מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה במשקלנטע17/11/2010
שלום,
ביתי בת שנה וכמעת חודשיים. לפני כחודש הלכה לגן . סדר יום חדש וכמה וירוסים שהיו כבר -והיא ירדה בכמות אוכל. לפעמים בערב היא לא מוכנה לאכול בכלל או אוכלת כמה כפות וזהו. מה שנישאר קבוע זה רק דייסות מוקדם בבוקר ומאוחר בערב. חשוב לציין שגן שייך לנעמת ואין שם בשר. גם לפני היא לא הייתה אכלנית גדולה- היא היתה באכוזון בערך 25. בשקילה אחרונה בטיפת חלב היא ירדה במשקל (בגיל שנה היא היתה 8600- עכשיו 8400). מה אתן ממליצות לתת לה לאכול. איפה יש הרבה קלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל - תגובה
מרינה קוזמנקו17/11/20101. תוסיפי אבוקדו, שקדייה, טחינה משומשום מלא, ממרחי אגוזים שונים
2. מתצאי זמן וצורה מתאימים כדי לתת לה בשר וביצים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מזון לתינוק בן חודש וחצינורית17/11/2010
שלום לכולם.בני בן חודש וחצי אוכל כל 4 שעות(לפעמים קצת פחות)120 סמ"ק .לפי ידיעתי הכמות המומלצת 150סמ"ק כפול משקל הגוף.על פי חישוב זה הילד אוכל 120 סמ"ק יותר מהדרוש האם זה בסדר? יש לציין שנשקל בגיל חודש וחצי ושקל 3.770 ק"ג.
בנוסף ישן בלילה 6 שעות לפעמים אוכל כשעתיים לפני ואז יוצא שלא אוכל 7-8 שעות.האם הארוחה הבאה צריכה להיות גדולה יותר או הארוחה לאחר מכן קרובה יותר .תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מזון לתינוק בן חודש וחצי - תגובה
מרינה קוזמנקו17/11/2010אם ילד בריא, חיוני ושומר על עקומת הגדילה שלו אפשר ואף מומלץ לתת לו לאכול מתי שהוא מבקש ובכמות שהוא מוכן לאכול (אך בתנאי שהוא לא פולט אחר כך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחצי מסרבת לאכולרונית אשטמקר17/11/2010
כתבתי בעבר ומאוד שמחתי להתייעץ איתכם בקשר לביתי בת השנה וחצי שלא מוכנה לאכול.בעבר הייתי עושה הכל כדי שתאכל כולל שירים,משחקים טלויזיה
ואחרי התייעצות שלכם הלכתי לדייאטנית והיא אמרה לי להפסיק עם כל זה עם הילד רעב הוא יאכל.וכמובן להקפיד שתשתה מים ואם אפשר להתחיל לגמול אותה מבקבוק שלפי דעתי זה ממש מוזגם כי גם ככה היא לא מוכנה לאכול לפחות את החלב זה משהו.בכל אופן זה מאוד קשה לראות את הילדה אוכלת טיפה כמו בעבר איך כמובן לא מסודר וזה לא כולל עוגיות.היא ירדה טיפה במשקל איך את הרופא זה לא מטריד
אני מאוד מיואשת וכמובן שבימים האחרונים חשבתי לחזור להרגל הראשון כי הכי חשוב שהיא תאכל ותתפתח
היא לוקחת ויטמינים מאז שהיא תינוקת שככה הבדיקות דם שעשינו לה לפני חודשיים היו מצוינות וכמובן שזה היה בתקופה שרדפתי אחריה
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחצי מסרבת לאכול - תגובה
מרינה קוזמנקו17/11/2010ממליצה לך לפנות למרפאת האכילה כדי לקבל ייעוץ מפורט ומסודר. אבל בכל זאת תצטרכי לעשות שינוי בהתנהגות שלך ושלה. לא תוכלי לשיר לה עד גיל 18, לא?
