מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיסת קואקרענבל05/08/2010
הי
בתי בת עשרה חודשים, התפריט שלה משולב מהנקה, מוצקים וסימילאק מדי פעם .
לאחרונה ביקרתי בטיפת חלב ונאמר לי שהיא ירדה באחוזון המשקל לכ 5-10% לפניכן הייתה באחוזון 25%
בגובה הייתה בעבר באחוזון 75% וכעת היא בין 25-50%
נהגתי לתת לה דיסת קוואק מדי בוקר על בסיס מים בתוספת שקדיה סילאן וכשליש בננה
האחות בטיפת חלב אמרה לי שהמים הופכים את זה לדיאטתי. אם כך מה הפיתרון - הרי חבל לוותר על זה, זה כל כך בריא!
במקום זה ,כרגע אני נותנת לה בקבוק סימילאק בתוספת דיסת אורז מדי בוקר וערב .והיא אוכלת מזה ל כ120 מ"ל לארוחה
האם חלב אורז הוא הפיתרון אך נדמה לי שהוא אינו רווי בשומנים.
אני תוהה מדוע לתת לה את התוספי מזון הללו אם היא אוכלת ומעונינת במוצקים למינהם כמו גם מהנקה?
כמו כן לא הקפדתי על פחמימות כגון אורז פתיתים פסטה תפו"א ולחם אך כעט מדי יום היא מקבלת מנה מאלה, האם נכון לתת לחם?
רב תודות לכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
בת-חן כהן05/08/2010בגיל עשרה חודשים את יכולה לתת את הקוואקר על בסיס מים, חלב פרה, חלב של מטרנה או חלב אם שאוב. אין צורך לוותר על המנה הזו והיא נשמעת נהדר וממש לא דיאטטית לא צריך תמיד להקשיב לכולם.
בנוסף העשירי כל דבר שנכנס לה לפה בקלוריות ע"י המוצרים הבאים:
שמן זית
אבוקדו
טחינה או שקדיה
את לא חייבת לתת לחם אם כי בגיל כזה ניתן לתחתוך את הלחם לפיסות קטנטנטת ולתת עם ממרח כלשהו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצים
ענבל05/08/2010תחילה תודה רבה
מאיזה גיל ניתן לתת ביצה את החלמון ממתי ואת החלבון ממתי
מה לגבי עוף ובשר והאם הודו גם טוב
האם ניתן לקבל תפריט יומי לדוגמא לתינוקת בת עשרה חודשים
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל12304/08/2010
הבת שלי בת שנה וקצת
אחוזון נמוך במשקל
ובבדיקות דם המוגלובין נמוך
עכשיו מקבלת ברזל
היא לא אוהבת בשר בכלל....
אפשר / יעזור לתת לה שמן דגים ?
מה עוד אפשר לתת שעשיר בברזל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות עשירים בברזל
בת-חן כהן05/08/2010ישנן מספר קבוצות מזון המכילות ברזל רב:
1. עלים ירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, עירית, תרד.
2. טחינה (במיוחד משומשום מלא), שקדים וממרח שקדיה
.3. דגנים מלאים: פסטות מקמח מלא, בורגול, קינואה, אמרנט, גריסי פנינה, כוסמת, לחם מחיטה מלאה, סובין חיטה, נבט חיטה, קוואקר- את יכולה לתת לה בארוחת הצהריים.
.4. קטניות: אפונה יבשה, חומוס, חילבה, סויה ומוצריה (טופו, מיסו), עדשים, פול, שעועית לבנה.
5. ירקות: אפונה ירוקה, ארטישוק ירושלמי, כרישה, ברוקולי.6
. פירות: אפרסמון, משמשים מיובשים, צימוקים, שזיפים מיובשים, תאנים יבשות, תות עץ, רימון.
