מבושלים)
15:00 מתעוררת משינה ומקבלת כריך עם ממרח חלבה בגן
16:30 אוכלת בבית ביסקוויט או פרי
18:30 ארוחת ערב: ביצה, לחם, גבינות, אבוקדו ועגבניה
20:00 בקבוק 180 מ"ל
יש לי שתי שאלות:
1. מה ניתן לעשות בקשר ל"שביתת הרעב" של ארוחת הצהרים? בגן מנסים לתת לה בקבוק אחרי שהיא לא מוכנה לאכול מוצקים, אבל גם לזה היא מסרבת.
2. יוצא שהיא אוכלת לחם כמעט בכל ארוחה, ובדרך כלל זה עם ממרח שמן. האם זה תקין? (שוקלת מעל 9 ק"ג - אחוזון 60 בערך)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט בגן חדש - תגובה
מרינה קוזמנקו09/11/2010. אין מה לעשות אם סרבנות לאכול ארוחת צהריים בגן, רק להמשיך ולהציע. יכול להיות שעם הזמן היא תתחיל לאכול ופשוט צריך לתת לה זמן להסתגל למקום החדש.
2. כמות הלחם באמת קצת מוגזמת. בגיל זה מומלץ פרוסת לחם אחת ליום. אז דבר ראשון – לדאוג שזה לא יהיה לחם לבן אלא לחם דגנים מלאים (לא לחם קל). ותנסו לבנות תפריט כך שהיא לא תצטרך לחם בכל ארוחה. למשאל בארוחת ערב ניתן לתת דייסת דגנים (אורז, קינואה, שיבולת שועל, כוסמת וכו') בתוספת ביצה/גבינה/אבוקדו וירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגיהיעל08/11/2010
שלום
בתי בת שנה
יונקת מעט - עד פעם וחצי ביממה בממוצע
איך דואגים לתצרוכת האומגה 3 שלה
אני נוטלת
אך כעת היא כבר יונקת ממש מעט ממני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגיה - תגובה
שרית עטיה-שמואלי08/11/2010הי יעל
מוסיפים לה לתפריט דגים - סלמון/טונה/הליבוט/מקרל
ברבה קטנטנים אוהבים קציצות דגים או פילה דג צלוי בתנור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודש - מס' שאלותדנה08/11/2010
שלום, בני בן שנה וחודש. החל לאכול אוכל מוצק בסביבות גיל 10 חודשים, עד אז לא היה אכלן גדול וכל המוצקים היו בגדר טעימות. שאלותיי נובעות מכך שבזמן האחרון, בערך חודש וקצת הוא אוכל יותר ממה שאכל בעבר. הרבה יותר. כשרואה מישהו עם צלחת תמיד מצביע לכיוון ולא נרגע עד שלא מקבל את האוכל שנמצא בה. כשמתקרבים עימו למקרר הוא מתחיל לבכות ולהצביע על המקרר וכמובן לא נרגע עד שמקבל משהו לאכול.
