מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת ביצה לפני גיל שנהאפרת01/08/2010
האם מותר לתת ביצה בגיל 8 חודשים?
אם כן,
מה עדיף קודם את החלמון או החלבון?
האם להתחיל בביצה קשה?
האם אפשר ביצה מקושקשת?
אשמח לתשובות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצה
נורית קליפר04/08/2010הי אפרת,
כן אפשר, אפשר לתת גם את החלמון וגם את החלבון. הגישי את הביצה במרקם שהכי מתאים . אין צורת הגשה מסוימת שמתאימה יותר או פחות, אך חשוב שהביצה תהיה מבושלת היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנהמרב01/08/2010
שלום רב,
ביתי בת שישה וחצי חודשים, יונקת. מגיל 4 חודשים התחלנו לתת לה טעימות מזון וכל עוד היה מדובר רק בטעימות, היא הגיבה בסדר.
עכשיו, כשאני מנסה להגדיל את הכמות לכדי ארוחה היא קצת מתנגדת. בפירות היא מוכנה לאכול רק בננה מעוכה טרייה ולא שום פרי טרי מרוסק אחר. גרבר היא אוכלת בשמחה. אני כמובן מעדיפה לתת לה פירות טריים, אבל רוצה לגוון לה את הבננה. מה עושים?
בירקות, אני מכינה לה מרק טחון אבל היא לא כל כך אוהבת. ניסיתי לשנות טעמים, להוריד ולהוסיף ירקות אך ללא הועיל. היא אוכלת 10 כפיות וזהו.
אציין שהיא מאד מתעניינת באוכל שלנו ומאד נהנית שאני מועכת לה מהאוכל שבצלחת שלי. הבעיה היא שלא תמיד ניתן למעוך את המזון לכדי מחית ואני מפחדת שלא תשתנק.
באיזה גיל אפשר לתת אוכל אצבעות?
אשמח לעצות להגדיל את כמות האוכל המוצק שלה בהתאם לגילה.
תודה,
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עליי..מקפיצה
מרב06/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסיפי לבננה טחינה ועוגיה מעוכה
דניאלה07/08/2010זה מעולה הילדה שלי מסיימת את הצלחת ותנסי גם את זה עם תפוח בלי בננה...
ככה אני עושה והקטנטונת שלי ,שהן באותו גיל- חצי שנה, טורפת את הצלחת מה שלא קרה קודם.
הטחינה והעוגייה עשו את ההבדל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו דייסה ?בלהה גולדברום01/08/2010
שלום לכן,
ביתי בת 6 חודשים עד עכשיו התתי לה דיסת אורז , ואני רוצה להחליף לה את הדייסה לגיל שלה , איזו דיסה של מטרנה מומלצת כי יש כל כך הרבה סוגים , מה מבחינת הערכים התזונתיים הכי בריא- רימונחם , דגנים , סולת , קורנפלור ?המבחר קשה ?
ושאלה שניה האם אפשר לשלב כמה דיסות בו זמנית כלומר יום אחד לתת לה דייסה X ויום אחר דייסה Y ?
מחכה לתשובה
בלהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסות
בת-חן כהן05/08/2010את יכולה להחליף בכל דייסה המתאימה לגילה
אבל את יכולה להמשיך גם עם דייסת אורז אם היא לא תאהב את הדייסות האחרות
את יכולה לגוון את הדייסות וזה הכי בריא
יש גם דייסה משולבת 6 דגנים מכל סוגי הדגנים שנמצאים בכל הדייסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקאות דיאט לבת שנה ותשעה חודשיםרחלי01/08/2010
שלום,
ביתי בת שנה ותשעה חודשים,
אוכלת היטב ושמנמונת.
מאד אוהבת משקאות מתוקים.
ביום -יום אני משתדלת לתת לה מים,אך אם אינה צמאה במיוחד אינה שותה,
וכאשר רואה משקה אחר (שאינו מים) מיד מבקשת.
רציתי לברר -אם בכל אופן היא שותה שתייה מתוקה ולא מים,האם עדיף שהיא תשתה משקאות דיאטטים או רגילים? האם דיאט ממש לא בריא בגיל הזה(לא מדובר על כמויות מאד גדולות)?
יש לציין שבמשפחה של בעלי יש נטייה קלה להשמנה.
תודה מראש,
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקאת דיאט
נורית קליפר01/08/2010הי רחלי,
ממליצה בחום להמנע ממשקאות דיאט, הן לא בריאות ובטח שלא מומלצות בגיל זה. נסי למהול את השתייה הממותקת במים, ובהדרגה לערבב יותר מים מאשר משקה ממותק, כך היא תתרגל לטעם פחות מתוק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה במהלך טיולדני01/08/2010
שלום רב,
יש לנו בייבי קטן וחמוד בן 8 חודשים ואנחנו יוצאים לטיול בחו"ל בעוד שבוע, תהיתי מה עוד אני יכולה לקחת מלבד דייסות, פורמולה וגרבר כדי להזין אותו כמו שצריך, בבית הוא אוכל אוכל מאודה ירקות בשר ופירות, אבל אין לי איפה לאדות לו ולטחון....מחכה לעצתכן.
בתודה מראש יאיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול
נורית קליפר01/08/2010במידה והוא אוכל רק אוכל טחון, נראה שאת מתארגנת נכון - דייסה, תמ"ל וגרבר. במידה ואוכל כבר אוכל אצבעות, את יכולה פשוט להציע פרוסות רכות ודקות של פרי, לחם שאת קונה במקום. זה אכן מאתגר להאכיל תינוק בגיל זה בצורה טובה בזמן טיול, אין צורך להיות מושלמים, פשוט עשי את הטוב ביותר שאפשר.
נסיעה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה סרבן אוכלטלי31/07/2010
שלום
בני בן שנה וחודש נולד פג בשבוע 34
ילד חייכן, פעיל, אך יש בעיה עם האוכל לדעתי הוא לא אוכל מספיק
לפני כחודש נשקל 8.800 ממש על גבול העקומה.
תפריט יומי:
בבוקר ב 9 דייסה אוכל 90-180
אחכ ב 11 וחצי מעדן
ב 14:00 מנסה ללא הצלחה מרק עם עוף (אולי כמה ביסים)
ככה ב 17:00 אוכל גרבר כי ממש מסרב לפירות מרוסקים
אחרי איזה שעה אולי ביסקוויט
ובערב ארוחה אחרונה דייסה
אז יש לי בבקשה כמה שאלות
כל כמה זמן ילד בגילו צריך לאכול האם השעות שאני נותנת לו אולי צפופות בגלל זה מסרב?
והאם זה לא ניראה לך מעט?
האם נורמלי שלא רוצה לאכול ירקות פירות או בשר בכל צורה?
מה לא ניסיתי פירה, קציצות, חביתה, ביצהקשה , גבינה אין אין כלום אני כבר חסרת אונים ההיתי אצל דיאטנית אמרה לי להפריד ליותר שעות בין ארוחה לארוחה ניסיתי ל 4 שעות אבל גם אז לא אוכל אז אני מעדיפה לתת לו כל כמה שעות משהו לפה .
אודה על כל תשובה מהירה
בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
טלי01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם ההיתן עונות יותר מהר
טלי02/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה
טלי04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים
טלי05/08/2010למה לא עונים !!???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן
בת-חן כהן05/08/2010הי טלי
אכן המשקל קצת נמוך אך השאלה הנכונה היא האם הוא היה מאז שנולד בתחתית העקומה?
ילד בגילו אמור לאכול כל 4 שעות אני מבינה שאת רוצה להכניס לו משהו קטן כל כמה זמן- אבל אולי רק לשם הניסיון תחכי פעם יותר ותראי אם זה משנה משהו.
באופן עקרוני התפריט טוב ונכון אבל הוא לא אוכל הרבה מכל הארוחות אז על זה צריך לעבוד.
מה שכו- את יכולה כל דבר שהוא מכניס לפה להעשיר בקלוריות על ידי:
טחינה
שקדיה
שמן זית
אבוקדו
לכל מאכל שהוא מכניס לפה תוסיפי אחד מהנ"ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלח לתינוקרננית30/07/2010
קראתי בספר תזונת תינוקות של ז'קלין רובין שאסור לתת לתינוק מלח עד גיל שנה. השאלה שלי היא האם אסור גם בכמות קטנה או שבכלל לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלח
נורית קליפר01/08/2010הי רננית,
כל עוד זה מעט מלח שהוסף לתבשיל שהכנת למשפחה, לא צריכה להיות בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לילדה בת 11 חוד/מיכל30/07/2010
שלום רב,
הייתי שמחה להתייעץ לגבי התזונה של ביתי:
בבוקר סביב 7 היא אוכלת גרבר פירות (130 מ"ל)
ב10 לפני השינה היא אוכלת מטרנה כ 180 מ"ל-אולי פחות...
ב12 אוכלת מנה יפה מאוד של עוף+ירקות+פסטה-כ160 מ"ל בקירוב
ב13:30 מקנחת עם השינה מטרנה כ 60 מ"ל, אולי פחות
ב15:30-16אוכלת גמדים קטן (תות בננה) כ 60 מ"ל
ב17 נותנת לה "נשנוש"- 1-2 קרקר של מטרנה
ארוחת ערב היא די בעיתית, אני מנסה לגוון ולתת לה לחם+עגבניה\אבוקדו\ביצה- לרוב היא משחקת עם האוכל ומעדיפה חלב ולישון
האם הכמויות סבירות? האם יש לך רעיונות לגבי ארוחת ערב?
המון תודה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה הודעה
מיכל01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח למענה- טרם קיבלתי. תודה
מיכל02/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה 11 חודשים
נורית קליפר04/08/2010הי מיכל,
נסי להוריד את הבקבוק של 13:00, ותבדקי אם זה משפר את ארוחת הערב, כמו כן את יכולה להוריד את הביסקוויטים של מטרנה ולהגיש ארוחת ערב בסביבות 18:00. את יכולה לנסות ולהוסיף ביצה לארוחת הערב
בשלב זה עדיף שתתרגל לאכול כמות גדולה יותר בארוחות מאשר מהבקבוקים
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה ו9 חודשים - למה לא עונים????אורלי30/07/2010
היי....
אני כותבת שוב את שאלתי מכיוון שלא קיבלתי תשובה בהמשך לשאלות ששאלת אותי אני מצרפת את תשובתי שוב....
הרבה זמן לא פניתי אליכם... מכיוון שהכל היה בסדר אבל עכשיו משהו השתנה.... פתאום בני אינו מעוניין לאכול.. ובעיקר אוכל מבושל. יש לומר שהוא בגן צמחוני כך שהוא אוכל בשישי שבת בשר ומשתדלת לתת לו פעמיים בשבוע בשר בנוסף לסופ"ש אלא שעכשיו הוא אינו רוצה בשום אופ ומאכלים שהוא מאוד אהב.
האם עלי לדאוג? האם זה חולף? מה עלי לעשות שיוצא מזה שבקושי אוכל בשר?
התפריט שלו היה נראה כך:
7:30 - 240 cc מטרנה
9:00 - ארוחת בוקר בגן (אוכל יפה לפי מה שהגננות מספרות)
11:30- צהריים - למרות שאין בשר הארוחה מכילה את כל אבות המזון.
14:30- פרי או כריך
16:30 - בבית מעדן
18:30- ארוחת ערב - חביתה/גבינה/ירקות/פשטידות/פסטות וכו', כאשר פעמיים ארוחה שמכילה בשר והיא בדר"כ בשעה 17:00.
20:30 -240 cc ולישון
האם זה בסדר? האם לדאוג שאינו אוכל בשר כרגע? ועד מתי לתת לו מטרנה ? ואם אפשר לתת חלב במקום?
תודה מראש
צמחוני בת-חן כהן
שלום אורלי
האם את צמחונית?
מדוע הוא בגן צמחוני?
באופן עקרוני ילדים צריכים לאכול בשר ואם אינם אוכלים בשר לתקופה ארוכה אמורים להבדק ולקחת תוספים בהתא להפסיק את המאכלים- ברזל, B12.
הוא לא אוכל אוכל מבושל בכלל או רק לא בשר מבושל?
אני מחכה לתשובה
אך בנתיים הגישי לו כל הזמן בלי שיאכל את אותם מאכלים שאת רוצה שיואכל
בברכה
תשובתי היתה:
היי
קודם כל תודה שהגבת...
לא אנחנו לא צמחונים, הוא בגן כזה מטעמי כשרות. אנחנו אנשים מסורתיים וחשובה לנו ההפרדה ובגנים אחרים שבדקנו אין כל כך הפרדה. זו הסיבה ששלוש פעמים בשבוע אני נותנת לו בשר בארוחת ערב בנוסף לשישי שבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעניין פחות באוכל
נורית קליפר01/08/2010הי אורלי,
לא ציינת כמה זמן זה נמשך, אבל אכילה מופחתת בימים או שבועות מסויימים מתאפיינת אצל ילדים. זוהי בדרך כלל תופעה חולפת, המשיכי לעקוב, הסבירות שזה יעבור במהרה. כן הייתי מציעה להגביר את כמות המנות הבשריות שאת מגישה במשך השבוע. לגבי התמ"ל, כל עוד הוא בתקופת אכילה מופחתת, הציעי לו תמ"ל, כאשר יחזור לאכול טוב, את יכולה להגיש חלב ניגר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לתינוק בן 5 חודשיםעמית29/07/2010
שלום ובני בן החמישה חודשים התחיל לא מזמן לאכול סימילאק שלב 2 וקצת ירקות,
שאלתי היא האם התינוק אמור לאכול סימילאק כל 4 שעות (180 מ"ל)כפי שרשום על האריזה או שאני יכול לתת לו כל 3 שעות (180 מ"ל אותה הכמות)אפילו שהוא לא רעב.
יש משמעות לפרקי הזמן האלו?רצוי להקפיד או שזה לא כל כך משנה?
תודה מראש על העזרה.
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן תמ"ל
נורית קליפר01/08/2010הי עמית,
לא הבנתי כל כך את שאלתך? מדוע אתה רוצה לתת לו סימילאק כל 3 שעות כשאינו רעב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ניתן להעשיר את התזונה?אפרת29/07/2010
בני בן 8.5 חודשים שוקל מעט 6.5 ק"ג (אציין שבנותיי הגדולות בנות 9 ו-6 בגיל הזה שקלו בערך אותו משקל)
ילד פעיל מאוד עירני מתפתח יפה
בבוקר 8:00 הנקה
11:00 מנת פירות + 2 פתי בר + כף שקדיה/טחינה גולמית 190 מ"ל.
14:30-14:00 הנקה
17:00 מרק + עוף +פסטה/אורז הכל טחון 190 מ"ל.
20:00 הנקה
00:00 הנקה
3:00 הנקה
איך אני יכולה להעשיר לו את האוכל מבחינה קלורית?
