מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה אצל בת 10 חודשיםלילך03/11/2010
שלום רב, בתי בת 10 חודשים אוכלת פירות וירקות טחונים מידי יום ו 3-4 פעמים סימילאק 180-240 ביום. ניסיתי לתת מוצקים כגון חביתה מקושקשת,אורז,חתיכות קטנות של פסטה אבל היא מוציאה הכל מהפה או תופסת ביד וזורקת על הרצפה, או שאוכלת ואז פולטת או מקיאה קצת מהארוחה הקודמת. ניסיתי לתת לה לפני הארוחה כך שלא יהיה לה מה לפלוט אבל היא מסרבת ולבסוף מקבלת בקבוק. מה לעשות על מנת לשכנעה למוצקים? האם היא עדיין לא מוכנה? יש לה כבר 4 שיניים ועוד 2 מבצבצות. יכול להיות שהשיניים שמתפתחות מפריעות לה? דרך אגב כשנותנים לה ביד מוצק (מלון, במבה, ביסקוויט) היא נותנת ביס לועסת קצת וזורקת החוצה - אולי לא טעים לה? סליחה על כל השאלות. אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה אצל בת 10 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו06/11/2010בנוסף לתמ"ל שהיא אוכלת היא צריכה לאכול עוד הרבה דברים כדי לקבל את כל הרכיבים הדרושים לה. ובגיל של 10 חודשים בדרך כלל ילדים כבר מסוגלים לאכול מזונות מוצקים. ממליצה לך לפנות לרופא משפחה או לאחות טיפת חלב על מנת לבדוק לעומק התנהגות הילדה בקשר לאוכל ולקבל המלצות לתיקון המצב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי רגישה לחלב מה לעשות?עדי02/11/2010
שלום, בתי הוכחנה כרגישה לחלב ולכן אני ממשיכה להניק..הבעיה היא שאני מעוניינת לחזור לעבוד. מתי להתחיל עם אכילת המוצקים ובאיזה תדירות? וכו'..
אני מפחדת שברגע שאחזור לעבוד כמויות החלב יירדו ואולי הגוף לא ייצר כבר חלב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שבתי בת 4 וחצי חודשים
עדי02/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי רגישה לחלב מה לעשות? - תגובה
נורית קליפר04/11/2010הי עדי,
דבר ראשון לגבי ההנקה, אם תרצי, את יכולה לשאוב בזמני ארוחות ובכך לשמור על כמות חלב מספקת. את יכולה להתחיל כבר טעימות, אבל המזון הופך להיות למזון משלים רק אחרי גיל חצי שנה, כך שטעימות של 1-2 כפיות ביום לא יוכלו להיות תחליף לחלב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאזים קוליקגל02/11/2010
שלום לכולם
בני בן 4 וחצי חודשים אך תופעת הגאזים מסרבת להעלם
הילד סובל ללא הפסקה בעיר בשעות הלילה המאוחרות ואחר הצהריים.
ניסינו להחליף סוגי אוכל סימילאק אופטימיל מטרנה ללא שיפור משמעותי.
כל סודי התרופות-סמיקול\גליקול\גרפווטר\ביביזים לא הועילו
מבחינת רופא הילדים אין הרבה מה לעשות ופשוט לחרוק שיניים ולהמתין.
לאחר שלחצנו קצת הרופא נתן לנו המלצה לנוטרמיגן.
האם מישהו ניסה את הפורמולה הנ"ל
כמו כן עצות אחרות
תודה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאזים קוליק - תגובה
מרינה קוזמנקו06/11/2010נוטרמיגן אמור לכזור רק במקרה שילד סובל מאלרגיה או אי סבילות לחלב פרה.
האם ניסית מי שומר נגד הגזים?
בכל זאת ממליצה להתייעץ עם רופא גסטרו ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו קיבלנו נוטרמיגן לגזים
רינת09/11/2010ולכאבי בטן וזה עזר . הוא לא רגיש לחלב פרה ורופאים נותנים את זה
גם במצבי רגישות בבטן וכאבי בן. התינוק שלנו היה ממש מתפתל ונאנח גם מתוך שינה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו קיבלנו נוטרמיגן לגזים - תגובה
מרינה קוזמנקו09/11/2010תודה רבה על המידע. תמיד טוב לגלות דברים חדשים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ומחזורתות שדה02/11/2010
היי
זו שוב אני, אני מניקה את בני בן 7 חודשים וטרם קיבלתי מחזור, אין הריון בדרך, לא זו הבעיה, השאלה שלי היא האם אי הופעת המחזור מעידה כי אכן יש מספיק חלב והתינוק יונק למרות שהחזה נראה מרוקן לגמרי, אפילו בלילה אין לי גודש - בכלל.... וגם מספר הטיטולים הרטובים ירד, פעם היה הטיטול ספוג, היום בקושי רב 3 טיטולים עד הערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ומחזור - תגובה
מרינה קוזמנקו02/11/2010אין קשר בין מחזור וכמות החלב. ושוב ממליצה לך לפנות ליועצת הנקה, גם בעניין שאיבת החלב. חבל לאבד את החלב שיש לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות לתינוק בן 5.5 חודשיםאיילת02/11/2010
בני בן ה 5.5 חודשים החל לאחרונה לאכול ארוחה מלאה 200 מ"ל של פירות .
האם עדיין צריך להמשיך ב 4-5 ארוחות של תחליף חלב (סימילאק) בכמויות של 180-240 מ"ל .
לאחרונה הוא לא אוכל בתאבון את תחליף החלב, וגם הכמויות שלו ירדו ל 160 מ"ל בערך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות לתינוק בן 5.5 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו02/11/2010שלום איילת! מומלץ להתחיל דווקא מירקות ולא מפירות בגלל טעמם המתוק שבגללו ילדים לפעמים מסרבים לאכול דברים פחות מתוקים. זה נראה לי המקרה שלכם. ממליצה לך להתחיל ולהכניס לו ירקות, בשר, דגנים, קטניות.
בגיל חצי שנה ילד אמור לאכול כ- 2-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, 2-3 כפות דגנים, 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר/דג/קטניות ו 4 ארוחות של תמ"ל (240CC כל אחת). ארוחות תמ"ל עדיין חשובות לילד מכיוון שהן מספקות את רוב רכיבי התזונה החיוניים לתינוק. לכן מומלץ עד גיל שנה לשמור על כמות מומלצת של תמ"ל בתפריט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט חלב???תות שדה02/11/2010
שלום,
בני בן 7 חודשים עד גיל חצי שנה קיבל הנקה מלאה, ומאז התחלנו פירות וירקות, והנקה ללא תמ"ל.
לאחרונה, אני מגלה שהחזה התקטן, ואף נראה "סחוט" ללא סימני גודש או התמלאות, האם הדבר מעיד על מיעוט חלב? יש לציין שבני מיום היוולדו לא בוכה לאוכל, אני פשוט מציעה לו והוא יונק או שכן או שלא, תלוי במידת הרעב שלו. כמו כן ההנקות שלו קצרות מאוד, אולי שתיים שלוש דקות. יש לו יציאות מדי יום ולגבי שתן, נראה לי שכמות הטיטולים המלאים קצת ירדה, פעם היו לו ממש מלאים היום פחות. הוא שותה מעט מאוד מים אחרי מוצקים בערך 10 מ"מ ולא מוכן יותר. אשמח לקבל חוות דעת לגבי הנושא. יש לציין שיש בלילה ומתעורר כל שעה וחצי שעתיים לא לצורך אכילה כי אם למצוץ כמו מוצץ וחוזר לישון , האם צריך להוסיף תמ"ל, אני פוחדת שמא אין לי חלב . כמו כן הגוף שלי לא מאומן בשאיבות ולא מגיב טוב לשאיבות, לא יוצא כלום למרות שיש. כך היה מהתחלה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט חלב??? - תגובה
מרינה קוזמנקו02/11/2010לפני שתחליטי שאין לך חלב מספיק ממליצה לך בחום לפנות ליועצת הנקה כדי לנסות להחזיר מצב לקדמותו. אין כמו חלב אם!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בתיאבון גיל 3 חודשיםלימור01/11/2010
שלום רב. יש לי תינוקת בת 3 חודשים אשר עד לשבוע וחצי האחרונים אחלה כל 3 שעות 120 CC סימילאק ולעיתים אף יותר (130,140(ינקה שבועיים ומאז בקבוק). כעת גם יוצאות שיניים וגם נכנסה לפעוטון. בימים הראשונים אכלה לאחר 4 שעות 140, 180 לפי דיווח הפעוטון ואז בבית פחות. אך גם בסו"ש סרבה לאכול יותר מ-100 CC וגם - כל 4 שעות. גם את זה קשה לה לסיים. לפני כשבועיים וחצי הבחנתי כי קשה לה לאכול מהבקבוק ועברתי לפטמה 3 . נראה שהיא מסתדרת איתה למרות שנזל מעט בהתחלה אך עכשיו היא מסתדרת לדעתי. היא עושה רושם שהיא רעבה כשאני מתחילה את הארוחה אך מיד עושה הפסקה. עושה הרבה יותר הפסקות מבדרך כלל. היא עם ידיים בפה כל הזמן ואני לא יכולה לדעת האם זה בגלל השיניים או רעב. האם זה נורמלי שתאכל 4-5 של 100 CC ארוחות בגיל כזה ? - אני מחכה לאותות רעב ממנהועליי לציין כי ככל הנראה היא לא רעבה מאחר והיא לא מתעוררת בלילה לאכול גם. היא הולכת לישון בערך ב 21:00 וערה מ 5:30 בערך . האם חוסר התיאבון הוא נורמלי בגלל שיוצאות לה שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בתיאבון גיל 3 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו02/11/2010קודם כל הידיים בפה זה לא בהחלט סימן לשיניים. זה דרך של התינוק לגלות עולם. ממליצה לך לפנות לבירור לרופא הילדים או לטיפת חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לדוגמה לתינוקת בת 10 חודשים.נטלי31/10/2010
אשמח לתפריט לדוגמה לתינוקת בת 10 חודשים.היא מאוד סקרנית לטעום כל דבר ובשום אופן לא רוצה שיאכילו אותה,אלה רוצה לאכול עם ידיים לבד.אך לצערי היא עדיין לא אוכלת מנות שלמות מכוון שרוב המזון נופל.בסופו של דבר היא רוצה להשלים עם פורמולה.למיטב ידיעתי תינוקות בגיל הזה אמורים לאכול ארוחות שלמות של כל מה שאנו אוכלים(ארוחת בוקר,ארוחת צהריים,ארוחת ביניים,ארוחת ערב) ולשתות רק שני בקבוקי פורמולה.איך אני גורמת לה לצמצם בפורמולה ולהגדיל את מנות המוצקים שלה.אגב,אין לה עדיין שיניים.האם זה בסדר שתשתה בשלב זה יותר מ2 בקבוקים ליום?בתודה מראש.נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לדוגמה לתינוקת בת 10 חודשים.
נטלי05/11/2010מדוע אף אחד לא עונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לדוגמה לתינוקת בת 10 חודשים. - תגובה
מרינה קוזמנקו08/11/2010בגיל 10 חודשים מומלץ לתת לתינוק 2-3 ארוחות של תמ"ל (240 CC כל אחת). ובנוסף ארוחות של אוכל מוצק. בכמויות של סה"כ במהלך היום הן - 4-5 כפות ירקות, 5-6 כפות פירות, 3-4 כפות דגנים (אורז, קינואה, בורגול, שיבולת שועל, כוסמת, גריסי פנינה, קוסקוס), 1/2 פרוסת לחם, כף גדושה של יוגורט/גבינה לבנה/גיל, ביצה (4-5 בשבוע), 2-3 כפות בשר/גד/קטניות.
כן מומלץ לעשות אותו סדר הארוחות כמו אצל הגדולים – 3 ארוחות עיקריות ו 2-3 ארוחות ביניים.
מומלץ לשמור גם על אותם שעות של ארוחות כדי שילד תתרגל ויהיה מוכן (רעב) לזמן מסוים. אל תתני נשנושים בין לבין, רק ארוחות מסודרות ליד השולחן, אפילו אם זה רק יוגורט או פרי. תשתדלי לכוון אותה לזה שלא מסיימים ארוחה עם בקבוק אלא עם מים.
את לא יכולה לגרום לה לאכול מנות יותר גדולות ממה שהיא תרצה, רק תוכלי לדאוג שהיא תהיה רעבה לפני כדי לאכול ברצון.
חוסר שיניים לא מונע אפשרות לגוון בתפריט, אולי מאכלים חדשים (בטעם ובמרקם) יעניינו אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לדוגמה לתינוקת בת 10 חודשים.
נטלי13/11/2010המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לדוגמה לתינוקת בת 10 חודשים. - תגובה
מרינה קוזמנקו13/11/2010כל טוב לך ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקחנה31/10/2010
האם מותר להוסיף סלק למרק ירקות לתינוק בן חצי שנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלק - תגובה
מרינה קוזמנקו01/11/2010יש דעות שלא מומלץ לתת סלק לפני גיל שנה כיוון שיש סיכוי שיפגע בהמוגלובין. כמו כן גם תרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחית אגוזי מלך וטחינה משומשום מלאאור31/10/2010
שלום רב,
ראשית תודה על התשובה המהירה בפעם הקודמת.
הייתי רוצה לדעת האם מותר לתת מחית אגוזי מלך לתינוק בן 10 חודשים.
בנוסף, עברנו לאחרונה לתת טחינה משומשום מלא בשל הערכים התזונתיים הגבוהים,
האם יש עם זה בעיה? (הוא אוכל 5-6 כפיות מזה כל יום).
שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחית אגוזי מלך וטחינה משומשום מלא - תגובה
מרינה קוזמנקו01/11/2010אין שום בעיה לא במחית אגוזי מלך ולא בטחינה משומשום מלא.
רק לגבי הכמויות... שני הדברים הם מאוד עשירים ברכיבי תזונה חיוניים ולכן מאוד מומלצים. אבל הם גם עתירי קלוריות ולכן יש לשמור על כמויות. לא כ"כ ברור על אילו מזונות מדובר - 5-6 כפיות של טחינה גולמית או של ממרח טחינה העשוי מטחינה גלומית מלא. בכל זאת - לא ממליצה לעבור על 2 כפיות טחינה גולמית ו-2 כפיות של ממרח אגוזים ביום. צריכים לדאוג לעוד מקורות של ויטמינים, מינרלים וקלוריות - ירקות, פירות, קטניות, דגנים, ביצים, בשר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבת לטעימותשושי31/10/2010
בתי בת חמישה חודשים ושבוע, מגיל ארבעה חודשים ניסיתי להתחיל בטעימות אך היא דוחפת את הכפית עם הלשון ולא מוכנה לטעום, ניסיתי גם עם האצבע היא אוגרת את האוכל ויורקת עם רוק הכל החוצה. עשיתי הפסקה של שבועיים וחזרתי לנסות אך המצב זהה (אני לא רוצה לדחוף לה את הלשון בכוח) היא דוחפת את הכפית עם הלשון בדיוק באותה צןורה שבה היא דוחפת את פטמת הבקבוק כשאינה רוצה לאכול חלב. יש לציין שניסיתי להאכילה גם לפני ארוחה וגם אחרי.
באופן כללי היא לא אכלנית גדולה (בגיל ארבעה חודשים שקלה 5.5 ואוכלת כיום 120-150 ארבע ארוחות).ומסרבת לשתות חלב עם דייסה.
אשמח להבין מהי הבעיה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרבת לטעימות - תגובה
מרינה קוזמנקו01/11/2010כל ילד מתפתח בקצב משלו ומוכנות למוצקים זה גם שלב של התפתחות. יכול להיות שבתך עוד לא מוכנה לא לדחוף מזון החוצה עם הלשון ולבלוע מוצקים. אחד הסימנים של מוכנות פיסית לאכול מוצקים - זה היעלמות של האינסטינקט של דחיית דברים זרים מהפה החוצה בעזרת הלשון.
אז כנראה שבתך עוד לא מוכנה לזה. תמתיני עוד שבועיים ותנסי שוב. עדיף לחכות מאשר להאכיל ילדה בכוח ולגרום לסבל רב בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשים מסרבת למוצקיםנירה31/10/2010
שלום,
בתי בת 9 חודשים. מגיל חודשיים עולה מעט מאוד במשקל, אבל עקבית בעליה המתונה, אך בשקילה האחרונה ירדה מעט במשקל (נולדה 3 ק"ג, כיום שוקלת 6.400).
היא יונקת + מוצקים מגיל 5 חודשים. בהתחלה אכלה יפה מאוד, אך בחודש האחרון כמעט ולא אוכלת אוכל מוצק, ובימים האחרונים בקושי מסכימה לטעום, רוצה רק לינוק.
אני מנסה להעשיר את האוכל המוצק בשקדיה, טחינה או שמן, אך כאמור היא רוצה עכשיו רק לינוק.
יש לציין שעדיין אינה יושבת, אך זוחלת ומוציאה הרבה אנרגיה במהלך היום. בנוסף, מבחינת מדדי אורך והיקף ראש היא שומרת על האחוזון מלידה.
מה עושים עם סרבנית מוצקים? אני לחוצה מאוד מהירידה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9 חודשים מסרבת למוצקים - תגובה
מרינה קוזמנקו01/11/2010שלום יקירתי! סיבה לירידה במשקל יכולה להיות בזה שילדה מאוד פעילה ומוציאה הרבה אנרגיה.
לגבי סרבנות עם המוצקים, אני מבינה שאין לה בעיה פיסית כי לפני היא כן אכלה מוצקים. יכול להיות שלאחרונה עברה איזו מחלה או שצומחות לה השיניים? תמשיכי להציע לה מוצקים בסבלנות רבה ואל תתייאשי. תמשיכי להניק אותה עד כמה שתוכלי.
תתני לה מוצקים בתור ארוחה נפרדת כאשר היא רעבה. ואולי עדיף לפחות בהתחלה שמישהו אחר יתן לה מוצקים, כי את נקשר אצלה להנקה..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים מינרלייםציונה31/10/2010
שבוע טוב!
רציתי לשאול האם ניתן להרתיח מים מינרליים (נביעות) לתינוק בן 4 חודשים.. או האם ניתן להשתמש במים החמים ולקררם ואז לערבב עם האוכל?
שכן לאחרונה שמתי לב שהמים בברז מריחים לי כמו כלור ואני חוששת שגורמים לכאבי בטן אצל בני. האם מותר בכלל להרתיח מים מינרליים ולתת לתינוק בן 4 חודשים + או שניתן להסתפק גם במים החמים ולקררם?
אודה מראש לתשובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים מינרליים - תגובה
מרינה קוזמנקו01/11/2010כן ניתן וצריך להרתיח מים מינרלים. את יכולה להרתיח כמות של 1-2 ליטרים, לקרר ולשמור במקרר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל אפשר לתת גרבר? ועוד שאלהשירי.א31/10/2010
נתתי לבן שלי גזר יום אח"כ יש נקודות אדומות מסביב לפה זה קשור? או שזה בגלל שהוא דוחף ידיים לפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה גיל אפשר לתת גרבר? ועוד שאלה - תגובה
מרינה קוזמנקו31/10/2010האם נקודות היו גם לפני שנתת גזר? בכל זאת כאשר זה יעבור תנסי שוב ותעקבי אחרי התגובה. אם זה מופיע שוב - סביר שזה אלרגיה. רק תדאגי לא לתת עוד משהו חדש באותו היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בילדה בת שנה שלא שותהאמא מודאגת30/10/2010
שלום,
ביתי בת שנה, וסובלת מעצירות. ואני מתכוונת שהיא ממש סובלת מהעצירות.
זה התחיל באופן משמעותי כשהתחילה את הגן לראשונה (לפני חודשיים) ושם התחילה לקבל 2 ארוחות מוצקים במשך היום (אחת פירות ואחת ירקות). לאחרונה התחילו לתת ארוחת מוצקים נוספת (יוגורט ביו) מה שהוריד את כמות המטרנה שלה ל-2 ארוחות ביום (בבוקר לפני הגן, ובערב לפני השינה).
העצירות מתבטאת בכך שהיא מתאמצת מאוד מאוד לפני היציאה. היא שוכבת על הבטן, הרגליים מתוחות ונעולות, המצח תקוע ברצפה מהתסכול והכאב והיא ממש מתאמצת ומאדימה. ובסוף, כשהיא מצליחה להשתחרר זה מלווה בבכי נורא (שלה, אבל אני מצטרפת לפעמים כי נשבר לי הלב), זה בדר"כ כמות די גדולה מוצקה ויבשה מאוד, וכמעט תמיד זה מגיע למצב של חתכים וקצת דימום כתוצאה מזה (כמובן שאז מתחיל תהליך טיפולי כדי לטפל בפצעים, וכל הטוסיק שלה אדום ושורף וכו' וכו'). זו ממש "לידה" עבורה ולא ברור לי איך היא עוברת את זה. זה יכול להיות פעם, פעמיים ואפילו שלוש פעמים ביום. לפעמים יש את כל המאמצים והבכי הנורא אבל לא יוצא לה כלום.
בימים כתיקונם היא יכולה לצאת גם 3-4 פעמים ביום בלי שום בעיה ובלי סבל כלל. אבל כבר לא זכור לי מתי היו לנו ימים כתיקונם בחודשיים האחרונים.
בגן התחילו להוסיף עגבניה במרק במיוחד בגללה, ובבית אני משתדלת לתת לה כל יום עגבניה מרוסקת ביחד עם כפית שמן זית. להפתעתי, היא אוהבת את זה מאוד. אבל זה לא עוזר לעצירות.
לפני שהתחילה את הגן היא היתה אוכלת 4-5 ארוחות מטרנה ביום. בלי ארוחת מוצקים. היו סתם נישנושים לפעמים פה ושם, אבל זה לא היה מחליף ארוחה. אני די בטוחה שבגלל המעבר למוצקים בגן חסרים לה נוזלים במשך היום, אבל אני לא מצליחה לתת לה כלום, חוץ מאשר מטרנה או סימילאק. היא פשוט לא מוכנה לשתות כלום.
ניסיתי מים (קרים, פושרים), ניסיתי חליטת קמומיל עם ובלי סוכר, ניסיתי אפילו תה היפ. ניסיתי גם בקבוק עם מים וקצת מטרנה בשביל הצבע, אבל אי אפשר לעבוד עליה. זה לא טעים לה.
ניסיתי בבקבוק, ניסיתי בכוס, ניסיתי בכפית, ניסיתי גם בבקבוק נביעות ספורט. שום דבר לא מצליח.
לאחר כל הסיפור הזה (וסליחה על האורך), שאלותי הן:
1. איך משכנעים אותה לשתות משהו? כל דבר נוזלי שהוא?
2. האם יכול להיות שהעצירות נובעת ממשהו שאינו קשור בכלל למים, כי אחרי הכל היא מקבלת מים גם דרך אוכל מוצק, לא? האם יש עצירויות שנובעות אולי מאלרגיה לאוכל מסויים?
3. האם עלי לבקש שידלגו לה בגן על ארוחה או שתיים של מוצקים ויתנו לה בקבוק מטרנה במקום זה? ואם כן, איך בכל זאת אוכל אי פעם לחזור למוצקים ולגרום לה לשתות?
תודה רבה מראש,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות בילדה בת שנה שלא שותה - תגובה
מרינה קוזמנקו31/10/2010שלום יקירתי! מבינה את הסבל שלך ושל ילדתך! לפי מה שאת מתארת הסיבה של עצירות באמת חוסר נוזלים. האם לחזור שוב לבקבוקים? זה לא הפתרון, כי בכל זאת מגיל שנה מתחילים גמילה מבקבוקי מטרנה ומורידים אותה מתפריט בכלל (במיוחד כאשר ילד אוכל טוב את המוצקים). את אומרת שניסית כל מיני טריקים עם בקבוקים שונים ונוזלים שונים. ובכל זאת...
תנסי להציע לה לשתות מקשית, הרבה ילדים מתלהבים מזה (גם שלי). תנסי גם מים עם מיץ לימון. לא מומלץ להמתיק מי שתייה, זה הרגל גרוע מאוד ואחר כך מאוד קשה להתפטר ממנו! ובכל זאת תמשיכי להציע לה מים כל שעה, אבל מצד שני אל תציקי לה יותר מדי.
את אומרת שבגן יש ארוחת ירקות. לא ברור מה זה בדיוק, אבל עדיף שזה יהיה מרק ולא ירקות טחונים. ככה זה יהיה עוד מקור לנוזלים.
ובלי שום קשר תפני לרופא לייעוץ. יכול להיות שתקבלו טיפול כמו נרות למשאל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד כמה שאלות
אמא מודאגת31/10/2010תודה על תגובתך ועל האמפטיה...
לגבי הקשית - שכחתי לציין בהודעה הקודמת שלי, אבל ניסיתי גם את זה. היא כל הזמן מוציאה אותה עם הידיים.
יש לה גם קטע שהיא לוקחת שלוק קטן ומיד יורקת אותו. בסוף גם החולצה שלה רטובה לגמרי מקדימה ומאחור וגם היא לא שתתה כלום.
ניסיתי גם כוס כזאת עם קשית בילד-אין, כמו שהיה לנו כשאנחנו היינו ילדים. אז היא מנסה להפוך את הכוס (זו כוס בלי מכסה).
אני יודעת שלא מומלץ להמתיק את השתייה שלהם, אבל פשוט לא היתה לי ברירה, כי היא כל כך סובלת אז ניסיתי גם את העניין ההמתקה. בכל אופן, כמו שציינתי גם זה לא היה טעים לה.
אני אקח את ההצעה שלך לגבי מים עם לימון. את זה באמת עדיין לא ניסינו. זה לא נשמע לי כמו משהו שאני הייתי אוהבת בלי המתקה, אבל מצד שני גם עגבניה היא חמוצה ואת זה היא כן אוהבת, אז אולי גם זה יצליח.
יכול להיות שמי עדן או נביעות יהיו לה יותר טעימים מהמים המורתחים שאני נותנת לה? ואגב, עד מתי צריך לתת מים מורתחים? מתי אפשר לעבור למי ברז רגילים? והאם המעבר הוא חד או הדרגתי?
קשה לי קצת להציע לה מים בתדירות גבוהה (כל שעה) כי היא בגן רוב היום, וחוזרת רק ב17:00. ב-19:00 היא כבר קורסת למיטה, כך שיש לי רק שעתיים בערך. ובזמן הזה היא כן אוכלת עגבניה ועוד בקבוק מטרנה. אז אני לא בטוחה שיש לי כל כך אפשרות לרדוף אחריה גם עם "סתם" מים. אבל אני אנסה.
ארוחת הירקות בגן זה אכן מרק ירקות מבושל עם עוף. המרק יחסית סמיך אז אני לא יודעת כמה נוזלים זה באמת מכניס. בכל אופן, למרות המרק העצירות עדיין קיימת, כך שלא משם יימצא הפיתרון לבעייתי.
ביום חמישי הקרוב יש לנו תור לטיפת חלב לחיסון לגיל שנה. זה כולל ביקורת אצל רופא ילדים אז אשאל אותו גם לגבי זה. מנסיוני בעבר, כשניסיתי לפנות לרופאים בעניין הזה, הם לא מתייחסים לזה כל כך ברצינות. הם אומרים שזה יעבור מעצמו ושהילד יודע הכי טוב האם ומתי הוא צמא. מה שהם לא יודעים, זה עד כמה הוא סובלת כשהיא מנסה לצאת. התיאור המילולי שלי לא מצליח להתקרב למה שהיא מרגישה באותו זמן.
אני מקווה שאולי הפעם, אחרי שאגיד שזה נמשך כבר חודשיים בלי הפסקה כמעט, אז אולי זה יישמע לרופא כמו משהו יותר רציני ששווה התייחסות גדולה יותר.
בכל אופן, תודה על העצות. אני אמשיך לעדכן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)