מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה לא להתיחס ????!מיכל07/11/2010
שלום
בעבר עניתם לי - מרינה , לגבי הסרוב ללבוש סינר אצל בת שנה.
הפתרון לא עבד כי כל דבר שסופג אינו מעשי.
יש לה יופי של סינר מפלסטיק קשיח.
לקראת החורף כבר לא ניתן להפשיט את החלק העליון שלה לפני הארוחה והיא חייבת סינר.
אין לנו כבר כוח לכביסות וכתמים כמעט על כל בגד !!!!
האם יש למישהוא בקהל המומחיות ובקהל הכללי רעיונות לשילוב חדשני של הסינר בחיים של הקטנטונת הזו ? להפוך אותו לאטרקטיבי ? לשכנע אותה ?????
שאלה לי נוספת
האם שקדיה מעל 3 כפיות ביום לא מומלצת לגיל שנה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבישי לה "חולצת עבודה" ישנה או בגד
נעמי08/11/2010משומש שאינך צריכה , להרבה תינוקות תחושת הסינר אינה נוחה...
מניסיון...
אמא של מתוקה בת שנה וחודשיים.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות עטירי ברזלאודליה07/11/2010
שלום
זה נכון שחשיבות הברזל עד גיל שנתיים משפיעה על רמת המשכל בעתיד של התינוק? אם זה נכון יש לי ילד בן שנה וחודשיים שמסרב לאכול עוף ומוצרי בשר למינהם היה אוכל סלק אבל עכשיו גם את זה זורק. איזה מזונות עטרי ברזל אני יכולה לתת לו ואיך אני אדע שהכמות הברז במזונות האלה מספיקים (כפית טחינה בפרות מספיק לכמות של הברזל) ויש אפשרות להמשיך את טיפות ברזל שנותנים לתינוק עד גיל שנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות עטירי ברזל - תגובה
מרינה קוזמנקו08/11/2010חוסר ברזל גורם לפגיעה בגדילה ובהתפתחות הפסיכו מוטורית של התינוק, לכן חשוב מאוד להספקתו דרך המזון (ואם צריכים, גם דרך תוסף תזונה, אך בהמלצת רופא בלבד!). ברזל הנמצא בבשר נחשב לנספג הכי טוב בגוף, לכן מומלץ למצוא דרכים איך לתת אותו לילד. סלק לא מכיל הרבה ברזל, יש מקורות צמחיים הרבה יותר עשירים בברזל. למשאל – ירקות עלים ירוקים, אפונה ירוקה, ארטישוק, ברוקולי, פטל, משמש מיובש, תאנים, שזיף מיובש, צימוקים כהים, תמרים, ענבים אדומים ושחורים, טחינה משומשום מלא, גרעיני דלעת וחמיות, שקדייה, מולסה (ללא גופרית), עדשים, גרגירי חומוס, שעועית, דוחן. כפי שאת רואה – יש הרבה מקורות ברזל בעולם הצומח. ממליצה לך לבנות לבנך תפריט מגוון ועשיר במזונות הללו, בלי שום קשר לניסיונות להכניס גם בשר. וטיפ חשוב – נוכחות ויטמין C משפר ספיגת ברזל (גם מין החי וגם מין הצומח). לכן הוספת מזונות עשירים בוויטמין C מאוד מומלצת.
החלטה האם להמשיך ברזל גם לאחר גיל שנה צריכה להתקבל רק ע"י הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת בת 10 חודשיםדנה07/11/2010
שלום רב,
בתי כמעט בת 10 חודשים, מבחינת משקל באחוזון תחתון. יונקת ואוכלת מוצקים.
כמה שאלות:
1. אפשר לתת מזולה על לחם, אמרו לי שעדיף חמאה, זה נכון?
2. התחלנו עכשיו עם מוצרי חלב, נתתי לה לטעום שמנת 15%. זה מומלץ או שאלו אחוזי שומן גבוהים עבורה? אם כן, אלו מוצרי חלב כדאי לתת.
3. עד עכשיו חששתי לחשוף אותה לביצים. האם בגילה אפשר לתת ללא חשש חלבון וחלמון ביצה?
4. האם אפשר לתת דגים? ומה בנוגע לטונה מקופסאת שימורים?
5. אפשר למרוח על לחם טחינה גולמית/ שקדיה מבלי לדלל, או שצריך לדלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלות נוספת
דנה07/11/2010האם אפשר לתת אבוקדו מדי יום? (היא אוהבת אבוקדו).
האם אפשר לתת ריבה (על לחם)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלות נוספת - תגובה
שרית עטיה-שמואלי08/11/2010הי
כן אבוקדו מצוין.
ריבה - אפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת בת 10 חודשים - תגובה
שרית עטיה-שמואלי08/11/2010הי דנה
אין בעיה עם מזולה , אך עדיף למרוח ממרח עם ערך תזונתי גבוה יותר כמו גבינה/טחינה/אבוקדו
שמנת זה בסדר. אפשר לגוון עם יוגורט לבן ללא תוספת סוכר
אין בעיה עם ביצים (גם חלבון וגם חלמון) ולא עם דגים או טונה
אפשר למרוח מבלי לדלל טחינה גולמית/שקדיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבהלימור06/11/2010
תודה רבה על התשובה. רופא הילדים אמר שיוצאות לה שיניים אז לפי זה אני יודעת.
פרט לכך בינתיים הכל הסתדר. אולי היתה צריכה את השבוע להסתגל לפעוטון ויש סיכוי שרצתה את האוכל קצת יותר חם. מאז שחיממתי לה קצת יותר היא אוכלת טוב יותר. כעת מסיימת אפילו 180 ואוכלת 4 ארוחות בין 130 ל180 CC לארוחה !!!בכל מקרה תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה - תגובה
מרינה קוזמנקו07/11/2010מעולה! שיהיה לכם שבוע נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת מוצקיםמגי אלי06/11/2010
שלום רב בנות,
בתי בת 4 חודשים וחצי, החלה מוצקים לפני שבועיים: התחלנו עם 4 כפיות ( בהמצלת אחות טיפת חלב) של ירקות בלבד ( בטטה, תפו"א, קישוא, גזר ), התחלתי להוסיף לה גם מעט בשר עוף ( מהחלק הכי רך בעוף). אני טוחנת את הכל יחד ועד כה היא מאוד אוהבת.
כמה שאלות:
מתי ואיך לעלות את הכמות?
מתי מומלץ לתת פירות ובאיזה כמות?
היום טחנתי לה ביחד עם הירקות מעט אורז והיא הייתה חסרת מנוחה מרבית היום ואף פלטה המון!!! אני מניחה שז נובע מזה כי זו פעם ראשונה שנתתי לה אורז, הרגשתי שיש לה מעין צרבת או שהיא לא עיקלה את המנה...
האם להוריד מהתפריט?
האם מומלץ שיהיה מוכן תפריט יומי או שבועי על מנת לתת לה את כל הנדרש?
אני מתנצלת על כ"כ הרבה שאלות, אך זה חשוב לי מאוד לדעת במדוייק על אף האינטואיציות האימהיות שלי,
תודה רבה רבה,
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת מוצקים - תגובה
מרינה קוזמנקו07/11/20101. עד גיל 6 חודשים אוכל מוצק לא מהווה השלמה לתפריט התינוק. המטרה כרגע (עד גיל חצי שנה) להכיר לתינוק מזונות חדשים (על מנת לבדוק אלרגיה) וטעמים חדשים. עכשיו לא מעלים את הכמויות מעבר ל2-3 כפות סה"כ ביום ולא מחליפים ארוחות תמ"ל או הנקה. כל פעם נותנים לטעום מעט ועוקבים לאחר התגובות. מומלץ כל פעם לתת מזון בודד על מנת לילד יכיר טעמו של פרי או ירק או בשר לבד ולא מעורבב עם דברים אחרים.
2. לאחר בניסית ירקות ובשר תוכלי לתת לה לטעום גם פירות, תתחילי מטעמים פחות מתוקים.
3. תבדקי אורז לבד (תבשלי ותדללי עם תמ"ל או חלב שאוב) ותראי תגובה. מומלץ באותו יום לא לתת כל דבר חדש אחר כדי להיות בטוחים איזה מזון גורם לתגובות לא רצויות (אם בכלל)
4. כאשר בתך תתחיל לאכול מוצקים (בגיל 6 חודשים) כן מומלץ מאוד לכתוב תפריט שבועי כדי לוודא שתזונה מגוונתועשירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במוצקים!חן04/11/2010
שלום בתי אוטוטו בת 7 חודשים. אני בערך כחודש וחצי מכינה לה כל יום פירות ומרק טחון, וכל פעם היא עושה לי בעיות היא מנסה לצאת מהסלקל ומתחילה להתבכיין מתעצבנת ממש עד שאני מתייאשת ומכינה לה מטרנה..היא אוכלת 5-6 כפיות ואז מתעצבנת..אאני לא יודעת מה לעשות זה ממש מייאש.פעם אחת יחידה היא אכלה מרק בתור ארוחה .אשמח לתשובה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במוצקים! - תגובה
מרינה קוזמנקו06/11/2010אולי לא נוח לה לאכול בסלקל? אולי תנסי להושיב אותה יותר ישר. תנסי גם לגוון לה. תכניסי לתפריט שלה בשר, דגים, קטניות, דגנים. תכירי לה טעמים חדשים. תעשי לה גם ארוחות יותר עשירות בקלוריות. תוסיפי למאכלים שלה טחינה, אבוקדו, שקדייה. תבדקי האם היא לא צמא בזמן הארוחה, תציעי לה לשתות מים בסיום הארוחה (ולא בזמן הארוחה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלונתמיכל04/11/2010
שלום
בעבר עניתם לי - מרינה , לגבי הסרוב ללבוש סינר אצל בת שנה.
הפתרון לא עבד כי כל דבר שסופג אינו מעשי.
יש לה יופי של סינר מפלסטיק קשיח.
לקראת החורף כבר לא ניתן להפשיט את החלק העליון שלה לפני הארוחה והיא חייבת סינר.
אין לנו כבר כוח לכביסות וכתמים כמעט על כל בגד !!!!
האם יש למישהוא בקהל המומחיות ובקהל הכללי רעיונות לשילוב חדשני של הסינר בחיים של הקטנטונת הזו ? להפוך אותו לאטרקטיבי ? לשכנע אותה ?????
שאלה לי נוספת
האם שקדיה מעל 3 כפיות ביום לא מומלצת לגיל שנה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שאלונת - תגובה
מרינה קוזמנקו08/11/2010זו שוב אני - מרינה. את לא חושבת ששפוט לא נעים לה לשבת עם הסינר!!! ניסית את ללבוש משהו מפלסטיק קשיח ליד צווארך?!
שקדייה היא דבר נפלא ועשיר ברכיבי תזונה רבים. אבל היא גם מלעת קלוריות ומשביע מאוד. אם מגזימים בכמויות זה מונע מילד לאכול דברים אחרים שדרושים לו. לא מומלץ לעבור על 3 כפויות של שקדייה במהלך היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכלו לכתוב לי תפריט לתינוקת בת שנהרונית אשטמקר04/11/2010
אני כל כך עייפה מלנסות להאכיל את ביתי אני ניסיתי את רוב המוצקים תוכלו לכתוב לי תפריט מתאים לגיל שלה?וכל כמה זמן אני צריכה לחכות בין כל ארוחה?
היא שוקלת 8 קילו אני יודעת שזה מעט אבל הרופאה חושבת שזה תורשתי ואין מה לדאוג.
אני מאוד מתוסכלת היא בכלל לא אכלנית
8בבוקר:חלב 150 מ"ל
9 בבוקר :יורגוט לפעמים גבינה,אשל מנסה לתת לה ירק איך היא זורקת
ובשעה 11 היאנ כבר ישנה צהריים שוב 150מ"ל
ובשעה 1 בצהריים גרבר עם עוץ בשר מנסה לתת לה ירק איך לא מוכנה חוץ מגזר מבושל,
ומנסה ללת לה פנקק סיריו כל דבר העיקר שתאכל
ובשעה 7 בערב כל מה שאני אוכלת כמובן שהיא רק טועמת
הרופאה חושבת שהיא תאכל כאמונו במשך הזמן איך זה נראה שהיא רק עושה טעימה ולא יותר הכל לפח.
והיא נרדמת עם בקבוק 150 הרופאה חושבת שהיא אוכלת מספיק לגוף שלה אני רוצה להדגיש שהיא לא אוכלת את כל מה שאני מגישה לה אם זה הגרבר ועוף
תוכלו לעזור לי בבקשה לפרט לי כל דבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכלו לכתוב לי תפריט לתינוקת בת שנה - תגובה
מרינה קוזמנקו06/11/2010בגיל שנה ילד צריך לאכול (לפי הספר):
2-3 ארוחות של תמ"ל (240CC כל פעם), 4-6 כפות ירקות, 4-6 כפות פירות, 4-6 כפות דגנים מבושלים (אורז, קינואה, כוסמת, גריסי פנינה, קוסקוס, בורגול), גביע (2-3 כפות) יוגורט/לבן/גניבה לבנה, ביצה, 3-4 כפות בשר/דג/קטניות.
סדר הארוחות – 3 ארוחות עיקריות ועוד 2-4 ארוחות ביניים. ארוחות צריכות להיות מפוזרות שווה על פני כל היום, ומה שאני רואה אצלך – בבוקר ארוחות כל 2-3 שעות ואחה"צ מרווחים הרבה יותר גדולים. תנסי לקבוע לה תפריט לפי שעות השינה שלה ולפי ההנחיות שנתתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בגיל הזה אפשר להמשיך לאכול גרבר
רונית אשטמקר07/11/2010האם עדיין אני יכולה להאכיל אותה גרבר?והאם זה בסדר להוסיף לה בתוך את הארוחת צהריים?כדי שתאכל יותר טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בגיל הזה אפשר להמשיך לאכול גרבר - תגובה
מרינה קוזמנקו07/11/2010כעיקרון כן ניתן לתת גרבר אבל צריכים גם לחשוב בכיוון של מאכלים רגילים של משפחה ולהעביר בהדרגה את הילד לתזונה רגילה של משפחה. וגרבר הוא במרקם עדין מאוד ובטעם קבוע ולא מלמד את הילד בטעמים חדשים ומרקמים שונים.
אני תמיד ממליצה על מזון מגוון כדי שלא יקרה מצב שילד יוכל רק סוג אחד של מאכלים (רק טחון למשאל).
מקווה שעניתי לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 5 ימים...אמא טרייה04/11/2010
לאחר קשיים שקשורים בגודל החזה שלי, החלטתי לייבש וללכת על תחליפי חלב אם.
האם יש תחליף מומלץ (מחיר זה לא בעיה)?
משהו עם יותר ויטמינים, פחות ויטמינים.. עושה גזים חוסך בגזים.. אני לא כ"כ מבינה בנושא.
בשיבא נתנו לו מטרנה שלב 1 חלבי, הבנתי שאם כבר יש למטרה אקסטרא קייר שהוא עדיף מבחינת הרכב, או סימילאק אדוואנס.
האם יש משהו עם פחות גלוקוז מבד"כ? הייתי מעוניינת לחסוך מהילד % סוכר גבוהים בינתיים.
אילו תוספי תזונה מומלץ לתת לילד מעבר לויטמין D?
אציין כי לוקח בינתיים אנטיביוטיקה ציפורל לטיפול בהרחבה של אגן כילייה, נורא מפחיד אותי אנטיביוטיקה לכזה ילד קטן.............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן 5 ימים... - תגובה
מרינה קוזמנקו06/11/2010הבדלים בין פורמולות שונות תוכלי למצוא באתרים של מטרה וסימילאק.
אין צורך בשלב זה לתת יותר מויטמין D.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 10 חודשים מסרב לאכולאמא03/11/2010
שלום רב,
אני כותבת כאן שוב מכיוון שחלפו כמעט שבועיים מאז שכתבתי פה על בעיית האכלה של בני.
קרוב לחודש ימים שישנה בעייה קשה בהאכלה שלו.
עד לפני חודש הוא אכל מוצקים וינק בצורה טוב מאוד. פתאום הוא התחיל להימנע מארוחת הפירות והמרק שלו. מאז חשפנו אותו למגוון גדול של אוכל במרקמים שונים ואנשים שנים שניסו להאכילו אבל שום דבר לא עוזר. הילד בדר"כ טועם כפית שתיים ואז מסב את תשומת ליבו, ההאכלה יכולה להימשך שעה כאשר בקושי מצליחים לתת לו מספר מועט של כפיות. אם מביאים לו יוגורט, טחינה או לחם הוא פותח את הפה בקלות - אבל רק למאכלים אלו. הוא גם הפחית דרסטית את כמות ההנקות שלא לדבר על בקבוק שהוא מסרב לקחת מהמטפלת בכלל.
באופן מוזר ולא ברור הילד עירני וחיוני ולא זאת בלבד הוא גם אינו ירד במשקל עד עכשיו.
תפריט ממוצע שלו לאחרונה:
בבוקר הוא יונק דקה אולי פחות.
ארוחת פירות כוללת 5-6 כפיות של פירות מעורבים + כפית שתיים של שקדיה.
צהריים - חצי קציצה קטנה במקרה טוב, לפחמימות וירקות הוא כמעט מסרב לחלוטין (חוץ מבטטה שלפעמים אוכל מעט) ובסוף אחרי שמתייאשים מכל סוגי הבשר, דגים ופחמימות שהוא לא אוכל נותנים לו פרוסת לחם עם טחינה שאותה הוא אוכל.
ערב - רבע גביע יוגורט. (מנסים ביצה כלשהי וירקות יותר מכפית מאלו במקרה הטוב הוא אינו מוכן).
לפני שינה הנקה + חלב שאוב מעורבב עם דייסה 150.
בלילה הוא מתעורר על פי רוב פעם אחת ויונק.
אנחנו כבר אובדי עיצות,
אשמח לכל הכוונה ועזרה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 10 חודשים מסרב לאכול - תגובה
מרינה קוזמנקו06/11/2010אם ילד ערני, חיוני, לא יורד במשקל ומתפתח תקין - לא צריכים לדאוג במיוחד, למרות שזה קשה כאשר ילד יורד בכמויות של אוכל. תמשיכו להציע לו מזונות מגוונים ושונים ובצורות שונות, תשתפו אותו בארוחות משפחתיות ותציעו לו מאכלים של המשפחה. מעבר לזה - רק סבלנות. אם במשפחה אוכלים כל סוגי המאכלים ולא מסרבים לירקות או פירות מסוימים (לפחות בגלוי) - אין סיבה שבעתיד ילד לא יאכל כל הדברים. הכי טוב בנושא של חינוך תזונתי (ולא רק) - זה הדוגמה האישית של בני המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שלא אוכל
תות שדה07/11/2010היי, יש לי תינוק בן 7 חודשים, גם הוא לא אוהב מרק טחון, שמתי לב שאת המרקם הוא לא אוהב ולא אוהב לאכול עם כפית, ניסיתי פשטידה ונתתי לו חתיכות עם היד, ואת זה הוא כן אוכל, שימי לב את הלחם את נותנת לו חתיכות קטנות בפה ? אני הבנתי שהוא אוהב שאני מאכילה אותו עם היד ולא עם כפית.
שווה בדיקה, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת השנה רוצה לאכול רק מטרנהיפית קבילו03/11/2010
בתי לא אוכלת ירקות ועוף או בשר מזה כ 4 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת השנה רוצה לאכול רק מטרנה - תגובה
מרינה קוזמנקו06/11/2010המצב בהחלט לא תקין! תפני לייעוץ לדיאטנית כדי לגלות סיבות ולהתגבר על המצב. אי אפשר להמשיך עם המטרה לנצח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרתחת מיםמרי03/11/2010
שלום רציתי לדעת באיזה גיל אפשר להפסיק להרתיח את המים ולתת מים מנרלים או מסוננים לשתיה?
ועוד שאלה בני בן 8 חודשים האם מותר לתת לו אוכל עם תבלינים?(כורכום,פפריקה...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרתחת מים - תגובה
נורית קליפר04/11/2010הי מרי,
על פי הוראות משרד הבריאות, יש להרתיח עד גיל שנה. לגבי התבלינים, אין הגבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת בני בן הכמעט 11 חודש.עינת03/11/2010
שלום,
בני אוטוטו בן 11 חודש, שוקל 7.5 ק"ג. כרגע בתקופה של הוצאת שיניים נוספות ולכן בשלושה שבועות האחרונות הקטין כמויות של אוכל. (יש לציין כי גם בתקופה טובה, הכמויות אינן גדולות במיוחד). בטיפת חלב נאמר לי שהוא בטבלה של התת משקל - מלחיץ. אני עושה ככל שביכולתי אך , אשמח לטיפים נוספים.
בבוקר - 6:00 אוכל סימילאק טופ פרי, ללא לקטוז- 120 cc. ב-09:00 נוהג לאכול בגן פירות. בעבר היה אוכל את כל המנה וכעת אוכל 1/3 כוס, ממש מעט כפיות. ב-12:00 אוכל מרק כ-1/2 כוס (היה נוהג לאכול מנה שלמה). ב-15:00 אוכל שוב סימילאק - 120cc, ב-18:00 - 80 cc ולפני השינה 120 cc. בלילה קם באחת בערך אוכל שוב 120cc עד לבוקר. מסרב לאכול גבינות - מקיא את הכפית. לגביי דייסות - מסרב לאכול אותם בבקבוק שכן הפיטמה הרב שלבית זורמת מהר מידי והוא לא עומד בקצב, עברנו לאכילה בכפית - ניסינו את כל הטעמים - והוא רוצה להקיא את זה. מה אני יכולה לעשות? אני מנסה להיות רגועה, לא בלחץ ולא לדחוף ויודעת שהוא אוכל כמה שהוא צריך אבל, הוא רזה מאוד. אני אפילו לא מנסה לגמול אותו מהלילה שכן הוא זקוק למנה הזאת. לא הצעתי מעדני חלב - סקי וניל, דניאלה, גמדים, דני שכן, נאמר לי שאינם בריאים וכי הוא עלול להתרגל למתוק. אשמח לקבל טיפים. תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעתי הקודמת
עינת03/11/2010שכחתי לציין כי אני נותנת לו כפית של שקדייה/טחינה משומשום מלא כל יום. ההתפתחות שלו תקינה, מאוד אנרגטי, חיוני.משחק יפה, שובב אמיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעתי הקודמת - תגובה
מרינה קוזמנקו06/11/2010יקירתי! את עושה הכל נכון מאוד ותמשיכי כך! כל ילד מתפתח בגודל בקצב שלו.
תוכלי לתת לו 2-3 כפיות של שקדייה/טחינה/אבוקדו ביום במקום אחד. ותמשיכי לנסות וללמד אותו לאכול מכפית. אולי תעשי דייסה פחות סמיכה ויותר דלילה כדי שיהיה לו יותר פשוט לבלוע, ואחר כך תעברי בהדרגה למרקם סמיך וגושי יותר. ועוד הערה – בשעה 18 במקום בקבוק תציעי לו אוכל (פירות/ירקות/קטניות בתוספת של טחינה/שקדייה/אבוקדו). כי יוצא שבבית הוא אוכל רק בקבוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי לציין כי דברים השתנו
עינת09/11/2010קודם כל תודה מרינה על התגובה! מאז כמה דברים השתנו.
ב-06:00 הוא מסרב לאכול בקבוק (ביומיים האחרוניים ישן לילה שלם)! אז התחלתי
לעשות דייסה - 120 סיסי, כפי שאמרת והוא רוצה להקיא אותה אך אחרי כמה כפיות ומשחק, זה הולך. (העניין הוא שזה משביע ואותו אז לא אוכל כך כך את הפירות).
ב-09:00 פירות, במקרה הטוב 3/4 מנה.
12:00 - מרק, גם כן 3/4 מנה במקרה הטוב.
15:00:/15:30 - דניאלה או סקי וניל (נתתי ביומיים האחרונים והוא אוהב)
ב-17:00 - דייסה 120סיסי
ולפני השינה19:30 בקבוק סימילאק 120 סיסי, לרוב מסיים 100 או את הכל.
בלילה כאמור -אינו אוכל. בין לבין טועם קצת קוטג', חומוס.
אני שומעת אותךומקשיבה למילותייך אך, עדיין מוטרדת הוא כל כך רזה. ועכשיו כשהוא משתולל ומוציא המון אנרגיה, אז נדמה כאילו ירד במשקל (מפחדת ללכת לשקול אותו). האם עדיין תקין לדעתך זה שהוא הוריד שני בקבוקים שהיה אוכל? איך התפריט אכילה שלו כעת לדעתך?
תודה רבה!
דבר נוסף משגעים אותי שאת הדייסה טוב יותר לאכול בבקובוק אך, הוא מסרב בשל הפטמה הרב שלבית ואני הבנתי שבכפית זה מפעיל את שרירי הלעיסה וזה טוב יותר. יודעת ששאלתי הרבה אני מאוד אשמח ואעריך את ההתייחסויות שלך על כל הדברים. אלף תודות. עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף - אשמח להצעות
עינת09/11/2010ממך לגביי סוגי קטניות שניתן לתת לו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי לציין כי דברים השתנו - תגובה
מרינה קוזמנקו09/11/2010שלום עינת!
1. התפריט נראה בסדר וזה שהוא לא מסיים מנה... אין לך השפעה על כמות האוכל שילד רוצה/זקוק לאכול. יש ילדים רזים ויש שמנים. אם בנך מלא שמחה ואנרגיה - אין דאגה!
רק היתי מחליפה את דניאלה/סקי וניל וכו' ביוגורט ביו/גיל/לבן בתוספת פירות טריים או מיובשים או פרוסת לחם. לא מומלץ להרגיל ילד לדברים מתוקים
2. מומלץ לגיל של בנך לתת דייסה כבר בכפית ולא בבקבוק
3. מגיל שנה ממליצים להתחיל ולהוריד בקבוקי תמ"ל מתפריט של ילד, אבל בתנאי שתפריט המוצקים מגוון. תדאגי להכניס לתפריט ביצים, דגים, מגוון קטניות (עדשים, שעועית, חומוס) ודגנים (שיבולת שועל, דוחן, קינואה, כוסמת, קוסקוס, בורגול, גריסי פנינה) וגם אגוזים בצורת ממרחים (אגוזי מלך, שקדים, גרעיני דלעת וחמניות)
4. תמשיכי להעשיר מזונו של בנך באבוקדו, טחינה מלאה, שקדייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודש- גזיםתמר03/11/2010
שלום לכן, שאלה כללית- אם לא התחילו גזים ושאר תופעות לא נעימות עד גיל חודש אפשר לנשום לרווחה שזה גם כנראה כבר לא יגיע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חודש- גזים - תגובה
נורית קליפר04/11/2010הי תמר,
מזל טוב!!
לגבי הגזים........זה יופי שלא היה אותם עד עכשיו, ופשוט צריך לקוות שימשיך כך......אין חוקים לזה, שלושת החודשים הראשונים עלולים להיות מלווים בגזים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנהמילה03/11/2010
שלום, בני בן שנה ושבעה חודשים, אוכל מטרנה 240 cc בשמונה בערב לפני השינה, יש משהו אחר שאפשר לתת לו לפני השינה במקום הבקבוק עם המטרנה, אציין כי זו הפעם היחידה במשך היממה שצורך את המטרנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה - תגובה
נורית קליפר04/11/2010הי מילה,
את יכולה להגיש חלב פרה, עזים, כבשים במקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרנה
מילה04/11/2010יש לו אסטמת תינוקות , אז זה בסדר לתת חלב פרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)