מה ניתן להוסיף בתפריט כדי להוריד הנקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחת לאחוזונים
נורית קליפר01/08/2010הי אפרת,
לא ציינת את משקלו בלידה, אך מכיוון שמדובר בתינוק שנמצא מתחת לאחוזונים ויש המון דרכים להעשיר את מזונו, ממליצה בחום לפנות לדיאטנית קופ"ח אשר תוכל להרכיב תפריט אישי, מועשר בקלוריות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן מים וכאב בטןאלה29/07/2010
שלום,בני בן 3 וחצי חודשים,שוקל בסביבות שמונה וחצי קילו.אוכל תמ"ל כל שלוש שעות וגם פעמיים בלילה.מסיים בין 120-180 cc לפי רצונו.לאור המשקל הגבוה בטיפת חלב אמרו לי להחליף את הארוחות בלילה במים ולמשוך רווח של 4 שעות בין ארוחות-לתת לו לשתות מים.יש לציין שבני מתפתח יפה מאוד לגילו (כבר בגיל חודשיים וחצי התחיל להיתהפך מגב לבטן ולהרים ראש 90 מעלות).בגמר 3 שעות אחרי הארוחה,בני התחיל לבכות כי ניהיה רעב אז הבאתי לו בסביבות 60 cc מים לשתות..הוא שתה את הכל והמשיך לבכות.הבנתי שהתינוק רעב,אז הכנתי לו בקבוק והוא שתה כמעט את כולו,ולאחר מכן התפתל ובכה.האם מתן מים ולאחר מכן תמ"ל עלול לגרום לכאבי בטן?כל העניין של החלפת ארוחות במים ולמשוך עד 4 שעות נראה לי התעללות בתינוק-אם הוא רעב לפני..האם אני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים לתינוק
נורית קליפר01/08/2010הי אלה,
נשמע לי מאד מוזר שהמליצו על מתן מים לתינוק כל כך צעיר שכן זה אפילו מסוכן. עד גיל חצי שנה או לפחות עד התחלת מזון מוצק אין צורך במים! תינוקות מקבלים את כמות הנוזלים שהם צריכים מתמ"ל או חלב אם ונתינת מים יכולה לפגוע במאזן האלקטרוליטים בגוף.
הייתי ממליצה להמנע ממים, החל מגיל 4 חודשים אפשר להיות יותר קשוחים לגבי אכילת לילה, ויש רופאים מסוימים שאף טוענים שמגיל 16 שבועות, לתינוקות במשקל תקין, אין צורך באכילה בלילה. כרגע נסי לרווח את הארוחות בלילה ל 4 שעות, אם רעב, דעתי האישית-תני לו לאכול, אך כמובן תודאי שזה באמת רעב. החל מגיל 4 חודשים, את יכולה כבר להתעקש יותר בלילה על משיכת הזמן בין הארוחות ואם להאכיל בלילה בכלל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייציםרותי29/07/2010
האם בגיל שנה אפשר לתת 2 בייצים ליום ? ועד איזה גיל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים
נורית קליפר01/08/2010הי רותי,
בעקרון עדיף לאכול ביצה ליום, שכן יש ביצים במזונות שונים אחרים שאנחנו אוכלים. לא נורא לאכול שניים, בטח שאפשר עד גיל שנתיים שכן עד גיל זה אין צורך להגביל את כמות השומן בתפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנה מסרבת לשתות חלב שאובדניאלה28/07/2010
בתי בת החצי שנה ינקה בלבד עד היום, היא גם אוכלת כמובן מרק בצהריים ופירות בבוקר.
חזרתי לעבודה לפני מס' ימים וכמובן שאני ניסיתי להכין אותה כבר מס' שבועות לעניין.
היא פשוט מסרבת לשתות חלב מהבקבוק אבל חליטת תה קמומיל שאני מכינה לה היא שותה בלי שום בעיה וגם מים.
מה עושים אני מאוד דואגת שהיא לא מקבלת מספיק חלב במהלך היום.
האם זה נורא קריטי היא יונקת חלב בערך ב-6 בבוקר ואז רק בשעה 17:00 לערך.
היא אוכלת יפה מאוד אז רעבה היא לא... והיא שותה תה ומים אז היא לא תתיבש...
האם לנסות תמ"ל???
אשמח לתשובה!!!!!!!!
מודה לכן מאוד אתן מקסימות ועוזרות לי מאוד!!!!!!
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שדילגתם עליי...
דניאלה29/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם קיבלתי תשובה...
דניאלה30/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב שאוב
נורית קליפר01/08/2010הי דניאלה,
מדהים שפשוט אין חוקים בעולם של התינוקות.......:) אני מנסה להבין למה היא מסכימה לשתות מים ותה מהבקבוק אבל לא חלב שאוב........דברים שכדאי לבדוק: איזו סוג פיטמה הבקבוק? ייתכן וזו פיטמה איטית מידי בשביל חלב אם אבל טובה לה מספיק בשביל מים ואז הפיתרון יהיה החלפת הפיטמה לשלב מתקדם יותר כמובן. דבר נוסף, מהי הטמפרטורה שבה את מגישה את חלב האם, אולי זה לא חם מספיק בשבילה?
כמובן שהמשיכי לנסות ולהציע, אני באמת חושבת שבסוף היא תסכים לקחת וחשוב שתסכים כי מ 6:00 ועד 17:00 זהו זמן ארוך מידי ללא חלב. הייתי מחכה קצת עם תמ"ל, חבל שתפסיד את חלב האם. אם זה ימשיך, תעדכני, וננסה לשבור את הראש.........
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נורית תודה על התשובה!!!!!
דניאלה02/08/2010את החלב השאוב אני מגישה לה בטמפ' ממש כמו מה שאני שואבת...
הפטמה שאני נותנת לה זה מס' 3 של mam ואת צודקת אין חוקים...
נמשיך עוד כמה ימים בינתיים אני שוקלת אותה כל יום והיא לא יורדת במשקל.
תודה :)))))))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחה נוספת
דניאלה09/08/2010הי ותודה שוב על המענה המהיר... :)
אני עדיין באותו מצב היא עדיין לא מסכימה לקבל את החלב שלי בבקבוק ולצערי בהתייעצות עם רופא התחלתי לתת לה מטרנה במהלך היום אבל גם זה לא הולך משהו היא שותה במקרה הטוב 60 וגם לא...
המטפלת שלי הציעה שאולי אני יוסיף לה ארוחה נוספת כי היא כבר נהיית רעבה.
זה התפריט שלה נכון להיום:
7:30- הנקה
09:30 או 10:00- פירות (בננה, תפוח, טחינה ועוגיה מעוכה)
12:30 או 13:00- מרק (דלעת, עוף, קישוא, דלורית, בטטה, תפ"א)
ואז בעצם לא יותר מ60 של מטרנה.
מה אפשר לתת לה אחר הצהריים נגיד 15:00 ככה...
ב17:00 היא כבר מקבלת הנקה.
חשוב לציין שהיא שותה מים או תה במהלך כל היום.
מה את מציע??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה בנוגע לארוחה הנוספת...
דניאלה10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נורית קליפר11/08/2010הי דניאלה,
דבר ראשון, איזו מקסימה!!!!!!!!!!!!! תודה על התמונה!!
כמה מים/תה היא שותה? חשוב להגיש מים עם התחלת אכילת מזון מוצק, אך עדיין עיקר הנוזלים מגיעים מהנקה/תמ"ל. ייתכן ואם היא שותה יותר מדי מים או תה, זו הסיבה שבגללה היא מסרבת לתמ"ל או שותה מעט ממנו. אני מציעה לא להגיש לה תה בכלל ולהציע לה מעט מים ולראות אם זה יעודד שתייה מרובה יותר של תמ"ל אשר תוכלי להגיש גם ב 15:00
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה :)
דניאלה11/08/2010האמת שנכון היא שותה המון מים או תה לרוב מים, אני משתדלת לא לתת לה יותר מדיי תה בכדי שזה לא יהרוס לה את התאבון.
ננסה :))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב לאכילת מוצקיםקרן27/07/2010
אני כבר חודשיים מנסה להכניס לתפריט של בני בן ה-7 חוד' מוצקים ללא הצלחה.
בהתחלה ניסיתי מרק וזה לא כ"כ הלך (דווקא ב-3 פעמים הראשונות הוא שיתף פעולה ואח"כ הוא עבר לסירוב די מוחלט) עברתי לפרות וגם בהתחלה היה איזה שבועיים שהלך טוב ושוב עבר לסירוב . ניסיתי גרבר ובמקרה הטוב הוא אוכל חצי גרבר קטן ( מה גם שאני מעדיפה שיאכל פרות- נראה לי יותר מזין, לא?)
גם ניסינות לכול מיני שילובים כמו אבוקדו עם ביצה, אוכל מרוסק לא ממש הולך.
הוא נצמד רק לבקבוק ויותר מכמה כפיות בודדות לא מוכן לטעום.
מה ניתן לעשות? להמשיך לנסות? להניח לו לגמרי עם המוצקים לזמן מה? להיצמד למאכל אחד מסוים כול הזמן?
מאד רציתי להרגיל אותו למוצקים לפני שנכנס למעון בספט', למרות שאמרו לי שלעיתים דווקא בגן זה משתפר- האם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
קרן29/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן מוצקים
נורית קליפר01/08/2010הי קרן,
הוא מסכים לטעום מהאוכל? או שמסרב עוד בהתחלה לפני שטועם? מה לגבי קצב עלייתו במשקל?
המשיכי לנסות ולהציע לו ארוחות. חשוב שהארוחות יהיו מוגשות בזמנים קבועים. ייתכן ויקח לבנך קצת יותר זמן להתרגל למזון מוצק. מה שחשוב שתדאגי לזה שהוא תמיד יגיע לארוחה רעב. במידה ולא משתפר בחודש הקרוב, ממליצה לפנות לדיאטנית קופ"ח.
לגבי הגן, זה נכון מאד, הגן יכול להשפיע מאד לטובה על הרגלי אכילה של ילדים. לא פעם אני שומעת הורים מופתעים שילדיהם אוכלים מגוון של ירקות בגן בעוד בבית מסרבים לגעת בכל דבר שנראה כמו ירק......:)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
קרן03/08/2010סה"כ הוא עולה בסדר במשקל בערך באחוזון ה-50%.
בדר"כ שרואה כפית בהתחלה לא ישר פותח את הפה אבל שטועם וזה נראה לו אז אוכל כמה כפיות.
סה"כ בשבוע האחרון הוא קצת השתפר עם הפירות ועם המרק כאמור הפסקתי.
אתמול הייתי בטיפת חלב והיצעו לי לא להשלים לו עם חלב אחרי הפירות כי יתכן ולמד לעשות קישור שאח"כ יקבל בקבוק. וכמו כן הונחתי להחזיר את המרק ולהמשיך ולנסות.
אז היום שהחזרתי את המרק נתקלתי בסירוב די מוחלט, עם הפירות היה יחסית בסדר אכל כמעט 100 ולא השלמתי לו מיד אח"כ, אבל שקם מהשינה היה לא רגוע אז כן נתתי לו קצת חלב.
וכאמור עם המרק בכלל לא הלך ממש התאמצתי שיוכל 3 כפיות ולא הייתה ברירה אלא לתת חלב במקום- שאותו קיבל ברצון.
חשוב לי לצין שגם עם אוכל טחון אחר (אבוקדו וביצה, פירה ) הוא לא מתלהב.
השאלה היא אם אכן לא להשלים אחרי הפירות ואם להמשיך ולהתמיד עם המרק ויתכן ויתרגל בסוף?
החשש שלי שאני שוב יחזיר את המרק ותיהיה רגרסיה עם הפירות כמו שקרה פעם שעברה.
כמו כן ניתן לטחון את המרק ולהקפיא, אם כן לכמה זמן זה בסדר להקפיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נורית קליפר04/08/2010כן, עדיף להמנע בשלב זה מהגשת הבקבוק אחרי הארוחה וכן, את יכולה להקפיא את המרק ולהשתמש בו תןך שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי המרק?
קרן05/08/2010מה לגבי המרק שאותו הוא ממש מסרב- בקושי 3 כפיות- להמשיך ולתת לו וכמובן שלהשלים אח"כ עם בקבוק?
אגב כפי שצינתי נראה שזה לא רק סירוב למרק- כי ניסתי כמה אפשריות אחרות של אוכל טחון והוא לא הראה התלהבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)