.8. בשר: בקר, כבש, עגל, הודו, עוף- במיוחד כבדים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לגבי השמן דגים
12305/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אכילהחו"ל04/08/2010
שלום לכן
בתי בת 8 חודשים השבוע, שוקלת 7300 (המשקל שלה לא מתשנה כבר יותר מחודש). נולדה שבוע 38 במשקל 3750
אני כבר מיואשת מלנסות להאכיל אותה. מהחודש הראשון היא תמיד הייתה בעייתית. לאחרונה היא החלה לאכול יחסית בסדר (מרקים שונים, מעדנים, ביצה לפעמים, טחינה..) - הכל לפי הוראות הדיאטנית.
כרגע יש 2 בעיות עיקריות:
1. את הסימילאק שלה היא מסרבת לאכול! המקסימום שהיא הייתה אוכלת היה בגיל 5 חודשים-150 גרם. וגם זה היה נדיר. כיום, היא יכולה לאכול 30 או 60, ואולי אולי 120. בשקלול של 24 שעות היא אוכלת בין 300-500 גרם. לפי מה שני יודעת זה נורא מעט..רואים שזה לא טעים לה (ניסיתי כבר את כל סוגי הדייסות להוספה של מטרנה..). האם כדאי להחליף בשלב זה למטרנה? אולי הטעם שונה והיא תאהב?
2.בימים האחרונים היא פיתחה הרגל חדש- בזמן ההאכלה (לפעמים אפילו לפני שהיא מתחילה לאכול)-היא גורמת לעצמה להקיא ואני מיד מפסיקה בההאכלה. בימים האחרונים היא גם הקיאה כמה פעמים..
ועל המשקל כבר דיברתי.. כמעט ולא עולה ואפילו יורדת. מה לדעתך הבעיה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אכילה
בת-חן כהן05/08/2010לגבי ההקאות
אני מציעה כמה שזה קשה שתתעלמי. תנקי סביבה מה שחייבים באופן אוטומטי ותמשיכי להאכיל אותה אל תשני לה תנוחה ואל תעשי קולות מיותרים (_כמובן שכל הזמן תיראי שהכל בסדר ושהיא אינה במצוקה)
(לדוג'- הבן שלי היה מקיא לפני השינה וכשהתחלנו להתעלם הוא הפסיק עם זה הוא הבין שזו לא דרך לקבל תשומת לב מאיתנו)
את יכולה להחליף לה את הפורמולה אולי זה יעזור
אני יכולה להגיד לך מניסיון שבני היה סרבן בקבוקים אבל הוא הסכים לאכול הכל מכפית ובכל שעה ולכן העברתי אותו יחסית מהר למוצקים טחונים - פיירות ירקות ודייסות וככה נגמרו המלחמות באופן יחסי.
רישמי לי שוב האם היא מסכימה לאכול מכפית וכם את צריכה עזרה נוספת בסדר הצגת המזונות החדשים
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חו"ל05/08/2010תודה על התשובה המהירה
מכפית היא אוכלת מגיל 4 חודשים, אבל זה לא משנה, את הדייסה שלה היא לא מסכימה בכל מקרה לאכול, פירות ומרקים אני נותנת לה כל יום מכפית, פעם היא אוכלת פעם היא לא..
כבר 3 ימים היא לא אוכלת כמעט כלום, וגם יש לה חום נמוך של 37.8 בבית בשחי. אולי אלו עוד שיניים שבוקעות? (התחתונות בקעו כבר בגיל 6 חודשים).
אני לא יכולה להבין מה היא אוהבת ומה לא, כי יום היא אוכלת ויום לאחר מכן מסרבת..
אז מבחינה רפואית, אין שום בעיה לעבור למטרנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מתחילה לחשוב שזה משהו אישי נגדיחנה04/08/2010
זו פעם רביעית שאני שואלת את אותה השאלה כי אתן כל הזמן מדלגות עליי.
אני מנסה פעם אחרונה ואודה לכן מאוד אם תענו לי הפעם:
כיוון שיש דעות סותרות בנושא- הייתי רוצה לדעת חד משמעית האם הקפאה של פירות וירקות שומרת על הויטמינים או לא. אני מקפיאה הכל ואז לילה לפני אני מוציאה למקרר- האם זה לא הורס את הויטמינים (שמעתי שאחרי 20 דקות הם כבר לא נשמרים)?