נמצא בגן. בבוקר אכל בקבוק מטרנה, 120, כעת תמיד דורש יותר. בגן מקבל מנת פירות (בבית מנת פירות מורכבת מ 3 פירות). בצהריים אוכל מוצקים. בסביבות 15:45 אכל כריך, כיום אוכל 2 כריכים. כשמגיע הביתה, בסביבות 17 אוכל 2 מעדנים (גמדים/שטוזים) ותמיד מבקש עוד משהו. בארוחת ערב אוכל גבינה, ירקות, לחם, ביצה. ומסיים בבקבוק לפני השינה 240 (לעיתים לא מסיים את כל הבקבוק). תמיד היה מעל אחוזון 90 במשקל, לאחרונה ירד (היה חולה הרבה), כעת נמצא מעל אחוזון 70. בתחילה שמחתי שהוא מוכן לאכול הכל ולא עושה בעיות באוכל, אך האם להענות לבקשותיו? אינני רוצה לגרום לילד הפרעות כלשהן...האם בגיל הזה ילדים אוכלים כדי לספק צרכים אחרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחודש - מס' שאלות - תגובה
מרינה קוזמנקו09/11/2010יקרתי! תני לו לאכול כמה שהוא רוצה. הוא גודל כל הזמן ואמור לאכול יותר ממה שאכל אתמול, חוץ מזה הוא צריך להשלים את מה שאיבד בזמן המחלה. ילד מתעניין באוכל – בסדר גמור. תתני לו לטעום ולהתנסות. רק תשמרי על מספר כללים:
1. לאכול תמיד ליד השולחן ובכיסא שלו
2. לאכול רק מאכלים בריאים (ללא מרגרינה ושומן טראנס, לא ג'אנק פוד וכו')
3. לשמור על סדר ארוחות קבוע
ואל תפחדי שילדך תשמין או משהו דומה לזה, תסמכי על האינסטינקטים הבריאים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הגבלה על אכילת טחינה גולמיתשרית08/11/2010
בגיל שנה +
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש הגבלה על אכילת טחינה גולמית - תגובה
שרית עטיה-שמואלי08/11/2010הי
אין הגבלה
חשוב לזכור שטחינה היא בעצם שומן ושאם תינוק אוכל כמות גדולה ממזון מסוים זה יכול לבוא על חשבון מזונות אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהו קטן במשך לשאלה קודמתהלנה08/11/2010
איך להתחיל לתת בשר? להוסיף לירקות או בנפרד כמה ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו קטן במשך לשאלה קודמת - תגובה
מרינה קוזמנקו09/11/2010אני מעדיפה עם הירקות (שכבר בדקת שאין אלרגיה אליהם) כי לבשר יש סיבים שלפעמים לא נטחנים טוב וילד מסרב לאכול. ויחד עם ירקות מתקבל מרקם עדין יותר.
ובאופן כללי מומלץ לתת בשר בשילוב עם ירקות כי ככה משתפרת הספיגה של הברזל גם מירקות וגם מבשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסותהלנה08/11/2010
בני בן 6 חודשים, עד לפני שבוע רק ינק, אני יצאתי לעבודה השבוע ממשיכה לשאוב חלב אך בשעות שאני לא בבית הוא מסר לקחת בקבוק, החתלתי לתת לו ירקות ופירות לפני כשבועיים. אני רוצה לתת לו גם דייסות על בסיס חלב אם. האם חוב להשתמש בדייסת של מטרה או של חברות אחרות או שאני יכולה לבשל דייסות רגילות? אם הוא טעם כבר דייסה לפני כחודש אפשר לתת לו מנה רגילה כבר בפעם ראשונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסות - תגובה
מרינה קוזמנקו09/11/2010לא חובה להשתמש לדייסות מוכנות של חברות מזון, ניתן לבשל בבית. תזכרי רק שלא מומלץ להרתיח או לחמם יותר מדי את החלב השאוב - תבשלי דייסה על בסיס מים, תטחני, תתני לה להתקרר ותוסיפי חלב אם. מגוון דגנים לגיל חצי שנה - אורז, שיבולת שועל, קינואה, כוסמת.
אם כבר טעמתם מזון מסוים לפני כחודש אפשר לתת אותו בתור מנה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחצי זורקת אוכל ומסרבת לחלביקרן08/11/2010
שלום,
בתי בת שנה וחצי מסרבת לאכול אוכל מוצק חתוך כגון בננה, לחם עם גבינה
בנוסף זורקת המון אוכל על הריצפה.
כמו כן, לאחרונה מסרבת לאכול מעדני חלב.
ההרגשה היא שהילדה לא מעוניינת לאכול ואנחנו מכריחים אותה, על אף שעברו כמה שעות בין ארוחה לארוחה.
מה לעשות? ברצוני לחנך אותה לאכול מסודר\ לא לזרוק אוכל וכן חשוב לי שתאכל טוב ומזין.
התפריט שלה הוא : 180 מ"ל סימלאק בקבוק בסביבות 9.וחצי אוכלת פירות טחונים חצי בננה אגס חצי תפוח שזיף ישנה בסביבות 11 וחצי עד שתיים אוכלת מרק טחון קצת עוף גזר קישוא תפו"א בשעה 17 הילדה מסרבת לאכול מעדני חלב [שטוזים ,גמדים] אז במקום רק 120 מ"ל סימילאק מה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובתכן והתייחסותכן. תודה
קרן09/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובתכן והתייחסותכן. תודה - תגובה
מרינה קוזמנקו09/11/2010שלום לך! לא כתבת האם פעם היא הייתה אוכל דברים לא טחונים אלא במרקם גס יותר. אבל אני מגיעה למסכנה שהיא עוד לא עברה שלב ממזון טחון ומזון קשיח יותר. ממליצה לך לפנות לייעוץ לטיפת חלב או לדיאטנית ולבדוק האם קיימת בעיה פיסית או התנהגותית לזה שילדה בגילה מסרבת לאכול דברים לא טחונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה משולבת עם מוצק+תחליף תמ"ל טבעיהדס08/11/2010
:)
בני בן ארבעה וחצי חודשים. טרם התחלתי טעימות ומתלבטת אם לא מוקדם מדי לכך.
כשימלאו לו חצי שנה, אשים אותו במשפחתון.
אני מבררת כיצד ניתן שלא לתת לו תמ"ל בזמן שהייתו במשפחתון, אך לא אוכל לשאוב.
שאלתי היא - האם ניתן לתת ארוחות מוצקות מלאות לקראת גיל חצי שנה ?
אם כן, האם עליי להתחיל כבר בטעימות?
בנוסף, האם יש תחליף טבעי לתמ"ל שניתן לתת בזמן שהייתו במשפחתון, כמו חלב שיבולת שועל ודומיו, שיוכל להשלים את תזונת ההנקה (בבקר, בערב ובלילה)?
רוב תודות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה משולבת עם מוצק+תחליף תמ"ל טבעי - תגובה
שרית עטיה-שמואלי08/11/2010הי הדס
עד גיל חצי שנה תזונתת התינוק אמורה להיות מבוססת על חלב אם / תמ"ל .
הטעימות הן רק לשם חשיפה . מגיל חצי שנה אפשר לתת ארוחות .
מכוון שנכנס למשפחתון את יכולה לנסות לתת לפני.
חלב שבולת שועל/אורז/שקדים וכדומה , אינם מתאימים לתזונת תינוקות אין בהם מספיק חלבון ועוד הרבה רכבי תזונה שחיוניים לגדילה.
לעומתם תמ"לים מותאמים לתינוקות ולצרכהם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תחליף
הדס08/11/2010שרית תודה !
אך אם אני ממשיכה להניק (בקר, אחה"צ, ערב ולילה) ומביאה רק שתי מנות של תחליף טבעי במהלך היום? הרי הוא מקבל כל מה שצריך מההנקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תחליף - תגובה
שרית עטיה-שמואלי12/11/2010הי הדס
עדיין , עדיף ששתי המנות יהיו מזון מזין ומתאים לתינוקות.
לכן נסי להציע לו מנת ירקות ובשר ומנת פירות מועשרת בנוסף להנקה ואם צריך תוספת אז עדיף תמ"ל
\בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 11 חודשהילה08/11/2010
שלום.
התפריט של הבת שלי האו כזה :
06:30 - מטרנה גם וגם (סולת או דגנים)
10:00 - 2 פירות (אגס, תפוח, בננה, נקטרינה וכו')
14:00 - צהריים: מרק טחון של עוף או בשר עם אורז או קוסקסוס והרבה ירקות. אוכלת כ- 120 CC של מנה טחונה
18:00 ארוחת ערב: 2 עגבניות מרוסקות עם טחינה, או מקושקשת עם עגבניה או גבינה לבנה
בין לבין היא גם יונקת, כולל בלילה. היא כבר התחילה קצת לאכול פחות מרוסק, אבל עדיין מתקשה.
השאלה שלי היא כזו:
א. האם ניתן או כדאי להחליף את הדייסה של הבוקר בדייסת דגנים על בסיס חלב אורז (כמו דייסת קוואקר או סולת)
ב. האם כדאי להוסיף עוד ארות ארבע כמו לחם עם גבינה או משהוא כזה? אני כרגע לא רוצה לתת מעדני חלב בגלל הסוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 11 חודש - תגובה
שרית עטיה-שמואלי08/11/2010הי הילה
א. לא כדאי , הערך התזונתי של מטרנה הרבה יותר גבוה מהערך התזונתי של חלב אורז.
