מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה ענו לימיכל09/08/2010
שלום אני מכינה לבתי בת 9 ח' דיסה מקוואקר שטחנתי למרקם קמחי
האם דקה שתים בישול במים של הקווקר מספיקות -
האם די בכך לבישול עבור תינוקת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם
שרית עטיה-שמואלי10/08/2010הי
כן. אין בעיה עם זה.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים בסכנהרונית08/08/2010
היי
בתי בת שנה ושמונה חודשים
אלו מאכלים אסור לתת.
ואיזה מאכלים עלולים לסכן בגיל הזה,או לא מומלצים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
שרית עטיה-שמואלי10/08/2010הי רונית
מצטטת לך את התדריך החדש של משרד הבריאות להזנת התינוק:
"יש להימנע ממאכלים מסוכנים, העלולים לגרום לחנק בילדים מתחת לגיל חמש שנים, כגון פירות וירקות קשים, ענבים, נקניקיות, סוכריות, פיצוחים, דגים עם עצמות (אלא אם מצמצמים את הסכנה הנשקפת מהם ע"י חיתוך לחתיכות קטנות, ריסוק, גירוד, טחינה בהתאמה)"
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום - שאלונת :מיכל08/08/2010
מה צריך להיות היחס בין חלב אם / תמ"ל לבין מוצקים בתזונת בן 9 ח' ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעלה
שרית עטיה-שמואלי08/08/2010הי
הנה תפריט כללי לגיל 9 חודשים שמקווה שיענה לשאלתך
תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב מוחלט למרקקרן08/08/2010
אני שואלת שוב אני ממש זקוקה לתשובה...
בני בן ה-7 חוד' כבר חודשים שאנו בתהליך לעבור למוצקים- בהתחלה התחלתי עם מרק בגיל 5 חוד' בהתחלה היה סביר אבל במשך הזמן במקום להתקדם הלך אחורה אז הכנסתי פירות .
שעם הפירות במשך הזמן השתפר- היום סוף סוף אוכל בסביבות ה-120.
ברגע שהכנסנו פירות עם המרק הפך להיות סירוב מוחלט עשיתי כבר הפסקה פעמים עם המרק והחזרתי אבל אין שום שיפור.
בטיפת חלב הונחתי להמשיך ולנסות אבל הבעיה שהוא לא מוכן בכלל אני ממש מרגישה שאני דוחפת לו 3 כפיות ואח"כ הוא מתחיל לבכות-הוא לא מוכן בכלל!!
השאלה אם יש טעם להתעקש על המרק אני חוששת שהוא יהפוך להיות אנטי.
אגב גם מאכלים אחרים שהם על בסיס יותר מלוח שניסתי כמן אורז, פירה, קציצות הוא לא מראה התלהבות ואוכל גג 3-4 כפיות .
זקוקה לעצה מה אפשר לעשות ואם אכן יש טעם להמשיך ולנסות במצב כזה ?
סה"כ מבחינת משקל עולה בסדר ומתפתח יפה -גוובה אחוזון 95% ובמשקל בשיוב עם הגובה באחוזון 50%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
שרית עטיה-שמואלי10/08/2010הי
אין סיבה להתעקש. יש ילדים שלא אוהבים מרק טחון ועוןברים ישר לשלב המוצקים רכים.
כמו קציצות רכות ביד / ירקות מבושלים היטב/ פסטה קטנה ....
גם 3-4 כפיות בשביל התחלה זה יפה מאוד.
מצרפת לך תפריט עם אפשרויות לגיוון ,אולי תוכלי לקחת ממנו רעיונות
בתאבון
תפריט כללי לגיל 8-9 חודשים:
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שרית על התשובה ממש עזרת לי
קרן10/08/2010בכלל תודה לכולכן , נעזרתי בכן מס' פעמים והייתי ממש מרוצה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לתפריט המוצע
מרב10/08/2010שרית-
האם התפריט מתאים גם לבני 7 חודשים, ללא מוצרי החלב כמובן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני חצי שנה - כמויות תמ"לאביב08/08/2010
התאומים שלי בני 6.5 חודשים, שוקלים בסביבות 7.5 ו- 7 קילו
אוכלים כל 3 שעות (לפעמים אפילו פחות) הנקה ותמ"ל + ארוחה אחת של מרק ומנת פרי אחרי צהריים
כרגע הם אוכלים בערך 150 מיל, ונראה שזה מספיק להם והם לא מתלוננים שהם רוצים עוד, אך למרות זאת אולי כדאי להגדיל את הכמות כדי שירווחו את הארוחות - אם כן, לכמה?
לפני השינה אני נותנת להם 180 והם אןכלים גם בלילה דר"כ עוד ארוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו - גודל פיטמת בקבוק
אביב08/08/2010קניתי להם פיטמה מספר 3 ונראה שהם לא עומדים בקצב מדי פעם נשנקים, בנוסף לדעתי הקצב המהיר גורם להם לפלוט יותר לאחר הארוחה
האם לנסות להרגיל אותם או לרדת לפיטמה מספר 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביב
שרית עטיה-שמואלי10/08/2010הי אביב
נשמע שהמשקל שלהם תקין .
אם הם לא מתלוננים ולא רוצים עוד אין שום סיבה להגדיל את הארוחה . כנראה שזה מספיק להם.
לגבי הפטמה -
אם מס 2 מתאימה להם יותר . חזרי אליה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלרותי07/08/2010
שלום
הבת שלי בת שנה מקבלת טיפות ברזל 20 ליום בגלל חוסר
מאז הטיפות היא משלשלת שילשול בריח חזק מאוד (מסריח) ואפור
היא גם משלשלת בלילה, דבר לא שגרתי
מה אומר השלשול מתוך שינה ?
האם השלשול והריח הרע זה קשור לברזל ?
האם יש טעם להחליף אותו ?
זה ישתפר עם הזמן ?
עם מה לתת את הברזל ומתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
נורית קליפר08/08/2010לגבי השאלות על השלשול, תוכל לקבל את המענה הטוב ביותר מרופא ילדים. חשוב לוודא שאכן השלשול קשור למתן הברזל וזוהי לא מקריות. 20 טיפות נשמע לי הרבה........אבל אינני יודעת מה הייתה רמת ההמוגלובין שלה. את הברזל אפשר לתת ישירות עם כפית, במידה ומצוין על האריזה גם ניתן לתת עם תמ"ל. חשוב להפריד כשעתיים בין מתן ברזל לאכילת מוצרי חלב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב מודאג -תזונה לילד בן 2 ו- 4 חוד'שמוליק07/08/2010
שלום רב לכן,
בני בן 2 ו- 4 חודשים שוקל 11.5 (אחוזון 10 מאז שנולד)
רציתי לדעת אם תוכלו בבקשה לשלוח תפריט לדוגמא מותאם לגילו שיכלול כמויות (כוונתי היא: כמה כפות אורז, כמות בשר, וכו')
אני מודאג מכוון שהוא לא אוכל הרבה.
התפריט שלו כיום מורכב מ:
א. בוקר: מעדן גמדים אחד ובתוכו עוגית פטיבר מפוררת, פרוסת לחם ללא הקשה מרוח חמאת בוטנים או ריבה, לפעמים: שתי חתיכות בננה, 4 ענבים, 5 קוביות קטנות של מלון, כוס מים.
א. צוהריים: (לא אוכל לפני השעה 2-3- אינו רוצה לפני כן, למרות שניסיתי פעמים רבות) שתי כפות אורז, מעט מאוד בשר הודו או עוף (לאחרונה לא אוכל את ההודו או העוף), כף תירס, או אפונה או ברוקולי
א. ערב: (אף פעם לא רוצה לאכול) לפעמים גרבר קטן (לא מסיים גרבר גדול) לפעמים מעדן לפעמים 2-3 עוגיות פטיבר.
שמנו לב שקשה לו לאכול בהפרשי שעות צפופים, וכמויות סבירות לילד בגילו (עד כמה שניראה לנו).
אודה לכן מאוד אם תתיחסו לבקשתי
בכבוד רב,
שמוליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה אחרי גיל שנתיים
נורית קליפר08/08/2010הי שמוליק,
אחד מהדברים החשובים שמסתכלים עליהם בעקומות גדילה היא העקביות. כל עוד בנך היה ונשאר באחוזון 10 אז סימן שקצב הגדילה הוא עקבי וזה טוב.
מכיוון שאין דרך להכריח ילד לאכול, כרגע פחות חשוב כמויות האוכל וכדאי יותר להתרכז באיכות האוכל ולודא שבכל ארוחה מקבל אוכל מזין ועשיר בקלוריות. מציעה להעשיר את המזון בקלוריות ממקורות כמו אבוקדו, טחינה, ממרח שקדים/בוטנים, בשר בקר, הוספת שמן זית/קנולה בבישול, ביצים.
חשוב להוסיף שומן לכל ארוחה כי לשומן יש את הערך הקלורי הגבוה ביותר, כך שאפשר להוסיף ממרח שקדים לארוחת בוקר, להעשיר את הירקות בשמן, להכין חביתה עם הרבה שמן וכד'.
מקווה שזה עוזר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלחמת העולמותקרן07/08/2010
מזה שבועיים מתנהלת מלחמה על כל ביס. אני יודעת שלא אמורים להלחם באוכל אבל אני רואה בעיניים איך התינוק מרזה. הוא בן 8 חודשים מזה חודשיים לא עולה במשקל. גם פירות שאהב כל כך פתאום מסרב לפתוח את הפה. כשפותח את הפה אוגר את האוכל ועושה עווית של הקאה ומוציא הכל. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן אכילה
נורית קליפר08/08/2010הי קרן,
מכיוון שציינת שלא רק שבנך מסרב לאכול, הוא גם לא עלה במשקל כבר חודשיים, חשוב מאוד לפנות לדיאטנית קופ"ח אשר תוכל להרכיב לו תפריט אישי מועשר בקלוריות ולעקוב בקפידה אחר משקלו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למוצקיםליאן07/08/2010
שלום, ביתי בת 4 חודשים ושבוע. לפני כשבועיים התחלתי לה עם טעימות - בעיקר ירקות מאודים בבלנדר, תפוח, דייסת אורז של מטרנה, והיא מקבלת את זה בסקרנות ובגישה חיובית למדי. כרגע התפריט שלה נראה כך:
7:00 210 מ"ל תמ"ל
11:00 180 תמ"ל + כ 50 מ"ל ירקות/ פרי דייסה - אני נותנת לה חצי בקבוק, טעימות ואז מסיימת עם הבקבוק
15:00 כנ"ל
19:00 180 תמ"ל
20:30 אחרי האמבטיה עוד כ 60 תמ"ל (אני מכינה 120 אבל היא בדרך כלל מתחילה להתעפץ בחצי בקבוק ואני מניחה אותה לישון)
השאלות שלי הן:
1. מתי להתחיל לתת לה ארוחות שלמות של אוכל במקום התמ"ל? איזה מהן כדאי להחליף (הבנתי ממידע בפורום שרצוי להשאיר את ארוחת הבוקר והלילה כמו שהן ולשחק במהלך היום)
2. איזה אוכל לתת מתי?
2. האם תוכלו להמליץ על מתכון להכנת דייסה בעצמי? הדייסה של מטרנה מכילה כל מיני רכיבים שהשם יודע מה הם (בנוסף לויטמינים ומינרלים) וגם לא ממש טעימה לדעתי...
אודה לתשובתכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עליי - אשמח לתשובה!
יעל11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר למוצקים
בת-חן כהן11/08/2010שלום ליאן
אז ככה: את יכולה לתת לה ארוחות שלמות במקום המטרנה מתי שהיא מוכנה לאכול כמות של 2 פירות ומעלה/2 ירקות ומעלה. בד"כ מתחילים עם ארוחת פירות ואחרי שבוע שזה שורם טוב ממשיכים עם ארוחת פירות.
באופן עקרוני הפירות ניתנים בבוקר- ארוחה שניה של היום והירקות אחריהם.
לגבי הדייסות- את עדיין לא יכולה להכין לבד כי דייסת האורז מותאמת לגיל 4 חודשים. בשישה חודשים תוכלי לעבור לשיבולת שועל בהכנה בייתית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשחופית07/08/2010
בני בן חודש נולד בשבוע 37 במשקל 2.5 קג.
מאז שהיה בן שבוע הוא ניזון מסימילאק או מטרנה בלבד.
ניסינו בהתחלה להאכילו על פי דרישה - ולאחר שבועיים הגיע למשקל של כ-3 קג.
בעקבות פגישה עם רופא ילדים שטען שהוא אוכל יותר מדי למשקלו, ניסינו להגביל אוכל לפעם בשעתיים 60 סמק - אבל הוא הפך להיות עצבני ובוכה ומראה סימנים של רעב כל הזמן.
לאחר כמה ימים נשברנו והתחלנו להאכילו מתי שדרש ומנות יותר גדולות - אבל כעת הוא מתפתל יותר מכאבי בטן ו/או גזים. יש לציין כי כמות האוכל היומית יכולה להגיע ל-800-1000 סמק, מה שכנראה מעמיס על מערכת העיכול שלו. יש לו יציאות כמעט בכל חיתול.
יש לציין כי אינו מוכן לישון או להירדם שלא על הידיים (מיד כשמשכיבים אותו הוא מתחיל להתפתל ולבכות מכאבי בטן וגזים כנראה, או מרעב או מסתם פינוק - אבל שום דבר פרט לאוכל לא מרגיע אותו).
אנחנו על סף ייאוש - מצד אחד אם מגבילים לו את האוכל הוא רעב ועצבני, ומצד שני זה רק גורם לכאבי בטן וגזים. מה לעשות?
וגם - האם יש מקום להגביל את כמויות האוכל כדי לא לגרום לו להשמנת יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי היה ככה...
דניאלה07/08/2010ביתי עכשיו בת חצי שנה אומנם אני הנקתי אותה אבל אני יכולה להגיד לך שהיו שבועות שלמים שפשוט הלכתי בלי חולצה... נוראי כל הזמן ציצי אבל זה עובד ככה בגיל 5 חודשים לדעתי הם פשוט רגילים ורוצים להרגיש אותנו... מישהי אמרה לי "אל תשכחי שבמשך 9 חודשים היא הייתה בתוכך" ואז הבנתי שנורא חסר לה כנראה החום האנושי שאותו היא קיבלה בבטן.
אני השתמשתי במינשארי מאותו שלב(המנשא הזה שקושרים) זה היה מעולה הילדה הייתה ישנה עליי גם 5 שעות רצוף ואני מצד שני הייתי "חופשייה" יכותי לעשות כלים, לבשל ואפילו לשתות קפה עם חברות בקניון. ממליצה בחום על המנשא.
היום היא כבר ילדה גדולה והיא ישנה לבד במיטה שלה לכן אני חושבת שזה שלב שעובר.
שיהיה בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון
קרן13/08/2010את יכולה להשכיב על הבטן בהשגחה זה מרגיע את כאבי הבטן וכשנרדם להפוך לגב או לצד.
לגבי כמויות האוכל גם לנו זה קרה תחשבי 120-150 מ"ל לק"ג ליממה. לדוגמא 3 *150=450 תחלקי במספר הארוחות זו הכמות המומלצת על ידי רופאי הילדים לפי הספרות. לעיתים רפלקס היניקה (מציצה) מבלבל אותם. ותשימי מוצץ בסיום הארוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת מזון לתינוקות מתחת לגיל שנהיעל06/08/2010
שלום רב, בנותי בנות 7 חודשים. רציתי לדעת האם פרט לדבש ולחלב האם אסור לתת דברים נוספים כגון מנגו?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות חדשים
נורית קליפר08/08/2010הי יעל,
בעיקרון, מותר הכל חוץ מדבש, חלב ומוצרי חלב. חשוב להגיש את כל המזונות במרקם המתאים וכמובן להגיש כל מזון חדש בנפרד ליומיים שלושה כדי לוודא שאין תגובה כלשהי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בן 9 וחצי חודשיםרינת06/08/2010
שלום לכן,
בני בן 9 וחצי חודשים אוכל 4 ארוחות מוצקים ביום ו2 בקבוקים של 210 מיל (אנחנו לא גרים בארץ והוא אוכל אוכל מקומי שזוהי הכמות המומלצת לגילו והגבוהה ביותר).
שוקל 10 קילו על 75 ס"מ..
התפריט היומי שלו:
06:00 - בקבוק 210 מיל
09:30 - ארוחת בוקר הכוללת גביע יוגרט טבעי (125 גרם) ופרי אחד (תפוח, בננה, אגס וכו')
12:30-13:00 - ארוחת צהרים - מרק עוף ובקר עם ירקות -מפשירה כמות של 100 מיל ולזה מוסיפה תוספת כמו אורז, בטטה, תפו"א / או- ביצה עם אבוקדו / או- לביבות עם תוספת, חציל בטחינה וכו'
16:00 - מנת פרי בדר"כ בננה
18:30 - 18:00- ארוחת ערב - פרוסת לחם עם גבינה ,טחינה לפעמים דורש עוד ואוכל עוד פרוסה / או - ביצה עם אבוקדו וכו'
19:30 -20:00 - בקבוק.
בכל ארוחה שותה הרבה מים וכך במשך היום יכול לגמור בקבוק וחצי של מים (כמעט 300 מיל).
בני בנוי טוב פולקעס חמודים, ביריון קטן (טפו טפו) ואכלן גדול... אף פעם לא מסרב לאוכל, נראה כי אף פעם לא מגיע ממש לשובע יכול לאכול עוד ועוד.. (הוא יכול לסיים ארוחה ממש גדולה ואז לראות אותנו אוכלים ולרצות גם.. או לסיים בקבוק ולבכות שרוצה עוד).
.
האם זה תקין לגילו? האם האוכל אינו מספיק ? עלי להוסיף לו ארוחה נוספת במשך היום? האם להגדיל כמויות בבקבוק (למרות שזו הכמות הגבוהה המומלצת)?
כל ארוחה נמשכת כמעט חצי שעה ועושה רושם שכל היום סובב סביב הארוחות שלו.
אני חוששת שאולי הכמויות מעטות לו מדי (למרות שכפי שציינתי הוא גודל יפה ), או שחס וחלילה יש איזשהי בעיה עם מנגון השובע שלו..
אשמח גם להמלצות על תוספות לתפריט תודה!!
אשמח לעצה- תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה 9 חודשים
נורית קליפר08/08/2010הי עדי,
יופי של תפריט! את יכולה פשוט להגיש יותר אוכל בארוחה, אבל לא הייתי מציעה בשלב זה להגדיל את כמות הפורמולה או להגיש יותר בקבוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!!
רינת09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בהאכלות ובקבוק בלילהעידית05/08/2010
שלום רב
בני בקרוב בן 11 חודשים שוקל 8.200 תמיד היה באחוזונים הנמוכים, כנראה בעקבות ריפלוקס שכמעט ועבר לו לפני חודשיים, אך למרות זאת הוא ירד מאוד באחוזונים לאחרונה. הסיבה היא כנראה בגלל שעבר מספר מחלות בחודשים האחרונים והיו ימים שכמעט ולא אכל. הבעיה היא גם שמאז המחלות, בערך בסביבות גיל 8 חודשים, הוא החל להתעורר שוב בלילות כדי לאכול. יש לציין שזה לא בשעות קבועות, ושאת לאחר שישן 11 שעות רצוף מגיל 6 חודשים. התפריט שלו הוא כזה:
7:00 - 60-120 מ"ל מטרנה
8:30 - פירות
11:30 -12:00 - ארוחה בשרית + מנת פחמימות(כבר לא רוצה מרק)
15:00 - 120 מ"ל מטרנה
17:00 - מעדן + ביצה ואבוקדו או לחם עם גבינה
19:00-19:30 - דייסה - זה משתנה לפעמים אוכל 180 מ"ל ולפעמים לא רוצה בכלל
19:30 - שמים אותו לישון
התייעצתי עם מספר אנשים ועם הרופא שאמרו שכדאי להעיר אותו לאכול בסביבות 23:00, אבל ברוב המקרים הוא לא מוכן לאכול ואני מחזירה אותו למיטה והוא מתעורר באמצע הלילה. אוכל בין 180 ל- 240 מ"ל. מה אפשר לעשות במקרה הזה? אני חוששת שהוא כבר מתרגל.
שאלה נוספת, מה יכולה להיות הסיבה שהוא כל כך עצבני בשעת הארוחה ? הוא מסרב לאכול ובוכה כשמושיבים אותו לאכול, וזה לא קורה עם הבקבוק, זה התחיל לפני חודשיים בערך.
כרגע הוא נמצא במסגרת של גן וגם שם הוא עושה בעיות עם האוכל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מתארת מילה במילה מה שקורה אצלינו
נועה06/08/2010אני ניסיתי גם דיסות שלא רוצה, וכשעברתי לארוחת ערב "של גדולים" משתף פעולה מעולה
אני מציעה לך או חביתה קוטג'/ ירקות
או פסטה של מטרנה ולשפוך עליה כמו רוטב את המטרנה הוא מאוד אוהב את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתפריט לבן שנה וחודשקרן05/08/2010
הי, יש לי ילד מקסים באחוזונים המתאימים, אוכל נהדר, אוכל הכל
טעם לראשונה סימילאק בגיל 8 חודשים וסיימנו אולי 4 קופסאות מאז..
אני רק רוצה לוודא שהוא מקבל מספיק ברזל לדעתכן ועוד בעיה קטנה:
בבוקר הנקה
10:30 יוגורט עם פרי גדול כמו תפוח, מנגו או 2 פירות קטנים כמו אגס ותאנה וכד'
14:30 2 קציצות בקר או עוף עם קטניות+ ירק או מגוון ירקות בתנור עם אורז או פסטה עם פסטו/ עגבניות
19:30 ביצה או קציצות ירק עם סלט ירקות/סלק/ אבוקדו עם גבינה/ טחינה גולמית + כפית שמן זית
ניסיון להכניס ארוחת ביניים פוגם לחלוטין בארוחת הערב
ב-3 שבועות האחרונים הוא מתעורר בלילה, להערכתי מכאבי צמיחת שיניים ובעלי מכין לו בקבוק, אך לרוב זה לא עוזר והוא ממשיך להתעורר ולבכות אני נגד לתת בקבוק בלילה ובעלי טוען שאני מענה אותו... לדעתי הוא יוצר הרגל-הוא אוכל 150-180
בנוסף כמה מים תינוק בגילו אמור לשתות ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות
בת-חן כהן05/08/2010שלום קרן
לא נראה כי יש קשר בין ההתעוררות שלו לרעב, תיזהרו שלא תיצרו לו הרגל חדש של התעוררות ואוכל בלילה חבל להרוס... כנראה הוא קם כי משהו מציק לו
תני לו מוצץ
מים
לפעמים סתם הם רוצים ליטוף והם חוזרים לישון
לגבי המים- בערך 700 מ"ל ביום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל ניתן לתת ארוחת ערב?שירי05/08/2010
שלום,
בת 7 חודשים, שוקלת 7 ק"ג על 68 ס"מ אורך. נולדה במשקל 3.400.
קמה ב-6:30 ואוכלת 120 מ"ל מטרנה
9:00 - ארוחת פירות מ-2-3 פירות, לפעמים עם טחינה, ותוספת של כ-60-120 מ"ל מטרנה
12:00 - מרק הודו עם ירקות (בערך 150 מ"ל)
15:30 - 180 מ"ל מטרנה (לא תמיד מסיימת הכל)
18:30 - 180 מ"ל מטרנה (שוב, לא תמיד מסיימת הכל)
22:30 - 180 מ"ל מטרנה
1. האם התפריט מספיק או שעליי להוסיף לה משהו?
2. אני מעוניינת להתחיל לתת ארוחת ערב (היא אוכלת כבר ביצה, אבל אני לא רוצה שזה יבוא על חשבון הפירות) - מתי אפשר להחליף את ארוחת המטרנה של 18:30 באוכל מוצק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת הארוחה
בת-חן כהן05/08/2010החלפת המטרנה אפשרית כבר עכשיו אם היא תסכים ותשבע זה יהיה מעולה ותוכלי לתת לה מוצקים המקום מטרנה
את יכולה להתחיל עם דייסה בשעה זו כדי שהיא תתרגל לאכול מכפית בשעה הזוץ
את יכולה להמשיך עם דייסה אם היא אוהבת- הבן שלי לא מוכן לוותר על זה זה מעדן בשבילו (אורז)
ואת יכולה להחליף את הדייסה בביצה עם טחינה ועגבנייה מרוסקת או אבודקו עם חתיכות קטנות של לחם או קציצות מירקות וביצים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה והזריזה - ועוד משו..
שירי05/08/2010קציצות? מטוגנות?
זה לא קצת מוקדם לתת משהו מטוגן בגיל הזה?
איזה יתרון יש לזה על פני משהו מבושל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)