מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגוזים12319/07/2010
האם מותר לתת בגיל שנה אגוזים / שקדים טחונים לגמרי ? בתוך מאכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזים
נורית קליפר21/07/2010כן, אין בעיה, כל עוד הם טחונים היטב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אכילה עם התאומה הקטנהאמא לתאומות18/07/2010
בנותיי היקרות בנות 8.5 חודשים.
אחת מתפתחת מאוד יפה בנושא האוכל ... והשנייה בעייתית מאוד !
היא לא מעוניינת במזונות מוצקים ומחיות למנהם. שלא נדבר על תחליף חלב. כיידוע לי תינוק בגיל של בנותיי צריך ואמור לאכול 240 cc ביתי הבכורה אוכלת 180 - שזה ניראה לי בגדר הסביר אך ביתי הקטנה אוכלת לכל היותר 30-60 ולא מעוניינת יותר. יש לציין שעשיתי אלפיי ניסיונות במידת החום , סוג האוכל, בעמידה... בישיבה... בנדנוד... אבל משום מה שום דבר לא עוזר , היא אף פעם לא מראה סימני רעב!
היא קטנה מאוד פיזית ולטעמי גם חלשה מאוד , מתעייפת מהר ודורשת המון שינה.
אשמח לקבל חוות דעת וטיפים ... מניסיונכם!!!
חשוב לי לציין כי המצב מדאיג אותי מאוד . ואודה לתשובתכם המהירה
ערב טוב ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה מ- 18.7.10 !!!!!!!
אמא לתאומות27/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית אכילה עם תאומה
נורית קליפר28/07/2010קשה מאד לחוות דעה עם הנתונים שציינת, שכן לא ציינת את משקלה בלידה ומשקלה העכשווי וכן כמויות מזון שאוכלת במשך היום. בכדי לקבל את הטיפול הטוב ביותר, ממליצה לך לפנותלדיאטנית קופ"ח אשר תוכל להמליץ על דרכים להעשיר את תפריטה במידת הצורך, כמו כן לעקוב אחר משקלה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשים ..חוה18/07/2010
היי ..
ביתי בת 8 חודשים(בסוף החודש) יצאו לה 2 שיניים תחתונות .
כמה ארוחות מטרנה היא אמורה לאכול ביום ?
נכון לכרגע היא אוכלת בין שניים לשלושה בקבוקים של 180CC
ושאר היום אוכלת אוכל מוצק פירות (גרבר) , ירקות , פסטה נקודות או לחם עם טחינה וכו'
כמה ימים שהיא לא רוצה את הבקבוק לפני השינה ?
האם בגלל השיניים יורד התאבון ?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוה
שרית עטיה-שמואלי18/07/2010הי
בהנחה שבתך עולה היטב בגובה ומשקל את יכולה להוריד לשני בקבוקים ביום
הנה תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתקת מטרנה צמחיתזיו17/07/2010
שלום
בתינו בת ה 6 חודשים אלרגית לחלב.
אנו מנסים לתת לה מטרנה צמחית אך היא בשום אופן לא מוכנה להכניס את פטמת הבקבוק לפה וכשאנו מצליחים להשחיל לה את הפטמה היא נגעלת ומתעוותת מהטעם ולא מסכימה בשום אופן לבלוע (חלב שאוב\מים בבקבוק היא לוקחת בלי בעיה).
ניסינו בהתמדה אבל היא מתחילה לצרוח ברגע שהיא חשה את הטעם המתכתי המגעיל של הפורמולה הזו.
א. האם יש פורמולות עם טעם שונה
ב. איך ניתן להמתיק את הפורמולה הזו?
תודה
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה צמחית
נורית קליפר17/07/2010הי זיו,
המתקה לא מומלצת, אבל כדי להרגיל אותה לטעם, נסו לערבב תחילה כ 1/4 מטרנה צמחית עם 3/4 חלב שאוב ולראות אם זה יתקבל.....במידה וכן, תעברו לחצי חצי כמות וכן הלאה, ייתכן שתתרגל לטעם בהדרגה.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחוףשירן16/07/2010
אני לא יודעת מהיכן להתחיל אבל בכל זאת : הבת שלי בת שנה ן 8 חודשים אוהבת לאכול בעיקר חטיפים , מעדנים והרבה נשנושים , גם הגננת אמרה שהיא אוהבת לאכול , זה יכול להיות טבעי בגיל כזה אך לדעתי הבעיה קיימת אצלי אני נורא מודעת לתזונה מגיל צעיר זה נובע שבילדותי הייתי ילדה מלאה אני קצת מקשה עם עצמי אך אני מנסה לא להחדיר זאת לבת שלי שלא יגרום לה למשקעים בעתיד ( כי לי כבר יש ) , לפני מספר ימים הבת שלי לקחה שקית במבה והמגירה והלכה לצד ( היו לי דמעות בעיניים ) אני מפחדת שהיא הבינה שאני בוחנת אותה בעניין האכילה וזה גרם לה להסתתר , איך אני מפסיקה כבר עם המחשבות האלו. הבת שלי נשקלה בגיל שנה וחצי 12 קילו בגובה של 84.5 ס"מ , כיום היא בת שנה ו 8 .
אני חייבת עזרה וזה כדי לא להזיק לה .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכה באכילה נכונה
נורית קליפר17/07/2010הי שירן,
דבר ראשון, כל הכבוד על המודעות שלך והרגישות לבתך. לגבי הדרכה לאכילה נכונה......קצת קשה לתת לך את התמיכה שאת צריכה בפורום שכזה אבל אשתדל לתת מספר טיפים. הדרך הפשוטה ביותר שעושה את החיים הרבה יותר קלים בנושאי אכילה, היא הפרדה בין מה שאת יכולה לשלוט בו לבין מה שלא. את שולטת בזמני הארוחות, תוכן הארוחות וסוג המזונות שנכנסים הביתה. אבל, אין לך שליטה על כמות האוכל או סוג האוכל שנאכלים על ידי בתך בזמן הארוחה. כך שנסי להתמקד במה שיש לך שליטה עליו. הגישי ארוחות קבועות וארוחות ביניים קבועות, תדאגי שיהיה מגוון מזונות בריאים ומזינים בכל ארוחה, וכמובן הקפידי שהמזונות הנקנים לבית הם מגוונים ומזינים. כמובן שאת יכולה לכלול חטיפים למיניהם, אבל את יכולה להגביל אותם ל 2-3 פעמים בשבוע או כל מספר אחר שתחליטי עליו ולהחליט שבשאר הימים יוגשו פירות, מעדנים/יוגורטים, כריכים וכד'.
ולבסוף, חשוב להחליט על סדר ארוחות קבועות ואז ברור לכולם מתי אוכלים וכמובן.....מתי לא אוכלים ( בין הארוחות). בזמן הארוחות תני לבתך להחליט מה וכמה לאכול מן המזון המוגש.
מקווה שזה עוזר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרברבלהה גולדברום16/07/2010
שלום לכן,
הבת שלי עוד מעט בת 6 חודשים , אני מנסה כל יום לתת לה פירות טריים כמו שהסברתן - לאדות ולטחון אבל לצערי היא לא אוהבת היא " כאילו " אוכלת בכוח ורוצה להקיא . ניסיתי יום אחד מחית גרבר והיא אהבה גם בהתחלה היא רצתה להקיא אבל אחרי זה היא אכלה הכל ? אני לא כל כך מעוניינת שתאכל גרבר מה אני יכולה לעשות כדי שתואכל את הפירות הטבעיים ? ולא גרבר ?
דרך אגב , האם זה נורא לאכול גרבר ?
בלהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרבר
נורית קליפר17/07/2010הי בלהה,
כן, תינוקות רבים מאד אוהבים את המרקם החלק של הגרבר. נסי לערבב מחית שאת מכינה עם מעט גרבר, אולי זה יעזור. זה לא נורא לאכול גרבר, אבל כמובן שפרי טרי יותר בריא
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרבר זה מזון לתינוקות!!
רות18/07/2010והוא ממש לא "נורא", אלא מיועד לתינוקות ולא מכיל חומרים משמרים. גם אצלנו היתה העדפה ברורה לגרבר ובטיפת חלב אמרו לי שזה בסדר גמור. בהמשך, תוסיפי לשם בננה מעוכה, ביסקוויט מטרנה או כפית שקדייה והרי לך ארוחת פירות מזינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן מרקהילה15/07/2010
שלום,בני בן 9 חודשים , שוקל 8 ק"ג אחוזון 25% גובה 68 ס"מ .
ב7:00 יונק ב10:00 אוכל מנת פירות ,בצהריים היה אוכל מרק(ירקות+בשר+פחמימה)
ב17:00 יונק וב20:00 יונק אני רוצה לציין שהוא עדיין קם לפחות פעם אחת בלילה לאכול.
לאחרונה הוא מסרב לאכול את המרק ולא מוכן אפילו לפתוח את הפה.
רציתי לדעת מה אפשר לתת לו במקום המרק?
לפעמים אני נותנת לו ביצה+טחינה משומשום מלא:+עגבניה
ומשלימה בהנקה אבל לא נראה לי שזה מספיק..
תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
שרית עטיה-שמואלי18/07/2010הי הילה
יתכן שהוא פשוט מאותת שהוא כבר לה רוצה מרק אלא להתחיל לאכול אוכל רך - אולי אפילו מעוך עם מזלג-
מצרפת לך תפריט כללי לגילו ממנו תוכלי לקחת רעיונות-
תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשתןענבל15/07/2010
שלום
רציתי לדעת האם כדאי להוסיף לתזונה של הבת שלי זרעי פשתן טחונים? היא בת שנתיים בריאה , אוכלת פעמיים בשבוע דג סלמון(אומנם חתיכה קטנה). ושאלה נוספת האם הזרעים הטחונים מאבדים מערכם התזונתי לעומת הזרעים השלמים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פשתן
נורית קליפר17/07/2010הי ענבל,
את יכולה להוסיף בכיף זרעי פשתן לתזונת בתך. דווקא הזרעים הטחונים יותר מזינים מהשלמים מכיוון שהזרעים השלמים לעתים לא מתעכלים ואז אפשר להפסיד את הערכים התזונתיים הרבים שיש בזרעי פשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקהdk15/07/2010
בתי בת 8.5 חודשים, אוכלת פירות בבוקר+הודו, פחמימה וירק בצהריים ובנוסף יונקת 4 פעמים ביום- בוקר אחה"צ ערב ובלילה. שותה מים מבקבוק בשמחה. אוכלת מוצקים מאוד בשמחה ומוכנה לטעום הכל.
אני מעוניינת להעבירה לתמ"ל במקום הנקה אבל היא לא מוכנה לאכול תחליף חלב- ניסיתי סימילאק, מטרנה, עם דייסה בלי דייסה וכלום!! חלב שאוב היא מוכנה לאכול אז לדעתי זה עניין של טעם.
איך גומלים מהנקה ומרגילים לתמ"ל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה
נורית קליפר17/07/2010הי דקלה,
נסי לערבב חלב שאוב עם תמ"ל, תחילה הוסיפי פחות תמ"ל ולאט לאט תגדילי את כמות התמ"ל.
מקווה שזה יעזור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק לחדד כמה דברים...חנה15/07/2010
תודה על ההתייחסות לשאלות שלי, אבל רציתי לשאול עוד כמה שאלות קטנות...
1. קניתי לבתי בת ה-7 חודשים טחינה גולמית משומשום מלא ורק אחרי שפתחתי נזכרתי שלא אמורים לתת "מלא" בגיל הזה.... לקנות אחר, או שאפשר לתת לה לאכול כף אחת ביום מזה?
2. כדאי לתת לה גם שקדיה? עם מה ניתן לשלב את הטחינה והשקדיה (לחוד)?
3. ושאלה אחרונה- לחם שיפון, ובלי קשר לזה- עדשים- ניתן לתת לה לאכול? איזה סוג עדשים?
תודה על התגובות!!!
חנה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
נורית קליפר17/07/2010הי חנה,
1. אין בעיה. טחינה משומשום מלא מציעה יותר ברזל וסידן משומשום רגיל ובכף אחת אין כמות סיבים תזונתיים רבה.
2. אפשר, את יכולה לשלב עם מנת הפירות
3. כן אפשר, הגישי מעט שגן בעדשים יש הרבה סיבים תזונתיים, את יכולה להגיש קטניות כפעמיים בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מנות מטרנה נותנים ביום ???מלי15/07/2010
ביתי המתוקה נועה בת 7 וחצי חודשים ואוהבת מאוד אוכל ביתי. אני נותנת לה בבוקר 180 מטרנה עם כפית דגנים וכך גם בערב ובמשך היום היא אוכלת פרות ומרק לחם עם טחינה או חלווה וגם בסקוויט או במבה ולפעמים פתיתים של מטרנה ממי בקקיצור השאלה אם זה נכון מה שאני עושה או עדיף להוריד מעט מהאוכל הביתי ולהוסיף עוד מנת מטרנה באמצע היום...... (נועה שלי שוקלת 8.300) אודה מאוד לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי
שרית עטיה-שמואלי18/07/2010איזו מקסימה !!!!!!!!
נראה לי מצוין מה שאת עושה
מצרפת לך תפריט שמתאים לגיל קצת יותר גדול תוכלי לקבל ממנו רעיונות לארוחות נוספות
תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
צהרים:
אחה"צ
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה...יוסי14/07/2010
שלום רב
יש לנו ילדה בת 4.5 חודשים השבוע אשתי חזרה לעבודה ואני בינתיים בבית עם התינוקת.
עד עכשיו אשתי רק הניקה אותה עד כדי כך שהיא כבר לא לוקחת בקבוק, לפני החזרה לעבודה התחלנו להרגיל אותה שוב לבקבוק (עם מטרנה) ולא כל כך הצלחנו...
בכל מקרה אשתי לפני שהיא יוצאת לעבודה מניקה אותה ולאחר כמה שעות אני מנסה להאכיל אותה והיא לא כל כך אוכלת כך שיוצא שמ7:30 עד 16:00 שאשתי חוזרת היא אוכלת בערך 80 מ"ל, בעייתי ביותר...
שתי שאלות:
האם יש עצה או רעיון כיצד לגרום לה לקחת בקבוק? או לחילופין האם אפשר במקום בקבוק כבר לעבור לאוכל מוצק? ואם כן אז במה מתחילים? (שלוש שאלות)
מקווה שלא חפרתי יותר מידי
המון תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית בקבוק
נורית קליפר15/07/2010הי יוסי,
אני יודעת עד כמה זה מייאש, אך בטוחה שבתך "תישבר" בקרוב ותקח בקבוק. העיקר, לא להלחץ ממירב השעות שחולפות ללא בקבוק, היא תשלים זאת במהרה. בעקרון, אם יש אפשרות להגיש חלב אם בבקבוק זה יכול לעזור שכן הטעם יהיה מוכר ואז לאט לאט ניתן לערבב עם המטרנה עד שהיא לא תרגיש בהבדל. מעבר לזה, ייתכן שיועצת הנקה תוכל לספק טריקים נוספים.......
לגבי מזון מוצק, מגיל 4 חודשים, ניתן להתחיל עם טעימות, אבל עד גיל חצי שנה עיקר תזונת התינוקות היא הנקה או תמ"ל.
התחלת הטעימות:אפשר להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בתך, כאשר תתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים. הכמות המומלצת לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום בין שבוע 17 לשבוע 26. נותנים את הטעימות לאחר היניקה/בקבוק שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בן 11 חודשיםשלי14/07/2010
שלום,
רציתי לשאול שני דברים: בני אוכל ארוחת בוקר פירות וצהרים ירקות עם בשר, לפעמים בערב מעדן.האם צריך להתחיל לתת לון בגיל זה "אוכל אצבעות"? והאם צריך בגיל זה להתחיל באופן קבוע ארוחת ערב, ואם כן איזו?ניסינו לתת לו ביצה מקושקשת שיאכל לבד בידיים אך הוא הסתכל על זה, ניסה לגעת וזרק אחד אחד על הריצפה גם אחרי שניסינו להראות לו איך אנחנו אוכלים את זה.ניסינו לתת לו לחם אך הוא מכניס חתיכות גדולות ואנו מפחדים שיחנק מזה. בסקוויט מטרנה הוא ריסק על הריצפה.....מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
שלי15/07/2010שהוא יונק בין הארוחות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשגית
שרית עטיה-שמואלי18/07/2010הי שגית
תנסי להציע לו כל מיני מזונות שאת אוכלת מרוסקים במזלג ובדקי איך יגיב
לדוגמא קציצות ,פסטה ,פשטידות,ירקות מבושלים, טחינה עם לחם , גבינה עם ביצה
עם סבלנות תגלי מה הוא אובה לאכול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לעבות את הפירות?יעל13/07/2010
שלום.
ביתי בת שבעה וחצי חודשים. בבוקר יונקת, לאחר מכן ב 10:00 בערך אוכלת כבר יותר מחודש פירות ולאחר שעה בקבוק של 100 סיסי של חלב שאוב. לאחר מכן מקבלת ירקות וחוץ מזה יונקת אחה"צ, בערב ובלילה.
כמות הפירות נשארת די קבועה והיא לא מוכנה לאכול יותר מחמש כפות בערך (את הכמות הזו אוכלת בתיאבון אך לא מעוניינת ביותר) ולכן כבר אחרי שעה רעבה לחלב. המטפלת אמרה לי שלדעתה כדאי לעבות לה את הפירות בשקדיה, טחינה או ביסקוויט (האופציה הכי פחות מועדפת מבחינתי) כדי שתחזיק יותר זמן מעמד. אני מאוד מתלבטת בגלל הערך הקלורי הגבוה של התוספות הללו. חשוב לציין שעלתה מאוד באחוזונים בפעם האחרונה שבדקנו בטיפת חלב לפני כפחות מחודש(מאחוזון 20 לאחוזון 50). האם ישנה חשיבות לוותר על בקבוק החלב ולהשלים ארוחה מלאה בכפית? אשמח מאוד לעצה,
תודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
שרית עטיה-שמואלי18/07/2010הי יעל
את יכולה לנסות להוסיף שקדיה או אבוקדו שהם מזינים וטעימים .
מצרפת לך תפריט כללי שמתאים לגיל בתך :
אולי יתן לך כמה רעיונות לגיוון:
התעוררות: בקבוק/הנקה
ארוחת בוקר: מנת פרי מרוסק/טחון, אפשר להוסיף אבוקדו/שקדיה/טחינה
ארוחת צהריים: מנת ירקות עם בשר/הודו/עוף טחון אפשר להוסיף פחמימה -קוסקוס/בורגול/פסטה
ארוחת ביניים:בקבוק/הנקה
ארוחת ערב: בקבוק/הנקה
ארוחת לילה: בקבוק/הנקה
בעקרון אפשר להגיש את כל המזונות חוץ מחלב ודבש, שאותם אפשר להוסיף לתפריט אחרי גיל שנה ומוצרי חלב שאפשר להוסיף אחרי גיל 9 חודשים. חשוב להוסיף מזונות חדשים בהדרגה, ולחכות 2-3 ימים עד שמגישים מזון חדש נוסף כדי לודא שאין איזהשהם תגובות.
חשוב ביותר לטחון את המזון למרקם הרצוי המותאם ליכולת לעיסה/בליעה של בתך ולהתקדם בהדרגה עם המרקם.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תמ"לשירי13/07/2010
התינוק שלי בן שלושה שבועות, השאלה שלי היא כזו, התחלתי עם סימילאק אדוונס ובגלל שהקקי שלו היה קשה והייתה לו עצירות הומלץ לי להחליף למטרנה אולי זה יעשה את השינוי, התחלתי ביום חמישי ועד היום שמתי לב שהוא צורח יותר, נמצא הרבה יותר באי שקט ויש לו יותר פליטות / הקאות האם זה יהיה בסדר לחזור לסימילאק אני ממש מבולבלת ולא רוצה גם לעשות לו בלאגן.
מחכה לתשובה....
ועוד שאלה האם זה יהיה בסדר פשוט לעבור לסימילאק טו]פ שהוא הבנתי פשוט עם פחות ברזל ואז אולי לא תהיה בעיה עם היציאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
שירי13/07/2010ובנוסף אשמח לדעת כמה צריך לאכול כי הוא גם לא ממש אוכל כמו שצריך לדעתי, הוא בן 3 שבועות ויום במשקל של 3030 נכון ליום רביעי שעבר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמ"ל
נורית קליפר15/07/2010הי שירי,
ממליצה לך להתייעץ עם רופא ילדים לגבי החלפת התמ"ל שכן ייתכן ובגלל הפליטות הרבות ימליץ על אינפמיל. בכל מקרה של חוסר שקט, פליטות ויציאות קשות כדי לוודא עם רופא הילדים לגבי הגורם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)