חלב אורז לא יכול להוות תחליף.
ב. אפשר להוסיף פרי אחה"צ או יוגורט לבן ללא תוספת סוכר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת שאיבות חלבשרית08/11/2010
הבן שלי בן 10 חודשים יונק ואוכל כבר מוצקים. אני שואבת לו חלב פעמיים ביום בעבודה. בשעה 10:00 - בממוצע 250 מ"ל ובשעה 14:00 - בממוצע 150 מ"ל. אצל המטפלת הוא אוכל מוצקים ושותה חלב אם פעם, 150 מ"ל בממוצע, פעם אחת ביום. אני שוקלת להוריד את מספר השאיבות ואת כמות החלב שנשאב כיוון שאין התאמה בין כמות החלב שאני שואבת לכמות אותה הוא צורך. חשוב לציין שבלילה הוא מתעורר לינוק מס' פעמים כך שבבוקר, בשעה 10:0, כהמשך ישיר של הלילה, נוצרת כמות גדולה של חלב ואני נאלצת לשאוב. ברצוני לדעת - מהי הדרך הנכונה והטובה לרדת לשאוב פעם אחת ביום וכשיהיה בן שנה אפילו להפסיק את השאיבות? והאם תינוק בן 10 חודשים צריך במהלך היום לשתות חלב אם או שניתן להאכיל אותו מוצקים בלבד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת שאיבות חלב - תגובה
מרינה קוזמנקו08/11/2010עד גיל שנה כמוצת מומלצת של חלב או תמ"ל - 2 בקבוקים של 240CC כל אחד.
המלצה שלי חמה - לתת לו חלב אם עד מתי שיהיה לך אותו - איך תמנה אחרת שתוכלי לתת לו לעתיד בריא יותר!!!
ניתן להכניס לו חלב שאוב גם לתוך דייסות (לבשל עם המים ולדלל אחר כך עם חלב) - זו עוד דרך להשתמש בחלב שלך.
ואם בכל זאת תחליטי להוריד בכמות החלב (מאוד מקווה שלא!!) אז פשוט מספר ימים תדלגי על שאיבה אחת ואת השנייה תקדימי מעט. יתכן שיהיו לך תופעות של גודש בשד - תוכלי להניח עלי כרוב על השד למשך כשעה, באותו זמן שתפספסי את השאיבה. לאחר 2-3 ימים הגוף שלך יבין שלא רוצים כמות גדולה של החלב אלא רוצים פחות והוא יפיק פחות חלב.
אבל תחשבי פעמים כי לא יהיה דרך חזרה ואין כמו ילד שגדל על חלב אם (אפילו עד גיל שנתיים, כמו שלי!) - יותר בריא, יותר מחוסן וגם יותר מפותח שכלית. וגם יש מחקרים רבים המראים קשר הפוך בין זמן ההנקה להשמנה בגיל המבוגר!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת שאיבות - המשך
שרית08/11/2010מרינה שלום,
קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה. אני מודעת לחשיבות של ההנקה, את הבת הגדולה שלי הנקתי עד גיל שנה ושבעה חודשים וגם את הבן אני מתכוונת להמשיך להניק עד גיל כזה. פשוט חשבתי שכיוון שהוא לא צורך את כמות החלב שיוצאת לי בכל יום אז אולי כדאי פשוט לשאוב פחות. אני יודעת שכמויות כאלה של חלב הן מבורכות אבל השאלה עד מתי להמשיך לשאוב? האם כדאי להמשיך כל זמן שיש??? בכל זאת זה נעשה בזמן עבודה ולכן חשבתי להפחית. אני אאמץ את הרעיון של הדייסה. יש לך המלצה איזו דייסה לעשות לו שתצא טעימה עם החלב? האם הכוונה לדייסות סולת של מבוגרים ופולנטה, לדוגמא?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת שאיבות - המשך - תגובה
מרינה קוזמנקו08/11/2010בגיל 10 חודשים כבר אפשר לתת כל סוגי דגנים (מומלץ מלאים) - קינואה, שיבולת שועל, דוחן, כוסמת, בורגול, תירס. אורז מלא עדיף לאחר גיל שנה. סולת לא מומלץ כלל כי זה סתם עמילן ללא כל תועלת של ויטמינים ומינרלים.
