פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לגיל 9 וחצי חודשים
    adida
    25/07/2010

שלום לכן,

בני בן 9 וחצי חודשים אוכל 4 ארוחות מוצקים ביום ו2 בקבוקים של 210 מיל (אנחנו לא גרים בארץ והוא אוכל אוכל מקומי שזוהי הכמות המומלצת לגילו והגבוהה ביותר).

שוקל 10 קילו על 75 ס"מ..

התפריט היומי שלו:
    06:00 - בקבוק וחוזר לישון לעוד שעה וחצי בערך
    09:30 - ארוחת בוקר הכוללת גביע יוגרט ופרי אחד (תפוח, בננה, אגס וכו')
    12:30-13:00 - ארוחת צהרים - מרק עוף ובקר עם ירקות -מפשירה כמות של 100 מיל ולזה מוסיפה תוספת כמו אורז, בטטה, תפו"א / או- ביצה עם אבוקדו / או- לביבות עם תוספת, חציל בטחינה וכו'
    16:00 - מנת פרי בדר"כ בננה
    18:30 - 18:00- ארוחת ערב - פרוסת לחם עם גבינה ,טחינה לפעמים דורש עוד ואוכל עוד פרוסה / או - ביצה עם אבוקדו וכו'
    19:30 -20:00 - בקבוק.

בכל ארוחה שותה הרבה מים וכך במשך היום יכול לגמור בקבוק וחצי של מים (כמעט 300 מיל).

בני בנוי טוב פולקעס חמודים, ביריון קטן (טפו טפו) ואכלן גדול... אף פעם לא מסרב לאוכל, נראה כי אף פעם לא מגיע ממש לשובע יכול לאכול עוד ועוד.. (הוא יכול לסיים ארוחה ממש גדולה ואז לראות אותנו אוכלים ולרצות גם.. או לסיים בקבוק ולבכות שרוצה עוד).
    .
    האם זה תקין לגילו? האם האוכל אינו מספיק ? עלי להוסיף לו ארוחה נוספת במשך היום? האם להגדיל כמויות בבקבוק (למרות שזו הכמות הגבוהה המומלצת)?
    כל ארוחה נמשכת כמעט חצי שעה ועושה רושם שכל היום סובב סביב הארוחות שלו..|מזיע|
    אני חוששת שאולי הכמויות מעטות לו מדי (למרות שכפי שציינתי הוא גודל יפה ), או שחס וחלילה יש איזשהי בעיה עם מנגון השובע שלו..

אשמח לעצה- תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לגיל 9 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• אודה לתשובה

adida
    27/07/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    שרה
    24/07/2010

שלום בני בן כמעט 10 חודשים
    בחודשים אחרונים ירד בעקומת גובה ומשקל בכמעט שני אחוזונים
    הרופאה אמרה שנחכה חודשיים ונראה מה קורה כעת שהתחיל לאכול קצת יותר. הוא לא אכלן גדול גם בהנקה לא יונק הרבה זמן אם כי לא נשאר רעב והוא שמח וילד רגוע מאד
    בימים אחרונים התחלתי לתת לו עוף פולקע ליום-טוחנת עם קצת מים ותפוחי אדמה בלי ירקות מהמרק כי מוכן לאכול כמות לא גדולה אז דואגת שלפחות יהיה מרוכז.
    מאז העוף היציאות שלו בצורת עיגולים קטנים יבשים אני רואה שלא יוצא בכמות מספיקה. קראתי שעוף יכול לגרום עצירות . רק היום התחלתי לתת לו מים אולי זה יעזור . אינני יודעת מה לעשות בענין היות שחייב לגדול לא הייתי רוצה לוותר על העוף מצד שני כבר כמה ימים שיש לו עצירות כזו.
    מה המלצתכן ?
    כמו כן האם יש לכן המלצה לאוכל מרוכז שיעזור בנושא הגדילה ?
    בברכה
    שרה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• עצירות

נורית קליפר
    25/07/2010

הי שרה,
    ממליצה כן להחזיר את הירקות למרק שכן הם עשירים בסיבים תזונתיים אשר יעזרו להקל על העצירות. חוץ מזה, את יכולה להעשיר את הארוחות שלו לדוגמה, להוסיף אבוקדו/טחינה/שקדיה למנת הפירות, להוסיף יותר שמן לבישול וכד'

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תמ"ל לבת 5 חודשים
    אניטה
    24/07/2010

מבקשת את עזרתכם בהתלבטות קשה...
    ביתי בת 5 חודשים וחצי (אוכלת סימילאק אדוונס + טעימות).
    בגיל 4 חודשים התחלנו עם טיפות הברזל ולאחר מספר ימים התחלנו עם הטעימות - התחלנו בשבוע הראשון עם ירקות ולאחר מכן הוספנו גם פירות. היא מאוד מבסוטית ונהנית מכל טעימה.
    בשבוע וחצי האחרונים, שמנו לב שהיא התחילה עם עצירויות שמלוות בכאב ובכי בעת היציאות שנראות ממש כמו זיתים גדולים. את העצירויות אנחנו פותרים באמצעות שתיית מים שהושרו בשזיפים יבשים לילה שלם, וזה באמת מעביר את היציאות. כל פעם שאנחנו מנסים להפסיק עם השזיפים העצירות והכאבים חוזרים, החשש שלי הוא שהיא תפתח סוג של תלות בשזיפים.
    נאמר לי שמטרנה יותר קלה לעיכול, ובכלל שהמטרנה אקסרא קייר טובה יותר מבחינת הרכיבים מסימילאק אדוונס. קודם כל האם זה נכון שמטרנה היום נחשבת טובה יותר? האם כדאי לנסות לעבור למטרנה? האם יש סיכוי שהיא תעכל את זה יותר בקלות?
    אני ממש ממש מתלבטת....

תודה רבה וסליחה על האורך

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת תמ"ל לבת 5 חודשים

הוספת תגובה

• החלפת תמ"ל

נורית קליפר
    25/07/2010

הי אניטה,
    את יכולה לנסות ולעבור למטרנה ולראות כיצד זה ישפיע על בתך. במידה והעצירויות הקשות לא עוברות, ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלנו האקסטרה קר

רות
    26/07/2010

פתרה לחלוטין את בעיית העצירות. תנסי שבועיים, אין מה להפסיד. רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומוס לתינוקות
    אבו דרור
    24/07/2010

שלום,

האם חומוס (טרי, ממקום בו הוא מוכן מספר פעמים ביום) יכול להוות תחליף לארוחת בשר לתינוק בן שנה?
    בדגש על תינוק שהתגלה אצלו זה עתה מחור בברזל.

תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    חומוס לתינוקות

הוספת תגובה

• ברזל

נורית קליפר
    25/07/2010

לא ממש......בשר בקר והודו נקבה תורמים הכי הרבה ברזל, כמובן שאפשר להוסיף גם חומוס לארוחה, אך זה בלבד, לא יהיה מספיק. ממליצה גם לקבל מרשם לתוספת ברזל.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לאכול תמ"ל.
    אורנית
    22/07/2010

בני בן 4.5 חודשים ואוכל כבר חודשיים חלב שאוב בלבד. בשבוע האחרון ניסיתי להרגיל אותו לתחליף "מטרנה" אך הוא סירב בתוקף אחרי יניקות ספורות. ניסיתי גם סימילק והתגובה דומה.
    ניסיתי לחכות לזמן שהוא רעב ולהמתין עד שכן יאכל את התחליף אך הצרחות רק התגברו, ולבסוף הוא קיבל חלב שאוב.
    ניסיתי גם להחליף לא פטמת בקבוק ישירות אחרי מוצץ, אך גם לא עוזר.
    הבעיה הגדולה היא שאצלי החלב הולך ואוזל, והוא כרגע אוכל רק 70-80 סיסי לארוחה כל שלוש שעות. לא מוכן להמשיך עם התחליף או להתחיל איתו.
    כיצד אוכל להרגיל אותו לתחליף?

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לאכול תמ"ל.

הוספת תגובה

• סרבן תמ"ל

נורית קליפר
    25/07/2010

הי אורנית,
    נסי לערבב את התמ"ל עם החלב השאוב, התחילי עם כמות תמ"ל קטנה שתוסיפי לחלב שאוב, ובהדרגה תעברי לחצי כמות חלב שאוב, חצי תמ"ל והמשיכי עד שיתרגל לטעם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת תמ"ל
    אני
    22/07/2010

שלום!
    אני רוצה להתחיל תמ"ל לבתי בת 3 חודשים- עד עכשיו ינקה בלבד, אוכלת שאוב בלי בעיה..
    כשהיא נולדה נתנו לה בבי"ח סימילאק כי חשבו שאין לי מספיק חלב- מסתבר שיש לי...
    אבל היא אכלה את הסימילאק בלי בעיה...
    השאלה היא כזאת- מה עושים ואיך??
    איזה תמ"ל מומלץ לתת?
    איך לעשות את זה בכלל??
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת תמ"ל

הוספת תגובה

• מקפיצההההה

אני
    25/07/2010

למה לא עונים???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה...

אני
    26/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לבקש תשובה???

אני
    27/07/2010

אני כבר מה-22 וענו כאן על שאלות מה-25...
    מה נסגר עם הפורום הזה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אני אמנם לא ממנהלות הפורום אבל

נועה
    27/07/2010

אשמח לעזור
    אם נתת סימילאק בהתחלה והגיב טוב לסימילאק הייתי ממשיכה עם סימילק
    אני נותנת מטרנה כי בבית חולים נתנו לן גם מטרנה
    אם שאבת את בטח יודעת את הכמות, קחי בחשבון שהתמ":ל יותר סמיך ויותר משביע לכן יש סיכוי שרווח הארוחות יגדל.
    אם אכל כ120 לארוחה תמשיכי כך, במטרנה זה כפית מטרנה ל60 מל זאת אומרת 2 כפיות ל120. אני מניחה שכך גם בסימילאק, קראי על האריזה. ערבבי היטב כדי שהתמל יימס והגישי. הכיף בבקבוק אחרי הנקה שכל אחד יכול לעזור לך , שאת יודעת בדיוק כמה אכל, ושזה באמת משביע אותם! בהצלחה מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אני
    28/07/2010

האמת שהאחות בטיפת חלב המליצה לי ללכת על מטרנה אקסטרא קר ונתנה לי דוגמיות.
    הדוגמיות מכילות 3 כפיות של מטרנה וחייבים להכין הכל אז הכנתי ואמרתי שמקסימום היא לא תאכל הכל אבל היא בלעה את זה בטירוף!
    היא אוכלת בערך 120 CC חלב אם ומטרנה היא מוכנה לאכול יותר, מוזר.
    כל העניין עושה לי חשק להאכיל אותה יותר מטרנה כי זה הרבה יותר קל מההנקה ששם אני לא יודעת אם היא אכלה מספיק ובאמת נמאס לי כבר מהחידות האלה:(
    אבל השאלה שלי היתה יותר בכיוון של מנות...
    נתתי ביום הראשון מנה אחת של מטרנה בצהריים כי בבוקר יש לי מלא חלב ובצהריים פחות.
    וביום השני נתתי לה כבר בערב.
    העניין הוא שאני רוצה בהדרגה להוסיף לה עוד ארוחות..
    זה הייתה השאלה בעצם.
    כל כמה זמן אפשר להוסיף עוד ארוחות?
    מתי כדאי לתת אותן?
    שוב תודה!
    (למה הן לא עונות כאן???)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 חודשים שהפסיק לקבל בקבוק
    ח'אלד
    22/07/2010

שלום,

בני בן שלושה חודשים, יונק סדיר אך תמיד קיבל בקבוק לפחות פעם ביום. בתקופה האחרונה עשה בעיות עם הבקבוק אך בסוף ועם קצת סבלנות הוא כן לקח. בימים האחרונים המצב נהיה יותר גרוע והוא צועק ובוכה (ממש נסער ולוקח לו הרבה זמן להירגע) ברגע שרק מנסים לדחוף לו בקבוק.
    ניסינו כבר כמה סוגי פטמות ושום דבר לא עוזר.

נא עזרתכם

ח'אלד

הוספת תגובה

• מנסיון שלי

אליסה
    25/07/2010

היי חאלד,
    מהנסיון שלי (ומה שגם שמעתי מחבות שלי) הרבה תינוקות בגיל הזה מתחילים להבין את ההבדל בין בקבוק להנקה ומראים העדפה להנקה.
    אצלינו זה היה בדיוק אותו הסיפור ולצערי עד שלא נגמר לי החלב ונאלצתי לתת רק בקובוק לא היה שום פתרון וגם זה לא בא בקלות, מה שכן אוכל להגיד זה שפשוט אל תפסיקו להציע ותתמידו בנושא אבל גם אל תדאגו כי זה לא משהו חריג.
    אני בטוחה שיתנו לך פה עיצות נוספות ומעולות.

שיהיה המון המון בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות מסריחות אצל תינוק בן שבועיים
    חופית
    22/07/2010

הינוק שלי בן שבועיים וניזון מסימילאק אדוונס. עד אתמול היו לו יציאות פעמיים ביום כמעט ללא ריח. מאתמול היציאות שלו מסריחות. מה יכולה להיות הסיבה? האם כדאי לגשת לרופא?
    תודה

הוספת תגובה

• יציאות

נורית קליפר
    25/07/2010

הי חופית,
    לשאלה זו, רופא ילדים יתן את המענה הטוב ביותר. נסי אולי להתייעץ אתו בטלפון.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבת שבעה חודשים
    אני
    21/07/2010

שלום,
    הבת שלי בת שבעה חודשים והתפריט שלה הוא:
    8:00 - מטרנה
    11:00 - פירות (תפוח/בננה/אגס)
    14:00 - מרק עוף וירקות (תפוח אדמה/גזר/בטטה/קישוא/דלעת + בצל וסלרי שלא נטחנים עם המרק ואני שמה רק בשביל הטעם)
    17:00 - מטרנה
    20:00 - מטרנה

אשמח אם תענו לי על מספר שאלות:
    1. האם התפריט בסדר או שיש צורך להחליף ארוחה נוספת של מטרנה בארוחת מוצקים?
    2. איך כדאי לגוון את ארוחת הפירות? טחינה היא לא אופציה לצערי מכיוון שהיא אלרגית לשומשום...
    3. באיזה שלב אפשר להוסיף ביצה קשה והאם שילוב של ביצה ועגבנייה יכול להיות במקום ארוחת הפירות?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבת שבעה חודשים

הוספת תגובה

• בעניין השאלה על התפריט לבת 7 חודשים

בטי
    22/07/2010

היי
    בקשר לתפריט של בתך הבנתי שמנת הפרי/ירק מחליפות בקבוק ורציתי לשאול אותך
    מהן בערך הכמויות שאת נותנת לה
    במנת פרי ובירקות? וכמה היא שותה במטרנה? כמה פרות את נותנת במנת פרי?

אני פחות או יותר עושה כמוך, אבל נותנת לבני בן ה6.5 מיד אחרי המנת פרי/ ירק 120 סימילאק להשלמת המנה. לפעמים אוכל את כל 120 ולפעמים משאיר... תלוי.

תודה
    בטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מצטרפת לשרשור.. עם שאלה נוספת:)

אורית
    25/07/2010

ישר אחרי הפירות אתן נותנות מטרנה או מחכות קצת? את לא פוחדת שזה יעשה לו בלגן בבטן.??
    אצלי הוא הקיא כמה פעמים ואני פוחדת לתת ישר אחרי..
    תודה
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבטי

אני
    25/07/2010

היי בטי,
    במנת הפרי אני נותנת לה בדרך כלל כמות של פרי אחד או שניים (תלוי בגודל שלהם ואם אני משלבת שני סוגים ביחד). לא תמיד היא מסיימת את הכל...
    אני לא נותנת לה מיד אחר כך מטרנה אלא אם אני רואה שהיא חסרת מנוחה ואני חושבת שהיא רעבה ובכל מקרה את הארוחה הבאה אני נותנת לה בערך שעה וחצי אחרי מנת הפרי.

טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם על השאלה שלי.....

אני
    26/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע כללי....

קרן
    27/07/2010

לפי הנחיות משרד הבריאות ניתן לחשוף לביצה על כל מרכיביה בגיל הזה בודאי...
    לא רצוי להחליף ארוחת פירות עם ארוחת מוצקים אחרת..... אין לזה את אותם ערכים של ויטמינים.
    לגיוון ארוחת הפירות את יכולה להוסיף אבוקדו... שילוב מוזר שתינוקות מתים עליו. יש משהו שנקרא שקדיה... אין לי מושג מה זה אבל תבדקי ואם זה לא מכיל שומשום... תנסי.. הרבה המלצות יש במספר פורומים להעשרה של פירות עם זה.
    התפריט נראה לי בסדר מכל מה שאני קוראת בפורום.... וגם התינוק שלי שגדול בחודש אוכל בדיוק כך. בגיל תשעה חודשים תוכלי להוסיף יוגורטים למינהם עדיף לא מתוקים..אבל לא חלב ניגר לתפריט במקום הבקבוק של 17:00 למשל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט 7 חודשים

נורית קליפר
    28/07/2010

הי טלי,
    1. התפריט נראה בסדר, לקראת גיל 8 חודשים תוכלי להוסיף ארוחת ערב
    2. עם אבוקדו, כיצד גיליתם את האלרגיה לשומשום, היא ניסתה לאכול טחינה והייתה לה תגובה אלרגית?
    3. את יכולה כבר עכשיו להוסיף ביצה קשה במרקם המתאים. הפירות הם פחמימות וכמובן מציעים גם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הביצה היא חלבון (כמובן גם מציעה ויטמינים ומינרלים) אך בעקרון אלו קבוצות מזון שונות ושתיהן חשובות בתפריט.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות...

אני
    29/07/2010

היי נורית,
    תודה על התשובה.

את האלרגיה לשומשום גילינו כשניסיתי לתת לה לטעום טחינה ומיד לאחר מכן הופיעה לה פריחה בבטן ובצוואר... הנחתי שזה מהטחינה מכיוון שזה הדבר היחידי החדש שהיא אכלה והתגובה הייתה די מיידית.

לגבי ביצה קשה (בשילוב עם עגבניות למשל) - מתי לתת לה? אם זה לא במקום הפירות ואני מניחה שגם לא במקום המרק של הצהריים?

כתבת שבגיל שמונה חודשים אפשר להוסיף גם ארוחת ערב - מה לתת לה לאכול בארוחה הזו?

תודה,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת ערב

נורית קליפר
    01/08/2010

הי טלי,
    תוכלי להגיש ביצה בארוחת הערב, במקום ההנקה של 17:00 לדוגמה, כמו כן, הביצה מייצגת את קבוצת החלבונים, כך שהיא יכולה, בשילוב עם ירק, מידי פעם להיות תחליף למרק בצהריים. חוץ מזה את יכולה להגיש בערב- פסטה/לביבות של ירקות/מנת אורז עם עדשים/ כריך עם גבינה או טחינה או אבוקדו עם ירקות וכד'

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת בני בן ה11 חודשים קצת
    דפנה
    21/07/2010

שלום,
    יצא לי לקרוא המון על תזונה בגיל בני והבנתי שזה זמן שהם פחות מתעניינים באוכל וכו', אבל הוא רק יורד באחוזונים ואני לא יודעת מה לעשות.
    ראשית - מה הוא אוכל ?
    6:30 ציצי
    9:00 פירות ( כ 200 מ"ל )
    13:00 ארוחת צהריים ( מרק- כ 180 מ"ל + תוספת קטנה, לדוגמא : 2 כפות פתיתים או חתיכות עוף מועטות או מעט אורז או מעט מאוד סלט- התוספת היא קטנה כי הוא פשוט לא רוצה יותר )
    17:00 יוגורט+לחם או דייסה
    20:30 ציצי
    בד"כ לא מתעורר בלילה וגם אם מתעורר זה לא בגלל שרוצה לאכול (כנראה).

לדעתי הוא אוכל מעט וכל כפית דורשת הצגות והסחות . אני/המטפלת לא מאכילות בכוח, אבל הוא מאוד בררן ולפעמים צריך להסיט את תשומת ליבו כדי שיסכים לאכול: "איפה האור?" , "איפה השעון?" וכו'. כשהוא מרוכז כולו באכילה, הוא קודם כל מסרב, אפילו לפני שטעם.
    הוא התחיל באחוזון חמישים, לפני כ 3 חודשים ירד לאחוזון 25 ולפני כחודש לאחוזון 10.
    ניסיתי לגוון, ניסיתי לשנות שעות, ניסיתי מסעדות. אני לא יודעת מה לעשות... ??

האם בכלל צריך להגדיל את הארוחות או לרווחן ? מה לעשות ?
    תודה!

הוספת תגובה

• ירידה באחוזונים

נורית קליפר
    25/07/2010

הי דפנה,
    לא ציינת את משקלו, ממליצה מאד לפנות לדיאטנית קופ"ח אשר תוכל להרכיב תפריט אישי, להעשיר קלורית את ארוחותיו, ולעקוב אחר משקלו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב רגיל?
    תומר
    21/07/2010

שלום רב
    יש לי תאומים בן ובת בני 11 חודשיים .אוכלים רק בבוקר ובלילה סימאלק(נאאושר)רציתי לדעת אם אפשר להוריד גם את בקבקוק של הבוקר ואם לא אז מתי אפשר לעבור לסימאלק אחר ואיזה סוג
    האם אפשר לתת חלב רגיל במקום תמ"ל
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חלב רגיל?

הוספת תגובה

• חלב

נורית קליפר
    25/07/2010

הי תומר,
    בשלב זה עדיין כדאי להציע בקבוק בבוקר ובערב. החל מגיל שנה אפשר להציע חלב רגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת מוצקים
    תמר
    20/07/2010

שלום רב,
    בתי בת חמישה חודשים, יונקת בלבד.
    צריך להתחיל מוצקים, חיכיתי קצת כי הרגיש לי מוקדם מדי, ועכשיו נראה לי בסדר אך יש לי כמה שאלות:

1. תנוחת האכלה אופטימלית - הילדה קצת מוגבלת בפוזיציות (בשל רצועות פבליק לפריקת ירך). האם טרמפולינה שטוחה זה בסדר? הזווית היא כמעט של שכיבה. יש משהו אחר שמומלץ?

2. שילוב מים - האם חובה לשלב מים כשנותנים מוצקים? ההנקה יכולה לבוא במקום?

3. אספירציה - איך למנוע ומה עושים אם זה קורה?

4. אני אתחיל עם בטטה. מספיק למעוך עם מזלג או שחובה ממש לרסק?

תודה רבה, ליטל

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת מוצקים

הוספת תגובה

• שלום - אודה לכן אם תענו לי :)

תמר
    22/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות

נורית קליפר
    25/07/2010

הי ליטל,
    1. זווית של שכיבה לא מומלצת להתחלת טעימות, מכיוון שאני לא מתמצאת במצב שתארת, לא אוכל להמליץ על פוזיציה מתאימה למקרה שלה, ולכן ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל.

2. עם התחלת המוצקים, אפשר לתת מים, כל עוד זו לא ארוחה של ממש, זה לא חובה. את יכולה פשוט לתת מעט מים בבקבוק, ולו בשביל שיתרגל למים.

3. יש המון שאפשר לעשות ומאד כדי ללמוד מבחינה מעשית. קשה מאד להסביר בפורום שכזה מבלי להדגים. חשוב להציע מזונות תחילה שטחונים ודלילים וממש להציע מעט על קצה הלשון.

4. בהתחלה, חשוב לרסק ואף לדלל עם מעט מים. את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בתך, כאשר תתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים. הכמות המומלצת לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום בין שבוע 17 לשבוע 26. נותנים את הטעימות לאחר היניקה שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורטת! ושאלה נוספת

תמר
    26/07/2010

לגבי מים -
    מינרלים, מורתחים או תמי 4? איכות המים מהברז אצלנו ירודה מאוד. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל סוגי המים חייבים להיות מורתחים

נעמה
    27/07/2010

על פי הנחיות משרד הבריאות, יש להרתיח את המים להכנת תמ"ל בטמפ' של 100 מעלות במשך שתי דקות לפחות. גם את המים של תמי 4 צריך להרתיח, כי הם לא מגיעים לטמפ' של 100 מעלות.
    מבחינת סוג המים, הכליות של תינוקות אינן מפותחות מספיק ולכן רצוי לתת להם מים דלים במלחים ובחנקות (המעידים על זיהום), שיקלו על פעולת הכליות ובעלי הרכב מינרלים ומלחים מאוזן. מן הבחינה הזו, מים מינרלים הם מים בעלי כמות נמוכה באופן יחסי של מלחים, והרכב מינרלים מאוזן ולכן מתאימים במיוחד לתינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים

נורית קליפר
    28/07/2010

אז אם ככה, הכי טוב מים של תמי 4 מורתחים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאה של מרק
    אני
    20/07/2010

שלום,
    הכנתי לבת שלי (בת שבעה חודשים) מרק עוף עם הירקות: תפוח אדמה, בטטה וגזר ולאחר שטחנתי את המרק הקפאתי אותו. עכשיו גיליתי שאסור להקפיא תפוחי אדמה...
    שאלתי היא מה הסיבה לכך שלא מקפיאים תפוחי אדמה - אם זה רק משהו שקשור בכך שהם מאבדים קצת מהטעם - האם אפשר לתת את המרק שהכנתי בכל זאת מתוך ההנחה שיש שם גם עכוף וירקות נוספים?

תודה רבה,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    הקפאה של מרק

הוספת תגובה

• הקפאת מרק

נורית קליפר
    21/07/2010

הי טלי,
    לא מקפיאים תפו"א מכיוון שזה הורס את המרקם. תטעמי את המרק כל עוד הוא טעים והמרקם סביר, אין בעיה לאכול אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב ניגר גיל שנה וחצי
    אלונה
    20/07/2010

שלום,
    ביתי בת שנה וחצי.
    התפריט כיום הינו:
    6:30-7:00 - תמל 240
    בגן:
    9:00- חם, טונה, תירס, ביצה ( פעמיים בשבוע), גבינה
    12:00 - ירקות+בשר+פחממה
    15:00 - פרי +פריכית
    בית:
    16:45 - 2 מנות פרי +שקדיה/יוגורט/טחינה גולמית/אבוקד
    18:45-19:00 - ביצה ( אם לא היה בגן), לחם( או פחממה אחרת,) גבינה עם עשבי תיבול, ירקות+חלב ניגר מועשר בסידן
    120-200 מ"ל.
    מגוונת לה כמה שניתן בירקות, בפחממות, חלבונים.שוקלת 11.5 קילו.
    שאלתי:
    1. האם התפריט טוב?
    2. אינני בטוחה לגבי שילוב חלב ניגר בתפריט. האם בגילה חייבת 2 כוסות חלב ביום? האם אפשר גם את הבוקר להעביר לחלב ניגר במקום תמ"ל?
    האם נכון לשלב בארוחה שכבר יש בה גבינה בערב עוד כוס חלב ?
    האם יש להקפיד על 3 מוצרי חלב ביום?
    הולכת לישון ב-20:00 כך שזו ארוחת הערב האחרונה שלה ( אוכל-אמבטיה-שינה).. אף פעם לא היה נהוג אצלנוחלב לפנ השינה ממש).
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חלב ניגר גיל שנה וחצי

הוספת תגובה

• תפריט גיל שנה וחצי

נורית קליפר
    21/07/2010

הי אלונה,
    1. מצוין
    2. בעקרון בגילה מומלץ תוספת חלב בוקר וערב. אם אוכלת מזון מגוון ומזין (כפי שרואים בתפריט) אין צורך בתמ"ל ואפשר לעבור לחלב ניגר
    אין בעיה לשלב ארוחה שמכילה גם גבינה וגם חלב
    מומלץ כ 3 מוצרי חלב ביום כדי לספק את צרכי הסידן היומיים

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סידן
    לונה
    19/07/2010

שלום שוב ותודה
    בני המקסים בן שנה. נגמל לא מזמן מהנקה. לא מסכים לתמ"ל. אוכל גבינת קוטג' פעם ביום בארוחת הערב. האם כמות הסידן הזו מספיקה? לא הסכים גם לחלב עיזים ולא ניראה לי לתת לו חלב פרה...

בנוסף, רצתי לדעת מה הגישה לגבי קמח מלא? אני מכינה לו הרבה לביבות ירקות עם קמח מלא, האם זה טוב או שקשה לקטנטנים לעכל את זה?

תודה וכל טוב לכולם

לקביעת תור
    סגירה
    סידן

הוספת תגובה

• סידן וקמח מלא

נורית קליפר
    21/07/2010

הי לונה,
    לגבי הסידן, קוטג' אינו מקור הכי טוב לסידן, נסי להציע לבנך יוגורט, גבינה צהובה. אם לא, מקורות סידן שהם לא מוצרי חלב - טחינה (משומשום מלא, מכיל יותר סידן), שקדים טחונים, ירקות ירוקים.
    לגבי קמח מלא, אין בעיה, הרעיון הוא כזה, כל הדגנים המלאים מזינים יותר אך מכילים גם יותר סיבים תזונתיים ולכן מומלץ לצרוך כמחצית ממנות הדגנים כדגנים מלאים וכמחצית כדגנים פשוטים, לא מלאים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה ו 9 חודשים

אורלי
    21/07/2010

היי....
    אני כותבת שוב את שאלתי מכיוון שלא קיבלתי תשובה בהמשך לשאלות ששאלת אותי אני מצרפת את תשובתי שוב....

הרבה זמן לא פניתי אליכם... מכיוון שהכל היה בסדר אבל עכשיו משהו השתנה.... פתאום בני אינו מעוניין לאכול.. ובעיקר אוכל מבושל. יש לומר שהוא בגן צמחוני כך שהוא אוכל בשישי שבת בשר ומשתדלת לתת לו פעמיים בשבוע בשר בנוסף לסופ"ש אלא שעכשיו הוא אינו רוצה בשום אופ ומאכלים שהוא מאוד אהב.
    האם עלי לדאוג? האם זה חולף? מה עלי לעשות שיוצא מזה שבקושי אוכל בשר?
    התפריט שלו היה נראה כך:
    7:30 - 240 cc מטרנה
    9:00 - ארוחת בוקר בגן (אוכל יפה לפי מה שהגננות מספרות)
    11:30- צהריים - למרות שאין בשר הארוחה מכילה את כל אבות המזון.
    14:30- פרי או כריך
    16:30 - בבית מעדן
    18:30- ארוחת ערב - חביתה/גבינה/ירקות/פשטידות/פסטות וכו', כאשר פעמיים ארוחה שמכילה בשר והיא בדר"כ בשעה 17:00.
    20:30 -240 cc ולישון

האם זה בסדר? האם לדאוג שאינו אוכל בשר כרגע? ועד מתי לתת לו מטרנה ? ואם אפשר לתת חלב במקום?
    תודה מראש

צמחוני בת-חן כהן
    שלום אורלי
    האם את צמחונית?
    מדוע הוא בגן צמחוני?
    באופן עקרוני ילדים צריכים לאכול בשר ואם אינם אוכלים בשר לתקופה ארוכה אמורים להבדק ולקחת תוספים בהתא להפסיק את המאכלים- ברזל, B12.
    הוא לא אוכל אוכל מבושל בכלל או רק לא בשר מבושל?
    אני מחכה לתשובה
    אך בנתיים הגישי לו כל הזמן בלי שיאכל את אותם מאכלים שאת רוצה שיואכל
    בברכה

תשובתי היתה:

היי
    קודם כל תודה שהגבת...
    לא אנחנו לא צמחונים, הוא בגן כזה מטעמי כשרות. אנחנו אנשים מסורתיים וחשובה לנו ההפרדה ובגנים אחרים שבדקנו אין כל כך הפרדה. זו הסיבה ששלוש פעמים בשבוע אני נותנת לו בשר בארוחת ערב בנוסף לשישי שבת.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה