פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד מתי צריך תמ"ל?
    אדם
    20/11/2010

שלום, בן שלי בן 8 חודשים, חודשיים כבר התחיל לאכול מוצקים, היום הוא אוכל כמעט הכל.
    עד לפני שבועיים הוא קיבל במהלך היום בתור השלמות החלב שאוב, ולפני שינה;לילה; בוקר הוא יונק.
    עכשיו במהלך היום ההשלמות הפכו להיות מטרנות למינהם, צמחי/לא צמחי.
    כעקרון הוא אוכל מאוד יפה כמויות יפות, השאלה אם אני יכולה להפסיק את ההשלמות מטרנה לאחר ארוחה.
    הוא כמובן ישתה בכיף שלו אם נותנים לו.
    קיבלתי הצעה לתת לו תה קמומיל במקום, והוא שותה את זה בלי בעיה.
    שאלה אם יש בתמ"ל ערך תזונתי שהוא חייב בנוסף לאוכל?
    שוב הדגש על השלמות, כמובן אם זה במקום ארוחה זה סיפור אחר.
    ואם אני מניקה נגיד עד גיל שנה בלילות לאחר מכן , יש צורך תזונתי בבקבוק עם מטרנה? או רק הרגל?
    מבחינתי הייתי שמחה לעשות את המעבר ללא מטרנות לסוגיהם כמובן אם זה לא מזיק לו.
    אשמח לתשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עד מתי צריך תמ"ל?

הוספת תגובה

• עוד שאלה :

אדם
    20/11/2010

אם כבר תמ"ל ,

אז מה עדיף צמחי או חלבי.

הוא לא רגי לחלב, אבל יש לו נטיה שכל צינון מגיע לו לראיות ולכן רציתי לצמצם בדברים שיגרמו לו לחה.

תודה
    ממתינה בקוצר רוח לתגובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל תקין
    מרין
    19/11/2010

שלום!
    בעוד שבוע התינוקת שלי בת 5 חודשים.
    עד לפני כחודש הייתה על הנקה מלאה ועכשיו על סימילאק.
    כאשר הייתה על הנקה בלבד - הייתה עולה במשקל בדיוק את הכמות המומלצת אבל בכל זאת הייתה קצת מתחת לממוצע (נולדה קטנה ויצאה מבית החולים 2.5 ק"ג).
    היום בגילה היא שוקלת 7.025 ק"ג ונאמר לי ב ט.חלב שהיא קצת מעל לממוצע.
    היא אוכלת בדיוק את הכמות המומלצת לגילה 180 מ"ל 4-5 פעמים ביום (לפעמים לא מסיימת לאכול עד הסוף).
    האם לגילה זה משקל תקין? או שהיא מתחילה לצבור עודף?
    אציין שהיא פעילה מאוד אוהבת לזוז להסתובב מהגב אל הבטן וכו'.
    אני דואגת שלא תתחיל לצבור עודף משקל שיקשה עליה.

לקביעת תור
    סגירה
    משקל תקין

הוספת תגובה

• דילגתם על השאלה שלי

מרין
    22/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עניתם לי במשך 5 ימים

מרין
    24/11/2010

+תיקון - היא אוכלת 5-6 פעמים!
    לא עניתם לי במשך 5 ימים - אודה להתייחסות.
    תודה לכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה - תודה

מרין
    25/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל תקין - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

היא מנצאת כרגע באחוזון 60 וזה בסדר גמור. תשימי לב שמתמ"ל עולים יותר במשקל מאשר מהנקה. איך לך מה לדאוג שילדה תשמין, זה לא גיל מתאים להגביל תינוק בכמות האוכל. תתני לה לאכול כמה שהיא מבקשת ותעקבי לאחר התפתחותה פיזית ושכלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה שלא אוכל
    ענת
    19/11/2010

שלום,יש לי תינוק בן שנה שמגיל 4 חודשים התחלנו איתו טעימות כמו בספר ואח"כ עברנו לטחונים-מרקים ופירות,כעבור חודשיים בערך הפסיק לאכול ולאחר חודשיים שוב חזר למרוסקים. בין לבין ניסיתי לתת לו מוצקים כמו שאנחנו אוכלים-אורז ממולאים וכו' אבל כל דבר שנכנס לו לפה ולא במרקם חלק הוא יורק החוצה ואפילו מתעורר אצלו רפלקס ההקאה - יש לו שתי שיניים תחתונות והוא לא מוכן לאכול שום דבר גם המרק והפירות לא הולך בקלות,גם כשהוא יושב איתנו בשולחן הוא לא מתעניין באוכל בכלל (אומנם עולה במשקל) שמתי לב שגם אם אנחנו בגינה הוא לא יכניס שום דבר לפה בעוד שהתינוקות האחרים טועמים דשא ואדמה..מה עושים?האם צריך לפנות לאנשי מקצוע?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה שלא אוכל

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה שלא אוכל - תגובה

מרינה קוזמנקו
    19/11/2010

תפני למרפאת אכילה ותבדקי האם אין לו בעיה של בליעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חודש לא אוכל סדיר
    נתלי
    18/11/2010

בני, כבן חודש, אינו אוכל בצורה סדירה: יכול לאכול כל שעה, כל שעה וחצי, כל שעתיים וחצי וכו', הכמויות הן של 70 מ"ל עד 120 מ"ל, תלוי מתי אכל לאחרונה. לא עוזרים כל נסיונותי "למשוך" אותו לאכול כל שלוש שעות, המכסימום בין ארוחה לארוחה הוא שעתיים וחצי. האם זה נורמלי? האם יש לזרום איתו ולתת לו לאכול לפי דרישה (יש לציין כי הוא ניזון ממטרנה) או לתת לו לבכות עד שיגיע לפרק זמן של 3 שעות בין ארוחה לארוחה? האם זמני הארוחות יסתדרו מתישהוא או שזהו דפוס שמתקבע?
    תודה על הסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה
    בן חודש לא אוכל סדיר

הוספת תגובה

• בן חודש לא אוכל סדיר - תגובה

מרינה קוזמנקו
    19/11/2010

עדיף לזרום איתו ולתת אוכל לפי דרישה (בתנאי שאת בטוחה שבכי - סימן של רעב ולא של משהו אחר). סביר מאוד שזה יסתדר עם הזמן, כמו אצל רוב התינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 ח' אוכלת רק מרוסק
    שלהבת סעדון
    18/11/2010

שלום - התינוקת שלי בת 4 חודשים ושוקלת 4700 ק"ג, היא מסרכת לאכול מבקבוק (היא ניזונה רק מפריג'סטמיל) ואוכלת מרוסק. בלילה היא יונקת בקבוק בערך 100 מ"לל. השאלה שלי היא האם אפשר להוסיף לירקות ו או לפירות שאני טוחנת את הפורמולה של המזון - פריג'סטמיל.??

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 ח' אוכלת רק מרוסק - תגובה

מרינה קוזמנקו
    19/11/2010

לפי דעתי - לא. אבל עדיף לברר בבית מרקחת או אצל הרופא או היצרן. מה הסיבה שהיא ניזונה מפרגסטמיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו! הזנת תינוק מתוק בן חודש וחצי
    נעה
    18/11/2010

שלום רב,

בני המקסים בן חודש וחצי כיום, נולד במשקל מכובד של 3.495 ק"ג (איבד ממשקלו כ-70 גרם בסה"כ עד היציאה מבית החולים...) ועולה יפה (ע"פ הרופא והאחיות בטיפת חלב) במשקל- שוקל היום כ-5 ק"ג.

בני ניזון ממטרנה בלבד ובכל ארוחה אוכל 120 מ"ל, עד הטיפה האחרונה...(פרסר כמו שסבתא שלי אומרת...)