תבשלי דגנים (אפשר גם לערבב בין הדגנים השונים) על בסיס מים עד שהם מוכנים, תטחני ותוסיפי חלב שאוב כאשר דייסה תתקרר. מספר הערות - להוסיף חלב רק לפני הארוחה, לא להרתיח את החלב. ניתן להוסיף תמר, סילאן, פירות טריים/אפויים (אם רוצים להמתיק, למרות שחלב אם גם כן תמוק לתינוקות). אי אפשר לדעת איזו דייסה תהיה טעימה בעיניי של התינוק - תנסי את כולם. אני אישית מהמרת על קינואה, שיבולת שועל ודוחן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חמישה וחצי חודשיםולדה08/11/2010
שלום רב!
האם מותר להוסיף למרק בגיל הזה כרובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חמישה וחצי חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו08/11/2010כן. רק תבדקי שאין לא תגובות לא רצויות אליה. תוסיפי כרובית במשך יומיים ותעקבי לאחר הילד. אין להוסיף עוד מזונות חדשים במקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חמישה וחצי חודשים
ולדה08/11/2010תודה רבה על התגובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות של בקבוקיםמרין08/11/2010
שלום!
הילדה שלי בת 4+ חודשים, עד לפני שבועיים בערך ניזונה מהנקה בלבד.
כיום היא אוכלת מבקבוק את הכמות המתאימה לגילה.
היא לקחה רק סוג מסויים של פטמות (mam) בגלל הצורה הייחודית שלהן וכרגע יונקת מפטמה מס' 2.
שמתי לב שלפעמים היא מתאמצת מדיי לינוק מהבקבוק ויונקת חזק עד שנוצר ואקום בפטמה ולא תמיד משחררת על מנת להכניס אויר אלא ממשיכה להתאמץ ולינוק (לפעמים כשהיא עייפה היא אפילו מעדיפה לוותר על המאמץ וללכת לישון למרות שאכלה פחות).
ניסיתי לתת לה פטמה מס'3 (שהיא בעצם המתאימה לגילה) אבל היא מנסה לינוק ממנה באותה העוצמה ונחנקת מהאוכל שנשפך מהר יותר.
מה עליי לעשות? האם להתעקש ולהרגילה לפטמה עם חור גדול יותר?
האם המאמץ של היניקה מחור קטן יכול לגרום לה לכאבי ראש או משהו בסגנון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמות של בקבוקים - תגובה
מרינה קוזמנקו08/11/2010לפי דעתי בינתיים להישאר עם מס' 2. יכול להיות שהיא התנהגת עם הבקבוק כמו שהיה עם ההנקה, הרי שם צריכים להתאמץ. תנסי אולי לעשות לה הפסקות מדי פעם. תתני לזה עוד שבוע - שבועיים, אולי היא תבין את השוני בין בקבוק לשד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות למוצרי חלבאליסה08/11/2010
היי,
איך ניתן לדעת האם הילד רגיש למוצרי חלב?
שמתי לב שכל פעם שאני נותנת לבן שלי משהו חלבי הוא מתחיל לסבול מגזים, יש לו צואה ממש מסריחה ואם אוכל יוגורט אז גם יש לו ריח של קיא כל היום.
האם יתכן שהוא רגיש למוצרי חלב, או ללקטוז ואיך ניתן לאמת את זה?
הוא בן 10.5 חודשים ואנחנו גרים בחו"ל וכשלקחתי אותו לרופא הוא אמר שהילד קטן מדי לבדיקת אלרגיות ושיש לנסות בעוד כ-3 חודשים שוב ובכמויות קטנות.