ומה עדיף להקפיא- פירות מאודים או חיים?
שאלה נוספת- בישלתי לה דייסת שיבולת שועל להכנה מהירה, אבל המרקם איננו משחתי ובתי בת ה-7 וחצי חודשים לא מוכנה לאכול את זה... מה אפשר לעשות? ומה ניתן להכניס לדייסה על-מנת להמתיק אותה?
תודה :)
חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה
בת-חן כהן05/08/2010את יכולה לתת לה דייסת שיבולת שועל או כל דייסה אחרת של מטרנה הן יותר חלקות במרקם ואת יכולה להמתיק עם סילאן למרות שיש דייסות מתקתקות כגון האורז והסולת- יש להן טעם יותר חזק מלשיבולת שועל
לשאלתך הקפאה הורסת חלק מהויטמינים ואת המינרלים היא בכלל לא הורסת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגים לתינוקת בת 10 חודשיםנטע04/08/2010
האם אפשר לתת דגים לתינוקת בת 10 חודשים? למשל-סלמון, סלט טונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע
שרית עטיה-שמואלי08/08/2010
כן . אין בעיה עם דגים.
כל עוד אין בהם עצמות כמובן...
והן מבושלים . לא נאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאק לתינוק בן שבועיונית דניאל03/08/2010
שלום ,
תינוק בן שבוע (נולד ב- 28.07 ) נולד במשקל 3.514 ק"ג , השתחרר מבי"ח במשקל 3.330 ק"ג
לפני השחרור מבי"ח אכל 50-70 CC בכל ארוחה
ביום האחרון לא רגוע אחרי אוכל ומוצץ את היד , אחרי שנתתי לו 90 CC היה רגוע ונרדם
יש לציין ללא פליטות .
האם להמשיך לתת לו 90 CC למרות גילו הצעיר ?
אנא עזרו לי בדחיפות כי אני לא רוצה להזיק לו עם כמויות גדולות מדיי מצד אחד ומצד שני לא רוצה להרעיב אותו .
תודה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות סימילאק
בת-חן כהן04/08/2010שלום יונית
את יכולה לתת לו כמה שהוא רוצה
אנחנו מנסים לחקות את תהליך ההנקה שבה אי אפשר לדעת כמה התינוק יונק- עד שהוא שובע
זה יכול להיות לתקופה מסויימת 90 ושבוע אח"כ 50
אז אל תיבהלי ותלכי בדרכו של בנך
נזק זה לא יגרום
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגולשות הפורוםשרון03/08/2010
הי,
רציתי לשאול באיזה מכשיר אתן משתמשות לטחינת פירות.
יש לי בבית בלנדר של קנווד אבל הוא מתאים לכמויות גדולות (מרק ליומיים) ולא ניתן לטחון בו כמויות קטנות (אפרסק ותפוח לדוגמא)
מה הפיתרון שלכן?
אני יודעת שיש מכשיר מצויין שנקרא בייביקוק שגם מאדה וגם טוחן אבל הוא קצת יקר (700 ש"ח)
אתן מכירות מכשירים זולים יותר שמתאימים לכמויות קטנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש אופציה של בלנדבר ידני
נועה03/08/2010אבל זה די מעצבן כי זה משפריץ לצדדים
יש אפשרות שתשימי קודם את הדברים הקשים יותר ותוסיפי מעט מים(רתוחים כמובן שהתקררו) זה עושה מרקם קטיפתי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלנדר ידני
דניאלה03/08/2010זה ממש סבבה אני משתמשת בזה אבל זה נכון זה אכן משפריץ קצת לכן אני עושה את זה בכערת פלסטיק עמוקה יותר ומעבירה את זה אחר כך לכערה של הילדה.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ינוסה
שרון03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלנדר ידני
חנה04/08/2010הבלנדר הידני פשוט מעולה, והוא מגיע עם קערית עמוקה כך שהוא ממש לא משפריץ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולכן השתמשתי בבלנדר יד
שרון05/08/2010ששכב בבית כאבן שאין לה הופכין ויצא מעולה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת מוצקיםקרן03/08/2010
בני בן 4 וחצי חודשים.
לפני כשלושה שבועות התחלנו טעימות של ירקות.
בהתחלה הוא עשה פרצופים של "לא טעים לי" אך עם הזמן לא מתנגד - פותח פה לכפית.
עד עכשיו נתנו לו כפית שתיים כל יום, אך נראה כי אם נציע לו יאכל גם יותר מזה.
האם להתחיל ולתת לו יותר? האם זה לא מוקדם מדי?
במידה וכן להתחיל - אז במה כדאי? איך עושים את זה?
חשוב לציין שאתמול נתנו לו גם בננה שאכל בשמחה...
אשמח לעזרה מה עושים???
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקדמות מוצקים
בת-חן כהן04/08/2010שלום
את בהחלט יכולה להתקדם מעבר לזה
נהוג להתחיל עם הירקות להגדיל את הכמות כמה שהוא מסכים. אחרי שהוא מראה סימני התנגדות- אם לא אכל כמו של 100 מ"ל ומעלה- את יכולה לחכות 15 דקות ולהשלים לו את הארוחה עם מטרנה/ הנקה
לאחר שיאכל מנת מרק שלמה תעשי אותו דבר עם הפירות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצקים
קרן04/08/2010זאת אומרת לנסות להחליף את הבקבוק של הצהרים בירקות? מה לשים במרק? איך להכין אותו?
והפירות להמשיך בבוקר רק כטעימה עד שיאכל ירקות כמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצקים
בת-חן כהן05/08/2010את המרק בשבועות הראשונים מכינים מכל הירקות שהוא כבר טעם.
את יכולה להכין בסיר עם מים או מומלץ יותר עם פרח אידוי שקונים בחנויות לבישול
לגבי הפירות
תתני טעימות בבוקר עד להגעה לכמות הרצויוה של המרק ואז תוסיפי ארוחת פירות במקום מטרנה
בהצלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 1.7 - תזונה לא תקינה?נוני02/08/2010
יש לי תינוק בן שנה ושבעה חודשים - בימים רגילים הוא אוכל בקבוק בבוקר, עד הצהריים מנשנש פירות או בורקסים, בצהריים ממעט לאכול מוצק, מה שנגמר בדרך כלל בבקבוק נוסף, ועד הערב אוכל מעדן ולעיתים סנדוויצ' עם ביצה, ולקראת שינה בקבוק נוסף.
תינוק בגילו אמור לאכול יפה ארוחת צהריים מוצקה ולא בקבוק, מה כדאי לעשות?
האם לא לתת את הבקבוק בצהריים?
האם צריך לבדוק אותו פיזית?
חובה לציין שלמרות שהוא פג אשר נולד בשבוע 31, הוא השלים את הפער והוא תואם במשקל, גובה והתנהגות בהתאם לגילו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
נוני04/08/2010אשמח מאוד לתגובה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחות מסודרות
נורית קליפר04/08/2010הי נוני,
בגיל 1.7 חודשים עיקר התזונה אמורה להתבסס על שולחן האוכל המשפחתי, וכמות הבקבוקים לקראת גיל שנתיים אמורה להצטמצם לאפס. כך שההמלצה הטובה ביותר היא לפנות לדיאטנית קופ"ח אשר תוכל להרכיב תפריט אישי ולהבין יותר לעומק את הסיבה לאכילה המעטה. בעקרון, בשלב זה מומלץ להגיש כ 3 ארוחות - בקר, צהריים וערב ו 2 ארוחות ביניים. עד שיגדיל כמויות מזון את יכולה להגיש בקבוק בוקר וערב, אבל ממליצה לא להגיש בקבוקים נוספים במשך היום כי יהיה לו קשה להתרגל לאוכל מוצק כל עוד הוא רגיל לקבל בקבוק כשלא אוכל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ואוכלתודה רבה02/08/2010
שלום ותודה
אני מניקה את ביתי בת השנה וקצת בהשכמה, אחרי מנוחת צהרים ולפני השינה.
בימים האחרונים היא יונקת ממש מעט, 1-2 דקות ולא רוצה יותר.
ומצד שני היא יותר רעבה לאוכל, אוכלת יותר ארוחות ביום, רעבה בערב (אחרי הארוחה מה שלא היה בעבר), קמה ואחרי חצי שעה מההנקה רעבה, וגם מתעוררת יותר מוקדם מבעבר רעבה.
האם יש איזה שינוי בגיל הזה מבחינת אוכל ?
ומה אפשר לתת לפני השינה ובבוקר (לפני הארוחת בוקר) ? אני לא נותנת תחליפי חלב ודייסות היא לא אוכלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וגיל
בת-חן כהן04/08/2010הי
אולי היא הגיעה לגיל שבו אפשר להתחיל... או להפסיק
זה מן מעגל כזה
ברגע שהיא תאכל מספיק בערב היא תקום פחות רעבה בבוקר
היא יכולה להתחיל לאכול ארוחות גדולות יותר מבחינה כמותית ובמקביל לוותר על ההנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה של בן 10 חודשיםנועה02/08/2010
שלום רב
בני בן 10 חודשים
נאמר לנו בטיפת חלב כי ירד במשקל ולפיכך עלינו בכמות הארוחות והקלוריות שלהן
בגובה 75 סמ שוקל 8.200
זה אחוזון 90 בגובה ואחוזון 10 במשקל
הוא מתרוצץ המון
ובכל זאת לא אכלן גדול
כמעט כל ארוחה איתו זה סוג של מלחמה
אני מנסה לגוון ולמצוא מה הוא כן אוהב
כרגע מה שהוא אוכל זה
כ120 מטרנה בבוקר (אני מכינה 240 אבל לא מסיים, זה המצב ב3 חודשים האחרונים)
ב10 אבוקדו+סלט ירקות+גבינה צהובה או פירות עם פתיבר
ב13 ירקות, עוף, טחינה גולמית, קטניה, שקדיה, פחמימה
ב16 גמדים אחד ולחם עם חומוס/קוטג'
בערב מסרב לאכול חלב ועל כן החל מהשבוע התחלנו בארוחת ערב של ביצה ולחם עם חומוס
האם בסדר?
אם לא מומלץ לאכול ביצה כל יום מה אפשר לתת לארוחת ערב? אם גומל את עצמו לאט לאט מהחלב האם תזונתו טובה? תודה רבה מראש נועה
נ.ב המקושקשת אצלנו זה להיט גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר :-( גם אני מחכה לתשובה
נועה03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לעשרה חודשים
בת-חן כהן04/08/2010הי נועה
בנך ממש מהמם!!! נחמד ששלחת תמונה שלו אוכל.........
באופן עקרוני זה קורה להרבה ילדים שכאשר הם מתחילים להיות פעילים יותר- וזה הגיל שזה קורה
הם ממשיכים לגבוה אבל יורדים באחוזון הגבה
זה לא ממש צריך להבהיל אותך- עדיך גבוה ורזה על נמוך ושמן לא?
הארוחות שאת נותנת לו טובות מאוד ועשירות בקלוריות וברכיבי תזונה איכותיים
ואם את רוצה את יכולה להחליף לו מידי פעם את ארוחת הערב בדייסת מטרנה אבל רק אם הוא אוהב
בלי מלחמות
בברכה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לבת חן! לילה טוב
נועה04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב פרה במקום סימילאקאורית02/08/2010
שלום
האם ניתן להכין לתינוקת בת שנה
חלב פרה בבקבוק במקום הסימילאק?
ואם כן אז איך מכינים פשוט מחממים את החלב או שמוסיפים עוד משהו?
אני פשוט רוצה להפסיק לה את הסימילאק....
אוכלת בבוקר בקבוק סימילאק
אח"כ מנת פירות מנת ירקות
ולפני השינה 7:30 סימילאק עד הבוקר...
תודה
מחכה לתשובתכן
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשבני הגדול הגיע לגיל שנה אמרו לי
שרון03/08/2010בטיפת חלב שניתן לתת לו חלב פרה ושזה עדיף על פורמולה.
אפשר להגיש את החלב בכל טמפ שהוא מעדיף (קר או מחומם קצת).
הבן שלי לא רצה בכלל פורמולה ולכן נתתי חלב פרה אבל לי נראה שהפורמולה בריאה יותר (תוספת ויטמנים)
מדוע אתת רוצה להפסיק עאת הסימילאק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב פרה
נורית קליפר04/08/2010הי אורית,
את יכולה להגיש חלב פרה אחרי גיל שנה, באיזו טמפרטורה שמתאימה, רק שלא יהיה חם מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חביתהרונית01/08/2010
בתי בת 1 ושמונה חודשים מזה כבר 8 יודשים היא אוכלת חביתה בהצלחה האם זה הרגל בריא?
והאם אני עלולה להזיק או לפגוע בה.
והאם קיים אי אלו סכנות נוספות.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חביתה
נורית קליפר04/08/2010לא מזיק! אפילו מועיל!!
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכתב תודה
רונית08/08/2010תודה רבה לך על התשובה
וגם על תצומת הלב הנחמדה שלך
נשתמע
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה,שוקל 8.650נטלי01/08/2010
שלום,בני נולד במשקל 2.875 כיום שוקל 8.650,הייתי אצל דיאטנית עקב זה שבני לא עולה מספיק במשקל, בני נדבק בהרבה מחלות ואז הוא אוכל פחות טוב לפעמים כמעט ולא אוכל כלום ולכן הוא לא מצליח להעלות במשקל
כשהוא בריא התפריט שהוא אוכל:
דייסה 7:00
פירות 9:00
ירקות: 12:00
2 גמדים 100 גרם כל אחד 15:30
דייסה 19:00
ולפעמים בין הזמן של הגמדים לדייסה בערב מנשנש חטיף (תלוי אם הוא רעב)
הדיטאנית אמרה שהתפריט בסדר והבעיה היא שהוא לא עולה במשקל בגלל שהוא חולה הרבה והציעה שאני ייתן לו פרוביוטיקה קיד ואקטימל כדי לחזק את המערכת החיסונית
הבעיה היא שמאז שהתחלתי לתת לו פרוביוטיקה קיד יש לו הרבה פחות יציאות והכמות מועטה אך עדין הקיבה רכה ללא עצירות (היה רגיל לעשות בין פעמיים ל 3 ביום וכמות גדולה יותר)
השאלה שלי האם כדאי להמשיך בכל זאת עם הפרוביוטיקה קיד או להפסיק ולנסות להחליף למשהו אחר ואם כן למה? דבר שני האם מומלץ לתת אקטימל לתינוק בן שנה? ואם כן באיזה תדירות? האם כל יום או מספיק בין 2 ל-3 פעמים בשבוע?
סליחה על האורך,אני קצת דואגת ואשמח לתשובות תודה רבה מראש נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
נורית קליפר04/08/2010הי נטלי,
לא נשמע בעייתי עניין היציאות של בנך, כך שלא נשמע שהפרוביוטיקה השפיעה לרעה, וכן הייתי ממשיכה עם הטיפול הקיים. את יכולה להגיש אקטימל ביום - אין שום בעיה.
חוץ מזה, את יכולה לנסות ןלהעשיר את מנת הפירות בטחינה גולמית, שקדיה או אבוקדו. כמו כן, את יכולה לבשל עם יותר שמן בכדי להעשיר קלורית את תפריטו
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית תודה רבה : )
נטלי04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצות :( צריכה עזרה בתפריטאורית01/08/2010
צהריים טובים
בתי בת 9 חודשים שוקלת 7350 , נולדה במשקל 3500 .
התפריט שלה כיום : 7:30 מטרנה+דייסה בערך 160-240 .
11:30 - מנת פירות .
;15:30 - ניסיון לתת מרק שלא מצליח בדר"כ ולבסוף אני נותנת מטרנה, אוכלת120-140 .
17:30-18:00 מעדן - רק התחלתי לנסות יוגורטים עם פרי BIO .לפעמים מנסה לתת ביצה במקום לצערי לא מסיימת אוכלת משהו כמו חצי מהצהוב. האם אפשר לתת לה גם את הלבן?.
מההתחלה לא אכלה טוב לגילה .
20:00 מטרנה+דייסה בין 180-240 .
אני חוששת שיחסרו לה חלבונים וויטמינים נוספים כתוצאה מכך.
האם אפשר לוותר על הירקות ולבשל כל יום תבשיל אחר כגון : קציצות עם פירה...
האם תוכלי לתת לי אפשרויות כי אני לא יודעת מה אפשר לתת שיהיה מזין ויחליף את המרק.
תודה וסליחה על אורך התיאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אשמח לקבל תשובה ממש מוטרדת,תודה
אורית02/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בתפריט
בת-חן כהן04/08/2010הי
קודם כל אני חייבת לציין שאת בסדר גמור
תמיד תזכרי שאת אחראית על איכות האוכל שהיא מקבלת
והיא אחראית על כמות האוכל שהיא אוכלת
התפריט נראה מצויין
את יכולה להעשיר אותו בקלוריות ע"י הוספה של:
טחינה, שמן זית ואבוקדו בכל מקום שרק אפשר לדחוף אותם
אני הייתי מנסה גם דייסה של מטרנה בטעמים שונים מה שהיא תאהב כי זה ממלא מאוד ומשמין
אולי צריך קצת לצמצם את המטרנה ואז היא תדע שהיא חייבת לאכול
את בהחלט יכולה לתת לה גם חלבון ביצה
והיא בהחלט יכולה להתחיל לאכול מאכלים נוספים מלבד מרק
כגון:
פלפל ממולא באורז ובשר
אורז ועדשים/אפונה ועוף
קציצות ואורז
פירה ובשר
קוסקוס ירקות ועוף
בעצם כל דבר שאתם אוכלים כל עוד הוא לא חריף את יכולה למעוך לה והיא תאכל בשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אורית04/08/2010היי בת חן ,
קודם כל תודה על החיזוק והתשובה המפורטת.
לגבי הדייסה את מתכוונת לדייסות שהם ארוחה בפני עצמה הסמיכות שאוכלים בכפית לא הדייסות שהן כתוספת למטרנה?
התחלתי בימים האחרונים לתת לה אורז קציצות ופירה ושניצל . אכן יש יותר עניין באוכל אבל לצערי היא מתמלא מאוד מהר ממש אוכלת מעט. האם כדאי להשלים לה מטרנה אחרי הארוחה אם היא לא אוכלת טוב? אני מפחדת שמהשינוי באוכל היא תרד במשקל מאחר והיא לא אוכלת טוב את ארוחת הצהריים.
האם יש לי מה לדאוג מהמשקל? 7350 בת 9 חודשים גובה 70 ס"מ . נולדה 3500
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת-חן כהן05/08/2010הי אורית
לגבי המשקל זה תלוי באיזה אחוזון היא היתה מהלידה- אם היא היתה על אותו אחוזון כל הזמן זה בסדר אם היא ירדה באופן דרסטי 2 עקומות צריך לטפל.
הדייסות הן אותן דייסות שמוסיפים לחב תקראי את ההוראות יש הוראות הכנה אחרות לקבלת המרקם הסמיך אליו אני התכוונתי. אבל אלו אותן דייסות מטרנה בדיוק רק הכמויות שונות
אני שמחה שהיא אכלה את המזונות החדשים
את צריכה לדעת ולזכור שככל שהאוכל פחות דליל ופחות מיים מוספים אליו הוא מרוכז יותר קלורית וככה היא גם שובעת יותר מהר
אני לא הייתי מוסיפה מטרנה אלא ממשיכה לתת לה ולאט לאט תקווי שהכמות תעלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)