פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל שנה
    יעל
    15/11/2010

שלום
    האם זה תקין
    להמשיך מתן ברזל
    לאחר גיל שנתיים

בדיקת הדם תקינה ואני רוצה ילדה חזקה
    היא כמעט לא אוכלת בשר כמו שצריך
    מכל מני סיבות

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה

הוספת תגובה

• גיל שנה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    16/11/2010

צריכים להתייעץ עם הרופא ולקבל החלטה על סמך בדיקות דם והיסטוריה הרפואית של הילדה. באופן כללי לא מומלץ לתת תוסף ברזל אם אין אנמיה ואצלה בדיקות תקינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת בת 11 חודשים
    תמר
    15/11/2010

שלום לכן,

תפריט יומי של בתי בת ה-11 חודשים:
    5.30-6.00 הנקה
    8.30 פירות טחונים + טחינה/אבוקדו
    12.30 מרק ירקות + עוף + פחמימה + טעימות של אוכל פחות מרוסק שהמטפלת נונת לה - לביבות, פשטידה וכו'.
    16.30 דניאלה/שטוזים - שני גביעים - אני יודעת שזה עם סוכר ולא אידיאלי - אפרט את הבעיה שלי בסוף.
    19.30 סימילאק + דייסה 240 מ"ל.

פה ושם כן נתתי לה לטעום ביצה, פרוסה עם טחינה, אבוקדו - לא השתגעה מזה אבל נהנתה מההתעסקות וגם לא התמדתי יום אחרי יום.

שאלותיי:

האם כמות החלב/תמ"ל היומית מספיקה - הנקת הבוקר היא הנקה מלאה אך אין לי דרך לדעת כמה היא מקבלת מזה והעובדה ששעתיים אחרי היא כבר אוכלת מנה יפה של פירות מרמזת על כך שזה לא משביע אותה לאורך זמן.
    בנוסף, אחה"צ אנחנו על פי רוב מחוץ לבית, במשחקיה, בג'ימבורי וכו' ואז מעדן ממותק הוא סוג של פתרון (יוגורט נקי היא לא אהבה ופירות נראה לי שהיא צורכת מספיק בבוקר). אני לא מוצאת זמן ואופן לתת לה דברים אחרים בשעות אחה"צ. אולי בשעה 18.30 לחזור הביתה ואז לתת ביצה/אבוקדו/עגבניה? ואז מה ב-16.00-16.30?

תודה לעצתכן,
    תמר

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת בת 11 חודשים

הוספת תגובה

• תזונת בת 11 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    16/11/2010

1. כמות חלב ותמ"ל מספיקים לגיל 11 חודשים. חלב אם מתעכל הרבה יותר מהר מאשר תמ"ל, לכן היא מוכנה לאכול שעתיים לאחר ההנקה
    2. כמו שאמרת – מעדני חלב הם לא מומלצים. וגם עם ילדה תתרגל אליהם היא לא תסכים בעתיד למוצרי חלב "נקיים". במקומם תנסי יוגורט/גיל/לבן בתוספת פירות חתוכים או מחית פירות. אפשר לקחת למשחקיה בנפרד ושם רק לערבב. גם סתם פירות ניתן לתת לה בסביבות שעה 16 ובבית בשעה 18 לתת ארוחת ערב (ביצים, אבוקדו, גבינה, קטניות, ירקות טריים/מאודים/אפוים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסת רימונים לבן 5 חודישם
    שירי
    15/11/2010

הי,
    בני בן 5 חודשים ורציתי לדעת האם מותר לתת לו דייסת רימונים של מטרנה למרות שעל האריזה כתוב שזה מגיל 6 חודשים, אני הבנתי שזה דייסת אורז בתוספת רימונים והוא אוכל דייסת אורז מגיל 4 חודשים...
    תודה מראש :-)
    שירי

הוספת תגובה

• דייסת רימונים לבן 5 חודישם - תגובה

מרינה קוזמנקו
    16/11/2010

עדיף לחכות עד גיל 6 חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת דבש בהנקה
    אלינור
    15/11/2010

האם ניתן לאכול דבש כאשר את מניקה?

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת דבש בהנקה

הוספת תגובה

• אכילת דבש בהנקה - תגובה

נורית קליפר
    15/11/2010

הי אלינור,
    כן, אין בעיה. לתינוקות רק אחרי גיל שנה מותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן 6 חודשים
    הלנה
    15/11/2010

האם זה בסדר לתת לתינוק ב6 חודשים בבוקר במקום בקבוק ( הוא מסרב לקחת בקבוק .) דייסת כוסמת עם חלב אם? אני יצאתי לעבודה לפי כשבועיים ולפעמים אני יוצאת מוקדם ולא מספיקה לעניק לכן מטפלת לאחר שהוא מתעורר עושה לו דייסה ( על בסיס חלב שלי. אני רק מציינת שלא מדובר בסיית תינוקות אלא דייסה רגילה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוק בן 6 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן 6 חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    15/11/2010

כן אפשרי לתת דייסת כוסמת על בסיס חלב שאוב. רק לא מומלץ להרתיח את חלב האם. תבשלי דחחסה על בסיס מים ולאחר שתתקרר תוסיפי חלב אם. מומלץ להשתמש בכוסמת לא מטוגנת (בצבע בהיר - ניתן לקנות בחנויות טבע). גם קינואה, דוחן, שיבולת שועל מתאימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן שנה וחודש
    רינת
    14/11/2010

שלום רב
    אשמח לחוות דעת והערות אם יש בנוגע לתפריט היומי של בני.
    בדר"כ מתעורר ב6:30 - 7:00 לבקבוק ואחריו חוזר לישון.
    ארוחת עשר - יוגורט טבעי ותפוח
    ארוחת צהרים- בשר + תוספת (כוסמת, אורז, פסטה, בטטה, תפו"א), טחינה (בערך כף)
    ארוחת ארבע - סנביץ עם ממרח או בננה
    ארוחת ערב - ביצה (קשה, חביתה וכו'), עם כף גבינה לבנה, עגבניית שרי (לפעמים 2..),גבינה צהובה, פרוסת לחם
    לפני שינה בקבוק. (210 מיל מסיים עד הסוף).

לאחרונה ישנם בקרים שלא חוזר לישון (אי אפשר לדעת מראש...) או שמתעורר מאוחר יותר (8בבוקר) ורציתי לותר על בקבוק אחד ולהחליף בארוחת בוקר.
    האם דייסת קוואר היא תחליף ראוי? האם יש משהו אחר לארוחת בוקר? (אני לא רוצה ביצה מכיוון שזה בארוחת הערב), האם מספיק בקבוק חלב ולא תמ"ל?.

תודה !!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבן שנה וחודש

הוספת תגובה

• תזונה לבן שנה וחודש - תגובה

נורית קליפר
    15/11/2010

הי עדי,
    נראה מצוין, את יכולה לנסות ולהוסיף קטניות פעמיים בשבוע - עדשים, אפונה, גרגרי חומוס ועוד. אפשר לערבב עם אורז או להגיש כמרק.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 11.5 חודשים שלא אוכלת
    מירי
    14/11/2010

שלום רב,
    ביתי בת 11.5 חודשים.
    הילדה לא מסכימה לאכול דבר פרט לטעימות.
    בבוקר היא אוכלת 180 מ"ל מטרנה עם כף דייסת וניל,
    בגן היא אוכלת כ- 4 כפיות פירות ו- 3 חתיכות של לחם,
    בצהריים היא אוכלת כרכבע כוס פירות . אם היא ישנה בבית היא מקבלת בקבוק ללא דייסה רק מטרנה ואם בגן אז הם לא נותנים לה.
    בכל מקרה כאשר היא קמה היא אוכלת רבע מעדן, וארוחת ערב היא לא מסכימה לאכול.
    בשבע היא אוכלת בקבוק וגם בעשר.
    לא משנה מה עשיתי - הורדתי לה בקבוק בצהריים או בערב או בבוקר שום דבר לא עוזר- היא לא מסכימה לאכול אוכל.
    יום שישי לא הבאתי לה בקבוק כל היום והיא פשוט לא אכלה והייתה כל היום עצבנית ופשוט נשברתי. בשעה 18:00 הבאתי לה דייסה.
    הרופא אומר שהיא מבינה שיש דייסה והיא לא רוצה להתאמץ. בגן אומרים שגם שהיא רעבה וכשהיא ישנה שם היא לא אוכלת.
    מה עליי לעשות?
    תודה מירי

הוספת תגובה

• ילדה בת 11.5 חודשים שלא אוכלת - תגובה

נורית קליפר
    15/11/2010

הי מירי,

לא ציינת את משקלה? קצב ההתפתחות שלה? כמה זמן זה נמשך? אם זה נמשך כבר תקופה ארוכה אולי כדאי להתייעץ במרפאת אכילה, שם יש צוות של אנשי מקצוע אשר יוכלו להבין יותר לעומק את שורש הבעייה ולהציע פתרונות בהתאם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת דייסת קונפלור לבד
    רוני
    14/11/2010

שלום,

בני בן 4 וחצי חודשים, התחלתתי טעימות והייתי רוצה להוסיף קצת דייסה לארוחה לפני שינה בלילה. ראיתי את הדייסה שמוחרים לגיל 4 חודשים ומעלה ולא ממש אהבתי את ההרכב.

האם אפשר פשוט להוסיף קורנפלור (שזה קמח טירס?) לחלב שאוב כדי לקבל דייסה? האם יש צורך להכין דייסה עם הרתחה במים קודם?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הכנת דייסת קונפלור לבד

הוספת תגובה

• הכנת דייסת קונפלור לבד - תגובה

נורית קליפר
    15/11/2010

הי רוני,
    יש סיבה שבגללה את רוצה להוסיף דייסה? לתינוק שגדל ומתפתח כמצופה אין צורך של ממש בדייסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להארכת שינה

רוני
    15/11/2010

אני רוצה לנסות להאריך את שעות השינה הליליות שלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, אז מה התשובה לשאלה שלי?

רוני
    16/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי בכל זאת? תודה

רוני
    17/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחודש
    טל
    14/11/2010

שבוע טוב.
    ביתי בת שנה וחודש ניזונה מסימילאק אדוונס מיום היוולדה.
    קצת לפני גיל שנה עברתי מאדוונס 2 לאדוונס 3.
    אוכלת פעמיים ביום 180CC בוקר וערב שמתי לב שלאחר שהיא אוכלת היא משלשלת בצורה רצינית דבר שלא קורה במשך היום אלא רק לאחר שהיא אוכלת סימליאק .
    היתכן שהיא פיתחה איזשהו אלרגיה למוצר ?????
    או האם יש סיבה אחרת ....

לתשובתך אודה .
    אביבית

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחודש

הוספת תגובה

• בת שנה וחודש - תגובה

מרינה קוזמנקו
    14/11/2010

ממליצה לך לפנות לרופא הילדים שמטפל בילדה ולברר סיבות לשלשולים. לא ניתן לאבחן אלרגיה רק על סמך סימפטומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבת שנה ו3חודשים
    טל
    13/11/2010

רציתי לשאול עם התפריט תקין לגילה .
    בוקר - 240 סימלאק _ כף דיסה 7 דגנים בסביבות 7 בבוקר
    בוקר בגן - פרוסה עם גבינה ,חומוס , אבוקדו וירקות בסיבות שעה 9:00
    ב12:30 בגן - ארוחת צהריים קיציצות , שניצל עוף בעיקר מוצק עם פסטה אפונה תירס ולפעמים גם משלמים מרק טחון .
    ב15:00 בקבוק 180 או פתיבר , או פרוסה עם גבינה
    בסביבות 17:30 בגינה מעדן בדרך כלל דניאלה כי רק לזה מסכימה . או 2 קלמנטינות
    בדרך כלל לא אוכלת ארוחת ערב . חוץ מבקבוק ב19:15 240 סימלאק וישנה לילה שלם עד יום למחרת ב7 בבוקר .
    יש לי בעיה היא לא מוכנה לאכול ארוחת ערב , נגיד מחביתה היא תיקח 2 ביסים וטו לא לכן היא מקבלת בקבוק שלם בלילה לפני שינה
    יש לך הצעות מגוונות לארוחת ערב על מנת שאצליח לוותר על בקבוק ערב?
    ולגבי בקבוק בוקר בגיל הזה מה כדאי לתת לילד בגילה במקום בקבוק לפני ההגעה של הפרוסה ב9 שמקבלת בגן ?
    תודה טל

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבת שנה ו3חודשים

הוספת תגובה

• דילגתם עלי אשמח לתשובה

טל
    14/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבת שנה ו3חודשים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    14/11/2010

1. לאחר גיל שנה אפשר כבר בהדרגה להוריד את הסימילאק. בקבוק של בוקר ניתן להחליף בארוחת בוקר טובה ומשביעה – דייסת שיבולת שועל (ממותקת עם תמר למשאל) על בסיס חצי מים וחצי חלב שקדים. או כל דייסה אחרת (קינואה, כוסמת, דוחן...)
    2. חוץ מבשר עוף כדאי לתת גם הודו, ברק וגם דג
    3. תכניסו גם קטניות בצורת ממרח, תוספת למרק או תבשילי ירקות
    4. במקום מעדני חלב עדיף יוגורט נקי בתוספת פירות חתוכים או מחית פירות בפנים
    5. לגבי ארוחת ערב. תמסי לא לתת לה ארוחת ביניים בשעה 17-30 ולהקדים ארוחת ערב לשעה 18-00. ולפני השינה לתת לה משהו, תלוי עד כמה היא תהיה מוכנה לאכול.
    6. רעיונות לארוחות ילדים תוכלי למצוא בספר "לאכול נכון מהרגע הראשון" של יפה פרנקל והילה נוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים רתוחים מתמי 4
    רןעי
    13/11/2010

רצינו לדעת האם המים הרותחים בתמי 4 טובים להכנת פורמולה?

לקביעת תור
    סגירה
    מים רתוחים מתמי 4

הוספת תגובה

• מים רתוחים מתמי 4 - תגובה

מרינה קוזמנקו
    13/11/2010

צריכים להרתיח מים כ 2 דקות. ולא נראה לי שבתמי 4 יש הרתחה כו ממושכת. תבררי בחברה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרתחה

קרן
    14/11/2010

כשאני ילדתי ביררתי את זה בעצמי,
    התמי 4 מגיע להרתחה מלאה במיכל עצמו...
    אבל בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם משרד הבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות מרובות
    חסוי
    13/11/2010

הבת שלי עוד מעט בת חמישה חודשים, עד לפני חודש אכלה סימילאק בשתי מנות תוך שעה ולא פלטה. בחודש האחרון החלה לפלוט גם ללא גרפץ. היא הגדילה את כמות האוכל ואוכלת במנה אחת במקום בשתי מנות. האם זה יכול להזיק לה ? (על פניו נראית שמנמנה) מה עושים ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות מרובות

הוספת תגובה

• פליטות מרובות - תגובה

מרינה קוזמנקו
    13/11/2010

אם זה גורם ל הלפליטות אז תחזרי לאותו אופן ההאכלה שהיה לפני. וגם תתייעצי עם הרופא לגבי הסיבות לפליטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חצי שנה- עצירות וחוסר תיאבון
    יפעת
    12/11/2010

שלום רב,

בני בן שישה וחצי חודשים, לא אוהב לאכול הרבה. נוטה גם לעצירות( בעיקר אחרי גיל 4 חודשים כשהתחלנו ברזל, העברתי אותו לברזל עדיף של הדס אבל הבעיה נמשכת). אני משתדלת לתת לו לאכול פירות וירקות כל יום אבל הוא פשוט יורק כמעט את הכל וגם מתחיל לבכות מאוד מהר. הוא פשוט לא רוצה לאכול מוצקים... ניסיתי לתת לו עגבניה בשביל העצירות, אבל הוא פשוט שונא את זה, וממש בוכה. אמא שלי אמרה לי להוסיף סוכר ענבים לעגבניה כי אולי זה חמוץ לו אבל זה גם לא עוזר, ניסיתי להוסיף עגבניה מגורדת לפירות שאני מכינה לבד בבלנדר ואפילו ניסיתי גרבר, אבל הוא יורק הכל ומתחיל לבכות, לכן העצירות נמשכת. מסכים לשתות מים שהושרו עם שזיפים אבל גם לא הרבה...
    חוץ מזה, ניזון מחלב אם ומטרנה אבל לא מתלהב בכלל מכלום. מה אפשר לעשות כדי לגרום לו לאכול יותר טוב? אני ממש מיואשת מהעצירות וחוסר התיאבון.

הוספת תגובה

• בן חצי שנה- עצירות וחוסר תיאבון - תגובה

מרינה קוזמנקו
    13/11/2010

העצירות יכולה להיות קשורה לכמות לא מספקת של נוזלים. תעשי חישוב לפי 150 CC נוזלים עבור כל ק"ג משקל הגוף.
    תציעי לו מזונות חדשים וטעמים חדשים והוא ימצא מה הוא אוהב. חשוב גם סדר בארוחות כדי שילד יספיק להיות רעב, לא לתת לו משהו קטן כל שעתיים אלא לבנות סדר ארוחות קבוע פחות או יותר. מעבר לזה - הרבה סבלנות ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

יפעת
    13/11/2010

תודה על התגובה המהירה

לא הבנתי דבר אחד, חישוב הנוזלים שרשמת לי, 150 CC לק"ג, זה אומר שאם הוא שוקל 7 אני צריכה לתת לו לשתות ביום 1050 CC מים בנוסף למטרנה ולחלב אם???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי - תגובה

מרינה קוזמנקו
    13/11/2010

סה"כ נוזלים במהלך היום - כולל מטרנה, מים, מרקים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לתינוק בן חצי שנ ה
    ענת
    11/11/2010

שלום
    הייתי שמחה אם היית יכולה לפרט מה התפריט הממומלץ לתינוק בן חצי שנ ה שכבר טעם :תפוח אדמה, דלעת,בטטה,קישוא וכן תפוח עץ ובננה
    תודה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לתינוק בן חצי שנ ה

הוספת תגובה

• תפריט לתינוק בן חצי שנ ה - תגובה

שרית עטיה-שמואלי
    12/11/2010

הי ענת
    ההנחיות החדשים של משרד הבריאות הישראלי (מאי 09) ממליצות לחשוף את התינוק למגוון גדול מזונות בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, דייסות לתינוקות מועשרות בברזל, ירקות, פירות. כן זו לא טעות.כבר מגיל שישה חודשים. (טעימות אפילו לפני כן)
    כמו כן למניעת אנמיה מומלץ לתת לפחות ארוחה אחת המכילה מזון עשיר או מועשר בברזל.

ולכן בשלב ראשון אני מציעה להוסיף בשר לירקות שהוא אוכל (עדיף בשר בקר או הודו על פני עוף) .
    מצורף מתכון למרק הראשון
    מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
    בה טנו מוסיפים את הבשר
    יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
    מרק הבשר הראשון שלי
    מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
    (הכמויות למנה אחת)

50 גרם בשר בקר רזה
    תפוח אדמה בינוני
    75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
    ¼-½ כפית שמן קנולה
    100-150 מ"ל מרק

חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
    מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
    מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
    מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
    מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
    מבשלים כ5 דקות נוספות
    מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
    טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת השמנה לתינוקת בת 10 חודשים?
    הילה
    11/11/2010

רוני בת 10 חודשים - שוקלת קצת יותר מ7 ק"ג-
    בחודשים האחרונים מאז שנכנסה לגן- הייתה חולה הרבה פעמים וגם עברה לתזונה שהיא יותר מבוססת על מוצקים.כתוצאה מזה היא כמעט ולא העלתה במשקל בחודשים האחרונים..וצנחה מאוד באחוזונים של המשקל....בהתחלה היא עוד לפחות עלתה באחוזונים של הגובה והאחות של טיפת חלב לא הייתה מודאגת- אבל בפעם האחרונה שנמדדה- צנחה גם באחוזונים של הגובה.
    היא אוכלת בקבוק של 120 מטרנה בבוקר- בדרך כלל לא מוכנה יותר
    אחר כך בגן אוכלת מנה של פירות
    בצהריים אוכלת מנה של ירקות
    כשקמה משינה אוכלת עוד בקבוק של 120 מטרנה- גם לא תמיד...
    כחוזרת מהגן ב4 אוכלת חביתה מקושקשת עם קצת עגבניה או לחלופין דייסת גם וגם או דייסת סולת
    אחרי זה בערך ב6 מציעה לה עוד פעם קצת מטרנה- היא בדרך כלל לא ממש מתלהבת..
    ב7 וחצי אוכלת בקבוק של לילה- 180..
    בדרך כלל לא אוכלת באמצע הלילה- לפעמים מתעוררת ואוכלת 120..

כל זה היה נכון לשבוע שעבר..
    בסוף השבוע האחרון הניצה לה השן הראשונה- ויחד איתה היא תפסה גם וירוס של הקאות...
    יצא שמיום ראשון ועד יום שלישי - כולל היא בקושי אכלה משהו במהלך היום...וגם כשאכלה- הקיאה..

היא לא מקיאה כבר מאתמול - טפו טפו טפו...אבל התיאבון עדיין לא חזר לעצמו
    היום אכלה בבוקר 120 מטרנה
    אחר כך אכלה צנצנת גרבר
    בצהריים אכלה מנה דיי יפה של מרק כתום
    אחרי הצהריים אכלה דייסת סולת שוקו
    ומאז היא לא רצתה יותר לאכול- נרדמה עכשיו לאחר שאכלה רק מטרנה...

אני יודעת שהגישה הנכונה היא לא ללחוץ ולא להלחיץ- הריי אי אפשר להאכיל ילד בכוח...ואני אכן מאמצת גישה זאת- פשוט שהיא לא רוצה אני מוותרת ואז מציעה לה קצת זמן אחרי זה...או למשל אם היא נרדמת בלי לאכול אז מנסה לתת לה כל פעם שהיא מתעוררת...

השאלה שלי היא מה לעשות ...
    בעקבות המחלה היא רזתה עוד אפילו ואני ממש מודאגת- מילא אם היו לה עודפים אבל אין לה בכלל! היא ממש רזונת...

יש איזה טיפים איך לגרום לה להשמין?
    אני מוסיפה כפית שקדיה לפירות...אבל זה לא ממש יעיל נראה לי בינתיים...

להגדיל את המנות לא יעזור לי כי היא לא אוכלת יותר..

מחפשת בעיקר טיפים של איזה דברים משמינים אפשר לתת לה..

הוספת תגובה

• דיאטת השמנה לתינוקת בת 10 חודשים? - תגובה

שרית עטיה-שמואלי
    12/11/2010

הי הילה
    נכון , הגישה הנכונה היא לא ללחוץ לא להכריח אלא להמשיך להציע. זה קשה אבל תאמיני שזו הדרך הטובה ביותר.
    תנסי לחשוב על דרכים יצירתיות להעשיר לה את התזונה בקלוריות וברכיבי תזונה , שהאוכל המועט שהיא אוכלת יהיה עשיר
    לדוגמא :
    להוסיף למרק שלה פחות ירקות יותר בשר ,אפונה,אורז , כפית שמן ......
    אם אוכלת יוגורט להוסיף ליוגורט כף שמנת מתוקה
    לפירות להוסיף שקדיה ואבוקדו.
    בנוסף מצרפת לך תפריט מתאים לגיל נסי לקחת ממנו רעיונות ולנסות להעשיר אותם
    תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
    כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו

בוקר:
    תחליף חלב /הנקה

בניים -
    חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל

צהרים:
    מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
    לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור

אחה"צ
    יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה

או תחליף חלב/הנקה

ערב:
    ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה

לפני השינה:
    הנקה /תחליף חלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה