מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד מעט בן שנה וכל הזמן יונקדנה12/08/2010
בני בן שנה בעוד שבועיים וכל הזמן רוצה ציצי!!! הוא בעיקרון אוכל כבר הכל, מאוד מוקדם החל להחזיק ביד ולאכול כמויות יפות אבל מזה כחודשיים החל ממש לסרב לאכול, כל הזמן מבקש לינוק וממש צמוד אלי. ניסיתי להציב גבולות, לסרב, להציע משהו אחר במקום אבל הוא מ א ו ד עקשן. חשוב לציין שהוא בחור גדול, אחוזון 90. אני נשארת איתו ולא חוזרת לעבוד כך שהציצי ממש ליד....
רעיונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
נורית קליפר15/08/2010הי דנה,
אין ברירה, מי שמתעקש יותר - מנצח. זוהי מלחמה קשה מאד!! אבל אם את רוצה להפחית את כמות ההנקות, תחליטי תחילה על 1-2 הנקות במשך היום שאת לא מעוניינת בהם ותעמדי על שלך.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בגיל חצי שנהדנה12/08/2010
בתי בת חצי שנה ועדיין סובלת מגזים.
ישנם ימים שבהם היא לא מפסיקה לצרוח כאשר תוך כדי כך היא מפליצה ועושה גרפצים.
היא אוכלת מטרנה וסימילאק חלביים (אני מחליפה ביניהם מדי מספר שבועות)
מה לעשות???
יש לציין שיש לה אחות תאומה שאין לה בעיות כאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
נורית קליפר15/08/2010הי דנה,
כדאי להתייעץ עם רופא ילדים, בגיל חצי שנה באמת לא אמורים להיות גזים ברמה שכזאת. ייתכן שיש לא איזהשהי רגישות למזון מסוים, ואולי תצטרכי להחליף את התמ"ל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחצי מסרבת לאכולרונית12/08/2010
הי,
בתי בת שנה וחצי ובחודשיים האחרונים החלה לעשות בעיות עם אוכל. היא לא מוכנה לאכול אוכל מזין. כלומר- ארוחת צהריים וערב. עיקר הבעיה היא עם בשר לכל סוגיו (ניסיתי הכל!! מטוגן, טחון, בלונז, שניצל, מבושל וכד'). היא מכניסה את הבשר לפה (במקרה הטוב) ומיד יורקת החוצה.
היא מוכנה לאכול כמויות סבירות של אורז / מג'דרה / פסטה ללא רוטב.
אני לא חושבת שהבעיה היא טכנית מבחינת היכולת לאכול כיוון שעוגיות ונשנושים למיניהם היא מבקשת די הרבה. לאחרונה הורדתי מהתפריט על מנת שתהיה רעבה ותאכל אוכל אמיתי.
בתי קטנה מאוד לגילה (חוסר בהורמון גדילה) והיא שוקלת רק 8 ק"ג.
ועכשיו השאלה.. היא מתעוררת בלילה פעם או פעמיים לבקבוק. אחות טיפת חלב אמרה שבגילה כבר לא מומלץ כיוון שכך למעשה היא צורכת את כמות הקלוריות היומית בלילה בבקבוק ולכן פחות רוצה לאכול ביום.
אני חושבת להתחיל לגמול מבקבוק באמצע הלילה, אך תוהה אם מתאים. אני מבינה שבגיל שנה וחצי לא אמורים לשתות בלילה, אך היא מאוד קטנה, אולי היא צריכה את זה?
מה כדאי לעשות? האם לגמול? ואם כן, איך????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית אכילה
נורית קליפר15/08/2010הי רונית,
בשל משקלה, ממליצה בחום לפנות לדיאטנית קופ"ח אשר תוכל להרכיב לה תפריט אישי ולייעץ לגבי סדר ארוחות ואכילה בלילה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8.5 חודשים.חוה12/08/2010
היי ,
ביתי ליאן בת 8.5 חודשים אוכלת בערך 3 ארוחות מוצקים ביום ובין 3 ל-4 בקבוקים של מטרנה עם קצת דייסה 150-180 CC ביום .
בגן אוכלת פירות , מרק טחון , ובבית אחה"צ כל פעם ארוחה אחרת פסטה, פרוסת לחם עם טחינה , ביצה מקושקשת .
כאשר האוכל טחון (מרק למשל ) היא אוכלת טוב יותר מאשר את האוכל המרוסק .
ניסיתי כמה פעמים לתת לה את הירקות מרוסקים במקום טחון אבל היא אוכלת פחות ..או לא רוצה בכלל .
איך אני יכולה להרגיל אותה לאכול את האוכל מרוסק במקום טחון ?
יש לציין שהיא אוכלת ביסקוויטים של מטרנה ומחזיקה ביד פרי ואוכלת יפה .
תודה ויום טוב ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקם
נורית קליפר15/08/2010הי חוה,
פשוט תגישי 2 מרקמים באותה ארוחה. תני לה להמשיך לאכול את הטחון וכל כמה כפיות תגישי את המרוסק בתקווה שלאט לאט תקבל בברכה את המרקם המתקדם יותר. למרות שציינת שהיא כבר אוכלת אוכל אצבעות כך שנראה שהיא בדרך הנכונה
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :-))
אמא של ליאן16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקות תכופותאמא12/08/2010
בתי בת חודש ניזונה מהנקה מלאה אך מעוניינת לינוק כול שעה, אני כבר מותשת, היא עולה יפה במשקל, בסביבות 200 גרם 220 כול שבוע, מה עליי לעשות?? האם להתעקש איתה על שעות קבועות? האם ממולץ להוסיף תוספת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה :)
דניאלה12/08/2010בתי היום בת חצי שנה וגם לי היה ככה... זה עובר מעצמו היו ימים שפשוט הייתי מוותרת והולכת בלי חולצה בבית ככה שאין לי מילים להרגיע אותך :)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקות תכופות
נורית קליפר15/08/2010הי שלי,
כל הכבוד על ההנקה! לפני שאת מתחילה עם תחליף, ממליצה בחום, לפנות ליועצת הנקה, מנסיוני יש להם עצות מצוינות בנושאים אלו שהופכות את ההנקה לקלה יותר עבור האם. בגיל חודש, בדר"כ מומלץ להניק על פי דרישה אך מבינה לליבך עד כמה זה יכול להתיש כך שמקווה שיועצת הנקה תוכל לעזור בנושא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוק בן 6 חודשים...אמא11/08/2010
מבקשת את עזרתכם...
אני רוצה תפריט אוכל לתינוק בן 6 חודשים....
כמה ארוחות הוא צריך לקבל ובאזה כמויות, משקלו 8ק"ג והגובהה 69ס"מ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
קרן15/08/2010גם אני אשמח לדעת מה צריך להיות תפריט של ילד בן חמישה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלגתם בבקשה תענו לי.....
אמא22/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו - 10 חודשיםאורלי11/08/2010
היי
בני בן שנה ו10 חודשים. בזמן האחרון אינו מוכן לאכול אוכל מבושל.. זה התחיל עם דחייה של חלק מהמאכלים שבעבר אכל מצויין ולאט לאט לא מוכן כלום. אני מגישה את האוכל מספיק שהוא רואה וכבר לא רוצה. את ארוחת הערב והבוקר אוכל מצויין, ז"א לחם גבינות ביצה וכו' הוא אוהב ואוכל מעולה.. רק אוכל מבושל ארוחת הצהריים לצורך העניין שמכילה בשר, פחמימה וירק.. אינו מוכן נסיתי הכל, ואלו דברים שהוא אהב בעבר. זה כבר 3 שבועות שזה מתנהל ככה. הוא שוקל 13100, הוא לא שמן הוא גבוה מאוד ונראה בריא אבל אני בכל זאת מודאגת. יכול להיות שזו תופעה חולפת? מה יכול להיות גורם לשינויים.. יש לציין שבגן הוא אוכל טוב כך הגננות מספרות. זה גן צמחוני אבל את ארוחת הצהריים אוכל מעולה.
מודאגת מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרב בבית
בת-חן כהן11/08/2010שלום אורלי
התופעה הזו מוכרת אז כבר את יכולה להיות רגועה יותר
אם בגן הוא אוכל ובבית לא אז זה מצביע על כך שהוא יודע שבבית יש מי שזה יפריע לו ולכן הוא עושה זאת.
קודם כל זו בד"כ תופעה חולפת. שנית- התפקיד של זה להמשיך ולהגיש לו את הארוחות, להמשיך ולהושיב אותו לאכול איתכם הגדולים והכי חשוב- לשמור על ארשת פנים רגועה. לא להראות לו שאת מתרגת. להושיב אותו לאכול ואם הוא לא רוצה אז לא צריך. להוריד את הצלחת שלו מהשולחן ולתת לו להמשיך לשחק. זו השיטה שלא תוביל לבעיות אכילה.
בסוף כולם אוכלים אוכל מבושל... אז תהיי סבלנית וזה בסוף יגיע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטנטנה וסרבנית גדולהשירן10/08/2010
היי, בתי בת שנה וחודשיים, שוקלת 8 קילו.
מזה חודשים רבים אני מנסה לתת לה אוכל מוצק ללא הצלחה.
מסרבת בכל תוקף לאכול עוף בשר וביצה בכל וריאציה אפשרית.
עשינו לה בדיקות דם, הכל תקין. אבל היא מאוד קטנה.
אוכלת בעיקר דייסות, מסכימה לאכול פירות טחונים ,פסטה ירקות וגבינות בלבד.
אנחנו לא מצליחים בשום דרך לגרום לה לפתוח את הפה לדברים נוספים.
מה ניתן לעשות? אני מאוד חרדה מכך שלא אוכלת מספיק.
אודה לתשובה או הפניה מי יוכל לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי, אודה לתשובה
שירן15/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לאוכל מוצקמילנה10/08/2010
שלום,
בני בן 6 חודשים, התחלתי לתת לו ירקות ופירות בערך מגיל 4 חודשים, בהתחלה טעימות של ירקות ופירות בנפרד (לפי ההמלצות החדשות של משרד הבריאות), וראיתי שהוא אוכל אז המשכתי והגדלתי את המנות בהדרגה, כך שהוא אכל כבר כמות של 50-80cc של מרק ירקות. ואז פתאום הוא התחיל לסרב לאכול ירקות, כאילו איבד עניין, וכשאני מנסה להתעקש, הוא ממש דוחף עם הידיים ואפילו בוכה, כך שברור שהוא לא רוצה. פירות הוא איכשהו אוכל, אבל גם לא בכמויות שאפשר לקרוא לזה ארוחה. יש לציין שגם כשאכל את הירקות, הוא כל הזמן ניסה לתפוס את הכפית בידיים, מה שמאוד הקשה על ההאכלה, אבל עשה רושם שהוא רוצה לתפוס על מנת לקרב לפה ולא במטרה לדחות את האוכל.
אולי תוכלו לעזור לי להבין מה הסיבה שהוא מסרב עכשיו, דווקא אחרי שהתחיל לאכול יחסית יפה, ומה כדאי לעשות? האם להמשיך ולנסות ירקות או לנסות דברים אחרים? אני רוצה לתת לו עוף/בשר, אבל לפי מיטב הבנתי אפשר לתת בשר רק יחד עם מרק ירקות, אחרת המרקם לא מספיק רך...?
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למוצקים
בת-חן כהן11/08/2010שלום מילנה
ישנם תינוקות שאוכלים בגיל 4 חודשים טוב את הדברים שנותנים להם כי אין להם עדיין יכולת להבין מה קורה סביבם ולהבין שהאוכל הוא נושא רגיש והם עוד לא יודעים להתעקש מספיק ולסרב הם רק יודעים לפתוח את הפה כשמנסים להכניס אליו משהו.
ככל שהם גדלים, החל מגיל חצי שנה הם חכמים מאוד כבר ומנסים לעשות הצגות ולראות איך ההורים מגיבים, ואם הם רואים שההורים מתרגשים בגלל ההצגות שלהם- הם ממשיכים.
אז
תפקידך הוא להמשיך ולתת לו אוכל ואם הוא לא רוצה אז לא צריך אל תראי לו שזה מפריע לך וזה אמור להקטין את הבעיה.
בשלב הזה את הבשר מוסיפים למרק בלבד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבן 11 חודשיםתמר10/08/2010
שלום,
בני בן 11 חודש. יונק. אני מנסה להתחיל לגמולו (לקראת כניסתו למסגרת וחזרתי לעבודה) ולהעבירו לתמ"ל כיוון שעדין לא אוכל מספיק טוב מוצקים...
כעקרון אוכל כ3 ארוחות מוצקים ביום ובשאר - כ7-8 יניקות:
6:00- יניקה
8:30-עוד יניקה (שכמתעורר)
9:00 פרי, לעיתים עם שקדיה
11:00 יניקה- לפני השינה
12:00/13:00- ארוחת מוצקים- קציצות עוף+הודו+ירקות מאודים+אורז/פסטה/פתיתים
15:00/16:00- יניקה (לפני השינה)
17:00/18:00- ארוחת ערב: לחם עם שקדיה+קוטג'/גבינה +ירק
20:00/21:00- יניקה
לאחר מכן קם לינוק עוד כפעמיים- בסביבות 24:00 ובסביבות 3:00 וחוזר חלילה....
כלומר- יונק כ7-8 פעמים ביום ועדין קם בלילה כל כ3-4 שעות...
נאמר לי שקם כי משלים קלוריות אך אני חושבת שאוכל יפה במהלך היום...
האם יש לכן המלצות לשיפור?
האם יש איפה להכניס גם מעדן?
יש לציין שניסיתי לתת לו דייסת שיבולת שועל עם שקדיה ותמר במקום/בנוסף ל ארוחת ערב אך לא התלהב.
כמו כן, הוא נמצא באחוזון 50 במשקל,מפותח היטב , שמח ומאושר...
ביצה עדין לא נתתי לו- אתן במימים הקרובים (הרופא המליץ לתת לקראת גיל שנה בשל אסטמה של העור...)
שאלה נוספת: כיצד אחליף את כל ההנקות הללו בתמ"ל? אני משערת שאוכל כל פעם קצת...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
בת-חן כהן11/08/2010שלום תמר
לאט לאט יתחיל להקטין את מספר הארוחות שלו ולאכול במרווחים יותר גדולים ואז יאכל גם בכמויות יותר גדולות.
באופן עקרוני הגן בטוח יעזור לך מאוד עם הנושא הזה כי אין שם ברירה כולם אוכלים ביחד הכי חשוב שיידע לשתות מבקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לבן 11 חודש
תמר12/08/2010הי בת חן,
אפשר לקבל בבקשה תפריט מומלץ לבן 11 חודש?
תודה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תמר12/08/2010כמו כן לא ענית לי לגבי התפריט שלו כרגע מבחינת המוצקים- האם מספק והאם יש לך המלצות לשיפור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה-דילגתן עלי:-)
תמר15/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת תאומים 10 ח'לירון10/08/2010
שלום,
רציתי לשאול האם הסדר יום הבא מבחינת תזונת הקטנים שלי הינו בסדר:
בוקר מטרנה 120-18 CC לאחר מכן מנת פירות כולל בננה תפוז וביסקוויט לאחר מכן מטרנה ב 12 כ 120 CC בצהריים מרק ירקות טחון כולל עוף נטחום ב 4 בערך מעדן בערב התחלתי לתת להם עכשיו ביצה קשה או חביתה כם דבינה ולפני השינה מטרנה.
בנוסף רציתי לשאול מתי עוזבים את הפקרות הטחונים ועוברים לפרות של ממש ו / או לדוגמה מתי מפסיקים עם טחינת מרק ועוברים לאכול תפוא/גזר/דלעת... בנפרד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה 10 חודשים
נורית קליפר11/08/2010הי לירון,
נראה בסדר. אם הם אוכלים טוב, את יכולה לוותר על התמ"ל בצהריים או לפחות לא הייתי מגישה אותו לפני ארוחת הצהריים. לגבי מרקם לא טחון, תלוי בהם, את יכולה כבר לנסות ולהציע פירות/ירקות בפרוסות דקות, קטנות ורכות ולראות איך הם מסתדרים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 חודשים ואוכל לאט בכל ארוחהמיטל10/08/2010
בני בן 3 חודשים וקצת, ישן בלילה ברצף משעה 21-6:30 כמעט בכל יום. שוקל 6200
אוכל מטרנה בכל 4 שעות אני מכינה לו 180 (התחלתי בשבועיים האחרונים לאחר שסיים 150 בקביעות).
לפני כשבוע לאחר שנשברתי מזה שהוא אוכל לאט בכל ארוחה, זה בערך מהיום שנולד וזה לא מתקצר עם הזמן. בכל ארוחה הוא עושה הרבה הפסקות ולווא דווקא לגרפס אלא סתם מכניס אצבעות ומשחק, וככה מורח את הארוחה לפעמים לעד שעה וחצי שעתיים עד שנגמר הבקבוק.
אני בארוחות לא מדליקה טלויזה ולא מוזיקה וכלום רק איתו מתרכזים באוכל.
חשוב לציין שרק בבוקר ובצהרים הוא מסיים 180 בשאר הארוחות משאיר לי קצת לאחר שנרדם.
לפני כשבוע החלפתי לו פטמה למספר 2 כי חשבתי שאולי הוא לא אוכל מהר בשל הפטמה הקטנה, זה לא ממש הזיז לו שהחלפתי לו פטמה, הוא מסתדר יפה ועדין אוכל הרבה זמן ומשחק עם האוכל.
זה די מתסכל ואני רוצה לדעת אם זה בסדר עדין בגיל הזה ככה לאכול הרבה זמן.
יוצא מצב שעד שהוא מסיים את ארוחת אח"צ כבר ערב ולפני השנה הוא אוכל 70-80 ונרדם עד הבוקר.
לאחרונה היציאות שלו הן כל יומיים, האם זה גם קשור?
יש לך פתרון כיצד לגרום לו לאכול יותר מסודר ומהר ?
אודה לתשובתך,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
שרית עטיה-שמואלי10/08/2010הי
נשמע כי אתם מבלים את רוב היום בהזנה קבועה
נסי בהדרגה לקצר את משך הארוחה.
הוא אוכל כמויות יפות ומשקלו טוב ולכן אין מה לדאוג לכמויות.
קצרי את משכי הארוחות כל פעם ב10 דקות כך שתגיעי בסוף לארוחה של 35-40 דקות מקסימום . לא משנה כמה אכל בזמן זה.
ואחכ הפסקה של לפחות שלוש שעות בהן לא תציעי לו אוכל. גם את זה עשי בהדרגה
בסוף הוא יסגל לעצמו אכילה רק בזמן הארוחה.
בהצלחה ואנחנו כאן לשמוע איך הולך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
מיטל15/08/2010הי , ניסיתי את השיטה שנתת לי אבל זה לא עוזר,
הוא פשוט מוציא עם הלשון את הפיה ומתחיל לצעוק או לבכות
וככה יש הפסקה של לפחות רבע שעה עד חצי שעה עד שחוזר לאכול,
אני כבר לא יודעת אם זה משהו בריאותי שמפריע לו או משחק.
ייתכן שהפיה מספר 2 גם לא מתאימה לו מספיק? נשמע שהוא מוצץ חזק ויוצאים קולות בעת האכילה
ייתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל
שרית עטיה שמו17/08/2010הי מיטל
נסי לעבור לפטמה מסוג אחר . האם הוא מתאמץ ביניקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית אכילה -בבקשה תענו לי הפעם:)שירית09/08/2010
שלום,ביתי בת 6 וחצי חודשים.רציתי לדעת אם סדר היום שלה מבחינה תזונתית הינו נכון ומספיק:
7.30 בקבוק 240 של סימילאק (אני מוסיפה לזה ויטמינים פרוביוטיים שהנטורופתית הביאה לי) היא אוכלת בערך 240מ"ל.
8.45 שינה בדרכ לפחות שעתיים
12 בערך או מתי שכמה משינה ארוחת צהריים-עוף וירקות טחון.הבעיה שהיא מסרבת לאכול אולי 3 כפיות.מעדיפה לשחק עם האוכל.ובוכה כל הזמן..באופן כללי גם מעדיפה את הגרבר.
לאחר כשעה האכלה עם הרבה מניפולציות ומשחקים רק כדי שתאכל אני מקלחת אותה והיא הולכת לישון עד 16.
16-ארוחת פירות.גם מעדיפה גרבר ולא את מה שאני טוחנת לה.מסיימת אולי חצי גרבר (אני מוסיפה לזה גם טיפות ברזל)
ב18 - 200 מ"ל סימילאק
ב22- 180 מ"ל סימילאק ואני מוסיפה לזה כפית שקדיה וכף שיבולת שועל.
האם זה בסדר?
מה לעשות כדי שתוכל יותר יותר מוצקים?כמה זה מספיק?כמה כפיות לארוחה?
מעדיפה לא להשלים לה את ארוחת הצהריים עם תמ"ל.המון המון תודה
אמא לחוצה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירית
שרית עטיה-שמואלי10/08/2010הי שירית
האם היא עולה היטב במשקל?
לפי מה שכתבת אז היא לא אוכלת כלום מהבוקר עד הפירות של אחה"צ?
כדי שתאכל יותר מוצקים , צריך פשוט להמשיך ולהציע כל מיני מזונות ולבדוק למה היא מוכנה ואוהבת ?
מצרפת לך תפריט לגיל קצת יותר גדול אולי תוכלי לקחת ממנו רעיונות
תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת בפעם השלישית- מקווה לתשובהמרב09/08/2010
שלום רב,
ביתי בת שישה וחצי חודשים, יונקת .
ברוך השם עולה יפה במשקל בהתאם לאחוזון שלה
יש לי כמה שאלות, סליחה מראש על האורך:
1. מוצקים: את הפירות אוכלת בסך הכל יפה. את הירקות, מסרבת לאכול. היא טועמת בחוסר חשק כמה כפיות וזהו.
ניסיתי לשנות את טעמו של המרק, לשנות את סוג הירקות אבל כלום לא עוזר. היא עושה פרצוף נגעל ומסרבת לאכול. משלימה את הארוחה ביניקה.
מה עושים?
2. היא לא מוכנה בשום פנים ואופן לשתות מים. אני עדיין איתה בבית אז היא מקבלת את הנוזלים בהנקה אבל בעוד חודש היא נכנסת למעון. ניסיתי לתת לה בכפית מים והיא הסכימה לשתות כמה כפיות וזהו, את היתר ירקה החוצה. אני מודאגת ורוצה ללמד אותה לשתות לפני שהיא נכנסת למעון.
כדאי לתת לה תה תינוקות? עד כה נמנעתי מזה כדי לא להקנות לה הרגל רע אבל אני כבר מיואשת.
3. אני מאד רוצה להמשיך ולהניק אותה גם כשהיא תהיה במעון- כשאני איתה- הנקה, במעון- ארוחות מוצקות ותמל אם צריך. כדי להרגיל אותה אני נותנת לה כל יום מטרנה בבקבוק במקום אחת הארוחות שהיא יונקת. הבעיה היא שהיא לוקחת רק 60 מיל חלב וזהו. את היתר דורשת לינוק.
מבעלי (וגם לא מאף אחד אחר) היא בכלל לא מוכנה לקחת בקבוק והיא עושה שביתות רעב. רק ממני היא מוכנה.
איך מתגברים על בעיית הכמות שהיא מוכנה לשתות ועל בעיית מגיש הבקבוק?
תודה,
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרב
שרית עטיה-שמואלי10/08/2010הי מרב
אנסה לענות לכל שאלותיך
1. נסי לעשות הפסקה של שבועיים בירקות ואז לחזור. אולי להציע קציצות רכות ביד ?
2. תמשיכי לנסות . בסוף היא תסכים . לא בכח .
3. נכון. כי יש לה את האפשרות לינוק . סביר להניח שבמעון שאת לא תהיה בסביבה היא תשתה יותר.
בנתיים - גם 60 מ"ל מספיקים כדי להתרגל לבקבוק.
בהצלחה
עדכני אותנו איך מסתדר במעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן מותר לשמור מוצקים במקרר ?אורית09/08/2010
היי,
רציתי לדעת האם ניתן לבשל אוכל מוצק כמו- קציצות, עוף, אורז, פתיתים ולשמור במקרר ?
כמה ימים?
ולגבי פירות אני טוחנת כל יום טרי ונותנת מיד. בתי לא אוהבת גרבר לכן היציאה שלי מהבית תמיד בהתאם לפירות. האם מותר לטחון פירות ולשמור במקרר מספר שעות?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
שרית עטיה-שמואלי10/08/2010הי
במקרר - אפשר לשמור אוכל מוצק - 3-4 ימים.
לגבי הפירות - זה בסדר לשמור כמה שעות במקרר
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)