מה ניתן לעשות? הוא ממש אוהב את החלבי, בנתיים הפסקתי לתת ושמתי לב שהגזים נעלמו.
מה ניתן לתת לו במקום?
תודה רבה
אליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות למוצרי חלב - תגובה
מרינה קוזמנקו08/11/2010כן מומלץ להפסיק לתקופה של מספר חודשים ולחזור ולנסות שוב אחר כך. בינתיים תתני לו טחינה משומשום מלא, שקדייה - ניתן להוסיף לכל מאכל, רק לא מומלץ לחמם. הכמות - 2-3 כפיות של סה"כ ביום. וגם לגוון תפריט בקטניות (עדשים, שעועיתף גרגירי חומוס) ודגנים (דוחן, כוסמת, קינואה, גריסי פנינה*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אליסה09/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 חודשים מסרב לאכול מוצרי חלבאמא של יובל07/11/2010
שלום רב,
יובל בן 9 חודשים (ושבוע..), עד עכשיו טעם הכל ואכל מהכל בשמחה רבה, בעל תאבון בריא למרות שזה לא משתקף במשקל שלו (בשקילה האחרונה שבר שיא אישי והגיע לאחוזון ה-38 במשקל. יש לציין שנמצא באחוזון ה-90 בגובה....). יש לי שתי שאלות:
1. עכשיו שהתחלתי לנסות להוסיף מוצרי חלב, פתאום נהיה בררן. ניסיתי לתת לו אשל (אחרי 3-4 כפיות סירב להכניס לפה), גבינה לבנה (ירק החוצה בליווי תנועה כאילו עושה לו להקיא), קוטג' 5% (ירק החוצה), שמנת 9% (ירק), שמנת 15% (בפעם הראשונה שטעם אכל את כל הקופסא - קופסא קטנה של חצי מנה - בפעם השניה סירב לאכול) ושלי (ירק החוצה). ניסיתי ישר מהמקרר ואחרי שהיה בחוץ כמה זמן כי חשבתי שאולי הקור מפריע לו. כלום לא עבד. כמו שציינתי, זה מאד לא אופייני לו. האם זו תופעה מוכרת? יש למישהו המלצה מה אפשר לעשות? איזשהו סוג מוצר חלב שאפשר לנסות?
2. במקביל, התחלתי לנסות לתת לו ארוחות קצת יותר מוצקות, בנוסף על ארוחת הפירות וארוחת המרק+בשר שהוא מקבל בגן. הוא מאד מתלהב מהענין שיכול להחזיק ביד את האוכל ודוחף לפה מאד יפה, אבל חצי מהאוכל גם נדחף החוצה או מתפספס ויוצא שהוא לא אוכל ככה המון. באיזשהו שלב הוא מאבד את הסבלנות ומתחיל לבכות ולהתרגז. ברור שהוא עדין רעב רק כאילו נמאס לו מהאוכל הזה והוא מסרב לקבל ממנו גם בכפית או מהיד שלי. בשלב הזה הוא מוכן לקבל רק בקבוק. האם זו תופעה מוכרת? האם כמו כשהתחלנו את אכילת המרקים והפירות, גם כאן זה ענין של זמן עד שהוא יתרגל ויסכים לאכול ארוחה שלמה מאוכל מוצק ממש? יש למישהו המלצות מה אפשר לעשות?
תודה רבה!
אמא של יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 חודשים מסרב לאכול מוצרי חלב - תגובה
מרינה קוזמנקו08/11/20101. אני משערת שמה שמפריע לו – זה המרקם. תנסי לערבב מוצרי חלב עם משהו אחר, נגיד עם פירות/ירקות טחונים. אבל אל תתני כל פעם ירקות או פירות רק עם מוצרי חלב (אלא רק בשלב ההתרגלות), כי סידן שבחלב מפריע לספיגת ברזל מפירות וירקות. אולי גם מוצרי חלב עם דגנים מבושלים יהיה לו טוב (עם קינואה, דוחן, שיבולת שועל, אורז...)
2. אולי תתחילי ארוחה עם אותה מנה אבל טחונה ולקראת סיום הארוחה תתני לו אוכל ביד להתנסות בהאכלה העצמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)