הבעיה היא שהוא מסיים לאכול, עושה גרעפס נרגע לכ10 דקות ומיד לאחר מכן מתחיל לבכות ונרגע רק כשהבקבוק נכנס לפיו שוב (גם מוצץ לא עוזר...) - שאלתי היא, האם הוא רעב? הגיע הזמן להגדיל לו את המנות? האם פליטה אחרי ארוחות אומרת שהוא אכל יותר מכפי שיכול להכיל? חשוב לי לציין- כי אני מאמינה שאני יודעת לזהות מתי יש לו גזים, ומאז שהתחלתי להשתמש בחליטת תה שנתנה לי נטורופתית הכאבים וההתכווצויות ירדו משמעותית), ועל כן נראה לי שהוא פשוט רעב...

אני מודעת לזה ששאלתי הרבה שאלות אך אשמח אם תיאותו לסייע בעדי להקל את חיינו המשותפים...

תודה מראש,
    נעה

הוספת תגובה

• הצילו! הזנת תינוק מתוק בן חודש וחצי - תגובה

מרינה קוזמנקו
    19/11/2010

אם הוא פולט לאחר ההזנה - סביר מאוד שזה סימן שאכל יותר מידי. אבל אם את מגדילה לו כמות והוא לא פולט אפשר להגדיל לו מנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחלב? לחלבון? או למה??
    שירי
    18/11/2010

הקטנה שלי (אחת מזוג תאומים - בן ובת), כרגע בגיל 4 חודשים ושלושה שבועות.
    בגיל 4 חודשים התחילה לשלשל (בלי חום). לאחר כשבוע שזה לא עבר הרופא אמר להעביר לצמחי. השלשולים עברו אבל אחרי עוד כשבוע עם הצמחי היא התחילה להקיא (עד התייבשות..). לאחר מכן, ולאחר שהיא לא חזרה לאכול את הכמות הנורמלית עם הצמחי, החזרנו אותה לחלב רגיל ומיד חזרו השלשולים, אז חזרנו לצמחי וחזרו הפליטות והכמעט הקאות ואז חזרנו לרופא.
    הרופא אמר לעבור לנוטרמיגן.
    עכשיו אנחנו יומיים עם נוטרמיגן וכל ארוחה זו מלחמה.... הילדה מתפתלת וצורחת כל ארוחה. בנוסף, שמתי לב שהיציאה היתה רירית בחלקה.

אנחנו מאוד מודאגים ובעיקר רוצים שהיא תחזור לאכול כמו שצריך! מה זה יכול להיות?? האם לא כדאי לעשות לה בדיקות מקיפות יותר כדי לברר רגישות לאוכל??

הוספת תגובה

• רגישות לחלב? לחלבון? או למה?? - תגובה

מרינה קוזמנקו
    19/11/2010

בדיקות מקיפות ותפנו לרופא מומחה (גסטרו ילדים) ולא לרופא ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    נטע
    18/11/2010

שלום,
    יש לי כמה שאלות:
    1. מה עדיף לתת לתינוקת בת שנה וחודשיים:מטרנה או חלב רגיל?
    2. מאיזה אגוזים ואיך עושים ממרח אגוזים?
    3. כמעט כל ערב לפני שינה אני נותנת לה רויון מעורבב עם יוגורט נוזלי. אה אם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

מרינה קוזמנקו
    19/11/2010

1. תורידי מטרנה בהדרגה ואת לא חייבת שום חלב במקום. אני נגד חלב ניגר בכלל. אם ילדה זקוקה למשהו נוזלי - חלב שקדים (שזה שקדייה מעורבבת עם מים)
    2. אגוזי מלך, שקדים, גרעיני דלעת, שומשום מלא (טחינה). רק צריכים לבדוק שילדה לא אלרגית לאגוזים.
    3. מה הסיבה שאת מערבבת? לא ברור לי, אבל עדיף לא לערבב כדי שילדה תכיר כל טעם בנפרד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

נטע
    21/11/2010

תודה על תשובה מהירה
    אז רציתי לשאול עוד:
    בגלל שילדה שלי (בת שנה וחודשיים) לא אוכלת מספיק במהלך היום בגן, היא רעבה בלילה ואז אני נותנת לה מטרנה או דיסה בתוספת שקדיה. באיזה יחס להרבב מים ושקדיה (במקום מטרנה)?

לגבי רויון: אני חושבת (אולי אני טועה) שרויון יותר בריא מיוגורט רגיל ואני מערבבת אותם כי לרויון יש טעם חזק וילדה שלי לא רוצה לשתות אותו ואם אני מוסיפה יוגורט אז טעם ניה יותר נעים ואז היא שותה בכיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך - תגובה

מרינה קוזמנקו
    25/11/2010

1.כף שקדייה בכוס מים
    2. אני לא בטוחה שרוויון יותר בריא. ביוגורט דווקא יש יותר חיידקים פרוביוטיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריק של סימילק - גירסה מקוצרת
    ניקיטה
    18/11/2010

אולי לא הגבתם על הודעתי כי הייתה ארוכה מידי, אז הנה גירסה מקוצרת:
    התפריט היומי של בני כולל בערך כ-780 מ'ג תמל, 3 קערות פירות או ירקות, מעדן חלב, ביסקויט ולפעמים ארוחת ערב של כמה ביסים בודדים של "אוכל של גדולים".
    לרוב בערב לא רוצה כלום חוץ מתמל, אך לעתים רחוקות אוכל קצת אוכל אחר.
    האם להתאמץ יותר ולהקטין לו את כמות התמל היומית ? אם כן - איך עושים את זה ? אם לא - האם זה יקרה עם הזמן ביוזמתו ?
    תודה.

הוספת תגובה

• פריק של סימילק - גירסה מקוצרת - תגובה

מרינה קוזמנקו
    19/11/2010

לאחר גיל שנה מומלץ להתחיל ולהוריד בהדרגה תמ"ל מתפריטו של ילד. אבל רק בתנאי שהוא מקבל את רכיבי התזונה הדרושים מתפריט של מוצקים. אני לא רואה בתפריטו בשר, ביצים, קטניות, דגנים. קודם תכניסי לו את הדברים ושיתחיל לאכול כמויות מתאימות מהם ורק אחר כך תתחילי להוריד תמ"ל.
    לא בטוח שבנך יוריד תמ"ל מתישהו ביוזמתו, יש ילדים שסוחבים את זה עד גיל 3 ויותר (אם הורים לא מתערבים).
    מתקווה שנתתי לך כיוון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

ניקיטה
    21/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות על מוצקים
    דניאלה
    18/11/2010

בן 7.5 חד' הנקה מלאה.
    בסביבות גיל 5 חד' ממש התלהב מכל מה שראה על השולחן שלנו ורוצה לאכול. בפועל כשניסינו לתת לא היה אוכל כלום.
    בגיל 6 חד' התחלנו עם המרוסקים (פירות וירקות) והוא לא מוכן לאכול שום דבר. לא פותח את הפה לכפית. אבל אם משחק בצעצוע ומביא אותו לכיוון הפה ואני מכניסה לו כפית עם אוכל הוא יבלע ולא יבכה. לי לא נראה נכון להאכיל ככה. האם להמשיך עם זה, רק לשם האכלה? הוא יכול לאכול ככה 5 כפיות ואז כשמבין שאם יכניס את הצעצוע לפה תכנס גם כפית, יתחיל להיות חסר מנוחה ואני מוציאה אותו.
    גם אם אני מחזיקה משהו ביד והוא ירצה לטעום מדובר בגרגר קטן וזהו. אין לו שום מוטיבציה כרגע למוצקים. האם להמשיך בכל מקרה עם המרק והפירות הטחונים?
    את הבננה והתפוח שנשארו מהפירות של היום אפשר לשמור למחר? האם אחרי שחתכתי נשארים בתוכם הויטמינים?

שאלה על שקדייה. אני מניקה ואוכלת שקדים כל יום. האם עדיף להחליף את השקדים בשקדייה כיון ששם זה שקדים קלופים? מה היחס של כפית שקדייה לשקדים רגילים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות על מוצקים

הוספת תגובה

• כמה שאלות על מוצקים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    19/11/2010

1. מאוד לא מומלץ להאכיל ילד בצורה של הסחת דעת. תפסיקי אם זה, את בעצמך מרגישה שזה לא מתאים. רק תגרמי לו להפרעות אכילה...
    2. תמשיכי להושיב אותו ליד שולחן המשפחה ואם הוא רוצה לנסות משהו – תתני לו. לאחר זמן של 2-3 שבועות תנסי שוב לתת לו אוכל מוצק בתור ארוחה.
    3. אין לשמור פירות למחר, הם מאבדים ויטמינים. תוכלי בעצמך – ילד צריך אמא בריאה!!
    4. אם את אוכל לא יותר מאגרוף של שקדים ביום אין שום בעיה לאכול עם הקליפה. חוץ מזה אפשר לקלף בקלות לאחר השרייה במים קרים ל5-10 דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף סימילאק או מטרנה?
    טל
    17/11/2010

שלום,
    כיום בשוק קיימים 2 סוגי סימילאק ו2 סוגי מטרנה(חלביים).
    אשמח אם תעזרו לי להבין מה ההבדל ביניהם - מבחינת ויטמינים, מינראלים ... האם החומרים זהים? האם כולם טובים? ואם כן איך מחליטים מה לקנות?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מה עדיף סימילאק או מטרנה?

הוספת תגובה

• מה עדיף סימילאק או מטרנה? - תגובה

מרינה קוזמנקו
    19/11/2010

לגבי תכולת ויטמינים ומינרלים - יש דרישות של משרד הבריאות.
    יש תינוקות שסובלים מגזים בעקבות סימילאק או בעקבות מטרנה. צריך לנסות במשך 2-4 ימים ולראת איך מגיב התינוק.
    תראי גם מידע על הפורמולות באתרים של סימילאק ומטרנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת השמנה - מחכה לראת תוצאות
    עירית
    17/11/2010

ערב טוב,

בני בן 11 חודשים ירד בחמשת חודשים אחרונים באחוזון המשקל שלו מאחוזון 50 (בו היה ממוקם בחצי שנה ראשונה) לאחוזון 5 כיום (משקל 8.325). בדיקות דם תקינות (אין צליאק, אין בעיב בבלוטת התריס או הכליה).
    הופננו לדיאטנית קופ"ח שאת המלצותיה התחלנו ליישם לפני שבועיים:
    הוספנו ארוחת ביניים, חזרנו לטחון מזון (במקום לתת בחתיכות), הפחתנו מים וכד'.
    אני רושמת כל יום מה הוא אוכל ובהחלט רואה שעכשיו הוא אוכל יותר כמות, יותר מגוון ויותר קלוריות. היום היינו בשקילה והוא שוב לא עלה (משקל לפני 3 שבועות 8.290 וכיום - 8.325).

1. מתי זה ריאלי לצפות לעליית משקל?
    האם בדקנו מוקדם מדי או שחוסר העליה מצביע אולי בכל זאת על בעיה רפואית?
    2. כמה משקל (באופן כללי) אמור תינוק בגיל הזה להוסיף מדי חודש?

בברכת לילה טוב,
    עירית

הוספת תגובה

• דיאטת השמנה - מחכה לראת תוצאות - תגובה

מרינה קוזמנקו
    19/11/2010

1. לפי דעתי - לפחות חודש. לגבי בעיה רפואית עדיף שתפני לרופא מומחה - גסטרו ילדים
    2. בגיל 11 חודשים צריכים לעלות כ 200-250 ג"ר בחודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה הודעה- חוסר תאבון בת שנה
    עדיה
    17/11/2010

הי
    ביתי בת שנה וחודשיים (כמעט).
    כל עוד רק ינקה הייתה אחוזון 65 במשקל ו- 85 בגובה.
    בגיל 7 חודשים נכנסה לפעוטון והמעבר מיניקה לבקבוק היה קשה מאוד והיא ירדה חצי קילו לאחר שכמעט חודש סרבה לשתות מבקבוק. בהמשך החלה לאכול יותר טוב גם סימילאק וגם מוצקים אך החלה לרדת באחוזונים. בגיל 8 ח' הייתה אחוזות 35 אך עדיין גבוהה לגילה. עד גיל שנה הנקתי אותה אחה"צ ובלילה וכיום היא מקבלת רק תמ"ל ומוצקים. התאבון שלה מאוד משתנה. לעיתים יש לה תקופות שהיא אוכלת טוב אך לפני כחודש וחצי הייתה לה מחלת הפה והגפיים ומאז התאבון מאוד ירוד, היא כמעט לא אוכלת, וחזרה לשתות המון סימילאק (היו לנו כמה ימים של 900 מ"ל). היא הייתה אנמית וקיבלה תוספת ברזל אך בבדיקות לפני שבועיים ההמוגלובין נמצא תקין. חשוב לי לציין כי הארוחות יחסית מסודרות, היא מקבלת תזונה מועשרת בדייסות, חלב שקדים, טחינה, אבוקדו וכו' אך אוכלת כמו ציפור ואנחנו ממש דואגים. היא ילדה שמחה ומאוד מאוד פעלתנית ולא נראה לנו שהיא חלשה או רעבה. שוקלת כיום 8600 גר'
    אנחנו די אובדי עצות..
    נשמח לתגובה מהירה!
    תודה

הוספת תגובה

• מקפיצה הודעה- חוסר תאבון בת שנה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    19/11/2010

שלום עדיה. די ברור שלאחר מחלה קשה ילדה חזרה ליותר בקבוקים ופחות אוכל מוצק. את עושה מאוד נכון כאשר מעשירה תזונתה בשקדייה, אבוקדו, טחינה. מה עוד תוכלי לעשות כדי לגרום לילדה לאגול יותר? תגווני לה דברים בצלחת, שיהיה צבעוני ובצורות שונות, תתני לה להתעסק עם אוכל (לאכול עם הידיים), תושיבי אותה ליד שולחן יחד עם כל המשפחה כדי שתראה איך צריכים לאכול וכמה אתם נהנים מארוחה. ולא לתת נשנושים/ממתקים בין הארוחות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת התינוק
    דינה
    17/11/2010

שלום רב,
    ברצוני לדעת האם מותר להאכיל תינוק בן ארבעה חודשים מבקבוק בעודו שוכב בעגלה?
    תודה
    דינה

לקביעת תור
    סגירה
    האכלת התינוק

הוספת תגובה

• האכלת התינוק - תגובה

מרינה קוזמנקו
    17/11/2010

עדיף שלא!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם על שאלתי אני ישאל שוב
    מרי
    17/11/2010

הצעתם לי תפריט לילד שלי שהוא בן 8 חודשים ורשמתם לתת לו יוגורט או מעדן
    אז האם אני יכולה להתחיל במוצרי חלב כמו מעדנים ואם כן אז איזה.

הוספת תגובה

• דילגתם על שאלתי אני ישאל שוב - תגובה

מרינה קוזמנקו
    17/11/2010

עדיף לא להרגיל את הילד במוצרי חלב ממותקים, לפחות לא בהתחלה. תתנו יוגורט ביו, לבן, גיל. אם רוצים - ניתן להמתיק על ידי הוספת פירות טריים/מאודים/אפוים לתוך היוגורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה