מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעוט בן שנה וחודשייםרחלי27/07/2010
שלום רב!
לאחר ביקור אצל רופא המשפחה ובדיקת משקל וגובה ...משקל הלידה היה 2940 ועכשיו הוא כמעט 13 קילו ולגביי הגובה הוא 76 ס"מ אחוזון 25 בגובה ו 97 במשקל...
אני מציינת את התפריט האם זה יותר מדי?
בוקר 7:00 סימילאק בין 180-100 מ"ל
א.בוקר: 1\2 עגבנייה, כף גבינה ו2 פרוסות לחם בלי הקשה..לרוב הוא אוכל מעט ולכן אני עושה השלמה של סימילאק הוא אוכל כמעט 200-240 מ"ל.
צהריים: בערך חצי כוס פחמימה(אורז, מקרוני, פתיתים תפו"א), 1\4 גזר וקצת עוף.
אחה"צ : פרי \מעדן
א.ערב: חביתה\טונה \לחם מטוגן\ קרונפלקס עם מעט ירקות
בערך ב19:00-20:00 סימילאק 240.
חשוב לציין שבעלי נמוך (1.65) ושנינו עם נטייה להשמנה...
אשמח לקבל תגובה..
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
נורית קליפר28/07/2010הי רחלי,
הארוחות נראות בסדר גמור, הדבר היחיד שהייתי עושה זה לא משלימה ארוחות בבקבוק, כלומר הוא יכול לקבל בקבוק בבוקר ובערב, אך אין צורך להשלים את ארוחת הבוקר בבקבוק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוכלות מעט מדי?יעל27/07/2010
שלום רבף בנותי בנות 6.5 חודשים ומזה כחודש אוכלות גם מזון מוצק. את הפירות די בשמחה ואת המרק פחות ...
בכל מקרה סדר היום שלהן הוא כדלקמן-
7.00 בקבוק אוכלות בין 120-150
9.15 פירות מרוסקים כ- 150 גרם עם 2 כפיות טחינה גולמית לכל אחת.
12.30 מרק ירקות עם הודו טחון. אוכלות פחות בשמחה אך אוכלות כ- 120 גרם.
15.00- תמ"ל 180
18.30- תמ"ל 240+ דייסה.
לא מתעוררות בלילה. פעם אחרונה שהייתי בטיפת חלב היה טרם התחלת המוצקים בצורה כה מסודרת ועד כה עלו יפה במשקל. הן חיוניות ומתפתחות יפה. האם חסר תמ"ל?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות מזון
נורית קליפר28/07/2010הי יעל,
לא ציינת את משקלן, התפריט נראה בסדר, אך חשוב לדעת את משקלן ואת קצב עלייתן במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יעל01/08/2010נורית שלום, ראשית תודה על ההתייחסת. משקלן הינו 7 ק"ג הן בנות 7 חודשים עוד 3 ימי. נולדו במשקל של 2.7 ק"ג והשנייה 3 ק"ג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים לבת 8 חודשים ..אמא של ליאן27/07/2010
היי
הבת שלי בת 8 חודשים , שותה מים מגיל 5 חודשים בערך.
אני מוסיפה לה למים גרגירי שומר /קמומיל של היפ והיא שותה יפה מאוד בקבוק של 240 CC
לפחות ביום ולפעמים גם יותר .
אבל שאני מנסה לתת לה מים רגילים היא שותה פחות .
האם זה בסדר שהיא התרגלה לשתות את המים עם "הטעמים" ?
איך אני יכולה להרגיל אותה אחרת ?
תודה ויום טוב !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה בונבונה !!!!
אמא לתאומות27/07/2010איזה בונבונית אמיתית !!!
איך קוראים לה ?
לפי דעתי זה בסדר גמור !!!
גם בנותיי לא אוהבות מים בכלל !! רק אחרי במבה יש סיכוי שילגמו כמה טיפות . מצד שני אני יודעת שהתה של היפ הוא רק מגיל שנה ואילך....
תגדלי אותה בנחת : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !!!
אמא של ליאן27/07/2010היי .. קוראים לה ליאן .
כן אני יודעת שהיפ אפשר לתת רק מגיל שנה אבל אני נותנת לה כבר כמה חודשים .
בנות כמה התאומות שלך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את ההודעה
אמא של ליאן29/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים
נורית קליפר01/08/2010הי חוה,
מתוקה כל כך!!!!!!! תודה על התמונה!
בהחלט עדיף להרגיל למים, הפחיתי את כמות הגרגרים שאת מוסיפה בהדרגה, בתקווה שבסוף תסכים לשתות מים ללא תוספות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב שאוב אם תמ"לחן27/07/2010
שלום, ראיתי שהמלצת כאן באתר לתינוקות שלא מעוניינים בתמ"ל, לערבב חלב אם שאוב אם תמ"ל ,רציתי לדעת בערך את הכמויות... דוגמא 60 שאוב ו60 תמ"ל? מה הכמויות בערך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערבוב חלב שאוב עם תמ"ל
נורית קליפר28/07/2010הי חן,
חשוב להכין את התמ"ל עם המים לפי ההוראות ואז פשוט לערבב חלב אם עם התמ"ל. כדי להציג את הטעם החדש בהדרגה, בהתחלה ממליצה לשים יותר חלב אם ולאט לאט אפשר להוסיף יותר תמ"ל. 60/60 זה בסדר גמור
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגיה !!יעל26/07/2010
שלום - בתי בת 8 ח'
אוכלת לא לפי הספר
בבוקר בין 4 ל 7 תלוי בהתעוררות - מטרנה לעיתים קצת ציצי
בסביבות 9 - רסק עגבניות / עגבניות חתוכות מאוד מאוד קטן עם 2-3 כפות חומוס. הכל אורגני.
צהריים 2-3 כפות אולי 4, של חזה עוף שגורר בפומפיה פלוס ירקות מאודים
לא מודדים כמויות
אח"צ - 4 או 5 או 6 בערב, פירות מרוסקים פלוס כפית שקדיה או טחינה
ערב קצת ציצי אם יש ומטרנה לפני שינה
לטעמי זה מעט
מדוע ? מכיון שבלילות היא עושה בית ספר מתעוררת כל שעתיים שלוש למטרנה וקצת ציצי אם יש
אז מה עליי לעשות
אמא מודאגת מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ענו
מי'27/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה 8 חודשים
נורית קליפר28/07/2010הי יעל,
לא ציינת את משקלה של בתך. קשה לדעת אם כמות האוכל מספיקה לה מבלי לדעת שעולה במשקל כמצופה. צייני את משקלה ואוכל להגיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מאט במישקלדבי26/07/2010
שלום בני בן ה3 חודשים נולד עם 3.060 במשקל בחודש ראשון עלה מאוד יפה
נולד ב22/04 עם 3060
ב24/05 4200
14/06 5200
ועכשו ב26/07 רק 6.00
זה אומר שחודש וחצי עלה רק 800 גר למה העליה ירדה
אני מרגישה גם שהוא יותר עצבני הוא רק יונק יש אולי צורך להתחיל תוסתות????????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
נורית קליפר28/07/2010הי דבי,
עד גיל חצי שנה תינוקות מצופים להכפיל את משקלם, כך שנראה שבנך אמנם האט בחודש האחרון את קצב עלייתו במשקל אבל עדיין עולה כמצופה. המשיכי לעקוב אחר משקלו, כל עוד ממשיך לעלות במשקל, מתפתח כמצופה ולא יורד באחוזוני המשקל בקיצוניות, נראה שזה בסדר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן שמונה חודשיםקרן26/07/2010
איתי בן 8 חודשים אוטוטו... קם בחמש וחצי אוכל 210 מ"ל מטרנה
בשמונה וחצי 180 מ"ל מטרנה ודיסה
עשר וחצי 130 גר' פירות
13:00 130 גר' מרק
15:30 - 16:00 מטרנה בסביבות 130 מ"ל
18:30 מתחיל טקס שינה עקב עייפות שלו וצעקות הוא מקבל מקלחת וב18:45 מתחיל לאכול 200 מ"ל של מטרנה לילה טוב.
הוא נרדם בסביבות 19:15 19:30. בעבר היינו מתחילים את המקלחת ברבע לשבע אבל הוא היה נרדם אחרי 40 מ"ל ואז התחלנו להקדים את המקלחת והאוכל כל פעם בחמש דקות.. כך הגענו לשש וחצי.
בכל מקרה לשאלתי, נראה לי שהוא אוכל יותר מדי צפוף עקב השעות האלו והוא לא ממש פותח את הפה ברצון לאוכל. להעיר בלילה זה לא אפשרי כי הוא מתעורר עצבני ובוכה ואוכל 90 מ"ל ומתעורר מהבכי.
חשבנו להוריד את מטרנה של 8:30 ולקרב את הפירות תוך העשרה קלורית שלה עם ביסקויט וטחינה.
בבדיקה אתמול בטיפת חלב עלה בששה שבועות 670 גר' והוא מוציא המון אנרגיה בזחילה בכל הבית ....
האם התפריט הראשוני היה בסדר או שכדאי לרווח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הללללללווווווו יש כאן מישהו?
קרן28/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט 8 חודשים
נורית קליפר01/08/2010הי קרן,
התפריט נראה בסדר, לא הייתי נוגעת בתמ"ל של הבוקר. התמ"ל הבא שהייתי מורידה, זה התמ"ל של 16:00, ואז הייתי מגישה ארוחת ערב מוקדמת (מכיוון שנרדם מוקדם), אפילו בסביבות 16:30 ובמידה ויש צורך משלימה בתמ"ל. דוגמה לארוחת ערב - ביצה מרוסקת עם אבוקדו וטחינה,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירותתמר26/07/2010
בתי בת 7.5 חודשים. אוכלת ב-10 בבוקר מנת פירות של 300-360 מ"ל... המנה מורכבת מבננה, מלון, תפוח, אגס, תפוז ואבוקדו.
בגלל שהיא מחסלת מנה כזו גדולה, אח"כ היא מאוד שבעה למשך זמן רב. באזור 14.00 מציעים לה את המרק, ממנו אוכלת בין 100-200 (200 בימים טובים, בימים רעים תסתפק בכמה כפיות).
היא אוהבת את המרק ברמות משתנות, לפעמים מאוד לפעמים בכלל לא.
מה דעתכן? האם להפחית מכמות הפירות למרות שהיא אוכלת את זה בהנאה גדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע
תמר26/07/2010ביומיים שלושה האחרונים אוכלת מהמרק מס' כפיות בלבד ואמא שלי, שמטפלת בה, אומרת שהיא בכלל לא מביעה רעב. אחרי 350 מ"ל פירות ב-10 בבוקר - עד 16.00 לא רצתה לאכול, כלומר, זה ממש משביע אותה ואז היא מדלגת על ארוחות. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות ומרק
נורית קליפר28/07/2010הי תמר,
כן הייתי מקצצת מעט את מנת הפירות ובודקת אם זה משפיע לחיוב על אכילת ארוחת הצהריים, אשר גם תוכלי להגיש בשעה מוקדמת יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותלונה26/07/2010
שלום ותודה
רציתי לדעת מה דעתכן על חמאת בוטנים לבן שנה, ובכלל? האם מזין או סתם מזיק לשיניים?
חוץ מיזה, האם גם הברזל שבטחינה לא נספג טוב בסמוך למוצרי חלב?
ורעיון משונה, האם כדאי להכין אורז, פטיטים וכו על בסיס תמ"ל במקום מים, לבן שנה שהפסיק לינוק ולא מוכן לתמ"ל?
תודה והמשך שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
לונה28/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?לא קיבלתי תשובות :(
לונה30/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מידי יציאות?דיקלה מועלם26/07/2010
שלום, הבן שלי בן שנה. מזה שבועיים הוא עושה המון קקי!
עד לפניי שבועיים הוא היה עושה בבוקר מוקדם ובערב לפניי השינה.מידי פעם גם בצהריים.
לאחרונה הוא עושה כל שעתיים שלוש וזה כולל את הלילה.הוא לא מתעורר אני פשוט בודקת ומחליפה לו מתוך שינה.לפעמים צואה רגילה, מוצקה ולפעמים יותר רכה (לא שלשול).
הוא אוכל מאוד מאוזן ומגוון, בשעות יחסית קבועות.
דוגמא לתפריט יומי: 7 בבוקר סימילאק. 9.30 בבוקר שיבולת שועל עם טחינה גולמית וסילאן. 11.30/ 12.00 פרי. 13.30 אורז עם עוף וירקות. 16.00 שייק מלון/ אבטיח. 18.00 ביצה, 2 כפות יוגורט וסלט. 19.00 הולך לישון וקם ב20.00 וב- 2.30 ומקבל סימילאק 180 מ"ל.
חשוב לציין שאת הסדר והשעות קבעתי על פי הצרכים שלו.הוא אוכל רק כשהוא רעב ואני לא משכנעת אותו לאכול יותר ממה שהוא רוצה.
התפריט לא השתנה לפחות חדשיים שלושה אחורה.כמובן בוורסיות קצת שונות.
למה הוא עושה כל כך הרבה פעמים קקי? האם זה משהו שמצריך בדיקה?
הוא ילד בריא ולא מתלונן בתקופה האחרונה על כאבים או אי נוחות.
סליחה על האורך ....
תודה מראש דיקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות
נורית קליפר26/07/2010הי דקלה,
שינוים בתזונה יכולים לגרום לשינויים ביציאות, אם לא היו שינויים משמעותיים בתזונתו של בנך, ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים לגבי תדירות היציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסיק עם סימילאקאורית25/07/2010
שלום,
בני בן שנתיים ורבע,מלידה ניזון מסימילאק.
מזה כשבוע מסרב בכל תוקף לאכול בקבוק סימילאק (היה נוהג לאכול בבוקר ובלילה בקבוק 240 מ"ל). תחילה לא הבנתי מדוע היה נגעל מהבקבוק עד שטעמתי ממנו והבנתי כי הסימילאק היה מקולקל. הילד קיבל טראומה וכעת מסרב לקרב את הבקבוק לפיו.
מה עליי לעשות? האם זה בסדר בגיל כזה לוותר על התחליף?
אנא תשובתכם בהקדם אני מרגישה חסרת אונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת סימילאק
נורית קליפר26/07/2010הי אורית,
כל עוד בנך אוכל מזונות מגוונים ומזינים וגדל ומתפתח כמצופה, אין צורך בתמ"ל בגילו
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקתרוית25/07/2010
שלום רב
שאלתי מחולקת למס' סעיפים
הבת שלי בת 4 חודשים +9 ימים .השבוע התחלתי לנסות טעימות מהנוזל של אגס והנוזל של
מלון,אולם היא מוציאה את זה החוצה והיום היא סגרה את הפה. השאלה היא האם להמשיך במתן נוזל של פירות אחרים או להמתין קצת עם הטעימות. במידה וניתן להמשיך האם ניתן לתת מרקם סמיך יותר היות והיא קטנה ואני די חוששת. ראיתי שיש מחיות של פרינוק וגרבר.
בנוסף בתי ניזונה מסימלאק אדוונס ויש לה יציאה אחת לשבוע אולם לאחרונה היציאה גושית
ובצבע ירוק, הרופא אמר לא להחליף לא את התמ"ל אלא לתת נוזל של העגבניה ומיץ תפוזים
ניסיתי עגבניה וזה לא עזר. אשמח לקבל חוות דעת בנושא.
שאלתי האחרונה היא האם צריך לתת לה דייסה ואם כן מה המינון ל-120CC או ל180
אשמח לקבל תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי תשובה
רוית26/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצת שאלה פעם 3 אשמל לקבל תשובה
רוית26/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם ומים- שבעה חודשיםאורית25/07/2010
היי,
ראשית אני מתנצלת, אני בטוחה ששאלות אלו נשאלו בפורום אך לא מצאתי את בדיוק את השאלה עם הגיל המתאים..
1- האם אחרי כל ארוחת מוצקים (למרות שזה לא באמת מוצק עדיין- מחיות פירות או מרק) חייבים לתת מים? אם כן באיזה טווח של זמן? גיליתי שמים גורמים לו להקיא לעיתים (ולפעמים הוא מקיא ללא קשר למים)
2- הבנתי מאחות בטיפת חלב שאני יכולה לתת כבר לחם, איזה סוג מומלץ? כמה פעמים אני צריכה לשים אותו במרק לריכוך עד אהיה בטוחה שהוא לא ייחנק לי כשאביא לו לחם בחתיכות טקנות אך במצבו הרגיל?
תודה רבה!
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם מים
נורית קליפר26/07/2010הי אורית,
אין צורך להתנצל :) את מוזמנת לשאול כל שאלה שתרצי
1. בעקרון, עם התחלת המוצקים, מומלץ להציע מים, חשוב לא להציע לפני הארוחה כדי שלא יתמלא ממים, אבל בסיום הארוחה ובין הארוחות אפשר. אבל, מאד ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים לגבי ההקאות.
2. בגיל 7 חודשים, את יכולה פשוט להציע לחם רך לבן. אמנם זה פחות מזין, אך תחילה חשוב להרגיל את בנך לאכול מרקמים שונים. את יכולה לחתוך חתיכות דקות וקטנות ולתת לו להתנסות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חייבים כל יום בשרשרון25/07/2010
שלום,
בן 9 חד' יונק ואוכל מוצקים.
בדר"כ מנה אחת של ירקות ביום עם הודו דגנים/ קטניות.
שאלתי, האם ניתן לוותר על המרק (פעמיים בשבוע) ולהסתפק באותו יום בירקות וביצה?
ועוד שאלה : למשך כמה זמן אחרי טחינת פירות (בננה ומנגו) נותר ערך לויטמנינים שבהם? והאם שמירה במקרר מאריכה משך זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה. אודה לתשובה
שרון27/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשר וויטמינים
נורית קליפר28/07/2010הי שרון,
אין בעייה לוותר על המרק פעמיים בשבוע ולהציע חלבון אחר כמו ביצה ו/או קטניות. הויטמינים מתחמצנים באויר כך שערכם יורד בהדרגה. הקפאה משמרת את הויטמינים בצורה הטובה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשים לא מעוניין בתמ"לנועה25/07/2010
היי
בני בן 10 חודשים
שוקל 8.5 גובה 80 סמ
עד כה אכל 240 בבוקר,
10 פירות + שקדיה
13 עוף ירקות ופחמימה (בתוספת טחינה גולמית/ שמן זית)
16 מעדן
17:30 240
בשבועות האחרונים מסרב לאכול מהבקבוק תמ"ל, אוכל לאחר מאמצים רבים אולי 100 מל
מה אפשר לעשות? האם לוותר ולהאכיל אותו ארוחת בוקר/ ערב של גדולים? מה הוא מפסיד מהתמל בכך שלא יאכל אותו מעתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין כי כשלא היה מוכן לאכול
נועה25/07/2010חלב נתתי פרוסה עם חומוס/ גבינה היה מוכן תמיד לאכול ברצון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה????
נועה25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן תמ"ל
נורית קליפר26/07/2010הי נעה,
המשיכי להציע לו את הבקבוק, ייתכן שיהיו ימים שיאכל יותר ויהיו ימים שיאכל פחות מהתמ"ל, זה בסדר. הייתי ממליצה להוסיף ארוחת ערב - את יכולה להציע ביצה/אבוקדו/לביבות/פסטה וכד'. המטרה לקראת גיל שנה היא שעיקר הארוחות יהיו משולחן האוכל המשפחתי, כך שנראה שבנך עושה את זה לבד......
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)