מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 8.5 חודשים שממעט לאכולמרגלית11/11/2010
האם תוכלו לתת תפריט המתאים לגיל 8.5-9 חודשים? תודה רבה. בני לא היה אכלן גדול, אך לאחרונה הפחית כמויות באופן בולט. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8.5 חודשים שממעט לאכול - תגובה
שרית עטיה-שמואלי12/11/2010הי
הנה תפריט מתאים
תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל נמוך בגיל שנהדקלה11/11/2010
צהריים טובים,
אני מקווה שאני פונה לפורום הנכון .
בתי בת שנה ושוקלת היום 8.5 , נולדה במשקל 3.5 - (במידה וזה חשוב- שבוע 42 מים מקוניאליים) , .
שומרת דיי בעקביות על אחוזון 25 . ברוך השם מתפתחת היטב קוגנטיבית ופיזית.
מאז שנולדה לא אכלנית גדולה , עד גיל חמישה חודשים פלטה הרבה ללא סיבה מיוחדת. קשה בנושא האוכל לא אוהבת הכל ואוכלת מעט.
בעלי אדם רזה במיוחד עם קשיי השמנה- גנטי במשפחה .
תפריט בוקר 7:00 מטרנה+דייסה 130-120 לפעמים 180 .
10:30 מנת פירות
14:00 - צהריים תוספת+בשרי
17:00-17:30 ביצה קשה/פרוסה/יוגורט על בסיס פרי
20:00 -21:00 - מטרנה+דייסה 120-130 לפעמים 180
הרופא ילדים ממליץ לעשות בדיקות דם מעבר לסיפרת דם וברזל שיצאו בסדר.
לבדוק מדוע לא עולה טוב במשקל
האם את חושבת שיש צורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל נמוך בגיל שנה - תגובה
שרית עטיה-שמואלי12/11/2010אורית
ממליצה לך לגשת פעם אחת לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים שתעריך האם אוכלת מתאים לצרכיה והאם התפריט שלה מספק את כל רכיבי התזונה הדרושים.
ככה תוכלי להיות יותר רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחסויה11/11/2010
בני בן 8 חודשים וניזון מ 3 ארוחות מטרנה ועוד שני ארוחות מוצקים (פירות וירקות)\
רציתי לדעת איך מכינים דייסת שיבולת שועל שקניתי במשקל בשבילו?
ואם תוכלו לתת לי רעיונות לארוחות מוצקות בשבילו במקום הפירות והירקות שלמרות שהוא הוא אוכל נמאסו כבר, איך אני יכולה לגוון לו את הארוחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
שרית עטיה-שמואלי12/11/2010הי הדס
תלוי איזו שיבולת שועל קנית . כתבי בבקשה האם זו כזו המיועדת לתינוקות (אינסטנט) או רגילה.
בכל אופן בגיל כזה ההלצה היא להכין את הדייסה על בסיס פורמולה.
הנה רעיונות לתפריט (חכי עם המנות החלביות ל 9 חודשים) :
תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי..
חסויה13/11/2010קודם כל תודה על התשובה המהירה.
לשאלתך קניתי שבולת שועל במשקל אני מבינה שזה לא טוב (למרות שזה לא משנה כי אני אוכלת את זה) . האם הדייסת שיבולת שועל של מטרנה זה בסדר? זה מה שנתתי עד עכשיו פשוט ראיתי בפורום הרבה המלצות על הכנת דייסה שיבולת שועל אז לא הבנתי איך מכינים אותה אם אי אפשר לתת חלב בגיל 8 חודשים.
ולגבי התפריט שרשמת לי רשמת יוגורט אז זה אומר שאוכל להתחיל לתת מעדני חלב לילד שלי? אם כן איזה ?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה - מה לתת לאכול?יפעת11/11/2010
שלום רב,
בני בן חצי שנה
התחיל לא מזמן לאכול מוצקים (ירקות ופירות)
רציתי לדעת איזה דברים אסור בגיל הזה לתת להם לאכול
ואיזה מאכלים כדאי לתת שיעזרו לו לעלות במשקל כי הוא קצת רזה לגילו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חצי שנה - מה לתת לאכול? - תגובה
מרינה קוזמנקו11/11/2010את יכולה לתת לו גם בשר (עוף, הודו, בקר), דגים, ביצים, טחינה, שקדיה, דגנים (אורז, שיבולת שועל, קינואה, דוחן, כוסמת, גריסי פנינה), קטניות (עדשים, שעועית, גרגירי חומוס). מגיל 9 חודשים תוכלי לתת גם יוגורט, לבן, גיל. ומגיל שנה - גם חלב ניגר.
אם ילד לא עולה טוב במשקל ניתן להוסיף טחינה, שקדייה, אבוקדו לתפריטו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסותמאי11/11/2010
מאיזה גיל מומלץ לתת דיסות- איזה- ואם לא קונים את המוכנות איך מכינים?
תןדה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסות - תגובה
מרינה קוזמנקו11/11/2010ניתן לתת לטעום (וגם לבדוק רגישות) מגיל 4 חודשים. ולתת בתור ארוחה - מגיל 6 חודשים. כן ניתן לבשל לבד - על בסיס מים, אחר כך לטחון, לקרר ולדלל עם חלב שאוב או תמ"ל. דגנים מומלצים להתחיל איתם - אורז, שיבולת שועל, קינואה, דוחן. ואחר כך להתקדם לכוסמת, תירס, גריסי פנינה. את הדגנים הללו ניתן גם להוסיף למרקים ותבשילי ירקות וקטניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודשיים- תזונהתמר11/11/2010
שלום,
כתבתי פה הודעה שלדעתי נמחקה:-(
בני יהיה מחר בן שנה וחודשיים. רציתי להתייעץ לגבי התפריט שלו:
לפנות בוקר: הנקה
כשקם- השלמה עם תמ"ל (לאחר שאני יוצאת)
אצל המטפלת:
9:15- פירות
10:30 פרוסת לחם עם שקדיה/גבינה
12:00- בשר (לצערי היא נותנת בעיקר עוף/בקר)+פחממה או ירקות מאודים.
13:00 - השלמה עם תמ"ל (אוכל כ80-100 CC )
15:00- כשקם מהשינה- ביסקוויט או מעדן
16:30- הנקה (כשאני חוזרת)
18:00 ארוחת ערב: ביצה+לחם/פחמה+ירקות (מלפפון, עגבניה, זיתים)+גבינה, לעיתים גם אפונה
לפני השינה- הנקה
וגם בלילה מתעורר לינוק
מה דעתכן על התפריט? האם יש המלצות לשיפור . יש לציין שאני מגובלת בהשפעה על מה שאוכל כשהוא אצל המטפלת...לטעמי צריך יותר בשר הודו ולקבל כל יום פחממה וירקות ביחד...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחודשיים- תזונה - תגובה
מרינה קוזמנקו11/11/20101. לא ברור לי למה צריכים השלמה כשעה לאחר מרק בשרי. האם ארוחה היא מספיק משביעה? עדיף גם פחמימות וגם ירקות ולא או זה או זה. תבדקי את העניין.
2. בשעה 15 במקום מעדן או ביסקוויט ממליצה יוגורט/לבן/גיל עם פירות (אפשר לחתוך פנימה) או מנה של דייסה (קינואה, שיבולת שועל, כוסמת ועוד) בתוספת מצרי חלב (לא ממותקים)
3. אני לא רואה דגנים וקטניות בתפריט – מומלץ להוסיפם.
4. האם ילד אוכל זיתים באופן קבוע? יש בהם כמויות גדולות של מלח וזה לא מומלץ, גם מבחינת התרגלות לטעם מלוח.
5. תגוונו מקור של פחמימות, תכניסו דייסות שונות ותוספים שונים למנה הבשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת בן שנה וחודשיים
תמר12/11/2010הי,
תודה על תשובתך, בתגובה:
לגבי הזיתים- תודה אקח לתשומת ליבי
לגבי השילוב של פחממות וירקות בארוחת הצנרים- אני מעדיפה לא לנדנד למטפלת ולהשלים בארוחת הערב וכך אני עושה.
לגבי הקטניות- הוא אוכל אפונה בעיקר בסופ"ש אך גם בערב כשאני משלימה. האם זה בסדר? יש לציין שהוא אוהב לאכול בידיים שלו- האם יש קטניה מתאימה אחרת?
לגבי דגנים- על איזה דגנים היית ממליצה?
לגבי דייסות- הוא לא כ"כ אוהב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחודשיים- עוד עניין
תמר12/11/2010לגבי השלמת בקבוק הסימילאק בצהרים- הוא דורש את זה . הבנתי שהרבה ילדים כך..זה גם מאפשר לו לישון טוב בשנת הצהרים ולהחזיק מעמד עד שאבוא להניקו...
כך שאני לא רואה עם זה בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחודשיים- עוד עניין - תגובה
מרינה קוזמנקו13/11/2010קטניות - עדשים מכל הסוגים, שעועית (לבנה, אדומה, מאש, מנומרת), גרגירי חומוס. ניתן להנכיסם למרק, תבשילי ירקות או לעשות ממרחים בשילוב עם טחינה.
דגנים - אורז, קינואה, גריסי פנינה, בורגול, קוסקוס, דוחן, כוסמת, שיבולת שועל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמ"ללובה10/11/2010
ביתי בת 11 וחצי חודשים , עד גיל חצי שנה הנקה מלאה ומגיל חצי שנה , הוספתי מוצקים
בשילוב הנקה . מגיל 8-9 חודשים התחלתי בהדרגה להוריד את ההנקה והחלפתי אותה בתמ"ל . כרגע היא מקבלת תמ"ל 3 פעמים ביום : בוקר - 180 , אחה"צ - 180 לפני שינה - 120 .
התפריט שלה כרגע הוא:
בוקר 8:30 - תמ"ל
אחרי כשעתיים בערך ב 10:30 - מנת פירות : תפוח ובננה או אגס + אבוקדו או טחינה גולמית או שקדיה, ואז הולכת לישון.
13:00-14:00 - ירקות במרק עם הרבה פטרוזיליה או מאודים: בטטה\זוקיני\גזר\דלעת+ עוף או כדורי בשר בקר( ברוטב עגבניות)
אחה"צ - תמ"ל
19:00- ארוחת ערב : דייסת דגנים או סולת (מבוססת 100 תמ"ל) או דייסת קווקר,
או ביצה מקושקשת עם יוגורט עיזים או קוטג' ואבוקדו עם עגבניה עם חתיכות לחם שיפון.
לאחר כשעה וחצי שותה שוב תמ"ל והולכת לישון.
היא שותה הרבה מים לאחר הארוחות ומידי פעם אוכלת עוגיות של בייבי ביס בין הארוחות.
השאלה היא זו : עד מתי אני אמורה לתת לה תמ"ל , לפחות ע"פ משרד הבריאות?
ושאלה נוספת : האם בגיל שנה אוכל להחליף את כל מנות התמ"ל בחלב שקדים,שאני עושה משקדיה? אני לא ממש רוצה לתת לה חלב פרה או עיזים. ואני אשמח מאוד להפסיק את התמ"ל באופן מוחלט , לא מרגישה טוב עם המזון המעובד הזה וגם מאוד יקר...
האם התפריט שכתבתי כאן מספיק, כדי להפסיק תמ"ל לגמרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תמ"ל - תגובה
מרינה קוזמנקו11/11/20101. על פי המלצת משרד הבריאות נותנים תמ"ל עד גיל שנה
2. את לא חייבת להחליף חלב (תמ"ל) בחלב (שקדים), לפחות לא את כל 3 הארוחות. תוכלי לתת ארוחות מוצקים במקום – מוצרי חלב, ירקות, פירות , פרוסת לחם עם ממרח עשיר
3. התפריט נראה בסדר גמור, רק תכניסי לשם עוד דגים, קטניות ותגווני ירקות ופירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגביי מיםמאי10/11/2010
בן 6 וחצי חודשים התחיל לאכול ארוחה אחת ביום - 3-4 כפות של רסק פירות/ירקות
מתי לעבור ליותר מארוחה אחת? רצוי להכין דייסה? איזה דייסות כדאי- משהו שעושים בבית לא המוכנות ?כרגע הוא יונק מלבד הרסק.
אחרי האוכל אני מנסה לתת לו מים בבקבוק ולא מוכן לשתות( חלב שאוב הוא כן שותה) קניתי כוס אך הוא לא קולט את הקטע שהוא אמור לינוק אז הוא רק לועס.....
בכפית הוא כן שותה אז......כמה כפיות של מים מומלץ? מתי הכי כדאי? איך לשכנע אותו לשתות גם מבקבוק או כוס?
אציין שבפעמיים שהוא לקח איזה 5-6 כפיות מים ישר אחרי האוכל די מהר פלט....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגביי מים - תגובה
מרינה קוזמנקו11/11/20101. בגיל 6 חודשים ילד זקוק ל130-150 CC נוזלים עבור כל ק"ג משקל הגוף, סה"כ במהלך היום וכולל כל התזונה שלו.
2. ילד בגיל חצי שנה אמור לאכול : 2-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, 2-3 כפות דגנים, 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר/דג/קטניות ו 4 ארוחות של תמ"ל (240CC כל אחת). את יכולה לעשות ארוחה אחת של פירות ועוד ארוחה אחת של מרק ירקות ובשר. ולפני שינה תוכלי לתת לו דייסה.
3. לא חייבים לקנות דייסה מוכנה, ניתן לבשל בבית על בסיס מים, לטחון ולדלל בתמ"ל או חלב אם שאוב. דגנים המומלצים בגיל זה – אורז, שיבולת שועל, קינואה.
4. תציעי לו מים בין הארוחות ולא בסמוך לארוחה. תנסי למצוא דרך האהובה אליו לשתות מים – מבקבוק אם פיה או בקבוק ספורט, כוס רגילה, כוס עם קשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכמות האוכלמירב10/11/2010
שלום, בני בעוד מס' ימים יהיה בו חודשיים בע"ה. כמות האכילה שלו עד היום הייתה כ-120 סיסי תמ"ל כל שעתיים שלוש עם עירנות חלקית ביום. ביומיים האחרונים הכמות ירדה בצורה דרסטית לכ-60 סיסי כל שעתיים בערך עם שינה מרובה.
האם זה נורמלי לגיל זה התנודות האלה או שמא יש לי ממה לחשוש???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בכמות האוכל - תגובה
מרינה קוזמנקו11/11/2010ממליצה לך לפנות לרופא ילדים לצורך הבדיקה. השינוי באמת מאוד דרסטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה מבקבוקטליה10/11/2010
שלום,
אני מעוניינת לדעת מהי הכמות שהתינוק אוכל אם מוסיפים לבקבוק מים של 180 מ"ל שלוש כפיות והכמות בבקבוק גדלה האם זה נחשב 180 או יותר?
כמה תינוק בגיל 4 חודשים צריך לאכול? הוא אוכל כל 4 שעות ורק 120 הכי הרבה שאכל 180 וזה לא קרה הרבה פעמים. לפעמים הוא מתחיל לאכול מורעב כביכול, מסיים 80 מ"ל ואז ממשיך אחרי רבע שעה, 20 דק' ומשלים ל 120 מ"ל, האם זה בסדר והאם הכמויות האלה מספיקות, בהנחה שהוא אוכל 6 ארוחות ביום כולל הלילה( ארוחה אחת).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה מבקבוק - תגובה
מרינה קוזמנקו11/11/20101. מחשבים כמות לאחר ההכנה
2. כמות התמ"ל מחושב לפי 150CC עבור כל ק"ג משקל הגוף. וזה כמות יומית. תוכלי לבדוק לפי משקלו של הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהז'אנה10/11/2010
שלום רב! רציתי לשאול באיזה גיל אפשר להתחיל לתת יוגורט?
למה דייסת סולת לא מומלצים לתת? תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני10/11/2010באופן עקרוני עפ"י המלצות משרד הבריאות מוצרי חלב ובכלל זה יוגורט מומלץ להתחיל בגיל 10 חודשים לאחר שמתבססת אצל התינוק אכילת מוצרי בשר (זאת בשל חשש לאנמיה ששכיחה בקרב תינוקות וילדים).
לא ידוע לי על סיבה שבגללה לא מומלצת דייסת סולת. נהפוך הוא את יכולה להכין דייסת סולת/ שיבולת שועל/דוחן על בסיס מים ולהוסיף לה כפית של שקדיה ולאחר שהיא מתקררת מעט להוסיף אותה לתמ"ל או לחלב אם במידה ואת שואבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן חמישה חד'טל09/11/2010
שלום, בני הקטן בן חמישה חד'.
הוא יונק באופן לא מסודר ועפ"י דרישה (לצורך הירדמות, הרגעה ורעב). לאחרונה התחלתי לתת לו טעימות ממזונות שונים (בהמלצת טיפת חלב), אלא שהוא ממש מראה היענות גדולה ולא מוכן שאפסיק להאכיל אותו עד שהוא מסיים לפחות חמש כפיות שלמות של כל סוג מזון טחון (תפו"א, גזר, בננה וכו).
אפילו כאשר אנחנו יושבים סביב השולחן והוא מצטרף, הוא לא נרגע עד שהוא לא אוכל איתנו ומאוד רוצה להשתתף בארוחה (עושה תנועות עם הפה כאילו אוכל) והאמת היא, שהוא באמת מסתדר יפה עם האוכל.
שאלתי היא, בעיקר על רקע בני הבכור שאותו האכלתי בארוחות מסודרות להפליא ולפי הספר, האם זה בסדר לתת לתינוק בגילו מזון מוצק בכמות כזו, האם זה תקין להאכיל אותו בזמן ארוחת הערב שלנו (שבע וחצי בערב) במזון מוצק (לא חדש)? וכן, אשמח לקבל תפריט שיכול להתאים לו ולסדר את הארוחות במהלך היום, אם אפשר, מבלי להסיר את א.הערב.
אגב, אני מתחילה ללמוד בעוד כחודש וחצי בערב (אחת לשבוע) ובמידה ומנת מוצק אחת יכולה להיות בערב זה בהחלט יקל עליי שכן אוכל להניק אותו רוב היום ובלילה.
תודה מראש, טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק בן חמישה חד' - תגובה
נעמי ברזילי-תאני10/11/2010זה בסדר גמור אם התינוק מראה היענות ומגלה רצון לאכול אפשרי לו לאכול. כמובן שכל מזון חדש אלו את חושפת אותו הקפידי שבימים הראשונים זהוא יהיה בכמות של טעימות בלבד. רק קחי בחשבון שחשוב מאוד שגם תקפידי להניק אותו כדי שכמויות החלב שלך לא יתמעטו כתוצאה מכך שהתינוק ניזון ממזון מוצק. חשוב שהוא יינק לפחות עד גיל שנה ובמידה והדבר מתאפשר מבחינתך אפילו מעבר לשנה.
נסי להכניס לו מעט יותר סדר בארוחות במידה והדבר אפשרי וחפשי דרכים אחרות שיעזרו לו להירגע שאינם יניקה / אוכל, כדי שזה לא יהפוך להרגל.
קצת מוקדם מדי לטעמי לדבר על תפריט יומי. אפשרי לו לאכול את המזון שאתם נוהגים לאכול בבית במרקם טחון או מרוסק (תראי מה הוא מעדיף) .
חשוב שתשלבי בתפריט דגנים מלאים (אורז מלא, דוחן, קינואה, כוסמת, שיבולת שועל ) קטניות מסוגים שונים (עדשים, מש, חומוס, שעועית), טחינה, אבוקדו, ביצים, ממרח שקדים טחונים וכד', עוף, בשר הודו אדום או בשר בקר מנתח רזה וכמובן ירקות ופירות מסוגים שונים.
בהמשך כאשר הארוחות תתבססנה יותר את מוזמנת לפנות אלינו ולהתייעץ שוב בנוגע להרכב התפריט היומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף ברזלאולגה09/11/2010
שלום רב, בני בן חצי שנה וסובל מעצירות מאז היותו בן חודשיים. עד 4 חודשים היה בהנקה מלאה ומאז אני נותנת לו טעימות ומטרנה לפני השינה (בנוסף להנקה).
בגיל 4 חודשים הייתי אמורה להתחיל עם תוסף ברזל אבל שמעתי מהרבה אמהות וגם מאחות בטיפת חלב, שתוסף הברזל גורם לכאבי בטן ועצירויות. מסיבה זו ומאחר שלבני גם ככה יש בעיית יציאה (פעם ב-3-4 ימים לפעמים גם חמישה ימים), אינני נותנת לו את התוסף ברזל. אני מנסה להחליפו במזון עשיר בברזל.
האם אני עושה נכון?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף ברזל - תגובה
מרינה קוזמנקו11/11/2010מכייון שכמויות שתינוק אוכל הם לא גדולות ואי אפשר לדעת כמה ברזל בוודאות הוא קיבל - מומלץ בכל זאת לתת תוסף ברזל. יש ברזל טבעי בבתי טבע שלא אמור לגרום לעצירות.
ובלי שום קשר לברזל - תבדקי האם ילד מקדל מספיק מים. ברוב המקרים עצירות אצל תינוקות נגרמת עקב חוסר נוזלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10.5 חודשיםחנה09/11/2010
שלום, יש לי 2 שאלות:
1. מאיזה גיל ניתן לתת פטריות ודגים?
2. הבת שלי אוכלת 7 ארוחות ביום, רציתי לדעת האם זה תקין:
9.00- סימילאק 210 מ"ל
10.30-11.30- ישנה
11.30- בערך 2.5 פירות.
12.30- סימילאק בערך 150 מ"ל
13.00-16.00- ישנה...
16.00- מרק (עוף, ירקות וקטניות)
17.30- סימילאק בערך 180 מ"ל
18.00-19.00- ישנה
19.30- אבוקדו עם ביצה/ אבוקדו עם עגבניה ומלפפון/ סלק עם טחינה/
חומוס עם טחינה, שום ולימון/ קישואים עם ביצה ובצל/ מקושקשת עם בצל ועגבניה.
20.45- סימילאק בערך 120 מ"ל
21.15-9.00- ישנה :)
יש לציין כי היא מעט מעל האחוזון ה-50 במשקל, כך שהמשקל תקין. היא זו שדורשת את הסימילאק.
תודה,
חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 10.5 חודשים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני09/11/2010ביחס לשאלתך הראשונה אין מניעה לתת פטריות ודגים . כמובן, שמומלץ לתת טעימות לפני כדי לשלול אפשרות לרגישות.
בנוגע למס' הארוחות בהנחה שהיא שומרת על אותו אחוזון בו היא נולדה אין בעיה עם 7 ארוחות ביום.
ההמלצה היא להוריד הבדרגה את מס' הארוחות של התמ"ל ובמקומן את יכולה להציע לה מזון רגיל אותו אתם אוכלים בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי תפריטניקולי09/11/2010
הי,
בתי בת 9 וחצי חודשים, אחוזון 95 בגובה ו 90 במשקל. אוכלת מוצקים מגיל 5ץ5 חודשים..אבל לא מאד אוהבת פירות. לאחרונה ניסיתי לשלב גם גבינות ולא מאד מתלהבת. לפעמים דוחה את הכפית ופעם גם הקיאה. בשילוב עם פירות מגוררים יותר טוב. אני מבינה שלקראת הגיל הזה כבר צריכה להיות ארוחת מוצקים שלישית בערב ואנחנו עדייםן לא שם..איכשהו זה מתפספס ואני גם לא יודעת מה לתת לה..היא די מקבלת שינויים, אבל לאחרונה הזמנים לא ממש קבועים כמו בעבר..היא אוכלת בכיסא ליד שולחן.
התפריט הוא: בבוקר בערך ב 7:00 120 מ"ל סימילאק
בערך ב 11:00 250 מ"ל מרק טחון שכולל הודו אדום, קטניות, ירקות, פסטה לילדים, קצת אורז, עשבי תיבול וכו'. את המרק היא אוהבת
אח"כ אמור להיות פרי ולפעמים זה מתפספס. אם זה מצליח אז בדר"כ זה בננה ותפוח מגוררים (טחון לא אוהבת) וכמה כפיות גבינה..בין לבין שותה מים וחלב (לא זוכרת כמויות) ועוד 2 בקבוקים של 180 מ"ל עד שעת השינה.
האם זה מספיק? מה הגבול העליון מבחינת גיל שבו תהיה חייבת לאכול ארוחה שלישית? ומה לתת לה בארוחה שלישית?האם מותר כבר ביצה? טחינה? מה לגבי אורז מלא ולחם מלא? האם צריכה אורז לבן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי תפריט - תגובה
נעמי ברזילי-תאני09/11/2010לכל ילד קצב התפתחות משלו ולכן קשה לאמר מה הוא הגיל המדוייק בו תינוק מתחיל לאכול מוצקים בצורה טובה . הדבר משתנה מתינוק לתינוק. ולכן, לא כדאי שתלחצי בנוגע לארוחת מוצקים שלישית. אם היא דוחה את הכפית וגם הקיאה כנראה שהיא עדיין אינה מוכנה לכך.
המלצתי היא שתניחי לה להתנסות בעצמה באכילה מכפית גם אם הדבר כרוך בלכלוך והרבה באלגן מסביב . זה חשוב ומהווה חלק מההתפתחות התקינה שלה ועשוי לעודד אותה לאכילת מוצקים באופן עצמאי.
אפשרי לה לאכול את המרקם אותו היא אוהבת ואל תאיצי בה.
את בהחלט יכולה לתת לה ביצה וטחינה וגם אורז מלא , לחם מלא ודגנים אחרים (למשל: דוחן, קינואה, כוסמת וכיוצ"ב) וכמובן גם קטניות (עדשים, חומוס, מש, שעועית). כך היא תתרגל לטעמים ומרקמים שונים. בואפן כללי, מומלץ להרגיל אותה לדגנים מלאים במיוחד אם היא נמצאת באחוזון הגבוה מבחינת משקל.
כמובן, שכל מזון חדש שאת מציעה לה תתני לה באופן נפרד מזון אחד בלבד בכמות של טעימות כדי לשלול מצב של רגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)