מצטערת, אבל אני מסכימה עם גישת הדיאטנית שהיית אצלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תמ"ל.אור16/11/2010
שלום,
התינוקת שלי תהיה בת שנה בעוד כשבועיים.
כיום היא יונקת מעט לפני שינה ובבוקר, אוכלת שני בקבוקי סימיליאק ו 3 ארוחות מוצקים.
שלב 3 של סימיליאק הוא בטעם וניל ותהיתי אם זה לא מזיק שהיא תתרגל לטעם המתוק של הוניל. האם מטרנה קר שלב 3 גם הוא בטעם "מיוחד" מתוק (וניל וכדומה)? האם מותר לעבור למטרנה אחרי שימוש בסימיליאק של יותר מחצי שנה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תמ"ל. - תגובה
מרינה קוזמנקו17/11/2010כן ניתן לעבור בין הפורמולות השונות.
בכל זאת אחרי גיל שנה מומלץ להתחיל ולהוריד את התמ"ל מתפריטו של תינוק ולהעביר אותו למזון מוצק בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחודשיים- חוסר תאבוןעדיה16/11/2010
הי
ביתי בת שנה וחודשיים (כמעט).
כל עוד רק ינקה הייתה אחוזון 65 במשקל ו- 85 בגובה.
בגיל 7 חודשים נכנסה לפעוטון והמעבר מיניקה לבקבוק היה קשה מאוד והיא ירדה חצי קילו לאחר שכמעט חודש סרבה לשתות מבקבוק. בהמשך החלה לאכול יותר טוב גם סימילאק וגם מוצקים אך החלה לרדת באחוזונים. בגיל 8 ח' הייתה אחוזות 35 אך עדיין גבוהה לגילה. עד גיל שנה הנקתי אותה אחה"צ ובלילה וכיום היא מקבלת רק תמ"ל ומוצקים. התאבון שלה מאוד משתנה. לעיתים יש לה תקופות שהיא אוכלת טוב אך לפני כחודש וחצי הייתה לה מחלת הפה והגפיים ומאז התאבון מאוד ירוד, היא כמעט לא אוכלת, וחזרה לשתות המון סימילאק (היו לנו כמה ימים של 900 מ"ל). היא הייתה אנמית וקיבלה תוספת ברזל אך בבדיקות לפני שבועיים ההמוגלובין נמצא תקין. חשוב לי לציין כי הארוחות יחסית מסודרות, היא מקבלת תזונה מועשרת בדייסות, חלב שקדים, טחינה, אבוקדו וכו' אך אוכלת כמו ציפור ואנחנו ממש דואגים. היא ילדה שמחה ומאוד מאוד פעלתנית ולא נראה לנו שהיא חלשה או רעבה.
אנחנו די אובדי עצות..
נשמח לתגובה מהירה!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
עדיה16/11/2010שכחתי לציין כי היא שוקלת היום 8760 גר', אחוזון 10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותדרור16/11/2010
שלום, בתי בת 5 וחצי חודשים והיא התחילה לסבול מעצירות. לקחתי אותה לרופא והרופא אמר לתת לה מזון עם סיבים תזונתיים. רציתי לדעת באיזה פרי או ירק כדאי להאכיל אותה עכשיו מכיוון שהיא נפצעה מהעצירות ונוצר לה חתך רציני ברקטום. קיבלתי משחה ל-5 ימים לשים לה שם והחלפתי לה את הברזל. אם תהיה לה שוב עצירות החתך יגדל ויהיה גרוע יותר. בבקשה עיזרו לי ותמליצו לי מה להאכיל את הילדה בכדי למנוע לפחות לחודש הקרוב עצירות עד שיחלים לה הפצע.
תודה, דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
נורית קליפר16/11/2010הי דרור,
להלן רעיונות שיכולים לעזור:
נסה לטחון לה עם הפירות שהיא אוכלת, פירות יבשים שהושרו במים - יש בהם המון סיבים.
נסה להשרות שזיפים מיובשים במים רותחים, ותנו לה לשתות ממי השזיפים שהתקררו.
נסה לגרד עגבניה ולהוסיף כפית שמן זית לרסק - זה עלול לעזור. ולבסוף, בקטניות יש הרבה סיבים תזותיים כך שאפשר להכין מרק ירקות ולהוסיף מעט עדשים.
חשוב לא להעמיס ביותר מדי סיבים תזונתיים, כי זה לכשעצמו יכול לגרום לגזים וחוסר נוחות במערכת העיכול.
תרגישו טוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דרור17/11/2010אני מודה לך מאוד על התשובה המהירה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה מניסיון אישי
עירית17/11/2010היי דרור,
בני התינוק כשהיה בן 4 חודשים סבל מעצירות.
הרופא, מבלי לחשוב יותר מדי, דחף לנו (או לו יותר נכון) נרות, משלשלים וחוקן.
לא הסכמתי - כי זה לא מטפל במקור הבעיה, אלא רק מקל על התסמינים.
אינטואיציה של אמא לא הטעתה אותי והסתבר שזה היה סימן של התייבשות שנגרמה מזמן ממושך (4 שעות) בין ארוחה לארוחה.
מה שפתר את זה !! ביום אחד בלבד !! זה הוספת ארוחות ביניים של חלב בין הארוחות העיקריות (כ-50 מ"ל). זה לא קלקל לו את התאבון בארוחות העיקריות ומאז ועד היום (7 חודשים אחרי) לא זוכרים מה זה עצירות.
הכי חשוב זה למצוא את הסיבה לעצירות !!!
בהצלחה ולילה טוב,
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת ערב לבן 8 חודשיםמעיין16/11/2010
שלום
בני בן 8 חודשים. במשך היום נמצא במעון ושם אוכל ירקות ופירות ובין לבין מטרנה. בבוקר כשמתעורר וכשחוזר מהמעון אני נותנת לו דייסה בבקבוק. לארוחת ערב אני מנסה כבר מספר שבועות לתת לו אוכל ולא מטרנה, כמו אבוקדו, טחינה, עגבנייה וכל מיני שילובים נוספים, אך הוא לא מעוניין ומעדיף את הבקבוק שלו. ממש לעיתים רחוקות אוכל כמעט הכל אבל עדיין רוצה בקבוק לאחר מכן. במשך הלילה אוכל בין פעם לפעמיים.
בגן אמרו לי שאוכל את הירקות והפירות ללא בעיה, ואכן גם כשהיה בבית לפני הכניסה למעון אכל ללא בעיה.
משקלו כ-7800 עלה יפה במשקל עד שנעצר וירד באחוזונים בגלל שהיה חולה זמן רב.
איך אפשר לשכנע אותו לאכול אוכל? ואילו דברים אפשר להציע?
תודה
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב לבן 8 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו17/11/2010תנסי להקדים את ארוחת הערב, יכול להיות שהוא עייף מידי כדי לאכול מוצקים. לגבי תפריט לארוחת הערב, כמו שאת כותבת - אבוקדו, טחינה, פרוסת לחם, גבינה/יוגורט, קטניות, ביצה מקושקשת/קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום בקבוק תמ"ל במיקרוגללולי16/11/2010
היי בנות, בני בן 8 חודשים ונמצא במשפחתון ושם המטפלת מכינה את הבקבוקים לפני זמן האכלה ושמה במקרר ולאחר מכן מחממת את הבקבוקים במיקרוגל ומאכילה אותם.
זה לא כ"כ ניראה לי האם אני טועה? האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימום בקבוק תמ"ל במיקרוגל - תגובה
נורית קליפר16/11/2010הי לולי,
את צודקת! זה לא תקין. הבקבוק מתחמם בצורה לא אחידה מה שעלול לגרום לכוויות. כדאי גם לבדוק לגבי חומר הפלסטיק של הבקבוק ולהתייעץ עם היצרן אם ניתו לחממו במיקרוגל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורמולותאנה16/11/2010
נאמר לי בטיפת חלב שניתן להחליף בין הפורמולות ולא להיצמד לפורמולה מסויימת, לדוגמא שבועיים מטרנה שבועיים סימילאק, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמולות - תגובה
מרינה קוזמנקו17/11/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6.5 חודשיםאודליה16/11/2010
התחלתי להאכיל את בני בטעימות של ירקות מאודים ומרוסקים, אבל אחרי כמה כפיות הוא מתעצבן ורוצה להמשיך לארוחה "האמיתית", הנקה או בקבוק שאוב.
איך להגדיל את הכמויות של האוכל ולגרום לו להבין שזו ארוחה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6.5 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו17/11/2010קודם כל -סבלנות. הוא צריך זמן כדי להבין שזה לא משחק אלא אוכל. תתני לא להשתתף בארוחות משפחתיות ולראות מה אחרים עושים ליד השולחן. תתני לו גם כפית ושיתחיל לנסות לאוכל איתו. בדרך כלל ילדים לא מתחלים ישר על ההתחלה לאכול ארוחות שלמות של מוצקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחודש תה בבוקר .??.?טל16/11/2010
בוקר טוב
ביתי בת שנה וחודש
ניזונה מסימילאק מיום היוולדה לאחרונה משלשלת לאחר שאוכלת סימילאק בבוקר ובערב , לאחר יעוץ עם רופא נתבקשתי לנסות שבוע ימים להפסיק לה את הסימילאק בבוקר ובערב לראות מה התגובה.
אני שוברת את הראש מה אוכל לתת לה בבוקר כי היא מתעוררת ממש רעבה
האם תה זה בסדר ??? לאחר מכן היא בגן אוכלת שם מסודר
אודה אם תתני לי רעיונות נוספים שאוכל לתת לה במקום תחליף לסימילאק בבוקר.
בברכת המשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחודש תה בבוקר .??.? - תגובה
מרינה קוזמנקו17/11/2010חלב שקדים עדיף על תה. 1-2 כפיות של שקדייה למהול הכוס מים חמימים. גם טעים, גם מלא רכיבים בריאים וגם משביע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין יש שאלות
דניאלה18/11/2010תודה רבה!אני מצטערת אבל עדיין לא ברור לי לחלוטין:)
בני אכל כ 60 CC של פירות והיה לא ממש שבע ואחל בקושי 30 CC ירקות וממש ממש לא היה שבע והניק כמו כרגיל - האם הגיוני?
לכן הכמויות שאת ציינת נראות לי ממש קטנות?
הוא באמת אמור להשלים חלב?
המוצקים לא אמורים להיות במקום?
כרגע אני נותנת לו רק ירקות עד שהוא יוכל קצת יותר ואז רציתי להסיף עוף- האם תקין?
וכמה מים לתת לו? כמה שהוא רוצה? או שיש מינימום/מקסימום
ושאלה אחרונה- האם כדי לתת את שתי המוצקים בארוחות ברצף? או כדאי הנקה באמצא?(רק אז ארוחת צהרים היא ממש מאוחרת בסביבות 3-4*)
תודה וסליחה על כמות השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה תינוקדניאלה16/11/2010
שלום,
בני נולד 2700 והיום בן חצי שנה וחצי כמעט שוקל 7 קילו
ניזון עד כה מהנקה מלאה + טעימות
אני רוצה להתחיל לתת לו פירות + ירקות אך לא יודעת את הכמויות
אודה לתשובה גם לפירות וגם לירקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה תינוק - תגובה
מרינה קוזמנקו17/11/20102-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, 2-3 כפות דגנים, 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר/דג/קטניות. ועוד 4 ארוחות תמ"ל או הנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה 6 חודשים
דניאלה17/11/2010וזה אמור להחליף ארוחה שלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה 6 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו18/11/2010הכמויות שרשמתי הם סה"כ ליום. אבל אם תראי שילד רוצה לאכול יותר - תתני לו כמובן. אבל צריכים לשמור על 4 ארוחות מלאות של תמ"ל או הנקה, מכיוון שמזון מוצק עוד לא מספק לתינוק את כל צרכיו, לאומת הנקה/תמ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה מתמ"לאמא15/11/2010
בתי בת ארבעה חודשים ושבוע, שוקלת 6 פלוס, ניזונה ממטרנה, כול האכלה 180cc בין 6-7 בקבוקים כולל בלילה, על גבי האריזה רשום כי תינוק מעל 6 קילו צריך 240cc , האם ממולץ לתת כמות כזו?? יש לציין כי בתי צורכת אוכל כול 3 שעות לפעמים כול שעתיים וחצי, מניסיון גם הגדלת כמות לא תמנע האכלה כול 3 שעות במהלך היום, 3 שעות זה טווח השעות הגדול ביותר עבורה ללא אוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה מתמ"ל - תגובה
מרינה קוזמנקו16/11/2010תינוק צריך לקבל תמ"ל בכמות לפי החישוב הבא: 150 CC עבור כל ק"ג משקל הגוף במהלך היום. אני רואה שבתך מקבל את זה ונכון לעכשיו אין סיבה להגדיל מנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העשרת תפריט, בת 7 חודשים,חן15/11/2010
שלום בתי בת 7 חודשים. כבר חודש וחצי שאני מציעה פירות ומרק כל יום, והיא מעוניינת בכמה כפיות ודיי. ואז אני משלימה בפורמולה.נסתי במרקמים שונים כמו שהצעתם..נסתי בננה מעוכה קצת ביד גם כמה אצבעות ולא מעוניינת בהרבה...נראה שטעים לה אבל לא אוכלת כמות שצריך.
א. איך אפשר שהיא תקבל את זה כבר כארוחה מלאה
ב.האם אפשר לשלב אותה לארוחת צהריים של בני המשפחה דוגמא, אם יש עוף אם תפו"א,פסטה עם עגבניות..או אפילו ביצה מקושקשת עם עגבנייה??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העשרת תפריט, בת 7 חודשים, - תגובה
מרינה קוזמנקו16/11/2010צירוף תינוק לשולחן המשפחה פותר הרבה בעיות הקשורות לההאכלת תינוקות. ככה הם לומדים איך מקובל להתנהג בבית הזה. לכן זה מאוד מומלץ. רק תשימו לב שהיא תקבל רק דברים שהיא כבר טעמה ושלא תקבל מזונות בריאים וללא תוספי מזון (צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, וגם עדיף ללא מלח).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות טחונים מבקבוק גיל שנה וחודשייתיקי גלזר15/11/2010
בני בן שנה וחודשיים אוכל הכל.תמ"ל בוקר וערב .עדיין אוכל פירות טחונים בלבד מבקבוק בננה תפוח אגס, מנגו אבוקדו לסרוגין שאלתי היא :האם להמשיך פירות טחונים, ככה אוכל הכל או לנסות פירות שלמים בהדרגה .אציין שיש לו 12 שנייים.תודה עבור התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות טחונים מבקבוק גיל שנה וחודשיי - תגובה
מרינה קוזמנקו16/11/2010כן תתחילי להעביר אותו לפירות חתוכים. תנסי לתת לו פירות רכים חתוכים. ואם תראי שזה קשה לו תעשי את המעבר בהדרגה - קודם תטחני גס יותר כדי שיהיו גושים, אחר כך למעוך עם המזלג ורק אחר כך חתיכות. אבל אל נראה לי שיהיו בעית מכיוון שכל הדברים האחרים הוא אוכל ורק פירות עדיין טוחנים לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)